Imorse var inte som vilken morgon som helst. Jag skulle ta med lillskruttan till BVC. Med vetskapen om att göra henne ledsen. Det är en plåga att se sitt barn ledset när de får sprutor. Jag hade tänkt överlämna det till hennes pappa, men hon ville att jag skulle gå med så det kändes ändå ok.

Hon var på gott humör som vanligt och hon såg ju många skojiga saker på vägen som hon intalade sig att vi skulle leka med efter sprutan. Gungor och rådjursstatyerna. Och det var ju skoj på BVC också. En bra sköterska som var ny för oss, men väldigt bra. Lionora tyckte nog det var spännande ändå trots den otäcka sprutan. Att leka med spisen i väntrummet är höjdpunkten. Innan besöket var hon dock märkbart fokuserad och nervös så hon satt bara stelt på soffan och väntade på vad som komma skulle. Målmedveten och fokuserad redan nu. Jag är grymt stolt över allt hon presterade på besöket men kommer inte ifrån att jag känner mig som en stor svikare som utsätter henne för detta.

Väl därifrån sen så var fokus inställt på gungorna och rådjuren. Jag blev dock lite förvånad när hon tydligen var mer mån om att sakerna hon fick på BVC skulle gunga och rida på rådjuren än att hon själv skulle göra det.

Det var nog en mysig förmiddag för lillskruttan trots allt och det var en stolt tjej som visade förskole-personalen sin spruta, sin lilla hund och sitt katt-klistermärke som hon fick efter sprutan.

Hoppas det positiva kring detta övervägde det negativa så hon inte får samma problem som sin nu 13-årige syster. Varje sjuksköterskebesök var en kamp. Särskilt om det var sprutor eller något hon skulle testas på. Inget gick att genomföra.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ja inte min då utan lillskruttans. Det blev katt-tema rakt igenom idag. Mjauar som hon själv säger.

Likes

Comments

Det svänger snabbt i min yrkesroll kan man säga. Ena stunden är du överhopad av hinder att ta dig över och obekväma samtal att ringa. Nästa stund har du löst allt och är full av hopp för det som komma skall. Överraskningar kommer snabbt. Förra veckan gjorde jag mig av med många av de orosmoln som hängde över mig. Helgen var därför fridfull. Det kan dock svänga snabbt som sagt så idag kom såklart nya dilemman att ta ställning till.

Så fort lillskruttan kom hem kändes alla dilemman dock som bortblåsta.

Jag påminns om hur bra jag trivs med vårt liv. Mitt och barnens. Gällande boendet känner jag mig supernöjd. Jag kan fortfarande tänka mig tillbaka till dagen i oktober förra året när jag varit till hyresvärden och hämtat nycklarna och gick med förväntansfulla och raska steg för att äntligen få se mitt nya hem för första gången. Känslan var enorm när jag vred om nyckeln och öppnade dörren. Ett nästan overkligt lyckorus. Jag kände mig rik och enormt lyckligt lottad. Den känslan kommer ofta tillbaka. Tänk att en lägenhet kan få en att känna sig så rik och lycklig. Här har vi vår frizon och vi har allt vi behöver. Barnen har varsitt rum och jag med egentligen fast lillskruttan ockuperar tre fjärdedelar av min säng när hon är här. Men vad gör det? Det är ju bara mysigt.

Likes

Comments

Jag trivs jättebra på egen hand och har alltid något att fördriva tiden med. Men helgerna utan barnen känns låååång. De stora ser jag ju var och varannan dag ändå och har sms/telefonkontakt med emellanåt när de är hos pappa, men lillskruttans frånvaro är mest påtaglig. Den lilla människan till storlek rymmer så mycket positiva energier att man undrar hur det kan rymmas så mycket positivt i en människa. Alla som umgåtts med henne förstår vad jag menar. Coolare unge får man leta efter. Hon ger många anledningar i vardagen att få sig ett gott skratt.

