Åhhhh jag vill att alla bara skulle få del av Jesu kärlek och lära känna Honom! I mean this life with Him is awesome! Det är inte alltid bra, man mår inte alltid bra, men det är alltid bättre. Alltså ibland, det kan vara närsomhelst och oavsett om jag är på topp eller lite nere, så bara känner jag liksom Guds närvaro och hur underbart livet med Honom är! Men jag blir så frustrerad för att vi har något så speciellt som vi borde vilja dela med alla vi möter, men gör vi det? Många av oss nog vill det, men hur? Hur berättar man om det här? Ibland är det svårt att förklara eller så vågar man inte för vad ska responsen bli? Och ibland så delar man, men reaktionen blir ingenting eller aggressiv. Jag tror dels att många av oss behöver mer verktyg, alltså mer undervisning i HUR. Sedan behöver vi förstås mer av den helige Ande för det är ju Han som ger oss kraft och mod. Frimodighet att berätta och rätt ord och formuleringar att säga. Vi är sååå många egentligen, vi har världens möjlighet. Det är dags att vi mobiliserar och sprider kärleken som är det bästa som hänt oss. Cred för alla som redan gör det här varje dag, I want to be a part of that! Spread that Jesus love. Ni där ute som inte tror och följer Jesus, om ni undrar något så svarar jag gärna på frågor eller så! Ni hittar min mail i profilen om ni inte vill skriva direkt i kommentarsfältet! Kram på alla, ha en amazing dag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okej det här inlägget är egentligen från igår men hann inte riktigt skriva klart det så ni får hela inlägget idag😉

Jag tänkte skriva ett standard blogginlägg ("idag har jag...") men också dela med mig av något jag funderade på efter att ha lyssnat på ett podavsnitt.

Så idag har jag... nej haha vad konstigt det låter. Jag jobbade från 06:30 till 14:30 ungefär. När jag kom hem så käkade jag med päronen, den äldre brodern och hans flickvän och ena farbrorn och hans mellersta dotter som var på besök. Efter det drog vi oss kvar och snackade lite och åt glass med chokladsås och jordgubbar. Och jag och Josef hade digestivekex i med, soo good! Brukar egentligen inte uppskatta vanlig vaniljglass så mycket men today it was awesomely good vilket nog berodde på tillbehören.
(Skrivet igår)
Sen åkte släktingarna hem vid 17:30 ungefär och vi andra åkte och badade. Åh vad skönt det var! Vattnet var inte alls kallt när man varit i en liten stund. Och då menar jag verkligen en liten stund. Jag vet att man typ alltid säger så, att det inte är kallt om man är i en stund, men då handlar det ofta om att man vänjer sig. Som i Spanien tex. Där vi badade i havet var det superkallt, alltså verkligen kallt. Vi snackar Vättern. Men såklart så vande man sig när man varit i ett tag men man kände fortfarande att fötterna och händerna typ frös ihjäl. Där vi badade igår var det inte alls så. Det var wonderful! Och grejen är att jag badar nästan aldrig. Inte för att jag inte tycker om det, jag njuter verkligen av att bada när jag väl är i. Det är själva "processen" som hindrar mig från att bada oftare, jag är helt enkelt för lat haha. Jag menar man ska byta om och sen ska man ta sig till sjön... och sen efter man har badat ska man byta om igen, åka hem och duscha och ta på sig kläder igen (eller pyjamas). Sån är jag
😂 Efter det åt vi lite innan jag gick och la mig runt 21 som vanligt. Livet som sommarjobbare😪 Nädå, jag ska vara tacksam för att jag har ett jobb. Tänk vad otacksam och bortskämd man är och blir ibland😐

