Allmänt

Ni missar väl inte dagens avsnitt av powerchics podd, avsnitt nr.11 som kommer upp idag! I avsnitt nr.11 pratar vi bland annat om våra sommarplaner och hur vi gör för att göra sommaren 2017 just till en minnesrik och bra sommar. Podden och avsnitten hittar ni enkelt från podcaster eller iTunes. Som vi redan nämnt ett flertal gånger så får ni gärna skicka in frågar till mailen vår (power.chics@hotmail.com) eller varför inte kommentera här på bloggen . Både ris och ros tas gladeligen emot! Stay tuned <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Hej där! Har under denna vecka njutit så stort av solsken och därför har jag också väldigt bra kunnat hålla den positiva inställningen uppe! Riktigt skönt är det ärligt talat att också ha provvecka, då man har möjlighet att sluta tidigare. Dock har ju min nivå av stress skjutit mer i höjden, (prestations inriktad som man är). Men försöker ta de med en nypa salt och bara göra mitt bästa!

Jobb, gym, träff med goda vänner, podd inspelning och solbadande (existerar ens ett sånt ord?!),har man också hunnit med under veckan. Känns som att dagarna bara flyger iväg och det känns overkligt att man nästa vecka får SOMMARLOV. Underbart <3. Måste bara ge mig själv en klapp på axeln efter detta år, har trots allt kämpat som bara den för att ha kommit så långt som nu, främst med livet, men också med skolan. Trots att jag inte ännu detta år får äran att ta på mig den vita mössan, så måste jag ändå medge att jag redan, efter ett lyckat skolår, är stoltare än jag någonsin varit. För när jag blickar tillbaka så har saker och ting sett så annorlunda ut. Otroligt så mycket och så snabbt allting faktiskt gått framåt, redan då jag tittar ett år tillbaka så ser jag en stor skillnad. Kan knappt föreställa mig sen då jag också får dra på mig den vita mössan. SÅ lycklig och stolt jag kommer att vara den dagen alltså.

Lite djupa ord, såhär lagom till slutet, trots allt viktigt att lära sig att ge beröm åt sig själv, för det är inte det enklaste , mycket lättare är det att ge komplimanger åt andra. Lika viktigt som att vara snäll mot andra, så behöver man också lära sig att vara det mot sig själv. Så ge dig själv en klapp på axeln nu som då, tillåt dig att känna stolthet, because you're worth it

Likes

Comments

Allmänt

Tänkte att jag skulle lägga upp en lite lista av vad jag har planerat inför kommande sommar! Vädret har ju trots allt varit på vår sida under de senaste dagarna, (vädret påverkar ju verkligen ens humör dessutom), så vad passar då bättre än att tagga lite inför sommaren 2017.

Vad ska du göra i sommar?

Inplanerat inför juni är ju Summerburst, sen blir det nog en hel del jobb, fest och häng med kompisar. Ah, längtar så!!

Ska du åka någonstans?

Stockholm och Vasa. Inga desto "längre" resor har jag dock inplanerat.

Vad kommer du dricka?

Säkert en hel del iskaffe (fördelen med att jobba på café, hehe), men också säkert en hel del goda drinkar och läsk också, såklart!

Vad kommer göra den här sommaren extra bra?

Såklart är ju SUMMERBURST en av sommaren höjdpunkter (måste ha säkert nämnt detta 15367 gånger, hehe) och såklart gör ju alltid kompisar och fest sommaren lite extra bra. Tummen upp också för sommarjobb!

Vad kommer du köpa inför sommaren?

En massa fina sommarkläder (hoppas jag). Får dock se om ekonomin min sen tillåter det !

Vad kommer du äta?

Jordgubbar, grillad mat, pizza, glass, croissanter, nutella. Ja, i princip allt i matväg <3

Hur kommer du minnas din sommar sen i september?

Med glädje. Kommer så se tillbaka och minnas hur sommaren bidrog med roligheter, såsom fester, häng med kompisar, roadtrips osv. Sommaren 2017 ska verkligen bli en annorlunda sommar jämfört med tidigare somrarna.

Likes

Comments

Allmänt

Hej hallå! Tänkte sätta in lite bilder från helgen. Var hemma runt midnatt på fredag efter en lång och smått tröttsam resa tillbaka till Finland, känslan att då stiga in genom dörren här hemma var obeskrivlig. Trots att resan var toppen, så var det nog väldigt skönt att få komma hem, tillbaka till vardagen och rutinerna.

