View tracker

Hur gulligt är inte det här att se? Storebror 14 år och lillasyster snart 2!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Idag har verkligen varit en bra dag! Inga måsten alls! Lördagar när de är som bäst. Frukost utan stress, lek med Lionora, lunch och sen fick hon sova middag innan vi tog en sväng på stan. Barnen bakade pepparkakor medan jag rensade bland kartonger i förrådet. Varje grej som kan kastas är verkligen en befrielse! Det värsta är alla urvuxna kläder som man inte bara vill kasta. Har ingen att skänka till heller vad jag vet. Kanske får bli ett bås på butiksloppis så kan man ju få en slant tillbaka också.

Sen kom syrran med ungar hit så vi åt mat ihop. Vi har lånat en tv från idag innan vi köper en egen så barnen ville äta vid tvn. Självklart ville Lionora sitta med de stora barnen. Och då vår soffa kommer först julveckan så fick vi lösa sittplatser på andra sätt och det gick ju bra!

Nu "Så mycket bättre" i MITT vardagsrum. Har ju bott en hel månad och lite till utan tv så det här är lyx!

Likes

Comments

Sara skuttade som vanligt hem efter skolan med en tom känsla i magen. Skulle pappas fin-skor vara borta? Eller skulle pappa vara hemma? Isåfall i vilket skick skulle han vara? Skulle han vara glad och lova massa saker eller skulle han ha ont i huvudet och vila? Eller skulle det höras hickande inifrån hans sovrum? Skulle mamma vara på bra humör när hon kom hem eller inte? Frågorna var många.

Det vanliga var att pappas fin-skor var borta från hallen och då infann sig ett lugn (tillfälligt) för då visste Sara att det åtminstone skulle vara lugnt hemma ett tag och någon kompis kunde följa med in. Tillfälligt just för att när mamma kom hem från ett av sina jobb var hon på dåligt humör på grund av besvikelsen att pappa återigen tagit pengar och åkt ner på stan och fyllnat till.

Många frågor gnagde i Saras huvud. När skulle pappa komma hem? I vilket skick skulle han vara? Hur mycket pengar hade han supit bort? Hade han även spelat idag? Och stackars mamma fick återigen sköta hela hushållet själv. Och även tidningsrundan tidigt på morgonen fick mamma ta själv som så många gånger förr. Sara och hennes fyra syskon fick ibland följa med på rundan som hjälp och sällskap.

Saras syskon var inte alltid snälla mot henne då hon nog sågs som lite töntigare än de andra. Detta fick Sara att känna sig annorlunda och obekväm hemma med sin familj samtidigt som hon kände sig annorlunda i skolan eftersom hon hade en pappa som var alkoholist. Så skamligt kändes det och Sara kände sig sämre än andra hela tiden på grund av detta. Sara gjorde allt för att dölja detta utåt för så länge allt verkade "normalt" då var ju skammen inte lika stark.

Sara minns att hon hade en låtsaskompis som bodde i en låtsaslucka i väggen bredvid överslafen i våningssängen som lillasyster hade nederslafen i. Låtsaskompisen hette Lumpen och fanns alltid där som en trygghet för Sara när hon skulle sova. Av någon anledning brukade Sara ibland kura ihop sig i sängen och låtsas att hon var hemlös, föräldralös och låg på ett kallt lastbilsflak och kurade ihop sig på natten för att värma sig. Kanske för att inse att hennes egen verklighet iallafall inte var SÅ illa och att hon nog inte hade det så tokigt som hon hade det ändå.

Lumpen fick ibland vara med vid matbordet. Sara sa då åt syskonen att de inte fick sitta på en viss plats för där satt faktiskt Lumpen. Detta var Saras test gentemot syskonen för att se om de respekterade henne eller inte. De struntade förstås fullständigt i Lumpen, han var ju bara på låtsas. Men Sara likställde det med att det var henne de inte respekterade i och med deras beteende gentemot Lumpen.

Skolan som var Saras stora trygghet hade även den sina orosmoln och orsakade många klumpar i Saras mage. Skolan skulle samla pengar till kommunens vänort ibland så pengar skulle skänkas. Utflykt med cykel krävde fullutrustad och godkänd cykel och cykelhjälm. Friluftsdagar innebar att ha skidor eller skridskor med. Sommarloven innebar för många klasskompisar utlandsresor, kryssningar och nöjesfält. Sportloven innebar skidresor och liknande och efter jullovet skulle radas upp vad julklapparna innehållit. Allt detta gav klumpar i Saras mage då hon direkt visste att pengar var ett problem.

Sara minns många gånger då hon verkligen försökte få listan med julklappar att se så lång ut som möjligt. Hon ville inte gärna att någon skulle "upptäcka" hur dåligt hon egentligen hade det. Sara minns att den bästa julklappen någonsin var det där kortet som mamma hade skrivit en jul där det stod att hon skulle få börja rida igen. Sara fick sluta rida ibland då pengarna inte räckte. Den julklappen kommer Sara aldrig glömma.

Mamma kämpade med ekonomin. Kläder var långt ifrån en självklarhet att köpa nya. Begagnat och trasigt fick duga gott. Sara minns alla påsar med begagnade kläder som mammas jobbarkompisar kom med. Det var som julafton varje gång mamma kom hem med en påse begagnade kläder. Särskilt speciellt var det när de kom från Karolina. Karolina hade nämligen alltid det senaste så i de påsarna fanns mycket märkeskläder. Det blev Saras chans att "passa in". Farfars-tröjor, Levis-jeans och benvärmare var rena lyxen att hitta i påsarna. Sara kände sig alltid lika stolt att ta på sig nåt ut Karolinas påsar.

