Jag var hos en naprapat för några veckor sedan för att bli av med en låsning i ryggen samt för att få lite nya idéer.

Efter att ha beskrivit en vanlig dag och hur min höst sett ut fick jag i hemläxa att andas och dricka vatten. Jag dricker inte vatten och andas tydligen väldigt korta andetag.

Jag upplever inte stress och när saker behöver fixas så fixar jag utan att fundera så mycket. Dagarna går fort och jag är fortfarande i början av oktober istället för i slutet av november.
Men även jag hör när jag berättar att det är mycket som händer och har hänt i mitt liv den sista tiden.

Min pappa gick bort för en dryg månad sedan efter några års sjukdom, otroligt saknad och väldigt tomt.
Jag har ägnat sommar och höst åt att plocka ned mina föräldrars sommarhus som nu är sålt, en 30årig era är nu slut. Många vändor till tippen och mycket kartonger har gått åt, bra träning dock.
Jag har lyckats få ytterligare en åkomma, mindre trivsam.
Och jag äter fortfarande inte godis och läsk, fortfarande trist.

Jag inser att tiden inte bara går fort när man har roligt.

Dock ska jag åka till London snart och det ser jag verkligen fram emot. Ska bli skönt att få se någonting nytt och kanske få lite julkänsla. Ska försöka att både andas och dricka vatten där....

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kanelbullensdag.

Det finns ätdagar för det mesta, men oftast är det godsaker. Typ lösgodisetsdag, kanelbullensdag, halloween, jul och nyår.

Det handlar om att äta och tidningarna tipsar om hur man gör eget godis osv. Inget fel med det men varför finns det inte typ vindruvornasdag, ananasdagen eller omelettdagen?

Jag gillar att äta mat och har konsumerat määäängder av godis och läsk. Även glass och chips mm.

Min kropp ändras inte utvändigt av vad jag äter eller hur mycket jag rör på mej.
(Och provtagningar visar ingen skillnad invändigt.)

Nu är det drygt ett halvår sedan jag slutade att tycka om godis, glass, bakelser och läsk. Så det var med viss undran som jag satte tänderna i en nybakad kanelbulle, men det var faktiskt gott...

Är inte jätteförtjust i kakor, bullar och fikabröd. Har inte kompenserat "förlusten" av godis med någonting annat och kroppen är likadan och ser likadan ut.

I matväg äter jag detsamma som tidigare. Så efter en stor portion pasta med köttfärssås och sallad, sätter jag tänderna i ännu en nybakad kanelbulle och dricker ett stort glas Loka crush.

Trevlig kväll!

Likes

Comments

Jag gör ofta flera saker samtidigt, inga stora saker kanske men ändå.

Till exempel gå ut med hunden och äta frukost.

Borsta tänderna, torka spegeln och skura handfatet.

Laga mat, diska och plocka in disk.

Vika tvätt och göra squats.

Dammsuga och göra utfallssteg.

Dessa saker görs för att det passar ihop på något sätt. Det funkar bra att göra dessa saker samtidigt. Och roligt är det också.

Jag är nog inte ensam om att göra detta, tvärtom.

Sen kom jag att tänka på vad mycket saker man hinner på mindre än en minut.

T.ex. Duscha, slänga in en tvätt i tvättmaskinen/ tumlaren, fixa frukost, dammsuga köket och hallen, bädda sängen, fixa hundens mat och vattenskål osv...
Det finns hur mycket saker som helst som man gör på mindre än 60 sek.

Ibland får jag frågan om jag har fler timmar på dygnet än vad andra har. Kanske finns svaret här ovan...att göra flera saker samtidigt.

Idag är det skogen som står på schemat, både på jobbet och privat.

Ha en bra dag!

Likes

Comments

Ibland blir jag fruktansvärt less på att ha ont. Det riktigt suger. Idag är en sådan dag.

Oftast, till 99,9%, köper jag att det är så.

Jag vaknar med smärta, lever med smärta och går och lägger mej med smärta. En trogen följeslagare genom livet. Det är ok.

Men ibland önskar jag att smärtan och jag kunde göra slut. Eller iallafall ta en pause.

Jag vet att mitt liv är aktivt och utifrån sett stressigt. Jag upplever inte stress vilket har sina för och nackdelar. Bara fördelar från min sida men ur medicinsk synpunkt är det en nackdel eftersom jag inte lyssnar på min kropps signaler. Ju mindre jag lyssnar desto mer anstränger sig kroppen för att tala om att någonting är fel. Men eftersom min kropp alltid är fel så lyssnar jag inte.

