Innan jag inleder det här inlägget vill jag säga att jag bor som sagt ensam. Och det gör det inte mindre läskigt att jag bor i ett ganska stökigt område..

Igår eftermiddag plingade de på dörren. Jag kollade genom kikhålet som dom flesta lägenhets dörrar har och någon håller för så det är helt svart. Jag får typ panik. Jag tänker att jag ska gå och ta en kniv och ta med min Mileah in på toan och låsa. Hemskt, trodde jag skulle bli rånad haha. Jag ropar ut och frågar ”vem är det?” och ingen svarar. Jag blir skit stressad. Sen ropar personen utanför ”Madde” med en tillgjord pipig röst. Då lättar det och jag öppnar dörren.
Utanför står två killkompisar som tagit bilen från Stockholm till Eskilstuna bara för att hälsa på mig och Mileah ♡ Dom hade med sig chips, dricka och majskrokar till Mileah och sa att dom ville bjuda oss på pizza. Åh!! Jag blev så glad, va underbara människor!
Jag har dom senaste dagarna känt mig så ensam och verkligen inte mått bra.
Men efter igår fick jag lite nytt hopp på att livet faktiskt kan va ganska kul och inte bara massa käftsmällar.
Wiho!

Idag har jag storstädat hela lägenheten för senare ikväll kommer min pappa och lämnar alla mina och Mileahs saker som varit hos Isaac. Ska bli skönt att ha alla våra saker hos oss!
Isaac kom nyss till Eskilstuna också. Så vi går just nu runt i stan och ska förmodligen sätta oss och äta middag någonstans.
Vi hörs!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kan ni tänka er att om redan 6 veckor blir Mileah 1 år?! Tiden flyger verkligen iväg och minns första gången jag såg henne som igår.
Om någon ska ha världens bästa 1-års kalas är det hon!
Dock är jag en människa som föreställer mig hur saker ska vara/bli och om verkligheten inte stämmer med mina förväntningar blir jag galen och tvär. Sen har jag väldigt höga förväntningar på mig själv som jag aldrig lever upp till. Suck.
Men får samtidigt tänka att Mileah kommer säkerligen tycka sin majskrok är godare än min tårta och presentpappret är roligare än presenten. Hon uppskattar allt jag gör så varför ska jag kräva perfektion av mig själv.
Jaja, pyssla och baka och hålla på ska jag göra ändå. Och förhoppningsvis kan jag tänka på det sättet så jag inte springer runt super stressad med tårar i ögonen precis innan gästerna kommer haha. Typiskt mig.

Sitter och googlar runt på inspiration och recept jag kan använda mig av till kalaset. Vill ha allt socker och mjölkfritt så Mileah kan smaka av allt. Menar det är hennes kalas såklart hon ska kunna äta allt! Dekorationer har vi mycket kvar från hennes dop. ”Temat” var då guld, vit och rosa vilket vi kommer använda oss av på hennes kalas också. Mileah älskar djur så det ska jag förhoppningsvis också kunna få in i temat haha.

Här kommer lite inspirationsbilder jag tagit från pinterest. 😍

Likes

Comments

Nope inte ett syskon till Mileah än!

Efter att jag fick Mileah oroar jag mig hela tiden över att bli gravid. Jag använder preventivmedel som jag skrivit om förr (p-plåster). Sen måste man ju ha sex för att kunna bli med barn också och så roligt har inte jag!
Alltså skulle det vara 100% omöjligt att jag skulle vara gravid men ändå spökar min hjärna med mig så jag tvingar mig själv till att göra ett test.
Denna gång var det att jag kissar väldigt ofta som fick mig till panik haha.
Jag vaknar på nätterna flera gånger och kissar massor under dagen.
HAHA jaja ingen bebis till iallfall! Bara en liten kissblåsa🙄

Likes

Comments

Att vara förälder är ett heltids jobb för två. Att vara ensamstående förälder är två heltids jobb för en.

Jag blir så ledsen när jag tänker på hur mycket tid med sin pappa Mileah mister av att endast bo med mig. Hon skiner upp som en sol när hon ser sin pappa men ändå är det mest mig som gäller. Jag är hennes tryggapunkt och jag skulle önska att hennes pappa hade samma roll.
Mileah älskar sin pappa det är inte det men dom umgås inte lika mycket därav finner hon mer trygghet hos mig.

