Får se hur långt (kort) det här inlägget blir... Är sjukt trött men känner ändå att jag vill uppdatera lite hihi. Var med på min andra innebandy träning idag, sjukt vad roligt det är alltså! Och jobbigt såklart haha. Men det är så nice att alla liksom är på samma nivå, det blir mycket roligare att spela då!

Annars vad ska man säga om livet? Jag känner att jag inte har tid till något samtidigt som jag har hur mycket tid som helst typ! Jag säger att jag inte har tid till något för att jag ska plugga men sen gör jag massa annat men inte sånt som jag egentligen vill ha den tiden jag "inte har" till. Fattar ni? Om jag typ vill studera Bibeln men så "har jag inte tid" för att jag ska plugga. Men sen så pluggar jag inte men istället för att då studera Bibeln så scrollar jag recept eller bara sitter och pratar med någon eller gör ingenting typ. Som Paulus säger: det jag vill göra gör jag inte, och det jag inte vill göra gör jag. Men samtidigt jag ber ju för det här ofta på morgonen, att jag liksom ska göra det jag ska. Tänk om jag är där Jesus vill ha mig? Inte i allt såklart, att sitta och bläddra timmar på fb kanske inte är planen, men vissa saker? Jag hinner ju ändå i slutändan alltid med allting. Tänk om JK vill att jag ska hamna i lägen där jag verkligen måste lita på Honom? Vilket händer när jag inte pluggar i tid? Jag vet inte... fast samtidigt, om jag får ångest av det känns det ju inte bra... å andra sidan får jag ju det dels för att jag kanske inte litar på att Jesus kommer att hjälpa mig? Jag måste ta steg i tro! Men sen så ska man ju inte låta Jesus sköta allt bara för att man inte orkar eller bara vill göra massa roliga saker. Alltså jag kan ju inte be Jesus om hjälp med allt plugg om jag bara gör massa roliga saker och struntar i att plugga... Däremot kanske om jag gör saker för Hans rike. Hamnar i möte med människor som jag kan nå ut med budskapet till eller tar tid för att stärka vår relation? I don't know. Kanske är det så kanske inte. Man ska ju bli ledd av Jesus genom dagen eller av Anden, men kan man bli det i precis allt hela dagen? Eller blir det så automatiskt om man lyssnar in Honom då och då? På lunchen, mellan lektionerna, efter och innan skolan? Efter och innan träningen? Precis som om du läser om exempelvis hur bra det är att äta nyttigt. Då fortsätter du ju att tänka i de banorna även efter du har läst klart, kanske några timmar eller dagar efter så tänker du kanske på vad du äter. Men om du inte sedan fortsätter läsa på om hur bra det är att äta nyttigt då kanske du slutar? Det kanske är lite så med att följa Andens ledning bara att man behöver "fylla på" oftare. Förmodligen flera gånger varje dag! Men hur vet man vad man ska fylla på med då, eller hur? Ja, Bibelns ord exempelvis men ska man bara slå upp och läsa helt random? Okej nu snurrar tankarna för djupt haha, men har någon något svar eller tankar, känn er fria att kommentera!

Jaha det här blev lite längre än expected... Nu måste jag duscha och sen direkt i säng, såååå trött! G'night 😴

(Från innebandy-träningen obviously, och sen en bild på min frukost som vanligt haha, ni vet den där målmedvetenheten man har på morgonen som man sen tappat bort resten av dagen? Precis så
😂)

PS Osten är inte gammal och äcklig, gjorde mackan i ugnen haha)

Oj höll på och glömma!

Lydia Facts
Jag red innan i typ, vad kan de ha varit, fem år? Slutade typ nian någon gång tror jag, lite osäker. Jag var inte duktig haha, red bara för att få galoppera typ haha, näe men det var ju det roligaste! Var verkligen inte en riktig hästtjej som tyckte om att sköta om hästen innan och efter och så där. Blev ju överlycklig om man fick rida mittenpasset så att man slapp pyssla om hästen och allt det där haha. Nu hade det väl varit helt okej, men jag är inte den där med ett verkligt hjärta för hästar eller för några djur för den delen...

