Det finns många saker vi har i världen som kan bli ett beroende. Saker som egentligen är helt oviktiga, onyttigt elle till och med farliga. Saker vi tror att vi måste ha fast vi vet att vi mår dåligt av, för vi klara inte stå emot. Nu ska jag berätta om en beroende som jag kämpa med.

Att vara beroende av någonting märker man ett tag när man börjar göra saker utan medvetet. Du kan inte längre styra dig från och inte göra saker för du gör det utan att tänka på att vad du gör. Det är då det blir farligt för efter en tag känna du dig tvungen att kolla på facebook varje minut eller vad det nu är. Till slut så kan det här bli ett hinder för mig som det blev för mig. När det handlar om ett beroende är det du som måste inser att du har problem, igen annan kan hjälpa det ur det. När du har orken att börja tänka på att ta tag i det så kan du börjar med att minska för att sluta helt på en gång kommer inte funka. Så börjar steg för steg!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Årets höjdpunkt för många är att åka upp till fjällen för att umgås, för att vara på skidsemester har alla samma tider och mål med veckan.

Att komma upp till fjällen har alltid varit ett frihet för många för att då är man ute mer än när man är hemma. Det är ett ställe man sällan åker till själv utan med vänner och familj för att just göra något ihop eftersom när man är hemma blir det bara att man ses på middag eller så träffas man vänner på en snabb fika för livet är stressiga på hemma plan. Min och mina vänners höjdpunkt på året är att åka till Åre där vi har tillbringat många vintrar för då vet vi att ingen måste springa iväg till sitt utan att just då lever vi samma liv.

Likes

Comments

Tyvärr har vi mellan 16- 26 år blivit mer stillande sittade än vi var förr. Datorn lockar mer är att gå ut på en promenad i solen och sömen påverkas på grund av att vi inte lägger oss i tid när vi ska upp på morgonen. Men varför låter vi hälsa drappas?

Ofta tänker man när man inte vill gå upp på morgon att ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt, men på kvällen kommer det alltid något som är viktigt, men det som händer är att man mår inte så bra efter ett tag. När man ska vara igång en hel dag så måste kroppen återhämta sig som den bara göra på natten när man sover.Likes

Comments

Ångesten är en psyk sjukdom som påverkar livet. Den kommer i perioder mer. Det är viktigt att inte fly utan appcera att den är den, men sen finns det olika soreter ångest. Nu tänker jag berätta om bestultångest.

Bestultångest är som alla soters ångest jätte jobbigt om inte ännu jobbigare som jag skulle vilja säga. Själv lever jag med vanligt ångest och bestultångest som påverkar mitt och min familjs liv jättemycket. Bestultångest gör det jättesvårt att fatta bestult, även om man har bestämt sig en gång så ändrar man sig om och om igen till man ska göra det man har bestultångest. Man är rädd att missa något av det man inte väljer, vilket man inte gör och om hjärnan var lite klokare så skulle den hålla sig till en sak. Därför man få bestultångest är för man börjat tänka. Man ska bara bestämma sig och hålla sig till det, vilket hör till ångesten att man inte kan hålla fast vid en sak.

Likes

Comments

Det finns massor med sjukdomar som man vet att folk leva med och att de kämpa mot. Liksom alla de har förkyldningar, magsjukan och de man är hemma för. Även handikapp. Men det finns en sjukdom man inte vet om bara att kolla på en och sjukdomen heter ångest.

När man leva med ångest så blir man rädd för saker som att man blir oroligt om någon inte kommer hemma eller att man blir rädd att något ska hända. Ofta så inblidlar vi som har ångest massor med saker som inte är verkliga och har svårt att släppa tankarna. Det blir svåare att leva det vardagligen livet för du känner att ångesten ligger och knaker i ditt huvudet. Det känns nästa som något äter upp dig innefrån och kräver din uppmärksamhet. Ibland kan du inte ens orkar leva ditt liv men då ska du ändå leva det normla livet, för att annars bli det bara värre.


