Allmänt

Nu så här lagom denna söndagskväll vill jag passa på att lista positiva/negativa från veckan. Länge sen sist jag trots allt reflekterade o skrev ett inlägg som de här :)

Hiss:

  • Att man fått vara med om det som man brukar kalla "indianväder", dvs. då solen kommit fram så här lite i efterhand. Men vad passar nu bättre än med lite solsken så här i slutet av september ;)
  • Då man träffat och hunnit "catcha" upp med goda vänner <3
  • Det att provveckan känts mindre stressande och jobbig i och med att jag endast haft tre kurser i perioden.
  • En liten sak, men ändå såpass stort att det fick mig att bli smått lycklig inombords. Nämligen gårdagens gympass som fick en att bli extra motiverad då gymmet hade på fransk radio!! Ni kan ju tänka er hur glad jag blev då i princip varje låt som spelades var fransk !! <3
  • ...men också det att jag fått spendera helgen både vid villan och hemma i Kokkola med familjen. (har dessutom fått agera barnvakt denna helg åt tre småttingar). Så tacksam och lycklig man får va' <3

Diss:

  • Trots att jag nog i det stora hela kan säga att veckan har varit mer bra än dålig, så har det ju också funnits mindre bra stunder. Ibland blir det kanske väl mycket av ensamhet o så, för att vara ärlig. Men å andra sidan har vi ju alla stunder av highs and lows, livet är ju inte trots allt en dans på rosor hela tiden som de sägs.


Vidare blir det att ta nya tag inför nya veckan. Har nog en del program å skoj att se framemot, speciellt helgen ;) Men som påminnelse till mig och er, att också försöka leva och ta vara på nuet!

Önskar er alla en bra start på veckan, njuuut <3

M

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er! Hoppas ni vill lyssna på dagens avsnitt, i avsnittet pratar vi bl.a. om stress, självkänsla och tips för att kunna handskas med stressiga situationer 🌸. Ni har väl inte heller missat förra avsnittet av powerchics podd, där vi bl.a. pratar om vårt samarbete med företaget Smilemakers, som bl.a. säljer urgulliga små vibratorer. Varje kvinna har rätt till njutning 🙌🌹🌟👊. Så spana nu in deras hemsida Här eller spring till närmaste Stockmann därifrån de också hittas 🌸🌟

Med önskningar om njutningsfulla stunder till er alla ✨💋

Likes

Comments

Allmänt

Några låtar som lyssnas om på repeat. Sönderspelar i princip dessa låtar + några få andra. Så om nån har tips på låtar o musik så tar jag med glädje emot förslag 😄

M

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er! Onsdag, vilket både betyder att vi är igenom halva veckan och för min del att jag också har en hel ledig dag framför mig! Provveckan är igång (vilket också betyder studentskrivningar för många, lycka till önskar jag till er alla som skriver!). Påminner mig själv att man ska ta tillvara denna tid då man just inte behöver stressa över skrivningar å sånt, man vill ju helst undvika stress så långt som det bara går!

Blev en spontan trip till Jeppis förra fredagen, kvällen började med underbart god mat vid Pub Niska för att sedan avslutas med en bra film på bio (American Made, rekommenderar varmt!). En toppen kväll helt enkelt!

Helgen fortsatte sedan med fest hos en kompis under lördagen, en toppen kväll det också. Vad kan nu gå fel då med bra sällskap, dans och bra musik?

Veckan har hittills börjat bra, med nya insikter som man också fått! För det första: att testa nya recept (som igår kväll då jag var tvungen att testa att göra en egen gjord buddha bowl, med en hemmagjord tahinidressing!) och för det andra: att Narcos är en superbra serie (hittas från Netflix), har hört så mycket bra om serien att jag själv blev tvungen att testa! Rekommenderar!

All fin natur som vi har och som vi borde ta mer tillvara här i Finland! Bara några hundra meter från där jag bor hittar man fina skogsstigar <3 För mig som gillar mountain biking är det ju sedan ett stort plus att det hittas specifika stigar menade för just cykling :)

Annars har jag inte desto mer planerat inför veckan, lite samhällslära ska jag ta och läsa vidare på, så får vi sen se vad resten av onsdagen och veckan bjuder på. Ha de gött!