Likes

Comments

Jaha nu har den här dagen gått. Den har varit som många andra måndagar. Vaknar lite sådär halvt taggad på livet kör igen med lite Jesus-power och hamnar på topp. Går genom skoldagen taggad på livet mellan lektionerna och planerat att plugga järnet hela veckan och stornjuta av helgen. Sen när jag väl kommer hem tar jag för lång tid för att sitta och äta (och göra massa andra saker som att kolla recept eller bloggar eller annat) och sen pluggat jag lite men sen är det dags att äta middag med family. Efter det tar man lite sådär middags-paus och tänker att man har all tid i världen och sen hamnar man i miljontals (inte bokstavligt talat) recept och idéer och annat. Då tycker man det är försent att börja plugga fast man egentligen är för lat för att göra det och sen känns hela dagen misslyckad för man har slösat bort tiden man äntligen hade.
Åh. Det går verkligen upp ner upp ner. Det är inte så att jag 100 % tröttnat på gymnasiet utan kanske 50 % tröttnat och 50 % att jag vill göra allt det som jag vill! Skriva, baka, laga mat, arrangera event, dyka djupare i relation med Jesus, läsa Bibeln mer, läsa böcker mer, kanske jobba lite så jag har råd med allt också haha, kunna engagera mig mer i kyrkan, blogga mer! All liksom kreativitet och allt jag älskar och göra vill liksom komma ut! Men jag måste kämpa nu de här sista knappt fyra månaderna!! Alltså tillbaka där jag alltid hamnar haha, be Lydia! Be! Problem solved, nu ska jag sova så jag hinner ha nån sovmorgon imorgon och hinner göra något med den tiden.

Lydia Fun Fact
Jag erkänner, jag har blivit beroende. Det började egentligen tidigare men i Peru tog det fart ordentligt. Det var när jag höll mig borta från sociala medier. Jag blev tvungen att ersätta det med något... Mat! Eller snarare recept av mat och bakverk etc. Ni skulle bara veta hur många recept jag har sparat de senaste månaderna. Har flera hundra om inte tusen sparade recept på safari, på datorn, på Pinterest, på anteckningar, på Facebook, på Ica- och Arla-appen. Plus att jag tar mammas buffé-tidningar så fort de kommer varje månad och kollar igenom dem. Dessutom har jag ju en del bakböcker nu som jag inte kan låta bli ibland! Haha that's me
😂

(Bara lite bilder från helgen(två sista) och lite tråkiga bilder från idag. Jaja, jag har i alla fall tagit bilder den här gången haha, bättre än inget right?)

Likes

Comments

Oh crapie, nu gjorde jag det igen kollade på SKAM. Vilket jag har bestämt att jag inte ska kolla på, dåligt inflytande. Men bara lite, spolade och hoppade. Jesus forgive me. Det får mig ändå att tänka. Paulus skriver i Korinthierbrevet 10:23, “Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet, men allt bygger inte upp". Och så tänker jag, men varför är det så mycket som verkar så "gott" som inte är bra. SKAM har ju så mycket av liksom sex, hångel, killar dit och tjejer hit. Och visst kan det verka lockande, förmodligen kan det också vara så "nice" som det verkar också. Men varför om det är så himla nice, varför är det inte nyttigt? Ja, jämför det med en kaka. En riktigt god kaka med massa socker och smör och choklad. Sååå gott, men verkligen inte nyttigt. Gott men inte nyttigt. Underbart just då men inte nyttigt. Och det kan ge konsekvenser. Nu eller senare. Du kan få ont i magen, du kan få problem med tänderna eller med blodkärlen eller få diabetes eller bli överviktig vilket i sin tur har sina konsekvenser. Hjärtsjukdomar, operationer, kostnader. Samma sak med allt. Det kan vara gott men inte nyttigt, inte uppbyggande. Jag vill inte ha det livet de har. Jag vill ha det livet bara Jesus kan ge. Oh if I would just stick to the road.

