Minsta lilla fröken är sjuk igen, började med falsk krupp natten till lördagen, och sen blev hon snorig och rasslig i halsen. Och igår kom febern också, så nu är vi hemma och är sjuka.

När M kommit hem för idag ska jag jobba lite och sen måste jag ner med en hög med frön i jorden...ligger efter med planeringen. Men hoppas att det tar sig ändå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På veckorna hinner jag inte så mycket mer än att jobba och vara med familjen. Så på helgerna försöker vi hinna med lite mer. I fredags så åkte jag med de stora barnen till Rättvik, där de byter buss till Mora. Varannan helg så åker de till sin pappa, och nu har vi börjat träna på att åka buss, så att de ska kunna åka själva i framtiden. Jag får vänta ca 40 min i Rättvik innan mitt tåg går hemåt, så i fredags passade jag på att ta en promenad på långbryggan.

På lördagen målade jag och sambon, men listerna blir inge bra alls...så jag ska åka och handla en annan sorts färg idag. Så hoppas jag på att de blir att se bättre ut. På kvällen blev det bio, Bridget Jones baby, men syrran och vår tremänning. Efter bion så anslöt några vänner och vi åt en sen middag på O'Learys.

På söndagen så fick jag besök av min vän Maria. Vi rensade ute i mitt kirskålsland (😂). Meningen är att jag ska plantera nått roligt där, men vet av erfarenhet att kirskål nästan inte går att bli av med. På eftermiddagen så lagade jag vegetarisk chicken ala king, bakade bröd och gjorde några burkar äppelmos.

Likes

Comments

Det är svårt att hinna med annat än just jobb när man jobbar.
Igår hade Fanny ridning efter jobbet, så kom inte hem förrän vid 18:30 snåret. Och idag skulle jag storhandla efter jobbet, sen hämta Fanny och hennes kompisar från orkestern och skjutsa hem alla, hämta skridskor från en bekant till Lennox, hämta ut ett paket på lilla Ica...hem och äta och sen hämta hem Fanny som åkte till en kompis efter orkestern. Klockan hann bli 20 innan jag kunde ta min kaffe och kvällsysslorna blev klara. Tänkte att jag skulle ha hunnit baka, men det får bli i morgon.
Tänkte försöka få tag på mjöl som är malet i närheten eller få tag på hel vete och mala mjöl själv.

I går plockade jag in de sista tomaterna, alla är gröna men de får eftermogna i fönstret inne. Jag hoppas på att allt hår som det ska med växthuset till nästa sommar, då borde jag ha röda tomater iaf 😂

Likes

Comments

Det var så skönt ute idag, så vi var ute ända tills det blev läggdags för barnen.
Idag har vi annars tordas haft Tundra ute lös med oss och donat mer i landet. Lennox har spelat sin första fotbollsmatch.

Tundra bor annars i en rätt stor inhängnad med ett hus i, men hon är så sällskaplig av sig så hon ville vara ute med oss idag 😍

Likes

Comments

Lone sov som en stock på förmiddagen idag, i nästan två timmar snarkade hon på. Efter att hon vaknat så tog vi oss ut på gården och dona lite i landet. Hittade en liten groda eller om det är en padda, sambon fick flytta på den så jag inte skulle trampa ihjäl den mesans jag höll på och gräva.

Jag hade sån tur att jag hittade en påse täckbark i garaget, den kunde jag ha i delen som ska bli gång mellan landen. Sen hittade jag en planka jag kunde ha för att stötta upp jorden på vänstersida på bild. Rensade fram hallonhäcken som sambon flyttat dit i somras.

Jag såg på Bonderöven på tv, där hade han gjort en typ av plank av kvistar och dylikt...hemma här så har vi stora björkar som skräpar ner med massa kvistar. Så jag slog ner lite grövre pinnar i par (med litet mellanrum) med ca 20-40 cm mellanrum...mellan paren så slänger jag ner kvistar så att de bildar ett litet staket. Får jag användning för kvistarna och små krypen får någonstans att hänga.

Och nu ska vi baka pizza 👏🏻👏🏻😊👌🏻

Likes

Comments

Jobb och jobb...jobbet är i vägen hahah dock är det svårt att hinna med att leva annat än på helgerna när man arbetar heltid, och det tär på mig. Jag hinner knappt träffa barnen. Dock går jag ner i tid från okt, 10% till att börja med. Sen är målet att gå ner till 75%..Hellström av allt skulle jag vilja jobba endast 50%...så det innebär att man måste jobba lite hemma för att få det att gå runt. Matkostnaderna måste ner, alla onödiga månadskostnader ska dras in. Och det ska rensas och rensas hemma, för är man väl hemma vill man ju inte spendera tiden på att städa och plocka.

Gamla skafferiet är en central punkt i upprensningen, den ska få sig en makeover, och en bättre funktion...återkommer med efter bilden 😊

Likes

Comments

Landet börjar ta sig lite smått..kanske ni undrar varför jag börjar göra land när vinter snart kommer 😊
Jag hade ett land en gång i tiden, men sen ställde min sjukdom till det för mig och en del renovering kom i vägen, så landet blev ett tistelland i stället.
Så nu ska det ställas i ordning till nästa år, så att det bara är att stoppa ner plantor och frön när våren kommer.
Mitt mål är att vi ska vara helt självförsörjande om några år, på grönsaker och rotfrukter. En dröm är att kunna odla vete, havre och råg..både som mat till oss och till hönsen, men vet inte om vi har tillräckligt med utrymme på gården.

Jag har spart våra gamla fönsterkarmar och tänkte ha som odlingslådor, ska putsa av dom först.
Bakom skottkärran så har en vedbod stått, och där har jag börjat gräva ur för grund till växthuset, som ska byggas av våra gamla fönster. Fönstrena ska kittas och målas under vintern, så jag hoppas vi hinner få upp växthuset lagomt till sommaren nästa år. Där ska hönsen sedan få bo under vintern, lite som Bondjäntan beskriver i sin blogg.

Likes

Comments

Lone vaknade vid 6:30 och var pigg som bara den, vid 9 tvingade hon ut oss för att gosa med hönsen 😂

Så himla tråkigt väder idag, jag skulle gräva lite där vi ska ha växthuset sen men det bara regnar. Plus att det måste städas inne idag och storhandlas...men är det regnväder blir jag just som automatiskt segare än segast. Övervåningen och nästan hela nedervåningen är iaf städad så det är bara köket kvar.

Autofokusen ville bara fokusera på stängslet, men bakom är vår fina Ragnar och min sambo som får agera Ragnars sittpinne så fort han går in i förgården till stora hönsgården.

Likes

Comments

Efter att ha försökt att laga hålet i röret, vilket inte blev helt tätt..så stack vi till skogs. Mamma, pappa och syster med sambo och barn var i närheten så vi åkte dit för att fiska och umgås. Mattias fick en fisk, regnbåge 👍🏻

Nu är vi tillbaka hemma, och jag har slängt ut all svamp på tork som syrran plockade till mig i förrgår. Och nu så blir det lördagsmys med House 😍

Likes

Comments