Vardag

Vilken tuff vecka jag har haft. Sex dagars jobb, varav en heldag (06.45-22.00) gjorde att jag jobbade, borträknat raster, 54 timmar förra veckan. Måndag och tisdag fungerade bra i och med att det var KUÅ. Sen ledig onsdag och sen jobbade jag torsdag-söndag. Heldag i lördags. Torsdagen var riktigt hektisk då jag hade många medicinskt avancerade patienter där en dessutom blev dålig och fick åka till AIMA. Lyckades ändå mirakulöst nog hinna med allting jag skulle - high five till mig själv!

Helgen var rätt bra. Det var precis lagom mycket att göra. Ni vet när man har saker att göra hela tiden men inte heller känner att man inte hinner med? Precis så var det. Otroligt skönt och välbehövligt efter torsdagen. Dock var det tufft att jobba heldag och sen dessutom gå upp och jobba dagpass på söndagen. Det gick helt okej men jobbigt var det.

Speciellt söndag eftermiddag. Av sekretesskäl och respekt för patienter så kan jag inte gå närmare in på någonting men sista timmarna på söndagen var de mest emotionellt tuffa jag har varit med om hittills. Det, tillsammans med sömnbrist, smärre utmattning efter att ha jobbat mycket och PMS gjorde att jag fullkomligt bröt ihop när jag kom hem. Har faktiskt klarat mig från sammanbrott sen jag började jobba men nu gick det inte.

När man jobbar som sjuksköterska så får man uppleva en del jobbiga grejer. Cancerbesked, akutsituationer och människor som dör. Det är tufft men det är en del av jobbet - så man lär sig hantera det. Sen är det vissa patienter som berör en mer än andra, där det är svårare att distansera sig. Inte så att man inte känner med andra patienter eller inte tycker att det är jobbigt, men de allra flesta gånger så kan man släppa det när man går hem eller åtminstone inte bryta ihop av det. Den är gången gick det inte riktigt, vilket är det jag menar när jag säger att vissa patienter berör en mer än andra - det blir svårare att släppa helt enkelt. Usch, det är verkligen ingen rolig känsla.

Turligt nog så var jag ledig igår och idag så att jag kunde återhämta mig, både fysiskt och mentalt. Började igår med att åka hem till Kajsa för lite kaffe, godis, film och massa prat tillsammans med henne och Max. Välbehövligt att kunna ventilera sig lite. Vi kollade på The Conjuring 2 - hence kudden på bilden ovanför! Åkte hem vid tre-tiden och hade träning på kvällen som gick uruselt. Blev tokvarm och fick hög puls redan på uppvärmningen så klev faktiskt av. Det kändes inte bra alls. Berodde säkert på sömnbrist, vätskebrist och utmattning.

Imorse vaknade jag någorlunda utvilad vid halv nio och spenderade förmiddagen i soffan framför nya numret av Femina och en kopp kaffe (eller två). Hoppade sen in i duschen och tog sedan en långpromenad med Xilli. Gick spåret så var ute i cirka en timme. Superskönt att strosa omkring i den friska luften, i naturmiljö med Ludovico Einaudi i hörlurarna. Där snackar vi avkoppling. Kom sedan hem och fortsatte på återhämtningsspåret med läsning och kaffe. Börjar äntligen känna mig som en människa igen.

Nu väntar tre dagars jobb och sedan tre dagars ledighet. Trots en lättare utmattning så känns det inte alls jobbigt och gå till jobbet imorgon, måste vara ett tecken på att jag har hittat rätt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Träning

​Andra seriematchen för i år avklarad. Rejäl förlust men det var väl förväntat. Det enda man kan göra egentligen är att se det som ett otroligt bra träningspass och tänka på att det är under dessa matcher man utvecklas som mest. Synd bara att jag skulle dra på mig ett ryggskott, så pass illa att jag blev hemma från jobbet idag. Hoppas att det värsta lägger sig så att jag kan gå tillbaka till jobbet imorgon. Känns såklart sådär att vara hemma från jobbet när man egentligen är "frisk" men kan man inte gå så finns inte direkt något val i mitt yrke. 

