Alltid lika jobbigt att gå ifrån stallet med en dålig magkänsla ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är så himla glad, eller jag vet inte. Jag kan inte beskriva med ord hur jag känner just nu. Kan bara säga att det är en sån otroligt stor lättnad över att jag beslöt mig för att kämpa vidare med honom och tro på oss. Det är nog en av dem bästa valen jag gjort på länge, för nu, ja nu kan jag äntligen se vad jag kämpat för. Dit vi tagit oss idag, vilket är, jaa en stor utveckling som jag hoppas håller i sig.

Jag red idag med hackamoret som vi lagt åt sidan under ett tag, efter att vi skulle testa att rida på bett under en period som Marie tyckte, även jag var posetiv till att testa det.

Och wow säger jag bara, oj vilket resultat på min häst efter all den träning och tid jag lagt ner på honom.

Idag red vi då efter en grusväg och där kunde jag arbeta ned honom i en super fin form där han bar upp sig jätte fint och verkligen satte ryggen i arbete. Han brukar alltid annars vara spänd och slängig med huvudet, sedan även i traven fick jag honom stund vis att arbeta ner sig i en fin form utan att kasta med huvudet och fippla med ett bettet, men inte bara det utan även fast det var sån blåst så trava han så lugna och korta steg avslappnat.

Sist men inte minst, kom vår första galopp på rakt spår. Oj så glad jag var! Där satt den, äntligen!!

Nu ska detta repeteras ett antal gånger och vi ska fortsätta jobba i ridhuset och komma igång med tömkörningen.

Har en känsla över att detta kommer bli vårt år, om man får hoppas! ❤️

Var även skönt att få se att han verkligen trivdes med att få gå på bettlöst igen, och att det inte bara var bettet som fick honom att söka sig nedåt. Kram på er!

Likes

Comments

Idag stog det ridning i ridhuset med Maja på schemat, vi tog först dit Archer och red honom lite lugnt och sedan när vi var klar med han gick vi hem och hämtade Hold'em.

Gick riktigt bra med båda faktiskt, Archer skrittade vi mest med och testade trava lite då han inte är i kondition än och blir väldigt trött/andfådd.

Holdem fokuserade jag mest på att få avslappnad och ställbar vilket inte är så lätt, sen var det även en till som red samtidigt som oss när vi var där med Holdem så då fick han träna på det oxå!

På slutet tog vi han på mitt volten och testade galoppera även fast vi inte gjort det på hela vintern, det gick bra. Dock tyckte han det var jobbigt så han kickade lite grann och vela lägga av men kan inte begära så mycket efter en "galoppvila" på flera månader.

Var kul att Maja var med och red, alltid kul med sällskap och även se någon annan rida sin häst.

Nu ska vi fortsätta att galoppera och archer ska få komma i någorlunda kondition. :)

Sorry för dålig bild kvalité!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen införskaffat ett ridhus kort, och idag invigde vi stt rida där första gången med Josefin och Britania. Gick super bra, han var lite spänd men det kommer att släppa när det inte är nytt för honom längre.

Han har ju som sagt aldrig vart i ett ridhus förut eller i en liknande anläggning så kan inget annat än å vara nöjd över honom.

Snygg tyckte han att han var oxå ;)


Likes

Comments

Första ridturen blev idag på archer! Hade en väldigt slapp outfit haha.. Men det gick jätte bra och vi skrittade bara ut en liten sväng. Pigg och stark! Men verkade väldigt nöjd med den lilla rundan.

Var en enorm skillnad emot för att sitta på Holdem, även fast båda är två varmblod och är uppfödda till trav igentligen. Dock tror jag inte Archer hann starta utan blev inriden och därefter direkt ridhäst.

Men han är mer "häst", han är grövre och har en trevlig modell på kroppen om man bortser från hans runda mage.

Detta känns jätte roligt att rida någon annan häst än Holdem!
Självklart fick holdem oxå motion idag, vi gick ut och gick. Han har vart svullen i en bak sena i någon dag men nu har det börjat lagt sig så vi äntligen kan börja rida igen!


Likes

Comments

Har nu fått en bekräftelse att jag eventuellt har möjlighet att rida ännu en häst då å då när jag känner för det.

Har gått och tänkt på detta ett tag nu, att det skulle vara bra för mig då jag behöver rida flera höstar för att variera då jag suttit på Hold'em för det mesta i 2 år nu.

Har ju även möjlighet att rida Helwas, men är samma där. Har blivit van vid honom så han är det bara roligt att rida för att jag får komma ur Hold'ems sadel. (Om ni förstår vad jag menar)

Minns när jag red på praktiken vad kul det var att få hoppa upp på Jenny, lilla runda ponnyn. Att få jobba med en annan häst, vart som något helt nytt.

Och om jag nu får ridhus kort så blir ju det en möjlighet att använda sig av, inget som är klart ännu och jag kanske inte ens klickar med hästen eller känner att det inte är något för mig.

Just nu har det vart mycket Hold'em Hold'em Hold'em, och har vart rätt mycket bråk med honom och krångel. Har bara vart skritt turer m.m
Men självklart har jag lärt mig nå OTROLIGT på honom, men även jag lärt honom. Och på sistone har det vart mycket att få honom att skärpa till sig. Så känner att det legat på samma plan för mig som ryttare ett tag nu.

