Postad i: Livet

Det var många år sedan vi dansade runt midsommarstången. Döttrarna är ju stora nu och firar på egen hand, det var ju ganska många år sedan de började med det med faktiskt haha

Sedan många år tillbaka (19 år närmare bestämt) firar vi kvällen med riktigt goda vänner. Vi äter, sörplar lite vin, tjatar och skrattar så mycket att vi får ont i magen. Vi pratar nutid men vi pratar även dåtid som gamla roliga minnen om andra galna midsommarkvällar som vi har haft både när barnen var små men även då det slutade fira med oss föräldrar.

I år blir det som vanligt och det ska bli riktigt riktigt trevligt!

Många varma midsommarkramar från mig ❤
Följ mig på instagram om du vill :) https://www.instagram.com/ciamattsson/Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Livet

Nu den 30 juni blir alla nuvarande mynt, utom 10 kronan, ogiltiga...ja även sedlar. Vi har haft en del sedlar hemma som vi har gjort av med under våren och det var ju inte särskilt svårt 😊
- Överlåt pengarna till mig, sa jag till Thomas, jag kan göra av med dem haha

Vi har även haft mynt liggandes som vi har fått göra av med. I omgångar har vi samlat mynt i en igenbommad petflaska som vi sen har växlat och satt in på kontot. Denna gången hade vi inte kommit så långt med samlandet så det var lättare att handla upp dem.

Vad fick jag då för mina allra sista kronor?

Nä inga ljus och blommor utan svenska jordgubbar för 30 kr. Och för mina allra sista slantar köpte jag en helt underbar choklad från Spanien, gjord på ekologiska ingredienser, för 49 kr.

Det var ju ett rövarpris på den lilla chokladkakan med nettovikt på ynka 70 g. Men jag har nog aldrig ätit en sån god vit choklad som var smaksatt med citron & rosépeppar.

Jag tyckte i alla fall att jag gjorde en bra investering!


Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Söndag!
Jag älskar söndagarna men det har jag inte alltid gjort. Förr hade ångest, ni vet söndagsångest inför en ny jobbevecka. En tråksöndag då jag mest gick och väntade på att den skulle ta slut, så att den var gjord ungefär. Men kom på att livet blir enklare om man börjar tänka lite mer positivt. Att göra tråksöndagen till något bra, utnyttja den till något bra.

Då, för ett bra tag sen, började vi springa på söndagarna. Världens bästa söndagar blev ju det under sommarhalvåret då jag ofrivilligt håller uppe med inomhuspassen och måste öka på min löpning.

Idag körde vi upp till Galgeberget och sprang.

Ruggigt svettigt men så himla nöjd med mina senaste löppass. Jag känner mig stark, glad och klappar mig stolt på axeln. Oavsett hur sakta jag springer och hur kort sträckan är så känner jag mig som en vinnare.
Det är en bra känsla det där!!Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Jo, men den har ju gått riktigt bra, jag är nöjd! Jag är nöjd trots att jag inte har gått mina vanliga gruppass utan har fått rodda träningen själv.

I lördags var jag ute och sprang, ja nu tillhör ju lördagen förra veckans träning men.... 5,5 km på Hökafältet i Mellbystrand. En slinga som jag har sprungit mycket på andra år men har nu tröttnat på. Nu var det säkert ett års sedan jag sprang där så jag såg faktiskt fram emot att åka dit. Men så besviken jag blev, näää så tråkig, så öppen den har blivit. Kommunen håller ju på att rensa upp i skogen och det är ju bra för det behövs ju gallras lite men det här var ju inte lite direkt. Stora områden var öppna! Det var så tråkig att jag genade mot slutet, dels för att jag var jäkligt trött och sen att jag ville springa inne i skogen och inte på ett "öppet flygfält" :) Nu tog jag väl i lite!! Men jag var nöjd med löpningen trots att den var tung och att det var en aningens för varmt ute.

I söndags sprang jag på vår slinga i skogen och vid havet och det gick lite lättare, lite svalare väder. 5 km igen på lite lättare ben.

