Header
View tracker

Tänkte att jag ska göra en kort uppdatering här. Harbäntligen (för 4,5h sen) landat och befinner mig just nu i värmen. Äntligen. Flygresan gick riktigt bra, men en timme längre hade jag nog inte klarat den här gången 😅

Nytt för i år är att vi befinner oss på grannön Teneriffa, har ju de senaste åren varit på puerto rico, samt att vi bor på ett all inclusive hotell. Så otroligt skönt. Kommer bli några lata dagar här har jag på känn 😊

Då vi landat och checkat in gick vi direkt till restaurang buffén och den var riktigt riktigt bra, förvånande bra för att vara all inclusive. Efter maten fick vi till hotellbaren och lyssnade på livemusik som följdes av karaoke. Bra start på semestern. Nu ska vi sova. Är så sjukt trött. Ha det bäst så hörs vi imorgon med uppdatering om jul och nyår. Troligtvis dyker det upp lite poolbilder hör också :)

Puuuusss

Likes

Comments

Jag minns det ännu så bra, i våras strax före jag skulle iväg till Sthlm då jag bokstavligen låg och grät i mammas famn. Jag kände mig som den sämsta människan i hela världen, jag var misslyckad och det fanns inte en chans att jag skulle bli klar i tid. Jag hade ett examensarbete som skulle vara klart under tiden jag var i Sthlm (Marielle som jag skrev med skulle gå ut till våren, så vi fick lov att skriva klart examensarbetet ett halvår före hela klassen), jag hade skoluppgifter som skulle lämnas in och jag hade gått emot allt det jag trodde att jag var. Jag skulle bli en besvikelse i allas ögon. Vet inte vad jag skulle ha gjort utan mamma då. Nåja, tillsammans med mamma ryckte jag upp mig, tog tag i allt arbete, åkte till Stockholm, efter praktiken på dagarna skrev jag på examensarbetet och vid några tillfällen tog jag flyget hem för att skriva med Marielle och för att till sist presentera arbetet.

I måndags stod jag där framme och tog emot mitt betyg, kramade min lärare och ställde mig på rad med mina klasskompisar, vi klarade det! Den stoltheten jag kände då, den lyckan, jag klarade det, tänk att jag klarade det. Jag har en högskoleutbildning. Nu har jag hela livet framför mig att fortsätta att kämpa, känna mig misslyckad ibland, rycka upp mig och visa att jag kan, för jag kan, vi kan, för vi gjorde det.

Jag hade lyckan att få gå i samma klass som så många otroligt underbara och talangfulla tjejer och jag vet att varenda en av dem kommer att lyckas. Världens finaste klass. Jag älskar er. Tack för att jag fått lyckan att lära känna er, tack för att ni tröstat då tårarna fallit, tack för att jag fått trösta och tack för att vi alla fått finnas där för varandra, stötta och älska varandra. Jag kunde inte ha fått en bättre klass än er ❤

Jag tror att jag äntligen har vaknat till liv igen. Tänk vad trött man kan bli av planering och genomförandet av examen. Nåja vi skall börja med att skriva ett inlägg om examen och sen skall ni få en tb på mina år på estenomlinjen. KAN NI FATTA ATT JAG ÄR KLAR NU?

Nu är jag verkligen en färdigutbildad Estenom - Specialist inom estetik och skönhet, branschkunnig inom makeup, hårstyling, klädstyling och skönhetsvård. Det är helt sjukt. Jag har betygen i handen. Jag klarade det.

Morgonen började med att dricka kaffe och sminka sig. Jag körde all in och bakeade sminket lite. Det är så nice, för sminket håller verkligen så mycket bättre!

Sen åkte jag till Emmas skola för att få håret fixat av bästa Emma. Hon gjorde ett SÅ bra jobb och jag är verkligen nöjd. Tänk att hon gjorde en ordentlig festfrisyr för första gången och lyckades så bra, där har vi verkligen en duktig frisör att vänta på.

Sen blev det kyrka, har inga bilder därifrån, kan ladda upp sen då jag fått av mamma. Men det var en fin liten gudstjänst där vi alla tågade in och våra familjer ställde sig upp.

