Ibland tror jag att mina drömmar stoppar mig från att genomföra mina drömmar. Jag drömmer om att resa och se världen, samtidigt så vill jag skaffa lägenhet och få ett bra jobb utbilda mig osv, och jag vill gör allt nu på en gång. jag tror att jag har svårt att bestämma mig vad jag ska gör efter hösten för att jag är rädd att jag kommer missa någon möjlighet om jag reser istället för att åka som au pair eller om jag lämnar mitt jobb på fastighetsbyrån osv. Jag gör allt lite svårare för mig själv än vad det behöver göra och det gör mig helt galen. Ibland tror jag faktist att jag även blir lite bekväm utav mig och jag förväntar mig även av mig själv att jag ska göra så mycket stora och häftiga saker innan jag bildar familj. Jag vill inte behöva kolla tillbaka på mitt liv och ångra att jag inte gjorde "det". Jag kanske bara ska spontan boka en biljett i höst och se vart allt slutar, så jag inte hinner tänka igenom allt så mycket.

Love Lydia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För några dagar sedan när jag jobbade så kom jag på att jag skulle flytta till USA och plugga, och få en utbildning inom till exemple inrednings arkitektur.  Men bara en stund senare hade jag ångrat mig igen. Ibland blir jag galen på mig själv, inte konstigt att jag är så förvirrad, för exakt så här är det när det kommer till ett år som au pair, jag tror jag skrev i ett tidigare inlägg att jag bestämt mig för att inte åka, och mycket riktigt hade jag de. Jag tackade nej till den förra familjen jag var matchad med. Men efter bara 20 min så hade jag en ny familj som har mailat till mig och vill prata med mig och tror jag kan vara en match för dom så fick jag sån där beslutsångest ingen. Tycker det är lika spännande när man får mail om en ny familj. så nu sitter jag där i klistret igen, haha. Idag så kom det ut en lägenhet jag blev intresserad utav och ska på visning om 2 veckor, ena sekunden planerar jag att att köpa lägenhet och andra sekunden vill jag inte vara kvar i stan och bara åka utomlands, som au pair eller resa runt en längre tid. 

Likes

Comments

Nu när studenten börjar närma sig så får man ju frågan om vad man ska göra efter skolan och om vad man har för framtidsplaner osv. Jag har så många olika svar på den frågan, men det jag oftast säger är att jag ska jobba och resa sedan om ca 2-3 år utbilda mig till fastighetsmäklare. Men ibland så undrar jag om det är något som jag säger av ren automatik för att det var planen en gång. Just nu känner jag mig bara förvirrad bland alla drömmar och planer om framtiden, det handlar inte om att jag inte vet vad jag vill göra utan snarare vart ska jag börja och hur lägger jag upp allt för att jag inte ska gå miste om något och ångar mig i framtiden att jag inte gjorde det. För jag vill inte behöva tänka om 10-15 år, "fan vad jag ångar att jag inte tog chansen och gjorde det". 

Love Lydia

Likes

Comments

​Tor att de här får bli en blogg där jag skriver lite i när jag känner för det. Verkar inte gå så bra för mig att komma igång med det kontinuerliga bloggandet. Det har hänt lite sedan jag skrev sist, jag har fått jobb på fastighetsbyrån som mäklarassistent, superkul! har även blivit erbjuden ett fast schema på mitt anda jobb monitor hjälpen, också superkul då jag trivs som fisken i vattnet där. Har även blivit erbjuden jobb i Kanada i minst 6 månader som au pair hos en helt underbar familj. Har sagt att jag ev inte kan ta jobbet, då jag fått ett jobb som kan hjälpa mig att komma in på högskola senare. Om man har jobbat som mäklarassistent i 2 år har Gävle högskola nämligen 20 reserverade platser på mäklarlinjen, vilket är toppen då jag vill bli mäklare.  Även om allt flyter på väldigt bra just ju med jobbmöjligheter osv så känner jag mig stressad över framtiden och vad jag ska göra efter studenten. Jag vet att jag vill jobba och resa, flytta hemifrån osv. men ändå vet jag inte vad jag ska göra vilket gör mig stressad. Var och kollade på en lägenhet i onsdags som var supermysig och på måndag ska jag på en till visning. Sen känner jag mig väldigt less på skolan och tycker att jag skulle kunna så mycket bättre saker än att vara där på dagarna, tror att mycket har med att göra att jaget jag skulle kunna ha jobbat istället. inte så mycket att göra dock, får kämpa mig igenom dom sista 4 månaderna. Just ja jag har ju fyllt 20 sedan jag skrev sist, det får man ju inte glömma. hade en jättebra födelsedag med hela tjocka släkten här på dagen och lite vänner över på kvällen, supermysigt.