Ett av Saras starkaste minnen när hon kände att hon hade tyngre belastningar än vad hon borde haft som barn var en vardagskväll när hon satt uppe på rummet och gjorde läxan i godan ro. Många barn tycker läxor är jobbiga nog att göra som de är. Den här kvällen blev läxorna desto tyngre att göra klart. Uppifrån sitt rum på övervåningen i huset hör Sara hur det ringer på dörren. Då Sara lärt sig att hon hela tiden måste vara uppmärksam och leta signaler i sin omgivning, för att kunna läsa av och bedöma särskilt pappas skick, nykter/onykter, glad/arg men även mammas skick i humör och sinnesstämning, så blev det Saras specialité att vara extra uppmärksam och tjuvlyssna för att kunna vara beredd och att kunna anpassa sig till rätt situation för att undvika obehag. Dörringningen denna kväll var det två poliser som låg bakom. De hade tagit fast pappa för rattfylla nere på stan.

Istället för att fortsätta göra läxorna den kvällen kretsade Saras tankar bara på pappa och hur illa detta nu var med rattfylla och att han mist sitt körkort. Tänk vilken skam om någon skulle få veta! Och känslan att två poliser ringt på och berättat att de tagit fast HENNES älskade pappa. Ja för han var ju älskade pappa alla de gånger han faktiskt undvikit att ta fin-skorna ner på stan och istället var hemma och var glad och hade lagat mat åt Sara och hennes syskon och var som en vanlig pappa skulle vara.

Likes

Comments

Idag har det varit en salig blandning på innehåll. Hade napp på en försäljning som inte ens kommit ut på marknaden än, men de backade tyvärr idag. Jättetrist. Men jag knöt istället ihop en annan affär som gjordes upp innan öppna visningar. Både köpare och säljare nöjda. Dessvärre blir säkert en hel hop andra intressenter snopna som tänkte gå på visning. Men jag har gjort det jag ska iallafall. I mitt jobb kan man inte göra alla nöjda tyvärr. La ut en ny annons på en lägenhet idag. En superfin central lägenhet. Det blir nästa veckas visningar. Den här helgen blir lugn med bara en visning på söndag. Skönt nu när ungarna är här i helgen.

Likes

Comments

Efter en fullspäckad jobbdag med förhandsvisning, bud, tillträde, fotografering av nytt objekt, och besiktning av ett sålt radhus, har jag kommit hem efter julbord med jobbet. Mycket mat, mycket prat och lagom dryck. Hemma innan tolv efter julbord är väl vuxet tycker jag. Det är en dag imorgon också!
Var så hungrig innan så jag hann inte ta nån bild på maten! Godisarna låg kvar längre på tallriken så de fick agera bloggbild istället!

Likes

Comments

Så roligt! Jag har blivit nominerad i veckans blogg hos Miss Tossequeen . Så gå gärna in och rösta om ni tycker jag är värd lite uppmärksamhet! Kan behöva en spark i baken!

Likes

Comments

Jag gillar inte ens att shoppa. Kan man inte tro med den här bilden. Men ibland är det nödvändigt att handla vissa saker och då är det lätt att annat åker med av bara farten. Blöjor, hushållspapper, sopskyffel och golvmopp är ju nödvändigheter iallafall. Nu är det färdigshoppat på ett tag. Iallafall tills julklapparna ska inhandlas.

Likes

Comments

Snart fyller Lillskruttan år, sen är det jul och sen nyår. Minst tre tillfällen med anledning till finkläder. Så på helgens storshopping fick dessa fina kängor och den jättefina pälsen följa med hem. Bland mycket annat. Tror hon kommer bli jättefin i denna utstyrsel Lillskruttan. Får premiäranvändas på 2-årsdagen nästnästa lördag!
Skorna från Skopunkten och pälsen från Lindex.

Likes

Comments

Den här lördagen har verkligen inte haft en minut till spillo. Först kom mamma och hennes man hit, lillebrorsan och hans tjej, syrran och hennes ungar. Vi hjälptes åt att få lite mer ordning bland flyttkaoset som fortfarande råder. Vi försökte även få bort ett bänkskåp så jag kan installera en diskmaskin snarast möjligt. Hatar att handdiska.

När vi var klara med utpackandet av tomma flyttkartonger och skräp åkte jag till Erikslund med kompisen och shoppade. Ja shoppade gjorde jag verkligen. Kommer nog visa lite imorrn vad som fick följa med mig hem.

Efter många timmar där åkte jag hem och jag och syrran gick och käka på stan. På tredje stället fick vi till slut plats. Övriga två provade först hade fullbokat. Men vi fick plats på Nom iallafall. När vi var väldigt proppmätta hade vi fortfarande massor av mat kvar! Snacka om generöst tilltaget med mat. Helt otroligt! Och trevlig personal som såg ut att trivas bra och var glada. Dit går vi gärna igen men tror vi beställer mindre mat nästa gång.

Efter rundan på stan gick vi hem och syrran hjälpte mig fixa lite mer hemma i lägenheten. Det börjar arta sig nu iallafall så det känns skönt. Bildbevis kommer på det med när jag är mer klar. Nu sova lite innan jag ska upp för lite jobb imorrn. Två visningar står på agendan då!

Likes

Comments