Okej, då kör vi bloggens första lista och vad passar inte bättre än lite ärlighet?

1. Tre guilty pleasures?
Här får det nog bli två i en, jag älskar att sitta uppe helt själv med ett glas vin och se om serier jag redan sett tusen gånger. P gillar ingen av mina favoritserier och det är något visst med att sitta och bli blödig i sin ensamhet till Grey's Anatomy, haha.
Mobilspel - Candy crush, Best fiends, Blossom saga, Bubbles... You name it! Jag vågar aldrig erkänna hur många timmar man har lagt ner på dessa spel😓

2. När grät du senast och varför?
För några veckor sedan när jag och P hade tjafsat, spelar ingen roll hur smått det kan vara, jag tjuter som ett vattenfall ändå.

3. När kan du vara dig själv till 100 %?
När jag är med min man, jag känner mig mer mig själv när jag är med honom än när jag är själv mellan varven.

4. Tre saker du avskyr?
Koriander.. Alltså kryddan från helvetet! Dock har jag gett mig fan på att lära mig tycka om det. Det går sådär

5. Hur är/var du i skolan?
Riktigt utanför och malplacerad. Mina skolår är verkligen något jag kan se tillbaka på med stor sorg.
Även om jag faktiskt hade några få vänner så kände jag mig aldrig som en del av någon av klasserna jag gått.

6. Vad blir du stressad av?
Dålig planering och för mycket folk.

7. Hur tror du att andra uppfattar dig?
Det här är rätt svårt att svara på då jag vet att många haft riktigt svårt för mig. I Umeå uppfattas jag som en dryg Stockholmare som har på tok för mycket åsikter om allt och i Stockholm tror jag att många fortfarande uppfattar mig som samma person jag var när jag flyttade.. För tre år sedan!

8. Hur uppfattar du dig själv?
Som någon som äntligen börjat hitta sig själv och sina värderingar och faktiskt försöker hålla fast vid dom.

9. En situation som du tycker är jobbig/pinsam?
Att prata inför folk. Spelar ingen roll om det är ämnen jag är kunnig i eller möten där jag vet att min åsikt räknas, jag blir röd som en tomat och är livrädd för att folk ska tycka jag är knäpp, haha.
Ska dock tilläggas att jag inte låter det hindra mig, jag jobbar på att vänja bort dom tankarna.

10. Tre otippade saker om dig själv?
Jag kan komma ihåg minnen från dess att jag var ett år gammal, minnen som ingen annan har talat om för mig utan glasklara bilder och röster från släktingar som gick bort innan jag fyllt två.

Jag kan skriva med båda händerna när det gäller whiteboards. Måste jag skriva smått är det inte lika snyggt även om det går med lite ansträngning.

Något som dom flesta brukar bli förvånade över är när jag berättar att jag och min man träffades via Badoo

11. När känner du dig som vackrast?
När jag verkligen ansträngt mig med både smink, hår och kläder. Det dåliga självförtroendet från tonåren är ett minne blott och idag kan jag verkligen känna mig snygg när jag kollar mig i spegeln!

12. Något du funderar mycket över?
Barn. Jag börjar känna ett otroligt starkt sug efter en bebis samtidigt som jag känner att det är alldeles för mycket saker jag vill hinna med att göra och ordna först.
Som tur är, är både jag och P rörande överens om att det kommer dröja åtminstone ett till två år innan det är dags och då tror jag att vi båda två kommer känna oss trygga i vårt val att försöka sätta ett liv till världen.

Bilden är från vår första midsommar ihop då vi hade varit ett par i 2 månader.

/Maado

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sen jag började jobba för en månad sen har jag nu hunnit med 2 natthelger där jag jobbar 20-08 vaken natt.
Även om jag har jobbat inom vården i 3 år och haft ganska obekväma arbetstider så har jag faktiskt aldrig haft annat än jour där jag ändå får sova vissa delar av natten.

Nu känns det som att jag har kommit in i det lite mer och jag är inte längre orolig över att somna mitt i skiftet. Det här är sista natten och imorgon ska jag alltså försöka ställa om dygnet igen.
Nu har jag dock börjat lära mig det här med att gå och lägga mig direkt när jag kommer hem på morgonen, thank god för mörkläggningsgardiner!
Idag somnade jag runt nio och vaknade halv fem, tidigare låg jag vaken till typ elva, sov till två och sen kunde jag vara vaken med endast en eftermiddags snooze på någon timma.
Då kände jag mig som en zombie i en vecka efteråt men nu börjar rutinen falla på plats.