Man går med ett glas vatten, spiller ut det, går till Jesus och ber om nytt. Sen går man igen och spiller ut det, och så går man till Jesus igen och ber om nytt osv osv. Efter ett tag börjar man skylla på sig själv och man känner sig misslyckad för att man hela tiden kastar iväg det Jesus ger en. Men grejen är att det är någon (den onde) som lägger något på marken framför en som gör att man snubblar och tappar det Jesus gett en. Man måste se sig för! För det finns en som vill få en att falla! Håll ögonen öppna!
Men om, när, du faller så är Jesus där. I
Him.

Lydia Facts
Jag kollar inte på serier egentligen, slutade för något år sedan därför att jag insåg att det verkligen inte var nyttigt för mig och snarare nerbrytande än uppbyggande. Men ja som ni ser började jag kolla en del på SKAM vilket bara visat att jag gjorde rätt beslut i att sluta kolla på serier. Sen så kollar jag ibland på något avsnitt av olika serier tillsammans med någon annan som följer någon serie. Och så kollar jag på serien Once upon a time när jag vill dra ut på tiden eller inte har något direkt att göra. Typ som den 18 timmar långa bussresan till och sedan från Kittelfjäll. Annars no series, they're no good for me.

Behövde bara skriva det här, klockan är snart 01:00, men ni kommer läsa det senare. Anyways.

Likes

Comments

Hallu! Tänkte bara skriva ett kort inlägg och dela med mig av denna sjukt fräscha smoothie! Mamma och pappa tyckte den skulle varit sötare men jag tyckte den var perfa! Här är receptet (typ för 4 pers beror på hur stora glas, dessa var typ 1,5-2dl):

Ingredienser:
300g jordgubbar
1 avokado
1 dl vaniljyoughurt (mild)
3dl mjölk
Smaka av med honung och lime

Allt ovan är ungefär, man får smaka av själv hur man vill ha det. Och snälla underskatta inte avokado i smoothie. Hör så många som bara "va, avokado i smoothie, nä fy". Men det är faktiskt sjukt gott och det smakar ju inte avokado utan är mer ett substitut till banan för att få den lite krämigare konsistensen.


(Sorry glömde helt ta bilder, igen... Ni får en fin liten bibelvers istället med lite connection till inlägget i alla fall
😘)

Lydia Facts
Jag älskar digestivekex. Verkligen ÄLSKAR. Lämna mig inte ensam med ett paket haha

Likes

Comments

Idag är det dags att åka hem. Vi åker i eftermiddag och är väl hemma imorgon förmiddag någon gång. Det har ändå varit en helt okej vecka. Innan skulle jag åka hade jag verkligen ingen känsla för hur det skulle bli. Var helt neutral typ. Och så känner jag typ nu med. Det hade inte varit tråkigt inte askul bara ah mittemellan. Men det har varit skönt att ha tid. Tid att bara chilla liksom. Jag funderade på att fortsätta med ett litet singel/kärleks-tema här på bloggen men ja jag vet inte. När jag höll på att jobba med alla-hjärtans-dag inlägget så hade jag fler idéer för veckan men de har jag glömt nu haha. Men det kanske återkommer senare i år. Hoppas ni tyckte om inlägget i alla fall!

Just nu har jag börjat följa en läsplan på Bibel-appen om bön. Jag har känt ganska ofta på senaste tiden att jag inte vet hur jag ska be, jag blir osäker och så ber jag inte alls istället. Dessutom har jag alltid haft svårt att be högt, även hemma. Jag blir typ nervös och vet inte vad jag ska säga. Det konstiga är att när jag är själv och ber så ber jag nästan alltid högt! Well, det gäller att ta steg ut i tro right?

Jag tänkte att jag kan försöka berätta något om mig själv i varje inlägg (om jag kommer ihåg
😁), om det är en liten historia, något om min personlighet, bara något allmänt om mig. Idk något i alla fall.