Matchen annars då. Otroligt roligt att vi hade så bra inställning ända fram till slutsignalen. Det är så lätt att gå ned sig och börja inta en negativ inställning men jag tycker att vi höll kvar den positiva andan. Viktigt. Spelmässigt var det sådär i första, men sen tycker jag att det bara gick framåt. Vi fick till några bra lägen med L-passning, förlängning längs sargen och diagonaler. Får vi spela ihop oss lite så kommer det här bli riktigt bra.

Lite roligare var det att killarna vann sin seriepremiär. Nu kunde jag ju inte vara där med tanke på min egna match, men den korta stund jag hann se innan jag gick så såg det bra ut. Hade tydligt varit väldigt mycket fram och tillbaka genom hela matchen. Nu i helgen väntar Vide som motstånd. Skulle väldigt gärna velat varit med under den matchen men jag får nöja mig med att åka dit och se sista delen av matchen eftersom att det återigen krockar med min egen match. Eller ja, är jag inte bra i ryggen och inte kan spela så kanske jag kan åka med. Vi får se. 

Nu ska jag fortsätta vila ryggen och försöka få lite ordning på den. Ikväll väntar träning, ska försöka åka ned och köra väldigt lätt uppvärmning, lite skott och köra med foam rollern. Inflammationen i ryggen brukar lägga sig efter cirka 24 timmar så då är det bra att komma igång lite lätt för att snabba på läkningen. Ska hålla tummarna för att det känns bättre under dagen!

Likes

Comments

Vardag

​Jag tror att det här är cirka den 146:e bloggen jag startar. Har aldrig orkat hålla igång mer än några veckor förut. Har nog haft för dåliga anledningar för att hitta motivationen till att skriva. Den här gången är annorlunda dock, nu skriver jag endast för mig själv. För att kunna kolla tillbaka och se vad jag har haft för mig och hur jag har tänkt. Det kanske är bra med en liten presentation ändå, om nu någon mot förmodan skulle vilja läsa.

Mitt namn är Lydia, jag är 21 år gammal och bor i Uppsala. Egentligen strax utanför Uppsala men planerar att flytta inom en snar framtid. Jag jobbar som sjuksköterska på en kirurgisk vårdavdelning för transplantationer, hormonrelaterade sjukdomar samt operationer i matstrupe/magsäck. Jag trivs fantastiskt bra! Kunde inte ha hamnat på en bättre avdelning. 20% av min arbetstid spenderar jag på KUÅ - Kliniskt UtvecklingÅr. Det är ett projekt som Akademiska sjukhuset har infört för nyutexaminerade sjuksköterskor där man får repetera och fördjupa sig inom både teoretiska och praktiska delar inom sjuksköterskeprofessionen. Fantastiskt roligt!

Förutom att jobba som sjuksköterska så jobbar jag också som massör/sjukvårdare i ett innebandylag. Jag åker ned på träningar och masserar samt är med på matcher och är beredd om någon skulle skada sig. Jag spelar även innebandy själv i division 2. Har precis kommit tillbaka till innebandyspelandet efter ett uppehåll på 3 år. Förutom detta så umgås jag med mina kompisar så mycket som jag kan, läser, kollar på serier och filmer, lyssnar på musik och letar lägenhet.

Vad har jag tänkt skriva om då? Mitt liv och allt vad det innebär. Vad jag gör och hur jag tänker kring saker. Jobb, innebandy, tankar kring böcker, filmer, musik och allt därtill. Vad jag känner för. Jag kommer inte uppdatera x antal gånger per dag. Jag kommer uppdatera när jag har någonting jag vill skriva om. Som det ska vara. 

Likes

Comments