Header
View tracker

Ingredienser:

75g smör

½dl socker

½dl ljus sirap

1 1/4msk pepparkakskrydda (kanel, ingefära, nejlika och kardemumma )

1tsk fiberhusk

1 ägg

4-4½dl glutenfri ljus mjölmix + någon dl extra vid utbakningen

1.½tsk bakpulver


Gör så här

1. Smält fettet i en kastrull och blanda i socker, sirap, kryddor och Fiberhusk.

2. Låt det stå i ca 20 minuter innan du tillsätter ägget och mjölmixen blandad med bakpulvret. Forma till en deg och lägg den i plastpåse. Lägg degen i kylskåp och låt den vila ett par timmar eller över natten.

3. Dela degen i tre bitar och kavla ut dem i omgångar mellan bakplåtspapper. Använd extra mjölmix om degen klibbar. Ta ut kakor med mått och lägg ut på plåt täckt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen på 180 grader varmluft till lagom färg i ca 10 minuter.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jättegod sås till pasta men kan också serveras med ris eller potatis. Vegetarisk sås som är mycket enkel och lätt att göra.

Ingredienser:

1 liter svamp, kantareller förslagsvis

1pkt halloumiost

1 paprika

olja

3dl grädde

salt

peppar

en skvätt soja, glutenfri

torkad basilika

vitlökspulver

paprikapulver


1. Skär svamp, halloumi och paprika i bitar.

2. Börja med att steka halloumin i oljan till den har fått fin färg, lägg då i paprika och svamp och låt steka tills de mjuknat något.

3. Häll över grädden och krydda efter smak.

Likes

Comments

View tracker

Denna köttfärssåsen slänger du ihop på två minuter och den är supergod!

Ingredienser:

Sojafärs, Ica

Creme fraiche

Fryst hackad basilika

Salt, peppar, vitlökspulver, paprikapulver


1. Börja steka sojafärsen i olja.

2. Tillsätt en klick creme fraiche.

3. Krydda med basilika, salt och peppar. Krydda ytterligare vitlök och paprikapulver.

Likes

Comments

Mjuka och saftiga enkla frallor som smakar underbart nybakade, men smakar även som nybakat om man fryser in de och tinar upp!

Ingredienser:

25g jäst

3dl kall mjölk

2msk honung

2msk olivolja

1tsk salt

1 morot, finriven

1dl rena havregryn

5dl havremjöl

2msk fiberhusk

Topping:

Solrosfrön

Pumpafrön

  1. Smula ner jästen i en degbunke.
  2. Tillsätt mjölken och vispa tills jästen är helt löst.
  3. Tillsätt honung, olja, salt, morot, havregryn och bovetemjöl. Blanda till en smet.
  4. Blanda ner fiberhusk.
  5. Låt degen jäsa övertäckt 45 minuter.
  6. Dela degen i 15 lika delar och rulla varje bittill en bulle.
  7. Placera bullarna på plåt med bakplåtspapper.Pensla med vatten och strö över frön.
  8. Täck över bullarna och jäs 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.
  10. Grädda bullarna 8-10minuter.

Likes

Comments

Supergod fröig limpa som är enkel att slänga ihop!

Ingredienser:

50g valnötter

50g sesamfrön

100g grov glutenfri mjölmix

2msk fiberhusk

1tsk salt

2tsk bakpulver

50g pumpafrön

50g solrosfrön

25g sesamfrön

25g linfrön

250g creme fraiche

6 ägg

  1. Mixa valnötterna och sesamfrön till mjöl i enmatberedare eller med stavmixer.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en rymligdegbunke.
  3. Vispa ihop creme fraiche och ägg.
  4. Blanda ihop torra och blöta ingredienser till enlös deg.
  5. Täck över och låt degen svälla tio minuter.
  6. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  7. Smörj en brödform, ca 1½ liter. Strö sesamfrön iformen. Häll sedan smeten i formen och strö över valfria fröer.
  8. Grädda brödet 80 minuter.
  9. Låt svalna under bakduk innan du skär upp de.

