Fortsättning från tidigare inlägg..

Vi insåg alltså att i början av Februari 2017 skulle vi bli föräldrar, även om det fortfarande känns helt overkligt att vi ska bli föräldrar (sitter och har gått över tiden med 5 dagar nu)

En vecka efter att vi plussat började jag på mitt nya arbete, jag var alltså i vecka 6 då så sommaren blev tuff med tillhörande illamående , trötthet och dessutom långa dagar , nytt jobb och nya rutiner. Från att ha jobbat 20 min promenadväg hemifrån, började jag nu åka tåg i 50 minuter som jag sen avslutades med en promenad på 35-40 minuter för att komma fram till jobbet. Och samma procedur hem. Tåget gick 5:28 från Ö-vik och jag var hemma strax före 18 på kvällarna. Tur jag hade min andra hälft som lagade mat och skötte allt hemma. Jag jobbade, sov och åt..

Vi väntade med att berätta nyheten till efter vecka 12 och har bara mötts av positiv respons , till och med många glädjetårar, från familj och vänner. Alla väntar nu med spänning på vem den lille är, och ja det är en pojke :). Jag berättade för chefen när jag skulle få förlängt uppdrag (v18) så de var medveten om att jag var gravid men det var inga hinder vare sig för mitt konsultföretag eller arbetsplatsen jag var uthyrd till. Jag fick arbeta så länge jag orkade, jag valde att gå hem vid årsskiftet eftersom jag inte haft semester på 1,5 År, sov dåligt och de långa dagarna började bli tuffare. Det var klokt och sen dess har jag varit föräldraledig.

Jag har mått bra men såklart har arbetsdagarna som varit så långa tagit ut sin rätt (klev upp 04:15 och kom hem innan 18) Så har som sagt mest sovit, jobbat och ätit. Inte tränat alls, och inte haft energin att umgås med särskilt många. Fokus var jobb och ta mig genom dagarna och i efterhand är jag imponerad över hur bra det gått. Mycket tack vare min sambo som hjälpt mig med att ta nästan allt hemma och behandlat mig som en prinsessa. Jag har knappt haft foglossning och bara fått må bra på slutet förutom trötthet och matthet såklart.

Så 6 veckor innan beräknat valde jag att gå hem för att vila upp mig, var helt knäckt första veckan och låg mest i soffan och såg film och sov. Vill vara utvilad inför bebisen ankomst och man vet ju aldrig om den kommer tidigare eller senare så årsskiftet kändes som ett bra datum att gå hem. Efter en vecka på soffan har jag börjat bli rastlös och nu inne på sjunde veckan vill jag bara att förlossningen kommer igång så vi får träffa den lille. Just nu bara väntar och väntar jag , ser otroligt mycket olika program på tvn vilket jag inte har ro till i vanliga fall. Men nu när jag inte kan promenera timtals, vara på gymet och inte riktigt har energin att vara social med andra (är tung och trött) så blir tvn min bästa vän i väntan. Tvn , korta promenader och matlagning/bakning är vad jag gör som mest. Till veckan sker läkarundersökning för bedömning om igångsättning och det känns fantastiskt bra, det närmar sig iallafall. Värdena har sett bra ut under vägens gång men bebis är inte fixerad och inte ens ruckbar men jag hoppas han gör det inom de närmaste dagarna. Aktiv är han iallafall så han verkar må bra!

Dessa veckor hemma har jag haft Linus hemma också så vi har hälsat på lite folk, provkört och köpt bil med mera. Det har varit mysigt med så mycket tid tillsammans och inte minsta gnabb har det varit utan vi har bara tagit hand om varandra. Ta dagen som den kommer, men just nu bara längtar vi till vi får pussa på de små fötterna och mysa med vårt barn.

I höstas flyttade vi till en större lägenhet så vi har ett eget rum till den lille och här trivs vi superbra. Jag bifogar lite bilder av de senaste halvåret och så lämnar jag resten osagt :)

Likes

Comments

Det senaste året har jag inte uppdaterat i min blogg alls, till och med glömt bort att den fanns. Men nu efter snart 7 veckor hemma fick jag inspiration till att uppdatera ett inlägg om vad som hänt det senaste året..