Testar som vanligt:
1: Rörelse som lindring.
2: Mat trots illamående delux.
Och slutligen nr 3, ett varmt bad.

Håller tummar och tår...

Likes

Comments

Att handla kläder och skor är något som jag verkligen inte tycker om.
Jag ser det lite som ett nödvändigt ont.

Jag har egentligen inget intresse av att shoppa någonting. Ibland ser jag någon "pryl" som fångar mitt intresse men oftast ser jag inte ens.

Att prova kläder är inte så lajbans det heller. Underkläder, byxor, skor eller tröjor, det spelar ingen roll. Kanske grundar det sig i att jag ytterst sällan hittar något som passar och som sitter bra och skönt.

Men för några dagar sedan fick jag ett mail från en butik och jag gick in på nätet och kikade.
Jag behövde verkligen en jacka, skor och jeans. Och det var fri retur så jag tänkte att jag skulle vara lite wild and crazy.

Sagt och gjort, igår kom leveransen.
Döm av min förvåning när allt satt som gjutet. Otroligt sköna kläder och skor.

Funderar på att beställa en uppsättning till.....

Likes

Comments

Det var längesedan som jag slutade störa mej på att jag inte sover så mycket. Jag är van att sova lite och vakna ofta.

Inatt har det varit väldigt lite sömn. Jag somnade strax efter klockan 01.00 , vaknade efter en halvtimme, somnade om och vaknade igen strax innan 03.00 av att hunden behövde gå ut så vi tog en promenad. Så tyst ute, inte ett ljud av djur eller insekter hördes, bara våra steg. Inget regn inatt. Lite annorlunda att vara vaken mitt i natten när allt annat sover och är stilla.

Vi gick och lade oss igen när vi kom hem och hunden somnade direkt men inte jag. Vanligtvis sover jag som bäst runt 05-07.00. Om jag inte blir väckt så brukar jag kunna få ihop drygt en till två timmars ihållande sömn på morgonen.

För många år sedan sov jag inte alls. Det gjordes en hel del undersökningar och utredningar. Jag var uppkopplad på diverse maskiner och dosor som jag hade dygnet runt och som mätte min aktivitet.

Så mycket klokare av det blev nog ingen men efter nästan ett år så började jag sakta att sova igen.

Vad som orsakade att jag inte sov vet jag inte, bara att jag långsamt sov mindre och mindre. Inga problem med att somna i början men jag vaknade fortare och fortare. Till slut somnade jag bara inte. Jag var inte trött, tvärtom. Sen vände det och jag började att somna igen och sov längre och längre.

Jag rör på mej mycket mellan sovstunderna för att kroppen behöver det men jag kan numera somna om eller bara vila.

Får se om det blir sömn eller frukost snart...

Likes

Comments

Drygt halva sommarlovet har gått. Jag har haft fyra soldagar hittills, två av dessa har jag haft bikini på mej. Det har varit kallt, mulet och regn. En och annan solglimt som snabbt dragit förbi. Inte ett bad för min del, än.

Jag längtar efter värme och sol.

Kroppen mår så mycket bättre då, både insida och utsida.

Just nu är jag väldigt fumlig. Jag tappar saker. Går in i saker. Snubblar och håller på. Fingrarna är inte helt ok så det blir mycket omskrivningar och felskrivningar på mobilen.

Till exempel:

Jag skulle agera bud och lämna några papper i en brevlåda till en person som jag inte känner. Hade fått mobilnumret och skulle smsa när jag gjort det. Jag skickade en tumme upp och åkte glatt därifrån. Lite senare upptäckte jag att jag hade skickat en pussmun istället...
Eller när jag smsade en kompis som skulle iväg på fest "hoppas att du får ku_ (k) ikväll", han blev lite undrande men det är numera ett stående skämt.

Får se vad resten av sommaren kan bjuda på. Jag hoppas på sol, värme och bad.

Fram till dess njuter jag av att smultronen är klara och smakar fantastiskt.

