Det var inte så längesen som vi bokade en natt i Göteborg för lite familjetid och för att komma bort från kaoset vi lever i just nu.
Vi har haft fullt upp med både jobb och ofrivilliga renoveringar att vi knappt setts och sömnen har vi snittat 4 timmar per natt för att hinna med så mycket som möjligt när barnen sover.
Så dessa två dagar vi har varit iväg har varit välbehövliga för kropp och själ.
I fredags for vi iväg och gick på Lisebergs julmarknad som hade premiär. Supermysigt med all belysning och låtsas snö, nu längtar man till julen.
Ellen åkte karuseller som aldrig förr och kramade om Lisebergskaninen. Hon somnade gott sen på kvällen när vi kom till hotellet.

Idag besökte vi Alfons Åberg på Kulturhuset och det var ett supermysigt ställe med plats för mycket lek och bus men även för pyssel och bokläsning. Helt klart värt ett besök.

Bilresan upp och hem har gått över förväntan, bägge barnen sov igenom sig resan.
Nu är vi hemma och trötta, lär somna ovaggade ikväll med ett leende på läpparna.
Detta behövde vi❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 122 Readers

Likes

Comments

Det sägs ju att man lär sig något nytt varje dag och idag har jag lärt mig att....


Johan åkte iväg inatt för att jobba så imorse var det första dagen jag hade barnen själva när Ellen skulle till förskolan och såklart sov bägge barnen jätteskönt imorse och jag låg och drog mig ett bra tag också innan vi gick upp för att göra oss färdiga och äta frukost, tiden totalt sprang iväg och när vi väl var färdiga för att åka och hade kläderna på blev det ett akut blöjbyte som gjorde oss jättesena.
Tror vi var på förskolan precis vid 9-tiden och Ellen börjar numera ute vid den tiden så regnstället var på men när vi öppnar dörren och läser på infotavlan att det går diarrér på avdelningen var det bara att vända om och köra hem.
Så hädanefter ska jag ringa ned varje vecka för att slippa stressa ner och få vända i dörren igen och sen blir det jättefel för Ellen som är förbered på att åka till förskolan men sedan får vända om igen.
Detta var dagens lärdom🙏🏻

  • 160 Readers

Likes

Comments

Då var papperna inskickade till Skatteverket och Klara kommer att heta Mikaela i andranamn och Linder efter Johan.
Anledningen till att vi valde Mikaela är för att hon har namnsdag den dagen Klara föddes, vi gjorde likadant med Ellen som heter Gabriella.

För övrigt har vi nu bestämt datum till dop och bokat både kyrka och kyrkstuga så nu börjar min hjärna arbeta och leta inspiration till dekoration och vad som ska bakas mm.
Är så roligt att dekorera och fixa, blev riktigt nöjd med hur Ellens dop blev så ska försöka att göra detta lika bra och fint.

Kommer lite bilder från Ellens fina dopdag!🎀

Likes

Comments

Då var Klara redan två hela veckor! Vart tiden försvinner vet jag inte men vi hinner inte gå upp på morgonen fören det är läggdags igen.
Har haft tjejerna själv då Johan haft möten och fått fixa färdigt med dräneringen här hemma och det har gått bra men som sagt tiden går fort och när man dukat av frukosten, fått på barnen kläderna och diskat undan är det dags att förbereda för lunch och vila, så man hinner inte med det lilla extra plockat jag annars brukar göra så stökigt är här hemma.
Är väldigt pedantiskt och är det rörigt här hemma känns det som hela mitt liv är rörigt men får försöka lägga det åt sidan och bara ha fokus på barnen.

Ellen har varit på förskolan denna vecka och det har känts att hon behövde det, bara hoppas att bacillerna inte kommer på besök nu.
De berättade att Ellen stoppade om barnen på vilan och att hon klappade dem på huvudet och såg till att dem hade filtar på sig, lite gulligt fastän det slutade med att barnen vaknade och hoppade runt bland madrasserna istället för att vila.

Klara växer rejält och är uppe i 4,5 kg redan, stora tjejen!
Hon har dock haft en del magknip så har börjat ge magdroppar nu så hoppas det kan hjälpa.
Annars är hon vaken en hel del om man jämför med hur storasyster var men idag tog hon en rejäl vila mitt på dagen.

  • 155 Readers

Likes

Comments

Då har vi varit hemma nu i 4 dagar och det har verkligen gått fort. Man hinner knappt gå upp på morgonen förens det är dags att gå och lägga sig igen.
Att familjen nu blivit fyra stycken är en stor omställning, inte minst för Ellen som dessutom haft lite feber och varit förkyld.
Hon är hemma från förskolan denna vecka så vi bara kan rå om varandra och lära känna vår nya familjemedlem.

Annars har allting gått bra och lillasyster Klara är en frisk och välmående bebis.
Hon kom torsdagen den 29/9 kl 14.24 med stadiga 4285 gr och 52 cm efter 12 timmar på förlossningen, så denna förlossning gick väldigt fort och den var relativt "smärtfri" tyckte jag om jag jämför med Ellens förlossning.
Det är så häftigt att två förlossningar kan bli så unika och olika, man tror att man förberedd på hur det ska kännas och hur det ska gå till men så stämmer det inte.

