Sorgligt nog har jag upptäckt att jag inte längre kan läsa vanliga böcker. Eller vanliga och vanliga men den typen av böcker jag brukar läsa. Varför? Dåligt inflytande. Som jag tror att jag berättat slutade jag kolla på serier för att det hade dåligt inflytande på mig, vissa mer än andra. Nu när jag började läsa en bok för första gången på länge så upptäckte jag att det har samma dåliga inflytande. Inte lika starkt som serier eftersom det går mycket fortare att kolla på serier än att läsa böcker men ändå samma dåliga inflytande. Så inga fler böcker. (Det här gäller såklart inte alla böcker bara de inom vissa genrer eller med vissa teman som inte är riktigt bra för mig). Det är ju på något sätt pga av min relation med JK som jag inte kan fortsätta läsa böckerna. Inte för att Han säger att jag inte får läsa dem eller så. Jesus är inte den som står och pekar finger. I Bibeln står det att allt är tillåtet men allt är inte nyttigt. Och den här typen av böcker är inte nyttiga för mig. De stoppar mitt flow och får mig att må dåligt istället för bra och får mitt liv att kännas mer meningslöst eller tomt än meningsfullt och fyllt. Så därför lämnar jag det. Jag önskar att jag var författare och regissör och kunde skriva massa böcker och göra massa filmer som var riktigt bra och som hade med det kristna perspektivet och livet med Jesus! Att det saknas i de flesta böcker och filmer och serier tror jag är anledningen till att jag inte mår bra av dem. Samma sak med musik. Sen en ganska långt tid tillbaka lyssnar jag bara på kristen musik just därför att den ger sån mening och har något viktigt att säga. Love this music (lyssnar just nu när jag skriver haha). Jag säger inte att ingen borde kolla på "sekulära" serier, filmer och böcker eller lyssna på "okristen" musik. Man får själv bedöma hur bra eller dåligt det är för en. Alla är vi olika och just jag mår bättre av att hålla mig borta så gott det går. Jag kollar såklart på film ibland, älskar att kolla på film, men inte för mycket på en gång. Oj vilket tråkig liv du har kanske någon tänker, men nej faktiskt inte. När jag själv inte kollar på eller läser saker som andra har gjort så har jag tid att själv göra något, att vara en player och inte en watcher (ni som har sett filmen nerve ni vet haha). Nä men allvarligt talat. Tänk så mycket vi skulle kunna göra med vårt liv om vi inte bara satt och kollade på alla andra hela tiden. Såklart kan man få inspiration av andra och deras liv, men det får inte ta över. Okej nu börjar lektionen snart, ha en fortsatt bra dag!😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Ska försöka hinna skriva något kort innan jag går till skolan. Har suttit och läst Bibeln lite nu och det är verkligen spännande när man väl tar sig tiden!

Okej jag vet faktiskt inte vad mer jag ska skriva haha. Helgen va fin! Bio fredag, Hope for this nation lördag och dubbelmöten igår.

Idag har jag prov i marknadsföring och en förberedd diskussion i engelska. Grejen är att man inte behöver oroa sig för något egentligen om man bara litar på Gud. Det är väl ett livslångt lärande kanske, men jag upptäcker varje gång att det faktiskt är sant.

Jag tänkte att jag slutar med "Lydia Facts" och så vidare. Tyckte att det blev ganska tråkigt eller vad säger ni? Jag kan ju fortsätta om ni vill men annars så lägger jag ner det haha. Däremot tänkte jag börja med något annan typ av daglig "fakta" eller liknande. Men jag måste jobba lite på det först så vi får se om det dyker upp någon gång. Eller om jag lägger ner det innan jag börjat hehe...

Ha en fin dag och som min kalender säger idag, Jesus älskar dig!