Sen blev det dimission i skolan och klassen fick sina betyg.

Tänk att jag och Michelle fick ännu en examen tillsammans, först beklädnads och sen Estenom. Vad blir nästa måntro?

Väl hemma fick vi plocka fram tårtorna och fixa det sista innan gästerna dök upp.

JAG ÄLSKAR MIN TÅRTA som jag beställt av Sussies tårtor.

Att få den där "jag är färdig estenom" bilden var så otroligt svårt, haha.

Lillebror kom och störde, som vanligt.

Finaste Emma, tänk att jag får ha så många fina Emmor i mitt liv!

Cake-bomb. För att den var så fin!

Så vill jag avsluta med ett mega-stort tack till alla som kom och firade min examen. Det värmde i hjärtat att få se er alla och jag önskar att jag fått prata ännu mer med er ❤

Tack till alla som stöttat mig under utbildningen, tack till min klass, tack till mina handledare på mina praktikplatser, TACK TILL ALLA SOM FINNS I MITT LIV. Jag känner mig så fylld av kärlek, mer än jag trodde att jag skulle göra efter att ha fått examen. haha. :*

Likes

Comments

Igår klockan 13.00 körde jag till dagiset och hämtade upp världens bästa H & K. På dagens schema stod det prinsesslekar och pepparkaksbakning.

Vi började med att ta på oss kronorna, välja klänning och hittade skor som var tillräckligt prinsessiga. Lilla K ville hellre ha blåa solglasögon och ett pannband. Det blev lite Rambo och prinsessorna, haha.

Vi bakade så mycket pepparkakor att vi knappt orkade pynta all sen. Jag var riktigt imponerad av hur länge de orkade vara med och baka. K tröttnade nog till sist på julmusiken och bakningen, men H orkade ända tills vi färgsatt de sista granarna.

Hjälp så roligt vi hade och nu har jag de allra finaste, prinsessigaste pepparkakorna till examensfesten på måndag. :)

Efter att H åkt hem bakade jag närmare 100 pepprkaksmuffins (sista plåten tog jag ut klockan 1 på natten) och inredde köksbänken. Vi har äntligen, med hjälp av mamma, fått slipat och målat den. Så nu är köket snart helt klart. Tog bara 3 år. Haha.

Det stämmer nog det där med att man skall göra allt klart direkt man bygger/renoverar för annars lämnar det i något/några år. Hehehehehehe.

Jaja. Men en utmärkt torsdag var det. Helt underbar. :)

Likes

Comments

Så var det dags för önskelistan. Alltså vet ni vad? Jag hatar att få frågan vad jag önskar mig nu för tiden.. Grejen är att jag hela tiden kommer på hundra vardagliga saker som man kan önska sig av släkt och vänner, men varje gång någon frågar får jag black out och kommer inte på något. Den här önskelistan är nog saker som jag minns att jag önskade mig redan då jag fyllde år och som har lämnat kvar i huvudet. Det är ju mest bara dyra saker, så det är ju ingen önskelista som jag seriöst tänker att jag skall få presenter från, utan mer saker jag kollar på och tänker att jag nån dag ska köpa. ;)

I varje fall. Önskelistan här ovan består av: En iPad pro i rose gold och penna, Smycken från Chanel, By malens birger skarf, Game of Thrones böckerna på engelska, Vit badrock, clou nine plattång, ralph lauren oversizesd collegetröja, svart mössa, ett par jättevarma vinterskor, Röd läderväska, En ny kamera från fujifilm (om ni inte minns så tappade jag min älskade fujikamera i golvet samma dag som jag kom till sthlm i våras, RIP).

