Efter 10 dagar på antibiotika var jag äntligen tillbaka på fötterna igen. Nu väntade det bästa på hela sommaren, min 18 års present av min pojkvän! Vi skulle åka 2 veckor till Grekland, Zakynthos.

Denna resa var verkligen otrolig och hela Zakynthos är som en stor magisk stad. Det blåaste vatten jag åskådat, väldigt många trevliga människor, ett fritt djurliv och en massa god mat!

Första veckan tog vi det mest lugnt, gick runt lite i staden, låg på stranden och badade hela tiden för det var så sjukt varmt! En dag nådde temperaturen 44 grader i skuggan haha så det blev lite varmt då var det skönt med iskalla duschar! Här lärde vi även känna ett sjukt skönt gäng som hade varit på Zakynthos i 5-8 år i rad, ett gäng som bjöd in oss och visade hela ön för oss. Bland de skönaste och trevligaste människorna vi träffat det ska dem helt klart ha en eloge för!

Andra veckan gjorde vi lite flera utflykter så ska gå igenom alla och berätta vad jag tycker om dem här nedan!

Cameo island - "Bröllops ön"
En mysig liten ö precis brevid Laganas, här inne väntade fin natur med vackra vita lakan hängandes över. En liten sten strand som en DJ ständigt pumpar bra musik, en bar med det mest nödvändiga samt en utsikt över vattnet. Även den ö som många i världen väljer att gifta sig på!

Dare devil - "Fart och fläckt"
En speed boat som tog hos runt kusterna på ön och även visade oss in i grottorna. Den kör fort, tvärnitar och snurrar vilket var en rolig tur där man får räkna med blöta kläder efter. Vi stannade även på den berömda sköldpadds ön för ett bad stopp.

Fyrhjuling - "upptäcka ön"
Det här var helt klart en av mina personliga favorit utflykter, att hyra fyrhjuling för en dag och ta oss runt för att utforska ön. Vi åkte ett helt gäng, stannade på fika, bad stopp och slutligen körde vi upp till Shipwreck berget. Det var helt klart det vackraste stället jag varit på. Dock tragiskt att redan 4 personer bara i år ramlat ned och avlidit för att de ville ta kort på den fina utsikten. Ska någon dit så var försiktig.

Hyra trampbåt - "Sköldpadds utflykt"
En av de minde utflykterna vi gjorde var att hyra trampbåt. Super mysigt att kunna trampa iväg i vattnet och dessutom ha höga chanser att se Zakynthos berömda och fridlysta sköldpaddor. Tyvärr såg vi inte någon sköldpadda på våran tur men vi fick se en vid annat tillfälle, sjukt mäktigt djur!

Navagio beach & Blue caves - shipwreck
En båt tur som tog totalt 4 timmar, där ingick en tur till navagio beach även känd som shipwreck. En strand där ett stort skepp gått i land och placerats på den fina sten stranden. Även en av de mest fotograferade stränderna i världen. Efter en timme där åkte vi vidare till bluecaves, där det blåa vattnet speglar sig upp i grottan vilket skapar ett blått lysande ljus. Här blev det även ett sim stopp och det var otroligt häftigt att simma i grottorna.

REKOMMENDERAR DENNA FINA STAD TILL ALLA SOM VILL ÅKA PÅ EN MAGISK RESA!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min sommar startade rätt bra, men sen pang boom blev jag så sjuk att jag knappt kunde svälja mitt egna saliv. En tripp till akuten väntade och där fick jag endast rådet att knapra en väldans massa alvedon och Ipren. Sa även då till läkaren att min allergi kan förvärras av framförallt Ipren men de föreslog att jag skulle ta ändå.. En dag gick och där låg jag utslagen min säng med utslag på i princip varje kroppsdel, kunde inte sova, hög feber och kliande utslag. Anledningen till att Ipren kan påverka mina utslag är för att de innehåller ett visst ämne som uppmuntrar utslagen att slå ut.

