​Jag har gått och väntat på resultatet från neurologi tentan i en vecka nu och varit stensäker på att jag inte klarat den. Jag har mått så dåligt, eller egentligen inte dåligt utan mer gått och varit stum för jag inte har velat känna någonting. Men igår kom resultatet och jag klarade det, och inte precis på poängen som jag brukar utan jag hade några poäng extra! så himla härligt, är så stolt över mig själv! om jag inte klarat den hade jag fått göra om den i sommar, så det är så himla skönt att jag än så länge inte har någon tenta under sommarlovet. Jag ska verkligen kämpa för att klara allt innan sommaren nu så jag kan få nästan fyra månader utan plugg. Jippi vad bra jag mår nu!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Det blev en riktigt bra start på veckan idag! Först hade vi seminarie i skolan och sen var vår läkare sjuk så vi slapp den praktiska delen idag så jag slutade redan kvart över elva idag, wiie! Efter skolan hann jag plugga lite och sen gav sig A och jag ut på en löptur. Vi bestämde oss för att minst klara 5km men utan att vi ens märkte det så hade vi helt plötsligt sprungit en mil! Så himla härligt, första milen för i år! Tiden var väl kanske inte den bästa men vi klarade det! känns så himla bra att vi kommit igång ordentligt med löpningen nu. Har ont i hela kroppen ikväll men känns ändå på något konstigt sätt som att jag mår mycket bättre i kroppen nu när jag börjat träna igen. Ska verkligen se till att det här håller i sig!!

Imorgon börjar jag halv nio med ophthalmologi, sen har jag pathomorph vid två och sen en fakultativ pediatrik-kurs vid 3 som jag inte vet när den slutar.. och på onsdag har jag ett prov som jag måste klara så imorgon kommer bli en riktigt köttig dag. Så nu ska jag plugga lite till innan vi ska kolla klart på filmen vi började på igår och sen blir det till att sova tidigt så jag är ordentligt utvilad imorgon!

- Godnatt

Likes

Comments

Igår hade jag oral för den sista internakursen för i år och det gick precis så bra som jag ville, jag fick högsta betyg! Så nöjd! Efter skolan så promenerade jag hem och sen somnade jag i två timmar. Jag har börjat skolan halv åtta varje dag denna veckan och det tar så mycket på krafterna att börja bara en halvtimme innan vad man är van vid.. Efter min tupplur hann jag med lite plugg innan jag gick hem till Antonia för att kolla på Greys anatomy och sen gjorde vi oss iordning för The roaring 20's festen. Vid åtta-tiden mötte vi upp dem andra för middag på en restaurang i Sopot och sen slog vi klackarna i taket! Så himla rolig kväll!

Idag har varit en lugn dag. Vi har haft strålande sol och över 20 grader varmt, helt underbart! Älskar att sommaren börjar närma sig! Vi har hunnit tvätta, storhandla, laga mat och baka daddelbollar och ändå fått plugg gjort. Och det är bara lördag, helgen har bara börjat! Nästa vecka läser jag ophthalmology i skolan så ska plugga det nu så jag klarar anatomiprovet som vi har på måndag, ett form av antagningsprov för att få läsa kursen. Hoppas det ska gå bra, och att kursen är så bra som alla säger att den ska vara!

Trevlig lördag på er!

Likes

Comments

Idag efter skolan bestämde jag mig för att följa med Antonia och Jacob på en löptur, min första för i år. Och vi sprnag på bra och hade humöret högt så det slutade med att vi klarade 9,2km. Tanken var att vi skulle se om vi klarade 5km så är riktigt nöjd med resultatet. Så skönt att komma igång med träningen igen!

Denna veckan läser vi Diabetes och Högt blodtryck i skolan så just nu sitter jag och pluggar inför vår oral som vi har imorgon, hoppas på det ska gå lika bra som förra veckan! har redan fått ont i min kropp efter träningen men lite beror på den träningskursen som jag hade igår. Så sjukt härligt med träningsvärk!

- H

Likes

Comments

Det är sjukt hur humöret kan svänga egentligen! Från att vakna upp dunderstressad och hypernervös inför dagens muntliga tenta till att efter att ha klarat tentan med högsta betyg vara hur pepp på livet som helst!

Eftersom jag klarade tentan med så bra betyg idag så betyder det att jag fortfarande har chans att få excemptions i Internmedicin, så länge jag får lika bra betyg nästa vecka. Så nu ska jag verkligen se till att kämpa för att få det! Oh ikväll/i helgen ska jag ta vara på all min kämparglöd och se till att klara tentan jag har på måndag med!!

Likes

Comments

Just nu går humöret upp och ner som en riktig bergodalbana. Är superstressad och har så mycket att göra så allt bara känns meningslöst, för att två sekunder senare känna mig superstark och ha tron på att jag kan klara precis allt!