Lydia Facts:
Jag har haft glasögon i sju år nu och linser i snart sex år. Mestadels har jag pendlat varje vecka mellan att ha på mig glasögon och linser. Eftersom min syn har försämrats i princip varje år så har jag fått byta glasögon flera gånger. På grund av det har jag bara linser just nu för att invänta att försämringen stannar av, så att jag kan börja använda båda igen. Eller bara glasögon det beror på ekonmin just då. Yes det var det
👓

Likes

Comments

Idag är det alla hjärtans dag, singlarnas värsta dag på året, eller?

Jag vet inte om ni andra singlar märkt av det men ibland kan det kännas som om ALLA runt omkring har någon. Inte allra minst på alla hjärtans dag! Men det är kanske inte alls sant. Jag testade att göra en liten mini-undersökning på min Snapchat där jag frågade hur många som var singlar och inte. Övervägande var singlar, du är inte ensam! Anyways, det jag vill komma till är att på alla hjärtans och alla andra dagar av året kan singellivet vara alldeles alldeles underbart (Askungen quote). Så jag frågade några personer, både personer som är i förhållanden nu och personer som är singlar, vad som är positivt med att vara singel!


1. Mer tid med familj och vänner
Som alla nya personer som träder in i ditt liv så kommer en partner ta upp din tid. Och just den här personen, din "lilla vän" (som min söta farmor säger) kommer ta upp mycket av din tid eftersom han eller hon kommer att bli en av de viktigare, om inte den viktigaste personen i ditt liv. Har du då inte en partner kommer du att ha mycket mer tid till din familj och dina vänner.

2.Tid till att lära känna dig själv
Singeltiden är den perfekta tiden att verkligen lära känna sig själv. Och det är viktigt att du verkligen känner dig själv innan du går in i en relation. En partner definierar inte dig, och under den här tiden kan du verkligen inse det. Du behöver inte någon annan för att vara något.

3.Avundsjuka?
Som singel får du kolla in vem du vill, du får flörta med vem du vill. Du får träffa vem du vill och lära känna vem du vill oavsett kön. Ingen kommer bli avundsjuk.

4.Du behöver bara tänka på DIG
Det låter lite ego men så är det faktiskt. Du kan lägga tid och fokus på ditt självförverkligande och din karriär. Du har också tid att göra saker på egen hand och att bara ha egentid. Och "inga" tidsbegränsningar, du kan göra vad du vill när du vill!

5.Tid att växa i din relation med Gud
Ju mer tid man lägger ner med Gud desto bättre lär man känna Honom och relationen blir djupare. Har man en pojk- eller flickvän tar det som sagt mer tid och dessutom fokus. Springa mot Gud ska du göra hela livet men under den här tiden kan du spurta full fart!

DET ÄR INTE EN DANS PÅ ROSOR...
Något annat jag frågade de som var i ett förhållande var vad man kanske inte tänker på innan man går in i ett förhållande. Här är en liten sammanfattning av svaren:

1. Du kommer bli sårad, kanske riktigt riktigt hårt, och du kommer såra.
2. Ett förhållande kräver uppoffringar, det handlar om att ge och ta. Det är inte längre bara du som bestämmer, ni måste kompromissa.
3. Tänk på att det inte är säkert att dina vänner och din partner går ihop, då gäller det att göra plats för honom eller henne.
4. Det handlar inte längre bara om dina livskriser utan även om din partners. Det är deras kris, men du kommer att dras med och ibland blir den även din.
5. I slutändan kommer det handla om beslut och att inte ge upp!

TA DET LUGNT!
Jag hoppas att du nu kan se allt det positiva i att vara singel! Du behöver verkligen inte stressa eller bli helt till dig över det! Här är sammanfattade hälsningar från några glada singlar:
* Gud har en plan för dig och Han kommer visa den rätte när tiden är inne!
* Det kräver mycket arbete att vara i en relation och att vara ung och behöva strula med det är inte värt det, lev livet istället!
* Det är dumt att stressa in i ett förhållande, låt det ta sin tid och börja med att lära känna dig själv!
* Inget att stressa över, stressar man blir det bara fel, allt har sin tid!
* "Om man inte smakat kakan kan man lättare hata den" sa en person jag frågade. Har du aldrig varit i ett förhållande, försök verkligen vänta på den rätta så att ditt första förhållande blir det enda. Jag tror att det är mycket svårare att vara nöjd som singel om du varit i ett eller flera förhållande tidigare.

