Godmorgon! Jag är hos några kompisar men det är bara jag som är vaken än så länge så varför inte skriva ett inlägg? Jag har tyvärr inte min bibel här, och även om jag har den i mobilen så är det inte riktigt samma sak. Jag borde börja ha med min bibel överallt men den är så tjock ju! Jag har länge tänkt skaffa en slim-Bible men det har inte blivit av än... I en Bibel-läsplan jag följer nu som heter "21 Days To Beat Depression", som jag började läsa när jag hade "lov-depression" och som jag nu fortsätter följa lite i förebyggande syfte, uppmanar de varje dag att man ska skriva ner tre tacksägelser. Och vi har verkligen så mycket att vara tacksamma för! Ibland kan man bli lite bortskämd och vilja ha massa saker man inte har som pengar, pojkvän, kläder, ut och resa eller andra saker. Man känner ju så eller hur? Men så fort jag hör om något som att någon har blivit sjuk eller dött eller ser hur vissa andra människor har det så känner jag mig så dum. Jag inser genast hur tacksam jag borde vara för att jag och min familj har det så bra! Och jag blir tacksam också! Det är galet hur sjukt välsignad jag känner mig av Gud! Han förtjänar så mycket mer tack än jag ger Honom. Men tack Jesus!

Idag ska bröderna och ja på bio (Guardians of the Galaxy 2 OMG!!!) och sen så ska jag, lillebrorsan och ett gäng till Värnamo på ungdomsmötet Empower. Jag och Johannes ska snacka lite där och promota vårt egna ungdomsmöte som vi har om en vecka. Lite nervigt fast nej taggad är jag ju såklart (det är så man ska säga har jag lärt mig haha)! Men Gud är med! Alltså det här med att man tycker det är mer eller mindre jobbigt att stå inför folk, det är bara ett sånt mysterium för mig! Jag förstår inte, vad är grejen? Varför är vi "rädda" för andra människor? Ett mål jag skulle vilja uppnå är att jag tillslut ska kunna stå på vilken scen som helst utan att jag tycker det är jobbigt! I can never do that, but with Jesus I can!
☝🏽👊🏽💪🏽

(En bild från i veckan när jag var ute med den här grymma företagaren genom Ung företagsamhet. Hade ingen aning om företaget (EPAB) innan men oj vad glad jag är att jag känner till det nu! Och så dagens bibelord!)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Oh my gosh, vilken helg! I fredags var jag på Fabriken med två vänner för första gången på rätt länge. Det kändes riktigt bra att vara tillbaka och jag hoppas att jag kan vara med de flesta fredagar framåt! Men det bästa var ändå igår kväll! Vår gospelkör här i Gnosjö - Gnosjö Gospel - hade konsert och det var magiskt! Och jag blev helt crazy uppspelt att de sjöng lovsång inför typ 600 pers varav mer än få inte var kristna! Gosh there is hope for our city! Det var så starkt och jag blev så peppad på att bygga Guds rike!
Idag var det gudstjänst och atmosfären var go tycker jag! Det var många olika medverkande som pratade lite kort (inklusive mig själv som promotade Nyhem lite, på tal om Nyhem, vi fick det sista fyra-bäddsrummet! Vi trodde att vi kanske inte skulle få något rum alls, men Gud är awesome och ger så sjukt mycket blessings som vanligt!). Och nu ikväll var jag och lillebrorsan på ungdomshäng i kyrkan där vi körde lite Pizza Hut-tema haha. Pizzan blev kanske inte som på Pizza Hut, men riktig god blev den i alla fall trots att den var glutenfri! (Inget mot glutenfritt men det är kanske inte alltid det godaste hihi). Efterrätten däremot - cookie dough med glas och nogoutsås -smakade nästan exakt som Pizza Huts! Sjukt gott men som vanligt tog jag för mycket och mådde lite illa efteråt...
Mycket bra har det hänt den här helgen men inte allt har varit bra. En vän till mig från Syrien fick reda på att han kommer att bli utvisad från Sverige vilket såklart gör mig galet ledsen. Trots att vi inte känner varandra superbra och han kan inte heller språket så bra, så blir jag så ledsen att tårarna kommer när jag tänker på det! Han är en sån go kille som åker med mig och min ungdomsledare på i princip alla ungdomsmöten och andra gudstjänster och event vi åker på! Vi kallar oss de tre musköterna ibland haha
Men vi ber att han ska få stanna och Gud håller allt i sin hand så hur det än blir så är Gud med och Han har kontrollen!
🙏🏽

