Den här helgen har gått fruktansvärt fort. Nästa Fredag känns alldeles för långt bort. Skulle behöva den Fredagen helst imorgon. Jag ska nämligen till sjukhuset då. Ska prata om min medicin, lär antingen höja dosen eller byta medicin som jag skrev i ett inlägg tidigare. Idag, Söndag har jag en hel del saker jag måste göra.
Morgonen började lite halvdåligt, sedan blev det bättre och sen frågade jag Dennis om han tyckte det var varmt eller om det var en panikattack på gång för mig. Jag hann knappt tänka och jag bara kände hur illamåendet, svettningarna och paniken kom från ingenstans. Tårarna trängde sig på och jag ville bara fly från mig själv, krypa ur min egna kropp. Låg och hyperventilerade i sängen, fick inte fram några ord och visste inte vad jag skulle göra. Efter ca 30 minuter när det lagt sig, hade jag ingen energi kvar. Jag somnade på cirka 1 minut. Paniken hade tagit all energi ifrån mig. Att en panikattack kan vara så jobbig...

Hur ska jag förklara för människor som icke lider av detta? Förstår ni hur jobbigt det är, att få panikångestattack. Du vet aldrig när den kommer, du vet aldrig hur "allvarlig" den är och du vet aldrig när den ger sig. Paniken har sån makt över din kropp och det känns som att du ska dö för en stund.

Där har ni min förmiddag, väldigt anorlunda än många andras. När jag lärt mig hantera detta fullt ut kommer jag vara så himla stark!

Ikväll ska jag och Dennis hämta Emil och Jocke på Arlanda och sedan blir det en tidig kväller för mig då jag fortfarande är helt slut...

Hoppas ni andra har haft en bra dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag hittade frågor på internet kring ADHD. Hoppas ni orkar läsa mina super långa svar och jag hoppas ni förstår att det är väldigt svårt att förklara detta så människor som inte har diagnosen ska förstå...

1. Hur tycker du att din ADHD påverkar dig? ett bra sätt eller på ett dåligt sätt?

Detta är en knepig fråga. Frågar man mig när jag är arg, svarar jag självklart att den påverkar mig på ett dåligt sätt. Frågar man mig nu, när jag är lugn, ser jag det självklart som en superkraft. Det är upp och ner. Självklart har jag vissa funktioner i min hjärna som andra inte har, både bra och dåliga. Det finns mycket jag skulle kunna skriva på denna fråga. Jag har ju aldrig levt utan ADHD så jag vet ju ingenting annat. Hur man tacklar sig igenom livet utan ADHD osv. Innan jag visste min diagnos påverkade min ADHD självklart mig på ett dåligt sätt. Men nu när jag vet hur jag fungerar så är det lättare att utgå därifrån. Så i nuläget ser jag det nog som någonting bra.
Väldigt rörigt svar. Men ja, jag hoppas att ni förstår!

2. Medicin eller inte? Fördelar & nackdelar.

För min del måste jag säga medicin. Min medicin har fått mig att tänka till en extra sekund innan jag gör eller säger någonting. Den har fått mig lugnare. Jag äter concerta. 90 mg. En väldigt hög dos för min längd och vikt. Delar upp den. En tablett på 36 mg och en på 54 mg. En på morgonen och en vid lunch eller på eftermiddagen. Beror helt på hur länge jag vill att medicinen ska finnas i kroppen.
Man måste ha ett väldigt bra tålamod när man ska börja medicineras för ADHD. Det är en lång process. Besök hos läkare, ta blodtryck, puls, vikt osv. Jag var in en gång i veckan i början. Man lär höja dosen om den är för liten, sänka om det blir för hög dos osv. Människor med ADHD är inte känd för att ha speciellt bra tålamod. Men jag tog mig igenom det och blev "stabil" ett tag......

....Hoppades faktiskt på att denna frågan skulle dyka upp. Jag vet inte om det är vanligt MEN... Jag tror att jag har blivit "imun" mot min concerta. Antingen lär jag höja dosen nu när jag gått på 90 mg ett tag, vilket jag dock inte tror min läkare kommer acceptera då det var gränsfall att jag fick höja till 90 mg på grund av att min puls vart väldigt hög.

