​Hallo! 

Jeg vil bare informere om at jeg har flyttet bloggen, så innen utgangen på denne måneden blir denne bloggen lagt ned. Jeg håper dere som har fulgt meg så langt vil følge meg på veien videre på den nye! 

http://lykkehjem.blogg.no er den nye bloggadressen! Å fortvil ikke, jeg fortsetter der jeg slapp og jeg har samme navnet på instagram også! ❤

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Uansett hva man skal strikke, om det er genser eller sokker så er det kjekt å ha noen nyttige verktøy liggende. Når jeg skal markere noen masker så misliker jeg sterkt å bruke disse du fester på masken, og synes heller det er bedre å bruke disse du setter på pinnen i hver sin side av maskene.

I dag skal jeg starte på et sikksakkskjørt men er en smule usikker om jeg skal gå den veien eller om jeg skal designe mitt eget. Finner jeg ut at jeg går for det sistnevnte så vil selvsagt oppskriften legges ut her når den er klar.

Som de fleste vet så er jeg selvlært strikkedesigner og skriver både oppskrifter fra bunnen og lager maskemarkører. I det siste så har jeg funnet ut at jeg har nok å gjøre med skrivingen av oppskriftene som ligger halvferdig, å med dette har jeg valgt å gi meg med maskemarkører så ut Mai har jeg satt opp et lite tilbud til dere.

​Før pris er: 149,- for 10 stk og 99,- for 5 stk. 

Nå får dere 10 stk for 79 og 5 stk for 49,- + porto på 20,-. 

Med på kjøpet får dere også med 2 pinneholdere. 😊

Ta kontakt med meg på epost mona.nordby@hotmail.com eller Facebook 'Mona Charlotte Nordby' ved interesse! 🌸

Likes

Comments

Det er ikke ofte jeg får kommet med innlegg lenger her på bloggen, men på instagram har jeg prøvd hardere å holde en balanse på! Hvorfor? Jeg er selvlært strikkedesigner å de aller fleste følger med meg kun der for oppdateringer! Bloggen har på en måte bare godt over til å bli en liten del av det, da jeg kun poster oppskriftene her bare! Jeg har vokst ganske mye på instagram men det er takket være den harde jobben - ikke noe annet! Hvis man vil oppnå noe så må man bare stå på! ❤

Vil du også følge med meg på instagram? Søk opp @lykkehjem! 🌺

Likes

Comments

«Jeg vet du kan jobbe»

Dere gnager menneskene som kommer krypende inn døren for å be om hjelp om å ha seg ut i arbeid. Om de er hjerneskadet, lam fra halsen og ned, psykisk syk eller et brukket bein så mener dere fortsatt det samme. Dere klarer ikke å se på klienten som et verdifullt menneske. ALLE skal ut i arbeid! Dere kan ha mottatt en bunke med papirer fra klienten sin fastlege der det står spesifikt om klienten sin helsetilstand men dere stopper aldri der, for det er ikke bra nok og vedkommende skal fremdeles ut i arbeidslivet.

«Det er ikke vårt problem»

Som oftest så setter dere i gang med en evig kamp med klientene deres. En kamp som mange ikke er i stand til å ta engang! Dere gjentar dere om at det er ikke deres problem hvis noe har gått galt, men det blir jo deres problem når dere roter bort papirer som klienten har levert som dere trengte på liv og død for å behandle en sak - eller? Om en person mister arbeidsplassen sin bruker dere også den at det er ikke deres problem, men det blir jo det - for dere er plikte til å hjelpe!

«Det har du ikke rett til/på»

De fleste som må oppsøke dere har som regel sjekket opp på forhånd hva de har rett til/på eller ikke. Om det kommer en som har blitt sagt opp på jobben på grunn av innskrenking og skal søke penger så kan ikke dere sitte bak denne disken og svare snerpete "det har du ikke rett på". Personen har full rett til å søke på det den vil, og i fleste tilfeller så skal dette søknadsskjemaet samt dokumenter sendes videre inn i systemet så forvaltningen får tatt en avgjørelse.

