okej vissa kanske blir lite förvirrad när jag plötsligt bytt från flickvän till pojkvän och sådär men min pojkvän dårå kom ut som trans för mig idag och vill att han ska vara så bekväm som möjligt. Jag vet själv hur det är att inte bli tilltalad rätt pronomen/namn så jag tänker inte göra det mot någon. Men ja nu vet ni, jag kommer skriva pojkvän och han eftersom det är så det är. Sage är min pojkvän och jag kan inte vara lyckligare, jag älskar honom. Visst så hade jag velat göra mer men just nu kan jag inte det, så det här får vara det jag "bidrar" med.

Tills vi hörs igen/ Maddox


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej igen, jag har insett nu att sätta två inlägg på en vecka kommer bli jobbigt för mig. Känner då ingen motivation till att skriva men jag sätter 1 gång i veckan helt klart och sedan om jag känner för att skriva mer så gör jag det, det är jobbigt med skolan och jag är jätte trött när jag kommit hem ect ect...

Om man skulle sammanställa det dagar från förra veckan (fredag, lördag,söndag) så har alla varit helt grymma. Från lördag till söndag sov jag hos Sage och det var jätte mysigt, hade det sååå bra. På fredagen så typ gjorde jag inget förutom att typ redigera, ladda upp en video till youtube och det var väl det skulle jag tro. Men om vi går tillbaka till lördagen en stund, på morgonen hämtade vi min syster, vi tränade och sedan så var vi och shoppade lite träningskläder. Så lördagen blev full spexad med en massa saker men jag fick somna och vakna bredvid min underbara pojkvän och det var nog det som var det bästa, att få somna och vakna bredvid den man älskar mest.

Snabbspolning till måndagen dårå, eller igår....hela denna vecka har vi prao så vi är inte i skolan vilket är så skönt. Jag fick prao på Norbottensteatern och det är så kul, under denna vecka ska jag göra inlägg på deras Facebook om vad jag gör under dagarna och visar även med lite bilder. Måndagen var jag med rekvisitören och gick runt och kollade bakom kulisserna, samt hur det liksom är uppbyggt. Hjälpte till att filma lite saker också och sedan komma på lite namn och sådär till en hemsida.
Jag praoar inte åt själva Norrbottensteatern utan Ung Scen Norr, har lite kontakter där och varit där rätt så ofta men jag får gå runt till så många jag hinner för att se hur dom jobbar.
Idag var jag och hjälpte till med att riva biljetter, sedan hade min handledare en rundtur för en klass årskurs 7 som jag då gick med på och fick bilder och även se lite mer av teatern. Efter det så hände inte så mycket mer just där.

På måndag eftermiddag så hade jag KBT, vi gjorde en sak som kallas EMDR tror jag att det var. Vet inte riktigt vart alla bokstäver ska vara efter M så det kanske blev fel men vet inte. Jag själv kan inte beskriva vad det är så bra själv men det finns att söka upp på internet, iallafall satt mamma med mig denna gång och hon blev också påverkad men nästan mer än mig. Det är en form av hypnos, man är fullt medveten men man hamnar i en lätt hypnos typ.
Idag (Tisdag) så efter jag slutat hämtade pappa upp mig och vi åkte hem dit en stund innan vi skulle ta oss till SOC, pappa har blivit anklagad för saker han inte gjort vilket gör så att vi inte får träffa min syster lika mycket som vi vill. Hon får inte sova över och det är kaos just nu, men snart så borde allting vara klart och återgå till så vanligt det kan bli efter allt. Hon som liksom "tar hand om" denna utredningen eller vad man nu ska kalla det är så dålig, jag gillar henne inte. Usch. Inte att hon är äcklig utan det är vibben som hon ger av, att hon pratade med mig som om jag var typ 3-4 och det kändes allmänt inte tryggt alls att ens vara i hennes närhet.

Nu har jag faktiskt tänkt att kolla youtube en stund, leta lite idéer till videos jag kan göra så att jag kan spela in en så snabbt jag kan. Helst idag, vill hinna redigera innan fredag så jag även kan få upp den på fredagen efter skolan eller så. Vill inte att det ska bli försent. Min kanal kommer komma upp om ni söker på Maddox Lgren på youtube, då ska det vara den första kanalen som kommer upp och under den även min första video. Har 3 videos än så länge, men en bild på mig som profilbild så om ni vill får ni gärna gå in och kolla där så får ni veta lite mer.

