Slutet av kontraktet jag skrev med en arbetskamrat. På fredag är det invägning. Jag kommer inte ha nått mitt mål. Jag kommer ha tränat de pass jag lovat, jag har hållet dieten utan avsteg, men jag har inte gått ner så mycket som jag velat. Sista tiden har jag inte varit så aktiv här på bloggen. För mitt i allt annat som händer har jag och min pojkvän beslutat oss för att bli sambos så det packas och körs grejer fram och tillbaka, det har arbetats över osv.. Men några bilder från de senaste veckorna kommer upp nu.

Min bror har hälsat på och det har varit väldigt trevligt! Var nästan ett halvår sedan vi sågs sist. Vi var på hockey, åt gott, tränade tillsammans.

Jag har varit iväg med arbetet för utbildning/studiebesök och avsatte fritiden till att passa på att åka i deras slalombacke och slog också på stort och åt fjällröding till middag. Snowboard fick det bli och det var riktigt roligt, min arbetskollega och en arbetskollega från Järvsö hängde på.


I övrigt, flytt, träning, arbete, sova.. Snart är flytten över och då får vi bara vara. Dieten är snart över och målen uppfyllda. På fredag lovar jag att det blir en och annan kaka eller annan godbit. Nu har jag varit utan sedan 2 januari. Men jag kommer inte go bananas varje dag. Ska försöka hålla en vettig balanserad diet som jag anser vi har nu. Vi vräker inte i oss fett. Kanske är det det som gör att man inte gått ner så mycket, mjölkprodukter har såklart också ställt till det ändå. Men 3-4 kg mindre och x antal cm har försvunnit och jag är mycket piggare.


Kvällens middag

​och strax ett besök hos min pappa! Det blir en trevlig kväll. Kram på er 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag bar jag med mig 1,2 kg kassler hem. Bestämde mig för att göra en man tager vad man haver gratäng.


1,2 kg kassler

1 burk salsa

Några droppar tabasco

I burk champinjoner

2 dl grädde

Ost

Oregano


Sätt ugnen på 175' Skär kasslern i tunna skivor och lägg upp dem i en ugnssäker form. Häll över en burk salsa och fördela det jämnt över kasslern.

Droppa över lite tabasco eller som jag använde hot pepper sauce. Öppna och häll av vätskan från champinjonerna. Fördela dessa jämnt över kassler och slå över 2 dl grädde.


va ordentligt med ost och lägg över kasslern och krydda rikligt med oreganon. In i ugnen i 175' i ca 20-25 minuter.


Serveras med vanlig grönsallad. ​

Likes

Comments

Torsk med pepparrotsphiladelphia och persilja. 

500g torsk 

200gr Philadelphia pepparrot 

1 dl creme fraich 

Färsk eller fryst persilja. 

Salt och peppar 

Serveras med sallad. 


Superenkelt recept!!! 


Lägg torsken i en ugnsform samt salta och peppra fisken. Bred över philadelphian och creme fraichen och strö över hackad persilja. In i ugnen 150' till tempen är 50-52'. Klart! 

Likes

Comments

Det experimenteras inte så mycket i köket nu då det är dags att frosta av frysen. Så allt som tillagats och blivit över och frysta in ska ätas under veckan. Men först, ikväll kommer det besök och då blir det kyckling tacos.

Men tråkig mat är det inte för att tömma frysen. Oxfilé blev det igår, champinjonsoppa i morgon.


Lördagar är den dag jag väger mig. Efter mycket mjölkmat och gräddsåser gick jag endast ner 3 hg. Det fick mig att tagga om. Tränade 5 pass igår, 1,5 kg är mitt mål till nästa lördag. Jag sitter just nu med morgonkoppen kaffe, senare blir det en timmes promenad innan det är dags att stjäla kaffe av några andra. För att hjälpa viktminskningen ska jag hoppa över frukosten och äta lunchen lite tidigare framöver. Träna på ordentligt och dra ner på mjölk.

Ägg och bacon frukost blir det, som vanligt. Men det är fortfarande gott. Bilden är från igår! 

Likes

Comments

Till middag idag blev det köttbullar i brunsås och supergod blomkålsmos.

Köttbullar: 

500 gr nötfärs

2 ägg

Salt och peppar

Smör att steka i


Sås: 

100 gram färska champinjoner

1/2 burk Philadelphia vårlök och peppar.

