Hallå hallå! Just nu är jag på plats i Osby hos min fina klasskompis! Jag kom igår och var med på deras ungdomsmöte Deluxe som de hade igår, så nice! Jag älskar att åka runt i Sverige till olika kyrkor och platser. Har inte gjort det jättemycket men jag älskar det när jag väl gör det!
Den här veckan har jag ju haft lov och har då jobbat på pappas jobb hela veckan. Det var helt okej faktiskt och nog nyttigt för mig också eftersom jag som jag sagt tidigare lätt blir lite deppig när jag har lov och bara sitter hemma! Och så behöver jag pengarna såklart! Och Gud är verkligen god även när det kommer till ekonomin! Trots att jag tycker att jag alltid är pank (vilket förmodligen är mitt eget fel haha) så löser det sig alltid i slutändan!
Den här veckan fick jag också uppleva att man verkligen inte behöver oroa sig utan att Gud fixar ALLT! Jag skrev ju tidigare i veckan ifrån Filipperbrevet 4 där det står att vi inte ska oroa oss över något utan ta det med Gud istället och be om hans hjälp. Och det var en sak jag oroade mig en del över och så men jag valde tillslut att lite på att Gud skulle ta hand om det och det gjorde han verkligen! Galet, Gud slutar aldrig förvåna en va!
Om nån timme bär det av hemåt och där väntar eventuellt lite julbak inför nästa helg. Då kommer vi nämligen att ha vårt traditionella julfirande med min moster och hennes familj som är typ 20-30 pers nuförtiden haha. Bara i år har två bröllop firats, tre bebisar fötts och en förlovning "gjorts"! Så vi får se hur många som kommer!
Nästa vecka är jag tillbaka till en "vanlig" (man vet ju aldrig vad Gud hittar på
😉) vecka i kyrkan efter att ha haft tre "ovanliga" veckor med Lettland, Vision, kursdagar och så den här lovveckan då!
Yes nu kör vi! Livet med Jesus är just det
livet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sagan som man alltid önskar var verklighet. Det där verkliga övernaturliga som man önskar inte bara var på film. Det där lyckliga, spännande, ashäftiga livet. Sann kärlek. Alltid tillräckligt. En mening med livet. Evigt liv. Allt sånt där som man drömmer om och som man tror bara är just drömmar. Sagor och utopier och sånt som just bara är på film. Men grejen är att det finns en saga som faktiskt inte är en saga utan en verklighet och ett liv som är allt det där du drömmer om. Frågan är bara vad du väljer. För Bibelns berättelse är inte saga utan en verklighet. Om du lämnar dig helt och fullt till Jesus som kommer du få uppleva saker större än vad du någonsin kunde drömma om. Grejen är bara det. Du måste välja. Ibland blir jag sjukt irriterad på mig själv för att jag väljer att nöja mig med mindre än vad Gud faktiskt vill ge mig. Eller för att jag väljer timmar på sociala medier för att kolla på vad alla andra gör och önska det de har, eller timmar med att bara sitta och grubbla över var jag önskar att jag var när Jesus sträcker fram handen med mer än jag någonsin skulle kunna önska mig. Hallå! Hur kan man välja det vanliga, tråkiga, meningslösa när man kan välja något som är större än det man själv kan drömma! Alltså jag fattar inte mig själv ibland! Sen så är det ju så att det alltid finns någon som vill förstöra drömmen. Som säger att det där, det är för bra för att vara sant! Tro inte att du kan bli det där. Tro inte att du kan lyckas med det. Tro inte att du inte behöver skämmas för det där du gjorde eller för vem du är. Tro inte att du är otroligt oförståeligt älskad och önskad av universums skapare. Jo, tro det för det är du.

Likes

Comments

Alltså ibland känns det som att man inte kommer framåt! Man tar de här besluten massa gånger och särskilt på konferensen/läger etc. att man ska gå All in för Jesus, 100% men sen då? Så många gånger känner jag mig så redo att bara köra på och sen någon dag senare är allt som "vanligt" igen och jag går inte alls All in. Många gånger känns det som att jag inte vet vad som hindrar mig, varför jag backar. Kanske tänker man sig att 100% ser ut på ett annat sätt än det gör och så kanske man drar sig ur för att man tror att man inte alls är på 100% för att det inte verkar stort och pampigt... eller så sätter man krav på sig själv och när man inte lyckas med allt så stänger man av helt istället. Jag vet inte. Men jag vet att jag inte vill att det ska vara så... jag vill inte ta tomma beslut hela tiden! Där och då när man tar beslutet känns det ju verkligen som att man vill och kommer gå All in... okej det här blev deprimerande nu haha. Det jag måste göra är att vända mig till Jesus! Och han säger faktiskt Hakuna matata!
"Bekymra er inte för något utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse" Fil 4:6-7. Jesus har ju alla svaren, varför är man så seg med att gå med sina problem till honom ibland?

