Postad i: Livet

Vet man allt om varandra? Känner man varandra så väl?

Du och jag kanske inte vet allt om varandra. Thomas vet nog inte allt om mig trots att vi har varit gifta så länge. Jag tänker att jag har en del hemlisar eller innersta tankar som jag inte vill ventilera med någon annan, inte ens med Thomas.

Hittade ett litet roligt inlägg hos Upp och hoppa- Sofia som avslöjade saker om sig själv.

Men sen finns det ju en del ytliga saker som man absolut inte kan missa hos sin partner. Just där känner man varandra ganska väl. Här är fem saker om mig som inte du kanske vet men Thomas känner absolut till dem :)


* Känslomänniska. Jag är nog Fröken Gråt. Kan nog börja lipa för det minsta möjliga. Allt från töntiga tv-serier till djurprogram... Kan knappt hålla gråten tillbaka när vi ska tacka av någon på jobbet te x, får liksom tänka på något annat under tiden haha

* Ska jag köpa något så måste jag kolla "bäst i test", googla, analysera, jämnföra, för- och nackdelar. Det är inte många gånger jag köper något spontant utan att tagit reda på allt. Nu hände det visserligen för ett par veckor sedan med kapselmaskinen jag köpte. Köpte den spontant för jag ville ha en och hade inte tagit reda på något. Nu fick jag också gå och lämna tillbaka den för det var inte en sådan jag ville ha. Gör om, gör rätt!! Köpte en annan en vecka senare :)

* Är något av en ensamvarg. Gillar att vara ensam med mina tankar och tystnaden.


* Galet förvirrad och glömsk. Är så förvirrad att jag glömmer vilken färg jag har på min eltandborste. Nu använder jag den inte varje dag, till mitt försvar, utan kör mest med min vanliga. Nu har vi löst detta problem med att klistra dit ett "C" på min....

* Funkar inte utan mat och sömn. På riktigt alltså!!! Jag blir en helt annan människa om jag hoppar över eller får vänta för länge med att äta. Blir som ett monster som inte kan behärska sig och med mindre sömn blir jag sjuk. Oftast får jag ont i magen och tror att jag har maginfluensa.Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Veckan har verkligen varit kanon, trots den jäkla förkylningen som aldrig vill bryta ut eller ge med sig. Men idag har jag känt mig mycket bättre, ingen huvudvärk och det är ju ett stor plus. Jag har tränat och sen pysslat i köket. Förberett mat för kommande vecka, kokat veckans frukostägg :), gjort matlista och tvättat...denna ständiga syssla!!

Min träningsvecka har gått som smort trots att jag inte har varit på topp. Vissa dagar har jag känt mig kass på jobbet men har blivit mycket bättre när jag har kommit hem. Fem svettiga pass fick jag ihop och det är skitbra!!

* Måndag - Core

* Tisdag - Tabata

* Onsdag - Body strength

* Torsdag - Kickbox

* Fredag - Vila

* Lördag - Vila

* Söndag - Medelpass

​Ha en fin kväll ♥

Likes

Comments

Idag har jag unnat mig något som jag borde göra lite oftare.

En klassisk ansiktsbehandling!

Alla levande människor som vill ha lite extra lyx borde prova på en behandling.

Det är rena lyxen att få lägga sig på en varm bädd, få blunda, koppla av och bli omhändertagen.
Det blev en rengöring och peeling av ansiktet. De värmde upp huden med en värmedyna för att sedan ta bort alla orenheter. Jag fick massage i ansiktet, halsen, dekolletaget, axlarna och nacke. Hur skönt var inte det då? Glömde liksom tid och rum ett tag till tyst lugnade musik i bakgrunden. Jag fick brynen plockade snygg och de blev färgade. Ögonfransarna färgades svarta och som avslutningsvis la hon en svalkande ansiktsmask.
Men så skönt!

Jag har gått på ansiktsbehandling två ynka gånger tidigare i mitt liv. Varje gång säger jag att jag måste bli bättre på att unna mig denna fantastiska lyx. Men det är ju inte gratis precis.