Tror att min kropp stöter bort concertan. Dessa tre senaste veckor har verkligen varit som en berg och dalbana. Jag kan ta medicinen men ilska och ångest tränger sig endå på. Kan inte hantera mig själv. Har behövt varit ensam, då jag vet att jag inte kan vara elak på någon annan än mig själv. Jag vet inte hur jag ska kunna formulera detta för att icke ADHD personer ska förstå. Det är en obehaglig och riktigt jobbig känsla när det blir så här. Jag har en ny tid bokad hos min läkare så får vi se hur vi går vidare därifrån sen. Om jag får en ny medicin eller kanske höja dosen en aning... Kommer självklart tala om det här isåfall!

3. Hur tycker du samhället bemöter människor med diagnosen ADHD?

Det beror på. Ska inte dra alla över samma kam här. Men jag tror att det pratas för lite om ADHD. Människor som inte har ADHD är så pass dåligt pålästa om vad det egentligen är så dom blir väldigt dömande.
Har man ADHD, är man ett "cp barn" och inte lika mycket värd som alla andra. Nu säger jag dock inte att alla tänker eller pratar så här. Jag har turen att dom få människor som betyder mycket för mig förstår mig, knappt fullt ut, för det gör jag inte ens själv. Men tillräckligt för att dom ska vilja vara kvar i mitt liv och stötta och hjälpa mig och det är jag tacksam för. Jag/vi lär oss någonting nytt om mig varenda dag och det är lite en charm i det hela endå.

Nu för tiden är det nästan för "enkelt" att sätta en diagnos på vissa människor. Ett tag var det nästan "inne" att man skulle ha en diagnos för att man ville ha ADHD så man kunde skylla på någonting. Så jag och många många andra som verkligen behöver hjälp blev lite i bakgrunden. Jag tycker det ska vara lite mer svårt att sätta en diagnos på människor. Förstår ni vad jag menar?

Så vad var egentligen mitt svar på frågan? Jo jag tycker tyvärr folk dömer lite för lätt en människa med ADHD. Har varit med många gånger till exempel att jag lärt känna människor men så fort jag berättar och förklarat om min ADHD har dom liksom blivit tillbakadragna. När mina diagnoser fastställdes så fick jag inga vänner kvar. Sad but true. 

Likes

Comments

Idag skiner solen.

Jag har ångest. Ångest över mycket men mest jobbet. Som ni vet har jag adhd och en del andra diagnoser. Har gått på medicin i ca 6 månader. Har precis kommit in i min medicinering och mår bra med medicinen. Vet exakt när jag ska ta dom och när jag ska äta för att det inte ska bli knas.

Jag har börjat jobba natt. 02-06 ca. Klarar av jobbet hyffsat. Men min medicinering blir knas och jag skapar kaos överallt. Jag vet inte hur och när jag ska ta medicinen. Det funkar inte, jag mår dåligt och trycker ner andra. Även mig själv. Jag hatar min sjukdom nu. Tidigare såg jag det som nått bra men är nu nere på botten igen. Jag vet inte hur jag ska göra eller hur jag ska bete mig.

Jag jobbar även dagtid, det går bra. Det trivs jag med. Det är kul att jobba då. När jag inte behöver känna när argheten tränger sig på.

Jag trivs med att göra saker. Jag trivs med att jobba och hålla mig sysselsatt. Det är lite svårare för mig än alla andra. Jag har ingen aning om någonting och jag klarar inte av förändringar... En förändring har nu skett, en förändring från att vara stabil i 6 månader, till att inte ens klara av att ta medicinen..
Det här suger....

Likes

Comments

Vilken dag!
Sov ju ingenting efter jobbet som jag skrev tidigare. Vi åt frukost på donken på vägen in till Borlänge. Var tvungen att ta min medicin. Tycker det är så svårt att veta hur jag ska ta medicinen när jag jobbar natt..

Inne på Dennis jobb fixade vi lite saker och vi tvättade min golf, vilket verkligen behövdes!

Sedan åkte vi till Clas Ohlsson och där köpte jag en vågtång som jag velat ha i flera år, skämtar inte haha. Har bara varit för snål att köpa den men passade på nu när den kostade 300 kronor! Älskar den!!

Nu på eftermiddagen åt vi tillsammans med mamma. Skrattade och hade det trevligt.
Stängde av betet till hästarna, mockade, tvättade rent vattenhinkarna och städade Dennis volvo invändigt. HUR jag orkar. Det vet jag inte, haha!

Nu har vi landat hemma hos Emil, det blir tidig kväller idag. För imorgon ska jag gymma och ta en promenad på några kilometer, hem till mamma!

