Projekt 1


Jag fick min inspiration från internet men hade en bild i huvet från början..

Akrylfärg skulle blanda färger och skapa en dyster känsla med mörka färger.

De tekniker jag har provat är med färgpennor och akrylfärg. Jag valde akrylfärg för jag fick fram mörkare färger och kunde förmedla budskapet på ett bättre sätt.

Det var väldigt lätt att komma igång då jag planerade mycket innan jag började med arbetet.

Jag vill att dom som ser bilden ska tänka efter på klimatförändringarna och tolka bilden på det sätt de vill tolka det på.

Jag har prövat mej fram genom att först testa med färgpennor och sen med akrylfärg då jag bestämde mej för akrylfärg.

Skulle jag göra om projektet skulle jag gärna vilja testa med antingen blyerts eller färgpennor.


Projekt 2


Jag använde mej av färgpennor och stompfer för skuggning för att få bildenm att känna sig instängd vilket är precis vad jag ville förmedla med bilden. En ensam svamp..

Jag ville även förmedla mörker med bilden.

Jag fick min idé från mig själv då den inte va så komplicerad och en svamp från Mario tyckte jag passade perfekt.

Jag hade planerat exakt vad jag ville så jag ändrade aldrig min planering eller mitt genomförande förutom att jag valde att skugga lite mer så jag kunde fylla i bilden.

Det var ganska lätt att komma igång så jag hade lite bråttom men också att jag kom på idén ganska snabbt.

Skulle jag gjort om projektet så skulle jag ha använt mej av akrylfärger i stället.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

idag är den sista lektionen när det kommer till att arbeta med sina projekt. Vi Hr två lektioner kvar efter denna men dem är till redovisning. Jag tycker att min ny bild blev bättre än den förra som blev förstörd.

De svåraste med denna bilden var skuggningen men också planeringen var skuggan skulle vara.

De jag vill förmedla med min bild är ensamhet då det är en ända figuren i bilden och det är mycket skugga och mörkt runt figuren.

Figuren är en svamp från Mario. Och jag valde den för jag gillar Mario men även att jag tyckte den passade bra i denna situation .

Hejåå

/marcus

Likes

Comments

Idag märkte jag att någon skrynklat ihop min Mario bild men jag hade ändå tänkt att börja om då jag var väldigt besviken med den.

Jag valde att byta känsla helt och hållet till ensamhet eftersom det var det som jag kände idag.

Jag vöder att skugga istället för grafitti och änvända färgpennor.

Jag är mer nöjd med denna bilden än den andra för jag tycker den har bättre struktur.

Likes

Comments

Min bildanalys och Författare

​​Exhibition Munch

Bilden föreställer en stad vid en hamn och vattnet som är upplyst av ljus och från stjärnorna en klar natt.

De känslor jag får av bilden är nog ensamhet då det inte ser ut att hända så mycket i staden även fast den är hyfsat stor.

Men jag känner också glädje då det finns en kyrka och båtar som kanske är där för att handla.

Bilden är till mestadels mörk men den blir upplyst av stjärnorna och lamporna i staden som är både ljusgul och lite mörkare t.om mot det orangea hållet.

Himlen och vattnet blir upplyst till ljusblå på vissa ställen.

Bilden är rakt framifrån och de former jag ser är speglingen i vattnet.

Hela bilden är formad utav små rektanglar i olika storlekar och färger som skapar bilden.

Jag tror att syftet med bilden är att alla ska kunna se den olika.

Tex jag kände både ensamhet och glädje men min kompis såg ondska och ensamhet. Det är därför jag gillar denna bilden eftersom alla tolkar den olika.


Vincent van Gogh


Vincent Willem van Gogh föddes 30 mars 1853 i Zundert i Noord-Brabant och dog 29 juli 1890 i Auvers-sur-Oise i Val-d'Oise, Han var en nederländsk konstnär. Han flyttade till Frankrike för att studera och skaffa jobb och levde resten av sitt liv där. År 1864 gick Vincent ut skolan i Zundert och fortsatte på ett internat i Zevenbergen och därefter i en protestantisk skola i Tilburg.

Vincent arbetade med modern konst och expressionism.

De expressionistiska målningarna är inte fotografiskt realistiska, långt ifrån, de används snarare till att få fram känslan i bilden.De kan se slarviga och kladdiga ut.

