Jag kan inte säga att detta citatet är korrekt, jag vet inte. Den cirkulerar på nätet och jag hoppas till gudarna att den inte stämmer. Men Joel Ankar har varit i blåsväder flera gånger så det skulle inte förvåna mig.

Det sägs att han fick avgå, men sedan fick han behålla jobbet. jag vet inte hur det ligger till, men det skulle inte förvåna mig om han fortfarande satt med i SDs parti...han passar bra med resten av sågspånen.

Jag tar mig friheten att anta att Joel själv aldrig blivit utsatt för en våldtäkt, jag tar mig friheten att anta att ingen i hans närhet har blivit utsatt för en våldtäkt som resulterade i en graviditet.

Jag skall berätta om en händelse som jag var med om när jag bodde i USA.

En dag när jag gick i Downtown såg jag en folkmassa som stod och skrek något, viftade med plakat. Jag gick dit för att se vad det hela handlade om, var det någon barnamördande gestapotyp som dom protesterade mot? På plakaten var det bilder med lemlästade barn i åldrarna 2-3 år skulle jag gissat på, skjutna, styckade, strypta, ja alla hemskheter ni kan tänka er.

I ögonvrån ser jag en liten figura med en stor tjocktröja på sig, luvan var nerdragen så man inte såg ansiktet. Han/hon småsprang mot byggnaden. Folkmassan blev som ett stim pirayor. Dom flög på den stackars lilla figuren och skrek i högan sky. Plakatviftande pirayor.

Jag stod där och försökte förstå vad som hände, när det plötsligt kommer fram en dam till mig. Hon var snyggt draperad i en ny guccidräkt, håret låg precis där det skulle, nylackerade naglar och ett väldigt fejkat leende.

"Hej, vill du vara med oss och hjälpa till att tala de förvirrade mammorna tillrätta i denna utsatta tid de befinner sig i?"

Då slog det mig, jag stod utanför en abortklinik. Folkmassan demonstrerade mot abort och de hemska bilderna skulle föreställa vad du gör mot ditt barn i en abort. Det var helt absurt, jag bara stod där och försökte få in i mitt huvud hur man kunde bete sig så.

Den stackars lilla figuren jag såg tidigare var en kvinna som var påväg in för att göra förmodligen sitt livs svåraste beslut. Vi vet inte vad hon har varit med om eller vad som har gjort att hon bestämde sig för detta, om hon ens har bestämt sig för att göra det. Inte nog med att det är ett svårt beslut, hon måste. också få 100 pers som skriker mördare efter henne.

Jag tog ett djupt andetag och tittade på den guccidraperade kvinnan och sa, "den dagen du får en foldhäst att äta sushi med pinnar, den dagen går jag med i er lilla grupp".

Jag har ingen aning om varför jag sa så, eller varför just den meningen kom ut ur min mun. Men jag vet att jag ville få fram att det aldrig kommer finnas den minsta möjligheten att jag kommer stödja det dom står för. Utan att jag skulle kalla henne för namn så var det den säkraste meningen jag kunde säga.


Vad en kvinna bestämmer sig för att göra med hennes kropp är helt upp till henne. Befinner man sig i ett förhållande så är det upp till båda parter att prata om saken. Men i slutändan är det kvinnans beslut.

Ingen, inte Joel Ankar, ingen, har rätt att kalla kvinnor för slynor för att dom väljer abort.

Jag kan inte mer än undra, om Joel hade haft en dotter som blev våldtagen och gravid, hade han tvingat henne att behålla barnet då? Jag kan säga såhär att om man olyckligtvis har fått utstå en våldtäkt och blivit gravid så kan jag garantera att absolut INGEN hade fått något utrymme överhuvudtaget att försöka tvinga mig till något mer som jag inte vill.

Man behöver inte varit med om ett brott för att få göra abort, men min åsikt sträcker sig så långt att man ska inte avända abort som något preventivmedel, man får tänka innan. Men som jag sagt så finns det ingen som kan bestämma över dig vad du gör med din kropp. Ingen ska dömma för man vet aldrig vad en person har fått utstå, man vet aldrig personens historia.

Nu är ventilationen avklarad och jag kan gå och lägga mig:)

God Natt

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Läste i GP idag att fler och fler badhus väljer att ha separata badtider för kvinnor och män.

Själva ideen är jag inte emot, det kan finnas kvinnor som helt enkelt vill bada enbart med kvinnor för man känner sig lite utsatt. Däremot är jag HELT emot iden som ligger bakom denna gången. De separata badtiderna skall vara för att förhindra sextrakasserier och tafsande....VA?!

Så bara för att vissa män fan inte kan hålla händerna i styr så ska man dra i gång ett helt projekt? För att inte tala om vad det ger ut för signaler. Att man måste separera könen för att utesluta sextrakasserier tycker jag, som mannen i GP skrev, att det är att sopa problemet under mattan.