Företaget jag arbetat på bestämde sig för att avvecklas och när beslutet togs valde jag att lämna och påbörja en ny anställning (ett sommarvikariat i Umeå, 10-11 mil hemifrån) som konsult på GE-healthcare som produktionsplanerare. Ett klokt val då företaget jag arbetade på innan försatte enheten i konkurs ett par veckor efter att jag slutat. Mitt sommarvikariat sträckte sig till mitten av augusti och därefter det hann jag vara arbetslös två veckor innan jag fick komma tillbaka och jobba kvar så länge jag själv ville, dvs till årsskiftet då jag själv valde att kasta in handduken, anledningen till det står längre ner i inlägget. Utvecklades mycket under denna tid och älskade verkligen mitt arbete, enda nackdelen är att det är långa arbetsdagar på grund av avståndet men konstigt nog vänjer man sig vid det också. Hur som gick jag hem vid årsskiftet och lämnade över min plats till en annan tjej.

Det här har varit ett år då jag lagt träningen på hyllan, (inte skaffat något nytt gymkort för första gången på många år) inte gått på någon diet, behövt äta varannan timme under hela sommaren, mått illa och ibland till och med kräkts. Det började den 5 juni, jag och min sambo hade lagt nät i hans föräldrars sommarstuga och fileeade aborrar hela dagen. Hemma skulle vi tillaga detta och vi hade vin över från risotton vi tillagat tidigare så vi tänkte lyxa till vår söndag med ett glas vitt till maten. Vi visste att möjligheten att jag skulle vara gravid fanns, men trodde inte att skulle vara så. Vi hade planerat att börja försöka bilda familj då detta är vad vi allra mest ville och visste om att det kan ta lång tid innan man lyckas och vi var båda helt säkra på att vi alltid kommer vara ett par. Så för att vara på den säkra sidan att inte dricka ett glas vin så tog jag ett graviditetstest innan maten. Jag väntade de minuter man skulle och sedan började mina händer darra, det var inte ett, utan två sträck. Darrande, nervös, chockad gick jag ut till Linus, satt mig bredvid honom och sa att jag var gravid, lika chockad och nervös blev han. Vi satte oss i bilen och köpte ett digitalt test, och visst var det så, ett plus, vi skulle bli föräldrar. Chockad, nervös och väldigt glada försökte vi förstå vad vi precis upplevt tillsammans .. fortsättning följer..

Nedan några bilder av vad som hänt fram till vi plussade i Juni.

Likes

Comments

Slutet av kontraktet jag skrev med en arbetskamrat. På fredag är det invägning. Jag kommer inte ha nått mitt mål. Jag kommer ha tränat de pass jag lovat, jag har hållet dieten utan avsteg, men jag har inte gått ner så mycket som jag velat. Sista tiden har jag inte varit så aktiv här på bloggen. För mitt i allt annat som händer har jag och min pojkvän beslutat oss för att bli sambos så det packas och körs grejer fram och tillbaka, det har arbetats över osv.. Men några bilder från de senaste veckorna kommer upp nu.

Min bror har hälsat på och det har varit väldigt trevligt! Var nästan ett halvår sedan vi sågs sist. Vi var på hockey, åt gott, tränade tillsammans.

Jag har varit iväg med arbetet för utbildning/studiebesök och avsatte fritiden till att passa på att åka i deras slalombacke och slog också på stort och åt fjällröding till middag. Snowboard fick det bli och det var riktigt roligt, min arbetskollega och en arbetskollega från Järvsö hängde på.


I övrigt, flytt, träning, arbete, sova.. Snart är flytten över och då får vi bara vara. Dieten är snart över och målen uppfyllda. På fredag lovar jag att det blir en och annan kaka eller annan godbit. Nu har jag varit utan sedan 2 januari. Men jag kommer inte go bananas varje dag. Ska försöka hålla en vettig balanserad diet som jag anser vi har nu. Vi vräker inte i oss fett. Kanske är det det som gör att man inte gått ner så mycket, mjölkprodukter har såklart också ställt till det ändå. Men 3-4 kg mindre och x antal cm har försvunnit och jag är mycket piggare.