Vad är jag då allergisk mot?
Jag har något som kallas Kronisk Fysikalisk Urtikaria (nässelfeber), en allergi som inte är så vanlig och som läkarna inte vet allt för mycket om. Mina besvär uppkommer framförallt när huden utsetts för kyla eller tryck (hård beröring). T.ex när det är kallt ute eller när jag har för tighta kläder. Hur kan man va allergisk mot det kan man tycka men ja du kroppen är rätt underlig.
Jag reagerar med svullnade utslag som är röda och kliar, dessa utslag är otroligt varma och brukar nå en temperatur på ca 40-42 grader. Med tanke på att jag en kronisk allergi uppstår dessa varje dag om jag inte tar mina 3 tabletter med antihistamin om dagen.

Den här allergin har jag inte levt med hela livet. Den uppstod för runt 2-3 år sedan när jag var och natt bada med mina kompisar på en klassresa, vattnet var väldigt kallt och vilade på stenig botten. Kroppen svara med väldigt svullna fötter från kylan i vattnet och trycket från stenarna jag gick på. Tänkte inte så mycket på det då det försvann inom 24 h. Sommaren gick och jag uppmärksammade utslag vid framförallt bikinilinjerna efter bad. Trodde mest de va några insekter som bitit mig men började ändå få funderingar. Sen kände jag att det inte kan vara normalt att ha så, därför bokade vi en tid på vårdcentralen och efter att ha berättat om mina besvär konstaterade vi att det förmodligen var nässelfeber. Vi visste dock inte vad det berodde på, därför gjordes en allergi utredning men inget särskilt hittades, mer lite små allergier som alla kan ha.

Ju mer tiden gick kunde jag nästan själv konstatera att jag var allergisk mot kyla och tryck, det räckte med att jag la armen mot en svalt fönster så kom utslagen fram. En dag vaknade jag även med en så brutalt svullen överläpp, förmodligen för att min läpp legat tungt mot kudden under natten. Såg ut som jag hade tagit botox tusen gånger om, mot akuten igen där till och med läkaren nästan skratta åt mig haha. Fick kortisontabletter så gick svullnaden ned lite åtminstone. Därefter konstaterade läkarna att min allergi kan vara skadlig då svullnaden kan nå halsen och jag tilldelades därmed en adrenalin spruta. Rekommenderades även inte dricka och äta för kall mat samt inte simma ensam, inget jag följer till punkt och pricka men något man ska va uppmärksam på.

Varför uppstår utslagen?
Kroppen reagerar på något (i det här fallet kyla och tryck) och skickar därför ut histamin som ska "laga" kroppen. Precis som när vi nuddar brännässlor och får i oss giftet så regerar kroppen med ett svullet röd/vitt utslag. När man ofta utsetts för saker man inte tål överproducerar kroppen histamin och det är därför jag behöver ta ANTIhistamin.

Hur påverkar det mig i vardagslivet?
I början var det otroligt jobbigt, kunde inte sova bra, hade ständigt utslag och hade svårt att fokusera. Det har även påverkat min innebandy då jag ibland får utslag när jag är överansträngd då orkar inte kroppen stå emot lika mycket. Men med tiden fick jag lite kontroll över allergin och mina allergitabletter hjälper "oftast". Ibland uppstår utslagen ändå och jag vet inte vad det beror på. Slarvar jag med tabletterna så får jag utslag direkt så det kan bli jobbigt om jag inte får i mig dem. Samtidigt så har även tabletterna jag tar biverkningar, framförallt trötthet och det kan kännas tungt vissa dagar.

Det värsta är nog ändå om jag blir sjuk som hände i början på sommaren. Även här orkar inte kroppen stå emot och jag får utslag, det värsta är dock att när jag får utslag, så har utslagen feber vilket i sig gör mig ännu sjukare vilket gör att allt blir som en stor ond cirkel..

Hur som helst är det inget jag försöker lägga för mycket energi vid så får vi se om jag blir av med dessa besvär om 2 år,10 år eller helt enkelt något jag kommer få leva med!

Skulle du ha känna igen dessa symptom på dig själv så hör gärna av dig så kanske jag hjälpa till!