Nu till det där andra. Jag lyssnade på en podcast ("More like Jesus" av Elevation Church) där de tog upp berättelsen om de fem bröden och de två fiskarna om ni känner igen den historien. Annars kan man läsa den i boken Markus, i Bibeln, kapitel 14 vers 13 och framåt. Och poff så förstod jag historien i ett annat perspektiv en tidigare. Det här är en tanke då. När Petrus (och de andra fiskarna) träffade Jesus för första gången så kan man ju anta att han var hungrig. Han hade fiskat hela natten utan att få någonting och även om han nog skulle sälja det mesta så tänkte han nog äta lite själv också. Jesus kom och gav (indirekt) Petrus mat (de fick ju massa fisk).
Nu till historien med de fem bröden och de två fiskarna(
🐟). Lärjungarna (inklusive Petrus) säger ju till Jesus att skicka bort folket för att de (folket) ska kunna äta. Alltså vet lärjungarna att folket är eller kommer bli hungriga. Då säger Jesus "de behöver inte gå härifrån ge ni dem att äta". Och då säger lärjungarna att de bara har fem bröd och två fiskar. Men Jesus tar det de har, välsignar det och det lilla de hade räckte för att mäta över fem tusen människor med Guds kraft. Jag tänker att det är precis så det är för oss idag. Vi var hungriga och Jesus gav oss att äta (symboliskt). Alltså vi har ju fått Jesus i våra liv och även om det finns saker man vill ha eller längtar efter så finns det inget tomrum. Vi är mätta! Har men Jesus i sitt liv så är man inte längre hungrig. Men det finns ju också andra människor ute i världen som är hungriga. Vi vet ju om det precis som lärjungarna visste om att folket var hungriga, men istället för att själva ge dem mat så vill vi skicka dem någon annanstans, till någon annan kanske. Och visst är det så att vi många gånger tittar på det vi har och säger, "men jag har ju bara detta, detta räcker ju inte". Jo det gör det! I Guds kraft räcker det du har! Tänk att så lite som fem bröd och två fiskar räckte till mer än 5000 människor, det lilla blev ganska mycket större med Guds hjälp och detsamma gäller oss idag!

Likes

Comments

Need a Christian friend...😶 Inte att jag inte har några kristna vänner men inte här i min lilla ort eller nära runtomkring. Alltså som jag umgås med eller har mycket kontakt med. Jag upptäcker så många roliga saker till kyrkan och annat bara allmänt spännande om Jesus och så men har liksom ingen att dela det med och bli helt exited med. Det mesta jag "hittar" får ju någon koppling till kyrkan eller min region (GGVV) och då behöver jag ju någon här... eller i och för sig, man kan ju göra något med andra som bor kanske inom två timmars avstånd men ni förstår ju, det är ju nice om man kan göra nåt i sitt område om man säger så. Plus att det sparar tid hehe. Jag brukar ju ha min ungdomsledare i vanliga fall men han har ju semester nu så känns bara som jag stör när jag snackar om kyrkan. Förståeligt kanske eftersom han är ledig från jobbet... anledningen till att jag inte vill jobba i kyrkan - vill inte ta ledigt från de bästa jag vet hihi. I alla fall inte nu. Och ah han är ju min ungdomsledare inte friend friend liksom om ni förstår vad jag menar. Anyways, det är inget stort problem har bara tänkt på det lite på senaste. Livet är fortfarande ganska på topp. Hade typ en liten dipp idag. Eller mer påväg till en dipp. Var helt trött och pallade inte göra något så skrollade lite på Pinterest och på några bak- och matbloggar. Sen så var jag inne på youtube lite men lyckade hindra mig själv från att kolla på destruktiva klipp och kollade på Alphas första avsnitt i deras "tv-serie". Hittade då att det finns en "Prayer Course" och blev fett taggad på den för jag har länge tyckt att det där med bön är svårt. Grejen är att man ska ju ha en grupp och då uppstår problem när man inte har kristna vänner close by. Men det finns ju andra kristna här så! Blev excited i alla fall men sen hade jag ingen att dela med mig detta av... vilket var anledningen till att jag började skriva det här inlägget. So here's the place when there's no one else. Och så vet ju JK allt också!