Det är för mig helt sinnessjukt att en vuxen person inte kan hålla händerna i styr!

Det här med att mäns sexdriv skall vara större än kvinnors och att dom inte alltid kan hjälpa att dom blir sexuellt upphetsade, det finns det ingen som kan intala mig. Visst, är du en 14-årig pojke som nyss trätt in i puberteten så kan det ske i outsägbara tillfällen, men till och med pojkar kan skilja på rätt och fel. Att det skall vara någon sorts förklaring varför man inte kan bete sig som folk går jag inte på. Det finns miljontals män som inte har några som helst problem att skilja på rätt och fel, som inte har några som helst problem med att se men inte röra. Så möjligheten att bete sig som människa finns alltid.

Separata badtider ger ut helt fel signaler och det borde man absolut inte gå med på. Vad sägs om lite hårdare straff för sexförbrytare? sextrakasserier? DET är att ge ut en klar signal att det INTE är ok.

Istället får dem en klapp på axeln samtidigt som man vänder sig om mot kvinnan och ber henne snällt ha lite mer på sig så man inte frestar.

Jag pratar om långt ifrån alla män här såklart och det vill jag poängtera, det är lite därför jag tycker detta är så fruktansvärt. Att alla män skall känna att kvinnor bör vara rädda för dem för att några beter sig som svin.

Det finns inga ursäkter till att sexuellt trakassera någon. Jag skall kunna spatsera naken genom avenyn utan att någon lägger så mycket som ett finger på mig. Men så ser det inte ut idag utan ofta är det kvinnan som får stå till svars. Förbrytaren slipper oftast undan med ett lindringt straff medans offret får lida hela livet.

Hur man kan ta sig den rättigheten att förstöra någon annans liv, det förstår jag inte.

Att ha olika tider i badhusen ger helt fel signaler och borde absolut inte ske! Man kan ha olika evenemang, ex simkväll för vuxna kvinnor osv, det är en sak, men att särskilja pga tafsande, då jobbar man i fel ände.

Undra om Sverige vaknar någon gång?


Likes

Comments

​Nu har det kommit...nu är det här!!

Man står inne och ler för sig själv när de små flingorna dansar ner och lägger sig som ett fint täcke på marken. Man återfår minnen när man var barn och lekte i snön, byggde små hus och rullade snögubbar. Vad härligt, det är så mysigt...

Sen vaknar man upp i verkligheten....när man klockan sex på morgonen försöker ta sig till jobbet och världen beter sig som om man aldrig sett snö innan. Alla spårvagnar i hela göteborg stannar, ersättningsbussar kör kors och tvärs, människor skriker svordomar åt att det "fan aldrig kan fungera".

Kylan gör sig påmind när det biter i näsan som om du har en piraya fastklämd på nästippen, när det inte spelar någon roll hur mycket du har tagit på dig, vind-fan blåser rakt upp och igenom, tränger sig in i varenda cell i kroppen. Varje inälva får "brainfreeze" och du funderar starkt på att sjukskriva dig för resten av vintern.

Så...du har äntligen kommit till jobbet, härligt! Du klarade morgonen även om du var med om en "nära döden upplevelse".

Dagen går, alla pratar om hur fint det är med snön och barnen är så glada att det äntligen kommit. För en stund glömmer man av att man bor i Göteborg och gör sig beredd på att ta sig hemåt igen när dagen har tickat till sitt slut. Man öppnar dörren och sätter foten rätt i en vattenpöl. Himmelen har öppnat sig och det "fina" snövädret har snabbt förändrats till att Niagra fallen faller från skyn samtidigt som Nilen har börjat rinna längst avenyn.

Du försöker dra ner luvan för att försöka skydda dig något, men det är ingen vits med det, regnet har en övernatulig förmåga här i Göteborg, det regnar uppifrån, sidled och nerifrån. Åt alla jäkla håll och kanter..samtidigt.

Sen, efter 800 år har du äntligen kommit hem, dina tår är fortfarande förfusna sedan morgonen och du ser ut som en dränkt katt som har fightats med en heffaklump.

Allt det blöta åker av och du ramlar i soffan som en avdankad flodhäst. Känner dig rätt nöjd med att du inte haft ihjäl någon efter vad du har gått igenom ändå.


Ungefär såhär känner jag inför vintern, varje dag är en fight för livet. Och jag undrar varje år varför jag bor i Sverige när jag egentligen bör immigrera till något land där vinterhalvåret består av "något kallare" väder, då det "bara" är 25 grader.

Det är klart att vintern kan vara fin, när solen kommer fram så kan det vara riktigt fint...genom fönstret...inomhus, med en filt, raggsockar och något varmt att dricka:)

Keep Calm And stay inside!