M

Likes

Comments

Allmänt

Jajamensan hörni, så var den efterlängtade fredagen och helgen äntligen kommen! Tiden och dagarna tycks bara springa iväg o när jag idag kolla kalendern, så är det nära nog att julen snart är här! Nånting att längta efter eller hur? ;)

Vad har man själv hållit på med under denna vecka? Jo, inte så värst mycket egentligen, mesta dels av tiden har gått åt skola, träning, dans o så firande av mamma som fyllde år igår <3 Än en gång, ett stort grattis till dig .You're the best <3

Tog också en cykeltur häromdan, där jag på vägen hem stötte på en gäng som med nyfikenhet undrade vad det är för varelse som stannat vid sidan av vägen. Stod där i över en halv timme och bara beskådade dessa skönheter till djur <3

Om det nångång dyker upp stunder av tråkighet, så rekommenderar jag varmt att gå in o leka lite med snapchat filtren. Riktigt bra också då snapchat kan spå hur man i framtiden kommer att börja se ut ;).Efter 40 år skulle de inte sitta helt fel att ha ett utseende som på bilden. (Önsketänkande i varje fall). // Att vara ensam om kvällarna betyder inte att man behöver ha det tråkigt, tvärtom, riktigt mysigt kan man få till det med lite varm dryck, ljus och en bra bok! Hösten du är så välkommen så!

...och en torsdagsmorgon kan man alltid välja att börja på ett positivt och bra sätt. En bra början för mig är ALLTID med frukost + kaffe <3

Nu ska jag ta o avrunda för att hinna ordna o städa lite innan kvällen som bl.a. bjuder på lite biomys o så :)

Ha en riktigt bra fredag o helg allesammans, sköt om er <3

M

Likes

Comments

Allmänt

Tänkte köra på en gammal hederlig lista. Så vad passar nu bättre än så här hösten till ära och så här i höstrusket att köra en boklista! Listan har jag hämtat från Sevendays

Böcker för mig är:

Ett sätt att koppla av. Ett sätt att för en liten stund komma iväg från verkligheten och bara leva sig in i bokens värld.

Just nu läser jag:

Läser för tillfället ingen bok, men har några böcker på lager som jag ska påbörja!

En perfekt läsplats är:

Kanske nog soffan.Eller varför inte en skön hängmatta eller solstol en varm sommardag :)


En bok alla borde läsa:

Sapiens skriven av Yuval Noah Harari eller så: Ja, jag har mens hurså? av Clara Henry. Båda två väldigt viktiga böcker, där viktiga ämnen behandlas och tas upp.

Pappersbok eller e-bok:

Håller nog till den gamla goda hederliga pappersboken.


En bok jag kan läsa flera gånger om:

Sällan jag läser böcker flera gånger om. Dock älskade jag Kitty serien när jag var liten, så de böckerna blev nog lästa en hel del.

Min favoritförfattare:

Hmm...men typ Clara Henry, gillar hennes sarkastiska sätt att skriva. (Har som ni kanske vet inte läst så mycket böcker under min livstid, så listan med favorit författare förblir också kort. Men det ska nog så snart bli ändring på!)

Det här skrivs det alltför lite böcker om:

Typ ämnen som går heta diskussioner och debatter, typ feminism och veganism. Men också ämnen som än i dagens samhälle, tyvärr, kan sägas vara tabu att prata om, typ mens eller sex.

Den bok som berört mig mest är:

Sapiens, för att det i stor grad berör oss alla...hehe, fatta pointen. Nä men, vill nog nästan påstå att det borde vara ett måste för alla att läsa.

I höst ser jag fram emot att läsa:

Någon kriminalare/thriller (tips tas gladeligen emot!), men också Behind the Dolphin smile av Richard O'Barry.

Likes

Comments

Allmänt

Hej o gokväll på er! En lördagskväll som spenderas på hemmaplan, med tända ljus, godis och film! Helgen hittils har varit riktigt bra, med både en (spontan) tur till Vasa som man också hunnit med. Krävdes inte mer än ett telefonsamtal med syrran igår kväll för att bli övertygad om att åka köra dit på fredagen istället! Och vad passar nu bättre än att vara lite spontan för en gångs skull, då jag trots allt satt upp det som höstmål. En kul fredagskväll helt enkelt, med gott sällskap, bra musik, utgång och dans:-)

Vad smakar då bättre än att efter en fartfylld natt ta en tur till Amarillo för att käka goda hamburgare? Ytterligare en bra dag, med god mat och gott sällskap :)

Ska ta och fortsätta kolla på the Boy från Netflix (en riktigt spännande och bra thriller, tips tips!!), för att sedan ta och unna mig lite spa treatment för en gångs skull. En lugn och skön lördagskväll helt enkelt, härliiigt <3

Ha en bra fortsatt lördag (av de två timmarna som ännu återstår..hehe) & gonatt <3