2 dl creme fraich

Soya


Blomkålsmos:

1 blomkålshuvud

0,5 dl grädde

3 msk smör

Salt och peppar

Stavmixer/ mixer

Ev hackad persilja


Börja med att knäcka två ägg i en bunke. Blanda tillsammans med köttfärs samt salt och peppar. Smält smör i en stekpanna och lägg ner köttbullarna.

När köttbullarna fått fin färg, tillsätt då philadelphian och cremefraichen och låt puttra på medelvärme. Tillsätt soya, salt och peppar.

Dela blomkålshuvudet i små buketter, koka dem i vatten i ca 7 minuter. Häll av i ett durkslag. Smält smör och grädde och lägg ner tillsammans med blomkålen Ta fram en mixer alt stavmixer och mixa till en jämn mos. Strö över lite hackad persilja över maten'



Likes

Comments


2 gula lökar

2 chili

3 kycklingfiléer

1 burk kokosmjölk

1 lime

3 dl grädde

2 kycklingbuljongtärningar

0,5 liter vatten


Salt och vitpeppar,

1 msk röd curry

1 msk färsk riven ingerfära


Smör att steka i


Skala och hacka löken fint, dela chilin på längden och hacka den i smala strimlor. Stek sedan detta lätt till de blivit genomskinlig.


Ta bort fettet från kycklingen och skär den i små tärningar. Stek det tillsammans med löken och chilin. Krydda med salt och peppar samt 1 msk röd curry. Stek till de fått en fin färg.


Häll på en burk kokosmjölk och låt sjuda. Tillsätt kycklingbuljongtärningarna, vattnet, grädden och den rivna ingefäran. Smaka av och krydda ev upp soppan.


Dela limen i fyra klyftor (inte på samma skärbräda och kniv som kycklingen då kyckling kan bära på salmonella). Lägg upp dessa på ett fat för att frivilligt pressa över soppan vid servering.

Het och kryddstark soppa. Perfekt i snöovädret.

Likes

Comments

Till middag idag blev det fläskkarré i gjutgärnsgryta. Ala "man tager vad man haver"

2 gula lökar

0,5 chili

4 vitlöksklyftor

2 buljongtärningar

1 liter vatten

2 msk kalvfond

Timjan, salt och peppar

En ask champinjoner

1 paket bacon

En halv flaska gott rött vin.

800 gr fläskkarré

Smör

Gjutgärnsgryta

2 dl grädde

Ev lite soya och cremefraich


Ta fram gjutgärnsgryta och lägg ner fläskkarren i den. Ta ca 25 gram smör och lägg ovanpå köttet. Skala löken och hacka den grovt. Skala även vitlöken och dela vitlökarna på två. Dela en chili på längden och ta bort fröna. Lägg ner lök, vitlök, och en halv chili i gjutgärnsgrytan. Tillsätt även 2 buljongtärningar och lite kalvfond. Krydda rikligt med timjan samt salta och peppra. Ställ in i ugnen på 175 grader i 60 minuter. Ta ut och vänd köttet och placera in det ytterligare 60 minuter i ugnen. Vänd köttbiten ytterligare en gång och låt stå på värme i ugnen i ca 45 minuter extra. Slå av ugnen.



Ta av ca 3-4 dl buljong och lägg i en kastrull tillsammans med rödvinet. Reducera vätskan för att koncentrera smakerna genom att koka till 2/3 delar av vätskan. Ställ in gjutgärnsgrytan på eftervärmen som är i ugnen medan resten av maten förbereds. Stek bacon och lägg det åt sidan. Stek champinjonerna i samma stekpanna efter baconet och lägg åt sidan.

Ta ut grytan ur ugnen. Ta upp köttet med häll lite av buljongvätskan över, låt stå medan såsen görs i ordning. Sila buljongen i en kastrull för att slippa bitar av lök. Koka upp och tillsätt grädde. Klipp eller skär baconet i mindre bitar och lägg ner i såsen tillsammans med champinjonerna och smaka av. Tillsätt eventuellt lite soya och creme fraich för konsistensens skull då redning inte får användas i LCHF kost. Servera med blomkålsmos (recept kommer till veckan) eller ät en grönsallad till som det blev den här gången.

Köttet rasar isär, precis som jag vill ha det. Supergott!​

Likes

Comments

Idag fick jag hjälp i köket. Vi snodde ihop tonfisksallad till 5 portioner. Suveränt i matlådan till veckan.