«Du ser ikke syk ut i mine øyne»

Nei, hvis vi hadde sittet i rullestol og hadde mistet en fot etter en ulykke så hadde dere kanskje forstått det. Det er ikke alle sykdommer som synes på utsiden. Du bak disken kan ha diabetes, men det kan ikke vi vite heller for den synes ikke. Jeg mener at når dere mottar papirer fra fastlege med en bekreftelse på at klienten din sliter faktisk helsemessig, så sitter dere enda å sier det samme! Dette får meg til å lure på hva det var dere ikke forsto i brevet?

Folk blir mer psykisk dårlig av å gå til dere. Personer som har mistet jobben men ingen store psykiske plager kan dukke opp på deres kontor, og etter 1 år hos dere så kan personene ha fått store psykiske plager takket være dere. Hvordan kan dere behandle mennesker på denne måten som dere gjør? Tenker dere i det hele tatt på konsekvensene, ikke bare for dere men også for klienten sin skyld? Så lenge dere har det flott så er det kun det som teller og dette gjør meg irritert. Jeg skulle likt å ha sittet på den andre siden å dere hadde kommet for og spørre om hjelp, men kun møtt motgang. Hadde dere ville likt det? Neppe!

Instagram: @lykkehjem

Likes

Comments

Hei og velkommen til min blogg!

Mitt navn er Mona Charlotté, og jeg kom til verden en sommernatt i 1988 ved Elverum Sykehus. Jeg ble født i Østerdalen og har i alle mine år bodd her i dalen. I dag bor jeg sammen min mann som jeg møtte i 2008, og sammen har vi 2 dyr og jeg er stemor til hans to barn (T og J.M) - og trives godt med det.

Jeg er blogger og selvlært strikkedesigner med sans for det enkle og flotte. Strikking og interiør er en av mine kreative lidenskaper, og jeg inspireres av familien og ting jeg ser rundt meg! Min venninne lærte meg det basiske innen strikking i 2013 (legg opp masker også strikke rett og vrang) og etter det har det bare gått sin gang - og her er jeg nå i dag med mine egne design!

For noen år tilbake fikk jeg en diagnose som kalles PTSD (Posttraumatisk stresslidelse) etter en rekke utredninger. Jeg har vært i utallige mange behandlinger, og høsten 2015 startet jeg med TB (Traume behandling). ​Helsen har tatt en stor bit av livet mitt og har gjort det vanskelig for meg å være i fysisk arbeid. Det er ubeskrivelig! 

Selv til tross for at helsen som stopper meg på noen områder har jeg funnet noe jeg kan se på som en liten jobb. Tidligere i år startet jeg å skrive for Norges største hobby blogg, Tusenideer.no! Jeg har aldri følt meg mer levende siden 2011 - og det har vært en god følelse å kunne jobbe hjemme og skrive om sine interesser man virkelig brenner for. 

Jeg har lært meg en ting de siste 8 årene, og det er at hvis du virkelig vil noe så kjemp til drømmen din går i oppfyllelse. Følg drømmen - ikke strømmen!

Likes

Comments

- Det er ikke det samme som å ha egne barn, men de er tross alt mine stebarn!

Det er mange som har spurt meg hvordan livet egentlig er bak "kulissene" og hvordan stemor-livet egentlig er! De fleste som kjenner jeg meg vet at jeg er stemor til 2 gutter som begynner å bli i sin beste alder. Tro det eller ei, så var de mer bajas når de var mindre!

Livet som stemamma har forandret meg på en positiv retning. Bare av å tenke på guttene så har det dratt meg i riktig retning. De er ikke bare mitt lyspunkt, men også mine hjertegull - uansett å store de blir! De har hjulpet meg igjennom en hel del som ikke kan beskrives, bare ved å være mine stebarn. De har fått meg til å vokse og bli mer moden enn enkelte av mine venninner har klart etter de fikk sine egne barn.

De har lært å kjenne og føle på livet, på hva slags lykkerus det kan gi - hvis du bare klarer å fange de små øyeblikkene. De får meg til og smile på mine tyngste dager. Når jeg ser på dem så tenker jeg "hvor blir årene av?". Jeg er 169 cm høy, og minstemann er allerede 150 høy å kun 11 år!

Det er godt å se at de vokser, har det bra og trives!! Da er stemamma fornøyd!

​Instagram: @lykkehjem

Likes

Comments

- Noen ganger kan det bli litt mye så da er det greit å få ryddet litt i sakene!

INFO:

5 stk for 69,- (Førpris: 99,-) eller 10 for 99,- (førpris: 149,-) + porto 20,-.

