Det känns verkligen som att #sizelycklig har allt ett koncept ska ha. Om jag ska vara ärlig så önskar jag att jag hade kommit på hela grejen. Jag önskar att det var jag som kunde sätta ord på tankarna som hannah Östebo har gjort med sitt företag. Hon beskriver sitt koncept som; "Sizelycklig är en livsstil, där vägen till lycka går via ditt hjärta och att älska dig själv" SOM JAG HAR VÄNTAT PÅ DETTA!

All tränings och diet-hets har stigit mig över huvudet och precis som alla andra som har ett uns med dålig självkänsla har jag funnit mig uppslukad och fullkomligt drunknad i detta. Jag är en av er.

Sen jag kan minnas har jag haft problem med min vikt och min självkänsla. Även om jag gick ner till en hälsosam vikt när jag var runt 14-15 så kan jag säga att jag alltid sett mig själv som tjock och äcklig. Detta var mycket på grund utav barn runtomkring mig som skulle kallas mina klasskamrater. Diverse skämt om min vikt var vanliga även om jag hade vänner som älskade mig och försvarade mig vid minsta angrepp. Jag minns att jag tänkte att jag inte ville eller skulle ta åt mig men det var lättare sagt än gjort. Det dom sa var inget som jag inte redan hade tänkt om mig själv 100 gånger förut. Det var inga nyheter. Men att höra dom utsagda med sån tydlighet som bara utsagda ord kan ha så satte de sig och hjulet började rulla och fortsatte långt efter att jag inte längre var i kontakt med just de individerna. Tro mig det har inte slutat rulla än och varje dag måste jag kämpa med mig själv och min självbild.

Jag är en helt vanlig svensk tjej till utseendet. Ja jag har mage på riktigt och jag har en rumpa som många nog skulle beskriva som stor. Jag har dock alltid valt att fokusera på dessa kroppsedelar och jämföra mig själv med tjejer på youtube eller FB. Men nu jobbar jag på att INTE göra det och se mig sjäv som mitt ideal, vilket är en av de saker som Hannah Östebo förespråkar.

Det är just detta som sizelycklig handlar om. Att älska sig själv även om man har skavanker. Kanske att kunna komma så långt att inte se skavankerna som skavanker utan bara se dom som en del av sin kropp och vänja sig vid att de finns där och egentligen bara är just EN del och inte HELA dig, din personlighet och din utstrålning.

Hur ska du kunna älska någon annan om du inte kan älska dig själv?

Besök hennes FB-sida "Sizelycklig" och ta en stund att reflektera och vara i stunden.

Madeleine.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu har det blivit nytt år och jag har nu inte varit inne på bloggen på 4 månader. Faktiskt var det så länge sen att nattstad nu har ändrat design på bloggredigeraren haha!

Idag gick jag in på Nelly.com för att kolla in den nya kollektionen av Rebecca Stella. Jag har väntat på släppet jättelänge och såg fram emot snygga tuffa kläder att möjligtvis komplettera garderoben med. Men oj vad jag vart besviken. Jag skulle inte beskriva mig själv som tjock och absolut inte som smal men jag är väl som majoriteten av tjejer i Sverige. Jag har lite rumpa och mage helt enkelt och ser inte ut som en victoria secret modell (även om sambon har den synen på mig haha! Tur det...)

ALLT jag kunde hitta att ha på mig i kollektionen var en mjukisdress och ett par skor. Allt annat var kort, urringat eller visade halva magen. Ehm vart är alla fina sommarklänningar och blusar? Tajt ÖVERALLT som en kroppsstrumpa är inte min grej och om jag ska vara krass så tror jag inte den kollektionen riktade sig mot en bred publik. Nej Rebecca Stella for Nelly får en fet diss av mig.

Länk till ett av plaggen; Rebecca Stella for Nelly

Madeleine

Likes

Comments

Ligger i sängen och kollar på paradise hotel :) Är sjuker så det är vila som gäller resten av veckan och sen hoppas jag på jobb på måndag igen!