Vi hamnade på avdelning en natt, då jag tappade en hel del blod och alla hinnor hade inte kommit ut så de ville ha lite koll och den natten var nog det värsta jag varit med om.
Fick först ett rum alldeles själv och runt omkring hör man barnaskrik och personal som pratar och telefon som ringer, när man väl kommit till ro och somnat så kommer där en ny patient in mitt i natten och lampan tänds och folk pratar.
Så ingen blev lyckligare än jag när jag fick förflyttas till patienthotellet dagen efter och maten där är ju bara så god! Åt i mängder.

Tack för alla gratulationer och jag kommer senare att skriva en förlossningsberättelse.

Mina två sessor🎀

  • 183 Readers

Likes

Comments

Idag har jag blivit rastad av svägerskan Sandra i förhoppning att bebis vill komma.
Dagen spenderades på mikeli marknad i Eslöv och vi har gått och kollat bland "stånden", barnen åkt karuseller och kollat i affärerna.
En mysig dag men nu är min kropp helt slut och om denna rastning sätter igång bebis återstår att se❤️

  • 168 Readers

Likes

Comments

Nu äntligen har vi fått tummen ur r.... att beställa en syskonvagn.
Expediten tyckte vi var lite väl sent ute med tanke på att är på övertid men vi har tänkt att vi sitter inte i sjön utan vi har en vagn och när jag provade denna vi skulle beställa var leveranstiden Max 1 månad så ingen stress här inte.
Nu är den iallafall beställd och det blev en Emmaljunga dubbel Viking.
Hade från början tänkt mig en bugaboo donkey men när Ellen provsatt Emmaljungan kändes den rätt med en gång, hon satt perfekt så valet blev enkelt.

Det är något visst med barnvagnar och man blir så där löjligt glad😄

  • 200 Readers

Likes

Comments

Inget dagis idag för Ellen då det var dags för 1 1/2 års kontroll med vaccination.
Kontrollen och sprutan gick jättebra och jag måste ännu en gång ge vår BVC sköterska beröm som är så himla go på alla sätt! Man har alltid ett leende på läpparna när man går därifrån och ett stärkt självförtroende på att det man gör är rätt.
Dörrarna till öppna förskolan var öppna så givetvis smet Ellen in dit så blev lite lek och sångstund, träffade även på kusin Hampus och Faster Therese där som efter öppna följde med oss hem där leken fortsatte.

Nu sover damen och imorgon är det dagis och jag sätta mig med en varm kopp choklad toppad med grädde framför tvn!
Imorgon är det due date men har inga förhoppningar om att bebis ska titta ut självmant, det är väl dem där Larsson-generna..

Så stor men ändå så liten!❤️

  • 188 Readers

Likes

Comments

Helgen är nära och det känns mer som helg nu när Ellen går dagis tisdag-torsdag.
Gått superbra denna vecka för henne och jag känner mig himla nöjd med personal och bemötande!

Här hemma fortsätter kaoset med vår dränering men det blir ju himla bra tillslut och till våren är det dags för plattläggning. Det tar tid och det tar aldrig slut känns det som och med gamla hus blir det alltid mer än vad man tänkt sig från början.
Johan jobbar på från morgon till kväll och jag hjälper till så gott jag kan när Ellen är på dagis eller sover. Vi har inte varit inne förens vid halv nio på kvällarna men imorgon bestämde vi att vi ska ha en riktigt mysig filmkväll med massa gottis och bara slappa i soffan efter Ellen lagt sig för det är vi värda!😄

Imorgon bitti vankas BM-besök och sen får vi se lite vad vi gör fram till lunch och vilan om vi stannar till på öppna förskolan eller åker till lekplatsen och gungar lite.

Ha en trevlig helg!

  • 183 Readers

Likes

Comments

Tråkmamman för tillfället är jag, ständigt trött, otymplig, tråkig att leka med, orkar inte ta mig iväg på alla grejer som vi tidigare gjort.

Det dåliga samvetet tar överhanden men nu är det inte långt kvar till lillasyster är här och det ska bli så skönt att bli av med magen och få orken tillbaka till att göra saker igen med Ellen och vänner.

Visst kommer man vara trött över att vara vaken nätter igen men det är en helt annan trötthet än gravidtrött, ni som fått barn tidigare förstår.

Därför är det guldvärt att ha Ellen på dagis de 15 timmarna/veckan, på den tiden får hon stimulans och leka med andra barn och jag får gjort lite på kontoret så jag slipper sitta på kvällarna som jag tidigare gjort och har jag tur hinner jag vila en timme och får mer ork till att hålla igång eftermiddagen med Ellen.

Svårt att förstå att jag snart har två små flickor i mitt liv, att bli mamma är verkligen meningen med livet!


Likes

Comments