Halskjede med engel, og 5 maskemarkører!

Førpris: 179,- NÅ: .129,- + porto 20,-!

BETALING OG LEVERING:

Vipps eller bankoverføring!

NB: ved betaling med vipps blir maskemarkørene sendt fortløpende, å ved bankoverføring blir de sendt når pengene er på konto eller fortløpende mot kvittering på betalt!

Ønsker du å benytte deg av tilbudet, ta kontakt på Facebook 'Mona Charlotte Nordby' eller på epost: mona.nordby@hotmail.com! 🌺

GJELDER UT UKEN!

Likes

Comments

(Jeg fikk forespørsel om jeg kan skrive litt om dette, så da setter vi igang)

- Det ser og høres ut som en smal jobb, men det er ikke det!

Å sette opp en oppskrift fra bunnen av krever ganske mye. Først skal det test-strikkes og gjennom denne prosessen skal det også noteres så blekket spruter. Det kan hende det er enkelt ting som må rettes på eller du må starte helt på nytt.

Når ideen din begynner å ta form på pinnene og du omsider blir ferdig, skal oppskriften fin pusses. Gå ifra en krusedull av ord å setninger til en lesbar og forståelig oppskrift, kan det være fare et par mindre pene gloser under oppsettet. Belive me!

Når det først starter å se ut som en verdig oppskrift skal den publiseres. Den viktigste nøkkelen for den som har skrevet oppskriften er at andre forstår den klart og tydelig. Den andre viktige nøkkelen til den ferske oppskriften er gode bilder av prosjektet, så de som skal strikke etter oppskriften vet hva sluttresultatet blir.

Noen begynner å strikke etter oppskriften din men stopper opp med en tanke 'dårlig oppskrift' fordi det er noe dem ikke forstår. Da er det viktigste for oss som sitter å skriver oppskriften at vi får tilbakemelding på det, istedenfor å lese rundt at dette var dårlig og skal aldri strikke etter oppskrifter til denne personen igjen. Kanskje du har misforstått noe i oppskriften også?

En som har skrevet en oppskrift hjelper mer enn gjerne hvis du skulle trenge det - men det er du som må spørre!

Likes

Comments

Nedsatt pris på alle maskemarkører, gjelder ut påsken!

INFO:

5 stk for 69,- (Førpris: 99,-) eller 10 for 99,- (førpris: 149,-) + porto 20,-.

Hjertepilene finnes i både sølv og gull (se bilde)!

Halskjede med engel, og 5 maskemarkører!

Førpris: 179,- NÅ: .129,- + porto 20,-!

NB: Kun 3 igjen!

BETALING OG LEVERING:

Vipps eller bankoverføring!

NB: ved betaling med vipps blir maskemarkørene sendt fortløpende, å ved bankoverføring blir de sendt når pengene er på konto eller fortløpende mot kvittering på betalt!

Ønsker du å benytte deg av påsketilbudet, ta kontakt på Facebook 'Mona Charlotte Nordby' eller på epost: mona.nordby@hotmail.com! 🌸

Riktig god påske! 💛

Likes

Comments

(NB: Oppskriften er satt sammen og laget av meg. Ved kopiering av oppskrift, vær vennlig å gi beskjed + skrive hvor dere har fått den i fra! Takk.)

OPPLYSNINGER TUBEHALS

  • Masker: 168
  • Garn: Hexa - Du store alpakka (farge: Natur)
  • Pinne: 6 mm - 60 cm
  • Lengde: 82
  • Bredde: 12


OPPSKRIFT - TUBEHALS

Legg opp 168 m på rundp nr 6, og stikk som følgende:

1 omgang: Lag en vri før du begynner å strikke endene sammen. 2 omgang: 3 rett og 3 vrang. Fortsett med 3 rett og 3 vrang til halsen måler 12 cm i bredde!


FELLING:

Strikk 2 masker, trek deretter den først strikkede over den andre. Det er nå felt 1 maske, og det er 1 maske på høyre pinne. For å felle 1 maske til, strikk 1 ny maske og dra den gamle masken fra høyre pinne over den nye. Gjenta til det bare er 1 maske igjen på høyre pinne. Klipp tråden av, og trekk i høyre pinne med masken på, helt til enden av tråden kommer ut.

lYKKE TIL! ❤

Likes

Comments