I 19 år slet jeg med dårlig selvbilde og det å kunne stole på folk. Hver dag kjente jeg på følelsen av å være utrygg på meg selv og jeg var redd. Redd for hva folk kom til å mene om meg og måten de kom til å dømme meg på. Kom de til å respektere meg eller kom de til å behandlet meg dårlig? den største frykten var å bli dømt, dessverre har jeg blitt dømt helt siden den gang. Jeg blir fortsatt dømt, men bryr meg mye mindre om hva folk mener om meg. Om de ikke kan respektere at jeg er den jeg er for det bare være deres valg og deres problem. Har de et problem med deg? javel da for de bare ha det, du har jo ikke gjort dem noen ting. Du er den uskyldige, de er de skyldige. Du er uskyldig fordi du er deg selv og de er de skyldige for at de ikke kan godta deg og gi deg den respekten du fortjener. I 19 år slet jeg med dårlig selvbilde og negative tanker om meg selv. Alle de årene bortkastet jeg mye tid på andre, andre som ikke hadde noe betydning for meg eller livet mitt. Da jeg begynte å innse at jeg hadde folk rundt meg som brydde seg om meg, det var da jeg begynte å ha troen på å like meg selv og det å godta meg selv. Godta at jeg er meg selv og det er mer enn godt nok, at jeg har noen som er glad i meg og vill mitt beste. Jeg begynte å tenke på det positive jeg hadde i livet mitt og hvor mye disse menneskene betydde for meg. Det at jeg betydde like mye for dem som de betydde for meg. Livet kan bli så mye enklere når man tenker på det positive man har i livet sitt og tenker på de gode minnene som er verdt å ta vare på. Om det er en dag du begynner å se ned på deg selv, skriv ned en liste om hva du liker best med deg selv og hvorfor du liker akkurat dette. Innimellom kan det være viktig å minne seg selv på hva man liker med seg selv, slik at man kan holde på positiviteten og overvinne det negative. Ikke la det negative i livet ditt påvirke deg som person, du er god nok.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Selv om interiør og det jeg trenger til hjemmet er noe jeg var nødt til å sette på vent fins det ting jeg ønsker meg og ting jeg har planlagt å kjøpe når jeg kan begynne med planleggingen av handlingen til det jeg skal ha. Det er mye jeg ønsker meg og det er mye jeg har kunne forestilt meg. Jeg har jo allerede kommet fram til hvilken stil jeg ønsker å ha og nå mangler det bare tingene for å gjøre alt ferdig. Som jeg har nevnt så må jeg vente med dette, men det er vell lov å drømme? det skader ikke å planlegge, men selvsagt ønsker jeg ikke å vente så lenge som jeg er nødt til. Tankene jeg har rundt alt sammen blir jo større og større dag for dag og det er jo så gøy å planlegge. Jeg har turer å glede meg til, men også planer jeg kan se fram til når den tid kommer. Alt jeg kan gjøre nå er å planlegge og drømme meg bort i denne lille verden. En ting jeg er spent på er den dagen jeg virkelig for det til og til at alt jeg har planlagt har blitt ferdig.Likes

Comments

Enkelte av oss tørr ikke å fortelle at de går til en psykolog eller tørr og innrømme at de trenger hjelp. Jeg har selv kjent på den følelsen og hadde store vanskeligheter for å åpne meg for andre. Alt av følelser som samlet seg og til slutt taklet jeg bare ikke mer. Kanskje er man den som bekymre seg for hva andre tenker om deg dersom du hadde gått til en psykolog. Det er også en følelse jeg har kjent på, det å tenke på hva andre hadde ment om dette. Har det egentlig noen betydning hva folk mener om dette? det er du som gjør noe bra for deg selv og det er du som gjør at du kan få det bedre, at livet ditt kan bli bedre og forandret på alle slags gode måter. Ja det kan være tøft å fortelle en psykolog hvordan du har det og du tørr kanskje ikke å fortelle eller si noe under første møtet hos en psykolog, det er helt forståelig. En psykolog forstår hvordan du har det og kan sette seg inn i din situasjon. Skal man la noen påvirke deg til å gjøre noe bra for deg selv? svaret er helt klart ikke. Ingen kan hindre deg i å få den hjelpen du trenger, ingen kan hindre deg i å gjøre noe bra for deg selv. Det viktigste er å kunne ta vare på seg selv og ta seg tid til seg selv.

