Header

Hejhej!

Nu sitter jag och har precis haft prov, så vi fick göra lite vad vi ville! Så jag tänkte gå in här o skriva lite om vad jag tycker om de olika bloggerskorna.
Själv tycker jag att sånt är rått så underhållande, se andras åsikter och vad de tycker om andra. Om ni inte klarar av åsikter så skulle jag föreslå er att ni bläddrar er förbi detta inlägget, så blir det inget rabalder.

Vi kan väl börja med den största av de största?
Kissie
Jag vet vad många tycker om hon, men jag gillar kissies blogg. Det är mycket inspiration och bra bilder!
Jag brukar gå in dör när jag inte har något att blogga om, sen skriva ner lite saker som står och sen göra ett helt nytt inlägg om det som jag har skrivit ner. Så handlingen blir absolut inte densamma och man skulle inte kunna tro att jag har kikat in på Alexandras blogg! How awesome?
I början tyckte jag bara att Kissies för mig en stor bimbo som är känd för sina stora solidaritet o blont långt hår. Men så tycker jag verkligen inte nu! Jag gillar Alexandra, verkar som en skön tjej, på bloggen, sen gillar jag ju inte hennes videobloggar så mycket men det är ju bara att inte kolla på dom, right? Så tummen upp för Alexandra "Kissie" Nilsson!
Sen kan vi väll ta enligt mig Sveriges finaste tjej.
Kenza
Enligt mig verkar Kenza som en av de mest jordnära personerna av de jag tänker skriva om nu. Hon är så vacker att man bara vill kyssa hon mitt på pannan. När jag går in på Kenzas blogg går jag in för att då inspiration om mode. För det tänker jag när jag ser hon, mode, mode och återigen mode. Hon är typ min modegud om ni förstår vad jag menar. Hon är en stilikon för mig, om man ens säger så..? Ja ja ni fattar, hon ör en stor inspiration för mig inom mode! Det är viktigt för mig att när jag går in på en blogg ska det vara bra bilder, även fast jag vet att mina bilder inte alltid är dom bästa för att jag inte har tiden, men haha, så kan det gå ibland!

Keela
Okej, ni som inte gillar när folk ger negativ kritik kan ju bläddra ner nu. Förlåt alla Keela fans, men jag klarar inte av denna bloggen. Jag gör bara inte det, jag har försökt så sjukt många gånger med att försöka gilla Keelas blogg och videobloggar, men jag för antingen avsluta mitt i ett inlägg eller mitt i en videoblogg. Det gå bara inte, Keelas blogg är inte min smak. Men nej nu ska jag inte sitta här o vara så negativ, bi går över till någon Annan istället!

Blo
ndinbella
Nu kommer vi till den personen som jag ser upp till så sjukt mycket. För vem kan egentligen tro att en människa du aldrig har träffat, bara mailat lite med, som tillochmed är känd över hela ditt land, kan få dig att må så sjukt olikt för 10 min tidigare. När jag hade det så sjukt jobbigt en tid, skulle vi läsa var en bok i skolan. Jag valde Blondinbellas bok, eller Isabella Löwengrip som hon heter. Allt som hon skrev stämde in på mig, det var faktiskt lite läskigt att det var så likt som jag kände i vissa kapitlen. Det var riktigt nyttigt att läsa den boken, för jag fick lära mig så mycket om vad man ska göra vid olika situationer och vad man inte ska göra. Sen måste man ju gå fel väg för att sen nå sitt mål, det är inte det jag menar, men tro mig, ni som inte har läst den boken och mår lite sådär, ni ska verkligen läsa den boken. Blomdinbella är den bästa av de bästa enligt mig.