Såhär såg det ut när jag kom till jobbet tidigare ikväll, det har alltså snöat större delen av dagen! Ja, från 17 grader och strålande sol så man kunde ligga på balkongen i bikini till det här.. Suck!

Imorgon har jag en hel del att ta tag i så troligtvis blir det att dygna. P har ett möte med läkaren och eftersom hans ordinarie är borta till vecka 27 (va fan?!) var han tvungen att träffa en ny så jag måste följa med igen. Jag blir så satans less på sjukvården ibland, det var det enda han bad om på förra mötet, att få träffa samma läkare och inte behöva hatta runt och förklara om allt tusen gånger.
Efter mötet tänkte vi i alla fall passa på att käka lunch ihop eftersom vi knappt setts i helgen och sen ska jag till skolan för studieplanering.

Kanske passar på att klämma in en powernap innan P slutar jobba så jag inte däckar vid middagen, haha.
Nu ska jag koka en kanna kaffe så jag blir pigg och glad!

/Maado

Likes

Comments

Förra helgen var det valborg och eftersom det är rätt sällan vi lyckas pricka in helger där alla parter är lediga med grannarna så passade vi på att köra en två dagars med middag som start på lördagen.
Vi grillade för första gången i år och körde på helgrillad nötytterfilé och grönsaksspett, få saker som slår det!
Jag är så tacksam över att P övertalade mig om att köpa en elgrill så vi slipper bära ner grillen på gården och stå där och frysa, nu satt vi istället och drack vin i soffan medan steken gjorde sitt.

På valborgsmässoafton var Nathalie tvungen att jobba så vi skjutsade henne till Utopia vid elva och for sen på Avion för lite lunch. Vid fyra-tiden möttes vi alla upp igen på Easter tea house för happyhour och bland den godaste sushin jag har ätit här i Umeå!

...Och fick in en 6,5 deciliters öl.. 😄

Jag klarade av lite mer än hälften innan jag höll på att spricka av mätthet men jisses, så gott det var!
Efter middagen åkte vi hem och spelade lite Mario kart som P fick till sitt Nintendo switch i födelsedagspresent innan det var dags för brasa.

Det första som händer när vi kommer fram är att vi stöter på en klart överberusad man i medelåldern som ber om hjälp att ta sig hem. Efter att ha prata med honom ett tag och fått reda på att han även ramlat och slagit i huvudet så ringde vi efter hjälp. En kvart senare överlämnade vi honom i polisens händer och jag var beredd på att han skulle bli upprörd men nejdå, han var så tacksam bara över att få hjälp hem.

Det som kan fascinera mig är att han måste ha frågat åtskilliga personer innan han träffade oss och alla bara avvisade honom för att han var full. Märker man att någon är i behov av hjälp så gör man väl allt man kan?
Kvällen avslutades hemma hos oss långt in på småtimmarna och måndagen spenderades med serier i soffan.

Allt som allt en väldigt trevlig helg!

/Maado

Likes

Comments

Alltså när känslan när balkongen snart är färdiginredd och Umeå bjuder på 17 grader och sol, jo, jag tackar!
Jag försökte mig på att förklara det där för mannen att jag ville fota allt steg för steg men vips! Så stod möblerna där ihopskruvade och klara härom dagen.

Inte för att man kan klaga men vi måste hur som ta in dom så vi kan skura trallen ordentligt nu när allt grus sopas upp från gatorna, dammigt är det!
Den 11 maj får vi kuddarna till soffan och efter det är det bara växter och belysning som ska upp, sen är vi redo för en riktig balkonghängs-sommar!

Likes

Comments

Vad blir resultatet av för mycket saker på en gång?
Totalkrasch!

Mycket positiva saker hände i april och jag är så oerhört glad och tacksam för dom förtroenden jag fått men att jag försöker mig på att starta alla nya projekt samtidigt brukar ju gå sådär.
Hur som så har det lugnat ner sig lite nu men några utav sakerna som hänt hittills är följande:

  • Jag började på undersköterskeutbildningen
  • Jag har börjat med en fast schemarad på 50%
  • Jag kommer att studera på en takt mellan 25-50% utöver jobbet
  • Jag blev omvald till sekreterare i vår BRF
  • Vi (jag och P) har bokat alla sommarens resor samt vänners besök
  • Jag och P firade 2 år den 25:e


April fick verkligen bli en pröva på månad där jag var tvungen att känns efter hur mycket jag skulle orka i skolan samtidigt som jag jobbar, samt att se hur det går att jobba vaken natt en helg i månaden.
Efter en kass start i skolan bestämde jag tillsammans med stödteamet att vi skulle dra ner studietakten i början och köra på 25% tills jag kommit i gång, plus att det inte finns samma hjälp att tillgå under sommaren.
Nu jobbar jag istället lite mer och försöker skaffa mig riktiga rutiner där jag går upp 8.00 dom vardagar jag inte jobbar och har koll på att endast vända dygnet inför natthelgen.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli sex så att jag får åka hem och lägga mig bredvid min man och kissarna!