Ansiktsbehandling 880 kr
Frans och brynfärg 200 kr
samt en Eye creme more 15ml för 599 kr

Jodå, idag gick det pengar minsann :)

Men som jag sa till Thomas: - Ögoncremen ska strama upp huden lite....haha
Ni vill inte veta vad han sa då :)

Som jag har skrivit flera gånger tidigare använder jag bara Maria Åkerbergs ekologiska produkter och har gjort i flera år nu. Jag älskar dem och kommer nog aldrig att byta. Dessutom har min hy blivit mycket bättre!

Alltså en bättre lördag med andra ord :)

  • 23 Readers

Likes

Comments

Min stora last är kakor, småkakor, ljusa kakor, torra kakor som jag blir torr i munnen av...
Därför bakar jag aldrig kakor eller köper hem några...
Förutom när vi fick gäster i söndag och jag i sista minuten fick köra och köpa något till kaffet..
Det var ju som vanligt ett stort misstag för det är ingen hejd på mig, har fingrarna i kakburken titt som tätt..

  • 31 Readers

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Nu kommer hösten som visserligen jag tycker riktigt mycket om men... det finns alltid ett men...och det är att det nästan alltid kommer förkylningar och annat skit också.

Jag har nu i snart två veckor känt mig kass, malande huvudvärk och vet inte riktigt om det ska bryta ut någon förkylning eller inte. Det hade varit mycket bättre om det bara bröt ut istället för det här velandet!
Jag har visserligen inte behövt vara hemma från jobbet men tillräckligt för att inte kunnat träna som jag vill.
Fördelen denna gången är att jag verkligen har lyssnat på kroppen och hoppat över de högintensiva passen när jag har känt att jag har varit på gränsen. Onödigt av mig att tvinga mig själv till sträng träning när jag inte riktigt är okej. Det kommer ju fler tillfällen.
Idag kände jag mig bra så då fick det bli tabata på jobbet.
Vilket lyckorus :)

Hur länge varar ett lyckorus?

För mig vara det till nästa pulshöjande pass och det är på torsdag...då är det kickbox på jobbet :)

Kram på dig

Likes

Comments

Postad i: Livet
Veckan har varit ganska galen. Det har verkligen gällt att hålla fokus på äta och sova ordentligt för att orka med jobb och träning. På jobbet har det varit ett riktigt högt tempo då det har varit en sjuk i gruppen. Fokuset blir att hålla igång på bästa sätt och att huvudet är med för bra kvalitet. Det är i minsann inte lätt alla gånger, att kvaliteten ska gå före kvantiteten i ett pressat läge. Det har varit extra mycket stora rörelse med kroppen (rena träningspassen faktiskt) och stegantalet har legat på över 20.000 steg på en 8 h arbetsdag. Det är mycket för jag brukar ligga på runt 15.000 steg annars. Igår hörde jag mig själv säga till min chef: - Jag kan stanna kvar en stund om du vill? What a f-ck?! Hörde jag rätt? Sa jag verkligen det där...jobba över...på en fredag...frivilligt? Ja, jag vet inte vad som flög i mig, måste ha fått ett slag mot huvudet under torsdagens kickbox pass haha Ja i alla fall så jobbade jag och en annan jobbarkompis över några timmar igår.

Thomas var på golfresa och yngsta dottern jobbade så det fick bli min lätt mat, varmrökt lax med en massa gott till. Hopp i säng tidigt och efter de två första avsnitten av Gåsmamman tog det väl två sekunder att somna och som jag har sovit då!!

Vad händer idag då?

Jo, jag hade tänkt njuta av min ledighet. Jag tycker att jag gör det när jag har jobbat extra hårt under en vecka. Tvätta lite, gå och lulla omkring bara. Solen skiner just nu så det blir kanske kaffe i solen. Men jag ska börja dagen med ett besök i blomsteraffären för har fått för mig att jag vill ha en snygg balkonglåda. En låda som kan hänga under ett fönster vid ytterdörren, snygg med granris där i under julen och en ljusslinga. Mmm det gäller att tänka framåt haha Undra om det säljs balkonglådor? Är det modernt?