I måndags skulle jag ha gått på utepasset som började här på Gullbrannagården. Solen strålade fram till middag och sen började det regna och det regnade och blåste och sen fortsatte det regna hela kvällen med några få uppehåll. Så den uteträningen hoppade jag över.

I tisdags stack jag ut efter middagen, nu eller aldrig kändes det som. Vilken skön löpning jag fick till. Det kändes mycket lättare, både i kroppen och benen. Solen strålade och jag strålade.....Rundan blev som vanligt på 5 km.

Igår, torsdag, körde vi som vanligt på med kickbox på jobbet. Galet roligt som vanligt men sååå jäkla strängt. Denna gången började vi med en ny uppvärmning, datt! Vi sprang runt och skulle datta varandra och blev man tagen så var det en armhävning som gällde. Herre gud vad roligt det var, det var längesen man sprang och jagade folk!!

Annars blev det mycket benböj med hopp blandat med box, höga sparkar och på stationerna - mage. Fy fasiken!! Jag gnällde och det gick inte fort med förflyttningen mellan stationerna. Det var så jobbigt och jag tror eller inbillar mig att det är extra jobbigt när jag inte håller igång min vanliga träning upptill. Det känns som om jag har tappat så mycket i styrka, magstyrka, genom att bara springa runt på slingan den senaste tiden. Jag vet inte om det bara är inbillning men.... I alla fall var det jag som låg på golvet och var brutal ärlig -Jag vill hem, jag vill inte mer!!

Idag har jag småont i hela kroppen och det lär hålla i sig!


Jag känner mig riktigt nöjd med min vecka trots att jag har räknat in förra helgens pass. Det känns bra och jag känner att jag kan hålla i det här och fortsätta själv på egen hand. Planeringen är att få ihop två löppass till under helgen och det kommer jag att klara

#stark Yeah!!Likes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Juni!

Sommarmånaderna har ju börjat och då slutar inomhuspassen inomhus på Gymmix som jag går på. De håller på maj ut för att sedan minska ner rejält till ett utomhus pass typ medeljympa och ett löppass i veckan. Det är väl kanske inte så illa det men jag får liksom lite ångest eller tomhetskänsla varje år att nu är jag "On my own" Jag som är en rutin människa som gillar planering, struktur, regler och inte riktigt gillar att gå på känn, har lite svårt att hitta leda min egen träning själv. Låter det tråkigt? haha Men det är mitt sätt att min träning blir av!

Jag vill veta vilka dagar jag ska träna, vilka tider och väljer bara sånt som jag gillar, som gör mig glad och lycklig. Det är det jag kallar min hälsa. Visst kan jag köpa ett träningskort någonstans nu under sommarmånaderna men jag vägrar arr sitt stressad på nätet och boka mitt pass när tiderna släpps. Sådana regler får mig att bli slö och slapp. Nä, jag behöver en fast hand :) för att min träning ska bli av.

Det är ju egentligen inte så farligt just nu men det blir värre v 29 då semestern börjar. Boxpasset på jobbet gör då uppehåll och utomhuspasset blir det ingen reda med. Då absolut "on my own"...då är det dax att springa i skogen på riktigt för att bli helt tillfredsställd.

Hur gör ni för att träningen ska bli av? Behöver ni rutiner som jag?Likes

Comments

Postad i: Livet, Träning & Hälsa & Må bra

.......champagnefrukosten, utspringet, flakåkandet, tågandet genom stan, familjefesten, utgången, födelsedagsfirandet av Thomas och löpningen! Låt mig börja med den stora dagen för Elli.

Det var en stor dag för många studenter igår så även för Elli som tog sin efterlängtade student från Stylistlinjen på Drottning Blanka. Lika med den stora balen så har det planerats in i det minsta med även studentdagen så länge jag kan minnas nu. Det blev champagnefrukost inne i stan rätt så tidigt på morgonen, så tidigt att inte ens jag hade hoppas ur sängen :) Prick kl. 12.00 sprang de klassvis (3 klasser?!??) ut ur skolan med skrik, visselpipor, konfetti och sång, sagolikt lyckliga!!