Likes

Comments

Jag tänkte försöka mig på ett inlägg. Jag känner att jag aldrig har något direkt att skriva om. Jag funderar, återigen, på att börja skriva på något tema men jag vet inte vad! Hm... Uthållighet? Det är något jag har väldigt svårt för emellanåt. Ibland vill man ju typ bara kasta sig i sängen men massa godsaker, fälla några tårar och tycka synd om sig själv. Men hallå uthållighet! Tänk egentligen att vi ska vara på jorden i ca 100 år och i himlen där allt är helt perfekt, för evigt! Och så sitter man och gnäller för 100 år! Konstigt egentligen. Dessutom har vi ju egentligen bara en uppgift här på jorden, att få med oss så många som möjligt hem till himlen! "Hittade" precis de här bibelorden i Filipperbrevet (3:20, 4:1) - Vårt hemland är himlen, och därifrån väntar också den som skall rädda oss, herren Jesus Kristus(3:20). Stå därför fasta i Herren [...] (4:1). Gud är vår starkhet! Kanske borde man mycket oftare bekänna Guds ord. Jag skulle vilja fylla mitt rum med massa post-its och posters med starka bibelord så att man hela tiden är surrounded av Guds ord och påminns om vad han lovar.

I skolan tycker jag det kan va väldigt lätt att tappa Gud. Visst man kanske kommunicerar lite via tankarna och läser något bibelord och så men inte mycket mer. Men nu när jag tänker på det borde kanske vårt största vittnesbörd vara hur vi lever och handlar i olika situationer. Fast något jag verkligen önskar att jag skulle våga om det uppstod en sådan situation, är att be om helande för någon. Nu har det aldrig hänt att jag fått möjligheten, men skulle jag våga? Jag hoppas det! Precis som i bibelpoddens senaste avsnitt så handlar det om att våga bryta sig loss och att inte vara rädd för att misslyckas. Jag har tänkt på att jag väldigt många gånger drar mig för att göra saker för att jag tror att människor ska reagera på ett visst sätt. Till exempel om jag skulle fråga någon i klassen att följa med till kyrkan. Nej, det kan jag ju inte göra de kommer ju tycka jag är helknasig! Men hallå vad är det för fördomar? Tycker inte vi att de som inte är kristna har så mycket fördomar om oss som inte stämmer? Är det inte tvärtom också då kanske? Någon kanske jättegärna skulle följa med till kyrkan om man frågade, eller åtminstone inte säga nej? Och även om de skulle säga nej, vad gör det? Bättre att försöka än att inte ha gjort det. Att inte försöka är ju ett större misslyckande än om man försöker och misslyckas som de sa på bibelpodden. Och det handlar om att inte ge upp. Försök flera gånger. Jag lyssnade på Elevation Church's senaste podavsnitt och pastorn snackade om Kleopas och hans kompanjon som var påväg bort från Jerusalem för att de trodde att Jesus var död och allt det hade hoppats hade gått förlorat. De gick därifrån samma dag som Jesus uppstod. De var så nära slutet på "det dåliga" (att Jesus hade blivit korsfäst när man trodde att han var räddningen man väntat på - vilket han också var), så nära början på det bra, men det gav upp och vände bortåt. Om inte Jesus hade mött upp dem på vägen hade de missat allting! Ibland ger vi upp när vi är så nära utgången, så nära början på något nytt och bättre. Därför är är uthållighet så viktigt! Och det gäller att lita på Gud. Ja, det kanske ser mörkt ut - tänk bara på hur lärjungarna kände när Jesus blivit dödat på korset! Men egentligen så väntade något underbart i samband med uppståndelsen! Så ge inte upp, något bättre väntar! Det är så kul att skriva här för jag kanske börjar skriva för att uppmuntra er men i slutändan blir jag själv väldigt uppmuntrad - det är bara Gud! Jag får avsluta här för av någon anledning går det så segt att skriva ett inlägg från datorn, texten kommer helt efter och det blir bara segare och segare att skriva typ haha. Sov gott nu, och kom ihåg, när du är svag är du stark i Jesus!