Likes

Comments

Jag har jobbat i tre dagar nu och det känns inte allt för jobbigt. Men det mest fantastiska, inga symptom på lovdepression! Jag mår toppen faktiskt! Jag diskar och städar på jobbet och när jag städar så har jag tid att lyssna på kristna Podcasts och predikningar vilket är så underbart! Att bara fylla på hela tiden förgyller liksom vardagen. Gud uppenbarar så mycket! Idag lyssnade jag på en fantastisk predikan av Hans Jansson ifrån hönökonferensen som var förra veckan. Galet bra! Den handlade om församlingen, varför den är viktig och hur den ska vara för att blomstra. Önskar att alla i församlingen också hade kunnat lyssna, så inspirerande! Den finns på podcaster om ni vill lyssna. Sök på hönökonferensen och sen så är det sista predikan. Wow wow wow.

För övrigt var jag med på träningen (friidrott) för första gången på sååå länge, flera månader sen sist tror jag. Vi körde inte så hårt pass vilket var skönt för jag blev lite snurrigt bara på uppvärmingen haha. Så blir det när man gör ett så långt uppehåll. Jag lyckades dra ut och springa igår också vilket var fantastiskt. Jag skojar inte när jag säger att det är tack vare Gud! Får se om jag lyckas något mer. Jag vill inte bli någon "supertränare" om man säger så, jag vill bara ta hand om min kropp och min hälsa. Mycket sjukdomar kommer ju av att man inte rör sig ordentligt eller inte äter rätt så jag vill verkligen försöka få in bra rutiner. Anyways, jag får lägga det i Jesu händer också!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer just nu. Nu när jag jobbar känns det som att man inte riktigt har tid att bara sitta ner och tänka för det är så mycket annat man vill hinna med! Jag jobbar ju 06:30-15:00 ungefär så jag går upp klockan 05:00 och försöker lägga mig vid 21:00. Det blir liksom inte så mycket tid emellan alltid. Lite mitt eget fel eftersom jag bokar upp mig på saker men jag tycker ju det är så roligt att göra massa saker. Flera bollar i luften liksom, men man måste hinna vila emellanåt annars dippar man. Jaja nu ska jag göra lite annat "jobb"(men roligt sådant!). Lite saker till hösten i kyrkan. Ha en fortsatt bra dag! Och, som en predikant på Nyhem sa, "spendera onödigt mycket tid med Jesus". Jag håller så mycket med! Bara sök Gud hela tiden och ditt liv kommer verkligen bli något helt annat, något verkligt levande. Du kommer leva ett liv på riktigt på riktigt där varje dag kan få ha en mening! Kärlek till er!