Denna veckan läser vi Gastrologi i skolan och har ett prov i det på fredag som jag måste klara, jag har även morf quiz på fredag som jag måste klara. Och på måndag har jag neruologi resit, tisdag morf quiz och fredag diabetes final och morf quiz som jag måste klara. Så nu gäller det att kötta sönder så kan jag (förhoppningsvis) äntligen slappna av nästa helg! Kämpa kämpa kämpa!

Har så mycket med i skolan med kurser som byter tider och allt så måste pussla varje dag för att få det att gå ihop. Idag skulle jag ta en träningskurs i förväg för att jag kanske kommer missa sista gången, men när jag kom dit så slutade kursen. Då hade de ändrat tiden på den utan att meddela alla, men som tur väl var så gillar läraren mig så jag fick närvaro ändå om jag lovade att kämpa extra nästa träningspass. Så ibland har jag tur, även om det inte alltid känns så! Ska leva på detta nu och hitta min positiva attityd igen!!

Likes

Comments

Förra veckan började jag med att skriva tenta i Pathomorphologi, vilket gick bra. Jag blev godkänd vilket jag är väldigt nöjd med, med tanke på att 50% av dem som skrev blev underkända. Så nu ska jag kötta på lika bra så att jag klarar alla kommande tentor i vår!

På onsdagen sedan kom jag hem till Sverige och jag hade en underbar vecka hemma! Elin hämtade upp mig på färjan på onsdag morgon så åkte vi hem med frallor till mamma och Håkan innan vi själva åkte vidare för att äta frukost och fika hemma hos mormor och morfar. Så himla härligt! Sen på kvällen blev Elin sjuk så jag hoppade in för henne på gympan. Blir alltid lika sugen på att komma tillbaka in till gymnastiken när jag är på rosenholm. På torsdagen jobbade mamma hemifrån på dagen och jag satt bredvid och pluggade. På kvällen kom Elin och Erika hem så lagade vi mat och bara mös. På fredagen var jag inne hos Elin på salongen för klipp och sling, så himla nöjd med mitt hår! oh på kvällen åkte vi till Karlshamn och mös med bästa kussarna. På lördagen fikade vi på Ekholmen med Signe m familj och på kvällen gick jag, Elin och Pelle ut och åt på Nivå och sedan vidare till foxen.

Det var verkligen en helt underbar vecka hemma! Även om den var fullbokad till max så kunde jag slappna av och ladda om batterierna till nästa gång jag kommer hem. Oh nu är det bara 3 veckor kvar till påsklovet tills jag kommer hem igen, jippie!!

Likes

Comments

Igår åkte Erik hem för en kort vistelse i Sverige och jag är själv i lägenheten. Så för att underhålla mig själv ska jag kötta till tentan som är imorgon! Känner mig ganska bra förberedd så jag hoppas att det är en bra nivå på tentan så att jag kan få ett bra resultat. Hur det n går så kommer jag i alla fall att åka hem till Sverige på tisdag kväll för nästan en hel vecka i Sverige, ska bli helt underbart! Längtar så jag håller på att spricka!!

Likes

Comments

Dagen började med att jag gjorde varsin frukostbricka till mig och Erik innan han begav sig till skolan och jag gick till biblioteket. Jag har varit ledig idag men passade ändå på att ta mig till bibblan och komma bort från lägenheten, för att få bort alla moment som kan störa. Det är konstigt hur viktigt det blir med tvätt och städning när man har som mest att göra i skolan... På bibblan fick jag sällskap av Antonia och vi bestämde att vi skulle dit imorgon igen. Så nu ska jag snart gå och lägga mig tidigt så jag orkar plugga järnet imorgon med!

Godnatt & Dorbanoc!

Likes

Comments

Denna veckan läser vi neurokirurgi vilket man kan tänka sig är riktigt kul, men denna kursen känns mest som ett skämt. I måndags när vi kom 8.30 då kursen skulle börja, ombytta med scurbs och sjukhusskor som de strikt sagt att vi måste, så dök inte läraren upp förrän kvart i tio. Igår skulle vi börja kl9 men även då dök läraren upp kvart i tio. Så idag bestämde vi oss för att inte vara där förrän halv tio, då kommer läraren och säger att han måste skjuta fram lektionen 2-3h för han måste göra en akut operation på en patient, men han ber oss ända stanna i närheten så han kan hitta oss när han är klar. 2h senare kommer han tillbaka och säger att dagens lektion är inställd.. Blir så himla trött på den här skolan ibland! Och speciellt det faktum att vi bara är elever (= på botten av näringskedjan) och de är läkare/lärare (= gudar) så har de all rätt att göra såhär och vi ska bara tacka och ta emot... Tackar gudarna att det är sista dagen för denna kursen imorgon och att jag får komma hem på lov nästa vecka!

Likes

Comments