Herre min je.. Vad jag har haft fullt upp den här veckan!

Som jag nämnde igår så kom P hem från Krakow sjuk som en jag vet inte vad så jag har sprungit mellan alla möten jag haft den här veckan, hem, laga mat, städa, you name it. Jag är helt för att inför VAP på listan av frånvaro orsaker, Vård av partner. Om ens partner är så pass sjuk att dom faktiskt inte kan ta hand om sig själva så borde det finnas möjlighet att ens respektive ska kunna finnas där.

Anyways, det började redan i måndags med ett möte på Högtidskläder här i Umeå där jag fick komma och prova lite klänningar för att få ett hum om hur jag vill se ut på den stora dagen.
Sedan var det vidare på 2 möten till och resten av vecka ser inte ut att blir bättre.

Dock har jag 2 saker jag verkligen ser fram emot den här veckan.
- Nagelförlängning! Oj, vad jag sett fram emot det här. Jag tillhör garanterat den kategorin som tycker att snygga naglar kan förbättra hela ens utseende och utstrålning. När jag har långa fina naglar känner jag mig snygg oavsett hur sliten jag än känner mig i övrigt.

- Möte med en ny kund på jobbet. Förhoppningsvis kan jag slippa gå på timmar och få en ordentlig anställning så att vi blir lite tryggare i vår ekonomi. Som det ser ut nu så är min inkomst extremt varierande månad till månad eftersom jag bara kan gå efter dom pass som läggs ut när någon är borta.

Det märks att jag är ovan vid att ha mycket att göra för jag är helt slut om kvällarna när jag kommer hem. Sen blir det ju inte bättre när det är kolsvart utanför fönstret kvart över sex på kvällen.. Mörkt när man går till jobbet, mörkt när man kommer hem. Blir till att käka mycket D-vitamin tills vi far! På återseende.


/Maado

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag är det ett och ett halv år sedan min älskade man och jag blev ett par.
Jag kan fortfarande komma ihåg det som igår hur våra första månader tillsammans var, dom veckorna innan vi blev ett par. Allt i från första dejten där vi träffades hemma hos mig, drack oss modiga, pratade om allt mellan himmel och jord, tills vi tillslut vågade oss på en första fumlade kyss.
Till den sista dejten som ett "ickepar" där vi bestämt oss för att inte träffas i någons hem utan faktiskt ge oss ut i den riktiga världen där middag på Lottas väntade. Vi var båda överens om att vi behövde bryta ett mönster och därför fick vi inte heller följa med varandra hem i slutet av kvällen.

Där satt vi på restaurangen och pratade ända till en ur personalen snällt sa; vi skulle gärna vilja stänga nu, klockan är halv tolv. Vi kunde inte förstå vart tiden hade tagit vägen och när vi kysste varandra hejdå så kändes det i hela kroppen att det var något som föll på plats.
Dagarna som följde var vi med varandra 2 gånger och båda gångerna reagerade jag på att han la mer passion i sina kyssar. Han lät alltid sina mjuka läppar snudda vid mina och sedan svepte han in mig i sina famn och drog ett djupt andetag som om han aldrig skulle släppa.. Jag förstod inte alls vad som hade hänt.
Vi hade ju kommit överens redan från början att vi inte skulle bli ett par, att det här bara var ett roligt tidsfördriv men rätt vad det var så satt jag där kär och eländig och visste inte alls hur jag skulle förklara mina känslor.

En vecka efter kvällen på Lottas gick vi ut på vår första "riktiga" dejt med biljard, drinkar och middag. Jag hade nog fått i mig både en och två drinkar när P tillslut säger; Ut med det!
Först förstod jag ingenting men han fortsatte; Jag ser ju att det är något du tänker på och något du vill säga, så ut med det. Här kände jag bara att fine, det får bära eller brista och så berättade jag med skakig röst att jag tyvärr inte kommer kunna fortsätta att ses så här casuall och det för att; jag.. ehm.. råkat.. ehm.. bli lite kär i dig.....
Vid det här laget var jag redo att få världens avvisning och sjunka genom golvet men min älskade man tog bara min hand och viskade; jag är kär i dig också.

