Postad i: Livet, Träning & Hälsa & Må bra

Visst är de ljuvliga?
Igår sprang jag en runda genom skogen ner till stranden. Där var det verkligen full storm!! På vägen hem igen hittade jag dessa små söta vitsipporna som jag var tvungen att ta. Nu står de där på köksborden och ler mot mig :)

Söndag, en av veckans bästa dagar. Det har verkligen blivit en favoritdag. Förr hade jag en enorm ångest inför måndagen men inte nu längre. Jag tycker både om söndagarna och måndagarna, avsluta bra och börja bra!

Det har både blivit ett medelpass i fm och en massa förberedelser inför arbetsveckan.
Tvättat ett par maskiner, gjort en laddning granola, kokat ett hög med ägg, gjorde en stor lasagne (slipper laga mat på två dagar Yeah!!), chiasylt som smaksättning till veckans joggi och chiapuddingar och även gjort ett par matlådor av helgens rester. Ni vet när det blir lite köttfärssås över eller kyckling sen fredagens tacokväll. Kokade pasta till den ena och kycklinglådan fick linser och en kall sås. Perfekt att ta med till jobbet!

Idag har jag även bestämt vad jag ska bjuda på Ellinors student och Thomas födelsedag. Samlat recept och gjort upp en plan på vad som ska göras, handlas och när. Datum är satta när jag ska laga, baka och frysa in. Det är kanske lite överklass men jag vill ha allt planerat, det gör mig lugn och jag har en viss kontroll! Japp, sån är jag...kontrollfreak :)

Kram på er ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Alltså den där boxen eller kickbox som det snarare är gör mig så glad. Det är ett riktigt lyckorus till träning. Vaknade nu på morgonen med en sån härlig öm känsla i musklerna. Varenda muskel i kroppen tränas, varenda muskel känns att den har fått jobba hårt igår. Handleder, underarmarna, överarmar, skuldrorna, sidorna på ryggen, ryggslutet, höfterna, rumpan, bakbenen, lår, vaderna, vristerna.....alla delar har fått sitt och är helnöjda och det är Lovely......

Jag har inte tränat sen löpningen på påskdagen då jag sprang jättelångsamt och måste ha dragit på mig något skit för hela veckan (öhh 3 dagar visst:) har jag haft ont i nacken och en enorm huvudvärk. Jag har jobbat men det är också precis det för jag har slumrat till på sängen efter jobbet och sen kommit i säng vid 20,30 på kvällarna.

Jag tror att jag hade för lite kläder på mig (trodde visst att sommaren hade kommit) när jag gav mig ut, skyller det egentligen det på Thomas haha. Han kom hem efter sin löprunda och sa att det var jätteskönt ute. Jag, mitt dumma nöt, som är väldigt känslig för kyla och vind, väljer då att ta på mig för lite kläder och väljer att springa längst med havskanten. Mm ni hör själva att jag alltid lyssnar på min man och inte kan tänka själv :)


Ha en finfin fredag Kram Cia

Likes

Comments

Postad i: Livet, Träning & Hälsa & Må bra

Denna helgen susade förbi ganska snabbt. Hade ju gärna haft nån dag till men så är det väl alltid, man vill ha mer och mer...
Önskemålen inför helgen var inte så höga men ändå blev det inte som jag önskade. Jag är inte alls missnöjd på något sätt förutom vädret då. Hade ju kunnat varit ett antal grader varmare. Hos oss har det i alla fall inte kommit någon snö. Påskafton regnade det och var inte mer än 3-4 grader, ganska kall afton. Men vi hade bestämt oss för grillpremiär och så blev det.

Stackars Thomas fällde upp sitt golfparaply på vagnen och satte igång :) Det blev även premiär för rabarberpaj som efterrätt, hur gott är det på en skala?

Uterummet fick sig en grundmålning och det är jag glad för.

Läsningen av min nya bok sket sig....trädgårdsarbetet likaså...

Löpningen fick jag till igår, bara en runda visserligen men jag ska inte vara missnöjd. En runda är bättre än ingen!! Och dessutom blev det en 8 km runda som jag är oerhört nöjd med. När sprang jag 8 km sist, nä det var ju inte igår liksom. Jag hade mentalt kunnat springa mycket längre kändes det som men kroppen klarade inte mer. Fick ont lite överallt som under ena foten, utsidan av ena knät och höfterna. Herre gud med krämpor för att springa lite. Mot slutet kändes det som om jag haltade fram, kan tänka mig att det inte var ett vackert löpsteg jag hade :)
Idag vaggar jag fram som en anka haha Ska kanske hålla mig till mina andra pass och små löprundor!