Likes

Comments

Hallå! Nu är saker väl ganska mycket tillbaka som vanligt, på ett bra sätt. Jesus made me happy again och faktiskt så har jag en del pluggmotivation, eller jag pluggar i alla fall haha. Fattar inte att det bara är fyra veckor kvar till påsklovet och bara elva veckor kvar till studenten. What?! Sjukt. Men jag har inte riktigt börja räkna ner än för jag vill ha gymnasiearbetet klart innan jag börjar slappna av för mycket.

Tips! Lyssna på Hillsong Church Stockholms senaste podavsnitt "Waiting on a miracle". Så bra!

Jag har typ redan tröttnat på att skriva
"Lydia Facts" osv. Men dagens "fakta" får handla just om det: Jag är en periodare. Tröttnar på saker väldigt fort ibland. Alltså inte för alltid men frö en tid. Är super inne i något och sen någon vecka eller månad eller annan tid senare har jag tröttnat på det.

Hittade dessa superroliga glasögon på en aktion i helgen, love 'em.
😎

Likes

Comments

Det är lite jobbigt nu. Mycket tankar. Mycket annat. Jag vet inte vart detta leder mer än att jag får be tills svaret kommer. Lita på Gud och inte tappa varken hoppet eller modet. Bara lita på Honom som vet. Så det är väl därför det har varit lite tomt här i veckan. Och kanske fortsätter det, I have no idea.

Lydia Facts
Jag är envis. Vill väldigt ofta ha rätt. Slutar ofta i "aggressiva" diskussioner. Har du inte märkt det? Förmodligen för att det bara märks när jag är i min bekvämaste position, hemma. Ibland lite utanför den gränsen men oftast bara hemma. Ibland är det väl bra att vara envis men ganska många gånger inte så. För jag har alltid sämst argument och sen slutar det med att alla är sura eller tycker att jag är skruvad och senare ångrar jag hur jag betett mig eller vad jag har sagt och ja-a that's it.

En liten reminding bara. Det jag skriver på min blogg,
många gånger vill jag inte prata om det in real life om jag inte själv tar upp det. Det är därför jag skriver det här istället. Precis som jag skrev i mitt första blogginlägg så vill jag inte visa en falsk bild av mig själv, men vissa saker kan vara jobbiga eller obekväma att prata om face to face. Så jag skriver här istället så jag slipper prata om det men att andra, ni, ändå vet om det. Att mitt liv inte är en perfekt liten värld.

Likes

Comments

Åhhhhhhh!!! Varför håller jag på så här??? Facebook bort pls, instagram bort pls, kändisbloggar och skvaller bort pls, crush bort pls, SKOLAN bort pls. Eller? Jag lever i en bubbla just nu där skolan är roten till allt dåligt men är det så egentligen? Eller har jag bara hittat något att skylla allt på? Alltså jag önskar att jag bara sökte Jesus 100 % men när jag har tid över så gör jag bara massa shit. Jesus help me please😣 Och för att definiera shit så är det mest sitta mer mobilen på fb eller så gör jag ingenting eller så gör jag något annat nedbrytande slash meningslöst. Jaja. När jag jämför min "misär" med det som människor utstod i Bibeln så känner jag mig så futtig, men samtidigt så känns det som om de oftast utstår lidande för sin tros skull medan jag bara försöker kämpa emot vardagliga saker. Aja. Det här var bara ett litet spontan-inlägg i min ilska på mig själv som nu nästan redan gått över. Skulle vilja skriva ett liknande inlägg som det på alla hjärtans dag fast med annat tema då. Får se om det blir va, det tog ju lite tid att samla "material" till det. Okej bye.

Lydia Facts
Jag är verkligen inte bra på att ta hand om mina pengar. Spara, följa budgetar, hålla koll på pengarna helt enkelt och få dem att räcka. Ja, jag är ekonom men av någon anledning har jag aldrig varit bra på just den sidan av ekonomi. Jag måste bli bättre på det för snart börjar ju livet utan föräldrarna som back-up...