Tills vi hörs igen/ Maddox

Likes

Comments

Insåg nu att jag inte gjort ett inlägg på rätt så länge och jag glömde i onsdags, eller jag hann inte med att göra ett inlägg då. Det har för det mesta varit okej, har brutit ihop ett X antal gånger på skolan och varit slut efter det så jag orkade inte tänka. Just nu är det stora hål i vägen jag går på men jag tar mig alltid upp, det är en kamp att ens kliva upp på morgonen och ändå tar jag mig till skolan. Min medicin kommer förmodligen bytas ut snart, har möte med min doktor på BUP om 2 veckor tror jag det blir.
För det borde vara 2 veckor sen var jag och pratade med en på BUP, hon har varit där från början, hon sa att jag såg jätte smal ut och sådär. Jag tycker själv inte det, senast jag vägde mig så var jag på 58kg typ och igår så vägde jag mig igen och låg på 54kg. Jag trodde verkligen inte det för det märks inte, det märks inte alls. Kanske att jag gick från 64 till 58 men nu märks det ingenting alls tycker jag, jag ser normal ut.

Min underbara pojkvän och jag passar perfekt tillsammans, med han är jag alltid så mycket gladare och han lyser upp min dag. Nu har vi väl varit tillsammans i 3 veckor? Eller 2,4 typ nått sånt. Sen den 24 September iallafall. Matte är inte mitt bästa ämne..det är mitt sämsta för att vara helt ärlig.
Jag älskar han verkligen, med hela mitt hjärta. Ord kan inte beskriva hur vacker, underbar, fantastisk och perfekt han är i mina ögon eller ur mitt perspektiv.
Framtiden? Den ser jag med honom. Jag vill ha han, jag vill kunna kalla han min för alltid. Vet att man inte borde ha för höga förväntningar och försöka leva i nuet men alltså framtids tankarna bara poppar upp, jag vill se han växa upp medan jag själv växer och utvecklas.
Min pappa skulle säga 'Ni är i smekmånadsfasen än' eller 'ni är nykära' vilket ja han har rätt i, allting kommer inte alltid att gå som på räls. Förr eller senare stöter man på något men om båda kämpar och älskar varandra så tar man förbi sig det, det gäller att stötta och vara där i jobbiga stunder och diskutera rationellt. Vi är unga ja men det finns personer som är tillsammans med personen dom föll för i typ högstadiet och jag hoppas att det är vi, jag vill inte förlora honom. Men en framtid med han? Det är det enda jag kan se, den enda framtiden jag kan föreställa mig.

Jag har även börjat träna på gym nu, 2ggr i veckan och det känns så bra att komma igång igen. Under 6 månader så tränade jag ingenting och jag saknade det, är definitivt en träningsmänniska. Det jag gör tar ungefär 1 timme och 20 minuter kanske, jag går med min pappa och hans flickvän som jag kommer börja kalla för 'E' här på bloggen. Det blir konstigt att skriva pappas flickvän hela tiden så kom ihåg det, när jag skriver 'E' menar jag pappas nya tjej. Programmet är jätte bra, men har precis kommit igång så jag har lätta vikter nu som kommer att öka under tidens gång.

Snart är det även gymnasieval för många, och även mig då jag går i 9:an. Har 4 olika linjer jag vill gå men vet inte vilken jag vill mest, när man söker så finns det ju så man kan sätta 1,2,3 ect och i den ordningen blir det man sätter valen. Så 1 är där man först och främst vill gå, 2 är om man inte kommer inte på val 1 så kan jag gå här, 3 om jag inte kommer in på 1 eller 2 så vill jag gå denna linje. Fortfarande lite research som jag behöver göra men det går framåt det också.

Tills vi hörs igen/Maddox

Likes

Comments

Förlåt att det inte blev ett inlägg i onsdags eller ens igår, har varit och gjort saker som jag blev trött av. På onsdagen så var jag hos min pojkvän, blev hämtad 20.30 ungefär och när jag kom hem så kollade jag bara på youtube och orkade inte göra något annat. Det är inte så mycket men jag var helt slut från skoldagen.