Den lyckan går fan inte att beskriva. Finns det något vackrare än att få bli älskad av den du själv älskar?
Det här var alltså ett och ett halv år sedan idag och sedan dess har vi hunnit bli sambos, gjort slut, blivit sambos igen, förlovat oss och nu ska vi snart gifta oss.
Du är och förblir den jag vill leva resten av mitt liv med min älskade man. Ingen får mig att känna mig lika lugn, trygg och älskad som du gör. Du är snäll och omtänksam och det gör ont i hela min själ när folk inte inser vilken fantastik människa du är och hur bra vi har det tillsammans.
Vi kanske inte har alla på vår sida, inte ens oddsen men som vi alltid brukar säga.
Så länge som vi har varandra kan vi ta oss an hela världen! Jag älskar dig baby!
Likes

Comments

Mannen är hemma igen och ingen är lyckligare än jag. Sen att han ligger hemma och mer eller mindre är dödssjuk, det rör mig inte det minsta, då vet jag åtminstone vart jag har honom, hehe.
Nej men skämt åsido så har jag faktiskt tagit ledigt från jobbet inatt för att kunna vara hemma med mitt hjärta, fick ingen som kunde täcka mitt kvällspass men 4 timmar klarar han sig nog.

Men till lite roligare nyheter, min kära mobil (Samsung s5) började ge upp här för några dagar sen och eftersom jag inte är någon hejjare på min systemkamera så är det bara snällt att köpa en ny lur så jag kan ta lite bilder när vi far. Sagt och gjort, jag tar mig till Telia för att se över mitt abonnemang, konstaterar att jag inte kan lägga på någon ny mobil i det, vilket gör att alla svindyra lurar går fetbort. Tack men nej tack, jag behöver inte ha en ny mobil för nästan 10.000.. Så nu har jag bestämt mig för att testa ett nytt märke.

Säg hej to my little friend!

En Honor 8 ska få följa med mig hem imorgon. Tack vare Telias kampanj nu så får jag 1000 kronor i rabatt när jag lämnar in min gamla mobil så det vart inte så farligt som jag trodde ändå.
Jag har haft Samsung de senaste 5 åren och innan dess var det Iphone men jag tvivlar stark på att jag lämnar android-träsket dom närmsta åren.

Jag kan verkligen inte förstå mig på den här hetsen om att alltid ha den nyaste, hippaste modellen. Varför vill alla gå samma väg? Billigt är bra!
Nu ska jag i alla fall sätta mig och gå igenom det som behöver sparas på min nuvarande mobil så jag kan byta in den imorgon. Känner mig lite som ett barn på julafton, jag älskar nya leksaker!


​ /Maado

Likes

Comments

Då var det bara 4 timmar kvar på helgens dygnspass och jag börjar sakta men säkert se ljuset i tunneln. Som tur är fick jag sova ganska ostört inatt och behövde bara gå upp en gång men jag känner på mig att jag har en förkylning som är på väg att bryta ut vilket gjorde natten till ett hel-ete ändå.
Hosta, ont i halsen och en blödande näsa, inte sånt man vill ha när man ska verka pigg och glad.

P mår lika dåligt han och vi har pratat större delen av morgonen. Nu förstår jag hur hjälplös han kände sig när jag var i Stockholm sist och mest låg och grinade i telefon och ville hem, haha. Min arma man!
Jag ska se till att kila förbi affären efter jobbet och plocka upp lite plockmat till ikväll så vi bara kan ligga och mysa utan att behöva tänka på att laga mat.

Den här bilden tog jag för ett och ett halv år sedan och det är faktiskt den första bilden jag tog på P. Känns som att det är hundra år sedan trots att det inte är särskilt länge alls..
Är det inte skumt att man bara på något år kan växa ihop med en annan person till den milda grad att man aldrig vill vara utan varandra? När jag berättar för folk hur mycket vi hatar att vara ifrån varandra så brukar de flesta skratta och tro att jag överdriver men sanningen är att vi båda två tycker att det bara är pest och pina.
Vi är ju inte bara ett par utan även också bästa vänner.

P är den mannen jag vill spendera alla mina dagar med. Sen om vi sitter i varsitt rum framför en dator, det gör mig ingenting men bara vetskapen av att han är nära får mig lugn på ett sätt jag aldrig upplevt förut. Jag tvivlar starkt på att vi kommer vilja ha enskilda semesterveckor ifrån varandra, grabb/tjejresor m.m. kanske när vi blir äldre men sanningen är att vi helst gör allt tillsammans och oftast blir det tusen gånger roligare.

Nu är det inte långt kvar, så denna dam ska faktiskt börja packa ihop och förbereda sig på hemgång!


