Då har jag klarat en hel vecka med endast måltidsersättningar! Det har inte varit en dans på rosor vill jag säga. Redan första dagen höll jag på att ge upp flera gånger. Hungrig har jag varit, men det som slår mig mest är alla de känslostormar jag har haft. Känslorna har verkligen suttit på utsidan hela veckan. Jag har varit arg, ledsen, förtvivlad, deprimerad men också glad, energifylld och otroligt kärleksfull mot mina närmaste. Jag har verkligen fått känna att det här handlar inte bara om att gå ner i vikt. Det är så mycket större än så, djupa känslor som måste bearbetas.
Här kommer en kort summering dag för dag:

Måndag:
Vill ge upp flera gånger. Känner mig ledsen och arg över att behöva göra den här resan. Hungrig på kvällen.

Tisdag:
Testar tre olika måltidsersättningar till frukost. Håller på att kräkas av alla tre!
Tränar på Itrim. Bestämmer tillsammans med min coach på Itrim att jag även ska komplettera med det övriga utbudet. Dvs olika bars och andra måltider som dock innehåller lite mer kalorier. Känner mig lättad.
Går på ett 90-min yogapass. Älskar yoga!
Går på fotboll på Friends med familjen. De äter popcorn, luktar jäkligt gott vill jag lova, men jag klarar mig fint!

Onsdag: Tränar på Itrim igen. Känner mig relativt pigg trots allt. Bokar in en två timmars massage-känner att jag är värd det:)

Torsdag: Åker till en lekplats med de två minsta barnen. Får en hel del gratismotion av att putta gungor och linbana. Ligger på en filt i solskenet och vilar en kort stund. Den lilla stund de kan roa sig själva:)
Spelar golf på eftermiddagen. Väljer att åka golfbil, vilket jag aldrig gör annars. Men energinivån var för låg för att gå runt i 18 hål. Vilket också märktes på golfspelet. Kände mig energilös och skakig.

Fredag: Tränade på Itrim. Hade en känsla av att bara vilja gråta...trött och deppig.
Deltog på workshop och det kändes lite bättre efteråt.
Eftermiddagen och kvällen ägnade jag åt att städa och fixa här hemma.

Lördag: Vaknar tidigt och går en timmes promenad. Känner mig rätt pigg. Jobbar hela dagen och det funkar bra, tiden går fort. Sitter bredvid kollegan som får en utsökt lunch!
Tar sista doppet för säsongen i poolen tillsammans med familjen, 35 grader i september:)

Söndag: Går på kalas där det bjuds på lunch och glasstårta. Jag säger att jag äter specialkost och att jag redan har ätit. Dricker vatten och kaffe:) Får egentligen inga frågor på det. Känner att jag har övervunnit ett stort hinder. Jag hade först tänkt att stanna hemma, men visade för mig själv att det går att gå på kalas ändå.
Avslutar helgen med ett 90 minuters yogapass.

Jag har klarat en hel vecka! Det trodde jag faktiskt inte att jag skulle fixa! Men det är på riktigt den här gången. Jag ska lyckas!

Vågen visade -3.9 kg idag. Det är ju en bra siffra, men jag har gått ner lika mycket flertalet gånger förut då jag har ätit lite kolhydrater. Då vanlig mat och aldrig varit hungrig! Det känns ju sådär, men det ska bli intressant hur det ser ut efter vecka två.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Då har första dagen med endast måltidsersättning passerat. Skulle skrivit ett inlägg igår kväll, men somnade i soffan vid åtta:)

Dagen började ganska bra. Jag tog en skön promenad, fixade mina naglar, jobbade en stund, tvättade, monterade en byrå. Allt för att hålla mig sysselsatt! Men när eftermiddagen och kvällen kom var jag nära att ge upp! En dag, inte ens en dag klarar jag av! Inte för att jag egentligen var speciellt hungrig, men hela min kropp skrek att det här är fel!! Fel att inte äta vanlig mat med min familj. Måltiderna i sig är väl inte det mest kulinariska jag ätit, men helt ok. Men jag bet ihop och klarade det! Dag 1 kan läggas till handlingarna.

Likes

Comments

Ja, då var det då dags! Första dagen med endast måltidsersättningar från Itrim.
Eftersom jag inte smakat någon av ersättningarna tidigare så köpte jag en provpåse där det är en av varje sort, så att jag kan testa mig fram. Tidigare erfarenheter av måltidsersättningar är inget vidare, höll på att kräkas av både Nutrilett och Herbalife redan efter första portionen. Hoppas på bättre lycka den här gången;) Utvärdering av de olika sorterna kommer så småningom.

