I höstas gick jag till läkaren för att kolla upp min onda fot. Knölen bredvid stortån ömmar till tusen och det bränner i fotvalvet. Där blev jag röntgad och det blev bekräftat att jag hade en hallux valgus samt tidigt stadium av artros i stortåleden, och att det kan bli tal om operation.

Och idag fick jag äntligen komma på bedömning på Cityakuten i Stockholm. Efter några timmar så ringde kirurgen och gav mig en operationstid den 28 mars.

Känner mig så glad fast också lite skraj för det är ju inget kul att veta att man kommer ha ont och ha svårt att gå efteråt, men det kommer förhoppningsvis bli bra på sikt.

Lite kort om Hallux Valgus

Symtom

  • Bilden visar hur en hammartå ser utHallux valgus kan göra att tån närmast bredvid stortån blir krokig och lägger sig över eller under stortån, så kallad hammartå.

Bredare fot och ömma tår

Om du får hallux valgus börjar det med att fotvalvet mellan stortån och lilltån plattas ut. Den främre delen av foten blir lite bredare och du kan behöva större skor än tidigare.

När framfoten har plattats ut vinklas stortån och dras mot de andra tårna. Det kan medföra tryck och skav på andra tån. Ibland kan du också få sår.

Tåleden trycks ut

Om du har hallux valgus kan ibland tåleden tryckas ut från foten. Då kan det se ut som att en knöl har bildats där leden kommer åt skon. Det beror på att det under huden finns en liten slemsäck som lätt svullnar när den utsätts för tryck. Huden blir då ofta röd och irriterad. Den uttryckta leden kan göra det svårt att hitta skor som passar och inte klämmer foten.

Text lånad från vårdguiden


I

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I dagens samhälle med ett allt hektiskare tempo borde vi alla unna oss en massagestund. En stund där man kan stänga av allt och bara få hjälp att lösa alla hårda muskler. Massagen ger kroppen en rejäl "knådning" som kan vara behaglig för en del men också kan den kännas smärtsam om man har mycket hårda muskler och knutor som behöver behandlas.

Massage kan även vara bra om man idrottar då det kan förebygga muskulära skador. Det kan förkorta läkningsprosesser och även vara en del av återhämtning efter hårda träningspass.

I vissa yrken arbetar man extremt mycket med axlar, rygg och nacke. Då kan det vara bra att få regelbunden massage för att lösa alla msukelknutor man ofta kan få. Massagen kan då göra väldigt ont, men efteråt så känns det bra.

I Sverige har massagen länge ingått i den svenska sjukgymnastiken.

Jag tycker att det blir fler och fler i min bekantskapskrets som åker iväg på massage lite mer regelbundet och jag har som mål själv att börja göra likadant. Min kropp är ju till för att orka med allt som händer i min vardag och då är det också rimligt att jag tar hand om mig själv på bästa sätt.

1 gång i månaden kommer det en massör till mitt jobb där vi kan smita iväg under arbetsdagen och få 30 min massage, det gör ju hela dagen/kvällen. Ack så ont det gör medans massören håller på men efteråt så mår man ju så mycket bättre. (Ska tillägga att jag jobbar i utgångskassan på en matbutik.)

Så tveka inte nu (http://www.massagestockholm.se/ utan boka en tid för dig och din kropp

#massage #sthlmphysiquehttp://www.massagestockholm.se/

Likes

Comments

Idag har jag äntligen tagit mig i kragen att ta mig till gymmet. Det har suttit väldigt långt inne och jag har hittat på många ursäkter och skjutit fram problemet med min cellskräck. Men väl där så var det inte så läbbigt, ok nu var det bemannat så jag kunde kliva in genom dörren men tror inte att det kommer vara så läskigt att gå genom slussen. Så hoppas jag är pigg efter jobbet imorgon för då ska jag banne mig gå dit. Sen har jag varit ute på promenad med ena dottern idag, allt för att jäklas med min fot som gör ont. Kan ju vara bra att använda den inför telefonmötet med doktorn på onsdag. Sen har vi varit ute och övningskört en stund, det gick mycket bra. Hittade också massa roliga klipp i min externa hårddisk när jag letade efter lite andra grejer. Blev ju bara tvungen att låta det klippet komma med. Så sammanfattningsvis så har det varit en bra dag.

Likes

Comments

Idag är det 8 år sen jag fick det hemska telefonsamtalet att min bror hade avlidit nere på Mallorca. (Han jobbade där under några månader) Sorgen & saknaden har och kommer alltid vara stor.