Alla hjärtans dag är till för singlar också!
Kära singlar idag ska vi också fira och att det fint! Alla hjärtans dag är inte en dag för paren, det är en dag för kärlek! Här är några tips från olika par på vad du kan hitta på!

1. Umgås och fira med människor du älskar som familj och vänner!

2. Unna dig något extra och skäm bort dig själv!

3. Häng och ha roligt med andra singlar!

4. För tjejer (eller killar men jag tänker att det är mer en tjejgrej?): Fika, käka middag, kolla på film, ge en present till din tjejkompis! Hon kan vara din valentine!

5. Gå på dejt (om du verkligen inte vill vara singel...)

Mitt egna tips är att visa massa kärlek! Jag fick ett sms här om dan från en hjälporganisation som skrev "skicka kärlek till Kongo", ja varför inte? Sprid kärlek!

Hoppas det här har varit uppmuntrande (om ni orkat läsa såhär långt haha) och ha världens finaste alla hjärtans dag så avslutar jag det här med ett bibelord! Puss


“Lova mig, Jerusalems döttrar, vid markens gaseller och hindar: Stör inte kärleken, väck den inte förrän den själv vill.”
‭‭Höga Visan‬ ‭2:7‬

Likes

Comments

Nu är jag framme efter en väääääldigt lång resa. Inte alls för jobbig, men mycket sömn blev det inte haha.

Jag skriver nu dels för att jag har tid, dels för att jag är lite confused. Jag vet inte riktigt var jag är, var jag står, vad som ligger framför... Det har verkligen gått mycket upp och ner den här veckan. Grejen är att jag verkligen vill ge allt för Jesus, verkligen lämna över mitt liv. Vilket jag har bestämt mig för flera gånger i livet men sen kommer det något annat som drar. Åh, alltid när jag hamnar i sådana här tankar och försöker lösa alla snurrar och tvistar så kommer jag alltid tänka på att jag borde be för det, det är väl den enkla lösningen. Men jag antar att ibland tycker man det bara låter för enkelt för att kunna lösa problemen. Jaha då behöver jag inte fundera över det mer... snacka om snabb lösning haha. Jaja vi får se hur jag tänker senare, eller imorgon eller nästa vecka. Nu är det snart frukost eller ah om 20 min. Hotellrummen får vi inte förrän 15 så det är ett tag kvar. Ja som hade tänkt gå o lägga mig typ direkt när vi kom fram... Det var sjukt svårt att sova i bussen faktiskt, det var asvarmt och jag fick typ vad ska man säga, någon slags värk i benen och typ nacke/axel/arm. Svårt att förklara haha.

Men det var som sagt en helt ok resa som inte kändes så lång som den var. Nu får ni ha en toppendag, och om det går som planerat kommer det ett lite kul inlägg den 14:e! Vad kan det handla om tror ni?
😘

(Bara lite bilder från pizzahut som blev middagssället för resan)

Likes

Comments

Sitter i klassrummet. Det är fredag, en fredag innan lov. Speciell känsla. Finaste vintervädret ute de senaste dagarna har det varit. Idag lyssnade jag på ett avsnitt av bibelpodden och tjena vad bra det var! Sök på bibelpodden och lyssna på avsnittet som heter "Vad är det jag tror egentligen?". Extra intressant om du inte är troende och vill förstå vad "kristen" faktiskt innebär.