Och det är bara nyttigt att rida olika hästar, jag behöver även stärka min sits och det kan vara bra genom att rida olika hästar. Då alla är olika och behöver även anpassa min ridning/ridsätt på alla individer. 😊 ser iallafall fram emot detta om allt går som det ska, vill inte avslöja för mycket utifall det inte blir av. Men det är en häst i stallet iallafall!
Hur söta
...? Hold'em & Julle idag💎

Likes

Comments

Haha.. Hade helt fel, istället för en trött och avslappnad häst hade jag en pigg och framåt häst. Vi red ut en liten sväng bara och travade lite lugnt.

Gick bra men han var pigg och kollade typ på allt annat än vart han skulle sätta hovarna.

Men han är duktig min grabb, längtar nå otroligt tills det blir att skaffa ridhus kort. Fyfan vad vi kan ha kul då, massa markarbete och jobb från marken. Tillgång till riktiga hinderstöd och bommar.

Längtar.

Idag var ju våran klass på studiebesök hos Sandvik. Det var i helhet rätt tråkigt men det beror nog på att det inte direkt är något som intresserar mig och är inget jag vill jobba med i framtiden. Men det var ett bra besök, fick ju veta hur det var där och vad Sandvik jobbar med för någonting och vi fick även två redovisningar av två som jobbade där, där dom då berättade om sig själva och deras val i livet och hur dem hamnade just på Sandvik. Sedan var vi på gymnasieskolan och där visade dom oss runt.

Men skulle dock heldre sett oss vart på något vanligare typ som sjukhuset och sedan få se vård och omsorg linjen å få se hur dom jobbar m.m

Men kul hade vi iallafall ;)

Likes

Comments

Idag var jag till hälso centralen, har nog nämt det men iallafall, jag har haft problem med nacken nu under en lång tid, säkert nått år. Men nu under 8an har det vart extremt, var och varannan dag har jag gått och haft ont.

Vi har alltid antagit att det berott på att jag skadade mig när jag var liten, jag skulle göra en kullerbytta på gympan å hamnade fel och skadade nacken. Vilket bildade smärta och jag spände mig och har då rört mig fel.

Jag har även en väldigt dålig rygg och om jag då spänner mig eller sitter konstigt så har det påverkat nacken och jag har då fått ont som sedan ger huvudvärk så kallat - spänningshuvudvärk.

Eftersom jag haft problem med detta under en så lång tid så valde sjukgymnasten att testa akupunktur på mig och har även gett mig övningar att köra dagligen och ytterligen voltaren att smörja på istället för att ta smärtlindrande (alvedon,Ipren m.m) var och varannan dag då det inte är bra. Så jag har nu tid hos sjukgymnast en gång i veckan.

Detta har ju även påverkat min sits i ridningen negativt, jag har ju blivit väldigt framåt lutande och det är för att jag sitter fel vardagligen och blir då svagare i svanken/ryggen och den vanliga "normala" sitsen blir då för mig onaturlig då jag är van vid att vara framåtlutad och lite "säckig".

Jag hoppas verkligen detta hjälper mig nu, för både ridningen,nuläget och framtidens skull! Någon som testat akupunktur? :)


Likes

Comments

Hej på er! Är helt slut efter idag haha.. Och kommer få känna på en jädra träningsverk imorgon.

Vi bar ut med Marie idag, och travade en bra bit och sedan in på en grusvägen täckt med full snö, rätt så mycket snö så hästarna tycker ju självklart det vart jobbigt. Men iallafall försökte vi få honom och galoppera åh det funkade! Han har aldrig galopperat efter en väg någon gång förut så det var skit kul att vi lyckades.
Först red vi efter Helwas och då när jag bad honom fatta galopp så fick jag känna på världens serie med glädje rus och sedan kom travartraven haha.. försökte bromsa upp honom och testa igen men det gick inte så vi travade efter.

Sen bromsade Marie in och så stannade dom kvar men ändå så att dom såg oss, så fortsatte vi rida på och då bad jag honom fatta galopp igen och då gick det bättre. Han orkade hålla igång galoppen oxå några språng och jag berömde honom jätte jätte mycket. Var så glad <3
Sedan skrittade vi vägen tillbax tills vi kom ut där det var plogat då vi kunde trava av dom samlat lite innan vi skrittade av.

Jag vet att det är otroligt mycket att begära av honom att galoppera i djup snön när han knappt orkar hålla igång på en volt i paddocken
.
Men någonstans så visar ju detta att dem här månaderna har vart värda att lägga på träning att rida in honom i form och att han ska kunna gå först utan att krångla m.m för nu funkar det ju! Han hade aldrig klarat av att Helwas stannade och vi fortsatte att trava om det här hade vart för 3 månader sen. Jag är otroligt stolt, och att han även gör det på en oplogad väg i GALOPP, att han ens orkar det.


Jag blir bara mer och mer förvånad över varje dag som går med honom. Han har blivit så himla fin, han ser faktiskt ut som en riktig ridhäst, med den där tjocka kortklippta sport manen å med den runda rumpan och välbyggda ryggen. Och sen en liten rund Hö mage, helt perfekt.


Ser även fram emot morgondagen, då han troligtvis kommer vara lite trött efter idag och framför allt mer avslappnad och ev mer lätt att ha och göra med. Får se helt enkelt hur han är imorgon, han kanske har jätte träningsvärk imorgon den tjockisen? ;)

(bild1)
Gammal bi
ld.


Likes

Comments