Postad i: Träning & Hälsa & Må bra


Min strävan till ett hälsosammare liv pågår ständigt. Jag är på god väg och det har tagit år att komma dit där jag är idag och jag har långt kvar att bli riktigt hälsosam. Men vad är riktigt hälsosam? Finns det något sådant? Grön mat? Bönor och linser? Hårda och svettiga träningspass? Skippa allt vitt mjöl? Ta bort allt det "farliga" vita sockret?

Jag vet faktiskt inte riktigt vad det innebär. Men så länge jag mår bra, känner mig bra inombords så behöver jag inte ändra på något just nu. Jag har kommit till en punkt där jag känner mig rätt så nöjd med mitt hälsosamma liv. Där finns vissa saker som jag skulle vilja ändra på, jag tar det i en långsam takt för att vänja hjärnan. Ja, nu låter det ju jäkligt korkat men jag tror inte på några hastiga förändringar som sedan ska brytas för att jag tröttnade. Inga qvick-step, snabba lösningar, pulverfyllda kapslar, dieter, förbud, pulverdrycker....det finns en massa snabba lösningar i livet som inte är hållbara. Livet blir bara pest om det finns en massa förbud! Det tog mig en massa år att bygga upp mig själv med dåliga matvanor och utebliven träning. Då tänker jag att det tar en hel del år att ändra på det som också.

Jag läste ett inlägg hos en tjej som heter Karin, Är det fult att vara hälsosam? Gå in och läs det, riktigt bra!!

- Du som tränar hela tiden!! (det har jag fått höra ett par gånger) Det kanske bara är ett skämt eller så sticker det i ögonen på vissa människor. Dåligt samvete kanske?

Tänk om man skulle påpeka hur många gånger en del sörplar vin på en vecka....eller hur många kilo godis som trycks ner....Eller -Ska du ta en kaka till? -Kebab ikväll igen?

Kram Cia


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Livet

Ibland måste jag välja, välja till och välja bort beroende på hur mycket jag har att göra. Det är ju logiskt...Men att välja bort någon som jag tycker är superroligt och dessutom mår bra av är ju värre.

Jag tänker så här att de veckor jag inte känner några större krav på mig själv eller har några större "måsten" så kan jag öka mitt intag av träning. Förra veckan var en sådan där bra vecka där jag kunde ösa på och fick till en massa må-bra pass. Då valde jag bort lite oviktiga "måsten" haha

Denna veckan är värre med tid och då får jag helt enkelt avstå ett par träningstillfällen för att jag ska kunna "hinna med" utan att vara nära tårar av stress. Planera och strukturera upp....det är min grej men när jag planerar så in i bänken mycket i min hjärna så huvudvärken smäller till är inte bra. Idag fick verkligen huvudvärken fäste när jag har stått på jobbet och halvt stressat upp mig inför helgens kalas hemma. Det är så typiskt mig för jag vill att allt ska vara perfekt, jag kan inte vara lite eller enkel! Här ska letas recept veckor innan och velas hit och dit innan jag slutligen har bestämt mig vad jag ska bjuda på. I måndags ändrade på jag allt som jag hade planerat, så typiskt mig!! Samma med valet av efterrätt. Jag hade tänkt att köpa något färdigt för att göra det enkelt...nu fick jag ångest när jag körde och handlade efter jobbet och upptäckte att det fanns inget som dög att bjuda på!! Nä men jag får ju helt enkelt åka hem och baka....Fan!! Det här kunde jag ha tänkt på innan aaahhh!!

Nu slutade med att jag fick hoppa över träningen. Men det känns rätt okej nu, huvudvärken har släppt och kakan är gjord (ett orosmoment är mindre) haha

Imorgon, kanske fredag och en vecka framåt börjar jag en utbildning i ett nytt dataprogram på jobbet, på engelska!! Gode tid, då behöver jag verkligen inga extra orosmoment 😊


Var är min karaktär när skålen ska diskas 😊Likes

Comments

Postad i: Livet

Det sket sig med löpningen igår. Men vad gör det, det var inte tvunget att springa bara en lite önskan. Ska jag vara brutalt ärlig så kanske jag innerst inne inte riktigt kände för att springa utan det blev som ett tvång när jag hade planerat och intalat mig själv att ge mig ut. Jag velade länge om jag skulle ge mig ut och till slut fick jag lite hjälp på traven att ta det slutgiltiga beslutet. Tänk att min Thomas känner mig så väl efter 20 år tillsammans hahaha