Likes

Comments

Jag tror att jag ibland förstår hur okristna känner när de är i kristna sammanhang. Ni vet ibland när människor som inte är troende är med en eller någon annan i kyrkan eller i något annat kristet sammanhang? Kanske flera gånger och man förstår inte hur de inte kan börja följa Jesus efter det? Kanske det har varit en jättebra predikan eller vittnesbörd. Men sen händer det ändå ingenting med dem? Varför? Jo, för att man måste uppleva något eller hur? Och ibland kan jag känna att jag är i någon sådan slags torr säsong där jag inte känner något. Visst predikan kan vara bra och så men jag får liksom ingen feeling i lovsången och när jag ser andra som verkligen har feeling så känns det bara som att jag betraktar dem utan förstå vad de håller på med. Alltså det känns så långt borta och jag kan inte se mig själv stå och lovsjunga på det sättet fast jag gjort det massa gånger. Det blir nästan så att jag tycker att de är konstiga. Och jag vill mest bara ut från mötet så fort som möjligt för jag känner inget, har inte feelingen. Någonsin känt så? Grejen är ju bara den att jag har ju upplevt Jesus en massa gånger så även om jag för tillfället inte känner något eller tycker att allt känns falskt och tillgjort så VET jag att det är på riktigt. Men har man inte upplevt något, har man inte upplevt Honom, så blir det inget mer. Även om man tycker att det som sagts är bra. Man måste uppleva det. Jag menar, anledningen till att jag håller fast vid Jesus är ju för att jag har upplevt Honom. Jag vet att Han finns, jag kan inte tvivla på det liksom. Jag menar precis som att du vet att de runt omkring dig, din familj, dina vänner, dina jobbarkompisar och så vidare, finns, att de är på riktigt eftersom att du har träffats dem, umgåtts med dem, på samma sätt vet jag att Jesus finns. För att jag har upplevt Honom och Hans närvaro. Och det måste alla göra för att det ska hålla. Jag vet många och ser många som längtar, men så länge de inte upplever något så blir det aldrig något mer. Och upplevelsen kan bara Jesus själv ge... hur kan då jag hjälpa till och leda människor till frälsning? Ja-a... i Bibeln finns alla svar, men jag tror att en sak är att ge tillfälle för Jesus att möta människor vilket till exempel kan betyda att man tar med dem till kyrkan eller till kristna event etc. Vad nyfiken jag blev nu, måste läsa på mer om detta i Bibeln. Jesus gör ju upplevelsen, hur kan man själv då hjälpa till? Exited jag blev på det ämnet nu alltså. Ska läsa mer som sagt och prata med andra kristna, sjukt spännande!

(Lite bilder från GF och bibelord
👌🏽)

Likes

Comments

Bloggen fyller ett år idag! Wow. Man vill ju hålla ett födelsedagstal men vad ska man säga. Jag menar, de bästa blogginläggen är ju de spontana. Tycker jag i alla fall. De blir så ärliga och äkta på något sätt. Men jag tänkte att jag i alla fall skulle förbereda något ifall att jag inte spontant skriver något annat senare under dagen. Jag läste precis mitt första blogginlägg där jag skrev att en av anledningarna till att jag startade bloggen var att jag ville dela med mig av mitt liv. Och då inte bara alla highlights utan också dalarna för att visa upp en rättvis bild. Det håller jag fast vid.

So, how's life? Mittemellan skulle jag nog säga. Jag tänker mycket. Nog för mycket igen. Känner mig så egocentrisk. Jag, mig, mitt.
Jag vill ha det, jag har problem med det, för mig, för mitt. Det känns liksom som att det hela tiden går tillbaka till mig själv även när jag försöker fokusera på Jesus och andra människor. Om jag typ tänker att jag ska göra en god gärning för att visa på Jesu kärlek så blir det på något sätt istället för att jag ska verka vara en god människa. Det blir fel. Jag behöver fyllas av den helige Ande! För annars försöker jag bara åstadkomma saker i egen kraft eftersom jag så gärna vill leva för Jesus och leva som Han gjorde och vara god.

🎶Holy Spirit you are welcome here, come flood this place and fill the atmosphere🎶

Det svåra är också att när jag försöker ta tid med JK och söka Honom så lyckas jag inte få bort mitt ego. Läser jag Bibeln så blir det liksom såhär: "oh jag kommer kunna Bibeln jättebra och vara jättekunnig i andras ögon bla bla bla". Eller bara att jag tar tiden gör att jag tänker hur duktig kristen jag är när det inte handlar om det. Det handlar om Jesus. Om att älska Honom högst av allt och att älska människor. Well, nu kommer jag tillbaka till det jag alltid gör - be. Grejen är att jag har så svårt att be nuförtiden. Hur ska jag be? Vad är själviska böner? Hur ska jag inte be? Säger ju det, tänker för mycket.

