Sommaren har trotts allt bjudit på några fina stunder.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Att känna glädje. Glädje ser olika ut för varje individ. Glädje för mig kanske inte alls känns lika för dig. Glädje är personligt. Det är något positivt. Det är något härligt. Det är något nästan alla strävar emot. Men det är inte allt. 

Glädje är viktigt i mitt liv. Jag har lärt mig att se glädje i små saker. Saker jag förut inte la märket till. Ibland är det svårt även idag. Glädje kommer och går. Jag har dock lärt mig att välja glädje nu. Förut såg jag inte mycket positivt. Jag kände mig missförstånd och felbehandlad överallt. Att kliva upp kändes många dagar för mycket. Men något hände. Jag valde glädje. Det skedde inte över en natt. Det var en lång process. Jag valde vilka jag hade runt mig. De som gav mig daglig glädje. Jag valde vad jag gjorde. Jag valde att känna mig behövd. På olika ställen. Jag lärde mig att förvandla känslor till glädje. Genom idrott. Genom att slå lite hårdare. Springa lite längre. Lite snabbare. 

Glädje är något personligt. Det är något positivt. Men det är inte allt. Jag behöver få känna andra känslor. Att känna andra känslor är lättare när jag vet vart jag har glädjen. När jag vet att jag kan välja att känna glädje. När jag vill. I vad jag vill. För mig är glädje otroligt viktigt men ändå inte allt. 


Likes

Comments

Läste just en artikel om mobbing och kroppsideal. Kroppsideal är för mig ett ämne som jag helst inte vill behöva tänka på, det är någon så otroligt onödigt! Vissa säger att det inte något jag behöver tänka på. För jag är smal. Att diskutera om människor som är överviktiga är tabubelagt och inte något man ska göra. MEN att diskutera och framförallt öppet kommentera över hur smal någon är, ofta på ett negativt sätt - "Du är för smal, du behöver äta mer" eller den vanliga frågan "har du anorexia" - det är okej och inget fel.

Jag är smal. För smal i många ögon, ofta även i mina egna. Det är något jag vet om och som jag ständigt blir uppmärksam om. Att olika människor öppet kommenterar över hur min kropp ser ut är vanligt i min vardag. Så vanligt att jag många gånger inte bryr mig om vad de säger, men vissa kommentarer hänger sig så klart fast. För mig är det otänkbart att öppet kommentera någon annans vikt, så varför är det okej att kommentera min. Jag har alltid var smal. Det är så jag är byggd. Visst skulle jag kunna äta mera mat och tänka på att äta mindre skräpmat, dricka mindre läsk och äta mindre godis men det är inte om eller hur jag kan förändra mig själv som är det jag vill få fram. Jag skrev en gång ett skolarbete om psykisk ohälsa, där jag just skrev om hur det är mer okej för en "större" människa att må dåligt än vad det är för mig som smal. Kommentaren från min dåvarande lärare var "Bra skrivet, men det här är väl inget som är aktuellt." Läraren sa det inte som en fråga utan mer som ett påstående som hen redan hade svaret på. Vid tillfället kände jag mig nästan kränkt, det var som att jag fick på svart och vitt att hen inte skulle bry sig om jag mådde dåligt.

Alla människor ser olika ut, det är något vi alla vet om. Övervikt som undervikt så är det inget vi ska lägga någon vikt vid. När slutade insidan att betyda något? Jag må vara smal och absolut inte perfekt men jag är precis lika mycket människa som alla andra. Med känslor och allt som en människa har och det betyder att jag kan må precis lika dåligt av mobbning som någon annan. Ingen ska behöva bli mobbad för varken sin kropp eller något annat. Kan det inte vara så enkelt?!

Likes

Comments

Helgen i Stockholm har bestått av 1 årskalas och häng på stan.
Älskade Stockholm!

Likes

Comments

Imorgon får jag pussa på mina små igen! Som det värker i hjärtat att vara ifrån dessa.

Likes

Comments

​Jag älskar Nike's träningskläder, så sköna och så snygga! 
Roligt också att H&M har fått in mer snygga träningskläder, kan mycket väl vara så att de hamnar i garderoben inom en snar framtid. 

Likes

Comments

En intensiv skolvecka kräver att man gör något annat på kvällarna. Turistande och träning fick det bli denna gråa vecka. Vi håller tummarna på att vädret blir bättre och att vi nästa innevecka får sol så vi kan göra mer saker! 

Likes

Comments

En tidig vintermorgon på isen hos svärföräldrarna i Hassela.

Likes

Comments

Har innevecka i Härnösand och hyr en stuga alldeles vid havet. Perfekt avkoppling efter långa dagar i skolan!

Likes

Comments