Det er ikke alt som kan fikses via dine nærmeste, av og til trenger man en spesialist til å gi deg den hjelpen man trenger. All respekt for at man er usikker på det å åpne seg for en fremmed og dele livet dit med en du ikke kjenner, men i seg selv kan det også være en trygghet. Det er ikke noe galt i å dra til en psykolog, for tro meg det vill hjelpe deg videre i livet steg for steg. Selv om du går til en psykolog er det like viktig å kunne gi seg selv tid og vite at ting kan ta tid, men at det vill bli bedre. Det er mange følelser du sitter igjen med og det er mye du trenger å få ut. Man skal ikke være redd for å gråte, man har lov til å gråte. Det å vise følelser er bare sunt uansett om det gjør vondt. Det gjør vondt, men det kan føles deilig like etterpå. Før jeg skulle ta min første time gjorde jeg noe som var godt for meg selv og som hjalp meg med å klare å fortelle noe av det jeg trengte å fortelle. Like før denne første samtalen skrev jeg ned det jeg slet med, fra det hele startet og fram til nå. Det føltes godt å kunne få det ut på et papir før jeg skulle få det ut via en samtale. Det er også da man kan få kjenne litt på den vonde følelsen og den følelsen av at nå trenger du virkelig å få ut det du sitter å tenker på og de følelsene du sitter igjen med. Det kan gjøre vondt å gå til en psykolog, men det kan også hjelpe deg på den riktige veien for at du skulle kunne ha det bra med deg selv. Om du er den som er redd og usikker på det å gå til en psykolog, gjør det! lover deg at du sitter med en god følelse etterpå og at du da tar et valg som er bra for deg selv og ikke bry deg om hva folk mener om dette. Det er bare sunt å innse at man trenger å prate og det å innse at man trenger hjelp. Du har all grunn til å være stolt over at du takker ja til hjelp, det er de som takker nei som sliter mer og mer nå i dag.

Likes

Comments

For litt siden fortalte jeg dere om at jeg er et naturmenneske som liker å være ute, men jeg har vell aldri fortalt dere om mitt favoritt sted. Selv om jeg elsker Trondheim, har jeg likevel et annet favoritt sted, nemlig hytta. Jeg liker virkelig det å dra på hytta, den følelsen av at jeg er ute i naturen og det stedet man for det rolig rundt seg. Det at man om sommeren kan ta seg en tur ut for å plukke bær eller ta seg en tur på fjellet. Hytta er helt klart et sted jeg liker å dra aller mest. Det å komme seg ut og høre på all lyd fra fuglene. I skogen har man mange muligheter for fine gåturer både på sommertid og vinterstid. Jeg har alltid kameraet klart for å ta bilder så fort jeg er ute i naturen, det er så mye fint å ta bilder av. Spillkvelder, god mat, peis og grille bål er noe av det jeg liker best med å være på hytta. Jeg kjenner på en stor glede av å være der og hvor deilig det er å bare kjenne på den friske luften. Er det noe jeg gleder meg veldig til så er det å ha med kjæresten til hytta, har også et ønske om å prøve å gå på ski igjen. Er en god stund siden sist jeg gikk på ski så det å gå på det igjen snart er vell på tide. Hvem veit kanskje det blir skitur på meg når jeg er på hytta. Litt usikker på når jeg skal dit neste gang, uansett når jeg skal dit blir det noen fantastiske dager.