/Maado

Likes

Comments

Just i skrivande stund sitter jag i assistentrummet på jobbet och inväntar nattrutinerna. Jag började jobba klockan 16 vilket betyder att jag har 17 timmar kvar, inte mig emot även om jag mycket hellre legat och snusat på mina kissar där hemma.
P åkte till Krakow med sitt jobb i torsdags morse och kommer inte hem förrän imorgon kväll så lägenheten har inte varit alltför lockande trots kissarna sällskap.

Herre min gud vad jag saknar min man! Det här är faktiskt första gången sen vi flyttade till vår nya lägenhet som jag är ensam i den och jag är så himla dålig på att vara ensam. Första kvällen gick bra och jag somnade i soffan framför Bones men när jag skulle gå och lägga mig igår så kändes det bara så fel att lägga mig i en tom säng.

Nu är det mindre än två månader tills vi åker till Canaris och både jag och P längtar mer och mer för varje dag som går. Speciellt nu när det varit så grått och trist över Umeå de senaste dagarna. Förra veckan hade vi ju åtminstone lite sol att se fram emot.
Jag jobbar i stort sett varenda helg fram till dess att vi far samt ytterligare ett par pass men det är lite så det blir när man bara gå på timmar, det gäller att skramla ihop allt man får och tja, det kommer kännas värt det när vi väl ligger där på poolkanten.

Jag slutar 15 imorgon och tänkte hinna städa lite innan mannen kommer hem sen ska jag lägga mig raklång över honom och vägra flytta på mig förrän han måste till jobbet!
Har även en hel del möten jag måste hinna med den här veckan, bland annat så ska jag på klädprovning på måndag för att testa bröllopsklänningar, det gäller ju att vara ute i god tid.
Dags att jobba vidare men förhoppningsvis går timmarna lite snabbare än dom gjort ikväll..

Natti natti


​/Maado

Likes

Comments

I större delen av mitt liv har jag haft en väldigt komplicerad relation till mat och träning. Det här har mest berott på att jag lider av en kraftig IBS (läs mer genom att klicka på länken) vilket i mitt fall gjort att jag haft problem med halsbränna i form av bröstsmärtor, buksmärtor m.m.
Vissa dagar kan jag knappt äta alls då matlusten varken finns och om jag väl får i mig något så växer det i munnen och jag blir illamående.

När jag var yngre var jag väldigt liten och smal och det var inte förrän jag blev 25 som jag började gå upp till en någorlunda normal vikt som pendlade mellan 44-47 kg.
Tills jag träffade P.... Ni vet ju alla hur det kan bli när man går in i ett nytt förhållande, vips så har man gått upp 10 kg utan att ens tänka på det och det är precis vad jag har gjort.
I dagens läge väger jag 53 kilo till mina 161 centimeter och bortsett från en begynnande muffinmage så älskar jag min nya kropp. Jag har alltså fått en perfekt grund att börja träna på.
Senast jag tränade aktivt var 2011 då jag var på gymmet säkert 5 dagar i veckan men jag hatade det! Jag är inte en sån person som tycker att det är roligt att träna ens när jag gjort det tillräckligt länge för att ha fått upp grundkonditionen. Men nu har vi bestämt oss!

Både jag och P har lagt på oss åtskilliga extrakilon tack vare skräpmat, för mycket mat, för mycket alkohol m.m listan kan göras oändlig. Planen är ändå att vi båda ska börja röra på oss mer och äta nyttigare fram tills vi åker till Kanaris.
Det viktiga i det här är inte att gå ner i vikt utan helt enkelt börja ta hand om våra kroppar på ett sundare sätt än vi gjort hittills. Jag är faktiskt riktigt taggad nu och förhoppningsvis så blir min mage bättre av det här också.
Kanske lite luddigt inlägg men det är vad den här kategorin är till för, mina egna tankar och känslor kring saker och ting =)
Nu ska jag hämta min man från jobbet så vi hinner med en PW innan middagen, på återseende! 


/Maado 

Likes

Comments

Hej fina ni! Guess what?

Jag har äntligen hittat den perfekta resan för mig och min man i vinter! Gah, vi har suttit och letat i flera veckor nu men eftersom vi inte var helt säkra på vad vinsten från lägenheten skulle bli så visste vi inte heller hur mycket vi kunde lägga.
Dessutom är det vanligt att man får räkna med ytterligare ett par tusen för att ta sig från Umeå till Arlanda.. MEN jag gjorde en sista sökning för att se om jag hittade något tilltalande med direktflyg och rätt var det var så fann jag det!