Haha bilden i mitten är ju för skön, Elli, äldsta dottern Linnea och jag ska få till ett foto med familjens tjejer :)

Efter flakåkning och ett tågande genom stan till Norre katts park åkte vi hem för att ta emot gästerna till dagens fest som inte bara gällde att fira studenten. Thomas fyllde jämt tidigare i veckan, rätt jämt faktiskt man kan säga att han är mitt i livet :), så vi passade på att fira honom också. Det blev bubbel, buffe och ett litet gottebord. Jag bjöd på bla kyckling med ugnsgrillade tomater, pastasallad med grön pesto, mini mozzarella spett, vitlökssås, lufttorkad skinka, korvar, oliver, soltorkade tomater, tomatsallad med rödlök, broccoli- och ädelostpaj och vitlöksbröd. Det blev väldigt uppskattat, tror jag...

Mitt självförtroende är ju inte det bästa när det gäller mat, kalas och bjudningar. Jag överpresterar alltid och ger 110% av min energi på att göra allt så perfekt som möjligt. Har kanske att göra med någon sorts av bekräftelse eller jag vet att det handlar om det och det är jädrans så jobbigt för sen är jag helt slut och kan knappt njuta av tillställningarna. Ja nog om detta! Till efterrätt hade jag gjort ett litet gottebord som bestod av pannakotta med ahlgrens bilar som Linnea var så snäll att göra, dumlemousse och citronkladdkaka. Pannacottan och moussen hade vi gjort i snapsglas och kladdkakan hade jag skurit upp i små rutor. Tanken var att man skulle ta en av varje utan att bli alldeles för tjock i magen.


Lite tråkiga dukningsbilder som kanske många tycker MEN jag älskar att duka och göra fint. Det är nog det viktigaste på hela kalaset. Jag tycker att en fin dukning som värdinnan/värden har gjort bevisar att man vill få gästen att känna sig välkommen, ett litet bevis på att man har lagt ner tid och energi på att det är just dem som kommer. Själv så uppskattar jag dukningen riktigt mycket när jag kommer hem till någon, jag blir glad och jag tycker att det bevisar att de tycker att det är roligt att jag kommer. Det allra värsta är att komma till ett tomt bord och jag lovar att det har jag varit med om, så tråkigt!! Jag hoppades att mina gäster uppskattade min dukning och att de kände sig välkomna.


Som sagt firade vi min Thomas med som fyllde rätt jämt ;) Jag hade köpt ett riktigt gott bubbel som jag vill slå ett slag för. Det var Linnea som rekommenderade detta bubbel som jag hittade på Systemet. Ett alkoholfritt mousserande fruktvin som var ofantligt gott. Köp, köp, köp för det var mumsigt gott med fläder!!

Festen fortsatte en stund till efter Elli åkt in till stan för att fortsätta sitt firande med alla andra glada studenter. Det blev en fin dag med glädje, bubbel och fint sällskap.

Nu var det dax för löpningen! Vi sov verkligen ut i morse. Jag kan inte säga att jag sov ruset av mig för det blev bara ett halvt glas vitt igår men jag sov ut, ut med all trötthet som jag har haft i kroppen i några dagar. Efter frukost plockade vi undan, diskade, ställde allt till rätta igen och gav oss iväg till Hökafätet i Mellbystrand för löpning. Det kändes som en evighet sen jag sprang. Det var riktigt varmt kan jag meddela. Och jag kände mig tung, riktigt tung. Nä, det märks så väl att jag "bara" håller mig till inomhus med mycket styrka, rörlighet och högintensiva pass. Nu är dessa inomhuspass slut och jag får klara mig själv ända fram till augusti/september men tankarna kring det blir i ett annat inlägg.