Idag har jag slappat som en riktig söndag. Tagit igen veckans missade tv (4 timmar) i en fåtölj framför dataskärmen. Helt fyrkantig i huvudet...


Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Meditation, yoga, egentid men även vanlig hederlig träning tror jag att sinnet kan bli lugnare. Jag var inne hos både hos Nina och Carina och läste riktigt bra texter!

Jag har alltid haft ett hetsigt humör och det kommer nog från min lilla lilla finska ådra som går genom kroppen. Visst kan man alltid skylla på sin personlighet eller genetiska drag att man är på ett visst sätt. Men jag tror allvarligt att man kan jobba bort en hel del, i alla fall den mentala biten, den biten som du kan påverka är ditt sinne och humör.

Som sagt så har jag alltid haft ett hetsigt humör, har alltid tänt på alla cylindrar direkt men aldrig varit direkt långsint. Det har varit en bra egenskap kan jag tycka, att inte vara långsint alltså. Jag blir satans så arg men jag får ur mig skiten och sen är det över. Men jag har också upptäckt med åren att det inte är särskilt hälsosamt för min del, jag får en sån jädrans pang-huvudvärk som sitter i en massa timmar och det går åt en massa onödig energi. Och vem vill spilla energi på något som inte är direkt viktigt?

För längesen hörde jag någon säga (visserligen om barnuppfostran) " Om man ska starta ett krig så se till att vinna det" Det har jag alltid tolkat som att man startar inte ett krig om oviktiga saker utan det måste vara viktigt, det ska vara värt att fightas om annars låt bli! Det har följt mig i många år och hjälpt mig att lugna mig lite, sålla ut vad som är värt kämpa för och inte. Var ska jag lägga min energi? Jag får fortfarande utbrott men det är inte utan anledning för vet jag att något är fel så säger jag det.

Det var inte så längesen jag fick höra att jag är "vass", "bestämd" och "ingen Ja-sägare" Positivt? Negativt? Ja jag vet inte men jag vet att alla tycker inte så om mig, det finns olika åsikter om det.

Men något jag vet är att jag har blivit betydligt lugnare i sinnet och det är träningens förtjänst! Att träna kroppen är det bästa som har hänt mig och det medför en viss träning av sinnet med. Lugn, neutral och det känns som om jag bara flyter med. Ibland uppfattar jag mig själv lite tråkig som väljer att inte säga min åsikt längre, det är precis som om jag tycker att det inte är värt det.

Fick ett lugnare sinne & en starkare kroppLikes

Comments

Postad i: Livet

Fyra lediga dagar väntar och det ska bli så skönt!
Sova lite längre än till 04.30, sörpla kaffe länge på morgonen utan stress, inga fasta mattider (fast att det är det som fungerar bäst på mig) och vara uppe skitlänge på kvällen (håller tummarna att det är längre än 21.00)
Inga stora krav alltså för att göra mig nöjd 😊

Nä men jag har vissa önskemål inför en fyra dagars ledighet förutom att sörpla kaffe länge!

Sol och lite värme, kanske en 12-13 grader. För stor önskning för det lär inte hända men önska får man som jag sa när döttrarna var små.

Målning av uterummet. Japp, förra helgen lyckades jag övertala Thomas om att måla uterummets väggar vita. Tjatet har pågått i ett par år nu och äntligen!!

Trädgårdsarbete. Jag har ju en del grejor kvar som behöver blir gjort som kantskära några rabatter, på med kogödsel och täckbark.

Grillpremiär 😊

Påbörja min nyinköpta bok. Ett glas vitt och boken i soffan kan ju inte bli fel!

Springa. Minst två rundor nere vid vår strand är påskens mål. Ingen träning alls under påsken i vår lokala förening gör att lite löpning ligger otroligt bra till.


Påskhelgen startade jag på allra allra bästa sätt, nämligen boxning!

Fy farao vad det är kul och det var galet roligt idag. Nya sparkar fick vi lära oss och på stationerna gav jag allt jag hade. Nicklas pressade verkligen oss idag och för stunden har man lust att ge upp och gå därifrån.
Men känsla efteråt är obeskrivlig! Jag var så jäkla glad när jag åkte därifrån, kunde knappt hålla leendet tillbaka liksom. Vilket lyckorus!! Det är det som göra att jag vill göra om det igen och igen och igen....känslan....
Vilken lyckostart alltså!!

Vad ska du hitta på i helgen? Jobbar du, ledig kanske? Träna något? Kanske lite trädgårdsarbete?

Ha en skön påsk ❤️

Likes

Comments

Postad i: Livet

Måndag och jag har sovit som en kratta! Lätt huvudvärk och påsar under ögonen....

En massa tankar har gått till relationer av olika slag, nära och mindre nära. Det är jobbigt när ens huvud börjar snurra några timmar innan läggdags.

