Allmänt

Hej på er o glad måndag! Här sitter jag och bloggar i väntan på att mamma ska föra en grej så att jag kan börja bila iväg mot Vasa! Ska nämligen på en liten jobbresa imorgon till självaste huvudstaden. Så kul!. Annars har jag i princip program för varje dag denna vecka, söndag är i princip enda dagen då jag inte överhuvudtaget har inplanerat något. Känner dock att det nog är bra att ha saker planerat, gillar faktiskt och mår nästan bäst då det händer saker. Vem gillar nu inte program som dessutom är värt att vänta på?

Har spenderat helgen i Kokkola, där det i fredags blev lite godis+film med mamma (#realityhigh hette filmen, en riktigt bra film, rekommenderar!). O så i lördags blev det en (spontan) kväll inkluderande fest. En kul kväll med saknade vänner. Man syns ju inte alltför ofta då alla studerar/jobbar på olika orter. Så tacksam man får vara över alla dessa vänner i ens liv <3

Söndagen blev sedan en lugn dag, där man inte fick så jätte mycket vettigt så att säga gjort. Eller jo, klart man nog fick gjort sina läxor, med lite hjälp från annat håll :D

För övrigt så ska jag packa och ordna lite innan jag då startar, så att det inte blir alltför sent heller! Tidig väckning=tidig läggdags!

Annars så önskar jag er alla en riktigt fin kväll och toppen start på nya veckan! Ha det <3


M

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt

Go' fredag på er alla! Har inte så mycket bilder från veckan att bjuda på, så det fick bli två citat fredagen och helgen till ära :) Annars så är jag hemma hos mammas och pappas för helgen. Efter en ganska så intensiv skolvecka sitter det nog riktigt fint med helg. Godis, film + soffmys, is the real deal för denna kväll :)

Önskar er alla en riktigt toppen fin fredag och helg. Vi höres! Ha de bäst <3

Likes

Comments

Allmänt

Hej hallå! Ville bara kika in för att visa lite bilder från dagens photoshoot som jag gjorde med Vicki idag. Att ta bilder är ju aldrig fel och riktigt bra att man på samma gång får bilder till podden vår och så. Dessutom kul när man också kan bli nöjd över slutresultatet :)

Hittills har dagen rullat på, har dock varit lite energilös eller närmare sagt lite seg. Vet inte om det beror på mörkret o så eller om all energi for åt matteprovet som jag "levererade" på idag ;) Iallafall skönt med näst sista provet som man fått undan, blir ännu ikväll att repetera lite franska tills imorgon.

Annars så ska jag avsluta med att önska er alla en fortsatt fin kväll. À bientôt!

​M
Likes

Comments

Allmänt

Källa: Pinterest

Ny vecka och nya möjligheter! Lite inspiration och pepp måndagen & nya veckan till ära! Kan i varje fall konstatera att jag haft en bra start på denna vecka, måndagen har flytit på riktigt bra för min del! Ska försöka fortsätta i samma spår, att försöka hålla den positiva inställningen vid liv också resten av dagarna :)

Önskar er alla en riktigt skön och positiv start på denna vecka!

Ciao och gonatt <3


M

Likes

Comments

Allmänt

Myskvällar. Kokning av risgrynsgröt. Selfies. Skogspromenader. Café häng. Provläsning. Bakning. Förtärande av julmusik. Poddinspelning.

Hittills från veckan som gått. Dagarna är väldigt tomma då provveckan nu är inledd och har "endast" fyra prov att få avklarade. Både skönt och smått stressande med provvecka. Skönt är det ju i varje fall varje gång man har fått undan proven och då man åter igen får börja ny period :)

För övrigt så har dagen gått åt att spela in nya avsnittet till podden vår (avsnitt nr. 24, uppe på fredag, missa inte!!). Sen har jag också hunnit en sväng till Kokkola, där man fick shake loss till ett härligt danspass vid gymmet :). En bra dag i det hela!