Likes

Comments

O my God, och jag pratar om min Gud på riktigt för Han är sååå sjuuuuuukt AMAZING. Japp, matteprovet gick bra, i alla fall känns det så. Because of who? Because of who? Galet sjukt att jag inte klarar av att lita på Honom trots att Han gör om det här gång efter gång efter gång! I have trust issues. Vet nu hur många bibelläsplaner jag började följa idag pga sv hur jag mådde imorse? Många var det i alla fall. Om tvivel, om lidande, om negativa tankar, om att älska och följa Jesus. Känns lite "onödigt" nu. Alltså det är ju såklart alltid bra att läsa olika planer så inte onödigt på så sätt men, jag följer ju redan typ fem stycken så...
Idag när jag kom ut från matten
tänkte jag fråga en person som ganska ofta är ensam om den ville följa med och äta men nä det gjorde jag inte. Har tänkt på det flera gånger men jag gör det aldrig! Visar i alla fall på min operfekthet och hur mycket jag inte klarar mig utan JK. Eller the Holy Spirit. "Jag lever för din ära på vår jord"🎶 Yes ville bara uppdatera om det, see ya👋💕

Lydia Facts
Något simpelt bara. Min familj består av Mamma som kommer från Peru, Pappa som kommer från Sverige och mina två bröder och jag som alla tre är födda i Sverige. Min Storebror heter Josef och är ett år äldre än mig (alltså 97:a) och min lillebror Johannes är tre år yngre än mig (01:a). Inga husdjur.

(Underbar snö idag! Jag vet att de flesta tycker det suger att det kom massa snö nu, men åh vad jag älskar att gå till skolan i snöväder
❄️)

Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer än att jag verkligen, verkligen vill att ni ska lära känna mig. För jag är så långt ifrån perfekt, så många fel och brister, och det vill jag att ni ska se, att ni ska veta! För annars känner ni inte mig egentligen. Då vet ni inte vem jag är. Men det är så svårt! För på en dag visar man så många olika sidor. Alltså om ni skulle följa mig live en dag i mitt liv så skulle ni få se så många olika JAG. Jag antar att man på något sätt är alla de sidor man visar, men vissa sidor föredrar man ju framför andra right? Och jag kan ju inte skriva om allt som händer på en dag liksom. Jag bloggar ju inte ens dagligen för tillfället. Ibland önskar jag att jag gjorde det men inläggen blir ju då mycket bättre när man verkligen känner för att blogga eller när man verkligen har något man vill berätta eller måste få ur sig!
At the moment är jag väl lite nere skulle jag säga. Jag vill så mycket men när jag inte kan göra allt så blir det många gånger att jag inte gör någonting alls. Eller något mer eller mindre meningslöst. Idk.
Har matteprov imorgon. Känner mig verkligen inte säker och kommer det gå bra är det endast because of Jesus. Och vet ni varför? Därför att jag inte pluggar! Och inte för att jag inte hinner utan jag bara gör det inte. Det var väl ett tag då jag skulle kunna säga att jag var slutkörd av allt annat som pågick, men nu bara gör jag det inte! Jag är för lat eller vill göra massa andra roligare saker. Jag hat försökt flera veckor att ordna det men det går ju inte bra direkt. Jag har bett för det en del men inte supermycket. Pray I must! Det är det enda som skulle funka nu. Fortfarande har jag lite den där tanken om Gud har tänkt något med det här men nu är väl lite för mycket att jag bara är lat känns det som. But idk, only Jesus knows. Önskar att jag bara sökte Hibin helhjärtat 100 %, om jag bara kunde förstå vad Han ville varje sekund i mitt liv. Men om Han nu verkar i min vilja, som bibelpodden tog upp, så måste jag ju också vara förankrad i Hans ord. Djupdykning i Bibeln. Bara läsa läsa läsa vill jag, egentligen. Men återigen, det jag vill göra det gör jag inte och det jag inte vill det gör jag. Alltså alltid när jag sitter såhär och skriver om mina problem så kommer jag att tänka på bön. Be Lydia, be.