Love Lydia 

Likes

Comments

Ja har jag blivit nå klokare om vad jag vill göra efter studenten sedan jag senast skrev? Svar nej, snarare mer förvirrad och beslutsångesten är större än nånsin. När jag bleb klar men min au pair ansökan så sa dom till mig att eftersom jag var så tidigt ute så skulle jag förmodligen inte bli matchad med någon familj för än efter jul, men det gjorde inte mig så mycket utan då hade jag ju tid på mig att vad jag ville göra osv. Men jag har redan blivit matchad med 2 st familjer. En familj ca 25 minuter utanför Chicago i Illinois, men tror att både jag och familjen att det inte var en match. Sen gick det bara 3-4 veckor så fick jag ett nytt mail om jag blivit matchad med en familj i Warrenton Virginia. Familjen har 4 st barn och allt verkar hur bra som helst, så nu måste jag ju verkligen bestämma mig om jag vill åka eller inte så jag tycker att familjen verkar jättebra.

Dessa beslut som måste tas hela tiden, dom gör mig galen snart!! Inte nog med att alla dessa tankar om vad jag sak göra kretsar i mitt huvud så har jag jättemycket i skolan..

Men om 3 dagar sitter jag på planet mot LA för att spendera 5 dagar där med en familj jag känner sen bär det av till min värdfamilj i Texas för att spendera Thanks giving med dom. Ska bli så kul att äntligen få komma tillbaka och träffa alla. Christa som jag bodde med som är ifrån Tyskland kommer också dit så hela familjen är samlad igen :D 

Love Lydia 

Likes

Comments

De va ett tag sedan jag skrev senast, sist hade jag nästan precis kommit hem från USA och nu har jag varit hemma i över ett år. Tiden bara flyger iväg, de är över 2 år sedan jag tog mitt pick pack till andra sidan Atlanten. Har precis börjat mitt sista år på gymnasiet, eftersom jag åkte iväg ett år så hamnade jag ett år efter, så min gamla klass tog studenten i juni men nu är de min tur att ta studenten nästa gång. Har alldeles för många idéer om vad jag vill göra efter gymnasiet, just nu är jag inne på att åka som au pair så håller på med ansökan för fullt, men samtidigt så vill jag kanske jobba sen resa, vet att jag vill ta ett break från pluggandet innan jag börjar plugga till mäklare. Sen är ju frågan ska jag jobba som mäklare i Sverige eller någon annanstans? hmm... Jag har ju sagt att jag sak bli mäklare dom senaste åren och varit väldigt bestämd om det, men samtidigt vill jag ju jobba internationellt och resa mycket så vet inte riktigt hur jag sak lösa de. Men tänkte iallafall nu kanske börja skriva här lite oftare om jag nu sak åka tillbaka till USA som au pair eller om de blir till London, ja vi får se vart de bär av i juli nästa sommar.

Love Lydia 

Likes

Comments

Imorgon är de 2 veckor sedan jag lämnade mitt hem i Texas, vilket känns helt sjukt. De var nog en av dom jobbigaste dagarna någonsin. De var jobbigt att säga hej då till min familj i Sverige för 1 år sen med men då vet man att man kommer se dom om 1 år igen, nu vet man ju inte när man ses igen och de tycker jag är jättejobbigt... men förhoppningsvis så dröjer de inte allt för länge.