Men jag fick gjort en massa annat som jag är nöjd med. Det hade jag aldrig fått gjort annars. Altanen fick sig en vinterstädning, mattan, dynor och annat ömtåligt trycktes in i huset. Stolar, bord och krukor från trädgården trycktes in på altanen. Jag fick köpt min ytterbelysning och annat nödvändigt som kronljus och blockljus :) Allt för att kunna burra in sin i sig mysiga borg med tända ljus

Jag njuter, jag njuter så in i bomben över min tid, ledighet, vila, återhämtning, mina helger, hösten, färgerna och dess rugg! Anna på Trend och träning skriver om Tid eller pengar - vad gör dig lycklig. Går in och läs, det är lite spännande det där! Jag skulle säga att just nu är det tid som gör mig lycklig, ledig tid! Men om jag inte skulle haft ett jobb att gå till så skulle jag bli knäpp. Jag behöver sysselsättning och då skulle jag absolut säga att jag hade behövt pengar.

Jag bollar över frågan till dig! Vad gör dig lycklig - tid eller pengar?

Matrester - matlådor som man hittar i frysen, ja inte hittar för jag vet exakt vad jag har i min frys. Men hur bra är inte matrester? Vi är ganska duktiga eller har blivit väldigt duktiga på att spara matslattar. Vi tar med oss till jobbet dagen efter eller fryser in för senare bruk. I morse fann jag alltså en massa lådor i frysen och det fick bli en liten "buffe" till middagen nu på kvällen. Jag kokte pasta till matrestera då det fanns både köttbullar, biffar, tacofärs och köttfärssås i burkarna.

Jag har varit ganska trött och nerstämd idag då det hände en otäck och läskig grej med min yngsta dotter och hennes kompis inatt. Min dotter var i grannbyn och skulle ta bussen hem vid 00.30, innan bussen skulle gå gick de en sväng i samhället. Hennes kompis vände sig om vid ett tillfälle och såg en man komma en bra bit bakom dem, när de vände sig om nästa gång hade mannen en clown mask på sig och hade börjat småspringa efter dem. De blev livrädda och började springa, då ökade han takten och skrattade jättehögt... De sprang runt ett tag samtidigt som hennes kompis försökte ringa hennes mamma men det gick inte så bra. Till slut orkade de inte springa mer utan stannade vid ett hus för att gömma sig i deras källartrapp men kompisen tyckte att de skulle banka på för att det var tänt i huset.

Det var tur att de gjorde det för vem vet vad som hade hänt annars. Gud vilken skräck, att bli jagad och inte veta om han bara vill skrämmas eller om han tänker göra något annat. Jag blir så jävla arg, det är så patetiskt och på så låg nivå att springa runt och skrämma människor med clown masker som tycks vara "inne" just nu!! Ska inte barn,ungdomar och även äldre kunna gå ut om kvällarna?

Kvinnan och mannen i huset öppnade och släppte i dem. Jag är så glad att de gjorde det och framför allt vågade öppna dörren när någon banka på vid den tiden på dygnet. Usch, jag vet inte om jag hade vågat (kanske jag hade tagit med mig ett tillhygge) De ringde polisen som inte kunde skicka en bil direkt (kompisens mamma ska ha polisanmält det) och kvinnan körde sedan hem min dotter och hennes kompis. Busschauffören ska visst kommit körades och sett en man med mask på (hon bor i samhället)

Hon storgrät inatt av rädsla och har varit ledsen och nära tårar under dagen!! Nu kommer det sitta fast på hennes näthinna, usch!!

Ha en fin kväll och va rädda om er ♥


Likes

Comments

Postad i: Livet

Lite överallt hittar jag roliga listor. Det är inte ofta jag gör en lista, jag tänker ofta att "en lista skulle ju vara lite kul att göra" just nu men glömmer bort det ungefär lika snabbt! Är det inte så viktigt så har jag märkt att det sorteras bort väldigt snabbt i min hjärna. Det får väl inte plats mer hahaha

Ikväll blir det en lista pga av att jag inte kan snarka till i soffan för dottern har tagit över hela övervåningen med sina kompisar. Det menas med att jag kan bädda ner mig i sängen tidigt...tidigt utan att bli anklagad för att vara värsta pensionären...
Men nu kör vi väl då :)

* Veckans bästa..... Min kropp! Att den har blivit stark, stark nog att klarade alla träningspassen denna veckan utan att bli överarbetad. Den är även vardagsstark och klarar min vardagen och mitt jobb!