Likes

Comments

Vi är folkdjur som inte bryr oss om att vi själva må dåliga bara våra närmaste mår bra. Om våra nära mår dåligt försöker vi finnas där istället för ta hand om oss själv i första taget.

Vi går till jobbet och försöker vara stöd till andra som mår dåligt för vi tänker att mig själv kan jag tar sen, men kommer sen innan det är försent? Den dagen vi kommer ha tid för oss själva kommer vi vara sjukskrivna för vi inte orkar jobba. Ofta när vi sträcker ut en hjälpade hand gör vi det av godhet, men också för att vi gömmer för en stund att vi ska hjälpa oss själva för vi människor älskar att hjälpa andra.


Likes

Comments

Många personer mellan 20-35 tänker alltid på framtiden. Kanske mer första tiden efter studenten för då vill man börjar leva. Vi tänker ofta på vad vårt mål är.

Men vi glömmer att stanna upp och tänka på det vi är i livet just nu. Att ta vara på det vi har just nu tror jag att vi är väldigt dåliga på. Ibland bukar jag stänga av mobilen, sätta på musik och plocka hemma för det tycker jag att jag blir lugn av och sen burkar jag gå ut med vänner och skratta, då känner jag mig lugn. Engligten ska man inte tänka på morgondagen för jag kan ändå inte göra någonting åt det som händer imorgon. Om du har en smärta med dig i ryggsäcken så måste du ändå försöka planera för och må bättre för gårdagen kommer inte tillbaka. Du mår som bäst om du inte stressa och inte tänker efter. Planera en dag i taget och om du bokar in en resa om ett tag har du något att ser fram emot men glöm inte leva i nuet.

Likes

Comments

Ivåra liv så umgås vi dagligen med folk, på skolan, på jobbet och med ens egen familj. Det gör vi dels för vi vill och för att vi kan inte undvika folk. I så fall ska vi låas in oss hemma.

Men för vi ska orka med så måste vi får egen tid och tänka på oss själva ibland. Jag brukar lyssnar på musik, skriva eller plocka tvätt. För mig är den bästa egen tiden när jag får lyssna på musik och plocka tvätt, för då slappna jag av. Det bästa med egen tid är att man inte behöver ta härsyn till någon annan. Det är bara en själv. Ett till bra sätt att ta vara på sin egen tid är att ta en lång promenad och lyssna på musik. Det gör att du rensa huvudet


Likes

Comments

När man har tagigt studenten och jobbat ett tag kommer vi till denna punkt som heter flytta hemifrån. Vilket såklart är jättekul och skönt. Att känna att ens eget liv börja. Men är verkligen lika roligt som vi tror?

Många som jag känner att flyttat ifrån sin hemort för att plugga första gången de har flyttat och jag själv gjorde det. Trost min cp-skada ch 21 år med personligt assistent flyttade jag till en folkhögskolan 60 mil ifrån alla. För mig var första tarminen ett börja på ett nytt kapitel men nu åtta månader senare är det mitt liv så jag tänker inte på att jag precis ha flytta hemifrån.

Likes

Comments

Man kan inte välja att sluta vara ledsen eftersom det är en brist som du drapas av men det är viktigt att du gör vardagssaker och småsaker. Det känns tungt i början men kommer så småningom att hjälpa dig. Om du stöter på hinder, undvik inte de. Försök lösa de. Du vet vart du vill komma och då måste du tar den här vägen. Försök göra saker du bukar tycka om, omges av folk och tänk positivt. Ha tålamod, det här kommer inte gå över på en dag, men du måste göra livet bättre medans du tillfriskna genom att göra saker du burkar tycka om, t.e.x träna och träffa folk. När man tycka att hur man än så kommer man springa in i väggen, men varje gång du gör gör det, tror det eller ej kommer du längre och till slut hjälpa dig. När någon säger något du inte tycker om , försök inte bryr dig och säg bara okej, nu vet jag vad du tycker men jag håller inte med dig och sen gå du din egen väg

Likes

Comments