Header

Super god varm soppa som är enkel att göra!

Ingredienser: 4 portioner

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

½ purjolök

2 morötter

1 palsternacka

olja

1000 g kycklinglår

1dl torrt vitt vin

2 msk torkad dragon

8 dl vatten

3 buljongtärningar

2-3dl grädde

salt och svartpeppar

  1. Skala och hacka lök fint. Skölj purjolök och strimla den. Skiva morot och palsternacka.
  2. Hetta upp en stor kastrull med olja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt.
  3. Tillsätt morot, palsternacka, kyckling, vin, dragon, buljong samt grädde och koka upp. Låt sjuda på medelhög värme tills kycklingen är genomkokt, ca 30 minuter.
  4. Ta upp och plocka köttet från kycklinglåren. Lägg tillbaka kycklingen i soppan och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med glutenfritt bröd och en klick crème fraiche.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Supergoda nyttiga plättar!

Ingredienser:

1 ägg

4äggvitor

150g keso

2msk kokosmjöl

1msk stevia strö

kokosolja till stekning


  1. Vispa ihop alla ingredienser till en väl blandad smet.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek små plättar till en gyllene färg.
  3. Toppa med bär och kokosflingor eller sylt!

Likes

Comments

Perfekt att få in lite grönsaker i brödet. Man känner inte alls av det utan brödet blir bara saftigt och gott!

450g grov glutenfri mix

1tsk brödkryddor

1tsk salt

25g smör

200g zucchini, grovt riven

55g valnötter, grovt hackade

50g jäst

2-2½dl ljummet vatten

  1. Lägg mjöl, krydda, salt och smör i en bunke och arbeta ihop till en smulig blandning.
  2. Blanda ner zucchini och valnötter.
  3. Lös jästen i vattnet. Blanda med de torra ingredienserna till en jämn deg.
  4. Lägg degen i en smord brödform och låt jäsa övertäckt i 1 timme.
  5. Sätt ugnen på 165 grader varmluft.
  6. Grädda brödet ca 50 minuter.

Likes

Comments

Goda mättande frukostbröd som går snabbt att göra och är därför perfekt till en brunch! Fylliga, saftiga, mjuka med en hård yta.

Ingredienser till ca 12st:

5 dl vatten
50 g jäst
1,5 msk fiberhusk
0,5 dl ljus sirap
2 msk matolja
2 tsk salt
700 g Glutenfri Grov Mjölmix


Gör så här:

  1. Lös upp jästen och Finax Psyllium i det fingervarma vattnet (37º), låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Blanda ner övriga ingredienser, men spara lite av mjölmixen till utbakningen.
  3. Blanda degen väl i maskin, ca 5 minuter.
  4. Låt degen vila i bunken under bakduk, ca 20 minuter.
  5. Dela därefter degen i 12 bitar på mjölat bakbord. Forma som bagels genom att göra en rulle (ca 2 cm tjock) och sätt därefter ihop ändarna.
  6. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  7. Koka upp vatten i en stor gryta. Koka varje bagel i vattnet ca 1 min på varje sida och lägg därefter upp på plåten och garnera gärna med sesamfrö eller vallmofrön.
  8. Grädda i mitten av ugnen, 225º ca 20 minuter.
  9. Låt svalna på galler.

Likes

Comments

Goda hälsosamma plättar med nyttiga fetter.

Ingredienser: 4porioner

1½dl riven kokos eller kokos chips

2dl majsmjöl

1burk kokosmjölk, 400g

2ägg

1krm salt

Olja till stekning

  1. Rosta kokosflingorna lätt i en torr stekpanna tills de fått fin färg om de inte redan är rostade. Rör om och passa noga!
  2. Vispa samman rismjöl och kokosmjölk.
  3. Vispa ner ett ägg i taget.
  4. Blanda ner den rostade kokosen.
  5. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
  6. Stek plättarna gyllenbruna i olja i ett plättlägg eller en stekpanna.

Likes

Comments

​Supergod lyxig lax som enkelt tillagas i ugn och kan förberedas innan!