* Veckans godaste..... Glassen som jag tryckte i mig igår till Hollywood fruar, som jag för övrigt höll på att sätta i halsen när jag såg två patetiska fruar vara nere på en väldans låg nivå (varför tittar jag på programmet?!)

* Veckans tråkigaste..... Min vecka har faktiskt inte varit särskilt tråkig. Om jag måste säga nått så är det väl i eftermiddags, det beror mest på att klockan gick så attans sakta på jobbet och jag hade lite hemlängtan 😊

* Veckans tuffaste..... Boxpasset igår var tuff, inte blodsmaks tuff men tuff. Och det känns i kroppen idag, framför allt i midja, höfter, ryggen och axlar.

* Veckans tanke..... går till alla som jobbar inom hemtjänsten och deras brukare. Jag tittade på det nya programmet "Sveriges bästa hemtjänst" på SVT i veckan. Det berörde mig så mycket, dels för att jag har jobbat inom hemtjänsten (men det var inte igår) och vet hur det är. Jag vet också hur tight tiden är hos varje brukare. Det är inte lätt, vilken skuld man kan känna när man lämnar någon som inte mår bra eller någon som vill ha socialt umgänge. Som vanligt (superkänslig som jag är) så kom tårarna mot slutet av programmet, usch!! Min tanke går till alla dessa människor inom vårdyrket.

* Veckans vackraste..... hmm kanske alla dessa höstfärger som finns just nu.

* Helgens planer..... Jag vill träna, det är planerat att göra på söndag. Skulle ju vilja springa med men hinner ju inte allt. Igår skrev jag att planen för helgen var att köpa en ytterbelysning. Nu har planerna byggs på med att städa altanen inför vintern och trycka in lite mer grejor på vinden. Undra om jag kommer hinna allt det där?! Jag vill ligga på soffan och käka godis med...

Har du någon lista?

Kram

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Men hallååå...det var sannerligen inte igår!! Hur gick det här till? Ja det var inte speciellt svårt att vara frånvarande faktiskt. Jag har tränat och tränat jaa lagat lite mat, tvättat, handlat....med andra ord så har det gått i ett.

När jag väl har fått en mysstund över så har jag tagit till tvn som avslappning! Jag har nu i två veckors tid tittat på allt och inget av intresse, bara för att varva ner lite ...Återhämtning kanske...

Förr i tiden levde jag för tv tittandet, jag tittade på allt, såpor, underhållningsprogram, filmer mm Det var så attans illa att jag köpte veckans tv tidning och ringade in all program som jag skulle titta på hahaha helt galet alltså.

Det har varit en bra träningsvecka hitintills

Måndag: medelpass

Tisdag: core ( den där magträningen är svår, har jag några muskler där undrar jag ibland )

Onsdag: tabata

Idag, Torsdag: Kick och box

Box-passet på jobbet är såååå roligt, den delar nog första platsen med tabatan haha Slutkörd, kopiöst svettig och med ett lyckorus utan dess like gick jag därifrån idag! Det är slag och sparkträning med stora och små mittsar. Mycket konditionsträning, hög puls och styrka, en helkroppsgrej!!

Söndag: medelpass ( går händelserna i förväg :)I helgen hade jag velat ge mig ut och springa. Vet faktiskt inte om jag orkar det men det hade varit så skönt. Planerna för helgen är annars att köpa en ytterbelysning (jobbigt mycket haha) Sen hade det inte varit så dumt att ge sig in i en sportaffär, bara att få titta lite hmm bara titta...

Nu har jag svaret på varför det är så bra att ha mycket träningskläder (som jag ibland kan bli anklagad för), det är ju bra för att de ska räcka till hela veckans pass, smart va? Thomas fick köra igång maskinen med sina kläder nu igår pga av att de tog slut. Japp nu kan jag svar för mig när pikarna kommer 😊

Hepp hepp i morgon är det fredag, hur bra är det? Ska du göra något roligt i helgen?

Kram Cia


Likes

Comments

Postad i: Livet, Träning & Hälsa & Må bra

Oktober alltså.... blink blink med ögonen :)

Jag är lite kär i hösten.

Det har jag inte alltid varit utan det har nog smugit sig på mer och mer. Att det mörknar har jag inga som helst problem med utan jag tycker nog att det är mer skönt. En skön känsla att det mörknar, det beror inte på att jag sover bättre på kvällarna för jag har aldrig haft några problem på kudden (3 sek tar det som Thomas säger 😊 Jag tror att jag gillar när det lugnar ner sig...livet alltså, stänga in mig, gömma mig, rå om mig själv, tid för tankar och återhämtning. Mer och mer har jag försökt att jobba mer med mig själv, stanna upp och älska livet och mig själv....kanske lite personlig utveckling!