(jag ska försöka få in några bilder från mobilen om det går, annars ber jag så mycket om ursäkt för mitt dåliga bildflöde, som jag så ofta säger - det måste jag jobba på hihi)

Likes

Comments

Jag tror att jag har berättat det här någon gång men det var nog ganska längesen. När det är lov blir jag väldigt ofta deprimerad. Alltså inte riktig depression det är förmodligen mycket värre men lite jobbigt blir det. Det händer mest om jag inte direkt har planerade saker, eller att jag liksom inte är upptagen på lovet. De senaste tre loven har jag inte känt av detta så mycket eftersom jag varit upptagen. På höstlovet var jag först på Awakening och sen på Vision så jag var i princip bara hemma två dagar. På jullovet var jag ju i Peru och på påsklovet i Kittelfjäll. Så jag hade lite glömt bort det här med mina lov-depressioner. Så jag föll djupt. Kollade på massa film, dessutom filmer jag inte borde titta på, stalkade en massa vilket jag inte gjort på superlänge eftersom jag bestämde mig för att inte göra det. Men farligast, jag tog inte mycket tid med Gud. Nu låter det som om det här är något som är över. Faktiskt så vet jag inte än. Många gånger känner jag mig repad på morgonen men sen vänder det senare på dagen och jag är där jag inte borde vara igen. Det är jobbigt men jag måste komma ihåg att stick to Jesus! För även om det inte går över direkt så är han den ENDA jag kan vända mig till. Han är Gud och det finns ingen annan. Så det är så det ligger till. Nu ska jag på en typ jobbintervju, hoppas på uppdatering senare! Ha nu en fin dag oavsett om ni som jag inte är på topp eller om livet skiner! Jesus älskar dig oavsett och oh my, livet utan Honom... i min värld finns det inte.

Likes

Comments

Hallå hallå! Nu är det lov! Ni förstår inte hur mycket jag har längtat efter det här lovet och det känns verkligen välförtjänt för Jesus har hjälpt mig att plugga så sjukt mycket de senaste veckorna, särskilt sista dagarna nu innan. Big thanks to the King! Han har för övrigt varit allmänt underbar den här veckan, blessing efter blessing🙏🏽
Idag är det bröllop! Min egna Queen B och hennes Prins Charming, cutest couple
😍 Exiting!

Jag har inte direkt några bilder som vanligt så ni får två bibelord!

Likes

Comments

Sry för låg uppdatering! Har verkligen inte glömt bort er eller tröttnat på att blogga! Men ni vet nu är det bara två månader kvar till studenten! Vilket låter underbart. Men de där två månaderna är ändå nästan ända in i det sista helt vanlig skola och allt arbete det innebär, om inte mer! Plus att jag bokar in mig på massa andra grejer hela tiden så jag "hinner inte" riktigt blogga! Det kommer nog vara så ett tag till, önskar att jag kunde säga att jag kommer blogga mer veckan som kommer eller veckorna därefter men det kan jag inte säga... Däremot hoppas jag att det blir mycket bloggande efter studenten och hela året därefter om det blir som planerat! Har jag förresten sagt vad jag förmodligen ska göra efter studenten? Annars får ni veta det senare hihi, puss och kramis så ses vi när vi ses!😘❤

(Lite av dagen nedan!)

Likes

Comments

Sorgligt nog har jag upptäckt att jag inte längre kan läsa vanliga böcker. Eller vanliga och vanliga men den typen av böcker jag brukar läsa. Varför? Dåligt inflytande. Som jag tror att jag berättat slutade jag kolla på serier för att det hade dåligt inflytande på mig, vissa mer än andra. Nu när jag började läsa en bok för första gången på länge så upptäckte jag att det har samma dåliga inflytande. Inte lika starkt som serier eftersom det går mycket fortare att kolla på serier än att läsa böcker men ändå samma dåliga inflytande. Så inga fler böcker. (Det här gäller såklart inte alla böcker bara de inom vissa genrer eller med vissa teman som inte är riktigt bra för mig). Det är ju på något sätt pga av min relation med JK som jag inte kan fortsätta läsa böckerna. Inte för att Han säger att jag inte får läsa dem eller så. Jesus är inte den som står och pekar finger. I Bibeln står det att allt är tillåtet men allt är inte nyttigt. Och den här typen av böcker är inte nyttiga för mig. De stoppar mitt flow och får mig att må dåligt istället för bra och får mitt liv att kännas mer meningslöst eller tomt än meningsfullt och fyllt. Så därför lämnar jag det. Jag önskar att jag var författare och regissör och kunde skriva massa böcker och göra massa filmer som var riktigt bra och som hade med det kristna perspektivet och livet med Jesus! Att det saknas i de flesta böcker och filmer och serier tror jag är anledningen till att jag inte mår bra av dem. Samma sak med musik. Sen en ganska långt tid tillbaka lyssnar jag bara på kristen musik just därför att den ger sån mening och har något viktigt att säga. Love this music (lyssnar just nu när jag skriver haha). Jag säger inte att ingen borde kolla på "sekulära" serier, filmer och böcker eller lyssna på "okristen" musik. Man får själv bedöma hur bra eller dåligt det är för en. Alla är vi olika och just jag mår bättre av att hålla mig borta så gott det går. Jag kollar såklart på film ibland, älskar att kolla på film, men inte för mycket på en gång. Oj vilket tråkig liv du har kanske någon tänker, men nej faktiskt inte. När jag själv inte kollar på eller läser saker som andra har gjort så har jag tid att själv göra något, att vara en player och inte en watcher (ni som har sett filmen nerve ni vet haha). Nä men allvarligt talat. Tänk så mycket vi skulle kunna göra med vårt liv om vi inte bara satt och kollade på alla andra hela tiden. Såklart kan man få inspiration av andra och deras liv, men det får inte ta över. Okej nu börjar lektionen snart, ha en fortsatt bra dag!😘