Likes

Comments

Helluuu alla fina
Nu är det ju då den tredje dagen i december, och det betyder ju att det är tredje julklappstipset !
Vem vill gå runt med en kille/pappa/mamma/tjej osv som luktar äckligt? Pass på den alltså, tror inte Haag år den Enda som inte vill ha en svettbomb bredvid mig! Därför tänkte jag att tredje tipset blir ett "parfym-set" eller luktegott-set som min mormor säger. Jag vet att alla fortfarande hypar över one Million, och visst, den luktar ju tåriktigt gott, det gör den, men paco rabanne har även en annan parfym som luktar så sjukt gott, jag vet det eftersom mateo har den, och det pr den jag sprayar sönder tröjan med som jag sover med ibland. Så ett pargymkit eller en parfym är en bra present enligt mig!
Likes

Comments

Hejhej!
Vilken tjej vill inte ha en riktigt mysig mjukisdress egentligen? För mig är mjukisdressar som väskor, och skor allt som man inte kan få nog av. För den nästa känslan i världen är väll när man kommer hem från skolan och har haft på sig jeans hela dagen och sen tar på sig mjukisbyxor? Tror det är många tjejer som kan relatera till detta!
Här kommer lite olika mjukisdressar, vissa är lite dyrare och vissa är lite billigare, men jag länkar allt så det är bara att klicka in!


Likes

Comments

Hejhej.
Nu kommer ett till inlägg med julklappstips. Men jag kom på en ny ide!
Varje dag fram till den 23 ska jag lägga ut ett inlägg med ETT julklappstips. Alltså en julklapp, och skriver lite om den saker! Jag tycker att det skulle bli roligare, tror att det skulle bli lite snyggare också? Så jag börjar med detta senare idag!

Likes

Comments

Hejhej!
Tänkte göra ett inlägg om vad man kan ge folk i julklapp! Själv tycker jag att det är kul att läsa o få inspo om vad man kan ge folk i julklapp! Ör det bara bara jag som gillar att få inspiration från andra? Jag tänkte göra såhär några dagar, och idag så är det till killar. Det kan vara till din pappa, pojkvän eller bror. 

Likes

Comments

Så himla bra skrivet tycker jag. Kunde inte läsa det utan att vilja kopiera o klistra in hära, värt att läsa den tycker jag!


Varje söndag går jag ungefär en kilometer från min busshållplats till min lägenhet. Varje söndag då jag går, mer korrekt vore att säga småspringa, ringer jag min mamma för att inte vara ensam, om hon ej har möjlighet att prata så ser jag till att alltid ha min telefon upplåst och numret till någon i min familj eller polisen uppe så att det endast krävs en knapptryckning för att ringa.


Varje söndag har jag mina nycklar mellan fingrarna och väskan redo i handen, så att jag ska ha möjlighet och i alla fall en chans att försvara mig. Varje söndag får jag nästan panik om jag möter en man. Varje söndag. Detta är Sverige 2014, präglat av en våldtäktskultur som drabbar samtliga.

Vi lever i ett heteronormativt patriarkalt samhälle där jag som ung kvinna inte har samma rätt till det offentliga utrymmet som män. Om jag får en sexistisk kommentar, jo, de sker oftare än vad heterosexuella, vita, medelålders män tror, och reagerar och blir arg, då menstruerar jag. För en kvinna kan aldrig vara arg utan att det finns en biologisk orsak. Om jag klär mig i oversize så är jag lesbisk. För alla kvinnor som attraheras av kvinnor klär sig så. Om jag klär mig, som män vill uttrycka sig, utmanande, så är jag en slyna/hora/slampa. För en kvinna klär sig alltid för att tillfredsställa mäns behov och åsikter.

Det handlar inte om män. Det kommer antagligen som en chock för många män, men det handlar inte om er. Det handlar inte om vad män anser vara vackert eller attraherande. Det handlar inte om vad män vill eller inte. Det handlar inte om att "men inte alla män..". Jag vet att alla män inte våldtar, jag vet att alla män inte sätter sig över kvinnan och/eller förtrycker henne. Jag vet. Men 98 procent av allt sexuellt våld utförs av män. Jag måste behandla alla män som potentiella våldtäktsmän, för om något händer mig, får jag skylla mig själv, jag har ingen annan än mig på min sida.

Om jag går ensam hem från en kompis och något händer mig får jag skylla mig själv som gick ensam. Om jag bär "utmanande" kläder och något händer mig får jag skylla mig själv som "bad" om det. Om jag är trevlig och något händer mig får jag skylla mig själv som svarade. Om jag är otrevlig och något händer mig får jag skylla mig själv som inte var trevlig. Det går inte att vinna. Vad jag än gör så får jag skylla mig själv, trots att det är jag som är den utsatte, som är offret, så är det jag som gjort fel.