Andra saker som var för tråkiga för att sätta med bild i collaget är: Sallads och serveringsskålar, Gant handdukar (världens mjukaste och skönaste), myssaker, pyjamas, mysdräkt, halsdukar, ljusstakar, smycken, smink, BÖCKER (fantasy, mode, skönhet, självbiografier av alla möjliga människor).. Ja typ sånt där vanligt trevligt :)

Likes

Comments

03.48. Jag har inte en enda skoluppgift att göra. Det är helt sjukt. Jag har ingen stress förutom hela min framtid, men det tänkte jag att jag tar om några dagar då jag kommit in i känslan att inte ha en enda estenom-relaterad deadline framför mig. Jag är i princip klar. Jag lämnade in ansökan om examensbetyg idag. Det var det allra sista. Shit. Jag tänkte skriva det som man brukar skriva då man är klar med den pågående utbildningen: Sådär så var man arbetslös. Fast det är jag inte, så jag kan inte skriva det. Men jag är så småningom helt skollös. Snart slipper jag inte in på Novias intranät mera. Snart kan jag inte kolla igenom alla dokument från alla kurser vi har. Inte för att jag gjort det under utbildningen, förutom de gånger man haft kursen. Men tänk om jag skulle behöva läsa om läran om hår. Eller modets historia? Snart kan jag inte logga in mera. Jaja. Jag tror att jag har öppnat mina beklädnadsmappar typ en gång och det var endast för nostalgikänslan, så jag antar att jag klarar mig. Det jag vill veta så googlar jag.

Men varför i hela världen sitter jag då uppe klockan 03.48? Jag satt inte uppe faktiskt. Jag försökte sova. Men jag har så sjuttons ont i ryggen. Det liksom går på riktigt inte att sova. Det komiska var att jag idag var på typ må-bra-kväll från firman och den handlade om rygg- och nack besvär. Jag satt där och försökte ha en bra hållning och se glad ut mesans min rygg satt och försöks domna bort av smärta. Den lyckades inte. Men vi har en pågående fight.

Nåja. Vi tränade också. Ryggen. Det sades att man inte ska sitta still då man har ryggont, utan röra på sig även om det tar sjukt. Så ja. Jag rörde på mig och nu kan jag inte sova. Stackars mig.

Jag ska sluta gnälla nu. Ni har fattat att jag har sjukt och ni tycker också synd om mig. bra tack. vi går vidare.

Jag har så mycket att berätta för er och så många ämnen jag vill ta upp med er. Det kommer det kommer. Jag ser så framemot att få känna fingrarna bränna på tangentbordet mesans mina tankar blir text. Äntligen kan jag skriva blogginlägg utan att ha skuldkänslor över att jag borde skriva en skoluppgift. JAG KLARADE DET. :)

Min dag i två bilder: Emma och jag på må-bra-kväll och dagens andra bad, jag har sjukt rygg, det ända som hjälper är ett kokhett bad. Jag ska nog tappa ett nu också.

Likes

Comments

View tracker

Nåja. En vecka senare har jag äntligen tid att skriva inlägget om vår klassfest. Förra tisdagen firade vi ju som ni kanske läst i mina klasskompisars bloggar att vi haft vår allra sista lektion i skolan. Nu framöver har vi bara övning inför dimension och dimension som obligatoriska gånger att befinna sig i skolan.

Nåja. Vår klassfest såg ut så här: Förfest med pizza och annat gått, limousine tur runt stan och avslutningsvis dans på oliistisdag. Nu skall jag bjuda på en fin bildbomb från kvällen. Bilderna är tagna av olika klasskompisar och mee. Jag älskar att Sandra tog med sin gamla digitalkamera som blixtrade två gånger innan den tog bild, haha. Det var så många gånger som alla log till första blixten och sen slappnade vi av då den faktiskt tog bilden. HAHA. Ni får ursäkta att ordningsföljden på bildbomben är lite råddin och hoppar.

Sen kan jag ju också ursäkta att vi inte är exemplariska på bilderna, men fy sjutton vad kul vi hade. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag älskar min klass <3

Alltså michelles hår. Så vackert och tjockt!

Hemma hos Hanna på förfesten sjöng vi singstar. Tror inte att hennes grannar var så glada, haha.

Skumpa i limon.

Världens bästa klass.

Haha alltså vi alla pratar så mycket att det på alla bilder är någon som säger något, haha.