Ha en underbar lördag fina

Kram

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

I somras eller rätta sagt i mitten av min semester köpte jag ett klippkort på ett gym. Det var för jag hade slappat till mig både med löpningen och styrkan. Löpningen gav mig inte det jag ville ha och styrkepasset är svårt att få till själv hemma. Jag behöver en plan och någon som säger till mig hur jag ska träna.

Så då var tanken att jag skulle följa med Thomas och styrketräna och köra några tabatapass där innan semestern tog slut. Inget konstigt med det, jag bokade ett pass, gick dit och kände mig totalt värdelös. Det var så fruktansvärt hemskt. Jag hade inte kört ett högintensivt pass på ett par månader. Så mycket av styrkan hade jag tappat men även flåset. Sen var det de där speglarna! De gjorde mig så himla ledsen.

Gud, vad det klubbade ner mig totalt. Räckte det inte med att jag var i dålig form? Nä, jag även såg hur dålig form jag var i och jag ska inte sticka under stolen med att jag även var riktigt jäkla tjock med. Jag såg inte en vältränad Cia som jag annars tycker att jag har blivit utan självförtroendet rasade och jag såg bara en tjock, otränad Cia utan något som helst flås springa runt i salen. Så ledsen jag blev!!! Fy fan vilken känsla, jag mådde inte alls bra efteråt. Som jag beklagade mig för Thomas, hur tjock och klumpig jag var medans alla andra så smärta ut. De körde passet samtidigt som de kollade in sig i speglarna, kanske för att se om de gjorde övningarna rätt, vad vet jag , eller för att de gillade vad de såg.

Vilken misshandel om mig själv.

Jag vet att jag inte är den smalaste på jorden och det vill jag verkligen inte bli utan jag vill se/känna mig vältränad och stark ut. De där speglarna, kombinationen av att tappat i styrka och flås med att ha en lite för dålig bild av sig själv gjorde inte att livet blev bättre på det där älskade tabatapasset.

Men jag bokade ändå ett nytt pass samma vecka för att jag tänkte att jag ska inte ge mig, inte när det gäller det dåliga självförtroende konditionsmässigt eller i styrka. Min plan då var att ställa mig bakom någon annan för att inte kunna se mig själv i spegeln framifrån. Det funkade faktiskt, fast att jag inte gick därifrån superduper glad. Jag var glad att passet gick bättre än första gången och att jag inte la fokus på speglarna.

Tredje gången jag var på tabatan fanns det ingen att gömma mig bakom utan jag beslutade mig för att slänga en blick i speglarna lite då och då. Det gick kanon, jag kände mig stark men det beror nog på att jag hade fått upp min styrka mer och flåset var betydligt bättre. Så i takt med att jag kände mig starkare så ökade min självkänsla också.

Där jag tränar i vanliga fall finns inga speglar så jag har aldrig tränat framför speglar. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om dem. Men en sak är säker att de kan ju få en att tappa allt, de fick mig att tappa de bra tankar jag hade byggt upp om mig själv. Nu tror jag inte att det bara var speglarnas fel utan en kombination, att jag hade slappat till mig med semester/vila (det behövs givetvis) god mat och dryck.

Kram Cia


Likes

Comments

Postad i: Livet, Träning & Hälsa & Må bra

Fredag i morgon...hur fint är inte det? Veckorna går så fort så fort att jag knappt hinner med. Helgen går precis lika fort!
När jag var yngre gick jag höra att ju äldre man blev ju snabbare går tiden eller säsongerna. Låter ju hur knasigt som helst tyckte jag då men tror banne mej att jag är beredd att hålla med.