Lördagen: Bjöd först på poddinspelning (avsnitt nr. 10 uppe nu, missa inte!). Varefter vi började fixa oss inför kvällen, som bjöd på en hel del skratt i goda vänners sällskap. Efter en hejdundrans rolig kväll, somnade vi vid en sex tiden.

Söndagen: Efter att ha vaknat klockan 11 med en dunkande huvudvärk, fixade vi oss en god frukost, varefter man smås började inse att det faktiskt var söndag. Resten av dagen mådde jag ärligt talat inte bra, både det psykiska och fysiska måendet var inte alls på topp.

Måndagen har då bjudit på en skoldag till halv tre. Efter det körde jag iväg till lägenheten, där jag och Vicki njöt av både glass och sol. Idag har jag till skillnad från gårdagen känt mig desto mera positiv, i och med att vädret också varit så bra som det varit så har det också påverkat humöret. Har också hunnit en sväng till fammos och faffas, med mycket lärorika och intressanta diskussioner. Kul att ibland få lyssna till vad de har att berätta. Gamla goda minnen så att säga.

Ska ännu idag försöka få klämt in lite fakta i hjärnan min om eutrofieringen av Östersjön, då jag skriver första provet av denna period (därtill också sista) på onsdag. Så lite biologi ska jag väl ännu få läst in på. Ha en fin kväll & gonatt 💓

Likes

Comments

Allmänt

Glad fredag allesammans! På grund av solsken & mycket annat program under veckan, så har bloggen än en gång fått lida torka. Har heller inte riktigt haft lust alla gånger, men efter denna resa ska jag försöka att hålla bloggen uppdaterad mer. Har som sagt haft en väldigt fin resa, som jag fått spendera med både yngre och äldre generationer. Har verkligen njutit fullt ut av denna resa! Dessutom har vädret verkligen varit på vår sida då vi haft solsken 6 dagar i rad, riktigt tur då regnet och åskan kom sista dagen!

Fina tjejer på väg till middagen. Världens finaste mormor och mamma

Lite trist att lämna all den goda mat som man fått äta! Grekisk mat är ju som jag redan sagt: HIMMELSK

Snart blir det att fara och äta den sista lunchen här på hoteller och efter det startar vi med buss till flygplatsen. Kommer verkligen att sakna Grekland, blev verkligen inte besviken på Rhodos trots att det var första gången jag besökte ön. Om inte annat så önskar jag er alla en riktigt solig & fin fredag! Ciao 💓

Likes

Comments

Allmänt

Har totalt förälskat mig i grekisk mat. Har inte kunnat föreställa mig hur äkta och hur gott fetaosten och oliverna smakar just här! Så stor skillnad från de som man äter hemma i Finland.

Hej där! Känner att bloggen får lämna åt sidan lite grann då man ändå är på semester och under soliga dagar så har man inte direkt lust att sitta med datorn framför sig. Först och främst prioriteras ju också bunten med uppgifter från de lektioner från skolan som man missar. Men jo förutom det, så vill jag ännu en gång informera er om att vi har det gött här ( om ni inte såklart visste det, säkert sjuttioelfte gången jag berättar hu vi har det..hehe..) Annars så har dagen ärligt talat varit ganska så seg. Har känt mig både seg på många sätt, fysiskt som psykiskt och har inte riktigt haft lust att göra nånting överhuvudtaget. Det berodde dels på att jag kanske som man säger "vaknade på fel sida av sängen idag" och varför också det psykiska mående inte riktigt varit på topp. Men så kan det också bero på att jag i princip hela dagen låg och stekte i solen, med för lite vätska och utan hatt så kunde man konstatera att jag troligtvis drabbats?! av solsting. Att man inte har förnuft att dricka tillräckligt och ta på sig en hatt, jag menar hur svårt ska de va? Nåja, en erfarenhet rikare är man ju i varje fall.

Medan dagen ändå rullat på som den gjort, så tar jag nu så här lagom till kvällen itu med bunten av inlämningsuppgifter. Dessutom känner jag mig desto mer motiverad just nu, då jag i princip endast legat på solstolen hela dagen. Skönt det också! Förhoppningsvis för morgondagen med sig mer ork och energi & bra väder för den delen också! En riktigt fin start på er tisdag och mycket pepp till alla er som pluggar eller jobbar! Snart sommarlov, you can do it!

Likes

Comments

Allmänt

Hej hallå o godkväll! Än en gång har bloggen fått lida lite grann , då många andra saker prioriterats i första hand! Dock känner jag att det nu är ett bra tillfälle (i och med att det är kväll, läs: man missar inte chansen att sola och annars bara då man har lust till att skriva så). Så tar tillfället i akt för att berätta vad som hänt under de två senaste dagarna.

