Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Förr när jag var ute och sprang tänkte jag ofta på hur jag skulle reagera på om jag skulle bli överfallen, bara sådär mitt på slingan. Nu kommer de tankarna inte så ofta då jag bara springer när det är ljust ute. Men man kan faktiskt bli överfallen även när det är ljust ute.

Skulle någon höra mig skrika? Skulle jag göra motstånd? Är jag tillräckligt stark? Skulle jag våga göra motstånd? Skulle det komma någon som räddade mig?

Det är otäckt när jag trissar upp mig själv så där. Fantisera ihop en massa skit som ger mig negativa tankar och en energin som tar slut när jag ska vara ute och njuta av min löpning.
För ett par veckor sen när jag tog ett varv på slingan här hemma kom jag tänka på det igen. Och ju mer jag tänkte på hur någon kanske skulle kunna hoppa på mig och överfalla mig ju mer starkare blev jag mentalt. Det var på gränsen att jag nästan blev förbannad haha
Jag tror nog att jag skulle kunna försvara mig, i alla fall har jag nu fått ett bra självförtroende till att tro att jag kan försvara mig. Det är ett gott tecken!
Anledningen till mitt nyfunna självförtroende i försvar är en timmes boxträning i veckan i 1 1/2 termin. Alla dessa slag som har gjorts, raka slag, armbågar och krokar.
Nu säger inte jag att jag är superstark eller världsbäst på att slåss men jag vet hur hårt jag hade kunnat slå om det skulle behövas.

Hade jag kunnat slå någon? Ja, om jag hade blivit överfallen och för mitt liv.

Hade jag iskallt bara tjongat på och försvarat mig? Jag vet inte, jag kanske hade blivit alldeles skräckslagen och inte vågat. Det hoppas jag verkligen inte!

Men det är ett gott tecken att veta att jag är kapabel till att våga slå, att känna att jag har fått det självförtroendet. Och det är boxträningens förtjänst....det är dessutom jäkligt roligt och man känner sig så stark...som en björn 😊

Kram Cia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Vilket härligt ljus jag vaknade till nu i morse. Att vakna självmant av ljuset och att känna sig utvilad vid sju är perfekt. Jag har sovit i nio timmar och känner mig som ny.

Igår natt hade jag problem med sömnen. Vaknade gång på gång fast att jag var så trött, så när jag gick upp halv sex kände jag mig alldeles snurrig och nästan sjuk. Lite känningar i halsen och allmänt risig. Jag tror på allvar att jag känner mig kass när jag inte får sova eller har sovit för lite. Det har hänt flera gånger nu. Småsjuk symtomen fortsatte hela dagen. Men lördagen gick bra ändå, jag var iväg på jobbet för en utbildning och uppkörning för ett körkort i en motviktstruck. Det gick ju "galant" som han sa och nu är det bara att köra på när tillståndet har kommit.

Idag känner jag mig strålande bra, solen var på väg att börja skina när jag slog upp ögonen, ljuset fanns där redan som sagt och jag ska snart iväg och träna veckans sista pass!

I måndags var jag iväg och tränade och det brukar var lite blandning på det passet, halva salen med puls och andra halvan kör man typ stationsträning. Ett riktigt bra pass som brukar varieras för kroppen vänjer sig snabbt med övningarna och hon tycker att man inte ska göra kroppen bekväm. Det har hon rätt i för jag brukar hitta nya muskler titt som tätt som har fått jobba.

Men det jag ville ha sagt att det var ett helt nytt upplägg i måndags som fick igång mig alldeles. Fasiken var glad jag var att få kämpa så och ge allt jag hade. Min puls var uppe som max på 163 och det är riktigt bra, ingen myspys träning precis. Jag har börjat ta på mig min klocka även när jag tränar inomhus och inte bara när jag springer för det är lite småkul att kolla vad pulsen ligger på.

Det var ungefär samma upplägg som det brukar fast nu var det bara stationer med en styrke- och en pulshöjande övning på varje station (fyra personer i varje grupp som kunde kämpa och peppa varandra) En station av var att springa mellan linjer och flytta vikter och det var den stationen som avgjorde hur lång tid vi körde på de andra stationerna, de var klockan.

Efter sju stationer och två varv var jag helt slut och så jädrans glad för jag kände att jag gav allt jag hade och jag hade nog klarat ett varv till om jag hade varit enveten. Jag gillar verkligen de där pulshöjande passen där där kroppen bara får rusa upp, lite slitgöra!