Jag har senaste veckan försökt att förbereda mig rent mentalt för detta. Men tyvärr hopar sig orosmolnen och tron på mig själv är svag. Tidigare erfarenheter talar för att jag kommer misslyckas. Men jag måste släppa det... Bara för att jag inte lyckats tidigare behöver det inte bli så den här gången.

Jag har mer eller mindre medvetet lämnat vårt hem i kaos den här veckan. Dels har jag inte varit hemma så mycket men framförallt har jag följande veckor tänkt att rensa, kasta och sortera. Som en del av processen. Helt enkelt hålla mig sysselsatt så gått det går:) Jag hoppas att energin kommer att finnas till det.

Nu blir det frukost bestående av en shake med smak av blåbär och vanilj.


Likes

Comments

Ja, nu var det ett tag sedan jag skrev något här på bloggen. Våren blev sommar och viktminskning blev viktökning! Varför blir det så här varje gång?

Egentligen är sommaren en ganska bra tid att ta tag i sin vikt, eller åtminstone hålla den. Sol och värme ger mer glädje och energi, det är golfsäsong, det finns mycket goda bär att frossa i och nyttiga, härliga saker att lägga på grillen. Sommaren är faktiskt den period som jag för exakt 10 år sedan lyckades gå ner 17 kg inför vårt stundande bröllop.

Min coach på Itrim tyckte att jag skulle lägga fokus på att hålla vikten under sommaren och försöka att inte gå upp i vikt. Det gick ju sådär:(
Men det är ju så förbannat gott med den där mjukglassen på bryggan, ett glas rosé på altanen, i båten, i golfbaren, till middagen osv
Tyvärr stannar det inte där när det gäller mig: snabbt som ögat trillar jag dit i frosseriets käftar och allt som jag under en period låtit bli utan problem, såsom chips, smågodis och bakverk av alla dess slag kastar jag i mig utan att ens reflektera eller blinka.
Men efter åtta veckors totalt frosseri så visade vågen +3,6. Även om inte det är så kul så kan jag faktiskt acceptera och leva med det.

Jag har sedan jag började på Itrim i slutet av mars endast ätit vanlig mat och inte de ersättningar som ingår i deras koncept. Jag har haft och har ett väldigt motstånd mot att inte äta vanlig mat. Men för att få en riktig rivstart så ska jag ge det en chans. Jag kan ju faktiskt inte veta hur det blir innan jag har testat.
Så måndagen den 5/9 startar jag en tre veckors period med endast ersättning! Jag inser att det här kommer bli tufft och att jag måste stålsätta mig ordentligt.

Kommande vecka ska jag förbereda mig mentalt och praktiskt för vad som komma skall. Däremot har jag lovat min coach att inte frossa:)

Men idag är det lördag och jag njuter av ett glas Prosecco!

Likes

Comments

Inväntar min inbokade massagetid. Känner mig trött och sliten i kroppen efter en hel del fysisk aktivitet. Så idag har jag unnat mig själv 90 min klassisk massage. Superskönt för kropp och själ!

Jag är själv massageterapeut sedan 17 år tillbaka och har tagit mycket behandlingar. Så jag är värsta sortens kund och ganska kräsen😁 Det här är första gången jag går till just den här massören, så det kan vara både fisk eller fågel😄 Håller tummarna!

Likes

Comments

Veckorna går och snart är den efterlängtade sommaren här. Det har varit ett litet bakslag i vädret, men i dag skiner solen igen! Härligt! Det underlättar lite att komma ut på långa promenader om det är bra väder.

Veckan som gick blev en bra motionsvecka. Minst en långpromenad varje dag, en golfrunda, två träningspass på Itrim och ett Yogapass. Börjar faktiskt känna mig starkare, piggare och gladare.

Maten fungerade bra tills det blev fredag.... Lite rabarberpaj efter maten kan ju inte skada och sen fortsatte det lite så hela helgen. Lördagsgodis, chips, muffins och tårta!

Ja, ja... nu är det ny vecka och nya tag. Var hos min coach idag och vågen visade ändå -9 hg på två veckor. Tror att det är för att jag rör mig så mycket som jag har utrymme att äta lite mer godsaker. Men tänk om jag inte hade gjort det, vad skulle vågen visa då?

