Jag älskar kyrkan, verkligen. Men ibland är den bara så komplicerad. Varför måste man ha samfundsgränserna t.ex? Jag vet att människor tycker olika, och jag tycker absolut kyrkor ska vara olika för människor är olika. Men vi är fortfarande samma familj! Vi behöver inte ha alla gudstjänster tillsammans, och göra allt ihop eller tycka precis likadant, men vi har ju samma grund! Tänk det som barnen i en familj. De är födda av samma föräldrar, uppfostrade på samma sätt. Trots detta kommer de att bli olika. De kommer inte tycka lika i allt, kommer inte handla lika i allt, men bara för det kommer de inte dra ett streck mellan varandra. De kommer inte dela hela livet tillsammans, men de kommer fortfarande umgås! De kommer gå på varandras bröllop, barnvälsignelser och födelsedagsfester etc. Även om de inte tycker att syskonet hade den mat, den dekoration, och det upplägg på dagen som man själv hade haft så kommer de att gå. Vad menar jag med det? Jo, när andra samfund, andra kyrkor, ordnar konferenser, temahelger, bönemöten m.m. Varför skulle du inte gå, bara för att du inte tillhör samma kyrka eller samfund? Det är ju fortfarande din familj! Ditt syskon! Även om de inte gör precis som du hade gjort! Och prioritera andra kyrkors event! Precis som du prioriterar din brorsdotters konfirmation eller din lillebrors student eller din kusins bröllop framför massa andra saker du kunde ha gjort den helgen! Och om du hellre vill gå till Missionskyrkan fast du är uppväxt i Pingst eller tvärtom, gå dit istället då! Du är ingen förrädare eller svikare eller nåt! Gå dit du lär känna Jesus ännu mer, den plats där du får en sprakande relation med Honom är den plats du ska vara på! Men se till att ha ett hem. Jag skulle säga att det är okej att hoppa mellan olika kyrkor TILLS du hittar den du vill stanna i, den du hör hemma i. Du ska inte gå hela livet och hoppa runt från kyrka till kyrka, du måste ha ett hem! Men låt inte samfundsgränserna hindra dig! Fråga Jesus och Han kommer att visa dig vart du hör hemma! Tycker bara att vi är så fasta i att jag tillhör det här du tillhör det där. Jag tror inte det ska va så!
Jaja... Det var bara en tanke som exploderade i dag...
Älskar kyrkan 100%, men ibland gör vi (inklusive jag)
väl det lite svårare än vad det är kanske...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sorry för låg uppdatering men jag har varit sjuk sen i onsdags så det är därför. Hoppas på att bli bättre snart så hörs vi då!

Likes

Comments

​Sitter och lyssnar på mammas fina kristna latino musik hihi. Även om allt inte är bra så tror jag att jag keeps up ganska bra ändå. Lyssnar på kristna podcasts, kristen musik, läser Bibeln, pratar med JK, försöker hålla mig nära. ibland bara släpper jag och liksom söker "tillfredsställelse" i att snurra runt på facebook, instagram etc. Tills jag kommer på att jag inte kommer hitta något där utan att det är hos Jesus jag kommer finna det. Det går sjuk mycket upp och ner. Igår morse var jag helt nere, sen hjälpte JK mig att plugga på morgonen, hela dagen i skolan gick bra och sen pluggade jag en del, övade piano och till och med sprang (OMG) en runda (lyssnade på podcast då med, annars blir det för jobbigt att springa haha). Efter det blev det typ inte något gjort och så började jag snurra runt och sen mådde jag inte så bra och kände mig lite misslyckad sådär. Men sen pratade jag med mamma vilket alltid är skönt och sen sov jag och sen vaknade jag och mådde väl lite dåligt där först med, men nu är det chill. Det gäller bara att hålla fast vid Gud och vara trofast! Precis som han är mot oss. Inte gå efter det vi ser och känner, utan efter det vi VET. 

Idag ska jag som vanligt till skolan, börjar 09:45 så har lite extra tid... Efter skolan borde jag nog försöka plugga även om jag inte direkt har något just nu, ska nog öva lite piano också. Jag är verkligen superdålig på att öva, men jag har så mycket annat så det blir inte av. Sen ikväll är det bön i kyrkan tror jag så det ska jag på i så fall. 

(Lite bilder från helgen bara)

Likes

Comments

PJaa.. livet är ju inte på topp direkt.. Jag vet inte riktigt.. Känns som om jag försöker tycka synd om mig själv. Allt är dåligt. Försöker jag tycka känns det som. Den här veckan har jag inte pluggat särskilt mycket, inte tränat alls, inte skinit Hans ljus så mkt. Orkar inte göra något. Haft problem med avundsjuka igen. Juste borde be. Det som hjälper. Ibland skulle det nog vara bra om vi alla skyltade lite med det dåliga också. Då skulle vi inte bli så nedstämda av allas "perfekthet". Så känner jag i alla fall... Men men. Nu är jag mest bara lat känner jag och sen får jag ångest över det. Men jag vill liksom börja om när det är en ny vecka eller en ny dag hela tiden. Kan inte börja precis just nu. Får be för det med. Vet inte riktigt någonting just nu. Är i en confused zone. Men Jesus vet vad han gör, måste bara hålla modet uppe tills han visar det. Hur skulle jag klara mig utan Honom?