Alltså jag måste förklara bilden. Jag och Micho hade hela dagen sjungit julsånger då vi kört bil, så vi var ju tvungna att sjunga all i want for christmas.. Så vackert det var. HAHA.

TACK för en underbar kväll. Ni är absolut fest. Och som sagt, det är inte farväl, det blir sen ett ses snart!

Likes

Comments

Hej på er! Jag är förtillfället påväg hem från tyskland och har ÄNTLIGEN tillräckligt bra internet för att få något vettigt gjort. Därav bloggandet först nu. Jag kommer skriva mer om resan och allt då jag kommer hem, för nu är jag så sjukt trött och slut. Det är tungt att köra 1500 km. Haha.

Men nu skall jag visa er bilder från förra torsdagens sminkning. Jag gjorde en mask av latex på Karro. Den absolut allra sista kreativa skoluppgiften. Karro var en av mina första modeller då jag började på utbildningen och nu fick hon bli den sista.

Jag blev så nöjd med masken. Det är så sjukt roligt att göra maskeringar och jag gör mer än gärna 291748502938412+4+830954724308 flera. Nästa projekt blir nog att också jobba med resten av kroppen och inte bara ansiktet.

Tack karro för att du ställde upp en sista gång. Jag vet att det inte var kul att andas få den äckligt luktande latexen i ansiktet och att det inte var kul då du tvättade bort det. SÅ TACK för att du ställde upp :*

Likes

Comments

Galan2016. Vilken kväll! Okej. Alltså vilken kväll. Eller dag. För vet ni vad. Min dag började med att jag var till fåren och gav dem mat (mamma är i Warzawa så jag får agera fårmamma) och sen åkte hem direkt i duschen. Då håret ännu var vått for jag med Jennifer för att sy min gala klänning, tack för hjälpen förresten! En och en halvtimme senare var den typ klar och jag for direkt hem, kastade mina saker i väskan och körde iväg mot Vasa tillsammans med Emma.

Klockan 13 infann vi oss vid skolan för att bli sminkade och få håret fixat av Estenom tvåorna. Klockan 17 var vi vid stadshuset och då var det dags att gömma oss bakom kulisserna i 3h. VILKEN LÅNG VÄNTAN DET VAR. Men det gick ändå relativt fort. Sen var det dags att entra scenen och do our thing. 30 sekunder så var det över. Det vi ställt oss för hela dagen (och gårdagen). Men de 30 sekunderna var så värt det, för det var sååå kuuuul!

Efter att vi bytt om blev det galadags på riktigt. Jag tog aldrig på mig klänningen som jag sytt, det blev istället en vanlig festklänning från Nelly. Klänningen jag sydde tror jag ni får se på nästa bloggheader istället :)

Nåja. Efter galan blev det efterfest på ilbanco. Jag for dit med fina Johanna och hennes syster Emilia. Vi hade det så trevligt! Vilka härliga tjejer det där är! 😘

Sen blev det hemfärd för mig och jag hann ännu till prata en stund med lillebror och Emma.

Alltså jag hade tänkt skriva mer ingående imorgon. Egentligen är jag alldeles för trött för att sitta på telefonen. Jag måste sova. Haha. Så mer ingående och flera bilder får ni senare.

Tills dess får ni njuta av mina 100000000 selfies. Haha alltså det är ju inte okej 😅 kände mig som Kim kardashian då jag stod framför spegeln och knäppte selfie efter selfie 😂

Alltså det här är inte okej. Eheheheh. Men vad kan jag säga? Jag är nöjd med frisyren ;)

Likes

Comments

Ikväll är det dags för Estenom tvåornas modeshow på galan. I år är jag med som modell och är riktigt taggad. Så kul att vara med på "andra sidan" en gång och vara modell istället för stylist/makeupartist. Tvåorna har satt ihop riktigt snygga outfits och planerat snyggt smink. Ni ser en liten sneakpeak på bilden ovan. Läpparna får ni se på showen, för dom ska inte vara nude ;)

Aaja. Sitter för tillfället och får håret fixat. Så lyxigt, haha. Jamen. Det jag egentligen skulle blogga om är att om ni inte skall på bloggalan ikväll så livestreamas hela galan. Klockan 20.30 är själva modeshowen.