Jag filmade alltid lite på mina resor till honom då han bodde på Gran Canaria. Filmen har inte den bästa kvaliteten men visar lite av tokigheterna vi hann med.

En gång så bestämde vi oss för att vi skulle åka kana i MasPalomasöken, men sanden va så varm så det blev inget glid och därför rullade vi ner. Så två tokiga klipp från det. Det roligaste var ju att vi gjorde det precis nedanför det stora hotellet som låg där. Undrar vad alla tänkte om dom såg oss. Hihi.

Ja listan kan göras lång på allt vi hann göra tillsammans.

Tack för alla fina år, min bror.

                                                                  JAG ÄLSKAR DIG

Likes

Comments

I lördags åkte jag hem till min systerdotter som fyllde år för några veckor sen. Dom köpte ju hus förra året och nu har dom ju hunnit piffa till det en hel del. Och det första jag såg när vi kom in var den supersnygga matta hon hade på golvet, wow jag bara älskar den. Självklart så frågade jag vart hon hade köpt den, och hon berättade att den var inköpt på Chilli. Jag bara kände att en sån vill jag också ha. Supersnygg alltså. Så i söndags när vi var i Västerås och på IKEA så tänkte jag att vi bara skulle åka förbi Chilli och kolla om dom hade den mattan där. Och självklart så hade dom EN av den färgen kvar. Först fick jag lite ångest över om jag skulle köpa den eller ej men sen så bestämde jag mig och köpte den. 799 kr kostade den men är så nöjd nu. Har faktiskt googlat runt lite och hittade samma mattor på Fyndiq.se så beställde en likadan matta till vardagsrummet i ett annat mått. Så nu väntar jag på att den ska komma. Och det var billigare på Fyndiq också, samt att dom är kopplade till Refunder.se så då får jag lite återbäring också. Kan ju inte bli bättre, Eller hur !!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen varit uppe och hälsat på min kompis i Sundsvall. Känns ju nästan skämmigt att det är över 4 år sen vi sågs men hennes hälsa samt min egen har inte varit den bästa, när den ena e sjuk e den andra frisk och vice verca. Som tur var så kändes det inte som så många år hade passerat, vi tog vid typ där vi slutade ha ha.

Vi hann med att stapla ved i ve´bon, (dratta på ändan också) plocka svarta vinbär i ösregnet samt mysa med katter och kattungarna innan vi åkte hem, jag kommer snart åka dit igen.

Hon hade en jättefin liten gård som jag blev väldigt förtjust i.

Så nu kom mina husdrömmar ikapp med full styrka igen hihi. Drömma vidare & spara pengar. Sälja av lite av det man har. För det har varit så många artiklar om hur mycket pengar man faktiskt har hemma utan att veta om det. Så det är ju egentligen bara att starta igång utrensningen.

Likes

Comments

Äntligen så är det min tur att gå på semester, det har varit några slitsamma veckor så det känns skönt med några veckors ledighet.

Idag har vi varit på en gård och hälsat på hennes killingar som nu hade blivit väldigt stora, ha ha men bättre sent än aldrig, hästarna stod en bit bort i hagen och ville inte komma och hälsa men det gjorde inte så mycket för vi hade barnbarnet Ella med oss. För henne räcker det att se dom nära. Sen åkte vi till poolen för lite poolhäng med min jobbarkompis och hennes son och sambo, hur mysigt som helst. Nu ska vi bara mysa lite hemma under eftermiddagen.Likes

Comments

Att jag aldrig i tid kan känna av när min B12:a e på väg att ta slut, det börjar med att jag blir så nedstämd så jag kan böla för minsta lilla, jag får typ mardrömmar medans jag är vaken, känner bara hopplöshet, usch, nu har jag varit på vårdcentralen och fått min injektion så hoppas nu kunna må bättre om några dagar, humöret är i botten. Nu har vi bestämt iallafall att jag ska ta var 10:e vecka istället för var 12:e, hoppas det hjälper så jag slipper få dom här dipparna.

På måndag börjar min semester och det ska bli så SKÖNT.....

Likes

Comments

I kväll när jag stod och lagade mat så började det åska och blixtra. Tog med kameran ut på balkongen medans vi åt och vi fick lite dunder och brak på film. Ganska mysigt att sitta ute när det släpper löst

Likes

Comments

Nu har ena dottern fått mig att skaffa snapchat. Jag har verkligen fastnat och sitter oftast på jobbet på mina raster och testar olika miner mm. Här kommer några små klipp där dottern har spelat in mig och dragit upp hastigheten lite, jag blir så full i garv när jag hör och ser det.

Likes

Comments