Detta är en av många anledningar till varför jag är feminist. Att vara feminist och att stärka feminismens uppgång ser jag inte som ett politiskt val eller en politisk tillhörighet, jag ser det som en livsstil, något ett samhälle bör sträva efter att uppnå, och en kamp. Jag, och jag talar nu för majoritet av alla människor och framför allt alla feminister, vill inte skifta på maktförhållandena, jag vill inte leva i ett matriarkat. Jag vill leva i ett jämställt samhälle där våldtäktskultur, stereotyper och normer anses vara historia. För att nå dit, för att nå det samhälle som alla människor mår bäst av, krävs det att vi inser att jo, alla män.

Likes

Comments

Ja, rubriken säger väll rätt så mycket?
Just nu känns det som att vi har prov hela tiden, så man glömmer helt enkelt av när man har alla prov, o man glömmer av vad man har. Som idag. Jag kom till skolan o får frågan; har du pluggat inför provet?
Som tur var hade jag pluggat innan, men fick iallafall sätta mig med ipaden o checka av vad jag kunde. Ska göra det sen igen. Lucky me som har tur att ta in saker! Så det ska nog gå bra! Wish me luck


Likes

Comments

Hejhej!
Tänkte skriva ut lite av min wishlist inför jul.
Jag har faktiskt inte tänkt så mycket inför jul, vad jag önskar mig och så jag har fått tänk på det jättesnabbt nu haha!
Menmen, om ni vill veta så är det bara att fortsätta kolla på detta inlägget.

UGG

Jag är verkligen helt kör i UGG's, och jag fryser verkligen hela tiden om mina fötter så det är verkligen ett behov. Det är så humla mysigt också, är ET bara jag som tänker på julen när jag ser UGG's? Fast det är ju bra, för jag älskar verkligen julen, så himla mysigt!

Objektiv till kameran
Jag önskar mig ett nytt objektiv till kameran, ett som passar lite bättre när jag ska fota Mina bröder när de spelar matcher, för det är det mesta jag fotar, o jag tycker det är sjukt kul !

MjukisdressarÄr det bara jag som älskar mjukisdressar? Speciellt ljusrosa, ljusblåa eller anda ljusa färger. Tycker det är hur mysigt som helst, och man kan aldrig ha för många, eller hur?
Odd molly TshirtJag älskar verkligen de här T-shirt -arna. Speciellt den blåa, man kan ha de till allt o de är så snygga, precis i min smak :)
Halsdukar
Jag är verkligen helt kär i halsdukar och sjalar. Det kan piffa upp en hel outfit, om du tex har svarta byxor, svart tröja så kan du ha en halsduk som piffar upp allt o får det så snyggt, how awesome?

Likes

Comments

Hejhej!
Ni anar inte hur glad jag är nu, hittade mitt rosa favvoläppsift! Det har vart borta hela veckan, o nu hittade jag det äntligen! blev så himla glad så jag nästan började gråta haha, var ju nära på att köpa ett nytt så mycket jag saknade det haha! Jg tror att det kostade runt 100 kr, lite billigare har jag för mig! Det är verkligen värt pengarna, st håller verkligen verkligen länge, och det är inte som med många andra att det ser ut tt ge mycket färg och sen nr är helt genomskinligt, det ger verkligen färg! Rekommenderar det starkt!


Likes

Comments

Fikade med min ena bror förut, Coffe . Mysigt faktiskt, för hela denna dagen har varit kass förutom detta! Vaknade flera gånger i natt, så sen när jag skulle upp, då kunde jag ju helt plötsligt sova perfekt såklart! Så jag snoozeade flera gånger, och sen fick jag verkligen skynda mig för att hinna med bussen, och jag är ju inte direkt den som är bäst på att vara snabb om man säger så. Sen så har hela face. Vart allmänt kass, speciellt när jag kom på att jag hade fotbollsskorna hos mamma o handskarna hos pappa..:(
Men det slutade ju bra iallafall!


Likes

Comments