Likes

Comments

Jeg kjenner til flere som sliter med dårlig selvbilde, på lik måte som meg. Som sitter der hver dag og tenker for seg selv hvor mye de egentlig er verdt. Kjære du, du er unik og du er spesiell. Det finnes bare en av deg og du er bra nok som du er. Om alle var like hadde det ikke vært noe spesielt hos hver enkelt av oss. Du er spesiell fordi du er unik, du er ingen kopi av et annet menneske. Kjære du, du som er så vakker når du smiler og du som er god når du ler. Se deg selv inn i speilet og se personen som står foran deg. Det ene menneske som er unik, deg selv. Hver morgen burde du ta en titt i speilet og si til deg selv: jeg er bra nok. Det finnes ingen kopi av deg og ingen kan være som deg. Vi alle har noe spesielt med oss, spesielt som vi kan gi gleden av å vise andre. Så ja du er bra nok og du fortjener det beste. Jeg slet selv med dårlig selvbilde og tenkte alltid negativt om meg selv. Man har alltids en indre styrke til å ha troen på seg selv og troen på at man kan like seg selv, selv om man ikke kan bli likt av alle. Bruk heller dine krefter på de som for deg til å føle deg god nok, de som virkelig liker deg som den du er. Ikke kast bort tiden din på folk som ikke liker deg og ikke kan godta deg for den du er, det er utrolig mye bortkastet tid og krefter på slik type mennesker. Du er verdt de menneskene som bryr seg om deg og de menneskene som virkelig er glad i deg. Det er de menneskene du skal ta vare på og det er slikt et hvert menneske burde tenke om seg selv. Det er at du er verdt noe for dem du betyr noe for og du er verdt noe for deg selv.

Likes

Comments

Dette har hvert en uke der det har skjedd mye, det har vært mange tanker og mange følelser inne i bildet. I løpet av uken har det vært nedturer og det har vært oppturer. For det meste har det bare vært oppturer, noe som jeg er ganske glad for. Innimellom har jeg vært redd, men også hatt det veldig bra. Jeg har fått blogget masse noe jeg er ganske så glad for og noe jeg ønsker å forsette med. Det har vært mye i løpet av uke, men det en uke som likevel har vært ganske så positiv på alle slags mulige måter.

Trening: Denne uken har jeg dessverre ikke fått trent på Fresh, men har i løpet av uken fått gått en del turer. I løpet av denne uken har jeg faktisk gått 10 turer, noe jeg aldri hadde forestilt meg. Jeg syntes det er kjempe gøy å gå turer, men aldri før har jeg gått såpass mange i løpet av en uke.

Sang: Jeg er jo den som er veldig glad i å høre på musikk og er den som har flere favoritter blant sangene jeg hører på. I løpet av uken er det spesielt en låt jeg har hørt på flere ganger. Fugla er tilbake er cupfinale sangen til Lillestrøm Sportsklubb og er den sangen jeg har hørt mest på i løpet av uken.


Nedtur: Jeg opplevde en tung start på uken da jeg fant ut at en jeg kjenner hadde gått bort. Selv om dette er en person jeg ikke har sett på flere år syntes jeg det er kjempe trist. Det er en person jeg har opplevd så mange fine minner med som liten, uansett hvor lite jeg har fått sett henne i løpet av årene blir det likevel et savn.

Tanke: Denne uken har jeg hatt ekstremt mye å tenke på, men det er spesielt en ting som har stått i tankene mine. Det at jeg snart skal bli innlagt på sykehuset er det jeg har tenkt mest på. Alt av tanker om resultater til at det kan bli tøft å snakke om ting jeg akkurat har klart å legge bak meg.

Opptur: Ukens opptur er helt klart alle gangene kjæresten har overrasket meg med middag når jeg har kommet hjem fra jobb og helt klart daten vi var på i starten av uken.