Likes

Comments

Alltså wow! Det har varit helt sjukt här på Vision! Jag har ju varit mötesledare och det har såklart känts lite läskigt och skakigt och så. Dels att det är så mycket folk men också att det är så viktigt på något sätt i och med att det handlar om Guds rike, om liv och död på nåt sätt. Jag har ofta haft problem med att vara nöjd med saker jag säger eller gör ibland. Det behöver inte vara helheten utan det kan också vara detaljer. Så kändes det också efter jag hade varit på scenen på flera av mötena. Men sen så kom Jesus och bara motbevisade allt jag trodde och det var så många som bara talade rakt in i mig och sa saker som att jag verkade så fri på scenen, att jag gjorde det jättebra och att man verkligen såg att jag älskar Jesus. Alltså wow. Gud är så fantastisk och han har verkligen gjort det oväntade, långt över mina förväntningar! Nu måste jag sova! Imorgon kör vi sista mötet så än är det inte slut! Tagga att få uppleva Gud ännu mer! Och det tar ju inte slut imorgon heller egentligen! Hela livet är en resa med Jesus och mot evigheten tillsammans med honom!

Cred till mina klasskompisar som tagit bilderna!

Likes

Comments

Woooooowwwww!!!! Oh my gosh! Fredagskvällen här på Vision har varit fantastisk! Gud bara talade till mig genom så många människor och ja ba OMG ja! Temat för i år är ju 'Expect the unexpected' och oväntade saker jag verkligen skett!! Jesus! Wow! This is for real! Vilket tyvärr innebär att fienden också är på riktigt. Det är så skönt att så många människor ber för en och för konferensen! För motståndet finns där som vill trycka ner och hindra oss från att komma närmre Gud. Men Jesus är starkare! Jag vet inte vad mer jag ska säga! Kan bara säga WOW WOW WOW haha! Så galet underbar, fantastisk, oförklarlig kväll! Jesus finns på riktigt hörni och han vill lära känna just dig! Missa inte honom, för gör du det missar du hela livet! Jesus!😍😍😍

Likes

Comments

Hallå! Ska försöka hinna med ett blogginlägg här mellan allting som händer! Jag vet inte om jag har nämnt det men i fredags så åkte jag till Lettland med de som går konfa nu. Jag hade inte varit supertaggad innan men det gick bra och det var absolut över förväntningarna! Vi hälsade på i ett barnhem där och stannade till måndag natt/tisdag morgon. Vi skulle egentligen åka hem måndag kväll men på grund av vädret så avgick inte båten förrän tisdag morgon istället så vi kom inte hem förrän ungefär 23:30 igår kväll. Och imorgon börjar en ungdomskonferens som heter Vision i Värnamo men eftersom att jag ska vara med som mötesledare är jag med redan en del idag så i eftermiddag/kväll någon gång är det dags att åka hemifrån igen. Konferensen håller på tills på söndag och sen på tisdag är det kursdagar med bibelskolan igen så det är mycket nu! I alla fall, som ni förstår kommer jag kanske inte skriva så mycket framåt de närmsta två veckorna. Ett inlägg i veckan håller jag dock fast vid men om det blir mer än så vet jag inte.

Vision då. Det känns både spännande och läskigt. Jag har aldrig varit mötesledare på någon så stor konferens, eller någon konferens överhuvudtaget och typ inte på något annat heller haha. Jag har faktiskt bara varit mötesledare en gång tidigare och det var på ett möte i min kyrka så... Fast egentligen borde det inte vara sån big deal eller hur? Det är ju inte direkt som att man ska hålla en predikan eller ett tal. Det är väl att det är så mycket folk som gör det lite läskigt. Jaja, jag behöver inte oroa mig för Gud är med mig! Tänkte lite på två saker inför detta. Dels på det som en predikant sa på ett ungdomsmöte (ungefär såhär): "Jag vill göra saker på ett sätt att det blir pinsamt om inte Gud dyker upp". Jag bara gör mitt och förväntar mig att Gud kommer in och gör sitt. Gör han inte det blir det kanske pinsamt för mig, men vad spelar det för roll? Det är ju Honom allt handlar om. Jag vill ha den inställningen! Sen tänkte jag också på första gången jag skulle ha en muntlig redovisning (ensam) på gymnasiet. Vi hade i princip aldrig någon muntlig redovisning på högstadiet så det var väldigt jobbigt innan. Men Gud dök upp och det gick asbra! Så jag får förlita mig helt på Honom!