Var vill jag lägga min tid och energi på? Vad kan jag påverka? Vissa grejer kan jag inte påverka som att jag måste betala mina räkningar och lån. Men jag kan påverka och utveckla mina tankar, acceptera vissa saker men också välja att backa och stå utanför, säga nej.

Energitjuvar? Vad får mig att må bra? Jag är på god väg att hitta harmoni och balans.

Men det är inte målen i livet jag är ute efter, jag tycker inte att jag behöver några mål. Jag vill leva här och nu och inte sträva efter ett långsiktigt mål. Jag kan tänka mig små "strävan" efter något som jag vill men det ska inte ligga år framåt i tiden.

Innan har jag inte riktigt kunnat förstå de människor som har vårångest, varför det liksom? Det är ju det vi strävar efter, ljuset efter en lång vinter. Men faktum är att jag har nog lite stress inför våren varje år. Jag älskar våren, frisk luft, gröna färger, den första vårsolen med en kopp kaffe i handen.... Men innan jag har kommit så långt i mina tankar så känner jag en viss stress och ångest, jag vet inte riktigt men kanske att behöva gå ut ur mitt bo.....

Nu är det en bit kvar till våren, jag vill njuta av min höst som jag älskar mer och mer....

Jag har kanske utvecklats till en björn, som gillar att gå i ide i ca 8 månader....utan mat och vatten? Näää...😊

Mitt nyaste gräs i trädgården svajade så fint igår.

Jag roade mig lite igår att plocka lite i trädgården, plocka in lite inför (regnperioden? :) hösten. Det är ju lite vemodigt att göra det pga det fina vädret så det blev inte så mycket gjort. Kaffe i solen unnade jag mig i alla fall.

Ser ut att bli en fin dag idag med. Vi ska ta ett varv till tippen med en massa trädgårdsavfall (det får banne mig bli det sista för i år) i em.

Men först ska jag starta dagen med ett svettigt medelpass heja heja vilken bra start på söndagen!!

Kram

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

I förmiddags när jag stod där på alla fyra och spände rumpan för Kung och fosterland, svettdropparna droppade från nästippen och hakan och svetten rann i ögonen som tårar, kunde jag inget annat än småskratta!!
Hade någon sagt att det här att träna och svettas skulle jag ägna mig åt lite senare i livet så hade jag sagt:
-Aldrig att jag hade gjort det där! Jag kommer aldrig att röra mig frivilligt och svettas är skitäckligt!!

Tänk vad livet kan ändras eller rätta sagt tänk vad jag kunde ändra mig...till det bättre 😊

Igår fick jag verkligen sätta band på mig själv! Åhlens inne i stan har denna hösten fått in så många fina träningskläder från Röhnisch, Casall och Kari traa. Färgstarka linnen, häftiga tights och snygga trosor...
Nu köper jag ju inte speciella träningstrosor men jag hade kunnat om det inte fanns mer att köpa haha

Jag hade kunnat köpa allt, blir helt galen i snygga träningskläder.
Jag fick tag i ett grönt linne från Röhnisch....som jag hängde tillbaka när jag hade tagit mitt förnuft tillfånga!
Jag behöver inte mer kläder, jag får inte plats med mer kläder och när jag tänker efter så hinner jag inte använda alla mina kläder.

Jag har haft en bra träningsvecka trots en jobbig start med förkylning, trötthet och huvudvärk. Ska vara helnöjd med mina tre pass. Vädret går ju inte heller att vara missnöjd med, det är ju makalöst att ligga i solen i slutet på september!
Nästa helg går vi in i den härliga månaden oktober, då kommer färgerna i naturen ändras mer ♥️

Kram på dig

Likes

Comments

Postad i: Livet

Sedan några år tillbaka använder jag Maria Åkerbergs ekologiska produkter och jag har tjatat ett par gånger om dem innan både Här och ett ännu äldre inlägg Här. Jag använder mig av rengöringen, freshener, peeling, ögoncremen, olja, serum och ansiktsmasker.
Jaa, hela badrumsskåpet är fullt numera och jag tycker att jag har fått bättre hy (trams, lättlurad säger Thomas haha Typiskt karlar!!!