/Maado

Likes

Comments

Det är lite märkligt det här med att träna, när jag väl har kommit igång med det så tycker jag att det är skönt, jag blir på bra humör, sover bättre och äter vettigare.
Nu har det varit ett avbrott på säkert två månader utan någon träning över huvud taget och jag har kommit in i en mindre matdepression igen. Ni kan ju gissa hur energin är nu..

Jag väntar fortfarande på min ombokning hos dietisten eftersom jag lyckades bli magsjuk sist men jag fick i uppdrag att föra en matdagbok i två veckor. Ärligt talat så har jag varit riktigt dålig på det men nu känns det som att det är dags att ta tag i allt.
Vi ska fara och träna ikväll nu när jag känner mig bättre och förhoppningsvis resulterar det i högre kaloriintag än de senaste dagarna.

Bild från förra veckan när jag promenerade till jobbet och tillbaka.

Planen är att börja träna lite försiktigt nu i början igen för att inte förvärra min vänstertumme som jag lyckades stuka för ett par veckor sen, ja ni hör ju, har säkert haft varenda åkomma man kan ha det här första kvartalet.
MEN nu blir det fokus framåt och jag ska börja fixa lite lunch, just nu äter jag ungefär 90-150 kalorier varannan till var tredje timme, på det sättet hoppas jag kunna få i mig åtminstone tillräckligt för att tvinga bort matsvårigheterna så fort som möjligt.
Önska mig lycka till hörrni!

/Maado

Likes

Comments

Så var det måndag igen och ytterligare en helg har passerat. I fredags gled vi förbi grannarna en stund på kvällen och i lördags firade vi svärmor som fyllde 58.
Innan vi for dit var vi på MIO där planen egentligen var att hitta nya sänglampor men dom höll på att bygga om så det var mer eller mindre kaos.

Jag fixar inte det, oordning i butiker är verkligen en sån där sak som kan förstöra hela besöket för min del och oftast slutar det med att jag lämnar butiken inom några minuter utan det jag kom för. Samma sak denna gång då enda avdelningen man kunde vistas i var detaljavdelningen så istället för lampor kom vi hem med två djupa assietter och en ny ljusstake som jag förälskade mig i. Kan hända att ljusstaken var en muta från min man för att hålla humöret uppe men jag klagar inte!

Vi tog en tur förbi Buketten för att köpa en blomma till svärmor och medan vi står i kassan och får skötselinformation ser P smått frågande ut när butiksbiträdet säger att man kan ha blomman ute hela sommaren.
"Men vadå, blommor står sig väl bara några månader och sen måste man väl byta ut dom" Alltså, mina damer och herrar, min man!
Helt plötsligt förstod jag varför han envisas med att ifrågasätta varför jag har kvar orkidéerna när stängerna vissnat och vill kasta blommor så fort dom ser lite ledsna ut, haha.
Som på beställning såg jag därför i morse när jag vattnade här hemma att orkidén som blommade klart för 3 månader sen äntligen börjat skicka upp en ny stäng.

Ska jag vara helt ärlig så brukade jag faktiskt kasta dom innan, jag har ju sett att andra lyckats få blom i dom igen men jag tror att mitt tålamod är för kort vanligtvis. Nu ska det dock bli ändring!
Jag har bestämt mig för att balkongen ska bli en oas av grönska i sommar så då får jag väl börja lära mig att ta hand om växterna också, hehe.

Nu är troligtvis mannen på väg hem från jobbet så jag ska hoppa in i en dusch innan vi ska fara och veckohandla.
Hoppas ni får en härlig vecka!

/Maado

Likes

Comments

Efter några riktigt dryga veckor med ett pendlande humör så fick jag tillslut bita i det sura äpplet och skriva till min läkare för att be om ett nytt möte. Jag har försökt att stoppa huvudet i sanden och ignorera alla varningsklockor men det är ganska tydligt att jag trillat dit i en ny stressrelaterad depression.
Jag fick en ny medicin som jag ska äta dagligen och nu när det har gått en vecka så börjar jag stabilisera mig något.

Hela den här jobbsituationen har verkligen hållit på att ta knäcken på mig. Men se på tusan, precis som min man har sagt så finns ju alltid ljuset någonstans där i tunnelns slut, för några dagar sen så ordnade sig det mesta.
Jag har kommit in på vård och omsorgsutbildningen så nästa vecka börjar jag plugga till undersköterska. Dagen efter intagningsbeskedet fick jag dessutom en anställning på 50% som jag kommer jobba med parallellt.