Exhibition munch berör mig rätt mycket då jag älskar natten och havet så jag gillar denna bild men även för de väcker känslor som tex ensamhet och avlägsenhet. Jag valde konstnären för hans målningar är väldigt intressanta pga hans teknik och var han får inspiration ifrån. Jag valde Vincent van Gogh för jag gillar verkligen hans teknik och sätt att påverka oss genom hans konst.
Likes

Comments

​idag har jag sprayat Mario och jag tycker det gick bra från början men eftersom jag fick arbeta i en sandlåda så gjorde det att det skvätte upp sandkorn så fort jag rörde mig.  Tyvärr tycker jag att det förstördes bilden något vilket man kan se på bilden ovan. Jag ska göra mitt bästa för att rädda bilden en vi får se..

Likes

Comments

hej igen!

Idag har jag bestämt mig för att ändra känsla från skräck till glädje då jag helt enkelt ville ändra mig.

I stället för the joker så ska jag nu göra Mario när han hoppar i luften, jag ska självklart fortfarande använda mig av graffiti som teknik.

Idag har jag skrivit ut en bild på Mario och gjorde en förstorning med hjälp av en"over-head" och senare använt en skalpel för att skära ut vissa delar som ska vara i vissa färger.

Det är ganska svårt då det är väldigt pilligt och man måste ha gott tålamod vilket jag inte har haha.


​det var allt för idag, ses nästa vecka.

Likes

Comments

Idag har jag tänkt efter vad jag vill göra som mitt andra arbete och det jag valde som tema och arbete var känslor, mer specifikt skräck och jag har valt att jag vill gör The Joker, som är en seriefigur som man skulle kunna beskriva som en magiker men också som en kallblodig skurk och mördare.

Så här ser han ut

​jag har också gjort en snabb tankekarta då jag bara har två lektioner att göra detta arbetet så måste jag arbeta så effektivt som möjligt.

Det var denna veckans uppdatering.

Hejdå

/Marcus Bergström 9E

Likes

Comments

Utvärdering


Temat som jag valt är natur och miljö, jag valde detta eftersom jag hade en bild i mitt huvud om hur jag ville att min bild skulle se ut då jag fått mycket inspiration av "ledsna jordklot"

Jag he fokuserat på miljöförstöring och klimatförändringar då de är ett väldigt stort problem.

Jag visste från början att jag ville jobba med natur och miljö och jag har fått inspiration genom att söka på miljöförstöringar och klimatförändringar.

Jag hade en idé i mitt huvud på hur ungefär men fick lite mer inspiration från vissa bilder som jag hittade på mina sökningar.

Tex stygn och ledsna ögon m.m.

Först använde jag mig av blyerts och färgpennor inför skissen men inför det slutliga arbetet så,använde jag mig av akrylfärg.


Jag vill upplysa om klimatförändringarna och hur jorden va innan vi började förstöra den med föroreningar och att jorden såg ut och mådde mycket bättre innan vi blev så behövande av jordens resurser och tillgångar.

Jag vill visa att jorden inte kommer att klara av det tryck vi lägger på den och att jorden verkligen inte mår bra av det vi gör med den.

Jag tycker jag har lyckats med mitt mål och jag tycker den ser väldigt bra ut.

Jag tycker att jag har lyckats att förmedla det jag ville förmedla och att det inte behöver förklaras.

Det enda problemet jag kan komma på är när jag inte visste vad jag skulle använda mig av för teknik i mitt arbete läraren gav mig råd och då bestämde jag mig för att använda mig av akrylfärg.

Jag är jätte nöjd med bilden och hur den ser ut, hur färgerna blev som jag målade och detaljerna.

Mitt råd till någon som ska göra nåt liknande är att bestämd dig vad du ska använda för teknik innan du börjar så du kan forma din skissning och andra planeringar kring arbetet.


Detta har varit mitt första bildarbete i 9an och jag tyckte det var väldigt kul!

Tack för att du ville läsa min blogg

/Marcus


Likes

Comments

​hej igen! Detta är en liten uppdatering på mitt arbete då jag valt temat Natur/Miljö jag tänker använda mig av en teknik som ni kommer att se i nästa inlägg nästa vecka. Jag är väldigt nöjd med hur arbetet ser ut just nu, men dett kan ju alltid förbättras :)

Likes

Comments

tja tja bloggen!

Idag har jag börjat med mitt första arbete inom bild, jag har tänkt att göra en bild på jorden hur den var innan och hur den ser ut nu med tanke på miljöförstörningen i världen.

Jag vet inte riktigt vad jag ska använda för metod i arbetet så ni får jättegärna kommentera här nedan vad jag ska använda mig av för metod.

Typ såhär fast utan "bomben"

Heddå!

/Marcus 

Likes

Comments