Vilket fantastiskt väder.

Har legat sjuk ett par dagar och när jag kom ut idag möttes jag av strålande sol och ett par plusgrader. Otroligt härligt att känna att solen värmer.

Jag gillar verkligen alla årstider. Njuter av att pulsa i snön ett tag för att sedan få se vårblommorna dyka upp. Att njuta av sol och värme innan höstens vackra färger kommer.

Nu hoppas jag att våren kommer på riktigt snart för i slutet av varje årstid börjar jag se fram emot nästa, när man är lite i gränslandet mellan de olika. Idag känns det som att våren är nära.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För ett tag sedan började vi prata träning på jobbet och då berättade jag om den sommarutmaning som jag har gjort två somrar.

Den är jobbig men rolig.

Upplägget är att du gör en del olika övningar på tid, helst ska du göra klart en övning innan du börjar på nästa. Sen kan du tävla mot dej själv eller mot andra. OCH det är just det som nu skall ske... Jag antog utmaningen på jobbet och vi är några stycken som ska upp till bevis om ca två månader.

Jag vet inte hur jag tänkte eftersom jag inte har tränat på jäääättelänge.

Första gången jag gjorde sommarutmaningen var när jag precis hade börjat träna. Jag var stark och kroppen höll.
På hösten skadade jag mej och fick lägga träningen på is. Sen försökte jag på våren igen och gjorde illa en axel. Sommaren som följde så blev det ingen utmaning och på senhösten gjorde jag illa nacken.

I somras testade jag att göra utmaningen igen och efter nästan två månader kunde jag göra en hel sommarutmaning och dessutom med nytt pb.

Kroppen är i sämre skick nu men jag hoppas att jag ska kunna bygga upp mej så att jag kan genomföra tävlingen.

Likes

Comments

Nästan hela mitt liv har jag haft djur. Katter, hundar och hästar samt diverse smådjur.
För två och ett halvt år sedan försvann vår katt spårlöst. 16 år gammal. En otrolig saknad, sorg och svårt att inte få veta vad som hänt. För drygt ett år sedan dog våra hundar. 13 år gamla. Sorg och saknad.

Den första känslan är aldrig mer.

Men efter ett tag kommer dock saknaden efter ett husdjur. Även om jag har hästar så är det inte tillräckligt. Det är tomt hemma. Ingen som hälsar glatt när man kommer hem oavsett om man varit borta fem minuter eller några timmar. Ingen som kurar ihop sig i soffan. Ingen som väcker en med bollar mitt i natten och vill leka eller äter upp böckerna. Bekvämt men tråkigt.

Så nästan på dagen ett år utan husdjur så kom en ny liten kompis hem. Frasse.

En livlig liten blandras (5 olika raser) som var fem månader när han kom. Idag är han åtta månader, tonårsslyngel som vill bestämma, biter en i fötterna, äter sönder böcker och ibland händer det en olycka inne.

Heeeelt fantastisk med andra ord och jag har fått en gåkompis igen. Så glad att han är i min familj ❤️

Likes

Comments

C-vitaminboost.

Jag äter alltid mycket frukt och grönsaker men försöker få i mig lite extra nu under höst och vinter.

Jag arbetar på förskola och där är det mycket baciller som flyger runt i luften och eftersom vi är inne mer den här årstiden så försöker jag boosta lite. Det hjälper tyvärr inte alltid utan jag har ändå blivit förkyld nu. Men det är gott så jag äter gärna lite extra.

En av mina favoriter är blodapelsin. Att äta i klyftor eller pressa som juice. Eller att ha i fruktsallad med yoghurt till.

Likes

Comments

Att gå är verkligen någonting som jag gillar och att få njuta av denna vackra höst är fantastiskt.
Varmt, soligt och vackert.

Jag har haft husdjur nästan hela mitt liv men just nu har jag varken hund eller katt hemma och hästarna är utlånade. Saknar att ha djur och hoppas på att jag kan få sällskap på mina promenader snart av en ny hund. Under tiden går jag utan.


Jag går mellan 10-20 000 steg om dagen, ibland mer men sällan mindre. Att vara i rörelse är ett sätt för mej att lindra de åkommor jag har. Det känns skönt att distrahera kroppen från smärtan genom att hålla igång. Det är också ett enkelt och billigt träningsalterativ. Gå till och från affären (då kan man även passa på att använda kassarna som hantlar). Gå istället för att ta bilen, tunnelbanan eller bussen. Passa på att lyssna, titta på naturen och njut.

Likes

Comments

Njuter av att sommaren fortsätter. Åkte båt till Waxholm häromdagen och åt middag. Vi var nästintill ensamma i hamnen. Det är så härligt att vara ute på sjön och det ger en skön energiboost. En vacker solnedgång toppade kvällen.

Jag har alltid gillat vatten. Att gå på en strand, titta ut över havet, höra vågornas brus eller att bara sitta i en hamn och titta på båtarna. 

Gillar havet och sjön alla årstider men just nu är det verkligen härligt.

Likes

Comments

Radikal Acceptans.
Två viktiga ord som är tatuerade på min arm.
Att acceptera att det är som det är istället för att önska att det var på ett annat sätt gör att det blir lättare att förändra. Man behöver inte gilla att saker är som det är, men acceptera och ändra efter det.

Jag har alltid varit aktiv sällan stillasittandes. Jag fick min första diagnos, fibromyalgi, när jag var i mitten av tonåren och sen har den ena efter den andra diagnosen lagts till. Inget som egentligen hindrar mej. Att hitta andra vägar och sätt som går bättre blir något man lär sig av att leva med värk dygnet runt.

Jag gillar att vara i rörelse, kanske är det ett knep för att hindra kroppen att lyssna på alla smärtsignaler.

Jag får ofta höra att jag borde stanna upp och lyssna på min kropp lite mer. Det är det sista jag vill göra. Mitt sätt att leva mitt liv och hantera min smärta går ut på att inte lyssna.

Likes

Comments