Var på vårdcentralen idag men dom var ju skit som vanligt så fick åka till jouren sen på kvällen för att få en normal läkare och roligt nog så var det en dansk som tog hand om mig och proffsigare får man leta efter! Man blir så nöjd då! Men som tur var så var det inget allvarligt så det känns skönt 😊

Så just nu knarkar jag ipren och äter gröt och yoghurt ungefär eftersom jag har så ont i halsen att jag inte får ner mycket mer än så... Imorgon ska jag köpa hem lite mer sånt och sen en och en annan varma koppen tror jag 👍

Nu ska jag kolla vem som åker ut och sen är det eftersnack med världens bästa Rebecca 😊 SEN får jag äntligen sooooova!

ttyl
Madeleine

Likes

Comments

Dock inte så hemlig längre nu kanske haha!

Dock är det en ganska ny last då jag började kolla förra säsongen av big brother sen nu paradise...

Jag är en väldigt seriös och allvarlig person som tänker väldigt mycket under mina dagar. Just därför älskar jag dokusåpor då man inte behöver tänka överhuvudtaget och det är underhållande med folk som gör bort sig och ja tar paradise på största allvar haha!

Sån är jag, take it or leave it!
Madeleine

Likes

Comments

Nu sitter jag och kollar tonårsbossen på tv3 och ser fram emot imorgon! Imorgon är min sista praktikdag och på onsdag är det lön som gäller!

Imorgon får jag även träffa min älskling så det blir mys!

Hörs sen!
Madeleine

  • Vardag

Likes

Comments

Åh är sjuker och skulle egentligen jobbat igår men som tur var blev jag inte inringd för jag mådde inte bra alls. Har drabbats av munblåsa och jag vet precis hur det låter men det är en extrem sort som kallas "afte". Har haft detta hela mitt liv och det är stora blåsor som uppkommer vid nedsatt immunförsvar som tex förkylning vilket jag har just nu. Sen finns det även andra saker som kan trigga detta i kosten. Jag tex är känslig för socker medans andra är känsliga för gluten exempelvis.

Så ja det känns som att hela bakre delen av min hals är inflammerad och gör ont bara jag öppnar munnen. Det är som en svidande, stickande, varm känsla väldigt svårt att beskriva... Om man är väldigt intresserad av denna åkomma finns det en hemsida som heter www.afte.se som förklarar sakem utförligt 😉👍

Nu ska jag sova för imorgon ska jag jobba från 11.30-13.30 fast att jag är sjuk så det blir lite kämpigt. Men eftersom det inte smittar så kör jag på dessa två dagarna med så att jag visar vad jag går för fastän jag är sjuk!

Godnatt
Madeleine

Likes

Comments

Många program på tv verkar köra på "vad hände sen?" forumet och jag ska inte vara sämre utan berätta om min första dag på "provjobbet" vilket är en restuarang 😘

Jag gjorde allt med kassan, beställningar, avdukning, torka bord rubbet! Mycket roligt och kul att träffa folk med 😊 Ser fram emot att gå dit resten av veckan men även i början på nästa för att få mer erfarenhet och bli ännu varmare i kläderna 😊

Nu ska jag kolla lite tv och njuta av kvällen 😊
Madeleine

Likes

Comments

Idag hade jag arbetsintervju på en indisk restuarang här i Trollhättan som jag bor granne med :) Det gick bra och imorgon ska jag börja provjobba en vecka för eventuell timanställning i fortsättningen! Spännande spännande måste jag säga :)

Så nu ska jag sova för att vara pigg imorgon!
Madeleine

Likes

Comments

Inget bloggande på ett tag. Vet inte varför men livet kom bara i vägen helt enkelt med träning, skola, jobbsökande och pojkvän + vänner...

Men jag lever iallfall trots småsjuk och sventrött 😔😉😊

Nu blir det frukost så hör av mig sen!
Madeleine

Likes

Comments