Jag började på 6 km slingan men mot slutet så fuskade jag en aning och genade genom skogen så sträckan landade på 5,5 km istället. Inte alls illa för att vara mig! Det här gav mig lite mersmak så nu har jag planerat att ta mig en tur i morgon med.Likes

Comments

Postad i: Livet

Igår eftermiddag var det äntligen dax för balen, denna bal som har pratats om i månader.

Det har planerats och handlats. Tagits mått och beställts klänning, letat skor, färgats hårt, håruppsättning, make up, den vita limmon...... Allt blev så perfekt för Ellinor som gick sin bal i Tylösand igår, hon var strålande vacker i sin känning.

Alla var vackra sina klänningar och killarna var otroligt ståtliga. Så många olika stilar, en del helt enkla enfärgade klänningar, fåtal med paljetter, klänningar med släp, någon mönstrad, en enda i gult (kan ha missat om de fanns fler) Det som i alla fall var gemensamt eller trendigt för årets bal var att alla klänningar var i ett skirt fallande övertyg och i relativt dova färger. Supervackert!!

När min äldsta dotter gick sin bal för 5 års sedan var det starka färger som rött, starkt lila och rosa, kobolt blå, regnbågsfärger och dessutom skulle klänningarna ha en underkjol eller ställning under så att verkligen kjolen stod ut.

För 5 år sedan var det strålande väder, solen sken och man fick dricka en hel del :) Detta året var vädret sämre jag tror inte att det gjort så mycket, stämningen och glädjen verkade vara på topp trots att regnet föll. Det regnade många timmar innan de skulle ut på röda mattan och precis när det skulle börja gå var det någon som drog åt kranen, vilken tur!!

De var tre som gick tillsammans, Ellinors barndomskompisar sen grundskolan Julia och Tim.

Inget regn när vi tog bilder i Tims trädgård under middagstid, Julia i sin fina vita klänning med en fantastisk håruppsättning, en mycket stilig Tim i blå kostym och min fina Ellinor i sin underbara plommonfärgade klänning.

Det blev alldeles säkert en fin och roligt kväll för alla men det finns en baksida med. Jag vill inte var negativ och måla fan på väggen men det här kalaset kostar en hel del pengar. Det kan kosta en hel del pengar och personligen kan jag kanske inte tycka att det är riktigt värt det. Jag tänker på alla som inte har råd att lägga dessa pengar på en bal, ensamstående men även familjer. Bara biljetten till balen kostar runt 1200 kr och då ska du ha kläder, skor, transport, hår, make up, naglar..... En del lyckligt lottade ungdomar får allt av sina föräldrar medans andra får betala kalaset själv pga att det inte finns det pengar i familjen. Personligen tycker jag att de ska få betala för sig själva för att lära sig att vad allt kostar. Man kan ju tycka att en 19-åring redan vet detta men jag tror inte att alla vet det. Det är inte bara att knäppa med fingrarna så får man fram pengar....

Nä, nog med negativa-Cia ;) Balen blev super trots att vädergudarna inte var med hela dagen. Min Ellinor var vackrast av de alla, det tyckte säkert alla föräldrar om deras ungdomar haha.

Kram CiaLikes

Comments

Postad i: Träning & Hälsa & Må bra

Vet ni, denna veckan har känts så himla bra. Jag har känt mig pigg i kroppen, lite lätt och så. Livet bara flyter åt det håll som jag vill. Jag trivs helt enkelt!

Veckans träning hittills har varit kanon. Den började med ett cirkelpass i måndags, fortsatte med tabata i onsdags, denna galet roliga träningsform. Jag fattar inte att man kan svettas så mycket som jag gör. Det rinner från huvudet som till slut blir droppar från hårtopparna. Kanske att jag är lite vältränad som det sägs när man svettas så mycket haha Ärligt så kan jag så där kaxigt säga att jag känner att jag har utvecklats sen jag började med kickboxningen. Jag har blivit mycket mer uthållig och fått en starkare kropp. Jag känner mig stark!!