Under helgen har även tankarna gått till Stockholm och dess människor, så nära men ändå så långt bort. Jag har inte slaviskt följt nyheter och andra sociala medier och det är mycket medvetet från min sida. Jag blir så ledsen, medtagen och nerdragen av att titta för mycket, det är verklighet men kan jag skydda mig själv lite så gör jag det, så jag väljer att bara följa en del.


Kram Cia

Likes

Comments

Postad i: Livet

- Men godmorgon, gumman! Vad du ser pigg ut :)

- Mmm vaknade när din klocka ringde.

- Ja, jag vet, ska jag trycka igång kaffebryggare?

(det är kärlek det...)

Så lät det i morse när jag traskade upp efter en timmes vridningar i sängen. Jag ska inte klaga jättemycket att det blir en tidig morgon just på min lediga fredag dels för att jag får ändå mellan 1½-2½ timmes sovmorgon och jag är en morgonmänniska....men okej det blir ändå en viss störning.... Jag har faktiskt en viss förståelse för par som väljer skilda sovrum för vad gör man inte för sin sömn 😊 själv blir jag oerhört sur och lättstött människa pga för lite sömn!

Jag måste erkänna att jag tycker om att få gå upp själv på morgonen, det är tyst, det är lugnt, ljuset på kökslampan är på lägsta ljusnivå, tv är på lägsta ljudnivå och jag sitter där med kaffet och tidningen (som vi sa upp prenumerationen på igår haha) Jag är nog lite av en ensamvarg, tycker om att vara ensam och det för mig vidare på ämnet "semester"

I år har jag och Thomas semester ihop som vi hade förra året med och det var ju inga problem förutom lite muttrande i ett par månader innan framför från allt min sida. Nu ska ni inte tro att jag inte älskar min man men jag vet att jag vill ha/behöver en veckas semester helt själv, att få lulla omkring i min lilla värld 😊

Förr hade vi inte alla veckor ihop och det var jätteskönt, jag skäms inte alls för att säga det högt numera för jag tror på fullaste allvar att man behöver semester från varandra. Likaväl som ens barn behöver semester från sina föräldrar och tvärt om, så behöver man semester från ens partner. Man älskar ju inte varann mindre för det!

Jag och Thomas är absolut inget "gullgull" par som ständigt sitter ihop, det har vi aldrig varit och kommer nog aldrig att göra. Vi är ganska självständiga människor som inte är så beroende av varandra för att kunna leva. Vi har en del gemensamma intressen men fler egna intressen som vi håller hårt i. Däremot har vi olika kunskaper som gör att vi matchar varandra jäkligt bra.

Många på min arbetsplats har lite av min åsikt, att det skadar inte med en veckans semester från sin parter!

Är det bara jag som muttrar över fyra veckor ihop? Vad tycker du? Har du samma åsikt?Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

"Hur många dagar lever du på ett lyckat pass?" Det frågan slängde Anna ut på sitt instagramkonto igår. Jag var inte sen att svara. Det där brukar jag faktiskt tänka på ibland, hur länge varar min lycka efter ett pass?

Alla mina pass är långt ifrån lyckoruskänslan som jag ofta får efter något jag riktigt riktigt tycker om. När jag tänker efter så finns det ett pass i veckan som jag kan ta bort för det gör mig inte superglad. Nu har jag inte heller varit på de passet på ett antal veckor just pga att jag tycker att det är lite tråkigt, tråkigt upplägg och lite tråkig musik.

Jag går ju och tränar för att det gör mig glad inombords, får mig att le, får mitt hjärta att rusa upp totalt, bättre självkänsla och bara för att jag mår jäkligt bra av det. Då ska jag inte ödsla tid på något som inte är så roligt. Japp då var det bestämt, Bra!! hahaha

Jag tror att lyckan är att få gå på ett träningspass som gör mig glad under passets gång. Jag menar att jag kan komma till ett av mina favoritpass, tabata, box eller medelpasset på ett opeppande humör, lite hängig, kanske lite ledsen, mindre ork i kroppen, trött efter en hel arbetsdag mm och gå där ifrån helt strålande!! Det är poängen med allt, att jag har hittat något som jag älskar och dessa fantastiska människor som leder dessa pass får mig att stråla av glädje under träningen och efter träningen. De hjälper mig, jag hjälper mig själv.....till något bättre! Lyckan är verkligen att få hitta detta!