Annars ska jag ta o avsluta för nu ännu en liten stund fortsätta räkna lite matte o annat skoj. Ha de <3

M

Likes

Comments

Allmänt

Hejsan hoppsan! Redan lördag och november hörni!. Nån annan som också tycker att tiden och veckorna går i rasande fart, så att man knappt håller reda på vilken dag eller månad det är? :) I varje fall så försöker jag ta så gott det går på tillvara på tiden, och tillvara på tiden tar man ju verkligen, medan man bloggar med julmusik spelandes i bakgrunden...hehe. Inte väl för tidigt, eller? ;). Själv tycker jag att väntan inför julen nästan är bättre än självaste julafton, därför vill jag så gott det bara går ta vara på den :)

I måndags fick man nästan en chock, då man möttes av denna syn (bilderna högas upp). Medan man var i skolan hade mamma inrett lägenheten juligt?! (Kan man säga så?). Trivs och myser till 110 %, verkligen! Kan nu ta och välkomna julen med öppna armar. Tack mamma <3

Resten av veckan har man både haft "ups and downs" stunder (läs gärna förra inlägget jag skrev hittas HÄR). Försöker dock peppa mig att tänka positivt och kämpa vidare, för ingen chans att jag kommer att låta de negativa känslorna och tankarna ta över. Vill njuta av livet, ta vara på de små glimtarna i vardagen och också uppskatta dem. Uppskattar t.ex. det att jag igår både fick gå på fotvård, varefter jag och mamsen senare mot kvällen for på bio, en film som dessutom utspelade sig i Frankrike (lycklig tjej hittar ni här). Blev dock ganska så trött, så redan vid en 10-tiden smakade sömnen riktigt bra. Allt som allt en bra dag och kväll!

Idag har jag vaknat upp klockan 8 (av mig själv?!). Svär på att jag inte hade väckarklockan och ringa, det råkade bara att bli så! Nåja, är man morgonmänniska så är man..hehe. Annars så ska jag ta och städa nu lite här i läggan, laga lunch och sen invänta tjejerna som ikväll ska komma till vårt. Länge sen sist vi allihopa träffades, så det ska verkligen bli kul att "catcha up" :)

Hoppas att ni också får en riktigt skön och fin alla helgons dag! Ha de bäst <3


M

Likes

Comments

Allmänt
Någonting man bör påminna sig om och om igen, varje dag. Att inte ge upp trots svåra stunder som dyker upp. Med detta vill jag just berätta för er att jag nu under den senaste veckan och dagarna haft lite mer av just det. Stunder då man känt att orken och energin inte riktigt räckt till, då känslan och tankar av hopplöshet dykt upp. Vill också ärligt berätta att jag inte riktigt just haft lika mycket motivation till saker och ting.( Missförstå mig inte, jag är inte deprimerad eller så ). Det är bara det att saker inte riktigt känns på samma sätt som de gjort tidigare, lusten och orken har inte varit den optimalaste och så som jag kanske önskar att den skulle vara.

Att berätta allt detta för nån annan och andra kan på samma gång kännas befriande och svårt. Oftast tänker man ju egentligen att det är bäst att hålla tankarna inom sig och fortsätta vidare som att det, "nog är helt okej". Trots att det helt klart inte är det. Men att hålla tankar för sig själv, blir också en börda som i längden blir väldigt tung att bära på. "Ensam är inte stark" som jag skulle uttrycka det. Alla behöver vi personer i vår omgivning som vi kan förlita oss på, sådana personer som finns där när man behöver det som allra mest. Personer som finns där för att lyssna och försöka hjälpa.

Att göra förändringar i livet kan vi nog alla instämma att inte är den enklaste uppgiften. För faktum är att det inte kommer att vara en dans på rosor att just ta beslutet om förändring. Att fortsätta på samma spår som förut i jobbiga stunder kan just då kännas mer lockande än att ta sig upp och fortsätta kämpa vidare. Det är just i dessa stunder som vi allra mest behöver intala oss själva och se målet framför oss, fråga oss själva gång på gång varför vi valt att göra förändring och se målet tydligt framför oss . För samtidigt som det kanske varit lite jobbigare så finns det ingen chans att jag nu ger upp kampen. Att låta tårarna flöda eller att ha jobbigare stunder är inget nederlag, men att ge upp är något som jag i varje fall inte ser som ett alternativ.