TjingLikes

Comments

​En stor diskussion har ägt rum en längre tid nu, över något så fruktansvärt självklart.

Många frågar sig idag, " vart är vår värld påväg...." när man ser på tvn och hör om alla hemskheter som försegår, men även om detta ämne. Att det finns människor som faktiskt går fram till mammor som ammar sina barn och formerar ansiktet i en äcklad vinkel och fortsätter sedan att häva ur sig allt denna mamman gör fel.

Män som uttrycker sig att man skulle "skämmas" om det var ens egen fru som gjorde det.

Vet ni vad som gör mig äcklad....det hyckleri som dessa människor håller på med. Bilden ni ser till vänster är en reklam för jeans. BYXOR! men självklart måste det vara halvnakna kvinnor som dessutom ålar sig mot varandra. Tänk er tanken om man skulle göra en lika dan reklambild fast med män, tänk er diskussionerna som skulle komma då. Men när det gäller kvinnor är vi så otroligt vana att detta sker så vi lägger inte ens märke till det.

Vi spyr galla över en stackars mamma som bara försöker ge sitt barn mat, men denna sorts reklam är helt ok?!

Kvinnor är utsatta för sexfixering, men så fort det "sexiga" försvinner och normaliteten kommer in, inget kan bli mer normalt än att amma sitt barn, då jäklar i min låda blir det liv i luckan. 

Förstår ni hur skruvat det är? det borde vara helt tvärtom! Man borde reagera så starkt som man gjort mot ammningen fast mot de halvnakna kvinnorna som pryder reklamsidorna. Vad har bröst med havregrynsgröt att göra? en rumpa med bara string skall sälja en bil? Är det det som är poängen? jag måste ha missat det helt.

Finns det faktiskt sådanna sågspån som blir lockad av att köpa en bil pga den sexiga kvinnan som gör reklam för den?

Man börjar ju undra hur det ligger till i huvudet på en del människor, men å andra sidan är jag inte förvånad längre.

Nu är det dags att sova!

Tjing

Likes

Comments

​Ho, Ho, Ho

Nu var julstöket över och de flesta känner väll en lättnad över det, kan jag tänka. Julskinkan är uppäten, klapparna har samlats med resten av leksakerna och kalle anka har sjungit på sista versen för detta året.

Men

Diskussionen om Gina Dirawi fortsätter, och fortsätter...och fortsätter. Svenskarna som har hållit stenhårt i Ateist pinnen släpper den med en duns och hoppar på det kristna tåget för att kunna slänga ur sig en massa dumma kommentarer om att "Gina förstörde min jul". Vaddå förstörde?! Man sitter och grubblar över hur Sverige, vårt fina kristna Sverige, kunde släppa in en muslim i tv-rutan på våran absolut religiösa högtid.

STRUNTPRAT

För det första, som kristen beter man sig inte så, som människa beter man sig inte så. För det andra, vad har Ginas religion med att sitta julvärd att göra? Sen när firar svenskarna jul för Jesu födelse? Man kan inte vara ateist 364 dagar om året för att sedan på själva julafton vända på kronan och bete sig som en idiot, då har man missat hela poängen med att vara kristen. Sen finns det en liten röd knapp på kontrollen som magiskt stänger av tvn, man kunde ha testat det ifall det inte passar. Eller varit ännu mer vågad och bytt kanal! Hade man gjort det så hade man fått se de medelåldersgubbarna som annars "förgyller" vår julafton.

Många blev förvånade att Arne Weise inte var i rutan, hur man kunde släppa in en ung kvinna som dessutom var muslim istället för Arne Weise...Vart är vårt land påväg?! Då ska jag informera dig om att jag tyckte också Arne Weise var en mysig julvärd...för 12 år sedan! Just det, han har inte varit julvärd på 12 år. Alla de andra åren därimellan har det inte varit någon sådan reaktion på julvärdarna.

Jag personligen tror att skon klämmer över det faktum att Gina är ung och kvinna. En drastisk skillnad från "det vanliga" medelåldersgubbarna. Eller så är det det faktum att hon är muslim, svenskar idag är väldigt ignoranta och förknippar muslimer med IS, det är inte sant. IS är inte detsamma som ISLAM. Det är ett blogginlägg för sig och kommer inte tas upp denna gång.

Det var bara väldigt komiskt men samtidigt sorgligt att läsa alla påhopp på Gina....i det sammanhanget kan man verkligen undra...vart är vårt land påväg?

"Svenskar dagen innan jul: Jag är ATEIST!

Svenskar på julafton: det är faktiskt vår kristna högtid, respektera den""

Med det, säger jag God Natt!


Likes

Comments