Jag känner skuld över att vi behöver bo i en annan stad. Samtidigt som jag mår mycket bättre av att bo i eget. Jag växer som mamma och får äntligen vara en riktig förälder som har reda på hushållet och bestämmer allt. Jag är inte stressad, känner mig inte utanför och jag behöver inte anpassa mig efter någon! Jag och Mileah är världens bästa lilla familj. Självklart känner jag mig så ensam ibland och vill ha en partner att dela vardagssysslor, föräldrarskap och glädje med. Men det är som det är.
Jag blev sviken och för att jag ska kunna må bra kan jag inte bo kvar med den som svek mig? Känns väll ganska logiskt?

Jag vill ta mig tillbaka till Stockholm. Eskilstuna är ingenstans jag egentligen vill bo men eftersom de är de ända stället som fungerar just nu får det bli så..

Likes

Comments

Fick dessa två bilder skickade till mig för nån dag sen. Det är alltså några dagar efter Mileahs ankomst och vi hade besök av min faster. Hon tog mig till akuten och körde runt mig i rullstolen samtidigt som Isaac var med Mileah på vårt rum. TUR att hon kom just den dagen. Kunde knappt gå. Var yr och skakig. Hade en frossa från helvetet och hög feber, mjölkstockning och infektioner. HELVETE va dåligt jag mådde efter förlossningen. Hade ont överallt och var jätte sjuk.
Jag fick infektion i brösten och livmodern efter förlossningen. Fick en spruta intryckt i bröstet för att tömma var i en böld. Som tur var hade infektionen inte hunnit gå så långt att bölden blivit var fylld. Fick antibiotika i en spruta i armen och var inlagd 3 nätter. Samma dag Mileah blev utskriven blev jag inskriven på kvinnokliniken. Jag brast när jag läkaren sa att jag var tvungen att sova kvar och att jag tyvärr inte kunde sova i vårt rum på neonatalen. (Mileah fick en vanlig infektion när hon kom ut så vi stannad på Neonatalen 10 dagar medans hon blev behandlad med antibiotika.) Sen blev det skiftbyte och den nya läkaren lät mig sova hos Mileah och Isaac bara jag kom ner var 4e timme och blev kollad och fick antibiotika.
Tänk er att vara en nyförlöst ung förstföderska och bli så sjuk att man inte ens kan gå eller ta hand om sin egna nyfödda bebis.
Inte nog med att jag precis tryckt ut en unge och har så ont i fiffi att jag inte ens kan sitta eller gå utan att göra ljud. Jag ska bli sjuk också. Min vanliga tur. Jag fick ju den bästa i världen men med nästa barn SKA jag göra kejsarsnitt. Detta lockar inte mig.

Likes

Comments

Möter du många dömande blickar och/eller kommentarer bara för att du är ung mamma? - Jag märker inte av detta så mycket längre men när jag umgås med någon händer det ofta att dom säger ”alla kollar på dig” haha. Märker också ibland att folk verkligen försöker kolla vad jag har i vagnen. Som om jag skulle gå runt med en tom vagn eller typ en docka 🤣

Önskar du ibland att ni hade kunnat vänta med att skaffa barn? - Önskar såklart jag hade haft egen bostad och fast inkomst, men skulle aldrig ändra detta för något i världen!

Hur är din och Isaacs relation idag? - Vi är vänner.

Vilka är dina största intressen? Mileah hihi

Vad gör du helst när du inte "behöver" vara mamma, alltså är barnledig? - Umgås med vänner eller bara sover.

Är det jobbigt att inte ha en egen lägenhet och samtidigt ha ett litet barn? Tycker du är grym!! Kram😘 - Alltid jobbigt att inte känna att man har sitt eget. Som är mitt mitt mitt. Men lägenheten i Eskilstuna känns mer som mitt hem än någonsin.

Hur mår du efter allt som hänt? - Jag mår bra trots allt. Ibland tänker man extra mycket och blir då väldigt ledsen men för det mesta är jag glad.

Hur var det att medverka i unga mammor med en nyfödd? Krävande? - Hela medverkandet i unga mammor var extremt krävande. Och speciellt med en nyfödd och extra mycket eftersom både jag och Mileah blev sjuka. Tog extremt mycket tid och var extremt påfrestande.