Kvällens middag

​och strax ett besök hos min pappa! Det blir en trevlig kväll. Kram på er 

Likes

Comments

Idag bar jag med mig 1,2 kg kassler hem. Bestämde mig för att göra en man tager vad man haver gratäng.


1,2 kg kassler

1 burk salsa

Några droppar tabasco

I burk champinjoner

2 dl grädde

Ost

Oregano


Sätt ugnen på 175' Skär kasslern i tunna skivor och lägg upp dem i en ugnssäker form. Häll över en burk salsa och fördela det jämnt över kasslern.

Droppa över lite tabasco eller som jag använde hot pepper sauce. Öppna och häll av vätskan från champinjonerna. Fördela dessa jämnt över kassler och slå över 2 dl grädde.


va ordentligt med ost och lägg över kasslern och krydda rikligt med oreganon. In i ugnen i 175' i ca 20-25 minuter.


Serveras med vanlig grönsallad. ​

Likes

Comments

Torsk med pepparrotsphiladelphia och persilja. 

500g torsk 

200gr Philadelphia pepparrot 

1 dl creme fraich 

Färsk eller fryst persilja. 

Salt och peppar 

Serveras med sallad. 


Superenkelt recept!!! 


Lägg torsken i en ugnsform samt salta och peppra fisken. Bred över philadelphian och creme fraichen och strö över hackad persilja. In i ugnen 150' till tempen är 50-52'. Klart! 

Likes

Comments

Det experimenteras inte så mycket i köket nu då det är dags att frosta av frysen. Så allt som tillagats och blivit över och frysta in ska ätas under veckan. Men först, ikväll kommer det besök och då blir det kyckling tacos.

Men tråkig mat är det inte för att tömma frysen. Oxfilé blev det igår, champinjonsoppa i morgon.


Lördagar är den dag jag väger mig. Efter mycket mjölkmat och gräddsåser gick jag endast ner 3 hg. Det fick mig att tagga om. Tränade 5 pass igår, 1,5 kg är mitt mål till nästa lördag. Jag sitter just nu med morgonkoppen kaffe, senare blir det en timmes promenad innan det är dags att stjäla kaffe av några andra. För att hjälpa viktminskningen ska jag hoppa över frukosten och äta lunchen lite tidigare framöver. Träna på ordentligt och dra ner på mjölk.

Ägg och bacon frukost blir det, som vanligt. Men det är fortfarande gott. Bilden är från igår! 

Likes

Comments

Till middag idag blev det köttbullar i brunsås och supergod blomkålsmos.

Köttbullar: 

500 gr nötfärs

2 ägg

Salt och peppar

Smör att steka i


Sås: 

100 gram färska champinjoner

1/2 burk Philadelphia vårlök och peppar.

2 dl creme fraich

Soya


Blomkålsmos:

1 blomkålshuvud

0,5 dl grädde

3 msk smör

Salt och peppar

Stavmixer/ mixer

Ev hackad persilja


Börja med att knäcka två ägg i en bunke. Blanda tillsammans med köttfärs samt salt och peppar. Smält smör i en stekpanna och lägg ner köttbullarna.

När köttbullarna fått fin färg, tillsätt då philadelphian och cremefraichen och låt puttra på medelvärme. Tillsätt soya, salt och peppar.

Dela blomkålshuvudet i små buketter, koka dem i vatten i ca 7 minuter. Häll av i ett durkslag. Smält smör och grädde och lägg ner tillsammans med blomkålen Ta fram en mixer alt stavmixer och mixa till en jämn mos. Strö över lite hackad persilja över maten'



Likes

Comments


2 gula lökar

2 chili

3 kycklingfiléer

1 burk kokosmjölk

1 lime

3 dl grädde

2 kycklingbuljongtärningar

0,5 liter vatten


Salt och vitpeppar,

1 msk röd curry

1 msk färsk riven ingerfära


Smör att steka i


Skala och hacka löken fint, dela chilin på längden och hacka den i smala strimlor. Stek sedan detta lätt till de blivit genomskinlig.


