...så nu tar jag och börjar om igen. I tisdags fick jag nycklarna till mitt nya liv. Känns verkligen som det bästa för alla berörda. Det blir vad man gör det till och just nu känns det som det är rätt väg att gå.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

....är:

att fråga hur det går i skolan och bry sig om svaret
att följa med på ridning och prata hästar
att hämta med bilen en sen kväll när någon missat bussen 3 mil hemifrån eller varit hos sköthästen långt bort på landet
att ordna halstabletter, Vicks-salva eller ingefärste när någon är sjuk
att ge tid tillsammans på shoppingrunda och turridning tillsammans i present istället för en opersonlig peng
att se till att mat finns på bordet
att småprata om dagen vid middagen och skratta ihop
att åka buss och tåg till Gröna Lund och skratta hela dagen tillsammans
att spela mini-golf, tälta, åka och fiska och göra utflykt till Slagsta glass tillsammans på sommarlovet
att ha picknick tillsammans på Power Meet
att föreslå Pizza hut-besök tillsammans på skolavslutningen
och viktigast av allt: att våga sätta gränser och regler

Ja detta har iallafall varit mitt sätt att visa omtanke och kärlek till mina tre bonusbarn! Ville bara påminna både mig själv, dem och kanske deras far om detta ifall någon skulle ha glömt bort...

Likes

Comments

Ja så känns det just nu. Ibland kan ett beslut kännas helt självklart, men att sen genomföra det i verkligheten kan vara desto svårare. Men tog jag mig igenom Action run i lördags ska jag nog ta mig igenom denna kamp också och komma i mål helskinnad. Många tuffa hinder ska klaras av först bara.

Wish me good luck i ett av livets tuffaste lopp. Just nu förstår jag människor som ger upp i viljan att förändra sitt liv och istället fortsätter trampa på en dålig stig för att vägen till den bättre stigen har för många uppförsbackar!

Likes

Comments

Med tanke på att jag hade en nära-döden-upplevelse redan efter 3:e hindret och tänkte ge upp så känner jag mig jäkligt stolt att jag faktiskt tog mig runt hela banan även de 30 resterande hindrena! Blev dock många straff-burpees vid de alltför svåra hindrena. Armgång, rep och ringar var inte min grej. Får öva mer på de grenarna helt enkelt. Jag överlevde iallafall och kom inte sist i mål heller! Nu har jag en morot att träna inför nästa år så det blir mindre jobbigt att ta sig runt. Efter ett vattenhinder frös mina vader till is och krampade resten av banan. Men jag tog mig i mål envis som jag är! Får se om jag kommer ur sängen imorgon!

Likes

Comments

Den här helgen blir nåt alldeles särskilt! Har fått ett besked idag som tände en gnistra hopp. På tisdag kan jag få ett besked som kan ge mitt liv en positiv riktning! Den som lever får se!

Imorgon ska jag vara med i Action run. Västerås city har under veckan förvandlats till en stor hinderbana och den ska jag försöka ta mig igenom imorgon 🙈 Hjäälp vad har jag gett mig in på? Jag tycker det verkar roligt helt enkelt och var bara tvungen att prova. Så vi får se hur många av de 33 hindren som jag måste ta straff för att jag inte pallar ta mig igenom. Den som lever får se även det hur det går!

Och sen på söndag åker jag på finlandsfärja på utbildning med jobbarkompisarna. Det ska bli riktigt kul att umgås, äta och dricka gott, bugga lite och sen en intressant kurs förstås. Hoppas på vindstilla och strålande solsken när vi åker. Det är så mycket mysigare då. Särskilt när vi ska strosa runt i Helsingfors. Så på tisdag först börjar min vardag igen och med förhoppningsvis det positiva besked jag hoppas få då!

Trevlig helg till er alla! Jag återkommer såklart med fler inlägg under helgen med mina happenings!

Likes

Comments

Isåfall har jag äntligen hittat min tro! Efter kören idag var jag så full av positiv energi att jag kände mig frälst. Ja det är starka känslor verkligen. Just nu är musiken iallafall min allra bästa vän. En vän som gör mig sällskap så vardagssysslorna plötsligt blir roliga, en vän som får mig att bli glad och le, en vän som ger mig tröst när jag är arg eller besviken. En vän som ofta får mig att känna mig stark i sämre stunder. En vän som alltid finns där!

Just nu har jag bland annat återupptäckt Niklas Strömstedts "Vart du än går". En sån fin låt!

Likes

Comments

Tack @maxarna för nomineringen i Liebster Award! Jag har dålig inspiration till bloggande just nu så jag tänkte fuska lite genom att svara på frågorna och skicka samma frågor vidare istället för 11 nya frågor för det var så bra frågor!

1 Vad vill du förmedla med din blogg?
Från början ville jag blogga för att få igång tankar och diskussioner kring hur jag tycker om olika fenomen i samhället/hur folk beter sig, tycker/tänker, mm. Har märkt att det inte riktigt blev som jag tänkte mig så det har mer blivit en vardagsblogg. Hade även tänkt förmedla hur det funkar i en storfamilj, dock har vi för många problem jag inte vill hänga ut så kan inte förmedla en rättvis bild av det heller. Så jag flackar nog lite kring vad jag vill förmedla egentligen.