Lydia Stories
När jag gick i ettan hade jag väldigt svårt att ta tag i plugget (lite som nu fast värre, dessutom gjorde jag inte annat än att typ titta på serier och så, nu för tiden träffar jag ju ändå folk eller gör lite andra saker när jag inte pluggar). Jag kommer ihåg en gång när vi skulle ha prov i samhällskunskap och jag började inte plugga förrän två dagar innan, och då var det ändå ett ganska stort prov. Jag hade förmodligen ganska mycket ångest men jag bad för provet såklart. När jag skrev provet kändes det som du gick skitdåligt. Så kom dagen få vi skulle få resultatet och vår lärare sa att några hade fått F. Jag blev lite orolig och tänkte att jag kanske var en av dem. Men när det var min tur att prata med läraren visade det sig att jag hade fått A! Den enda dessutom! Fattar nu vilket Jesus-miracle det var eller? Han är fantastisk!

(Lite bilder från UF-mässan i torsdags och så dagens bibelord)

Likes

Comments

Är det bara jag som tycker det är svårt att skilja på om en kille gillar en eller om han bara är trevlig liksom? Jag tycker det är sjukt svårt att tolka och har förmodligen gjort misstolkningar flera gånger. Jag är ju uppvuxen med två bröder men jag har typ aldrig haft några riktiga killkompisar, det är nu på senare tid som jag har börjat lära känna några. Men de jag känner nu är ju ändå inte så nära som jag är med mina tjejkompisar. Samtidigt är det också de senaste tiden jag kommit närmre mina tjejkompisar. Närmast är faktiskt (om man bortser från JK såklart) min lillebror. Honom kan jag prata med om i princip allt. Sen efter på nästan samma nivå mina tjejkusiner på mammas sida (de som bor i Sverige) framförallt M då, vi har typ alltid varit supernära, men har kommit närmre de andra också nu de senaste åren. Så jag fattar inte killar men min bästa (jordiska vän om man säger så) är min lillebror. Confusing. Men grejen är att när jag tolkar en kille så gör jag det ifrån mitt perspektiv. Men jag är ju tjej och en unik individ. Alltså den här personen tänker förmodligen inte som jag. Aja. Förut var jag typ "gillar han mig?" För att jag ville att han (alltså ingen specifik person nu utan bara allmänt en kille) skulle det, men nu vill jag inte det längre. Sen mitt inlägg på alla hjärtans dag har jag börjat uppskatt att vara singel. Så länge jag följer Guds plan så blir ju allt så bra det kan bli så no stress. Man kan väl umgås och skriva massa med en kille utan att det behöver betyda något mer? Bara vänner eller så? Som man gör med tjejkompisar? Eller? Jag har noll koll på det här området hörni haha, har ni någon kunskap att dela med er av så, feel free!

Lydia Fun Fact
I hela mitt liv eller vad man säger har jag haft, jag vet inte om jag ska kalla det crush för när man var mindre så fanns ju inte det ordet i ens förråd direkt då sa man att man var
kär cute haha, kanske åtta? Men då ingår min "dagiskärlek" och mina "låg- och mellanstadie-crushar" haha. Vilket liv alltså. Även om jag som sagt nu mera lever ett lyckligt singelliv så ser jag framemot den dagen jag är gift. Att inte behöva välja, byta och undra, att ha EN! Och alla gifta säger "du skulle bara veta..."😂

(Ja, en tillgjord "tänkmin", sjukt svårt att inte ta en tillgjord bild när det är man själv som ska ta bilden, går det ens?
🤔😂)