Igår så var år 9 och besökte gymnasiebyn, vi gick typ runt till alla linjer. Det var mycket information att ta in och sedan var det så många människor, jag klarar inte av för många personer. Mamma hämtade mig och så var vi på hennes jobb en stund, jag var helt slut. Det jag gjorde va att spela lite på mobilen, men sen när vi kom hem så somnade jag typ direkt. Blev väckt när det var middag, efter det så orkade jag inte koppla i laddaren till datorn och låg och skrollade på mobilen bara. Hade även första träningspasset på gym kl.18 så när jag kom hem så duschade jag och sen skrev jag med min pojkvän och några kompisar, inte långt efter så la jag undan all elektronik och la mig för att sova. Det var en lång dag med mycket inflytande och jag kunde typ inte tänka klart. Träningen hjälpte dock, det var skönt att komma igång igen.

Nu idag har det än inte hänt så mycket men det är bara början på dagen. Hade NO-prov första lektionen och nu så har jag egentligen SO men har jobbat klart so har inget att göra... efter skolan går jag hem, ska nog försöka städa min garderob. Allting behövs vikas om och sådär, men sen ska jag till stan och kolla synen och förhoppningsvis köpa tränings-byxor innan synundersökningen för efter det ska jag till min pojkvän och vi ska bara mysa. Vi kommer nog filma lite och göra musical.lys, för er som inte visste det så har jag nu börjat med min youtube kanal igen. Jag borde ha länken här på bloggen, annars så länkar jag den i nästa inlägg. Eller nästa inlägg jag skriver på datorn, har inte den kanalen på min iPad så vi får se när det blir.
Det var det jag har just nu.

Tills vi hörs igen/ Maddox

Likes

Comments

​Okej, jag vet inte riktigt hur jag mår. Precis börjat kolla på New Girl, redan fast i den. Mitt liv är kaos men ändå på något sätt så har jag helt kontroll över det, har aldrig känt mig lyckligare men på samma gång har jag aldrig mått såhär dåligt. Om jag lärt mig något är det att allt blir bättre, även fast det inte verkar som det så blir det bättre. En av mina favorit citat är ´Allting blir bättre tillslut, om det inte är bättre så är det inte slutet`  av Ed Sheeran. 

Vet att detta blev ett kort inlägg men det är allt jag har att berätta just nu, det blir ett inlägg igen på onsdag. 

Tills vi hörs igen/ Maddox

Likes

Comments

​Okej, jag har typ nyss kommit hem och tänkte göra en snabbt sammanfattning om vad som hände hos Sage. Jag träffade inte hans föräldrar eller bror förrän middagen, vi var mest inne på hans rum. Det hjälpte lite med nervositeten, men sen när jag väl satt vid matbordet så blev jag genast tyst. Jag sa några ord och försökte att inte göra bort mig, det var så pinsamt. MEN det gick bra, ska kolla med Sage sen om vad dom tyckte och jag vet att det kommer bli lättare.    Vi åt tacos, vilken bra mat att äta första gången man träffar någon. Fyllde brödet så lite jag kunde så att det inte skulle grisa så mycket..    Överlag så tyckte jag att det var trevligt, jag tycker om föräldrarna och brodern är nästan som min men yngre. Om jag får lära känna dom bättre och när dom lärt känna mig bättre kommer allting att flyta på mer.

Usch vad stel jag var dock, vill liksom hoppa fram till då det inte är stelt. Det var typ allt för detta inlägg, finns inte mycket mer att skriva om. Vet inte när jag kommer att uppdatera nästa gång men det blir nog i helgen. Ska försöka blogga en gång varje vecka och då blir det ju i slutet av veckan, eller så lägger jag ut nya inlägg 2 gånger varje vecka och då blir det någonstans i mitten eller närmare början och sen i slutet då.

           ​Tills vi hörs igen/ Maddox

Likes

Comments

Det har hänt så mycket sen fredagen..exet betedde sig som ett as igen och jag bröt kontakten helt. Men! Jag har världens bästa pojkvän, jag har aldrig fallit för någon lika snabbt som jag har med han. Det är sjukt hur mycket en person kan betyda för någon, och jag har 3 personer som jag inte är släkt med som jag bryr mig så mycket om. Exet vad både det bästa och sämsta som hänt mig, bästa för att jag träffade min pojkvän genom honom typ och sen så insåg jag att jag förtjänar bättre. Men det värsta är att han fick mig att må så dåligt, under hela förhållandet för att vara ärlig. Det är först nu som jag inser det dock, men jag är glad att det blev som det blev.
Jätte många säger hela tiden att om man inte lita på någon ska man inte vara tillsammans, men det var så det va. Hela tiden var jag rädd att han skulle vara otrogen vilket jag inte borde ha varit om jag litat på honom, Sage min pojkvän litar jag på till 100%.