Med detta vill jag alltså säga hur viktigt det är att vi också kan se till oss själva och fråga av oss själva, om vi har något i våra liv som vi inte är nöjda med eller mår bra av? Är det något som just jag behöver och vill förändra i mitt liv? Som sagt att göra förändringar är aldrig ett lätt beslut och en lätt väg att ta. Men då man väl tagit sig ända i mål, så tror jag starkt på att man inte kommer att ångra sig. Och om det nu av någon anledning skulle vara så (att man ångrar sig), så är det ju fritt fram att återgå till det gamla. Var och en av oss besitter ju förmågan att bestämma över våra egna liv och hur vi då väljer att skapa det. Endast DU innehar makten över ditt eget liv, so: "Let that fucking shit go"

Likes

Comments

Allmänt
Hej på er! Bloggen har fått stå tyst nu under några dagar då man haft en hel del annat att tänka på. Mycket saker och tankar som man varit upptagen med.
Inte alltför tidigt att snön äntligen kommit, i oktober? Nä men, tycker nog själv väldigt mycket snö och vintern. Vinter + snö för mig betyder att man får lov att ta skidorna fram, dricka en hel del varmt och också klä sig det! Man får ju verkligen vara glad att vi här i Finland har tillgång och att det överhuvudtaget kommer snö, i många länder är det inte en självklarhet ju! Så fint ju då snön och den vita färgen lyser upp miljön och omgivningen! Nu blir det att också börja ta fram julpyntet och hoppas att vi detta år också skulle få en snörik och vit jul :)
Såklart skulle det kläs ut i fredags då halloween gick av stapeln! Tog visst inspiration ur en viss film, ni får gärna ta och gissa ;)


För övrigt har det också varit dagar av sorg för både mig och för många andra. Har haft (och har) ännu en klump i kroppen efter torsdagens nyhet. Det är just i situationer som dessa som man verkligen börjar fundera på livet, hur tacksam man verkligen bör vara för varenda sekund, minut och dag som man får ta del av. Det är också så lätt att man tar för givet saker och ting och att man klagar för minsta lilla problem som dyker upp. Viktigt är det ju att vi verkligen tar hand och värnar om andra, men också oss själva. Verkligen något man om och om igen bör påminna sig om <3

Önskar er alla en riktigt fin och mysig söndag! Ha de <3

Likes

Comments

Allmänt
En fransk, en tysk och en engelsk låt som verkligen får en att vilja dansa! Och två svenska podcasts som ger en "feel good" känsla! Så nu vet ni vad som titt som tätt spelas i mina öron ;) Kul är det ju att det finns så mycket musik och poddar att välja mellan (blir ju bara bättre, då det också finns så mycket material på andra språk än bara engelska och svenska :)
M

Likes

Comments

Allmänt

Så var det dags att kavla upp ärmarna för att påbörja en ny vecka med skola och vardagen som får ta itu med! Känner mig utvilad och taggad efter ett skönt höstlov som man fått ha. Några insikter som jag tar med mig från veckan är bl.a.:

  • Vilket lugn skogen faktiskt ger mig. All den gröna naturen i kombination med den friska luften skulle jag nästan vilja påstå vara den bästa medicinen då man känner sig stressad! En bra podcast i öronen gör inte heller saken värre :)
  • Att hitta små glädjeämnen i vardagen! T.ex. då jag en helt vanlig måndag fick lyxa till det med restaurangbesök eller då solen sken medan jag var ute på min promenad, små ting som många av oss säkert tar för givet, men som trots av allt har en stor betydelse!
  • Hur gott tryffel verkligen är! Beställde då in förra måndagen just det, med risotto, vilket smakade mums ! Därmed förtjänar och har den ädla (och dyra) svampen fått sig en plats i mitt <3
  • Hur man jämt som ständigt bli påmind (speciellt i alla butiker och marketar) om att julen snart är här! Närmare bestämt 62 dagar kvar nudå :)
  • I och med att frosten lagt sig och vintern är på kommande betyder det att man både bör söka sig iväg i god tid och röra sig ännu försiktigare ute i trafiken. Många gånger tar man ju heller inte till hänsyn (eller så minns man inte) att man bör åka iväg lite tidigare, då skrapandet av frostiga bilrutor kräver en hel del tid. Att vara tidsoptimist från grunden gör ju heller inte saken bättre.
  • Hur mycket vi verkligen kan kontrollera och styra våra tankar i antingen rätt eller fel riktning. Har kommit till insikt att jag (likväl som säkert många andra) så att säga fastnar i fel tankemönster, t.ex. då man kanske nedvärderar sig själv och tänker att man inte duger till något. Huvud pointen är inte att tvinga sig själv "att inte få tänka dåliga tankar", utan istället vara medveten att dessa tankar kommer och finns, men att inte desto mer ta hänsyn till dem, utan att istället helt enkelt låta dem passera, "flyga iväg" . Ord som jag (och kanske ni läsare) också kan försöka hålla i minne inför kommande vecka :)

Likes

Comments