2 Vilken typ av blogg gillar du att läsa?
Jag gillar olika typer av bloggar. Men mest gillar jag ärliga och personliga bloggar. Gärna de bloggar där allt i vardagen inte flyter på som på räls alla gånger. Men älskar även att läsa positiva bloggar där allt jämt är rosenskimrande med fina, glada, härliga bilder. Den gemensamma nämnaren med bloggar jag gillar är att man bjuder på sitt liv på ett ärligt sätt!

3 Hur är den perfekta lördagen för dig?
En perfekt lördag för mig är att få vakna av mig själv, inte alltför sent, gärna innan 7.30 och att alla andra i huset fortfarande sover så jag kan ligga och dra mig utan krav. Sen äta en god frukost med barnen. En stor tekaka med leverpastej och saltgurka och ett glas oboy. Sen ska solen skina, vi gör någon utflykt tillsammans och gärna med syrran och hennes barn. Sen äter vi middag ihop. Gärna hos syrran och käkar godis, sjunger karaoke eller spelar spel allihop och sen sover vi kvar där! Det är en perfekt lördag för mig!

4 Flyg, tåg eller båt?
Tåg. Känns tryggt och säkert.

5 Din bästa egenskap?
Den jag alltid trott varit bäst börjar jag tvivla på nu; men tror kanske ändå det är min bästa egenskap trots tvivlen och det är att jag är en bra människokännare och är väldigt inkännande och förstår lätt andra människor.

6 Vad är din huvudsyssla idag?
Fastighetsmäklare

7 Vilket är ditt bästa inredningstips?
Gröna växter här och var gör susen! Gärna någon stor palm i något tomt hörn.

8 Hur ofta städar du toaletten?
Oftast mest när det ska komma nån på besök. 🙈

9 Vilken är din favoritfilm utav Astrid Lindgrens filmer?
Måste va Pippi på rymmen. Så himla bra kommentarer av Pippi i den.

10 Hur ser din morgon ut hemma hos dig?
Larmet ringer 6.15, jag snoozar, sen ringer nästa larm 6.30 för säkerhets skull. Jag ligger kvar och spelar Ruzzle på telefon, drar mig alldeles för länge innan jag tvingar mig ner in i duschen runt 7-tiden. Fixar håret, tar upp Lionora, byter hennes blöja och klär henne. Går ner och borstar tänderna, brer en macka som jag tar med till jobbet för frukostintag på kontoret. Lämnar Lionora på föris, åker till jobbet, målar mascara i bilen innan jag går in på jobbet och startar arbetsdagen.

11 Vad gillar du med min blogg?
Jag gillar din positiva anda. Alltid glada inlägg, fina bilder på barnen och bra tips!

De nya jag nominerar är:

@sandraaugustiinson
@EmmaochMelissa
@ebbabbi
@bolmgren
@jessicamalin
@missjannicas
@Missmyrdal
@Fialisa88
@lisoball
@daysbyjohanna
@Granyanser

Och reglerna är att svara på frågorna, tacka den som nominerat dig och sen nominera 11 nya bloggare att svara på 11 nya frågor som du hittar på själv. (Jag fuskade som sagt och tog samma frågor).
Uppmärksamma de nominerade att du nominerat dem!

Likes

Comments

Idag är det stängningsdag på föris. Då passar vi på att bara mysa hemma. Lillskruttan går fortfarande i pyjamas och äter nu våfflor till lunch. Skönt med en extradag på helgen!

Likes

Comments

Sommaren var fullsmockad med jobb så jag nästan gick in i väggen. Sen blev det totalt dött några veckor. Men igår och idag har tempot ökat igen så nu börjar det likna hur jag gillar att ha det.

Dagen började med ett tandläkarbesök och bedövning med snett leende som följd. Sen tillbaka på kontoret och förbereda värdering och dagens tre tillträden. Sen iväg på värderingen, hem och kastade i mig lite lunch. Var lockad först att ta två cheese i farten, men avstod och åkte hem och käka rester istället. Sen vidare och slutförde förberedelserna inför tillträdena.

Hade kunder till två olika husaffärer sittandes i varsitt rum samtidigt så jag sprang emellan. Lagom när de skulle avslutas kom tillträde nr 3 och bytte av. 11 koppar kaffe/te/choklad serverades medan bankerna gjorde sitt jobb på andra sidan datorn. Allt flöt på bra om än lite segt att vänta på bankerna.

Sen hämtade jag Lionora en kvart för sent på föris, lämnade in henne hemma med Lovina och åkte sen iväg på en förhandsvisning av ett radhus jag la ut igår. Av tre inbokade familjer blev det endast en familj som kom till slut. Segt när folk frågar om förhandstitt, man bokar in dagen efter eller samma dag de frågar, och de sedan avbokar sig. Både jag och säljaren gör en extra ansträngning för att tillmötesgå och göra något utöver de två redan tidsbestämda visningarna. Men tur att en kom iallafall så det inte blev förgäves.

Efter det var det bara att åka hem, mellanlanda, plocka lite (eller läs "mycket") disk, iväg och kompletteringshandla lite och sen skjutsa på fotbollsmatch. Hem igen och få nåt i magen, och sen iväg igen och hämta efter match och sen kompletteringshandla lite till och sen hem!

Det här är ett tempo jag gillar så jag håller tummarna att det fortsätter så! Imorrn är det stängningsdag med Lillskruttan. En extra dag på helgen!

Likes

Comments

Inte just nu, jag vet, men jag gör allt jag måste för att jag snart ska känna att jag kan stå för de där orden på hjärtat jag fick av Lovina i julklapp. Snart så!

Likes

Comments