Jag och Sage har varit tillsammans sen den 24, så det blir väl 3 dagar nu. Jag är inte så bra på matte.. Men idag efter skolan ska jag träffa hans familj för första gången och jag är så sjukt nervös, dom är tydligen jätte taggade och spända för att få träffa mig så att jag sätter extra press på mig själv. Dom har sett hur Sage förändrats sen han träffade mig, på ett bra sätt alltså. Tänk att lilla jag kan ha gjort så mycket för någon annan genom att vara jag, att lyssna och peppa..
Och det är klart att jag vill att dom ska få ett bra första intryck om mig, jag frågade han om jag ska ta på mig finare kläder typ för att det jag har under dagarna är mjukisbyxor, en stor tröja och en munkjacka och det blir man ju inte direkt så imponerad av. Beror på vem det är också ju. Jag tänkte först bara byta mjukisarna mot jeans men han sa nej och jag menar vad jag har på mig är det jag är bekväm i.
Även fast han sagt gång på gång att det kommer gå bra och sådär så är jag lika nervös, just nu mer än igår för att det börjar närma sig nu. Om 1 timme och 15 minuter slutar jag, 15 minuter senare slutar han och inte långt efter det kommer jag att stå i hans hall. JAG HAR ALDRIG VARIT NERVÖS INFÖR ATT TRÄFFA NÅGONS FÖRÄLDRAR! Jag älskar han verkligen och det är därför jag vill att hans familj ska gilla mig, jag vill vara en del av hans liv så länge det går. För att jag känner mig själv så kommer jag säkert skämma ut mig totalt dock, vi får se hur det går. Bara tiden har svaret...

Tills vi hörs igen/ Maddox

Likes

Comments

​Veckan har varit jävligt bra, jag och exet har väl typ gått tillbaka till vanligt. Under skolan har jag suttit i grupprummet med en specialpedagog på mornarna, sedan eftermiddagen får jag inget gjort. Jag skyller på ADDn, min hjärna kan inte fokusera.                                                                                                                                                              Det är 2 eller 3 andra som sitter i grupprummet med mig och vi kom in på samtalsämnet ADD/ADHD, en ville ha en utredning och sen förklarade en annan och en massa sånt. SO läraren kommer då in och säger att det hade varit intressant att följa med eller undersöka hur tankarna går och formar sig i en ADD hjärna. Jag förklarade att helt plötsligt kan jag tänka på en färg och nästa sekund är jag i kina...men han tydde på att det är mer som jag tänker på emellan men att jag inte hänger med, kan stämma men jag har ingen aning. Det som var det stora dock va att han ville verkligen göra den där undersökningen, på typ mig. Det förvirrade även mig, hängde inte alls med.

Efter skolan så har jag typ varit med kompisar varje dag sen onsdag. Dessa dagar har jag skrattat så jag nästan kissat ner mig, gråtit och varit mig själv mer än vad jag varit under hela mitt liv typ. Därför har jag inte uppdaterat så mycket under veckan. Nu är det helg, har två av mina bästa vänner hos mig just nu och får spendera en fantastisk dag och kväll med dom. Jag har en känsla av att denna dag kommer bli heeeelt fantastisk. 

Mitt mående är på en rak linje just nu, lite kullar här och där men det är stabilt ändå. Visst dippar har jag, jag har dagar eller stunder då jag mår asbra men mest är det lika. Jag vet inte exakt hur det är men det är bara eeeeeh. Allting blir bättre dock, nya vänner och snart ny skola. 

      Tills vi hörs igen/Maddox


Likes

Comments

Igår meddelade mitt ex mig..sa saker som sårade nå så jävulst. Jag gick till skolan, sitter i ett rum och mår så illa. Kan inte få i mig något, knappt vatten. Att se honom är det jag är mest rädd för, jag vill inte bryta ihop. Jag vill verkligen inte det. 90% säker på att jag kommer göra det dock, kan klockan bli 14.45? Då kan jag gå härifrån. Hur är det ens möjligt att en människa kan få någon att må såhär dåligt?? Är detta bara ett test? Om det är det så ger jag upp.