Likes

Comments

Annorlunda nog startade min sommar med 2 veckors frivilligt studerade på Stockholms Universitet. Och varför skulle du vilja de? Undrar ni säkert, haha jo det är så att jag var en av få som fick chansen till detta i Stockholm. Chansen? En bit in på terminen förra året fick vi möjlighet att skriva upp oss på en lista där ett fåtal i Stockholm får forska i 2 veckor och därmed göra klart sitt gymnasiearbete. HUR GRYMT? Val av gymnasiearbetet är inte lätt, framförallt för de på naturlinjen där det ska innehålla en hel del vetenskapliga experiment.

Hur som helst fick just jag turen att göra detta!
Det bestod av två veckors forskande i följd av experiment, undervisning och en hel del rolig underhållning.
Mitt arbete gick ut på att undersöka hur bananflugor påverkas av radioaktivitet i dess olika stadier. Kanske låter orelevant men oväntat nog är bananflugans celler nästintill 70% likt människans, alltså kunde vi dra slutsatser om hur vi människor skulle påverkas också. Ett väldigt intressant och aktuellt forsknings ämne. Inte kunde man tro att de där irriterande flugorna kunde betyda så mycket inom forskningsvärlden!

Har fått frågor om det verkligen var värt det, OH JA! Om du går i tvåan på gymnasiet och naturlinjen är detta verkligen något jag rekommenderar! Nu i trean är jag i princip klar med mitt gymnasiearbete och det har därmed lyfts ett av alla ämnen bort från axlarna.

👇🏼👇🏼👇🏼Länk nedan 👇🏼👇🏼👇🏼

http://www.su.se/2.3533/2.3537

Likes

Comments

Några månader senare är jag här och skriver igen, fått tillbaka lite motivation nu när jag landat i den vanliga skolrutinen, älskar att blogga egentligen och dela med mig av tips & trix så det får jag bättra!

Lite kortfattat så har min sommar bestått av lite gott och blandat!

Men jag tänker att jag berättar lite av min sommar i olika kapitel för att undvika en lång bibel som snarare är jobbig att läsa, så länge får ni ha det bra och jag hoppas verkligen alla haft en super fin sommar!

Likes

Comments

Halooo again
Just nu är jag i den här perioden som de flesta hamnar i någon gång på året.. när man har för mycket att göra på för lite tid, ja precis så känns det. Denna vecka är laddad med en inlämning i samhällskunskap, ett Matte 4:a prov samt ett Kemi 2 prov. För att krydda det lite väntar ett ljuvligt Fysik prov veckan efter det:)) Jag skulle knappt hinna med en av alla dessa. Men det är väl så livet är ibland, jag försöker bara ta en sak i taget för att beta av det. Det känns bättre att få något gjort och vara nöjd med de än att göra allt halvdant.

Ibland är det jobbigt men med vissa saker försöker jag bara tänka "vad gör det om 10 år" just för att dämpa stressen och ångesten något. Det är inte hela världen om något går fel eller inte lyckats som man hoppats utan det är bara att ta nya tag!

Önskar er alla en toppen måndag!

- Good Vibes Only

Likes

Comments

Det här är en kort liten video snutt från de bästa stunder från min resa i Puerto Rico. Anledningen till varför jag lägger ut den just nu är för att jag kanske ska få åka dit snart igen och jag längtar så! Just nu när alla är på semester, allt från palmer till skidbackar, så drömmar man sig bort lite extra mycket och hoppas på att få resa bort från Svealand så fort som möjligt..

Likes

Comments

Idag är det ju alla hjärtans dag, men vad innebär det då?
Alla hjärtans dag är en dag där man ska uppmärksamma och dela kärleken lite extra mycket, något som jag personligen tycker är super mysigt. Men jag tycker även att man alltid ska prioritera kärlek i vardagen, det är ändå det enda som får oss må på topp!