Orken smyger sig sakta men säkert tillbaka och dagen blir ljusare och ljusare även här uppe.
Snart är det dags för vår Stockholmsresa och det känns verkligen välbehövligt att få komma iväg från allt drama som varit dom senaste månaderna och bara få njuta av varandra. Har längtat extra mycket efter min familj under den här tiden och har säkert spenderat 100-tals timmar i telefon.

Förhoppningsvis lyckas jag återigen blåsa lite liv i det här stället men fokus just nu är mest att må bra och släppa alla krav för en stund.


Likes

Comments

Innan jul såg jag att Alex & Sigge har en ny show i vår och P har ju lyssnat på deras podcast tusen gånger om så han fick biljetter till showen i julklapp.
Vanligtvis brukar vi sova hos mina föräldrar när jag är "hemma" men Haninge ligger ändå en bit bort och vi ville inte behöva flänga fram och tillbaka mellan stan och orten så den här gången ska vi bo på hotell.

Jag måste nog erkänna att jag inte hade någon som helst koll på någon av killarna innan jag träffade P och även om jag inte är lika frälst så tycker jag ändå att dom är lite småroliga att lyssna på.
Något jag där emot kan skratta ihjäl mig åt är att typ alla bilder man hittar på Sigge ska vara så förbannat hunkiga!
Alltså kolla den här bilden..

Den är ju bara helt fantastisk! Ser ni suget i blicken? När jag påpekade det här för P så skrattade han bara och berättade att Sigge tydligen brukar kallas för Snygg-Sigge och tja, jag kan inte annat än hålla med.

Senast vi var i Stockholm så bilade vi ner och hälften av resan bestod av olika poddar. Filip och Fredrik som är P´s andra mancrush-par är också personligheter som jag inte varit särskilt engagerad i eller lyssnat/tittat på men dom om några har verkligen växt i mina ögon.
Jag identifierar mig helt klart mer med Fredrik än med Filip, jag kan till och med tycka att han är ganska dryg mellan varven, något som är lite lustigt med tanke på att P tycker dom är så lika, haha.
Förhoppningsvis så lyckas vi pricka in ett besök under någon av deras shower också men det får vänta.

Nu ska jag se hur det gick för mitt fröknäcke som har stått i ugnen en timme.
/Maado

Likes

Comments

Äntligen måndag hörrni och jag är äntligen på bättringsvägen!

Maddie kom över som planerat i torsdags men det blev en tidig kväll tack vare min förkylning och i fredags tog jag och mannen det bara lugnt i förhoppning att jag skulle vara frisk på lördagen.
Pizzastenen blev väl inte riktigt den succé vi väntat oss men det har nog mer med teknik och utförande att göra än något annat men vi fick många goda skratt åt världens fulaste pizza, haha.

I lördags tog vi en lång frukost tillsammans innan vi for till västerslätt för att städa bilen inför besiktningen på onsdag. Jag jobbade på Statoil för några år sedan och har städat x antal hyrbilar i mina dagar så jag stod för den invändiga rengöringen medan P fixade utsidan.
Efter städningen åkte vi till Happy homes och beställde en tapet till köket, hämtade ut lite paket som jag ska visa så fort jag lärt mig föra över bilder från nya kameran till datorn och fikade på Victoria´s. Allt som allt en riktigt trevlig dag

På kvällen kom grannarna över tillsammans med Nathalies mamma som var på besök från mina gamla hemtrakter.
Vi drack lite vin och snackade skit till klockan började bli tolv och det var dags för sängen. Har verkligen märkt att jag är betydligt tröttare på kvällarna än jag brukar vara.

Igår var vi båda två rätt sega så vi bäddade ner oss i soffan framför The blacklist och där stannade vi resten av dagen.
Den här veckan jobbar jag torsdag-lördag så jag har gott om tid på mig att göra det som behöver göras här hemma plus lite till. Ska verkligen försöka att dela upp projekten så jag slutför det jag påbörjar men det brukar ju gå sådär.
Hittade lite tips hos Förvaringsdrottningen som jag ska försöka använda mig av nu inför vårstädningen och steg ett är att göra listor på ALLT! Skriva ner, bocka av och effektivisera så jag vet precis vad som blivit gjort och när.

Idag ska jag fota allt som vi bestämt att göra oss av med och det är allt från möbler till porslin och småprylar men jäklar vad skönt det ska bli när allt är borta!

Hoppas att ni har haft en underbar helg!

/Maado

Likes

Comments