De blev en ganska strulig hemresa men lite oväntade problem.. jag och Johnny från Danmark skulle åka med varandra hela vägen till London tillsammans, och på vägen dit hade vi ett stopp i Chicago. Vår resa började med att vårt plan var försenat i ca15-20 min med de gjorde ju inte så mycket då vi hade 4 timmar till vårt nästa plan i Chicago. Vi landade och letade upp en resturang och åt middag. Får även reda på att min familj inte kunna landat i Boston pga vädret så dom satt på en militärbas så dom missade både sitt plan till London och från London till STHLM, så då visste vi inte när dom skulle komma till Sverige igen men som tur va så fick dom nya biljetter så dom skulle landa 1 timme innan mig så de löste ju sig bra. I Chicago mötte jag upp min kompis John som bott i CA ett år, mötte även Matilda som jag träffat tidigare i Sverige där så de va ju kul. Efter mycket väntande så får vi reda på att vårt flyg är 1 timme försenat så de var ju inte så kul... Väl på planet så fick vi mat och sen kollade jag på film och sov lite. Efter 7 1/2 timme landade vi äntligen i London men där var vi tvungen att stressa då vi hade 5 min innan vår gate stängde och 20 min innan planet lyfte. Vi sprang och kollade på depature tavlorna efter Stockholm men de fanns inte med så vi frågade och då var vi tvungen att ta tåget till en annan terminal och där tar vi hjälp av en kille som släpper förbi oss i kön och där får vi reda på att vi missat vårat på plan och att vi måste vänta i 2 1/2 timme tills nästa plan, så där satt vi och ville bara hem efter att ha rest i nästan ett dygn. när de börjar närma sig avgång så säger dom att vårat plan är försenat i ca 1 1/2, inte de roligaste precis.väl på Arlanda hämtade vi upp våra resväskor men både jag och John saknade våra handbagage som blivit incheckade och dom hade ingen aning vart dom va så de va ju de sämsta slutet man kunde få på resan hem... 

Sen efter nästan 24H på resande fot så var vi på väg mot hudik, och de första jag gjorde när jag kom hem var att smyga in hos min bästis bella och överraska henne som inte hade nån aning om att jag var hemma så de var kul. sedan hjälpte hon mig att lura ut Amanda så jag kunde överraska henne med så de blev en bra kväll trots allt strul.

Sen på torsdagen så kom mormor och fikade senare på dagen så överraskade jag mina andra vänner på skolan, sen kollade vi runt på stan och bara slappade. De blev ett väldigt långt inlägg nu så tänkte inte skriva så mycket mer, vi får se om jag hittar nå blogg energi och skriver nå fler inlägg snart.

Love Lydia

Likes

Comments

Har haft en riktigt toppen dag idag, började med en liten sovmorgon, sedan efter frukosten målade jag lite på en takplatta somjag målar för US history, varje år får 2 st från min US history lärares klass måla en takplatta som hon sedan sätter upp i taket, och i år blev jag en av dom så de var kul. kommer visa bild sen när den är klar. vid 2 tiden åkte vi till Jamie som är min LC för våran avskedsfest med alla utbytisar. dom hade hyt en jätte stor uppblåsbar vattenrutschkana som såg ut som en hoppborg, de var superkul, kännde mig som 5 år igen. Vi skratttade massor och bara njöt av den sista tiden tillsammans. Känns så konstigt att vi inte kommer ses mer på ett tag, men förhoppningsvis så kommer vi hålla kontakten och ses snart igen. Vi är ett super bra gäng och kommer verkligen att sakna alla nå galet mycket.