1,25 dl majonnäs

2,5 dl turkisk yoghurt

Salt, peppar, torkad eller färsk dill

1 lime

0,5 chili

1,5 rödlök

Ruccola

Tomat

5 ägg

2 burkar tonfisk (jag föredrar ABBA's i vatten)

Börja med att koka äggen, under tiden äggen kokar kan salladen förberedas.

Rör ihop majonnäs och turkisk yoghurt till en jämn röra i en stor bunke. Salta, peppra och använd rikligt med dill. Dela en lime på två och häll i saften av en halv lime i röran.

Hacka därefter en hel rödlök fint, samt en halv färsk chili som du tagit bort fröna ur. Blanda ner detta i röran. Häll av vattnet på tonfisken och blanda ner detta ordentlig i röran. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar, lime

Skölj rucolan, hacka tomater och skär upp resten av rödlöken och blanda ihop till en sallad. Kyl äggen i kallt vatten, skala och dela i klyftor. Skär upp resterande av limen att pressa över salladen om så önskas. 


Snabbt och enkelt!

Likes

Comments

Idag satt jag på träningscykeln och tog mig fram närmare 4 mil. Efter en rejäl stretching och en varm dusch började jag känna mig skakig. Inte hungrig då den känslan nästan försvinner under LCHF-dieten. Då insåg jag det var dags att äta. Hamburgare fick det bli!

Dressing:

2 msk majonäs

1 dl turkisk yoghurt

0,5 tsk Sambal oelek

Paprikapulver, cayennepeppar, salt


Hamburgare:

500 gram köttfärs

2 msk oyster sauce

1 gul lök

2 ägg

Salt och peppar

Ostskivor


Övrigt - 

1 paket Bacon

1 st isbergssalladshuvud 

8 körsbärstomater 

1/4 röd lök

Hushållspapper


Börja med att ta fram 2 stekpannaor och lägg smör ii den ena pannan. Hacka den gula löken fint och när smöret tystnat steks löken på medelvärme till den är genomskinlig. Lägg under tiden köttfärs, oyster sauce samt salt och peppar i en bunke. Knäck i två ägg och blanda ihop till en välblandad smet. Ta den stekta löken och blanda ner i köttfärssmeten. Fyll på med smör i stekpannan och forma köttfärssmeten till hamburgare. Stek till de nästan är klara. Krydda ev med lite salt och peppar och lägg en skiva ost på vardera.  Under tiden så  steks bacon (i pannan som inte har smör i sig,) till de fått en fin färg. Bacon innehåller så pass mycket fett att baconet blir "kokt" om det steks i något annat än sitt eget fett. Lägg baconet sedan på hushållspapper för att suga bort  det värsta fettet när de är klara.

Blanda hastigt ihop samtliga ingridienser till dressingen i en liten skål. Smaka av och krydda upp om det behövs. 

Skiva rödlök, körsbärstomater och ta loss hela blad av isbergssaladshuvudet. Skölj salladen och låt isbergssaladsbladen eventuellt torka på hushållspapper 

Lägg hamburgaren i isbergssalladsbladet. Toppa med dressing, tomat, stekt bacon och rödlök. 




Likes

Comments

Tzatzikin som syns på bild, det receptet finns bland mina tidigaste recept.


Biffar:

500 gr köttfärs

3 msk kalvfond

2 tsk sambal oelek

1 ägg (ev 2)

Salt och svartpeppar

1 gul lök.

Smör att steka i.


Sås:

2,5dl grädde

1 dl cremefraich

1 msk soya sås

Börja med att lägga köttfärsen i en bunke och knäck i ett ägg, (ev två beroende på hur fasta biffar du vill göra, desto mer ägg desto fastare konsistens) blanda i övriga ingredienser. Slå på stekpannan på medelvärme och medan smöret smälter så dela löken på två och skär i halvcirklar. När smöret tystnat, häll i löken och stek till de blivit genomskinliga. Ta av löken och lägg på ett serveringsfat. Använd samma stekpanna som löken varit i och fyll på med mer smör. Medan smöret smälter forma köttfärsblandningen till biffar och stek dem på båda sidor till de inte längre är rosa i mitten. Lyft bort biffarna och lägg ovanpå löken. Använd stekskyn som är kvar efter biffarna och slå på grädde och cremefraich och lite soya. Rör till blandningen puttrar och häll över biffarna.


Servera tillsammans med en grönsallad och eventuell tzatziki.

Likes

Comments