Likes

Comments

När jag var liten så var jag aktiv.
Sprang, hoppade, cyklade, red, klättrade och lekte som de flesta barn gör. Det mesta är en lek med inslag av parkour. Hur tar jag mej från punkt a till b på snabbast roligast sätt?
När jag var sexton slutade jag skolan och började arbeta istället. Jag fick jobb i en matvaruaffär och mycket av jobbet var tungt och stillasittande. Plocka varor, sitta i kassan och hantera tidningar. Idag finns det lite mer hjälpmedel. Då bar man tidningsreturer och kartonger och kassorna var inte speciellt arbetarvänliga.
Jag blev mindre aktiv och efter ca två år blev jag sjukskriven och fick min första diagnos , fibromyalgi.
Jag kan minnas att jag haft ont i min kropp tidigare som liten men att byta min aktiva vardag mot en tyngre mer stillasittande och statisk vardag var inte något vidare.
Jag genomgick mängder av tester och prover och fick även testa smärtlindring i alla dess slag. Inget fungerade. Efter två år fick jag två alternativ av fsk. Bli frisk eller bli sjukpensionär. Jag valde frisk och har inte varit sjukskriven sen dess.
Min smärta har inte försvunnit och jag har fått ett gäng fler diagnoser sen dess. Jag lever med ont alla timmar om dygnet.

Under min sjukskrivning och även efter har jag fått höra att rörelse är bra men att jag ska inte träna tungt.

Jag har förutom sjukgymnastiken, när jag var sexton, inte vistats på gym och på frågan - Hur mycket tränar du? har jag alltid svarat -Inte alls.

Men för några år sedan började jag träna, jag gick till ett gym med en kompis och föll verkligen för träning. Lyfta tungt, ta i tills man ska tror att man ska spricka. Springa på löpbandet, köra cross fit, marklyft, boxas mm .
Så när folk frågade -Hur ofta tränar du? kunde jag svara -Varje dag!
Det var sjukt roligt, jag blev starkare, fick bättre hållning och plötsligt var jag en träningsmänniska. Kroppen höll, helt fantastiskt, den gjorde lika ont men höll för att ta i för kung och fosterland. I ca tre månader körde jag på gym, sen kom sommaren och jag tränade på egen hand. När hösten kom och det äntligen var dags att kliva in på gymmet igen så skadade jag mej. Inte på gymmet utan av andra orsaker. Tiden gick och jag har inte kommit tillbaka till gymvärlden än.
Så när frågan -Hur ofta tränar du? dyker upp så svarar jag åter -Inte alls.

Men så började jag fundera. Tränar jag bara när jag är på gymmet eller tränar jag annars också? Jag kör sommarutmaningar, gör armhävningar, situps och burpees. Inte alltid men ibland. Ibland går det månader utan "träning" men jag är nästan alltid i rörelse. Aktivt jobb och aktiv fritid. Cyklar, går, har hästar och hund. Älskar att gå runt med röjsågen eller klippa gräs. Kratta, skyffla grusplanen fri från ogräs eller gräva. Jag gillar att ta i och röra mej.

Kanske är det bara i mitt huvud som en träningsmänniska håller till på gymmet...

Likes

Comments

Idag tog jag och hunden en promenad och joggingtur. På vägen gick vi förbi ett utegym där jag körde lite med redskapen samt squats och armhävningar.

Så härligt att kunna träna ute och höra fåglarna kvittra under tiden.
Att gå är någonting jag gör mycket och långt men att springa är något jag inte kan. En km sen tar det stopp. Så nu kör jag gå, spring, gå, spring. Målet är att klara iaf två km löpning utan stopp.

Likes

Comments

I nästan hela mitt vuxna liv har godis och läsk varit en stor del av mitt dagliga intag. Jag har dagligen ätit mycket godis och druckit mycket läsk. Jag går inte upp i vikt och mina värden är bra så jag har inte haft någon fysisk anledning att sluta.

För ca två månader sedan fick jag bihåleinflammation. Jag vet att min mage kan "säga upp sig" av de flesta mediciner men tog en chansning. Resultatet blev "typ" magsjuk i ett dygn.

När matlusten återvänt slog det mej att godislusten inte hade kommit tillbaka. Inte heller ville jag ha Coca-Cola. Otroligt konstig känsla. Jag smakade diverse godisar och läsk men det är som att äta pasta utan någonting till, varken gott eller ogott.

Jag har alltid ansett att jag inte är sockerberoende. Jag går inte "igång" på socker eller koffein och har inte haft abstinens när jag varit utan. Däremot har jag tyckt att det har varit tråkigt att inte äta godis och njutit av smaken.

Otroligt konstig känsla att inte vara sugen på godis och läsk längre.

Likes

Comments