Imorgon har jag tenta! och här sitter jag.. och skriver inlägg.. idag har jag varit lite uppe i det blå men försöker plugga för fulla muggar. Har suttit nån-stop sen i måndags. Aja, i helgen var jag och Robert på APA hemma i Sundsvall,Robert var vääldigt nöjd, jag med, gott som fan! Träffade Lotta också! Vi gick på birsta, myyys. Jag hittade en schysst sko och vi käkade på ikea, nomnomnom. Innan jag åkte hem över helgen var jag och några i min klass på Historiska muséet. Vi skulle kolla in olika krusifix inför ett seminarium och det slutade att vi var där i flera timmar och kollade igenom allt det hade! Trevligt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har snöat in mig rejält på Orla Kiely, trodde hon bara gjorde heminredning men jag hade FEL! Smycken, kläder, skor, väskor osv gör hon också! FINT! Det med gröna färger är mina favoriter!

Likes

Comments

Blä! Vilken jobbig vecka!! Jag har muttrat och varit allmänt less på ALLT! Grå väder... kallt.. fattig.. och denna veckan har vi haft arkitektur och jag är inte speciellt intresserad av det! Jag älskar fina miljöer och uppskattar vackra byggnader MEN jag bryyyr mig inte om varför det ska vara en strävpelare för svaga väggar medans tunga VÄGGAR SKA HA TUNNVALV?!?!?? nä, fy, men det ingår, allt kan inte vara skräddarsytt för en själv! Sådanna frågor kanske kommer på miljonerfrågan på Postkådsmiljonären, och DÅ kan jag de! Tadaa!


Aja... i förra helgen var jag hemma iallfall och det var såå KUL! Jag och Robert spelade Alias som jag köpte i Skåne förra året och drack rödvin! Kanon! Sen drog vi och mötte upp Roberts kompis på Grönborgs för att se Jordskalv live! Dom var grymma! Dock inget jag lyssnar på till vardags men när det är live... då JÄVLAR! Då är nästan allt bra! T.o.m robban gillade det! Sedan hade vi djupa roliga samtal medans vi gick genom kyrkogården påväg hem! Och jag har dessutom märkt att det är vääldigt varierande väder i Stockholm! Vaknar till vinter, går hem när det är vår och morgondagen är (tidig)sommar?! Och sen regnar det.. Svårt hur man ska klä sig... Förra vecka ngick jag och Josse på stan på Södermalm, hittade ett blommtak! Hur FINT VAR INTE DET?! plus, gick vi in till Stockholm största samling av Lisa Larsson! Mathias ringde också och frågade om jag ville följa med han och killarna på Tekniska museet, absolut! Blev bjuden på middag t.o.m! JA! det var mian två veckar, nu ska jag ta det JÄVLIGT lugnt! Herrå!

Likes

Comments

"Always believe in your soul

You've got the power to know

You're indestructible

Always believe in, because you are Gold!"

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter en helg med Robert, det är så extremt jobbigt att åka fram och tillbaka, resan är enkel men att dras från lilla robban är problemet.. men man måste göra det man måste.. Innan jag åkte hem till Sundsvall var jag och klassen på studiebesök på Stockholms stadsbibliotek. Det var stort och man fick lite ont i huvudet när man stod och tittade ner på alla böcker. Sagorummet var mysigt med en målning av John Blund och diverse sagofigurer och i taket var det en målningen av en stjärnkarta. Efteråt gick jag och josse till ett väldigt instagram-vänligt café sen stack jag till tåget MEN jag hade ju turen att välja den tiden någon hade hotat med ett bombhot så ja.. jag fick vänta i två timmar och 30 min tillsammans med en hel del andra människor på att tågen skulle börja rulla igen! Men, till slut kom jag hem till Robert! Det var skönt!

Likes

Comments

Även om jag aldrig riktigt har lyssnat på Lady Gaga och hennes musik så har jag ALLTID gillat henne! Hon uppträdde nu på Super Bolw, galet! Her voice! KOLLA!

Likes

Comments

I måndags var jag, mamma och min bror på föreläsning med Dr. Zahi Hawass. Han är en känd arkeolog som berättade om hans upptäckter och pågående projekt. Det var full fart på honom och rätt så kul. Dagen efter var vi tre på utställningen om Tutankhamun. Allting var replikor MEN det var så bra gjort att man ej kan se skillnad! Man fick se ALLT som hittades av Howard Carter 1922 i Tutankhamuns grav och kapell.

Föreläsningen på Oscarsteatern.

Mamma och Mathias lyssnar på info-telefonen om alla lager av kistor Tutankhamun låg i.

Faraons tron. Han,- och det egyptiska folket var väldigt små men Kund Tut hade dessutom rejäla fysiska problem. Hans ena ben var t.ex längre än den andra. Allt är gjort av guld men ändå ganska nerskalt med tanke på vilken stor makt Faraon hade.

Farao Tutankhamuns ikoniska dödsmask. Det målade glaset är blått, rött och turkos som representerar afton och morgonstjärnan.

Detta är "förrummmet" som man först upptäckte och hamnade hos efter att ha gått igenom en liten korridor som går in kapellet. Till höger är dörröppningen till Tutankhamuns kista.

Detta är vad som låg under hela fem lager av kistor gjorda i guld - Faraons sarkofag, som i sig, innehåller tre lager av olika sarkofager.

Andra lagret, alltså mellan sarkofagen. På kronan sitter det en kobra och en gam som representerade faraon Tutankhamun.

Den yttre och mellersta lagret.

Detta var skattkammaren, som låg till höger av rummet där faraon låg. Här fanns smycken i alla sorter i olika kistor. I dne större guldkistan som är omringad av gudinnor låg mindre sarkofager som i sig innehöll faraons organ.

Faraons jaktvagn. På denna jagade faraon t.ex lejon med pilbåge som ligger brevid vagnen som också är gjord i guld.

Faraons innersta sarkofag som Tutankhamun låg i. Man ser förmultnade linnen där kroppen låg invirad i.

Likes

Comments

Igår kväll kom jag hem. Där är Robert och ska köpa bitelinepizza - min favvopizza! Och inte bara det, han har mitt favvogodis också! T.o.m en ros och ett kort!! Jag börjar ju grina! Den jäveln! ❤❤❤ här sitter jag nu och har ätit min favvofrukost! Skagen macka! Det känns SÅ bra! Hur kan jag åka tillbaka?? Har saknat han så in i bomben!! ❤❤❤

Likes

Comments