Dessert: I løpet av uken har jeg hatt lyst på noe godt og valgte da å spise mager vanilje kesam med bær, noe som virkelig smakte og er et stort pluss. Det er helt klart en av mine favoritt desserter. Det er jo også noe som kan brukes til lunsj og ikke bare som dessert.

Likes

Comments

Etter om og men har det dessverre blitt til at veldig mye blir satt på vent. I går ettermiddag døde mobilen min og jeg må kjøpe ny til uka. For at jeg skal få råd til hoteller og turer jeg har bestilt må jeg sette noen av planene på vent. Jeg var jo veldig klar på å få kjøpt inn nytt til kameraet, noe jeg dessverre må sette på vent. Planene om endringene hjemme hos meg er også noe jeg har måtte sette på vent. Jeg var klar for et år der det skulle skje mye og jeg hadde mye å glede meg til, men nå er jeg ganske så usikker på hvilken ting jeg skal få til. Tankene rundt dette kommer og går, men det er dessverre noe jeg er nødt til. Det var veldig mye jeg hadde å glede meg til, men jeg må nok være fornøyd med at jeg har to turer jeg fortsatt kan glede meg til. En ny mobil koster jo en del og det er dessverre penger jeg må tape, men et mobil er jo alltids nødvendig.

Tidligere i dag var jeg og kjæresten ute for å gå oss en tur ute i det fine været. Det er god stund siden solen var ute og for første gang på lenge var det godt å komme seg ut. I det fine været her fristet det med å ake og grille pølser. Jeg har lenge hatt en plan om å ta oss en tur ut for å grille og en dag ute i akebakken. Hvor langt jeg kommer med dette er egentlig ganske usikkert ettersom jeg har penger å spare. Jeg har jo ikke noe akebrett så det er jo noe jeg eventuelt måtte ha kjøpt inn. Kjæresten har jo bursdag snart og jeg hadde jo egentlig en plan om å gi han en stor overraskelse, noe jeg heller ikke for gjennomført. Det er utrolig kjedelig i slike situasjoner, men uansett så skal jeg klare å gjøre bursdagen hans til en bra dag. Det er bare noen dagers mellomrom mellom typens bursdag og de dagene jeg skal være på sykehuset så hadde jo vært ekstra koselig å gjøre noe sammen før jeg skulle bli lagt inn. Noe skal jeg da klare å få til, jeg er jo ikke akkurat den som gir meg med det første.

Likes

Comments

Hva liker jeg med å blogge og hvorfor blogger jeg? I 2009 hadde jeg aldri hørt om blogging, men måtte bare sjekke ut hva det var da min tidligere venninne fortalte om at hun drev sin egen blogg. Blogg hva er det? en slags dagbok du legger ut på nett var det jeg fikk som svar. Dette måtte jo undersøkes og til slutt opprettet jeg min aller første blogg. Jeg hadde ingen peiling angående det å blogge og om hvordan type bilder eller innlegg som burde bli lagt ut. Jeg la flere ganger ut innlegg som sjeldent var en interesse og bilder som bare var katastrofe. Min tidligere venninne klagde så og si mye på den første bloggen jeg hadde. Marthe de bildene er så fæle, marthe du skriver ikke bra nok var bare noe av de få tingene jeg fikk høre av henne. Dette gjorde meg ganske så usikker på det med bloggingen og jeg klarte aldri å bestemme meg for om blogging var noe for meg eller ikke.

Jeg klarte aldri å bestemme meg og opprettet nye blogger hele tiden. Først etter jeg begynte å blogge på denne bloggen for snart 4 måneder siden følte jeg gleden av å blogge. Gleden av at jeg kunne dele min hverdag med dere og gleden av å vise at livet mitt har snudd i den positive retningen. Jeg elsker å blogge og bloggen har blitt en stor del av meg og livet mitt. Så hvorfor liker jeg å blogge? jo fordi det gir meg en sjanse til å dele mitt liv med dere og en sjanse for å vise dere hvem jeg er. Jeg har lært ganske mye av det å være en blogger og jeg er så takknemlig for denne sjansen man for av å dele livet mitt med dere og det å nå fram til andre mennesker. Jeg ønsker å inspirere og jeg ønsker å komme med råd som kan hjelpe andre. Blogg er ikke bare en dagbok på nett, men et sted der man kan dele seg selv og nå fram til andre mennesker. Derfor liker jeg å blogge, jeg liker å blogge for leserne mine og jeg elsker å blogge fordi det er en del av meg.