Min alla hjärtans dag blev inte precis som jag tänkt från början då jag hade träning på kvällen men de löste sig fint. Jag slutade lite tidigare än Martin så jag bestämde mig för att åka direkt till honom, när jag kom dit tog jag en promenad med hans hund och sen somna jag faktiskt som en stock i hans säng (typiskt mig) hehe..
Vaknade sen av att Martin kom in med lite presenter så jag blev super glad! Vi åt lite god middag, kött och potatis med bea ofc. Jag hade träning och sen åkte vi hem till mig och köpte med oss en smaskig kladdkaka för lite extra vardagslyx ;P Så kände ändå att det blev en mysig alla hjärtans dag vilket jag hoppas ni också fick!<3

Puss och kram// Madde

Likes

Comments

Igår kväll var jag på gala (ATG sales awards) med mamma där hennes jobb var nominerad till årets butik. Jag har varit med mamma på flera liknande galor förut och det är alltid lika trevligt att träffa nya människor och möta de med mycket erfarenhet i livet!

Denna gala bjöd på god mat, partaj och en riktigt bra show av bland annat Martin Stenmark. Även gårdagen fick jag lyxen att spendera en till natt på hotell samt äta hotell frukost (så mycket kärleeek<33)

Efter denna lyx helg återgår jag till mitt normala liv bestående av mycket träning, prov och lite sömn men känner att jag ska börja prioritera min hälsa lite högre framöver. Man märker redan efter en helg av mycket mat och sömn att jag blir mycket piggare och får ut mycket mer av mig själv då!

Imorgon är det alla hjärtans dag så hoppas på en mysig dag full med kärlek och förhoppnings vis hinner jag spendera några timmar med min pojkvän innan träningen drar igång. Men nu måste jag kila!

Puss och kram // Madde

Likes

Comments

Vilken dag är det?
- Söndag
-Whattttt

Ungefär så kändes det idag när vi vaknade i hotellets drömsängar och insåg att vi skulle åka hem..
Vi känner ändå att vi hunnit med en del under denna helg! Igår gick vi upp ganska tidigt för att äta Gothia Towers mega frukost (som jag längtat!) därefter rullade vi tillbaka till hotellrummet för att duscha samt fixa oss lite. Vi begav oss ut i Göteborgs stad på promenad och besökte avenyn för finna någon möjlig middags resturang men hitta inget särskilt. Till lunch beställde vi in två King Size räkmackor som ligger topp 1 här i Göteborg, och tro mig de var KING SIZE!! Goda som jag vet inte vad och verkligen något att rekommendera! Vi kollade även Sverige - Ryssland matchen som resulterade med 4-2 till Ryssland. Därefter skulle vi bara käka lite middag för att sedan gå till hotellrummet för att ha lite Mello mys, men så enkelt var det inte.. Det fanns inte en enda ledig resturang i hela jä**a Göteborg haha. Varenda resturang behövde man förboka men efter ca 1 timme hittade vi en liten kött resturang där vi klippte sista platserna (phew). Nu sitter vi i bilen påväg hem och jag planerar lite inför galan jag ska på ikväll.

I vilket fall så har det varit en toppen helg här i Göteborg och vi har bara under dessa dagar funnit skillnader mellan Stockholm och Göteborg. För det första så måste man här i Göteborg boka bord typ dagen innan för att få chans att äta en god middag eller lunch. För det andra är det väldigt krångligt att köra här i Göteborg då det vägarna korsar varandra hela tiden samt spårvagnar far här och där haha. Men utöver det så är det en trevlig stad med många glada människor!!

Tack för denna gång Göteborg!
Kram Madde

  • resor

Likes

Comments

Sådär nu är vi framme i Göteborg och har hunnit landa i hotellsängen. Vi anlände runt 18:30 och fick ett rum på 13 våningen med super fin utsikt över staden. Vi var ganska trötta efter att åkt bil så vi utforskade hotellet lite, gick och handla mat samt tränade på deras fina gym som de har på 22:a våningen. Sen tog vi bara en dusch och la oss i sängen för att kolla lite film och mysa. Vi började kolla på The Wolf Of Wall Street men insåg att den var 3 timmar lång så vi bestämde oss för att sova så vi kan gå upp tidigt imorgon och äta mumsig frukost!

Godnatt, ha det bäst! Kram Madde

Likes

Comments