Och idag är det dagen då jag äntligen får träffa henne igen. Måndag och tisdag är mina dagar med henne denna vecka.

Hennes pappa vill dock att vi börjar med helveckor nu. Då skulle jag inte hämtat henne förrän på fredag. Aldrig i livet känner jag. Jag vet ju att det inte är för att han så gärna vill träffa henne i en hel vecka, utan att det är den helt barnlediga veckan han är ute efter. Som vi har det nu har vi ju lillskruttan två dagar den veckan vi annars är "barnlediga" från våra respektive stora barn.

Jag är dock överlycklig att äntligen få se lillskruttan och få uppdatering på hur hon mår och har det efter tre hela dagar utan henne. Jag tror också att hon tycker dessa perioder funkar bra så jag ser ingen anledning att ändra på det.

Med tanke på mitt tidigare inlägg om föräldrabalken förvånar det mig inte om han skulle få stöd i sitt tänk från några flata familjerättsrepresentanter om det skulle komma till diskussion.

Han tycker vi ska fråga lillskruttan själv och att hon ska få bestämma. Hon har inte ens fyllt tre år. Som att hon ens kan förstå ett sådant ställningstagande?

Jag skulle bli galen om vi ändrade till helveckor. Visserligen skulle jag få njuta av henne en hel vecka i sträck, men det överväger ändå inte den plågsamma långa veckan utan henne. Och tänk så förskräckligt om hon har samma känsla hon med längtan till den andra föräldern. För helst av allt vill ju faktiskt barnen ha båda sina föräldrar samtidigt hela tiden. Mina stora barn önskar fortfarande att vi bodde ihop jag och deras pappa. Och då är det sju år sedan vi separerade.

Till alla er som lever och trivs i er kärnfamilj vill jag säga att njut, känn er nöjda och stolta. Det måste vara helt underbart att ha det så och trivas med det. Bättre förutsättningar för barnen än så finns verkligen inte. Och då menar jag när det funkar och vuxenrelationerna är hälsosamma! För att hålla ihop dåliga vuxenrelationer för kärnfamiljens bevarande tror jag inte på.

Likes

Comments

Söndag och veckans sista chans att uppfylla mitt mål med tre träningspass i veckan. Och tänk vad motigt det ska vara varje gång att ta sig dit. Två motstridiga röster tjafsade i huvudet innan jag överröstade dem med "DET FINNS INGEN GENVÄG" och vips så snörade jag på mig skorna och trippade iväg till gymmet. Väl där körde jag två varv på maskinerna och ökade motståndet på flera av dem också.

Nu känner jag mig väldigt nöjd att jag kommit igenom två hela veckors träning tre pass i veckan. Nu jäklar måste jag hålla igång det.

Likes

Comments

Denna vecka har varit full av huvudbry. Igår hade vissa av dessa huvudbry rättat till sig. Jag avslutade med en kontraktskrivning igår kväll så ytterligare en försäljning kan läggas till Mäkleri Nobelles ryggsäck av slutförda uppdrag.

Det blev sen att stressa hem, lämna jobbväskan och springa ner på stan för vår sedan länge planerade tjejkväll på restaurang. Hälften av oss avrundade efter restaurangen och hälften av oss gick vidare till nästa ställe. Där träffade vi på gamla bekantskaper och hade en supertrevlig kväll.

Som vanligt går dock min hjärna på högvarv trots trevligheter så att sova sen var inte helt enkelt. Med sällskap av två spindelmän i sängen och Ken Ring i hörlurarna gjorde jag mitt bästa för att somna till slut mot morgonkvisten. Tur jag är ledig hela helgen så jag får göra precis vad jag känner för. Vad JAG känner för. En underbar känsla.