HÄR KAN NI KLICKA IN ER TILL BLOGGALANS LIVESTREAM! :)

På återseende. Ha det bäst! 😘

Likes

Comments

På lördag är det dags för Estenom tvåornas modeshow på blogggalan och jag kommer att vara en av modellerna som går på catwalken. Eftersom att jag ville känna mig lite extra fräsch och fin tänkte jag att jag borde sätta lite brun utan sol. Nu var ju problemet det att jag endast hade den mörkare varianten (som jag hade tänkt använda i somras) kvar, så jag fick applicera det flera dagar på förhand (med andra ord i söndags) så att det skulle hinna tonas ut lite och bli ljusare.
-Nej, jag hade ingen lust att slösa 35 euro på en ny (ljusare) flaska bara för en modeshow.

Nåja. Brun utan sol, BUS-produkter. Jag har alltid förr varit sån som tycker att man inte skall fakea något på sig själv, därav inte heller låtsas vara brunare än man är. Det gick ju bra sådär efter kransförlängning, hårförlängning, pushup-BH.. hehe. Men jaa, så i våras då en kompis var till Stockholm hade hon lagt BUS och hon såg så fräsch och fin ut. Dessutom är hon som jag och har en väldigt tydlig rosa underton, vilket ingen av oss gillar. Den rosa tonen försvann nästan helt med brun utan sol! Nåja, hon såg iaf så fräsch och fin ut och jag skulle aldrig ha trott att hon hade BUS på sig!

Hon tipsade då om Saint tropez som har (förutom massor av olika produkter) en BUS-produkt som är som ett mousse. Man applicerar det med en vante och voila, nästa dag är du brun. Jag hade som sagt aldrig testat på BUS förr och hade endast hört en massa om orangea färger och fläckig hy, livrädd kan jag säga att jag var första gången jag testade. Men saint tropez har en massa bra videor på hur man applicerar, jag gjorde som dem och jaa, fin och brun var jag nästa dag.

Men hur gick det nu med den mörkare versionen som jag aldrig testat förr?

Såklart måste vi ta en förebild.

Bli sen inte rädda för den grön-bruna färgen. Det är inte den som lämnar kvar nästa dag.

Det var kanske inte så smart att ta bort porrmaskar strax före, för jag fick en massa mörkbruna fläckar, haha.

Haha, tänkte helt glömma bort alla veck och magknappen.. Skulle ju ha varit snyggt! ;)

Efter applicering skall man sova i kläder som täcker typ hela kroppen. Det för att det inte skall bli hud mot hud och pga friktionen ta bort den bruna färgen och skapa ett fläckigt resultat.

Det ser ju på riktigt ut som att man har rullat i skit.

Nästa morgon ser man lika smutsig ut. Färgen får alltså sitta i 4-8h, jag sover då med den men det är inget man behöver. Tycker bara att det är lättast då man inte t.ex ska tvätta händerna etc.

Resultatet. Efter att ha haft den mörkbruna smutsiga färgen hela natten, måste jag nog säga att jag kände mig lite blek. Haha. Så kom ihåg att inte bli rädda för färgen ni applicerar, den är bara till för att ni skall se vart ni lägger moussen och motverkar därför fläckar.

Så här ser flaskan ut. Min är köpt på kicks i sthlm. Den finns på kicks i vasa också, men är lite dyrare där. Vanten måste man köpa till, men den behövs nog. Och jaa, den är vit från början haha.

Nog blev det ju lite skillnad. Men den här gången tycker jag ändå att jag såg mest skillnad följande dag. Som på den här bilden med klassen, jag ser så mycket brunare ut att det nästan är pinsamt. Det var dagen efter. Men jaa, kanske det känns värre då det är fake än då man faktiskt har varit i solen några dagar?

I varje fall känner man sig nog allt lite fräschare då man har fått lite färg, även om jag tycker det är sjukt vackert med blekvit hy också. :)

Likes

Comments