I onsdags var jag på ett pass som jag älskar, Tabata. Det är ju så jäkla roligt. Jobbar helt efter sin egen förmåga, vill jag ta i och bara ge allt vad jag har så gör jag det. Är jag en aningens seg så håller jag igen lite. Nu är det väldigt svårt att hålla igen på ett tabata pass där ledaren är så attans peppig, man bara dras med och släpper på allt! Upplägget på onsdagens svettiga pass såg ut så här:

* Höga knän/Utfall bak med vikt

* Rygglyft/Push up

* Skidhopp med vikt/situps

* Snabb kort löpning/Axlar med vikt

* Mage med vikt/Rumplyft med vikt

*Utfall med vikt/valfri mage

*Upphopp/Plankan

*Slalomhopp/Knäböj med vikt

Step up på bänk/Dips


Nästa älskade pass och rätt så nyfunnen träningsform är Box!

Vi hat kört det på jobbet i 1½ termin nu och det är så jäkla roligt. Jag blir svettig till tusen, det är ett högt tempo och blir helt utmattad i kroppen efter ett pass (på ett bra sätt) Vi har en utbildad tränare som kommer till oss och han är riktigt bra, peppig och pushar en högt och tydligt hahaha Jag älskar när jag kan ge allt för jag mår så bra efteråt när jag tömmer mig själv på så mycket energi. Jag har börjat känna mig stark , en stark kropp och jag kan även känna mig snygg. Får man säga så? Ja det får man banne mig för det är så jag känner mig, snygg och stark!! Boxning är verkligen ett lyckorus!!

Så har jag söndagarna :) Wow vad jag blir glad över söndagarna! Högt tempo rakt genom, bra upplägg, bra musik som man sjunger med till och en glad och peppade ledare som får mig att le rätt igenom hela passet!Hur många dagar lever jag på ett lyckligt pass då?

Jo, jag ler idag när jag tänker på onsdagens tabata och jag blir varm i kroppen av glädje över torsdagens boxning. Idag är det söndag och i eftermiddag och några dagar framöver kommer jag leva på söndagens lyckliga pass :)


Ha en skön söndag ♥

Likes

Comments

Postad i: Livet

Igår slog det om totalt till vår i Halmstad, vilken lycka alltså!

Under förmiddagen steg termometern sakta men säkert till ca 17°, jaaa finner inte riktigt några ord. Som jag har längtat till lite värme, inte 25° utan det räcker med 10-13° för att jag ska vara nöjd (än så länge) Och mer än nöjd var jag igår när jag körde hem från jobbet utan jacka, handlade lite i lokalbutiken och godisbutiken i tröja med korta ärmar! Hur härligt är det på en skala? Det blev även middag och ett glas vitt på altanen.....

(Överblommad backsippa. Nu går jag händelserna i förväg men den är gudomligt vacker som överblommad)


Trädgårdspremiär eller allsvenskapremiär?

Det är frågan....nä inte för det här hushållet. Det har vi redan delat ut jämt mellan oss. Jag sköter om mitt stora intresse Trädgården som är premiär för mig idag. Som jag har längtat att få gå ut och klippa, räfsa och rensa....bli attans så stel i ryggen, ögonen går i kors redan vid sju ikväll och somna gott i soffan vid nio.....det händer varje år när allt sätts igång. För jag nöjer mig inte med lite utan här ska allt göras. Det är en kombo mellan alldeles för mycket frisk luft på samma gång och användning av muskler som jag inte tycks träna annars! Jag var så upprymd över min trädgård att jag vaknade redan vid sex och fick i gång grubblerierna lite sjukt......


Min Thomas är nästan lika upprymd över den Allsvenska premiären i fotboll som jag är över Trädgården. Dock får han vänta tills i morgon på sitt AIK då de möter Häcken hemma. Kanske bara kanske så gör jag honom sällskap i soffan för det är lite extra med premiären hemma för AIK ( det säger jag inte högt, det behövs inte för han känner mig så väl :)

Bra uppdelad lördag med andra ord :) Trevlig lördag!!Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Söndagarnas medelpass är så galet energipåfyllande och fyllda med träningsglädje att det lyfter hela söndagen till skyarna. Alltid ett bra slut på veckan och jag vill kalla det för den bästa starten på en ny vecka.
Jag blir så glad när jag har varit på söndagen pass, både av själva passets upplägg och musik med även över Åsas leende och energi som hon smittar oss andra med! En bättre instruktör får man banne mig leta efter.

Denna veckan blir det mycket träning, det gäller att sköta kosten och sömnen ordentligt. Jag kan lätt känna mig sjuk annars har jag märkt.

Vecka 13 kommer att se ut så här:

Måndag: Styrka/puls

Tisdag: Vila

Onsdag: Tabata

Torsdag: Boxning

Fredag: Vila

Lördag: Vila, löpning eller Trädgårdsarbete 😊

Söndag: Medelpass


Håller tummarna för varma vindar och sol denna veckan!

Likes

Comments