Bara 3 dagar kvar nu tills mina föräldrar kommer sedan bär de av hem om runt 20 dagar tor jag de är.  har så mycket stress och längtan nu såhär på slutet av mitt utbytesår, har finals i skolan som måste göras, måste jobba upp mitt matte betyg som precis ligger under godkänt... De är så mycket mixed feelings nu innan jag ska hem. längtar efter svenskskommar, mina vänner självklart, skaffa körkort samtidigt som just de stressar mig så oerhört mycket så jag vet inte vad jag ska ta mig till, vill inget annat än att klara de på första försöket. Längtar tills jag får jobb så jag kan tjäna pengar och göra massa roliga saker, kunna gå ut med mina vänner, men samtidigt så vill jag inte lämna min familj här, har fått en till familj som alltid kommer betyda så mycket för mig och jag har fått en syster i tyskland som jag för övrigt ska åka till i oktober, längtar så mycket tills dess. De är så mycket som jag inte vill lämna samtidigt som jag har så mycket att se fram emot. Ska bara njuta av min sista tid här nu så får se om jag bloggar nå innan jag åker hem, annars så skriver jag när jag kommer hem.

Love Lydia

Likes

Comments

Ligger i sängen och kollar på million dollar listing New York, de handlar om mäklare som säljer lägenheter i New York för miljontals dollar. De är ett sådant program som får mig att drömma mig bort lite extra.De får mig att vilja kämpa för att lyckas lika bra som dom, skulle kunna tänka mig att flytta till LA, London eller kanske NY att jobba ett tag bara för att testa något nytt och upptäcka världen och ja älskar att prata engelska :)

Har så mycket jag vill göra i livet så jag vet inte vad jag ska ta mig till. skulle vilja plugga teater eller inredningsarkitektur men samtidigt vill jag jobba som mäklare, flytta utomlands. Även om jag känner att jag vill bo i Sverige ett tag nu när jag hem igen så känner jag att jag är inte helt klar med att bo utomlands, USA och allt. Om jag kunde jobba som vad som helst så skulle de självklart vara skådespelerska. 

Idag är de en vecka kvar tills min familj kommer vilket känns helt sjukt, de har alltid varit slutet av mitt år och så långt borta min nu står vi här och jag har bara drygt en månad kvar i USA vilket är väldigt sorgligt, men jag ska försöka att komma tillbaka redan nästa maj då min värdfamiljs dotter ska gifta sig så förhoppningsvis lyckas jag spara ihop pengar tills dess.

Love Lydia


Likes

Comments

Ligger i sängen och lyssnar på Veronica Maggio och tänker som i vanlig ordning. Började min morgon med att vakna upp med en huvudvärk vid 11, gick och åt frukost med min familj, och då kom ämnet hemresa upp och så klart började jag grina vi frukostbordet. Känns konstigt att de här året snart är slut, de är så nära samtidigt som de känns så långt borta. De har verkligen varit ett lärorikt år. Har verkligen lärt mig så mycket om mig själv. Samtidigt som jag har hittat mig själv så tror jag aldrig att jag varit så vilsen i mig själv heller.  De är jätte svårt att förklara de, men jag att man måste vara liten vilsen innan man kan hitta rätt. Jag har upptäckt så mycket nytt om mig själv, jag har alltid varit en person som nästan aldrig grinat eller visat känslor osv men kan inte minnas att jag har haft så lätt till gråt som dom här månaderna, vilket visar att jag är mer lik min mamma än vad jag trodde. T.ex. när jag var ute och skulle träna förra helgen så började jag min intervall träning men ganska snabbt så insåg jag att de var för varmt och att jag inte skulle orka och blev så frustrerad och irriterad att jag bara vill lägga mig ner och grina. Under ett bra tag har jag försökt att säga till mig själv att jag måste våga öppna upp och våga visa mer känslor och jag är en bra bit på väg.  Nu på kvällen har jag legat och läst brev jag fått av min älskade familj och mina vänner innan och efter att jag åkte, bara för att på mina mig själv om hur mycket dom faktist bryr sig, så självklart blev de några tårar när jag läste. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fantastiska fina och underbara människor runt om mig. 

Love LydiaLikes

Comments