Ta bort fettet från kycklingen och skär den i små tärningar. Stek det tillsammans med löken och chilin. Krydda med salt och peppar samt 1 msk röd curry. Stek till de fått en fin färg.


Häll på en burk kokosmjölk och låt sjuda. Tillsätt kycklingbuljongtärningarna, vattnet, grädden och den rivna ingefäran. Smaka av och krydda ev upp soppan.


Dela limen i fyra klyftor (inte på samma skärbräda och kniv som kycklingen då kyckling kan bära på salmonella). Lägg upp dessa på ett fat för att frivilligt pressa över soppan vid servering.

Het och kryddstark soppa. Perfekt i snöovädret.

Likes

Comments

Till middag idag blev det fläskkarré i gjutgärnsgryta. Ala "man tager vad man haver"

2 gula lökar

0,5 chili

4 vitlöksklyftor

2 buljongtärningar

1 liter vatten

2 msk kalvfond

Timjan, salt och peppar

En ask champinjoner

1 paket bacon

En halv flaska gott rött vin.

800 gr fläskkarré

Smör

Gjutgärnsgryta

2 dl grädde

Ev lite soya och cremefraich


Ta fram gjutgärnsgryta och lägg ner fläskkarren i den. Ta ca 25 gram smör och lägg ovanpå köttet. Skala löken och hacka den grovt. Skala även vitlöken och dela vitlökarna på två. Dela en chili på längden och ta bort fröna. Lägg ner lök, vitlök, och en halv chili i gjutgärnsgrytan. Tillsätt även 2 buljongtärningar och lite kalvfond. Krydda rikligt med timjan samt salta och peppra. Ställ in i ugnen på 175 grader i 60 minuter. Ta ut och vänd köttet och placera in det ytterligare 60 minuter i ugnen. Vänd köttbiten ytterligare en gång och låt stå på värme i ugnen i ca 45 minuter extra. Slå av ugnen.



Ta av ca 3-4 dl buljong och lägg i en kastrull tillsammans med rödvinet. Reducera vätskan för att koncentrera smakerna genom att koka till 2/3 delar av vätskan. Ställ in gjutgärnsgrytan på eftervärmen som är i ugnen medan resten av maten förbereds. Stek bacon och lägg det åt sidan. Stek champinjonerna i samma stekpanna efter baconet och lägg åt sidan.

Ta ut grytan ur ugnen. Ta upp köttet med häll lite av buljongvätskan över, låt stå medan såsen görs i ordning. Sila buljongen i en kastrull för att slippa bitar av lök. Koka upp och tillsätt grädde. Klipp eller skär baconet i mindre bitar och lägg ner i såsen tillsammans med champinjonerna och smaka av. Tillsätt eventuellt lite soya och creme fraich för konsistensens skull då redning inte får användas i LCHF kost. Servera med blomkålsmos (recept kommer till veckan) eller ät en grönsallad till som det blev den här gången.

Köttet rasar isär, precis som jag vill ha det. Supergott!​

Likes

Comments

Idag fick jag hjälp i köket. Vi snodde ihop tonfisksallad till 5 portioner. Suveränt i matlådan till veckan.

1,25 dl majonnäs

2,5 dl turkisk yoghurt

Salt, peppar, torkad eller färsk dill

1 lime

0,5 chili

1,5 rödlök

Ruccola

Tomat

5 ägg

2 burkar tonfisk (jag föredrar ABBA's i vatten)

Börja med att koka äggen, under tiden äggen kokar kan salladen förberedas.

Rör ihop majonnäs och turkisk yoghurt till en jämn röra i en stor bunke. Salta, peppra och använd rikligt med dill. Dela en lime på två och häll i saften av en halv lime i röran.

Hacka därefter en hel rödlök fint, samt en halv färsk chili som du tagit bort fröna ur. Blanda ner detta i röran. Häll av vattnet på tonfisken och blanda ner detta ordentlig i röran. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt, peppar, lime

Skölj rucolan, hacka tomater och skär upp resten av rödlöken och blanda ihop till en sallad. Kyl äggen i kallt vatten, skala och dela i klyftor. Skär upp resterande av limen att pressa över salladen om så önskas. 


Snabbt och enkelt!

Likes

Comments