Likes

Comments

Ska försöka hinna skriva något kort innan jag går till skolan. Har suttit och läst Bibeln lite nu och det är verkligen spännande när man väl tar sig tiden!

Okej jag vet faktiskt inte vad mer jag ska skriva haha. Helgen va fin! Bio fredag, Hope for this nation lördag och dubbelmöten igår.

Idag har jag prov i marknadsföring och en förberedd diskussion i engelska. Grejen är att man inte behöver oroa sig för något egentligen om man bara litar på Gud. Det är väl ett livslångt lärande kanske, men jag upptäcker varje gång att det faktiskt är sant.

Jag tänkte att jag slutar med "Lydia Facts" och så vidare. Tyckte att det blev ganska tråkigt eller vad säger ni? Jag kan ju fortsätta om ni vill men annars så lägger jag ner det haha. Däremot tänkte jag börja med något annan typ av daglig "fakta" eller liknande. Men jag måste jobba lite på det först så vi får se om det dyker upp någon gång. Eller om jag lägger ner det innan jag börjat hehe...

Ha en fin dag och som min kalender säger idag, Jesus älskar dig!

Likes

Comments

Hallå! Nu är saker väl ganska mycket tillbaka som vanligt, på ett bra sätt. Jesus made me happy again och faktiskt så har jag en del pluggmotivation, eller jag pluggar i alla fall haha. Fattar inte att det bara är fyra veckor kvar till påsklovet och bara elva veckor kvar till studenten. What?! Sjukt. Men jag har inte riktigt börja räkna ner än för jag vill ha gymnasiearbetet klart innan jag börjar slappna av för mycket.

Tips! Lyssna på Hillsong Church Stockholms senaste podavsnitt "Waiting on a miracle". Så bra!

Jag har typ redan tröttnat på att skriva
"Lydia Facts" osv. Men dagens "fakta" får handla just om det: Jag är en periodare. Tröttnar på saker väldigt fort ibland. Alltså inte för alltid men frö en tid. Är super inne i något och sen någon vecka eller månad eller annan tid senare har jag tröttnat på det.

Hittade dessa superroliga glasögon på en aktion i helgen, love 'em.
😎

Likes

Comments

Det är lite jobbigt nu. Mycket tankar. Mycket annat. Jag vet inte vart detta leder mer än att jag får be tills svaret kommer. Lita på Gud och inte tappa varken hoppet eller modet. Bara lita på Honom som vet. Så det är väl därför det har varit lite tomt här i veckan. Och kanske fortsätter det, I have no idea.

Lydia Facts
Jag är envis. Vill väldigt ofta ha rätt. Slutar ofta i "aggressiva" diskussioner. Har du inte märkt det? Förmodligen för att det bara märks när jag är i min bekvämaste position, hemma. Ibland lite utanför den gränsen men oftast bara hemma. Ibland är det väl bra att vara envis men ganska många gånger inte så. För jag har alltid sämst argument och sen slutar det med att alla är sura eller tycker att jag är skruvad och senare ångrar jag hur jag betett mig eller vad jag har sagt och ja-a that's it.

En liten reminding bara. Det jag skriver på min blogg,
många gånger vill jag inte prata om det in real life om jag inte själv tar upp det. Det är därför jag skriver det här istället. Precis som jag skrev i mitt första blogginlägg så vill jag inte visa en falsk bild av mig själv, men vissa saker kan vara jobbiga eller obekväma att prata om face to face. Så jag skriver här istället så jag slipper prata om det men att andra, ni, ändå vet om det. Att mitt liv inte är en perfekt liten värld.

Likes

Comments