Hur är det att vara "ensamstående förälder"?? Asså att ta hand om Mileah själv?💓
Du är grym!!! - Tack!!! Det är tufft men såklart värt de! När Isaac hälsar på passar jag på att ta det extra lugnt.

Jag undrar varför du sålde din bugaboo och köpte en Emmaljunga? Är sugen på att byta vagn, men vet inte om det blir Emmaljunga super Viking eller bugaboo. - Jag vet ingenting om viking eftersom vi har en super nitro. Men anledningen är att super nitro har bredare sittdel, fullt liggläge och icke ergonomisk sittdel. Och vi ville pröva något nytt. Bugaboo är verkligen en super vagn.

Jag gissar på att ni är de ända i er kompiskrets som har barn, blir det inte ensamt? - Nej tycker jag inte. Mina kompisar älskar Mileah och har även kompisar som också har barn.

Hur tänker ni med socker (till exempel genom att ge saft och bullar) - Vill undvika socker osv så länge som möjligt. När hon blir äldre isåfall ta ett nyttigare alternativ, gäller för mig också då såklart.

När har ni tänkt att skaffa syskon, om ni har planer på de? - Jag vill ha fler barn dock inte än!!

Hur gammal är du? Vad vill ju jobba med i framtiden?😊 - Jag är 17, fyller 18 i januari. Jag vet faktiskt inte vad jag vill jobba med. Något roligt och inte sitta still.

Hur kommer du och Isaac göra med youtube kanalen? - Jag har gjort alla videos privata och den ligger på is såklart. Känns ganska oviktigt just nu.

När var Mileah beräknad? 25 november 2016, hon föddes 23 november 2016.

Hur går det med Mileahs mat nu? Vad äter hon? Får hon fortfarande ersättning? - Det går sådär. Huvudfödan är fortfarande ersättning men försöker få i henne vanlig mat några gånger om dagen. Dock är det inga mättande mål hon får i sig.

Starkt av dig att vara ensamstående. Hur gammal hade du velat vara innan du fick barn om du fick bestämma en ålder? Du har väldens sötaste dotter!!❤️❤️❤️ - Tack! Jag har alltid velat vara ung mamma. 16 var inte riktigt det jag tänkt men 20 någonting kanske.

Hur betalar du lägenheten du lånar? Alltså hyra och så. Din inkomst är väl sociala medier? Och mammabidraget är väl inte superhögt? - Pappa betalar lite eftersom han fortfarande är försörjningsskyldig för mig. Bor hos en släkting därav ingen hyra.Likes

Comments

10 månader.

Hur sjukt är det inte att Mileah IDAG blir 10 månader gammal. Om 2 månader är hon 1 år?!😱 Tiden flyger verkligen iväg.

Mileah kryper, ställer sig mot saker, vinkar, klappar och har två små tänder. Hon är verkligen en person, med egen vilja. Hon är bestämd, envis och en riktig charmör. Får hon inte som hon vill spänner hon sig och kastar sig bakåt samtidigt som hon skriker. Japp jag kommer få mycket jobb med henne i tonåren.

Dagen innan förlossningen, samma dag Mileah föddes & nu.

Likes

Comments

Har du någon tro på Gud eller någon annan livsåskådning? - Jag tror inte på gud och har ingen speciell livsåskådning. Önskar dock att jag hade det! Känns så underbart att alltid ha någon/något man litar på och söker stöd hos typ?

Är relationen till Isaacs föräldrar fortfarande okej? - Eftersom jag flyttat pratar vi inte ens.

När började mileah krypa? Tips på att lära barnet krypa? - Hon var lite mer än 7 månader. Vi lät henne ligga mycket där det fanns utrymme för henne att rulla runt och öva liksom. Ibland försökte vi hjälpa henne upp på alla fyra men hon lärde sig själv.

Hur tycker du hon är i utveckling? - Jämförde Mileah med alla andras barn hela tiden förut. Vilket man inte ska göra. Alla barn har sin egna takt skulle något vara lite konstigt sent osv kommer ens bvc säga det. Hon är bra i utvecklingen och tar det i sin takt.

Hur tycker du livets som mamma är? - Såå bra! Mileah är min glädje i livet. Vet inte hur jag kunde klara av att hålla livsglädjen uppe innan hon fanns hos mig. Man ger mycket av sin tid och kärlek, det är tufft, men det är värt det!