Jag hade en dröm inatt..kommer ihåg varenda detalj. Vaknade upp gråtandes. Det började med att han gjorde slut med mig igen, att alla andra va på hans sida..jag togs in på sjukhuset. 6 månader senare gick jag i skolan igen med en från sjukhuset för att se så att jag äter och sådär. Jag ballar ur, alla går ut från klassrummen runt omkring. Jag skriker åt den här tjejen från sjukhuset och försöker att sticka, ett ryck från henne gör så att koftan åker av. Armar fulla av ärr och djupa sår som behövts sy. Mitt ex kollar på mig oroligt. Jag rycker upp stygnen och sedan minns jag inget mer.

Han säger att han fortfarande älskar mig, bullshit. Just nu vill jag skrika och sjunga, det är det som tar mig till en annan värld. Musiken.
Utanför skolan mår jag bra, jag är glad. Men direkt när en av mina fötter nuddar skolgården som kommer dåliga minnen som vågor, drar ner mig under vattenytan. Jag kan inte andas. Det som får mig att andas om så bara för en sekund är bladet men jag har bestämt mig för att försöka bli frisk från mitt självdestruktiva undermedvetna, jag tänker inte låta dom vinna. Ibland kanske jag måste ta lite luft men jag ska försöka stå emot. Jag ska bevisa för alla att jag klarar detta, efter 5 år av depression vill jag bli av med den. Jag ska kämpa röven av mig om jag måste. Det är jag som bestämmer över mig själv.

Det kommer bli svårt men jag har folk som stöttar mig, som hjälper mig. Bara visa inte att ni blir arga eller besvikna om jag faller tillbaka, det är det som får mig att må sämre. Ibland kan jag inte hjälpa det, va stolta över den tiden som gick emellan gångerna för det är jag.

Du är inte fin.
Du är vacker
Du är inte bra.
Du är bäst

Men en sak som skrämmer mig är att må bra, jag har levt såhär i 5 år. Tanken att må bra skrämmer mig, jag är inte van vid det.


Tills vi hörs igen/ Maddox

Likes

Comments

Så, fredagen gjorde min dåvarande pojkvän slut med mig. förstår inte varför..hans förklaring verkade inte som han alls. Typ direkt när jag kom till skolan bröt jag ihop, som tur är har jag en fantastik bästa vän som räddade mig typ. Hon släppte allt och kom så fort hon kunde, och hon lämnade inte min sida den dagen. Hon sov även över här, det känns bra att hon finns för att om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte vad jag skulle gjort annars... Jag var rädd för vad jag skulle göra, jag vet vad jag är kapabel till. Skulle kanske fått åka in en sväng på sjukhuset om hon inte funnits där just då.

På lördag förmiddag så åkte jag till Öjebyn och badade med en till av mina bästa kompisar, eftersom det har hänt mycket i helgen så har jag inte hunnit tänka på honom så mycket vilket känns skönt. Vi får se hur det blir på måndag, vill inte bryta ihop på skolan igen. Den började nyss och redan har jag brutit ihop mer gånger än vad jag kan räkna på mina händer, ibland undrar jag vad som är fel på mig men för det mesta undrar jag vart jag gick fel eller vad som gjorde så att allting blev såhär. Trots alla motgångar skulle jag dock inte ändra på något.

Vid middagen på lördagen så satt pappa, jag, min bästa kompis och pappas nya tjej och pratade om allt möjligt. Tillslut kom vi in på identitet och sexualitet, jag berättade då att jag varken kände mig som han eller hon utan HEN. Att jag helst vill bli kallad Maddox, Madde går också bra men det namnet mamma och pappa gav mig när jag föddes.. det namnet som jag blev tilldelad, som står i mitt pass och på alla papper får mig att känna mig som skit. Pappas flickvän sa genast Maddox och använde HEN som mitt pronomen, hon sa att jag alltid ska säga till när dom inte använder rätt namn eller pronomen. Tack vare henne tror jag att pappa faktiskt kommer försöka fela så lit som möjligt, vet inte hur det kommer gå hos mamma men det här är en bra början. Det är nu upp till MIG att rätta dom..vågar jag vara mig själv? vågar jag faktiskt rätta dom? hur kommer alla andra i min släkt reagera? den största frågan som jag har dock är nog...När kommer jag ha Maddox som mitt namn? inte bara som något i luften utan så att det står på mitt pass, ID.


                      Tills vi hörs igen/Maddox

Likes

Comments