Tänke faktiskt lägga upp ett inlägg igår om vad jag gjorde under dagen men det hanns aldrig med, så nu kommer gårdagens bilder idag istället.

Först städade jag och massor eftersom resten av familjen är på semester norröver i landet. Sedan tog jag min cykeloch styrde mot farmor där min farbror nyss kommit dit ifrån småland. Efter det tog vi en tur på sjönsjö där vi fikade. Efter en stund där ute började vi frysa och åkte då tilbaka in och sedan hem. Väl hemma kom älsklingen min och vi käkade kvällsmat innan vi åkte hem. Det blev lite sent tyvärr, tror vi lade oss runt halv ett men nu är vi uppe igen.

Hare! 🐰Likes

Comments

Nu när jag åker här i vårt avlånga land, närmare bestämt i sköna Värmeland, då slås jag titt som tätt av att jag tycks känna igen mig. I alla fall om man ska gå efter ortsnamnen. Men i själva verket har jag allt som oftast ingen aning om vart jag befinner mig. Det är då vi kommer till mitt problem eller snarare fråga, Hur kommer det sig att olika ställen heter likadant?

Om vi tar ett exempel; Hemma, alltså runt mina trakter, finns det flera olika ställen som heter mon. Ett utav de ställena bor jag i. Men om jag då skulle gå och säga till folk att jag bor på mon skulle ingen fatta, jag skulle vara tvungen att säga mon som tillhör smärslid, då skulle folk fatta.

Men tillbaka till frågan. Varför heter allt ungefär likadant, då skulle till exempel Västerbotten också kunna heta Värmland fast landet heter Sverige. Jag tror inte direkt att folk skulle förstå så mycket då.

Alltså blir slutsatsen: Den/De som namngav olika ställen här i vårt avlånga land måste haft väldigt dålig fantasi.

Ta hand om er och njut av värmen, det ska jag göra.
Hare 🐰

Likes

Comments

Roligt när det händersaker hela tiden, man hinner liksom aldrig få tråkigt. Idag är det fullt upp, ska hinna med att fira midsommar tre gånger innan jag kryper till sängs. Och innan det ska jag hinna duscha och göra mej i ordning. Bara liite stressad 😜. Just nu är jag och pojkvännen på väg och köra ut trallan till far min, tur att det inte är så jobbigt att bara åka med 😉

Hare 🐰
Ps. Bjuder på en bild i från grundenten på mej och min bättre hälft


Likes

Comments

Där kom det igen. Det där om att man inte klarar av något. Jag bad om hjälp, inte att någon skulle göra det! Men om det ska vara på det viset kan de lika gärna göra klart det. Även fast jag ville göra det egentligen.

Vad är det för syn på tjejer män har egentligen? Bara för att jag inte brukar vara ute och greja med t.ex. veden så kan väl jag bära lika mycket som ni killar? Jag tycker det är roligt att baka och göra mat, men det betyder inte att jag är född med tummen mitt i handen. Ni skulle bara se vad jag har knåpat ihop. Jag tror inte att många utav er män skulle få ihop hus och liknande till kaninerna så som jag har gjort. Visst, ni tror kanske att ni är starkare men det handlar inte om det. Finns viljan kan vi fruntimmer klara av i stort sett allt som ni mansgrisar gör.

Ska fan bli feminist tror jag...

Likes

Comments

Läs rubriken. Klar? Läs den igen.
Vad tänker du på? Jag lovar att vi inte tänker på samma sak.
För mej är dessa 6 ord bland de värsta jag hört. Vet du vad som är ännu värre? Att de kommer från en person jag älskar. Orden gör så ont men jag måste försöka leva upp till innebörden.

Hur kan man säga så? Hur kan någon person som står en nära och vet om allt som försigår inne i mitt huvud säga så? Hur kan man säga till en person som hatar sig själv OCH mår psykiskt dåligt? Hur kan man be personen att bara strunta i allt och vara "sig själv"? För mig är detta ofattbart.

Mår man dåligt kan man inte låtsas som ingenting. Är du förkyld kan du inte dölja det. Samma sak. Visst om en person har röd näsa och snuvar är den mest troligen förkyld, sådant ser man inte på människor som mår psykiskt dåligt. Men förr eller senare kommer den där lilla sjukdomen fram. När dalen kommer med raska steg kan man inte låtsas som ingenting. Även om ens högsta önskan vore det.

För att må bättre och bli "frisk" krävs det tålamod och stöttning. Små saker kan förstöra en hel dag. Är det fel sorts bröd hemma på morgonen är hela dagen förstörd. Vad tror du då händer när man berättar och öppnar upp sig för någon som i nästa andetag säger åt en att skärpa sej? Att man ska sluta göra en stor grej av allt och vara som förut då man jämt vara glad. Tro mig, de orden gör dig inte piggare på livet precis.

Men på samma gång fick jag en kämparglöd. Att jag ska visa den personen att det inte alls går att bara skärpa sej och låtsas som ingenting. Men jag bestämde mig då för att jag ska fixa det, jag ska ta mej upp till toppen igen utan den personens hjälp. Jag vet vad som krävs även om jag inte orkar göra det. Men en dag!

Hen ska inte få sätta käppar i hjulet för mej, mitt liv och mina planer! Dock får hen gärna finnas till hjälpa och stötta men jag gör som jag vill, jag är en egen person med en egen vilja!

Likes

Comments

Vad jag inte förstår är hur det kan vara så svårt. Så svårt att förstå och hjälpa till. Man behöver inte göra mycket för att det ska hjälpa, det kan vara en gest, ett ord eller en kram.

Ja jag lider av psykisk ohälsa som har gått upp och ner i perioder. Jag kämpar varje dag för att vara på bra humör och inte deppa ihop. Men ibland håller det inte. då behöver man stöttande ord och kanske en kram. Men det får man aldrig. Nej, då är man jobbig och inte sej själv. Hur kan jag få skit för det? Hur kan man klaga på mig på att jag alltid mår dåligt när man i nästa andetag sitter och säger att hen själv inte mår bra och därför hen snusar. Men jag, jag får inte må dåligt för jag söker bara uppmärksamhet när jag är öppen med varför till skillnad från en annan.

När jag fick reda på din dyslexi googlade jag på det och tog reda på massa fakta för att veta vad det var och vilka svårigheter man då har. Allt för att kunna förstå dej och kunna stötta och finnas där i vått och torrt. Men varför kan du inte göra likadant emot mej? Varför inte finnas där och göra det lättare för mig att klättra uppåt igen? Då kanske jag blir "mej själv" igen. Hjälp mig och ge mig den där kramen när jag behöver den. Då ska du se att det blir bättre för oss igen. Jag älskar dig glöm aldrig det.

Likes

Comments

Påväg till bussen förut insåg jag att jag nog valt fel outfit idag, jeans å en tjock magtröja. Jag började nämligen svettas på bara den lilla biten, och det är ungefär 600m! Får ta det extremt sakta idag alltså 😉

Senare idag ska jag till åmål och kolla på någonting att ha på mej till grundenten, är faktiskt bara 2 veckor dit 😄. Sedan dka jag försöka ta mej hemåt rätt tidigt och umgås med pappa innan han åker till Norge ikväll.
Denna veckan blir nog rätt lugn tror jag, har lite smått och göra klart i skolan, lite nationella och sånt annars börjar det att mynna ut där också 😊. Blir även lite kalas hos mor på fredag eftersom jag fyller år snart, men ska bara försöka ta det lugnt nu denna veckan.

Här kommer lite bilder ifrån veckan, enjoy!
Hare! 🐰
Likes

Comments

Hipp hipp hurra för idag är det min och älsklings halvårsdag!
Älskar honom så otroligt mycket, kan inte beskriva hur mycket han betyder för mej. Senare blir det en dejt (ovanligt nog) på pizzerian och efter de lite soffmys hemma.
Hare! 🐰


Likes

Comments

Nu händer det mycket här. Igår var jag och pappa in till Åmål och fixade med leg och bankkort och sådant till mej. Vi var även in på en affär så jag fick köpa mej en ny parfym eftersom jag tappat bort den andra 😂. Nu på bussen har jag sökt sommarjobb och när jag kommer till skolan är det nationella prov som gäller 👊.
Pappa har även tänkt att köpa en gris idag, antagligen ska jag hjälpa till att flå den och sådant när jag kommer hem idag 😊.
Jag får även hoppas på att mina kläder som jag beställt ifrån nelly också kommer idag, det kommer göra denna veckan superbra!
Nu är jag snart i skolan men vi hörs sedan!
Hare! 🐰
Likes

Comments

Idag kommer det bli en bra dag. Hoppas jag i alla fall 😉 Varför?
1. Antagligen kommer mina kläder jag beställt idag
2. Jag ska till banken och få leg och konto
3. Älskling ska med mej hem idag
4. Jag är hos pappa
5. Det är fint väder! 😀

Hare!Likes

Comments