Ingredienser
500 g lax i portionsbitar
200 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
½ kruka färsk basilika
½ dl finhackade soltorkade tomater
salt och peppar
2 dl riven parmesanost


  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsfast form. Strö över de skalade räkorna.
  3. Blanda crème fraiche, vispgrädde, hackad basilika, soltorkade tomater, salt och peppar.
  4. Häll blandningen över laxen och räkorna och toppa med riven parmesanost. Täck med plastfolie och förvara i kylskåp.
  5. Grädda i 20–25 minuter tills gratängen fått fin färg.
  6. Garnera gratängen med färsk basilika. Servera den gärna med en sallad och glutenfri couscous.

Likes

Comments

Magiskt goda onyttigheter för oss nutella-lovers!! Perfekt till söndagsbrunchen.

Ingredienser:
4 skivor glutenfritt vitt bröd

ca 3/4 dl nutella

Frukt eller bär

1 ägg

1 msk mjölk

Strösocker

Smör till stekpannan

  1. Skär bort kanterna på brödskivorna och kavla dem tunna.
  2. Bred på nutella och lägg fruktbitar eller bär på ena sidan av brödskivorna.
  3. Rulla ihop till rullar.
  4. Vispa upp ägg och mjölk i en djup tallrik.
  5. Doppa rullarna i äggsmeten och stek i smör runt om tills de fått fin färg.
  6. Rulla dem i strösockret och servera direkt.

Likes

Comments

Perfekta frasiga plättar med extra allt. Mjuka med mycket god smak!

Ingredienser:

50g smör

15g jäst

1dl mjölk

½dl vispgrädde

1äggula

1dl bovetemjöl

½dl majsstärkelse

1krm salt

1äggvita

  1. Bryn matfettet och låt de svalna.
  2. Smula jästen i en bunke.
  3. Tillsätt mjölk, grädde och äggula(spara vitan). Rör tills jästen lösts upp.
  4. Blanda ner bovetemjöl, majsstärkelse och salt. Rör smeten slät och fin. Låt smeten jäsa 1-2 timmar i rumstemperatur.
  5. Vispa äggvitan till ett hårt skum och vänd försiktigt ner i smeten strax innan gräddning.
  6. Stek plättarna fint gyllene på båda sidorna i lite brynt matfett.

Likes

Comments

Älskar både kanel och pannkakor så dessa tunna blev win win!

Ingredienser:

1dl mjölk

1dl vatten

1dl glutenfri fin mjölmix

2 ägg

1tsk kanel

1krm salt

2msk smör

  1. Vispa mjölk, vatten och mjöl till en jämn smet.
  2. Vispa ner äggen.
  3. Smaksätt med kanel och salt.
  4. Smält smör och vispa ner.
  5. Stek tunna créps till en gyllenbrun färg.
  6. Servera med smörstekta äpplen.

Likes

Comments

Mörk chokladcrème blandas med vit chokladcrème i ett portionsglas, och toppas med blandade bär och en knäckig jordnötskrokant. En både vacker och lyxig efterrätt, som kommer imponera på gästerna! Detta bjuder jag på när jag firar min födelsedag denna helg.

Ingredienser (4 portioner)

Mörk chokladcrème

100 g mörk blockchoklad (55% kakaohalt)

2 dl vispgrädde

Vit chokladcrème

75 g vit blockchoklad

1 1/2 dl vispgrädde

Krokant

25 g smör

3/4 dl strösocker

1 ½ dl saltade cashewnötter (1 ½ dl motsvarar 100 g )

Till servering

2 dl hallon


Så här gör du

  1. Chokladcrème: Hacka chokladen var för sig och lägg i varsin bunke.
  2. Koka upp all grädde och fördela i respektive bunke under omrörning till en jämn smet. Ställ kallt några timmar (eller över natten).
  3. Rör försiktigt (vispa inte) den mörka med en sked tills smeten tjocknar. Vispa den vita moussen tjock med elvisp.
  4. Lägg crèmen i varsin spritspåse och varva den i portionsglas.
  5. Krokant: Koka smör och socker i en kastrull tills sockret är gyllenbrunt. Rör då och då. Vänd ner nötterna och koka under omrörning tills sockret löst sig. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna. Hacka krokanten.
  6. Till servering: Lägg bären på crèmen och strö på krokanten.

Likes

Comments