Idag var jag förresten på kickboxningen efter jobbet som bestod av mycket styrka. Så galet roligt... Det blev mycket ben, benböj med upphopp kombinerat med raka slag, gungade utfall kombinerat med sparkar och sneda sparkar kombinerat med raka sparkar. Ja, mycket ben blev det!!
Som avslut körde vi stationer som vanligt. Tyvärr var vi inte så många idag så tre ynka stationer med ett bra avstånd mellan varje station. Tanken var att man skulle springa mellan varje men mot slutet var det knappast någon sprint utan mer en gå/jogg med tunga ben.

" Life isn't about finding yourself. Life is about creating yourself "

I tisdags var jag på en föreläsning här i stan med Mårten Nylén. Det var attans så bra. Jag var glad att jag köpte en biljett och gick för tanken var först att strunta i det för jag hade ingen att gå med. Det är så typiskt mig att fega ur och strunta i det för jag inte vågar att gå själv, alla andra gå tillsammans med någon. Visst fasiken är det löjligt? Jag har nog starkat till mig mentalt med för jag gick, jag gick dit själv och vet ni, det var inte alls farligt haha

Den första frågan han slängde ut var:
-Vem är den viktigaste personen i ditt liv?
Jag kunde inte välja riktigt vem som var den viktigaste, min man, mina barn, mamma, pappa, syskon...fullt omöjligt ju!! Sen kom svaret:
Jag, jag är den viktigaste personen i mitt liv. Helt rätt ju! Mår inte jag bra så kanske inte de i min närhet mår bra. Det är mig jag ska investera i och jag har faktiskt redan börjat. Jag började för några år sedan när jag började bli "ego" , som jag brukar kalla det. "Ego" på ett positivt sätt! "Ego" som menas med att börja ta hand om mig själv, göra grejor för mig och min skull, börja träna, vila, egentid helt enkelt!

"att skapa sig själv" istället för "att finna sig själv" klingar riktigt bra i mina öron!

Ta upp mobilen och ta en selfie, var hans uppmaning! Så det här är tisdagens selfie, den bjuder jag dig på 😊
Du är viktigt
❤️

Likes

Comments

Postad i: Livet

Vilken kväll!! Jag vill inte gå in!! Jag behöver inte gå in!! Inte ikväll!!

Jag kan liksom sitta här hur länge jag vill, i min stol, under mitt bambutak och smutta på ett glas vitt och njuta......det känns om jag fångar varenda sekund, andas in och ler över hur tacksam och lycklig jag är över mitt liv......är liksom lite förälskad på nytt i allt som min fina Thomas, mina älskade barn, den gula solen, trädgården, naturen, kvällarna, fågelkvittret, lugnet, stunden, nuet.....Kram Cia

Likes

Comments

Postad i: Livet

Låg, det är vad jag har känt mig idag. Lite låg, svag i sinnet och hade någon tryckt på rätt knapp vid rätt tidpunkt idag så hade nog tårarna kommit.
Lite gnagande huvudvärk, lite yrsel och nästan lite illamående.
Ja, det har inte varit många rätt idag och det var det inte igår heller.

Anledningen till min nergång idag är nog trötthet. Jag har sovit illa i två nätter, vaknat hela tiden känns det som. Jag brukar inte sova dåligt och det gör mig sur för det påverkar mig oerhört mycket.

Idag har jag även slarvat med maten, inte slarvat genom hoppa över måltider utan ätit dåligt. Jag tror att det var alldeles för lite och fel typ av mat.
För det märktes klart och tydligt efter cyklingen hem från jobbet och sen när jag gick på styrka/ puls passet. Att cykla gick bra men jag hade ingen styrka i musklerna och kroppen idag. Dessutom låg jag ett steg efter alla andra på passet. Hur jag än kämpade på så kunde jag inte hålla takten, efter hela tiden. Det kändes som jag stod i en bubbla och var där men ändå inte. Kroppen fick verkligen kämpa med vikterna idag.
Sömnen och maten styr och påverkar mitt liv väldigt mycket.

Fanns det något som var bra idag kan man tycka?

Solen sken i alla fall....

Likes

Comments