Måste bli bättre att fokusera på att träna mina axlar, för med mitt jobb jag har nu så gör det fruktansvärt ont efter ett tag...

Dennis köpte även nå avsminkningsgrejer till mig på ica i Torsåker så vi får se hur bra dom är! 😂

Likes

Comments

Hej!
Slutade jobba idag 06.15 och sedan åkte jag hem så nu är jag och Dennis på väg in till Borlänge. Vi ska skruva med en bil och jag ska nog tvätta min bil!

Sov ingenting när jag kom hem för att jag vill kunna sova tidigt ikväll istället för nu är jag ledig i en vecka! Så himla skönt.

Likes

Comments

Ligger just nu i soffan, och bara tar det lugnt. Jag vaknade vid 17.00 av att Dennis ringde mig. Klev upp och sedan storstädade vi Emils lägenhet!

Jag vet inte hur mycket jag orkar med jobbet. Jag blir helt slut och mitt liv går ut på att jobba och sova. Hinner knappt med någonting annat, och OM jag hinner så orkar jag knappt. Jag är ständigt stressad. Jag vet inte om nattjobb är någonting för mig... Så synd tycker jag, men man förlorar ju inget på att prova, annars vet man ju inte..

Jag och Dennis har hunnit ner en sväng till mamma och djuren och sedan lagade jag tacos till oss! 😍

Jag blir nog vaken tills jag ska jobba 02.15. Är jättetrött men somnar jag så konmer jag nog inte vakna sen.

Är det någon som har tips på hur man ska lägga upp men sömn eller så när man jobbar natt, så dela gärna med er. Jag vet att det säkert är olika för alla, men ändå..

Likes

Comments

Klockan är halv 1. Jag tänker säga godnatt.

Jag är helt färdig. Känner mig på riktigt som en zombie. Har gjort mitt andra jobbpass idag och jag vill bara sova sova sova så jag orkar upp och jobba inatt igen.

Kommer förmodligen sova tills Dennis kommer hem vid halv 6, eller nått sånt.. Sedan blir det en promenad och en sväng ner till mamma och djuren. Får se om jag sover någonting mer sen innan natten, det beror på om jag känner mig utvilad eller inte. Vill som sagt inte sova för mycket heller..

Kom i alla fall precis hem, eller till Emil men jag ser det som hemma också. Tog en dusch och nu ligger jag i sängen, som är skönare än någonsin!

Det var ett väldans tjat på hur trött jag är, men trötthet är typ det enda jag känner, haha!

Likes

Comments

Godmorgon!

Som jag skrev igår kväll så hade jag lagat mat till mig och Dennis. Vi åt go mat och hade filmkväll. Vi somnade på soffan ungefär vid 20.30, sen vaknade vi båda ungefär samtidigt vid 22.30 av att det var så fruktansvärt varmt i lägenheten. Tog kaffe då och höll mig vaken. Känner inte att det är någok idé att försöka sova när man är utvilad, då blir man bara tröttare när man kliver upp..

Vid 01.45 rullade jag mot Hofors för att jobba. Körde själv idag och det gick faktiskt väldigt bra. Bara en halvtimme segare än när odinarie kör och det var faktiskt bra tycker jag, men fortfarande väldigt svårt....

Slutade 06.30 och nu har jag varit till statoil och handlat energi på burk typ haha. Kaffe vart det. Klockan 08.00 börjar jag igen, fast på ett annat jobb. Slutar ungefär 12.00 om det går som det ska, sedan ska jag nog sova en stund för sen ska jag jobba natt igen 💤

Likes

Comments

Hej på er!
Gud vilken natt, och dag... Jobbade från 02-06. Var så himla trött inatt, fy.. Men det gick bra!

När jag kom hem gjorde jag kaffe och åt lite mat! Det behövdes verkligen!

Sedan lyckades jag sova från halv 8 till ca 12.30. Vaknade av att dom ringde från mitt andra jobb så imorgon blir det jobb 02-06 sedan 08-12. Lär nog vara helt slut efter det haha! Känner mig som en zombie.

Nu är även lägenheten helt urstädad. Tacka gudarna för det! Hjälpte Dennis i garaget också så han kunde köra iväg folkracebilen till Järbo och har nu lagat mat till oss sedan är det kväller! Upp klockan 01.. Heja mig! ;)

Likes

Comments