Det där passet i måndags gjorde min kväll för jag kunde knappt sluta le, jag log hela vägen hem i bilen. Det är inte ofta jag får till ett sådant pangpass där jag känner en sådant lyckorus, jag vill göra om det ingen och ingen och få samma känsla. Resten av familjen som inte fattade glädjen i det hela. Det är svårt att återberätta något som inte är någon annans passion. Thomas gillar inte den sortens träning, han springer mestadels och dottern tränar inte.

Veckans Pangpass får jag allt utse det till!Ha en finfin söndag!

Likes

Comments

Postad i: Livet

Men hallå fredag

En fredag som jag vaknade ovanligt pigg, jiihaa 😊

En fredag där solsken kom efter regn, jaa så kan man också säga...

En fredag där jag var smått, bara smått öm i kroppen, träningsvärk. Hade velat känna lite till!

En fredag som jag hade Sara och Träningsglädje Talk i öronen, Hur ska man träna som äldre?

En fredag som gick relativt snabbt på jobbet.

En fredag som jag kompade ut vid 13.00 (tyckte att jag vad värd det eftersom jag måste till jobbet i morgon på utbildning)

En fredag som jag var så sugen på att köpa ett snyggt, bra träningslinne som går lite högre upp för att slippa känslan att "allt" ramlar ut! Besvikelse!!

En fredag som vi äter tacos som resten av befolkningen.

En fredag som det inte finns ett skit på tv!


Det har varit en bra fredag och jag har varit ovanligt pigg hela veckan.
Kan det vara ljuset, luften, några extra plusgrader och att jag börjar känna vibbar av våren som ger mig lite extra energi?

Hoppas att du hade en fin fredag!

Kram Cia

Likes

Comments

Postad i: Livet, Träning & Hälsa & Må bra

Lovely lovely....tänk vad lite sol kan göra för själen.

Idag har jag håvat in sol och D-vitamin på min lediga dag! Sol sol sol och blå himmel, inte ett moln ögat kunde nå.

Började dagen i sängen med en kopp kaffe och första avsnittet av den nya serien Rebecka Martinsson som började i veckan. Tyckte att den verkar riktigt bra så den får jag allt fortsätta titta på.

Fortsatte med frukost i köket och första avsnittet Tillsammans med Strömstedts som också började i veckan. Tjaa jag vet inte,kände att det inte är superviktigt att följa.

Sen var det dax för ett par timmar i trädgården. Årets första trädgårdsfix 😄 Superduper kul!! Trots att solen visar sig och våren är på startlinjen är det på tok för tidigt att röja runt i rabatterna och klippa perennerna. Men lite kan man börja med som att klippa och gallra buskar. Jag klippte ner min humle t ex

Jag har slutat att göra det på hösten dels för att det är lite tråkgöra, det blir så mycket avfall med alla löv. Jag tänker att löven som ramlar av humlen lägger sig fint i rabatten för att sen skydda växterna. På våren är det lättare att klippa ner den eller bara ansa den eftersom det bara är grenar kvar.


Fikapaus i solen.

Drog ut stol, dyna och fotpall för att sedan dricka kaffe ute....finns inte så mycket att säja om det, ni kan ju tänka er vilken glädje!

Sen fanns det inte så mycket kvar att göra i trädgården för denna gången. Packa ihop och gick in för att äta lite.

Fick för mig att dra fram dammsugaren och ta ett varv, torka lite golv och sen toaletterna, helt klart solens förtjänst det där 😊

Avslutande min lediga dag med att ge mig ut och springa, på slingan, i solen, ner till stranden.....


What a sunny day

Likes

Comments

Postad i: Livet

Jag har en högre kruka som jag brukar använda både som vas och kruka. För ett tag sen klarade mina kvistar av monstera, även kallad Adams revben, inte av att stå där längre, de dog helt enkelt. Jag har letat runt ett tag efter något roligt att fylla krukan med men hittar inget - Wow, det vill jag ha!

I helgen åkte jag till en av mina favorit butiker med blommor och växter i och såg att de sålde påskris med fjädrar. Fjädrarna fanns i helt underbara färger. Inga klatschiga som tomteröd, solgul, kornblå eller ärtgrön färg utan ljuvliga milda, kanske fesiga (för en del) färger, mina färger!!

Stod där länge och velade om jag skulle ta dem, det är ju ändå lite mer än en månad kvar till påsk. Kanske lite tidigt att sätta in...hmm Men jag kunde inte motstå dessa med ljuvligt gröna toner på fjädrarna!

När jag skulle betala ursäktar jag nästan mig att jag köper deras påskris alldeles för tidigt. Kvinnan i kassan säger då att vem kan motstå dessa fina färger och dessutom så kan man säga att det är fastlagsris för det är ingen skillnad nu som förr i tiden!