Likes

Comments

Ingredienser:

1 gul lök

1 paprika

250g champinjoner

600g vego bitar från Quorn, tinade

1 sojagrädde, á 250ml

Örtsalt, torkad basilika, paprikapulver, viltlökspulver

En skvätt soja, glutenfri

1. Hacka löken. Dela paprika och champinjoner i mindre bitar.

2. Börja med att fräsa grönsakerna. Tillsätt örtsalt.

3. Tillsätt vego bitarna. Låt de få färg.

4. Tillsätt sojagrädde och krydda efter smak. Tillsätt en skvätt soja för att få lite färg.

5. Kvart att servera med ris eller pasta.

Likes

Comments

Magiskt goda rutor för en chokladälskare!

Ingredienser:

200g smör

4dl strösocker

3tsk vaniljsocker

1 ¼ dl kakao

4 ägg

3dl fin glutenfri mjölmix

100g dumlekolor (kan innehålla spår av gluten)

100g mörk dumlekolor (kan innehålla spår av gluten)

Topping:

2½dl jordnötter

250g mörk choklad

Garnering:

200g mjölkchoklad


  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt socker, vaniljsocker, (sikta ner) kakao, ägg och glutenfri mix. Rör samma till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en bakplåtsklädd form 25x35cm och fördela jämnt.
  5. Dela dumlekolorna i bitar och fördela jämnt över smeten.
  6. Grädda kakan i ugnen ca 30 minuter.
  7. Ta ut kakan och låt den svalna.
  8. Smält chokladen över ett vattenbad och blanda ner jordnötterna. Bred blandningen över den kalla kakan.
  9. Smält den ljusa chokladen över ett vattenbad och ringla överkakan.
  10. Låt kakan kallna helt och chokladen stelna innan du skär den i fyrkanter.

Likes

Comments

En riktigt klassisk kladdig god kaka med riklig chokladsmak! Minns hur mycket min syster bakade det när vi var yngre.

Ingredienser:

100g smör

3dl socker

2 ägg

1dl fin glutenfri mjölmix

3-4msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 nypa salt

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på175 grader

2. Smält smöret i en kastrull

3. Tillsätt sockret

4. Lägg i de övriga ingredienserna och blanda till en smet

5. Smöra en ugnssäker bakform, häll i ströbröd el. kokos

6. Häll i smeten

7. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16-20min

Servera med grädde, glass och färska bär!

Likes

Comments

Paj som är god och snabb, oslagbart. Nyttigt med gröna grönsaker i höstmörkret.

Pajskal:

100g smör

1dl havregryn

1½dl majsmjöl

Fyllning:

1msk rödlök

1 broccolistånd

150g fetaost

1näve färsk babyspenat

3ägg

1dl creme fraiche

3dl riven ost


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175grader varmluft.

2. Blanda alla ingredienserna till pajskalet. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda 10 minuter.

3. Skiva rödlöken fint, skär broccolin och fetaosten i bitar.

4. Blanda ägg, creme fraiche och 2 dl ost.

5. Ta ut pajskalet och fördela lök, broccoli, ost och spenat i skalet. toppa med stanningen av ägg.

6. Toppa med resten av osten och grädda i ugnen ca 25-30 minuter.

Likes

Comments

Ingredienser:

300g naturell tofu

3 msk japansk eller glutenfri sojasås

2-3tsk citronsaft

½tsk torkad dragon

1dl glutenfri fin mjölmix

1-2 ägg

2dl glutenfritt ströbröd, gärna panko

Rapsolja

  1. Skär tofun i stänger i liknande storlek somfiskpinnar. Pressa ut väskan ut tofun genom att trycka varje bit mothushållspapper eller en kökshandduk.
  2. Blanda sojasås och citronsaft till en marinadoch smula ner dragon. Lägg tofustängerna med marinaden i en påse. Låt ligga ochdra tio minuter.
  3. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg mjölmixoch ströbröd i två andra tallrikar.
  4. Doppa varje tofustav i först mjölmix, sen äggoch sist ströbröd. Gör samma sak med all tofu. Stek stavarna i olja ett parminuter på varje sida i en medelvarm panna.
  5. Servera med potatismos och citronklyftor.

Likes

Comments