Vi kommer att fara till Gran Canaria - Playa del Ingles den 17:e till 31:a december så 14 dagar i värmen får vi. Vi har valt ett Sunprime hotell och en 2 rums lägenhet med poolaccess, pentry och full köksutrustning. Jag skulle dö om inte jag får "svenskt" kaffe på morgonen, haha, jag tar alltid 2-3 skopor extra när jag brygger kaffe och det ända som funkar utomlands är espresso.

Utsikten från vår uteplats

Bildkälla: Ving

Något som jag tycker känns jätteskönt är att det är 16 års gräns på hotellet, framför allt eftersom jag jobbat på förskola i 10 år och fortfarande hoppar in som vikarie då och då. Jag älskar barn och tycker det är jätteroligt att arbeta med dom men jag är så himla arbetsskadad! När vi var i Marbella och jag såg ungarna hoppa från murar med mera in i poolen medan föräldrarna satt med ryggen emot och pimplade vin så satt jag med hjärtat i halsgropen. När jag har semester vill jag kunna slappna av!

I övrigt så satsar vi på att laga mycket egen mat i köket då jag älskar att laga mat och tycker det är så roligt att få inspireras av andra kulturers mat och experimentera. Vi kommer säkert äta i restaurangen också då och då men vi ville inte känna oss låsta med all inklusive.

Bildkälla: Ving

Jag har varit i Playa del Ingles för 11 år sedan när jag var 16 med mina systrar och papi så jag känner till området en del ändå. Jag tror inte det förändrats jättemycket men det ska bli roligt att se om vissa av barerna vi var på finns kvar.
Det tydligaste minnet jag har från den resan var en inkastare som stod utanför en viss bar som ropade på min syster och mig, när vi kom närmare och han hörde att vi var svenska sa han först "EY! Svenska flicka ha spybar hemma, vi har spybar här!" Fast på knacklig engelska för att sedan avsluta med den enda svenska meningen han lärt sig.
"Svenska tjejer gillar dubbelmacka?" Jag trodde syrran skulle dö av garv medan jag gick bredvid och undrade varför han ville att vi skulle gå till Subway. Liten och oskyldig vet ni! ;)

73 dagar kvar och nedräkningen är officiellt i gång.

Bildkälla: Ving

/Maado

Likes

Comments

Sakta men säkert så börjar bröllopsplaneringen ta form och vi har redan några diffusa planer på hur vi vill ha det (läs: hur jag vill ha det). Min blivande man har ju mer eller mindre gett mig fria tyglar när det kommer till bröllopet så för det mesta sitter jag och kollar på inspiration och DIY knep som jag sedan presenterar för honom.

I ärlighetens namn så tillhör jag den gruppen människor som har dröm om mitt eget bröllop sen jag var liten och redan som 12-åring talade jag om för mina föräldrar att jag tänkte gifta mig i Fardhem kyrka på Gotland.
Mamma och pappa köpte ett hus där -97 och sedan dess har jag spenderat större delen av mina somrar där fram tills jag blev stor nog att välja om jag ville stanna hemma eller ej.
I dagens läge ser jag det som ren och skär semesterlyx att få komma dit och bara slappna av.

Kyrkan ligger ca: 500 meter från vårat hus och bygdegården runt 300 meter vilket gör att sällskapet inte kommer att behöva transporteras från kyrkan till mottagningen. Vi kommer nog ha tillräckligt med problem som det är med transport när alla ska till sina hotell/värdshus, haha.

Datumet vi bokat är den 25:e Juli 2018 vilket alltså betyder att det är 22 månader kvar. Nu tror ni säkert att vi är helt galna som börjar planera redan nu men eftersom jag, P och hans familj bor i Umeå, min släkt bor i Stockholm och vi har vänner och bekanta som kommer från hela landet samt USA så känns det som att planeringen kommer vara A och O för oss.

Kyrka och bygdegård är redan bokade så att vi är säkra på det datum vi vill ha och det ända som skulle kunna stå i vår väg är om kyrkan ska renoveras det året men det var osäkert enligt prästen. Skulle det vara så har vi en backup plan där vi flyttar vigseln till en av dom närstående sockenkyrkorna bara någon km där ifrån.
Nästa sommar kommer vi spendera minst en vecka på Gotland för att träffa präst, vaktmästare samt gå över vad som ska ingå i hyra av lokal.
Nytt sedan bara något år är att dom har partytält man kan hyra, en sån där sak som jag funderat på om man skulle ta och köpa eller om det är onödigt men nog är det mysigt att kunna sitta ute också i kvällssolen och njuta!

