Denna veckan läser vi akut medicin, vilket är riktigt kul, massor med praktiskt lärande. Idag fick vi lära oss att intubera och att defibrillera och igår gjorde vi hjärtolung räddning. Imorgon ska vi få en låtsaspatient som vi ska komma in på "vår akut" som vi ska ta hand om tills den mår bra igen, superspännande!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag hade jag omtenta i farma och JAG KLARADE DEN! Jag har levt på lyckorus hela dagen, kan nog fortfarande inte fatta att det är sant.

Efter tentan har jag lunchat med alla som skrev tentan, och sen lunchat igen med Antonia. Klockan tre fick jag nycklarna till lägenheten så sen dess har jag varit här och packat upp och fyllt på kylskåpet. Ska fixa lite till i lägenheten innan jag möter upp mina klasskompisar för att fira dagens lyckade resultat!

Likes

Comments

Tiden bara springer förbi och så även tentorna! Sen jag skrev sist har jag hunnit skriva två tentor och fått en långhelg i Sverige. I fredags skrev jag tenta i pediatrik introduktionskursen som jag klarade. Efter det åkte jag hem och packade och sen på kvällen åkte jag hem till Sverige. Så himla skönt att komma hem, behövde verkligen komma hem för att ladda med ny energi!

På måndagskvällen tog Erik och jag färjan tillbaka hit. Igår skrev jag nästa sista tentan för den här terminen, i ämnet pathophys. Jag tycket det var en svår tenta men efter bara några timmar kom resultatet upp och jag fick mycket bättre betyg än vad jag väntat mig, jag fick en fyra! Så himla härligt! Så nu är det bara en tenta kvar sen får jag gå på sommarlov, ska bli helt underbart att få flytta hem till Sverige i några månader!

Likes

Comments

I måndags skrev jag andra tentan för juni månad, i ämnet pathomorph. Det är det svåraste ämnet vi har i år, och förr läste man det på ett och ett halvt år men de har nu tryckt ihop kursen till ett år. Samma mängd kunksap på mindre timmar. Jag hade hoppats på att klara denna tentan innan sommaren och blev besviken när det inte blev så men nu har det lagt sig och jag har fått ny motivation till att klara alla andra tentor innan sommaren istället! Nu ska detta gå!

Erik har åkt hem på sommarlov så jag är själv i lägenheten nu. Men bara fram tills fredag, för då efter tentan i pediatrik så tar jag färjan hem över helgen. Ska bli så himla skönt att komma hem och få fylla på med ny energi!

Likes

Comments

​Igår skrev jag första tentan för juni månad, slut-tenta i intern-medicin. Jag tyckte det var en svår tenta, men idag kom resultatet och jag klarade den! Så himla skönt! Det skönaste nu med de tentorna i juni är att ju fler jag klarar desto mindre omtentor slipper jag skriva i september. Så det var himla skönt att sippa planera in den i kalendern och kunna checka av det ämnet redan nu! 

Annars händer det ingenting här, vi pluggar så mycket vi orkar och kan. Vissa dagar lämnar vi inte ens lägenheten men vi försöker planera in något varje dag som gör att vi måste gå ut. Idag åt vi lunch hemma vilket gjorde att vi inte kom ut då så nu tog vi paus och gick och handlade kaffe bara för att komma ut och lämna plugg-grottan lite.

Likes

Comments

​I förrgår hade jag två tentor på en och samma dag och jag klarade bägge två! Först vid lunch hade jag en praktiskt tenta i pediatrik. Min kliniska grupp fick en bra lärare som var hur lugn som helst och verkligen var tydlig med vad hon ville ha av oss, så allt gick jättebra för alla. Vi fick reda på direkt att vi hade klarat den vilket var hur skönt som helst!  Senare på eftermiddagen hade vi teoretisk tenta i kirurgi. Den var mycket svårare än vad jag hade tänkt mig men det gick bra ändå trots allt. Jag fick resultatet igår och jag fick 4,5 i betyg.

Igår och idag har vi bara varit hemma och pluggat hela dagarna. Både E och jag har inga lektioner längre utan bara tentor kvar att skriva, så vi sitter hemma mitt emot varandra hela dagarna och pluggar så mycket vi bara orkar. Idag tog vi oss ut i solen för lunch nere vid kanalen. Det var hur härligt som helst att faktiskt få komma ut och få njuta lite av sommaren! 