Likes

Comments

Varför gör jag sånt jag inte ska? Varför väljer jag värdsligt framför himmelskt? Ni vet på filmer när någon har en typ perfekt, underbar relation med någon men ändå är otrogen och man bara, men va?! Hur kan personen vara det?! Allt var ju perfekt!! Så känner jag nu typ! Varför väljer jag värdsligt SHIT när jag har Jesus?! OH my gosh... not feeling well obviously🙄 Hjälper inte att jag har värsta craving efter min crush... Vet ju at the time is not right... Jesus I need you. Save me again pls. Sorry. Forgive me. Thank you. You are too good, so loving, I will nerver understand. Want to wake up craving for you! That is my wish, goodnight.💤

Likes

Comments

Jag trodde inte att man kunde känns fredagslycka på tisdagar men, det kan man! Jesuspower!👊 Muntliga idag gick inte 100% men jag känner ingen ångest över den och mår helt bra så då gick det känslomässigt 100% och det är det som räknas i min värld! Mår jag bra spelar det ingen roll hur bra eller dåligt något går. Allt för nu.

Likes

Comments

Klev precis ut ur ett marknadsföringsprov som gick hur bra som helst trots att jag bara hann plugga lör-sön, all thanks to Him!💗 Imorgon blir det muntligt i engelska vilket jag egentligen inte är nervös för, det är bara det att jag inte hunnit öva någonting alls... Men det kommer gå bra såklart! Thanks to Jesus ofc!
Helgen var annars mestadels bra förutom en liten dipp i lördags men annars så! På fredagen firade jag och några kompisar vår kompis så då drog vi till t-centralen (SAU anordnar en kväll varje år, i Värnamo har de varit de senaste åren, med konserter och predikan och praise, den kallas t-centralen) vilket var fantastiskt bra tyckte jag! Lördagen hann jag plugga från typ kl.08 till kl. 18 (med pauser såklart!) vilket är otroligt bra för att vara jag och det är som sagt bara tack vare Honom. Jesus is just WOW. Söndagens gudstjänst var toppen och innan allt plugg hann vi hänga lite med vår ungdomsledare som pappa bjöd hem på middag. Sååå bra helg, ny vecka, tagga sprida Hans eld som andliga pyromaner (punkt fyra i ungdomspastorns predikan i fredags
😄)!

Likes

Comments

Mår inte så bra som när bilderna togs,men Jesus hjälper mig så det är lugnt❤️

Likes

Comments

Oj, det är redan torsdag! Idag blir det 1. Laga mat 2. Plugga 3. Gå på typ konsert
Igår var det studiedag och jag lyckades plugga typ 6-7 timmar! Hur?!! Jag bad för det på tisdagen såklart. Jag brukar inte lyckas plugga alls mkt på studiedagar, men behöver verkligen bli klar med min muntliga redovisning till engelskan och det blev jag! 500% Jesus kärlek. Ibland förstår jag inte hur jag kan bli så nere över skolan och som en sista grej be för det! Be borde man göra först och som mamma brukar quota från Bibeln: "För den som älskar Gud samverkar allt till det bästa". Så jag borde inte vara nervös inför religionsprovet imorgon... Men ni vet när man inte har pluggat ordentligt, man kunde liksom ha gjort mer och slappat lite mindre, så känner man sig typ skyldig inför Gud som om man inte förtjänat hans hjälp?! Och det är sant, vi förtjänar inte hans hjälp... men han vill hjälpa oss ändå! Detta har jag och säkert ni också väldigt svårt att förstå, men det är för kärleken Han ger, kärleken Han är, är så stor och fantastisk att vi aldrig kommer att förstå. Det är bara att ta emot!
Så jag ska försöka lita på Honom och tro på att jag kommer hinna göra klart en inlämning, hinna plugga till två prov (varav ett jag inte börjat plugga till än), hinna göra ett och framföra två muntliga redovisningar fram till tisdag nästa vecka... Jesuspower is needed! Just nu känns det bra, men det brukar ju gå ganska mkt upp och ner... nu babblar jag bara på en massa, inlägg slut
🙊

(Bara bullar från i tisdags, tomt på bilder...)

Likes

Comments

Oh, såg precis att jag inte skrivit något sen onsdag... tiden går fort alltså! Idag har jag tidigt imorse varit gråtfärdig inför det matteprov jag har haft idag som såklart gick bra eftersom jag la det i Guds händer, till slut. Efter att blivit berörd av morgonbibelord i andaktsboken som ligger på frukostbordet. Försökte förstås tidigare men rädslan smög sig på. Nu ikväll var jag ute en runda och lyssnade då på en podcast/predikan om Elisa och rädsla och församlingen... lite så... Vill ni lyssna så hittar ni den här: http://feeds.feedburner.com/elevationipod
(overwhelmed...but not outnumbered)
Jesus är bara fantastico! Måste bara påminna mig om det hela tiden! Ofta är det när jag känner mig skyldig som jag liksom förminskar Honom. Typ nu kände jag att jag kunde ha pluggat mer, att jag "slösat" bort tiden på andra saker och då kände jag liksom att jag inte förtjänade Hans hjälp. Men Jesus älskar så otroligt stort att jag aldrig kommer att förstå. Nu ska jag gå och plugga till ett annat prov, så jag inte hamnar i samma veva igen, fast jag har ju en backup om jag inte glömmer det igen. Eller som han sa i podcasten, när rädsla kommer över oss ser vi inte klart, precis som Elisas tjänare så måste våra ögon öppnas så att vi ser att vi har en hel här bakom oss. Vi måste komma ihåg att vi är vi och inte de. Vi är Guds barn, inte världen, vi håller på att vinna inte förlora. Han har vunnit inte förlorat. Lyssna på avsnittet jag länkade så förstår ni mer😉

(Här får ni lite bilder från helgen)

Likes

Comments