Fredag: Efter ett pass finska i skolan blev det att styra kosan till mammas och pappas, där jag bl.a.. skulle hinna med att få inhandlat det sista inför resan, packa i all hast (då man lämnat och skjutit upp packandet till sista dan...oops!) och köra ett snabbt pass vid gymmet. Vilket jag också gjorde, heja mig! Efter det var det bara att åka iväg till Vasa. Planet startade en halv tio tiden och framme i Rodos var vi vid en två tiden på natten.

Lördag: Efter en ganska så kort natts sömn, vaknade vi runt en nio-tiden för att sedan få avnjuta första frukosten här vid hotellet! Under denna dag har man då bl.a. hunnit sola (för den delen också bränt sig lite, då temperaturen trots allt varit kring en 30 grader..hehe), lekt med barnen i poolen, ätit gott, gymmat och skrattat så att magen krampat.

Första dagen börjar nu då komma till sin ända och är väldigt glad att ha fått möjligheten att göra denna resa. Knappt en vecka kvar som jag får spendera med alla dessa fina människor i mitt liv, en riktigt familjesemester med mycket roligheter som vi har att vänta på. Önskar er alla en fin söndag och glad morsdag till alla mammor för den delen också 💓 Ha de bra!

Likes

Comments

Allmänt

Hej o godmorgon till er alla! Känns som det var ett tag sen jag skrev något i bloggen, men det beror nog på att det är så mycket annat på gång för tillfället (läs: med annat så menar jag då att skräckkolla Prison Break från Netflix, är så fast i det, såså bra!!). Såklart har man ju också hunnit med poddinspelning, skola, gym, basic stuff som sagt....Dock behöver jag ännu komma igång med packandet då det trots allt är imorgon som vi åker iväg!! Längtar så!!

Måndagen till ära blev det ett litet stopp hos det nya cafét som öppnat i Jakobstad, inredningen och atmosfären måste man ju ändå få skryta på! // Bästa ju 🙌

Tisdagen till ära så for jag efter skolan efter åt mig och Vicki burgare lagom till middagen , bästa burgarna i stan alltså!!

Så redo för sommaren 2017 alltså!!

Annars så är dagens planer att ta mig igenom 3 lektioner i skolan, varefter det blir lite jobb på det! Och förresten vill påminna er om att ni gärna får kommentera och ställa frågor här på bloggen till min och Vickis podd. Vi skulle bli jätte glada om ni ställde, vi ska försöka så gott det går svara på dem sen!

Önskar er alla en fin torsdag.Ha de bra! Ciao 💗

Likes

Comments

Allmänt

Veckans bästa: Att solen visat sig under flera dagar, det gillar vi ju!

Veckans sämsta: Kanske det att jag inte riktigt kunnat slappna av på det sätt jag önskat, då menar jag under stunder då en känsla av stress slagit på, inte världens roligaste ju.


Veckans läsning: Not that kind of girl av Lena Dunham, så bra alltså!!

Veckans låt: Never give up av Sia. Inte kanske en så ny låt, men budskapet och lyricsen är så bra, så kan inte annat än gilla den stort!

Veckans festliga: Lördagen som spenderades i goda vänners sällskap. Ni är bäst

Då får man lämna vecka 18 bakom sig och välkomna en ny vecka med öppna armar. Hoppas på en lika eller ännu bättre vecka som förra veckan. Har trots allt endast en "vanlig" skolvecka kvar, då vi trots allt åker iväg till lite varmare breddgrader denna fredag! Men trots förväntan och längtan så ska jag nog försöka ta en dag i taget och ta och göra det bästa utav dagen. Önskar er alla en riktigt skön och fin start på er måndag och en riktigt bra start på nya veckan 💗

Likes

Comments

Allmänt

Äntligen helg & lördag dessutom! Lagom till helgen så kommer solen fram, vilket man ju inte har något emot. Gårdagen bestod av en lång sovmorgon, med en kort skoldag bestående av två lektioner och en lite längre jobbdag till halv tio. Bästa är ju då man får komma hem, fixa något att äta och bara sova ut!

Vaknade idag en sju-tiden, varefter jag fixade en god frukost med croissant och smoothie. Mums! Tänkte också att det skulle pigga upp med lite umgänge, så tänkte att en sväng via mammas och pappas skulle göra gott. Bloggar härifrån, trots att det snart igen blir att styra kosan tillbaks till lägenheten, för att ha lite lördagsmys med några vänner. För ovanlighetens skull blir denna helg säkert en lugn en, skönt det också för en gångs skull! Önskar er en fortsatt bra helg och lördag 💓

Likes

Comments