Likes

Comments

Jeg fikk brevet hjem i posten, brevet jeg hadde ventet en stund på. Et svar på når jeg skulle bli lagt inn og hva som kommer til å skje de dagene jeg skal være der inne. I det siste har kjent på følelsen av å gruer meg og på usikkerheten. Redd for resultatet og usikkerheten på hva som kommer til å skje i senere tid. Som jeg har skrevet om litt tidligere er jeg født med epilepsi. Epilepsi er en skade i hjernen og hjernen fungerer ikke alltid slik den skal. Det er en skade, men også forstyrrelse i hjernen. Det mye som kan forårsake epilepsi og det er mye en slik skade kan påvirke en person. Noen får mer anfall enn andre, noen får små og noen få kan få de største og mer risiko anfallene. Jeg har gått på medisiner mot dette siden jeg var 8 år gammel og epilepsien min har blitt bedre og bedre.Dessverre har jeg kjent på kroppen min og hjernen at den funker på en helt annen måte enn tidligere. Jeg blir mer borte og jeg husker ingenting når jeg "våkner" igjen.

Epilepsi er en hjerneskade og det er en stor sjanse for at jeg har gått tilbake til starten. Den starten da jeg var 8 år gammel og begynte på medisiner og det gjør meg redd. Redd for hva som kommer til å skje med meg og redd for hvordan kroppen kommer til å fungere. Etter alle voldsepisodene jeg har vært igjennom for noen år siden har jeg vært ganske så redd for om denne volden har påvirket anfallene mine og min epilepsi. Dessverre har jeg kjent en god stund på meg at det er noe som har skjedd, men jeg veit ikke hva. Jeg skal snart bli lagt inn for å undersøke hvordan anfall jeg for og når anfallene pleier å komme. Legene skal finne ut av hvor store eller små de faktisk er og hva som har skjedd. Jeg gruer meg til dette og jeg gruer meg til å fortelle de om voldepisodene. Det kan bli tøft å fortelle dem dette, men jeg vet at dette er noe de må vite for å skjønne litt mer av situasjonen min og hvorfor jeg tror at epilepsien min har blitt verre. Ja livet mitt har blitt bedre, men jeg vill ikke snakke om ting som har skjedd meg tidligere. Dette er den slags viktig informasjon de må få og som sagt gruer jeg meg til å fortelle det, men mest av alt gruer jeg meg til svarene på undersøkelsene jeg må ta. En epilepsi kan forverre seg etter å oppleve voldt, nå er min største frykt om den har blitt verre.

Likes

Comments

Innimellom kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilken film man ønsker å se. Det er stort utvalg av den slags type filmer man faktisk liker. En film kan også se bra ut på traileren, men kan være en skuffelse når man ser filmen. Selv sliter jeg å bestemme meg for hvilken film jeg ønsker å se, storsett blir det til en film jeg har sett tidligere. Mange av filmene jeg ser på er filmer jeg har sett igjen og igjen, filmer jeg aldri har gått lei av. Innimellom kan det selvsagt være mer spennende å se en film man aldri har sett før. I de tilfellene jeg skal velge en film er jeg den som kan bruke ganske så god tid før jeg bestemmer meg for hvilken film jeg skal se. Om du sliter med å velge ut en film, kan jeg komme med noen tips. Dette er filmer de fleste av oss burde like, filmer med action og humor.

Likes

Comments