Alltså herregud. Uppdateringen här har ju varit katastrofal de senaste dagarna och jag har egentligen ingen annan ursäkt än att jag har haft fullt upp och är väldigt förvirrad. Jag har hängt väldigt mycket med vänner, har nog flängt runt i hela Stockholm och haft skitkul verkligen. Men det är nånting som fortfarande inte känns rätt. Trots att jag är i miljöer, situationer och bland människor som jag känt i flera år känner jag mig ändå inte hemma. Och det har såklart ingenting med dem att göra, alla är underbara, men att ställa om var bara så mycket svårare än vad jag trodde det skulle vara.

Men jag måste skärpa till mig och stanna upp ett tag. Bara vara själv, reflektera och tillåta mig att vara uttråkad. För det är där mitt problem ligger. Jag är en väldigt rastlös själ som älskar att hitta på grejer och som får energi av att vara runt andra människor, men det resulterar ofta i att jag har ett tempo som sen slår tillbaka på mig. Och jag har märkt att det är så himla lätt att falla in gamla vanor igen och jag måste därför bromsa mig själv för att förhindra det. Jag vill inte gå tillbaka till den personen jag var förut och absolut inte till den livsstil jag hade då jag bara kopplar det till ångest och stress. Jag mådde helt enkelt inte bra, var väldigt vilsen och ganska trasig, och nu när jag äntligen känner att allt börjar falla på plats så är jag livrädd att falla tillbaka till det igen.

För de här månaderna i Burma må ha varit jobbiga på vissa sätt, men har också gett mig så mycket på andra. I o med att jag inte kunde hålla samma tempo där borta som hemma så hittade jag ett slags lugn jag inte känt på flera år. Jag menar, bara det att jag gick från att vara livrädd för ensamheten till att istället börja längta till att bara sitta ensam på ett fik och att sen också njuta av det säger väl rätt så mycket. Och jag vill hålla fast vid den känslan, det lugnet och den tillfredsställelsen. Så därför behöver jag stanna upp nu, se till vad och vilka jag vill ha och inte ha i mitt liv och sortera allt därefter. Kasta bort delar som inte gör mig gott och ta chansen att forma mitt liv till det jag vill ha.

För det har jag sagt till mig själv hela tiden. Den här resan skulle bli en början på ett nytt kapitel och där hör inte gamla ovanor och ångest hemma.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments