Ska fortsätta leva i vår bebisbubbla och ge kroppen tid att läka, att äta bra kost för både mig och vår sons skull. Men 1 månad efter graviditeten kände jag mig manad att iallafall se var jag står i vikt nu, även fast jag inte aktivt jobbar bort några kilon. Vågen visade 2,5 kilo mer än inskrivningen hos mvc. Jag har alltså tappat 15 kg sen min sista inskrivning hos mvc (gick upp 17,5) 2,5 till ursprungsvikt alltså, det känns som kroppen ordnar det själv med någorlunda bra mat och barnvagnspromenader. Sen är min önskan att gå ner ytterligare framöver såklart, var inte i toppformvid inskrivnkngen på mvc och kroppen ser inte alls lik ut som innan såklart och är väl medveten om att den kommer vara förändrad och det känns helt ok. Hur som haver, jag kommer tillbaka till bloggen när jag ska bygga upp min kropp igen med fokus att bli stark och bli en pigg och glad förälder som orkar springa efter, som orkar leka. Det är mitt mål, utseendemässigt såklart vill jag bli lite fastare men fokus ör att komma tillbaka styrkemöasigt. Men som sagt, först fokus på återhämtning och för att få upp lite flås och för att det är mysigt såklart så blir det barnvagnspromenader. Styrka, kondition och framtida recept kommer senare.. jag fortsätter att promenera när det faller på, äter gröt men även godis då och då. Jag lägger ingen vikt på att komma i form än. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Livet förändras i det ögonblick man blir förälder, när man hör sitt barn skrika för första gången, när han läggs upp på bröstet och man får se honom. Inget annat spelar längre någon roll! Theo är meningen med livet. Vår egna lilla familj. Jag har allt jag vill ha nu..

Det började natten mot söndag den 19 februari, 9 dagar över tiden. Vaknade 01:30 av värkar och vid fyra tiden ringde jag in till förlossningen, de bad mig ta alvedon och avvvakta. Jag la mig bredvid Linus och sa åt honom att sova vidare, att jag hade värkar och hade ringt in till förlossningen, att han får nog dricka whisky ikväll (han har sagt att när sonen föds skulle han öppna en efterlängtad flaska whiskey för att fira att han blivit pappa. ) Jag kunde inte sova vidare så låg med mina 5-10 minuter mellan värkarna (som jag hade från att jag vaknade) som blev intensivare och intensivare. Duschade två gånger, hade värmekudde och åt alvedon. Jag ringde in för andra gången vid 14 tiden även fast värkarna inte kommit tätare, men upplevde dem mycket mer intensivare. Vi fick komma in på en undersökning men var beredd på att få åka hem så lämnade väskan i bilen och knata upp på ett förlossningsrum där en underbar barnmorska vid namn Ulrika mötte oss. Blev uppkopplad för att mäta värkstyrka och undersökt av henne. Värkarna var kraftiga och hade kämpat på mycket hemma så det var inga tvivel om att jag skulle läggas in, byta om och förlösas innan barnmorskan slutade sitt skift. Överlyckliga var vi när vi insåg att det var nära till vi skulle få träffa vår son. Det var bara att stanna kvar i rummet och Linus hämtade bb väskan i bilen. 14:30 skrevs vi in och 20:08 tog Theo sitt första andetag. Tårarna rann när jag hörde honom skrika och han lades upp på mitt bröst, det är en sådan lycka, sådan kärlek som inte går att beskriva, det måste upplevas. Både kärleken jag känner till min Karl och till vår son. Vi som väntat i nio månader på honom, kan fortfarande inte förstå att han är vår. Han är den sötaste bebis jag sett, såklart och hur snäll som helst. Det är som de säger att man glömmer direkt barnet är ute vad man gått igenom. Det är så häftigt att föda barn, min sambo var otroligt bra och tog hand om mig för allt vad han kunde under mitt värkarbete. Baddade min panna, såg till att jag fick dricka, och var ett allmänt stort stöd i denna situation.

Jag gav förlossningen en 10 av 10 och trodde det skulle vara betydligt värre än det var. Men med personal som tog väl hand om mig, min lugna sambo bredvid och lustgasen som tog udden av värkarna är detta det finaste ögonblicket i mitt liv. Se min son, min rörda sambo som pussar mig och att inse att nu är jag mamma, han är pappa och den sötaste lilla perfekta grabb på 3740 gram och 51 cm är vår son, att få rå om resten av livet. Världens viktigaste uppgift, att vara förälder. Jag blir rörd varje gång jag ser honom, eller när jag ser min sambo med honom. Jag är så lycklig.

Men denna blogg har jag i syfte att skriva om kost och träning, inte om familjen och det privata så ska framöver hålla mig till det som jag startat bloggen för. Men än är träning inte aktuellt, och inte heller kost. Nu koncentrerar vi oss på att mysa med varandra och skapa rutiner! Men kroppen är fantastiskt verkligen, hur fort den återställer sig efter en graviditet. Jag har många myskilon över nu, men jag trivs i dem konstigt nog och har ingen brådska att bli av med dem. Men, det kommer att tränas bort och jag kommer uppdatera både recept och träning när det blir aktuellt. Ska såklart få tillbaka min styrka jag haft innan graviditeten, men det är ingen brådska alls, Nu fortsätter vi att leva i bebisbubblan med massor av pussar och gos med Theo och fikadejter med alla som vill träffa vårt underverk.

Vägen tillbaka efter en graviditet blir fortsättningen på denna blogg, men det får vänta ett tag. Nu fokus familj!


Likes

Comments

Fortsättning från tidigare inlägg..

Vi insåg alltså att i början av Februari 2017 skulle vi bli föräldrar, även om det fortfarande känns helt overkligt att vi ska bli föräldrar (sitter och har gått över tiden med 5 dagar nu)

En vecka efter att vi plussat började jag på mitt nya arbete, jag var alltså i vecka 6 då så sommaren blev tuff med tillhörande illamående , trötthet och dessutom långa dagar , nytt jobb och nya rutiner. Från att ha jobbat 20 min promenadväg hemifrån, började jag nu åka tåg i 50 minuter som jag sen avslutades med en promenad på 35-40 minuter för att komma fram till jobbet. Och samma procedur hem. Tåget gick 5:28 från Ö-vik och jag var hemma strax före 18 på kvällarna. Tur jag hade min andra hälft som lagade mat och skötte allt hemma. Jag jobbade, sov och åt..

Vi väntade med att berätta nyheten till efter vecka 12 och har bara mötts av positiv respons , till och med många glädjetårar, från familj och vänner. Alla väntar nu med spänning på vem den lille är, och ja det är en pojke :). Jag berättade för chefen när jag skulle få förlängt uppdrag (v18) så de var medveten om att jag var gravid men det var inga hinder vare sig för mitt konsultföretag eller arbetsplatsen jag var uthyrd till. Jag fick arbeta så länge jag orkade, jag valde att gå hem vid årsskiftet eftersom jag inte haft semester på 1,5 År, sov dåligt och de långa dagarna började bli tuffare. Det var klokt och sen dess har jag varit föräldraledig.

Jag har mått bra men såklart har arbetsdagarna som varit så långa tagit ut sin rätt (klev upp 04:15 och kom hem innan 18) Så har som sagt mest sovit, jobbat och ätit. Inte tränat alls, och inte haft energin att umgås med särskilt många. Fokus var jobb och ta mig genom dagarna och i efterhand är jag imponerad över hur bra det gått. Mycket tack vare min sambo som hjälpt mig med att ta nästan allt hemma och behandlat mig som en prinsessa. Jag har knappt haft foglossning och bara fått må bra på slutet förutom trötthet och matthet såklart.

Så 6 veckor innan beräknat valde jag att gå hem för att vila upp mig, var helt knäckt första veckan och låg mest i soffan och såg film och sov. Vill vara utvilad inför bebisen ankomst och man vet ju aldrig om den kommer tidigare eller senare så årsskiftet kändes som ett bra datum att gå hem. Efter en vecka på soffan har jag börjat bli rastlös och nu inne på sjunde veckan vill jag bara att förlossningen kommer igång så vi får träffa den lille. Just nu bara väntar och väntar jag , ser otroligt mycket olika program på tvn vilket jag inte har ro till i vanliga fall. Men nu när jag inte kan promenera timtals, vara på gymet och inte riktigt har energin att vara social med andra (är tung och trött) så blir tvn min bästa vän i väntan. Tvn , korta promenader och matlagning/bakning är vad jag gör som mest. Till veckan sker läkarundersökning för bedömning om igångsättning och det känns fantastiskt bra, det närmar sig iallafall. Värdena har sett bra ut under vägens gång men bebis är inte fixerad och inte ens ruckbar men jag hoppas han gör det inom de närmaste dagarna. Aktiv är han iallafall så han verkar må bra!

Dessa veckor hemma har jag haft Linus hemma också så vi har hälsat på lite folk, provkört och köpt bil med mera. Det har varit mysigt med så mycket tid tillsammans och inte minsta gnabb har det varit utan vi har bara tagit hand om varandra. Ta dagen som den kommer, men just nu bara längtar vi till vi får pussa på de små fötterna och mysa med vårt barn.

I höstas flyttade vi till en större lägenhet så vi har ett eget rum till den lille och här trivs vi superbra. Jag bifogar lite bilder av de senaste halvåret och så lämnar jag resten osagt :)

Likes

Comments

Det senaste året har jag inte uppdaterat i min blogg alls, till och med glömt bort att den fanns. Men nu efter snart 7 veckor hemma fick jag inspiration till att uppdatera ett inlägg om vad som hänt det senaste året..

Företaget jag arbetat på bestämde sig för att avvecklas och när beslutet togs valde jag att lämna och påbörja en ny anställning (ett sommarvikariat i Umeå, 10-11 mil hemifrån) som konsult på GE-healthcare som produktionsplanerare. Ett klokt val då företaget jag arbetade på innan försatte enheten i konkurs ett par veckor efter att jag slutat. Mitt sommarvikariat sträckte sig till mitten av augusti och därefter det hann jag vara arbetslös två veckor innan jag fick komma tillbaka och jobba kvar så länge jag själv ville, dvs till årsskiftet då jag själv valde att kasta in handduken, anledningen till det står längre ner i inlägget. Utvecklades mycket under denna tid och älskade verkligen mitt arbete, enda nackdelen är att det är långa arbetsdagar på grund av avståndet men konstigt nog vänjer man sig vid det också. Hur som gick jag hem vid årsskiftet och lämnade över min plats till en annan tjej.

Det här har varit ett år då jag lagt träningen på hyllan, (inte skaffat något nytt gymkort för första gången på många år) inte gått på någon diet, behövt äta varannan timme under hela sommaren, mått illa och ibland till och med kräkts. Det började den 5 juni, jag och min sambo hade lagt nät i hans föräldrars sommarstuga och fileeade aborrar hela dagen. Hemma skulle vi tillaga detta och vi hade vin över från risotton vi tillagat tidigare så vi tänkte lyxa till vår söndag med ett glas vitt till maten. Vi visste att möjligheten att jag skulle vara gravid fanns, men trodde inte att skulle vara så. Vi hade planerat att börja försöka bilda familj då detta är vad vi allra mest ville och visste om att det kan ta lång tid innan man lyckas och vi var båda helt säkra på att vi alltid kommer vara ett par. Så för att vara på den säkra sidan att inte dricka ett glas vin så tog jag ett graviditetstest innan maten. Jag väntade de minuter man skulle och sedan började mina händer darra, det var inte ett, utan två sträck. Darrande, nervös, chockad gick jag ut till Linus, satt mig bredvid honom och sa att jag var gravid, lika chockad och nervös blev han. Vi satte oss i bilen och köpte ett digitalt test, och visst var det så, ett plus, vi skulle bli föräldrar. Chockad, nervös och väldigt glada försökte vi förstå vad vi precis upplevt tillsammans .. fortsättning följer..

Nedan några bilder av vad som hänt fram till vi plussade i Juni.

Likes

Comments

Slutet av kontraktet jag skrev med en arbetskamrat. På fredag är det invägning. Jag kommer inte ha nått mitt mål. Jag kommer ha tränat de pass jag lovat, jag har hållet dieten utan avsteg, men jag har inte gått ner så mycket som jag velat. Sista tiden har jag inte varit så aktiv här på bloggen. För mitt i allt annat som händer har jag och min pojkvän beslutat oss för att bli sambos så det packas och körs grejer fram och tillbaka, det har arbetats över osv.. Men några bilder från de senaste veckorna kommer upp nu.

Min bror har hälsat på och det har varit väldigt trevligt! Var nästan ett halvår sedan vi sågs sist. Vi var på hockey, åt gott, tränade tillsammans.

Jag har varit iväg med arbetet för utbildning/studiebesök och avsatte fritiden till att passa på att åka i deras slalombacke och slog också på stort och åt fjällröding till middag. Snowboard fick det bli och det var riktigt roligt, min arbetskollega och en arbetskollega från Järvsö hängde på.


I övrigt, flytt, träning, arbete, sova.. Snart är flytten över och då får vi bara vara. Dieten är snart över och målen uppfyllda. På fredag lovar jag att det blir en och annan kaka eller annan godbit. Nu har jag varit utan sedan 2 januari. Men jag kommer inte go bananas varje dag. Ska försöka hålla en vettig balanserad diet som jag anser vi har nu. Vi vräker inte i oss fett. Kanske är det det som gör att man inte gått ner så mycket, mjölkprodukter har såklart också ställt till det ändå. Men 3-4 kg mindre och x antal cm har försvunnit och jag är mycket piggare.