Blev lite nyfiken på vad hon sa så det var jag tvungen att kolla upp!

Påsk-& fastlagsris
Idag skiljer vi oftast inte på fastlagsris och påskris. Från början piskade man varandra med ris, antingen på fettisdagen eller långfredagens morgon. Långfredagens risning skulle påminna om Jesu lidande och är en sed som förekom i Sverige.
Fastlagsrisningens ursprung har även sökts i urgammal naturmagi och påståtts vara livsbefrämjande och lyckobringande.
Sedan 1700-talets senare del har fastlagsriset varit ett prydnadsris smyckat med färgglada band, pappersblommor och annat pynt. Fjädervippor har använts i minst 150 år men blev vanliga först på 1930-talet.
Påskriset kunde vara smyckat som fastlagsriset eller helt utan pynt. De togs oftast in innan påsk och sattes i vatten så att löven skulle hinna slå ut. Först under 1930-talet blev det vanligt i hela landet att dekorera påskriset med färgade fjädervippor och kycklingar av bomull.


Kanske lite oviktigt vetande så här mitten av veckan :) men det bjuder jag på.
Men visst var det en härlig nyans av grönt?

Kram Cia

Likes

Comments

Postad i: Livet
Veckans bästa

Det är att jag fick till årets andra löpning igår. Det gjorde mig så glad och lycklig, det gjorde min lördag toppenbra!!

Veckans godaste

Det får nog bli den här godingen som jag köpte bara för utsidans skull :)

Japp sån är jag, jag kan köpa saker eller mat för att de är fina, gulliga eller kanske ovanligt små som små söta tomater! Eller som en burk konstig äcklig marmelad bara för att burken var så liten, söt och att den kanske kan komma till användning :)....mmm jag är medveten om mitt problem hahaha Denna chokladen köpte jag igår och jag kan ju säga att den var inte ett dugg äcklig i alla fall!

Men du måste hålla med om att utsidan är fin?!?

Veckans tråkigaste

Det var nog haveriet med bilen kl 05.20 i tisdags ca 1,5 km från hemmet. Jaa det var jäkligt tråkigt när en lampa började lysa och bilen inte ville gå som jag hade tänkt. Det var bara att börja traska hem och väcka Thomas som körde mig till jobbet.

Veckans tuffaste

Det brukar vara något som är träningsrelaterar som ett boxpass eller passet på söndagarna. Det handlar om träning denna gången med och det är Tabata passet som Åsa körde med oss i Onsdags. Det var riktigt tufft med alla dessa benövningar. Wow vilken träningsvärk jag hade i två dagar sen!!

Veckans vackraste

Dessa!!!

Åh, jag hittade dem i trädgården i veckan, dess vita färg lyste på flera meters avstånd bland allt grått och trist. Vad glad jag blev för nu känns det att våren kanske kanske är på ingång.


Ha en finfin söndag ♥

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Den där glädje, längtan, lyckan....

Ibland kan jag vakna, mitt i natten, och känna hur jag springer eller kanske mer längtan efter att få springa, hur jag andas frisk luft, ansiktet i vinden, få pulsen att rusa iväg och hur jag ler av lycka....

I morse vaknade av min längtan att få springa....och jag sprang, i min takt, i mitt tempo och det gjorde min dag!

Det här är min lycka, min längtan, min vardag, min helg, det är det här jag längtar efter, det här som gör mig glad och hel....

Helt flummigt faktiskt men det har gjort mig till en bättre människa!

Vad gör dig glad?

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Nu har jag precis landat med Lars Keplers Kaninjägaren och en kopp kaffe i fåtöljerna i musikrummet. Jag har en sån satans träningsvärk stora delar av kroppen men framför allt i lår och rumpa. Igår var jag på ett av mina favoritpass Tabata och gode tid med ben hon körde! Så här såg upplägget ut:

* Höga knän - och en annan övning som jag tycks ha förträngt 😊
* Skidhopp med vikt - Utfall bak med vikt
* Mage med vikt - Rumplyft med vikt
* Snabb kort löpning - Axlar med vikt
* Rygglyft - Push up
* Slalomhopp - knäböj med vikt
* Valfri magövning - Utfall med vikt
* Upphopp - Plankan
* Step up på bänk - Dips

Så trött jag var efter det passet. Men så roligt......efteråt ja haha Helt mör i hela kroppen somnade jag som en stock och sov kanon hela natten.
Idag har jag varit så öm i mina stackars ben och smått i armarna. Det känns inte bättre nu för efter jobbet gick jag på boxningen. Han körde lite nya benkombinationer som var så påfrestande, det brände i benen....
Det går knappt att beskriva detta elände, som det nästan är när man kämpar, boxas, sparkas svettas och när det känns som om musklerna nästan brinner på en!
Jag kommer garanterat sova som en gudinna i natt med men det stora frågan är:
Hur kommer min kropp och framför allt mina ben kännas i morgon? Vill knappt tänka på det för de ömmar på riktigt bra redan nu!