Kom just på att det är retreatdagar när vi ses med bibelskolan nästa vecka, det passar ju perfekt! Ha det bra så ses vi när vi ses!

Likes

Comments

Alltså i alla områden i livet finns det så mycket att välja på. Särskilt nu när globaliseringen är så stor. I mataffären finns det massa varianter av en och samma vara. Det finns massor av olika klädbutiker både i fast form och på nätet (!). Utbildningar finns det så många och i så många olika inriktningar. Det finns så många tips och hacks på youtube och andra plattformer på nätet och i böcker. Det finns så många olika livsstilar, dieter och träningsprogram. Så många serier och filmer, så många mattrender och goda saker att testa, så mycket nytt och bara SÅ MYCKET. Så mycket alternativ. Däremot när det kommer till livets riktning så finns det bara ett. Mitt liv går upp och ner hela tiden. Ofta kan dagen börja på topp men sluta på botten. Man gör saker och försöker fylla tomhet med allt möjligt. Kolla på serier eller film och drömma sig in i den "verkligheten", youtube, instagram, få likes och följare på sociala medier, köpa nya saker, skaffa en ny stil, uppleva nya saker, crusha på killar, laga/baka de godaste recepten, försöka imponera på folk med personlighet, utseende, tillgångar eller skills. Hitta nya vänner, finna kärleken, göra karriär, bli känd (mer eller mindre), tjäna mycket pengar, resa mycket och så vidare och så vidare. Mycket av det här har jag väl gjort eller gör eller kommer att göra men det går i perioder. Något som jag däremot aldrig lämnar helt är Jesus. Och grejen är att jag vet att även om jag skulle ha allt jag önskar så skulle mitt liv inte ge verklig glädje, inte vara att verkligen leva om jag inte hade Jesus. Jag kan under en hel dag eller kanske mer än så, mer eller mindre strunta i Jesus men jag kommer alltid tillbaka till den punkt där jag söker honom igen och bara vill komma nära för jag vet att det finns inget annat. Det finns liksom bara ett alternativ och det är Jesus. Och visst kampen kan vara så svår och jobbig ibland, men det är ändå så skönt att det bara finns en väg. En väg för hela mitt liv. Inte hundratals olika alternativ som allt annat utan det finns bara EN riktining EN väg för livet och det är Jesus. Inte bara för mig utan för dig också och för alla. Jesus är inte en väg för vissa människor utan han är vägen för alla. Det kan vara svårt att förstå och tro det men jag lovar dig att när du finner sanningen kommer du inse att det bara finns ett alternativ. Ett avslutande citat från en broder i Jesus: 

"Jag förstår att du inte förstår, men när du förstår kommer du att förstå"

Likes

Comments

Hallå på er! Det var en hel vecka sen sist nu tror jag? Det har hänt en del, eller jag har gjort en del nya saker veckan som gick. I fredags hade jag min första andakt (inte helt själv dock) i kyrkans fritidsgård och igår ledde jag mötet för första gången i vår kyrka och överhuvudtaget. Lite spänt innan men hyfsat avslappnat ändå. Jag har varit lite lost från Gud veckan som varit och inte mått helt på topp men nu tar vi nya tag! Alltså jag vet att måndagar kan vara helt fruktansvärda i och med att helgen är slut och skola, jobb etc. börjar igen. Men det kan också vara en fantastik dag för man får chans att börja om igen och kanske lyckas bättre den nya veckan. Så idag kollade jag först på en predikan av en av mina nyare favoriter Judah Smith och efter det hade jag min dagliga andakt (som har haltat lite senaste veckan). Börjar bra helt enkelt! Om någon timme ska jag in till Värnamo för att träffa en klasskompis och ja sen får vi se, har inte riktigt planerat något mer för idag. Kanske kolla på halv åtta hos mig (MAT😍). Jag brukar (eller de tre senaste måndagarna) egentligen kolla på serie på SVT som är efter halv åtta hos mig men jag vet inte om jag ska fortsätta kolla. Ni vet ibland tycker man att serier är väldigt bra och intressanta och kanske allmänt inte alls har ett dåligt inflytande, men sen så finns det vissa delar som kanske inte är så bra och så kanske det är bättre om man inte kollar på serien överhuvudtaget istället. Det är förstår olika för alla vad som är dåligt inflytande och inte. En sådan serie jag tänker på är Game of Thrones. En asbra serie tycker jag, kanske den bästa jag sett! Men den har ju de där inslagen som kanske inte är så bra inflytande, som sagt kanske beror på vem som kollar. Jag har sett ungefär säsong 3 till 5 av GoT och sen slutade jag kolla på serier överhuvudtaget (med undantag för vissa perioder som ni säkert märkt i bloggen). Så jag slutade inte kolla på grund av de inslagen men så hade det likaväl kunnat varit. I alla fall, i den serien på SVT som jag sett nu några gånger så följer man flera personer och två eller särskilt en karaktär är extra intressant men när det kommer till en del andra karaktärer handlar det bara om sex och sånt där och det vill jag inte direkt se. Får se hur jag gör. Kanske att jag ser nåt avsnitt till för att se om fokuset sätts på annat...