Likes

Comments

Känner mig så skyldig. Eller så lat. Eller så någonting sånt. Fick glosorna framflyttat till fredag istället för imorgon. Men det är sjukt vad jag inte förtjänat det! För vad är anledningen att jag inte har pluggat? Att jag har haft massa kul. Gjort massa saker, istället för att plugga! Inte okej! Vad händer hallå?!
I fredags så var jag på (min första riktiga någonsin
😱) innebandymatch med några kompisar, efter det var vi på Fabriken en sväng och sen Max. Inget plugg. Lördagen var jag borta hela dagen från ca åtta på morgonen. Först var det Boda Borg, sen bowling (fast jag spelade inte så mycket hehe), Max, Empower (ungdomsmöte i Arken Värnamo), Max igen och sen sova jag över med några kompisar. Söndagen var det möte vid 10 (fast jag hade söndagsskolan), sen runt 15 åkte jag och mamma till Arken (när jag säger Arken menar jag i princip alltid Pingstkyrkan i Värnamo och inte vår pizzeria här i Gnosjö haha) och gick på gudstjänst där. Efter det åkte jag till vår kyrka på läktarhäng och sen hem i säng direkt. Alltså det har ju varit jättekul verkligen, alltihop, men jag har inte pluggat någonting! Känns ju lagom bra...

För övrigt är livet lite allmänt jobbigt, det är inte mycket som känns riktigt bra. Jag har känt/upptäckt att jag på senaste tiden varit ganska självisk. Alltså på det sättet att jag typ varit så fokuserad på mig själv och mitt egna självförverkligande. Ut och göra massa saker och bara tänkt JAG JAG JAG och MIG MIG MIG. Men det handlar ju inte om mig, det handlar om Jesus. Läste idag ett bibelord om just det, det träffade så bra! 2 Kor 5:15. Åh vill skriva mer men nu måste jag faktiskt plugga! Blir en liten fakta också såklart.

Lydia Facts
Jag har fått F i något i skolan två gånger tror jag. En gång i åttan när vi skrev vårt första reportage. Man fick inte ha med frågor, men jag visste inte det så då blev det inte godkänt. Men annars var det bra. Fast jag fick det ju inte så framför mig, F!!! Utan på fronter stod det antingen ett kryss eller en bock och sen pratade man med läraren också. Sen nu i gymnasiet fick jag F på ett bokprov i tvåan. Men jag tog igen det på nästa prov så det blev bra i slutändan ändå. Jag började inte gråta, men det var lite jobbigt samma dag fast med hjälp av Jesus tog jag det ganska chill ändå och som sagt gick det ju bra sen ändå.

Likes

Comments

Ni vet det jag skrev i mitt förra inlägg? Om hur jag bad Jesus om hjälp på morgonen att verkligen göra det jag skulle under dagen? Vilket jag antog var att plugga typ. Hur jag funderade över om det jag faktiskt gjorde sen (alltså inte plugga) var det Jesus ville?
Det var det, tror jag! För igår mådde jag lite sådär halvt. Kände att hur ska jag hinna plugga till matteprovet på måndag och lite annat små plugg? För helgen är ganska uppbokad. Men you know what? Vi ska inte provet förrän måndag nästnästa vecka!! Fattar nu att just nu är allt chill. Jag behöver inte stressa eller vara orolig. Hade inte behövt vara det i veckan heller om jag bara hade litat på att det jag bad om det lyssnade Gud på och ordnade. Så kom ihåg att det
du tror är det du ska göra bara för att det låter som det mest logiska och rätta behöver inte vara det du faktiskt ska göra! Ber du om att kunna göra Guds vilja, lita då på att det du gör är Hans vilja. Något sånt tror jag jag lärt mig av det här. Jesus gjorde verkligen min dag! Galet god.

Måste bara tipsa om bibelpoddens senaste avsnitt,
👍👍👍

Fun Fact
I Sverige är det ungefär 3000 personer som heter Lydia varav inga är män! Vadå? Jo faktiskt är det massa namn som jag och säkert flera av er skulle anse vara tjejnamn (eller killnamn) men som faktiskt personer av det motsatta könet heter. Kolla upp ditt namn så får du se! Mitt svar på att det bara är kvinnor som heter Lydia är att det betyder kvinna/flicka från Lydien. Så ja, man kanske inte döper en liten bebiskille till det då haha

Likes

Comments