Härliga Fredag Välkommen

Kram Cia

Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Fem dagar sen jag tränade och det känns som en evighet!

Förra veckan var en jobbig vecka igen. Det är ju så surt att kommer och går hela tiden, huvudvärk, febertoppar och förkylning.
I morse kändes det helt klart bättre än de senaste dagarna. Körde och tränade ett medelpass på fm och det var riktigt jobbigt när jag inte har varit på topp på ett tag. Kom därifrån alldeles mörk och urlakad i kroppen men fylld med lycka och glädje över att fått tränat!

Tänk så lite som behövs för att känna sig hel igen!

I eftermiddag körde vi in till stan för lite kalastime för min svåger och systerdottern Thea. Vi skulle ha varit där för ett par veckor sen men då fick Thea maginfluensa och sen resten av gänget.

Det bjöds på hemgjord goefika bl.a en riktigt god chokladglasstårta dekorerad med söta mini maränger!

Det blev en skön och trevlig söndag!Hoppas att du har haft en fin helg!

Kram

Likes

Comments

Vad är ditt förhållande till tid?

Är en riktigt tidsoptimist! Tror att jag kan hinna så mycket som möjligt på så kort tid som helst. Och jag blir besviken när jag inte hinner enligt min plan fastän jag får stressa in i det sista. Både på gott och ont är jag gift med en tidspessimist och det blir ofta en diskussion om vad vi hinner göra eller inte. Det är ju en nackdel men det finns fördelar med. Thomas tar ner mig på jorden lite och övertalar mig att det är inte ett nederlag om jag inte hinner det jag planerat, jag blir ju så besviken.

Vilken tid på dygnet gillar du bäst?

Jag gillar nog morgonen mest. Helst en ledig sommarmorgon. Sitta i trädgården och dricka kaffe med tystnaden......Men jag tycker om att få och lägga mig med, så natten är en skön vila!

Vilken är den bästa veckodagen?

Söndagar och fredagar.

När går tiden som snabbast?

När jag är i min trädgård, tiden flyger iväg! Gräver, rensar, tänker och planerar....Då är jag verkligen en tidsoptimist och har inte tid att äta ens för jag vill inte att tiden spills till trams :)

När går tiden som långsammast?

Jag vet faktiskt inte. Kanske ibland när jag väntar på att få åka iväg ett visst klockslag. Allt jag ska ha gjort innan har gått enligt min plan och helt plötsligt får jag en massa tid över till inget, då är det en lång väntan.

Hur lång tar det för dig att sminka dig?

Inte många minuter. På med ögonbryn, böja ögonfransar och måla mascara...mer blir det inte!

Vilken tidsepok skulle du vilja leva i?

I början av 1900-talet när kvinnorna var kvinnliga med sina klänningar och hattar. Eller kanske så tidigt som 1800-talet med korsetter och fluffiga klänningar. Jag älskar kostymdrama och hade nog kunnat vara med om en massa tidsepoker.

Äter du snabbt eller långsamt?

Jag äter ganska snabbt, har alltid gjort. Jag försöker att äta långsamt och njuta av maten men det är svårt. Frukost är den enda måltid som jag äter långsamt och njuter, det beror nog på att jag tycker att det är den bästa måltiden.

Vad gillar du att mest lägga ner tid på?

Lugnet, vilan och tystnade för jag tycker att jag stressar på en del ibland med allt. Det är skönt att bara få vara och inte behöva göra ett skit faktiskt......det händer inte allt för ofta.

Min älskade groda, så där vill jag också ha det ibland....

Vad gillar du minst att lägga ner tid på?

Matlagning!

När vaknar och lägger du dig på vardagarna?

Vaknar och vaknar :) Min klocka ringer 04.30 på vardagarna och jag hoppar i säng vid 21.00, helst tidigare.

Vad skulle du gärna ha mer tid till?

Lugnet, vilan och tystnade....i skogen, på stranden och i min trädgård....

Längst Prins Bertils stig

Var ser du dig själv om tio år?

Vi kanske har flyttat till en nytt hus, till en ny trädgård att få starta om med (en liten dröm som har börjat gro) Annars hoppas jag på att jag mår bra både fysiskt och psykiskt, tränar på som vanligt och kanske så har jag fått barnbarn :)


Kram ♥

Likes

Comments