Igår gjorde jag något väldigt roligt som jag gärna skulle berätta men jag håller det ni hemligt ett tag till. Det handlar i alla fall om att göra något själv och inte bara kolla på vad alla andra gör. För visst gör man det så mycket? Och jämför sig och håller på? Den personen ska läsa till jurist, den personen ska flytta utomlands, den personen ska gifta sig den personen hit och den personen dit. Visst känns det ibland som om alla gör så intressanta saker och som om alla är så motiverade och så disciplinerade och så och så och så. Ja, livet är inte enkelt, ska förmodligen inte vara det heller. Jag tycker verkligen det är svårt ibland att inte jämföra sig även om jag verkligen försöker att tänka att det jag har är ett också bra, det jag gör är också bra. Och det hjälper så sjukt mycket när jag istället för att kolla på vad alla andra gör, göra något själv! Vilket var vad jag gjorde igår! Ett annat tips, uppmuntra varandra! Ge varandra ärliga och äkta komplimanger. Så att vi med hjälp av varandra kan upptäcka att vi faktiskt har bra saker själva, att det faktiskt är personer som beundrar och ser upp till oss.

Lite tankar, snart Affärsjuridik, kärlek till er

Likes

Comments

Ja, det var en vecka sen sist... Men idag är allt bra! Hade ett argumenterande tal om fortkörning i skolan idag. Vår klass, samhäll, ett par lärare och en politiker. Gick riktgt bra faktiskt och behöver jag ens fråga tack vare vem?! Jesus såklart! Alltså jag skulle vara så långt ifrån där jag är nu om jag inte hade Honom. Vet ni något annat som är sjukt kul? I söndags var jag på gudstjänst i Arken i Värnamo och Oh My Gosh. Gissa vem jag träffade där?? Paret som har bibelpodden! Wow så kul! Jag och en kompis satt och fikade med dem en stund med, de var helsköna! Och de ska dessutom starta upp en egen församling vilket bara är fantastiskt! Jag tycker ju det är så spännande med olika kyrkor och så haha😄
Imorgon är det praktik igen, sen en dag skola och sen åker jag på skidläger! Jag är mest taggad på den långa bussresan och på att va ledig typ men haha, skidor blir väl också kul antar jag. Och taggad på ungdomsmöten med ofc! Och på att bo på hotell! Taggad på det mesta haha. Well det var bara en liten uppdatering sådär innan maten. See Ya!

Följer ni mig på insta (lydiajansson) så såg ni den här bilden tidigare idag, så glad är man efter ett lyckat tal, ty JK!

Likes

Comments

ALLO! Idag har jag fått lära mig "always be prepared" av erfarenhet och inte endast i teorin. Hade nämligen en muntlig presentation (inget stort) idag och jag hade inte förberett mig ett shit och, kom jag på efteråt, jag hade inte bett för det heller. Resulterade i sämsta redovisningen ever. Men whatevs sånt händer. Det är så jag känner konstigt nog. Det fick mig faktiskt att verkligen vilja komma över min rädsla att prata inför folk. Att verkligen kunna stå på vilken scen som helst utan att tycka det är jobbigt. Känns som en sjuk utmaning, men med Jesus skulle jag absolut kunna klara det! Annars är saker och ting lite bättre nu. Vad beror det på? Ah precis, Jesus. Sjukt tacksam till Honom och alla sis'n bros som alltid ställer upp och ber när det är jobbigt. Kärlek till er!💗

Idag börjar också en historisk dag för idag slutar jag äta godis igen! Hahah inget historiskt i det, men så är det i alla fall. Satsar på tre år den här gången, men bara godis och typ chips o sånt. Kakor lämnar jag inte igen! Fika är för gott och för mysigt för att sluta med! Börjar också med en 21-dagars challenge på Bibelappen där man under 21 dagar ska följa någon bibelplan varje dag. Får se hur det går.

Nåt annat jag jobbar med nu är att inte kolla på SKAM för den och andra liknande serier är destruktiva för mig för jag är inne i ett place där jag är helt kärleksgalen och då är det inte så bra med sådana serier. Sjukt svårt att inte titta men det handlar om att stå emot sina frestelser. Ja, jag kan be för det och det gör jag, men man måste också ha den egna viljan. Gud ger sin del, jag måste göra min. Hittills (idag) har det gått bra, men det är oftast svårast senare på kvällen när man känner att man har gjort sig förtjänt av lite chill-time...

Nytt för idag är också att jag ska prova på innebandy. Får se hur det går hehe... Well nu måste jag fortsätta plugga, håller på med mitt svenska tal nu. See you!

Likes

Comments