Likes

Comments

I föräldrabalken 6 kap finns 22 paragrafer att läsa om vårdnad, boende och umgänge. På minst 13 ställen nämns orden "barnets bästa" i kombination med varandra. Efter att ha kommit halvvägs i texten har jag dykt på kombon "barnets bästa" 6-7 ggr. Men vet ni. Det är inget mer än just tomma ord. Det låter fint och tanken är god. Men jag ser det som enbart spel för gallerierna. En fin kuliss. Är det någon som vet vad orden egentligen betyder i verkligheten? Barnets bästa utifrån vems synvinkel?

Jag har sista tiden kommit i kontakt med minst fyra skräckexempel på att jag nu ser den lagen som ett stort jäkla skämt. Efter att ha lusläst och dykt på orden "barnets bästa" i var och varannan paragraf blir jag alltmer frustrerad och illamående. Det är som en dikt eller en vacker sång. De har kommit till för att låta fina att läsa eller lyssna till. Men det ligger ingen egentlig betydelse i orden.

Du kan byta ut "barnets bästa" till den "mest obekväma och krånglige förälderns bästa". Ja för den endes behov som tillgodoses är den föräldern som är mest svår att samarbeta med.

Nej jag har inte gjort någon vetenskaplig studie på detta, men de fyra fall, gällande totalt 10 barn, jag fått en inblick i sista tiden är tillräckligt många bevis på detta för mig för att inse hur missvisande föräldrabalken är. Det hörs ju bara på namnet: FÖRÄLDRAbalken. Var är BARNbalken?

Jag vågar inte ens tänka på hur många fler barn som far illa med föräldrabalken som förskönande täckmantel. Ett falskt skyddsnät fullt av floskler helt utan betydelse är vad det är.

Barn används som spelbrickor i många föräldrars maktkamp och myndigheter kan bara titta på medan det händer. Allt på grund av att ingen vet vad som egentligen ligger i orden "barnets bästa" och de hellre tillgodoser en obekväm förälders behov. En obekväm förälder vill ingen gå emot. Det låter ju fint och går enkelt att gömma sig bakom "barnets bästa".

Några av mina fall ovan kämpar fortfarande. Några har gett upp sedan länge. Barn har förlorat en förälder i striden. För barnets bästa? Nej enbart just för den mest obekväme/omöjlige förälderns bästa. Tragiskt och frustrerande är vad det är.

Min hjärna svämmar över av frustration för dessa familjer. Jag funderar på allvar att bli jurist eller psykolog för att närma mig problemet mer vetenskapligt.

Likes

Comments

Japp trots många utmaningar just nu känner jag mig väldigt förväntansfull! Jag träffade hemsidesfixaren idag och nu är det nära med min lansering av dels ny hemsida och nya funktioner som jag hoppas och tror kommer bli väl mottagna av alla kunder därute. Om inte så ska jag nog bli optiker ändå...🤓

Likes

Comments

det finns dagar då jag önskar att jag hade ett annat jobb. Idag till exempel. Idag funderar jag om jag skulle ta och bli optiker. Verkar soft. Inga budgivare som ångrar sig så budgivningar faller som korthus, inga håliga väggar som sista dagarna innan tänkt visning panikmålats så det ser värre ut än innan, inga som tycker du är dålig för att du valt att inte lägga ut budgivning öppet på nätet. Du använder dina mätinstrument, konstaterar, skriver ut ett kvitto med siffror på synresultatet. Vad kan gå fel liksom? Kanske något att fundera på.

Likes

Comments

Idag ska jag åka och möta stylisten igen för kommande försäljning då hon ska fixa lite till inför helgens visning.

Efter det ska jag försöka avrunda budgivningarna jag påbörjade igår och förhoppningsvis få sista pusselbiten på plats så jag kan annonsera nästa försäljning. Sen ska jag hinna med optikerbesök med sonen, träning för mig och sen hämta hem lillskruttan från föris!

Så ser min onsdag ut. Hur ser er onsdag ut?

Likes

Comments