Sover mileah hela nätter? - Nej, hon äter ca 2-3 gånger per natt.

Ska du bo i Eskilstuna nu? Ska ni ha varannan vecka eller ska Isaac bara träffa Mileah nån gång? - Ja jag kommer bo i Eskilstuna tills någon annan lösning finns. Mileah kommer bo med mig och Isaac får träffa henne på helgerna.

Vad tänker du göra efter ledigheten? När ska mileah skolas in? - Jag ska förhoppningsvis börja jobba om det finns något. Skola är verkligen inget för mig.

Är det "slut" mellan dig och isaac eller har ni tagit en paus? Kommer ni ha delad vårdnad? - Det är slut. Ja vi har delad vårdnad och kommer fortsätta ha det.

Vet du om det kommer en unga mammor säsong 3, i så fall ska ni medverka? - Jag tror en säsong 3 kommer, dock inte säker. Nej vi kommer inte vara med i unga mammor mer. Läs varför här - http://nouw.com/maddestigberg/unga-mammor-sasong-2-30903703

Är du och Isaac fortfarande kära? - Jag kan bara prata för mig själv. Men när man blir utsatt för ett sånt stort svek som jag blev försvinner såklart mycket känslor. Detta skulle med mycket kämpande och bevis säkert kunna fixas, men jag känner inte att jag är villig att ge det en chans nu. Tiden får avgöra när/om jag skulle klara av att förlåta och gå vidare.

Var Isaac otrogen? - Ja.

Du och Isaac gillar fortfarande och kommenterar varandras bilder på instagram. Finns det en chans att ni kommer att bli tillsammans igen? - Vi är vänner, och att man kommenterar/gillar varandras bilder är inget tecken på förhållande hihi.

Hur kommer du göra när du kommer tillbaka till skolan? Vad går du för program? Hur löste du det med mammaledigheten? - Jag gick klart grundskolan sen fick jag Mileah. Började aldrig gymnasiumet.

Har du nån relation med din mamma nu? - Ja vi har kontakt då och då.

Vad tyckte du var svårast som nybliven mamma? Och har du några tips till andra? ☺️ - Omställningen var ganska extrem, det var lite jobbigt. Annars var det mest när man inte visste vad hon ville, det är ju en helt ny värld men man lär känna sitt barn! Tips: Behåll lugnet, stressa inte/få inte panik. Ditt barn känner av din energi och påverkas av det. DU VET BÄST.

Om du fick välja mellan en vanlig jobb lön eller blogg lön va skulle du välja? Hur tror du din blogg är om 10 år ? - Att leva på sociala medier är inte ett mål men hade varit väldigt kul. Har absolut ingen aning. Jag bloggar för min egen skull, inga krav, inga framtidsplaner.Likes

Comments

Mitt liv är lite oklart just nu. Jag har nu bestämt mig för att stanna kvar i Eskilstuna tills jag skaffar eget boende. Men har ju bvc, familj/vänner & Mileahs pappa i Stockholm så kommer nog bli en del tågåkande. Gör inte mig särskilt mycket, älskar att bo själv trots det stora ansvaret. Att bestämma själv vad som äts, vad som görs och att inte behöva ta hänsyn till någon annan, LOVE IT!

Jag åkte idag tillbaka till Stockholm för att imorgon ska Mileah på casting. Vet knappt vad det innebär men hon ska eventuellt bli fotograferad som klädmodell.
Vi lär väll stanna några dar annars känns det som jag slösat pengar på tåg i onödan. Isaac vill vara med Mileah och jag får passa på och träffa mina nära och kära.

Imorgon kommer förmodligen svaren på frågestunden upp, så har du något på hjärtat kommentera det under inlägget ”FRÅGESTUND” innan imorgon bitti.

See u later

Likes

Comments

Vi är sjuka.. Så himla tråkigt och jobbigt. Mileah är så tjurig och hängig. Hon börjar få feber, hon svettas, hostar och snorar. :(
Jag är likadan minus svettningar och hostningar. Jag har dock varit sjuk kortare tid än henne så det kanske kommer? Hoppas inte!

Jobbigt att se min lilla prinsessa såhär. Hoppas det går fort över ♡

Likes

Comments