Nu blir det sallad med ruccola, bresaola, chevre, valnötter och jordgubbar till middag.


Likes

Comments

Jag har varit trött idag, och har haft lite huvudvärk. Det är många i min omgivning som har varit sjuka, riktigt förkylda med hög feber. Hoppas att det inte är något sånt som är på intågande. Kanske är det gårdagens golfande som har satt sina spår. Jag blir väldigt lätt spänd i musklerna i rygg, axlar och nacke, det brukar också kunna föra med sig huvudvärk.

Var på sista gången av "vårstädning" på min yogastudio idag. Jag gillar alla former av den mjukare yogan där fokus ligger mer på avslappning och andning. Dock känns det lite svårare att komma iväg och gå i in i ett mörkt rum nu när solen strålar för fullt ute.

Dagens motion blir en lättare promenad, sen är det soffläge som gäller. Måste lyssna på kroppen och ge den vila ibland också.

Likes

Comments

Då var det vår igen och dags att damma av golfklubborna. Det är fantastiskt vackert ute i naturen nu, vitsipporna växer som tjocka täcken och man har glömt bort hur grönt allting blir den här tiden på året. Tyvärr finns det också andra mindre trevliga tecken på att det är vår. Jag höll på att kliva på en huggis! Jag verkligen hatar ormar!

Golfen då? Med tanke på att det är åtta månader sedan sist jag höll i en golfklubba så är jag väldigt nöjd. Vad kan man förvänta sig? De senaste åren har det inte blivit så mycket golf då vi inte har haft tid, med tanke på jobb och familj. Men i år har jag och min man bestämt oss för att försöka spela lite mer. Det handlar ju om att prioritera! 😜Sen att man får närmare fyra timmars promenad är ju bara en bonus för viktminskningen.

Innan golfrundan gick jag dessutom en timme här hemma på byn. För säkerhets skull😄 Jag är i ett bra flow just nu, så det är bara att hänga på.

I kväll unnade jag mig en massage, kändes ljuvligt och välbehövligt för en trött kropp.

I morgon är det sista gången på yogakursen "vårstädning". Jag riktigt längtar till yogamattan.

Sov gott!


Likes

Comments

Ibland är det svårt att förstå hur kroppen beter sig. Efter en bra vecka med mycket motion och bra mat, ställde jag mig på vågen och den visade inte alls det resultat som jag hade förväntat mig. Veckan efter blev en riktig skitvecka med dålig motivation, lite motion och en hel del snaskande på godsaker. Då visar vågen plötsligt minus! Detta är kanske en av anledningarna att jag inte ska väga mig fem gånger om dagen! Det är många faktorer som spelar in. Min coach försöker få mig att sluta väga mig hemma och bara göra det då jag kommer till henne på Itrim. Jag vet att mitt förhållningssätt till vågen är helt sjukt, men jag kan inte låta bli... 

Har varit på en workshop som handlade om att jag kan äta allt men inte alltid. Det är en riktigt svår nöt för mig att knäcka. Det här med allt eller inget ligger nära till hands och jag måste verkligen träna på att vara i gråzonen.

Min coach vill verkligen att jag ska gå på måltidsersättning för att bryta mina mönster och vanor. Hon är dessutom rädd för att jag ska tappa motivationen om jag inte går ner tillräckligt fort. Men jag har valt att köra på med vanlig mat. Så länge jag går ner så gör jag ju någonting rätt i alla fall. 

 

Likes

Comments

Ny dag, nya möjligheter! Eller? Jag har riktigt trillat ner i ett mörkt hål när det gäller kost, träning och motivation. Varje morgon tänker jag att idag blir det en bra dag, för att sedan falla ihop totalt innan dagen är slut. Det är konstigt hur jag funkar: jag har varit otroligt motiverad och promenerat ca två timmar varje dag, tränat och ätit bra mat i några veckor. Sen händer något. Fråga mig inte vad! Så sitter jag här och trycker i mig choklad och glass! Mina goda intentioner är som bortblåsta. Varför blir det så här varje gång? Det viktigaste är nog att försöka komma på banan igen så fort jag bara kan, men hur gör jag det?

Idag är det dags för fjärde gången på kursen "vårstädning" som jag går på min yogastudio. Kanske att jag kan städa ut lite skit och hitta tillbaka till motivationen.

Namaste!


Likes

Comments