Jag måste förstora Gud och inte mina problem som Nielsen sa i en av sina predikningar. Eller som Victoria Öhrvall sa i sin predikan på Nyhem: "Gör ditt absolut bästa att följa Jesus där du är så fixar Han resten". Ni får en quote från Elevation Church's senaste avsnitt också:

"You're not getting into position to fight, you're fighting to stay in position"

Lyssna på hela avsnittet ("Fighting Position") om ni vill förstå hela kontexten.

Vilken celebration va? Det här kanske låter helt sad idk, det var inte meningen hihi. Skriver bara hur livet är nu, för det är väl lite grunden av min blogg! Men remember this always
👉🏽 God is good, stay close.

Likes

Comments

Drygt en halvtimme kvar tills jag ska åka... Det ska förstås bli skönt att komma hem eftersom jag alltid får sådan hemlängtan när jag är utomlands, men det är ju tråkigt att lämna de man har lärt känna här. Dessutom får jag en obekväm känsla. Det får jag alltid när jag har varit någonstans, en konferens eller något annat, där jag liksom "bor"/"lever" på ett annat ställe än hemma under en tid. Det är alltid så sad typ. Jag tar ändå lärdom av den här resan och jag har under den här tiden mött nya saker som jag inte stött på tidigare. Det blev också ytterligare en träning i att hålla igång rutinen med God-time trots att jag inte är hemma. Och att dessutom finna mitt "purpose" här. För livet med Jesus, att följa Honom, tar man inte semester ifrån. Jag menar egentligen handlar det ju om en relation och man tar ju inte direkt ledigt från en relation. Det är som om man skulle säga till sin kompis att jag tar ledigt från dig, vi är inte kompisar, under den här veckan som jag är bortrest. Na. Det har varit en bra resa trots allt.

Likes

Comments

Hur känns det just nu...? Ganska bra faktiskt. De satte inte så höga krav på att ha gjort läxan, läraren är rolig. Hade man haft en sån spansklärare i Sverige hade alla älskat spanska. Jag måste stay close to God och hitta mitt purpose vart jag än är på den här jorden. Lyssnade på en riktigt bra podcast imorse. Det var faktiskt pastorn från Hillsong i Danmark som snackade (på engelska såklart annars hade jag inte fattat nåt haha). Han pratade bland annat om att Gud leker kurragömma med oss och hur man kan få andra människor att hitta Jesus. Really good! Okej jag har typ hållit på att skriva på det här blogginlägget hela dagen nu haha. Jag har lektioner från 09:30 till 12:30. Än av de lärare vi hade idag, Javier, var riktigt rolig! Han fick oss att skratta typ hela tiden! Så lektionerna var helt okej idag, jag fattade lite mer också. Efter lektionerna pratade jag lite med Johannes, skummade i några mat- och bakbloggar. Sen satt jag och pratade med en svensk kille, Tobias, ett tag och sen åt jag lunch med en dansk tjej som jag träffade igår, Ann. Så helt okej dag, ty Jesus🙏🏽 Igår var jag liksom helt sad och bara I don't want to be here😭 Men det är mycket bättre nu! Nu ska jag väl försöka ta mig till banken och ta ut pengar och sen göra mina läxor. Det är inte så mycket man får i läxa så det blir inte (som tur är) som vanlig skola. Det svåra nu är typ att inte exempelvis gå fram och prata med folk för min skull endast utan för att skapa en opportunity att prata om Jesus. Det har väl gått sådär, men jag har i alla fall inte undvikit att prata om typ kyrkan eller så. Men mer har det inte blivit liksom. På Nyhem när jag satt och tänkte, och bad, och grät så kom det till mig att it's time to save some lives. Jag kan citera vad jag skrev ner eller om det var Gud som sa det? Idk men såhär står det i mitt block i alla fall. "Lägg bara ner dina problem Lydia. Det finns liv som behöver räddas där ute. Sök först Guds rike så ska du få allt det andra. Älska Gud av hela ditt hjärta och älska människor som dig själv. Now save lives" Nu är det ju självklart så att det bokstavligen talat inte är jag eller någon av oss som kan rädda liv (alltså frälsa någon) utan det är bara Jesus. Men vi kan knacka på dörren även om det är Gud som ser till att den öppnas. (Quote från den danska Hillsong-pastorn). Alltså det handlar om Jesus. Fortfarande. Det måste jag försöka hålla fast vid och inte tappa!