Jag tänkte att ni kunde få läsa min del i andakten om ni vill och ni får gärna ge feedback, positivt och negativt, eller ställa frågor! Hoppas ni får en bra vecka och genom allt, kom ihåg att söka Gud!❤

Hur kan Gud VARA kärlek?

Lite svårt att förstå. Egentligen handlar det om att han älskar oss otroligt, ologiskt mycket. Tänk dig att Gud har världens största crush på dig och mig. Ni vet hur det är när man har en crush… Man vill vara nära den personen, man vill hänga där den personen hänger, man börjar följa eller snarare stalka personen på Instagram, Facebook, Snapchat, kollar bilder, ta reda på information, man vill helt enkelt lära känna personen och vara med personen.

Tänk då Gud, han vet hur många hårstrån du har på ditt huvud! Jag vet inte om er men jag har aldrig stalkat någon så mycket att jag vet det. Alltså Gud vet allt om dig plus lite till, han vet liksom vad du tänker! Det kallar jag stalker. Gud är din största stalker och han har världens största crush på dig!

När vi har en crush på någon så går ju det över, det är ju inte så att vi har en crush på någon hela livet. Utan av olika anledningar så tappar man ju intresset efter ett tag, det kanske inte händer något mellan er två eller så visar sig den personen vara någon annan än du trodde. Gud däremot han slutar aldrig crusha på oss, han slutar aldrig älska oss. Det spelar ingen roll vad du gör eller vad du har gjort, vad du tänker jag menar vi tänker ju helt sjuka saker ibland och man är verkligen glad att ingen människa kan läsa tankar.

Inte ens vad du säger kommer få Gud att sluta crusha på dig. Tänk dig att din crush kommer fram till dig och säger rakt upp i ditt ansikte att “jag tycker inte om dig, jag vill inte ha något med dig att göra, lämna mig ifred”. Då tänker du att okej det är kört, det kommer inte bli vi två, det är över. Om du däremot skulle säga till Gud att “jag tycker inte om dig, jag vill inte ha något med dig att göra, jag tror inte ens att du finns” så skulle Gud ändå fortsätta crusha på dig, han skulle ändå vilja ha dig, ha kontakt med dig, få lära känna dig. Vad du än gör eller säger eller tänker så kommer Gud aldrig sluta älska dig, han kan inte sluta älska dig för han är kärlek


Likes

Comments

Jag verkligen avskyr att bråka med folk. Avskyr att göra folk ledsna eller arga eller besvikna. Fast vem gör inte det? Ibland blir jag så galen på mig själv. Kan jag inte bara hålla tyst istället för att babbla på om massa onödiga saker. Jag har lätt att bli väldigt negativ och klaga på en massa och sen så blir jag irriterad på att man säger till mig att sluta grina. Ni vet ibland så känns det som att man bara vill prata ner något. Man liksom skapar ett problem ur nästan ingenting och blåser upp det och gör det jättestort och sen några minuter senare när alla försöker hjälpa en att lösa det så inser man att, vad har jag gjort? Det här var ju inte ens ett problem, åtminstone inget stort och krångligt som behövdes lösas. Och så har man blandat i massa gammal skit som man inser att man inte förlåtit och glömt som man trodde och så blir det bara ett stort kaos av ett fejkat problem som ändå orsakar ilska, irritation och negativitet. Varför gör jag såhär? Mår liksom inte bra när det blir så. Vill bara krypa ner i sängen och gråta och stanna där. Har ni känt någon gång att det känns som om ni säger förlåt till någon gång på gång på gång för i princip samma sak? Och så känner man sig jobbig och som värsta hycklaren som säger förlåt hela tiden men gör om samma sak igen. Det kan vara både i relation till människor och till Gud. Även om jag tycker jag har blivit bättre på att förstå och verkligen ta emot Guds förlåtelse. Okej, I need Jesus refill. Godnatt