Fotograferingen känns också ganska klar och troligtvis kommer vi att fotas på Hoburgen som ligger på Gotlands sydkust och även om inte blåelden kommer att blomma just då så är naturen där omkring helt förtrollande. En av P:s närmaste vänner kommer att fota där och under vigseln och sedan kommer gästerna att få en hashtag att använda om dom vill ta egna bilder och lägga ut på sociala medier.

Som ni märker så börjar strukturen att ta form och vi har ändå ett hum om hur vi vill att våran dag ska se ut men än har vi lång väg att gå. Nästa steg är att välja färgtema, mat och dryck för att kunna skicka save the date kort i början av nästa år.


/Maado

Likes

Comments

God förmiddag!

Jag sitter på jobbet och försöker skriva en planering inför dom kommande månaderna men min hjärna ligger på högvarv och den ena tanken flyter snabbt över i nästa innan jag fått någon ordning på dom, haha.
I fredags lämnade jag över nycklarna till min gamla lägenhet och nu när allt är klart så är det dags att skörda frukten av vårt arbete. Alla lån är kvitterade både hos bank och föräldrar så nu ska vi lägga upp en budget för bröllop, julresa och framtida sparande inför hus/lägenhetsköp.

Vi började kolla på hus i våras, jag och P mest för att se vad marknaden har att erbjuda, vad vi är intresserad av för typ av hus samt vart priserna ligger så vi vet hur mycket vi måste spara till kontantinsats men lågan falnade snabbt med tanke på priserna här i Umeå. Husdrömmen får vänta ett par år till.
Av en slump råkade vi ramla över en nyproduktion med bland annat ursnygga 4:or i fantastiskt läge på Teg som jag blev helt exalterad över, så ikväll ska vi på informationsmöte och höra vad dom har att säga och se om det är någon vi vill byta upp oss till innan det är dags för hus.
Både jag och P delar uppfattningen om att bostadsköp är en investering mer än något annat och en bra chans att sakta men säkert närma oss vårt drömhus så det känns ganska naturligt att börja kolla på större redan nu medan marknaden fortfarande är som den är.

I övrigt så har hösten kommit till Umeå och det med besked. När jag tog cykeln till jobbet imorse så hade frosten lagt sig som ett täcke över marken och längs bäcken vid vår lägenhet har dom redan börjat rensa sly inför vintern.
Hösten kan vara helt fantastisk, som dom senaste dagarna, solig men med en småbitig kyla, underbara färger på träden och tända ljus när mörkret faller men lika fantasisk, lika grå och trist kan den bli.
Beroende på väder ska jag se om jag kan få med mig karln till stugan i helgen för lite kvalitetstid framför brasan eller om vi åker med några vänner till deras stuga istället. Vi får se helt enkelt!

Bildkälla: Pinterest

/Maado

Likes

Comments

Hej fina ni!

Jag vet att jag upprepar mig när jag säger att jag ska bli bättre på att uppdatera här men nu kanske det är dags att ta tag i det på riktigt!

Speciellt nu när så mycket händer på en gång, eller snarare börjar bli klart.
Lägenheten är såld, det börjar styra upp sig med jobb, och det bästa av allt, jag börjar äntligen få till mitt drömhem.
När jag säger mitt drömhem så menar jag självklart vårt, mitt och P:s men medan han väljer ut de stora möblerna så står jag för "mysfaktorn" som jag kallar den.

Efter många om och men har jag äntligen bestämt mig för hur jag vill ha det i badrummet och det ända som fattas är nya badlakan, handdukar och några krokar.
Då jag fyllde år fick jag en helt fantastisk box från Rituals av min svärfar och hans tjej som innehöll dessa godingar.

Det långa röret är doftstickor som jag kompletterade med efter dagens shopping, plus ny handtvål och lotion men det glömde jag självklart att fota, haha. De små parfymerna var ett gåvoset man fick när man handlade för över 400 kronor och den mörka flaskan doftar helt ljuvligt! Passa på att fynda nu då det är en begränsad upplaga!

Det här inlägget får avslutas med en bild på hur badrummet såg ut innan "förvandlingen" och sen ska vi se om jag får till en bättre efter bild så ni kan få se mer av helheten.

På återseende!

/Maado

Likes

Comments