Header

​Suveränt god vegansk pastasås! Kan verkligen rekommenderas! 

Ingredienser:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 morötter

200g rotselleri

2msk olivolja

½dl tomatpuré

1tsk torkad timjan

1tsk torkad rosmarin

2 lagerblad

ca 780-800g krossade tomater

1½dl torra röda linser

2 grönsaksbuljongtärningar

2msk soja

5dl vatten

salt och peppar

1 kruka basilika

  1. Skala och hacka lök. Riv morötter och selleri grovt.
  2. Bryn grönsakerna i oljan.
  3. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt fräsa med någon minut.
  4. Tillsätt de krossade tomaterna, linser, buljong, soja och vatten. Koka lugnt i ca 20 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Strimla basilika och rör i innan servering.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God och enkel, snabb vardagsmat!

Ingredienser:

1000g kycklingfilé

2 rödlök

200g tärnad fryst mango

400ml kokosmjölk

4tsk mango chutney

1 buljongtärning

4tsk curry

salt och peppar


  1. Sätt ugnen på 185 grader varmluft
  2. Lägg kycklingen i en smord och ugnsfast form.
  3. Skär löken i klyftor och lägg ner i formen tillsammans med mango.
  4. Vispa ihop kokosmjölk, mango chutney, buljong och curry. Salta och peppra. Häll blandningen i formen.
  5. Tillaga i ugnen ca 35 minnuter.


Likes

Comments

Snabbaste och enklaste kakan ever!! Du kan inte misslyckas, och god blir den!

Ingredienser:

100g kallt smör

6dl riven kokos

4dl florsocker

2msk vaniljsocker

1dl vispgrädde

Chokladtäcke:

300g smält mjölkchoklad

1dl kokosflagor


  1. Blanda alla ingredienserna till en jämn kladdig smet.
  2. Forma en avlång tårta 10x20 cm, och ställ i frysen minst en timme.
  3. Bred ut den smälta chokladen över toppen och kanterna av tårtan.
  4. Strö kokosflingor över.
  5. Förvara tårtan i kyl eller frys.

Likes

Comments

Ingredienser:

100 g mörka chokladknappar, 70% kakao

3 msk kokosolja

375 g svarta bönor, konserverade i vatten, avrunna

175 g dadlar, halverade och urkärnade

3 ägg

70 g ljust muscavadosocker

1 tsk vaniljextrakt

55 g kakao

1½ tsk bakpulver

½ tsk malen kanel

1/4 tsk havssalt

  1. Värm ugnen till 175 grader varmluft.
  2. Hetta upp 55 gram av chokladen ihop med oljan. Rör om tills chokladen smält helt och låt den sedan svalna.
  3. Mixa bönorna och dadlarna till en grov pure i en matberedare.
  4. Tillsätt ägg, socker, vanilj och den smälta blandningen. Mixa till en jämn smet.
  5. Blanda kakao, bakpulver, kanel och salt. Tillsätt sedan till smeten och mixa snabbt ihop.
  6. Bred ut smeten jämnt i en form 20x20cm med bakplåtspapper.
  7. Grädda kakan i ugnen 25 minuter eller tills kakan rest sig och börjat spricka i kanterna men fortfarande är mjuk i mitten.
  8. Strö över resterande chokladknappar och låt svalna i 20 minuter. Lyft ur formen och låt svalna helt på galler. Skär sedan kakan i 16 bitar.

Likes

Comments

Ingredienser:

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1 piri piri frukt

840g blandfärs

30g fryst finhackad basilika

1 msk buljong

1msk salt

Rapsolja


1. Hacka lök och piri piri.

2. Blanda alla ingredienser i en bunke.

3. Rulla lagom stora köttbullar av färsen.

4. Stek köttbullarna i olja i en het panna.

Likes

Comments

​God och mättande smoothie! Perfekt innan träning.

Ingredienser:

250 g skivade jordgubbar och blåbär

40 g mandlar

40 g cashewnötter

25 g rent havregryn

4½ dl mandelmjölk

2msk agavesirap

  1. Lägg bär och nötter i en mixer. Häll i havregrynen och hälften av mjölken. Mixa till en slät shake.
  2. Tillsätt resten av mjölken och sirapen och mixa slät.
  3. Häll upp i fyra glas och servera direkt.

Likes

Comments

Super god varm soppa som är enkel att göra!

Ingredienser: 4 portioner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

½ purjolök

2 morötter

1 palsternacka

olja

1000 g kycklinglår

1dl torrt vitt vin

2 msk torkad dragon

8 dl vatten

3 buljongtärningar

2-3dl grädde

salt och svartpeppar

  1. Skala och hacka lök fint. Skölj purjolök och strimla den. Skiva morot och palsternacka.
  2. Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt.
  3. Tillsätt morot, palsternacka, kyckling, vin, dragon, buljong samt grädde och koka upp. Låt sjuda på medelhög värme tills kycklingen är genomkokt, ca 30 minuter.
  4. Ta upp och plocka köttet från kycklinglåren. Lägg tillbaka kycklingen i soppan och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med glutenfritt bröd och en klick crème fraiche.

Likes

Comments

Supergoda nyttiga plättar!

Ingredienser:

1 ägg

4äggvitor

150g keso

2msk kokosmjöl

1msk stevia strö

kokosolja till stekning


  1. Vispa ihop alla ingredienser till en väl blandad smet.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek små plättar till en gyllene färg.
  3. Toppa med bär och kokosflingor eller sylt!

Likes

Comments

Perfekt att få in lite grönsaker i brödet. Man känner inte alls av det utan brödet blir bara saftigt och gott!

450g grov glutenfri mix

1tsk brödkryddor

1tsk salt

25g smör

200g zucchini, grovt riven

55g valnötter, grovt hackade

50g jäst

2-2½dl ljummet vatten

  1. Lägg mjöl, krydda, salt och smör i en bunke och arbeta ihop till en smulig blandning.
  2. Blanda ner zucchini och valnötter.
  3. Lös jästen i vattnet. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn deg.
  4. Lägg degen i en smord brödform och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 165 grader varmluft.
  6. Grädda brödet ca 50 minuter.

Likes

Comments

Goda mättande frukostbröd som går snabbt att göra och är därför perfekt till en brunch! Fylliga, saftiga, mjuka med en hård yta.

Ingredienser till ca 12st:

5 dl vatten
50 g jäst
1,5 msk fiberhusk
0,5 dl ljus sirap
2 msk matolja
2 tsk salt
700 g Glutenfri Grov Mjölmix


Gör så här:

  1. Lös upp jästen och Finax Psyllium i det fingervarma vattnet (37º), låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Blanda ner övriga ingredienser, men spara lite av mjölmixen till utbakningen.
  3. Blanda degen väl i maskin, ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 20 minuter.
  5. Dela därefter degen i 12 bitar på mjölat bakbord. Forma som bagels genom att göra en rulle (ca 2 cm tjock) och sätt därefter ihop ändarna.
  6. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Koka upp vatten i en stor gryta. Koka varje bagel i vattnet ca 1 min på varje sida och lägg därefter upp på plåten och garnera gärna med sesamfrö eller vallmofrön.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 225º ca 20 minuter.
  9. Låt svalna på galler.

Likes

Comments