Likes

Comments

Hejsan på er! Återigen har jag inte uppdaterat på några dagar... Ja, jag har faktiskt inte riktigt hunnit. Inte så att jag har haft fullbokat 24/7 men det har varit ganska mycket. Men nu kommer i alla fall ett inlägg, trots att jag egentligen borde plugga men jag tänkte att det här inlägget aldrig kommer att bli av annars! Och så tänkte jag nog ta lite inspiration från en studiebok jag precis läst ett kapitel ifrån så man får ju passa på medan kunskapen är färsk haha.

Hela förra veckan var verkligen undervisning, undervisning, undervisning och WOW man fick med sig så mycket bra grejer. Alltså tänk att hela ens sätt och tänka på vissa områden kan förändras efter en vecka, eller en dag, eller en timme till och med. Så coolt! Den här månaden så ska vi läsa boken "Livet jag längtar efter" av John Ortberg. Idag har jag läst ett kapitel som handlar om glädje. Att liksom vara glad trots omständigheterna och att ta vara på och njuta av allt det vardagliga. I Bibeln uppmanas vi till att vara glada och Paulus skriver såhär i Filipperbrevet 4:4 "Gläd er alltid i Herren. Än en gång säger jag: gläd er!" Man kan ju undra hur man ska kunna vara glad ALLTID. Går det ens? Alltså Bibeln talar om en glädje som sträcker sig djupare än våra omständigheter. En glädje som är rotad i Gud, så vad som än händer har vi vår glädje i Gud. Här är ett citat från boken:

"Du kan bli en glad människa. Med Guds hjälp är det faktiskt möjligt. Bibelns författare skulle inte rekommendera det om det inte vore så. Men glädjen är en konst man måste lära sig. Det är du själv som måste ta ansvar för din glädje. Inte din vän, inte dina föräldrar, inte din fru eller man, inte dina barn, inte din chef - din glädje är ditt eget ansvar. För somliga av oss är det här inte så enkelt. Din förmåga att glädjas kan vara skadad. Det här kanske är något du måste kämpa för - men det går."

Jag tycker det är väldigt intressant för jag har nog aldrig riktigt tänkt så. Efter det citatet ger författaren lite tips på hur man praktiskt kan göra. Det sista tipset han nämner är att man ska träna sig i att se livet ur ett bibliskt perspektiv. Han gör en jättebra jämförelse från ett bröllop men det blir för långt om jag tar med hela den historien men jag ska försöka dra en kortare version. Han berättar i alla fall att när bruden gick längs kyrkgången kräktes hon. Mamman till bruden hade spelat in detta och tio år senare hade man bjudit in gästerna till en fest för att fira just den händelsen då bruden spydde. Det låter ju konstigt eller? Men grejen var ju att trots att detta hade hänt, detta hemska, otänkbara som väl ingen önskar händer på ens bröllop, så hade ju bruden ändå fått sin brudgum. Det spelade alltså egentligen ingen roll om hon hade spytt eller inte, hon gifte ju sig med brudgummen oavsett. Vidare skriver författaren:

"Hur är det möjligt att vi kan få vara glada mitt i en värld med så mycket lidande? Titta på löftet som kommer nästan alldeles i slutet av Bibeln: Låt oss vara glada och jubla och ge honom vår hyllning. Ty tiden har kommit för Lammets bröllop och hans brud har gjort dig redo."

Alltså, vad spelar allt lidande på jorden för roll när vi en dag kommer att få komma till Gud och vara med honom för evigt? Visst, allt lidande vi och andra går igenom är jobbigt och hemskt och verkligen livs-utsugande ibland, men det kan inte påverka det faktum att vi när målet är nått kommer att få leva i fullständig glädje för evigt oavsett om vi har gått igenom en massa lidande fram tills den dagen vi kommer till himmelen. Därför har vi anledning att glädja oss oavsett för vi vet vad som ligger framför oss.

Oj, nu blev det rätt långt ändå hoppas ni orkade läsa ända ner hit! Ni får ha en fortsatt bra dag och tänk på att ta vara på stunderna i vardagen. Jag avslutar med ännu ett citat från boken hihi: "Vi inbjuds att glädjas varje ögonblick av livet därför att varje ögonblick är en gåva." Kram❤

Likes

Comments