M

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er alla! Man vet allt att hösten är här redan då man tittar ut genom fönstret, ruskväder jajamensan! I och för sig är det ju mys det.Mysigt då kvällarna allt mer börjar skymma och då man får tända ljus om kvällarna och så! Hösten för mig är en mysig årstid, då man får börja klä sig i varma jumprar, läsa böcker och vara med om då löven börjar skifta i gult och rött. Men hösten för mig innebär också en hel del utmaningar. Både med rutiner som man behöver ta tag i (skola och sånt), men också en hel del utmaningar som man behöver möta psykiskt. (I varje fall är det så mina senaste höstar i princip sett ut, då jag allt mer fått kämpa och slita inombords). I varje fall så ser jag denna höst som en nystart för mig, en höst som jag har på känn att kommer att bli bra! Har en del mål, som jag så gott det går ska försöka uppnå. Denna höst ser jag fram emot att plöja mig igenom ett X-antal böcker (är en långsam läsare, så huvudsaken att man i varje fall lite läser), börja yoga och meditera, känner så att jag så bra hittar lugnet med hjälp av yogan och öva mig att leva i nuet. Ofta blir det ju att man planerar en hel del saker framöver, varefter man egentligen på sätt och vis glömmer bort att leva och reflektera. Klyschigt som det låter! Inte säger jag heller att man inte får längta till roliga saker och så, utan jag vet själv att jag så gärna vill veta saker på förhand att jag glömmer bort allt som händer här och nu. Livet så att säga passerar utan att man desto mer hinner fundera.

Därför vill jag försöka göra denna höst till en bra en, att både få längta till roliga saker som komma skall, men att också försöka ta vara på nuet, dagen och göra det bästa utav den! Leva och vara mer spontan! Det var nu lite tankar och funderingar som jag kände att jag ville dela med mig av.

Vad har ni för planer/mål inför kommande höst? :)

M

Likes

Comments

Allmänt

Hej o gokväll på er! Då va man tillbaka, back on track så att säga! Äntligen tillbaka kry å allt efter att ha legat i princip halva veckan totalt utslagen. Nu överdriver jag inte, då jag säger att jag legat helt mörbultad i feber och huvudvärk, har i princip sovit mig igenom dagarna (och veckan). Att ens orka ta sig till kylskåpet för att hämta mat har varit en utmaning i sig (och nu bor jag i en 33 kvm för er som inte vet..hehe), så så var det med min vecka. Hur har er vecka varit?. På fredagen kände jag dock att det började ge sig (febern alltså), så bestämde mig för att ta mig igenom de två lektioner som jag hade i skolan. Gick desto okej för er som undrar, förutom det att det i princip kändes som jag hade hörlurar för öronen (fick riktigt hålla mig alert för att höra vad alla sa).Som på köpet, fick förkylningen följa efter att man blivit av med febern.Det har dock inte hindrat mig från att bland annat ha: kompishäng, barnvaktning, pizza+film+godismys, villa+solhäng, bastubad och en hel del läsning! En kul och avslappnad summa summerum :)


Hela helgen har spenderats i Kokkola där man likaså fått känna av livet på medeltiden. En vänd med papsen blev det då under lördag förmiddag, där man fick ta del av en riktigt fin medeltida show med SÅ ståtliga och fina hästar!

Kaffe och kaka vid mommos villa smakade inte heller fel en söndag som denna. Blev också (förhoppningsvis inte) sista doppet och lite bikinihäng i solen. Vi får nu allt hoppas de håller i sig prognoserna ställda inför nästa vecka, med sol och varmare temperaturer!! Det smakar ju aldrig fel med lite sol i september, sommar (lite) i efterskott tackar man ju inte nej till liksom!

Finaste mommo och mamma, älskar er <3

Ska börja avsluta för att så småningom ta mig i säng för att ta natt! Härligt med sovmorgon å allt måndagen till ära!

Hoppas att ni alla får en riktigt bra start på er vecka, ha de toppen <3

M

Likes

Comments

Allmänt

febern alltså! Hej på er! Som ni läste så har febern slagit till. Inte desto bättre blir det då termometern visat som mest 39 grader, det + en dunkande huvudvärk resulterar sedan i en sängliggande Madde, bara så ni vet! Har i princip sovit mig igenom helgen (om man bortser från att jag då jobbat, ätit och gjort andra dagliga rutiner). I varje fall så tycker jag att både helgen + venetsiansk (eller villa avslutning som många vill kalla det) farit snabbt som bara den.

Har fått ta del av både fina solnedgångar och kaffestunder med finaste tjejen <3 Dessa stunder man så uppskattar och värderar högt <3

Mellan varven har man också hunnit jobba (både fredag och lördag) för att sedan då vädret visade sin bästa sida (eller i varje fall då solen kommit fram) ta en tur till villan för blåbärs-och hallonplockning :)

Och vad är nu bättre än att en lördagsmorgon (då man ändå har tid och allt) fixa ihop en tallrik med bananplättar till frukost åt sig! Och ännu som bevis för att man i princip legat halvdöd hela halva helgen så bjuder jag en bild från går kvällen då tempen sträckte sig upp till denna siffra :)

Annars tror jag att jag får avsluta detta "tycka synd om mig" inlägg med att önska er alla en bra start på veckan! Och en riktigt god start för alla som börjat studielivet denna vecka, ett nytt skede i livet att se framemot! Ha de gött!

M

Likes

Comments