Nu har jag utökat mitt gäng med en Body skrub som doftar kanel och grapefrukt. Det är en kroppspeeling med korn från aprikoskärnor och jojobaolja.
Den är helt underbar!!

Nytt in är även en kroppsolja som jag använder (främst på smalbenen) efter peelingen. Den doftar rosmarin och grapefrukt och går snabbt in i huden.

Mitt sista köp för denna gången 😊 blev en ansiktsmask, Blueberry seed mask. Jag älskar ju blåbär...jag vet...töntigt men jag vill verkligen ha den haha Vågar knappt skriva att på önskelistan står det nu Dark chocolate mask överst.

(Detta är inte ett sponsrat inlägg. Jag rekommenderar verkligen hennes produkter)

Kram Cia

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Innetollor redan?!

Ja, denna veckan åkte de fram "på riktigt"! Jag älskar mina ludna tollor och har dem faktiskt mer eller mindre året runt, sommar som vinter. Jag fryser alltid om fötterna och tårna, så fort jag vaknar stoppar jag i fossingarna i skorna och de sitter på tills jag hoppar i säng. När det är riktigt fruset sätter jag på strumpor till natten också.


Igår kände jag mig bättre, var lite si så där på förmiddagen men sen blev det bättre. Åkte hem efter jobbet och sov en sväng, vaknade rätt så okej. Så pass okej att jag åkte iväg på tabatan på kvällen. Jag tänkte att jag skulle ta det lilla lugna men det är ju svårt i stundens hetta :) Men det gick ju kanon, jag hade väldigt mycket energi och det är nog för att jag har vilat från all träning sen i söndags. Pigga ben och bra flås! Idag känns det absolut i kroppen efter bla benböj, höga knän och armhävningar.

Blå tå??

Hur i fasiken fick jag en blå tå på kick-och box passet idag. Jag hade ju velat säga att det var så hårt pass med alla sparkar att tån blev blå men tån blev antagligen lite blå innan passet..... klumpiduns som jag är så skulle jag svinga foten över en bänk och drämde i tån i skohyllan som stod bredvid! Det gjorde så jäkla ont, så jäkla ont att jag fick hålla i tån samtidigt som jag flåsade mig lugn. Min tå kände sig inte bättre av alla sparkar jag utsatte den och foten för hahaha

Det blev en mysig eftermiddag med kaffe, blå svullen tå och innetollor....ni vet när kroppen känns så där varm, mör och skön efter ett bra pass, jag älskar den känslan!

Kram


Likes

Comments

Postad i: Recept, Livet

Efter ha varit helt snurrig i bollen i lördags tyckte jag att jag var mycket piggare i söndags. Därför gick jag på söndagspasset på förmiddagen och det gick galant, vilken härlig energi jag hade!

Men igår mådde jag illa igen, ont i huvudet hela dagen och vissa känningar i halsen och upp till örat. Så jag beslutade mig för att hoppa över träningen, antingen blir det man bättre av lite träning eller sämre. Dumt att chansa då jag hemskt gärna vill träna på onsdag och torsdag.

I alla fall så var jag attans så trött igår att jag knappt höll ihop så jag hoppade i säng redan kl 19 (men släckte inte för ens 21 😊
Jag har sovit som en gris inatt och vaknade nästan som en ny människa, bara nästan. Idag har jag mått bättre på jobbet förutom tröttheten, den fanns där. Det är så att det svider i ögonen på mig, så trött är jag. Ikväll hoppar jag i säng tidigt igen i hopp om att sova mig frisk.

Det lilla extra till middagen är aldrig fel. Då menar jag de goda grönsakerna.

Kokt blomkål har aldrig varit min favorit för jag har alltid tyckt att den luktar illa när den är kokt. Överkokt blomkål = urk, vad äckligt!!!
Däremot är jag riktigt förtjust i rå blomkål, både när man lägger den i en sallad eller bara servera den som den är.
Jag har provat att marinera min råa blomkål med citronolivolja och olika kryddor i en påse i kylen några timmar eller över natten. Den blev supergod!

Något som jag gör titt som tätt är att blanda finhackad rå lök med tomater. Krydda den med salt och peppar,
Enkelt, gott och lätt som en plätt 😊

Färsk lättkokt broccoli med lite olivolja och rostade solroskärnor mmm....riktigt gott! Gärna lite fetaost i också. Osten får jag alltid lägga i efteråt (på min tallrik) för det är väldigt kinkigt här hemma 😊

Har du några favorit tillbehör?

Kram Cia

Likes

Comments