- H

Likes

Comments

​I lördags började jag dagen med att skriva omtenta i farma. Efter den gick jag en snabbis till gymmet och sen gick jag för att träffa mamma!! så himla härligt att få träffa henne, behövde verkligen det i all denna tentahets! Så nu mår jag mycket bättre när jag har fått prata med henne och kramat henne massor :) mamma kan det konsten att lugna mig på ett kvick.

Idag pluggade jag först hemma och sen efter lunch mötte jag upp Anna, Challe och Elli så satte vi oss i parken och pluggade till en av tentorna vi har imorgon. När vi kommit ca halvvägs i plugget så kom resultatet upp för tentan jag skrev i lördags och JAG KLARADE DEN!! sååå himla glad! Så då gick vi och firade med varsin glass från det nya glass-stället som har öppnat här. Inte samma standard som glassiären, men ändå supergott! Nu ska jag se till att plugga mer ikväll så jag klarar morgondagens två tentor också!

Likes

Comments

Jag har plugg upp över öronen känns det som, vill bara spola fram tiden 31 dagar så att jag kan få gå på sommarlov redan! Känns så himla nära men ändå så himla långt bort. Idag har jag varit hemma hela dagen och pluggat inför tentan jag har imorgon, omtenta i sista delen av farmakologin. Ena sekunden känns det superbra, andra panikar jag för det känns som jag inte kan någonting.. Men hoppas på det bästa imorgon! 

Idag kom resultatet upp för tentan som jag skrev i tisdag, Jag klarade den! Även om det var ett av de mindre ämnena så var den faktiskt svår och det känns riktigt bra att ha den tentan ur vägen. Varje gång jag klarar en tenta så får jag sätta en guldstjärna på min lista över alla prov. Det är kanske lite töntigt, men jag behöver det i all stress för att påminna mig själv om att jag faktiskt gör bra ifrån mig också, även om den här skolan får en att känna att man alltid kan för lite.. Så nu hoppas jag på många fler guldstjärnor innan sommaren och sen en helt pluggfri sommar!!

Likes

Comments

Under den senaste månaden så har vi haft problem med både vår dusch och vår diskmaskin. Eller duschen har krånglat länge då vattnet har runnit jättedåligt så man har stått i ett fotbad varje gång man duschar. Men den senaste månaden har också diskmaskinen börjat tömma i duschen då de har gemensamt avlopp... Inte alls fräscht!

Så vi mailade vår hyresvärd som fixade en rörmokare som kom hit i måndags och skulle fixa det. Han hällde i någon syra i avloppet och sen skulle det vara fixat till dagen efter. Det var det inte, utan allting blev ännu värre... Så i tisdags kom två nya rörmokare hit, de var här i 6 timmar och fixade. Först fixade de diskmaskinen som var det största problemet men de tyckte synd om oss som hade ett så dåligt rinnande dusch så de stannade några timmar extra, lyfte bort hela duschen och fixade den med. Så nu kan vi både duscha och diska utan några som helst problem!! Superhärligt!

I tisdags skrev jag även veckans första tenta, i onkologi-introduktionskursen. Jag tror att jag har klarat den för jag hade en bra känsla när jag kom ut, men blir alltid osäker ju mer tiden går så hoppas verkligen min magkänsla har rätt! Och nu pluggar jag för fullt inför omtentan som jag ska skriva på lördag. Vill bara ha den gjord nu för när den är skriven på lördag så är mamma här och då ska jag krama massor på henne, längtar ihjäl mig!

Likes

Comments

​Som jag nästan hade väntat mig så fick jag omtenta på den tentan som jag skrev i lördags. Blev såklart lite nedstämd igår, det blir jag alltid när det inte går så bra som jag vill men ska göra det bästa av det hela! Jag har gjort upp en bra planering nu så om jag bara håller mig till den så ska det gå. Och om jag lär mig det här tillräckligt bra så kommer jag kunna det mycket bättre till finals, så förhoppningsvis klarar jag finals i farman innan sommaren! 

Idag har jag tenta i Onkologi introduktionskurs klockan fyra så ska se till att vara hemma och plugga massor till den så jag klarar den direkt och sen är det bara att plugga farma igen! Nu är det inte många dagar kvar tills jag får gå på sommarlov, känns helt underbart! Och på lördag kommer mamma, ännu bättre!

Likes

Comments