I måndags åkte jag till Tyskland, Luneburg med jobbet. En snabbis för att titta på en ny lasermaskin. Jag var tvungen att ta ett foto från mitt hotellrum för det såg riktigt fint ut. En å flöt precis utanför fönstret och husen såg fantastiska ut.
Innan vi begav oss till företaget vi skulle besöka gick vi sväng till torget. Kan ju då säga att jag blev lite besviken för det låg så mycket sopor ute på gatorna. Visserligen samlat i gula (genomskinliga) påsar men i mängder, stora högar med jämna mellanrum. Även gamla möbler och annat bråte stod ute lite här och där. Hmm?! Ser det ut så varenda morgon eller bara när sopbilen är på G?

Träningen har då inte gått enligt plan på grund av snabbtrippen. Missade core (måndags) och Tabatan i tisdags. Men igår fick jag till body strenght och idag kickbox på jobbet. Så jäkla skönt, jag mår galet bra när jag får träna.

Likes

Comments

Postad i: Livet

Då var den här härliga helgen över och jag är nöjd och tacksam. Tacksam och glad att det finns två dagar i veckan för återhämtning.

Idag var det en sådan där fin septemberdag med ljummen luft och strålande sol hela dagen (inte en enda regndroppe:) Jag känner en sådan glädje och tacksamhet att jag kan sitta och njuta i solen med en kopp kaffe och bara finnas, andas och njuta av mitt liv. Jag måste kunna tillåta mig själv att stanna upp och verkligen njuta mer av det jag har. Inte bara rusa genom livet.

Det hade varit en helt perfekt trädgårdsdag för ogräsrensning och gräva upp växter men istället valde jag att förbereda inför hösten. Slänga vissna blommor, tömma grodan både på pump och vatten, ta ner bambutaket och flytta in en del växter på altanen.
Jag har gått igenom och tagit bilder på rabatterna som behöver en förändring. Det är lite lättare att komma ihåg vad man ska göra om man har en bild på det. Vilka växter som ska delas, flyttas eller t om grävas upp. Jag har en par stycken växter som ska grävas upp och slängas. I dem sätter jag en blomsterpinne som en påminnelse var de finns ifall jag inte orkar gräva upp dem nu under hösten. Lite smart, va ;)

Ett gäng lyktor från den japanska lyktan fick hänga med in idag. De har en sån härlig orange färg, höstfärg :)

Ha en fin vecka ❤️

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Myssöndag....jag är riktigt förtjust i söndagarna och framför allt nu när september är här. September är lite av en favoritmånad med sin härliga luft och ljumna soliga dagar. Perfekt att ge sig ut att i naturen, springa eller gå. September känns lite som januari, lite av en nystart. Hösten smygstartar och min träning kommer igång efter schema som jag är så glad över. Att ha en plan...en plan över hur jag ska träna och för att min träning verkligen ska bli av. Enklare än så blir det inte. Om man ger sig fasiken på att dessa pass ska jag träna och x antal dagar i veckan så går det att följa min plan.

Det nya schemat för höstens träning i Eldsberga har kommit ut och där finns många pass som jag vill gå på men måste avstå. På jobbet fortsätter kickboxningen på torsdagarna och jag håller tummarna för att en tabata timme kommer på tisdagarna. Det har varit suveränt för det är galet roligt. Sen tänker jag ett corepass på måndagarna eller om jag följer med Thomas och styrketränar, det får jag se. Men på onsdagarna har det kommit ett nytt pass i Eldsberga som jag absolut ska gå på. Det är lite body pump över det, man använder sig av vikter och blanda in lite lättare puls övningar. Julia (som har passet ) körde passet under hela juni månad och det var riktigt bra. Jag kände att jag blev lite starkare yeah!! Sen blir det vila som vanligt på fredagarna, ingen fredagsfys här inte :) och lördagen håller jag nog också. Söndagarna är det ett medelpass som jag inte tänker missa i första taget! Löpningen försvinner men men man hinner inte med allt och då tar jag bort det som jag gillar minst!

Men så där! Så ser min plan ut inför hösten och jag börjar i morgonkväll :) Riktigt härligt att komma igång igen.

Nu ska jag strosa vidare här hemma, tvätt, lasange, lite kärlek till växterna står på tur.

#träning #hälsa


Likes

Comments