Likes

Comments

På flygplatsen nu. Men wow, Nyhem var AMAZING. Det blev en riktigt nice vecka! Jag kom hem i fredags natt, men åkte upp igår kväll till kvällsmötet. Det var ju Andreas Nielsen som snackade så jag kunde inte motstå att åka haha. Jag brukar ju lyssna väldigt mycket på Hillsongs podcast och då är det ju mest han som snackar så det var kul att höra honom live! Jag gick väl och la mig vid typ 24 så jag hann sova tre timmar ungefär innan det var dags att gå upp igen. Som sagt Nyhem var fantastiskt och jag är riktigt taggad på hösten och bibelskolan nu men samtidigt är det ju långt kvar så det gäller att hålla värmen uppe om man säger så... Sommaren i övrigt ser ganska lovande ut också! Nu ska jag ju till Spanien en vecka vilket kanske känns mer "läskigt" än roligt just nu men Jesus är ju här med mig så det är lugnt! Det kommer förhoppningsvis bli väldigt roligt när jag väl är där och man har kommit in i allt! Veckan efter Spanien är jag ledig så torsdag-söndag drar jag till Gullbrannafestivalen! V.28-32 jobbar jag men jag åker nog bort varje helg där som det ser ut. Ledig vecka 33 är jag och sen på tisdagen veckan efter så börjar bibelskolan! Galet alltså. Flyget går om en timme nu!😱 Ha en underbar dag!

Likes

Comments

Jag har gått i skolan i 13 år. Det var ungefär i åttan jag började tycka det var jobbigt med skolan, jag hade så svårt att plugga samtidigt som jag inte ville ha bara E i allting. Jag antar att det var ungefär där min resa med Gud och skolan började. Där genom Honom klarade skolan "tillräckligt bra". Alltså har jag under fem år använt Guds hjälp för att klara skolan, och det med hyfsat bra betyg. Det senaste året ungefär har jag verkligen kunnat lita på Gud när det gäller skolan. Jag släppte kontrollen och följde det här "Gör ditt bästa så fixar Jesus resten". Så istället för att bli helt uppgiven på skoluppgifter som jag inte riktigt förstod bestämde jag mig bara för att göra mitt bästa och lita på att Gud var med mig i det. Och det funkade ju hela tiden! En uppgift som jag inte förstod kunde jag få A på! Bara Guds nåd. Skolan har under de har under de senaste 4-5 åren varit det jobbigaste i "min värld". Andra jobbiga saker har ofta känts som småproblem jämfört med skolan. Nu däremot, när skolan är slut kommer andra problem. "Nya problem". Saker jag inte lagt i Guds händer. Vissa "problem" är helt nya, andra är kanske något jag stött på innan men i och med att skolan har varit det stora har jag bara sett förbi det på något sätt eller inte lagt någon energi på det liksom. Och tänk att det ändå tog näsan fem år för mig att verkligen lita på Gud. Och nu kommer det nya problem i livet som jag inte har lärt mig att överlåta till Gud och låta Honom ta hand om. Så jag är på något ställe där jag, kanske omedvetet, tror att Gud inte kan vara den som löser problemen. Att jag vet bättre på något sätt. Vilket ju är helt knasigt eftersom jag verkligen inte vet bättre en Gud! Så det jag vill säga är att jag återigen behöver lära mig att lita på att Gud löser saker, att Han vet bäst. Jag går helt enkelt in i nya områden där jag inte är van att lita på Gud och lämna över de sakerna till Honom. Jag måste åter börja lita på Honom. Let's do this.

Likes

Comments