Kvällens middag

​och strax ett besök hos min pappa! Det blir en trevlig kväll. Kram på er 

Likes

Comments

Idag bar jag med mig 1,2 kg kassler hem. Bestämde mig för att göra en man tager vad man haver gratäng.


1,2 kg kassler

1 burk salsa

Några droppar tabasco

I burk champinjoner

2 dl grädde

Ost

Oregano


Sätt ugnen på 175' Skär kasslern i tunna skivor och lägg upp dem i en ugnssäker form. Häll över en burk salsa och fördela det jämnt över kasslern.

Droppa över lite tabasco eller som jag använde hot pepper sauce. Öppna och häll av vätskan från champinjonerna. Fördela dessa jämnt över kassler och slå över 2 dl grädde.


va ordentligt med ost och lägg över kasslern och krydda rikligt med oreganon. In i ugnen i 175' i ca 20-25 minuter.


Serveras med vanlig grönsallad. ​

Likes

Comments

Torsk med pepparrotsphiladelphia och persilja. 

500g torsk 

200gr Philadelphia pepparrot 

1 dl creme fraich 

Färsk eller fryst persilja. 

Salt och peppar 

Serveras med sallad. 


Superenkelt recept!!! 


Lägg torsken i en ugnsform samt salta och peppra fisken. Bred över philadelphian och creme fraichen och strö över hackad persilja. In i ugnen 150' till tempen är 50-52'. Klart! 

Likes

Comments

Det experimenteras inte så mycket i köket nu då det är dags att frosta av frysen. Så allt som tillagats och blivit över och frysta in ska ätas under veckan. Men först, ikväll kommer det besök och då blir det kyckling tacos.

Men tråkig mat är det inte för att tömma frysen. Oxfilé blev det igår, champinjonsoppa i morgon.


Lördagar är den dag jag väger mig. Efter mycket mjölkmat och gräddsåser gick jag endast ner 3 hg. Det fick mig att tagga om. Tränade 5 pass igår, 1,5 kg är mitt mål till nästa lördag. Jag sitter just nu med morgonkoppen kaffe, senare blir det en timmes promenad innan det är dags att stjäla kaffe av några andra. För att hjälpa viktminskningen ska jag hoppa över frukosten och äta lunchen lite tidigare framöver. Träna på ordentligt och dra ner på mjölk.

Ägg och bacon frukost blir det, som vanligt. Men det är fortfarande gott. Bilden är från igår! 

Likes

Comments

Till middag idag blev det köttbullar i brunsås och supergod blomkålsmos.

Köttbullar: 

500 gr nötfärs

2 ägg

Salt och peppar

Smör att steka i


Sås: 

100 gram färska champinjoner

1/2 burk Philadelphia vårlök och peppar.

2 dl creme fraich

Soya


Blomkålsmos:

1 blomkålshuvud

0,5 dl grädde

3 msk smör

Salt och peppar

Stavmixer/ mixer

Ev hackad persilja


Börja med att knäcka två ägg i en bunke. Blanda tillsammans med köttfärs samt salt och peppar. Smält smör i en stekpanna och lägg ner köttbullarna.

När köttbullarna fått fin färg, tillsätt då philadelphian och cremefraichen och låt puttra på medelvärme. Tillsätt soya, salt och peppar.

Dela blomkålshuvudet i små buketter, koka dem i vatten i ca 7 minuter. Häll av i ett durkslag. Smält smör och grädde och lägg ner tillsammans med blomkålen Ta fram en mixer alt stavmixer och mixa till en jämn mos. Strö över lite hackad persilja över maten'Likes

Comments


2 gula lökar

2 chili

3 kycklingfiléer

1 burk kokosmjölk

1 lime

3 dl grädde

2 kycklingbuljongtärningar

0,5 liter vatten


Salt och vitpeppar,

1 msk röd curry

1 msk färsk riven ingerfära


Smör att steka i


Skala och hacka löken fint, dela chilin på längden och hacka den i smala strimlor. Stek sedan detta lätt till de blivit genomskinlig.


Ta bort fettet från kycklingen och skär den i små tärningar. Stek det tillsammans med löken och chilin. Krydda med salt och peppar samt 1 msk röd curry. Stek till de fått en fin färg.


Häll på en burk kokosmjölk och låt sjuda. Tillsätt kycklingbuljongtärningarna, vattnet, grädden och den rivna ingefäran. Smaka av och krydda ev upp soppan.


Dela limen i fyra klyftor (inte på samma skärbräda och kniv som kycklingen då kyckling kan bära på salmonella). Lägg upp dessa på ett fat för att frivilligt pressa över soppan vid servering.

Het och kryddstark soppa. Perfekt i snöovädret.

Likes

Comments