Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min faster är på besök från skåne och idag har vi åkt till härnösand och gått på deras länsmuseum på Murberget, de hade en utställning om Bengt Lindström och de sju dödssynderna och en utställning om samernas förstryck som heter Maadtoe! Båda jag och min faster blev imponerad över hur bra och fint det var! Över förväntan! Vi åkte vidare norrut för att se ett häxmuseum och sedan åka på häxberget i Torsåker MEN vi blev så besvikna på häxmuseumet, jag tog inga foton heller, det var ett rum med bilder, INGET MER! Så dåligt! In och ut på 5 minuter ungefär! Vi åkte vidare för att åka upp på berget men tyvärr så var vägen så DÅLIG och bilmotorn orkade inte så vi åkte hem istället, vi var lite trötta också, så det var tråkigt men som tur var Murberget bra! Vi stannade på en marknad dock med massa söta djur, det var roligt iallafall!

Bengt Linströms väsen utanför Murberget.

Jag tillsammans med Vreden.

Från utställningen Maadtoe, bilden till höger är ett foto från Uppsala Rasbiologiska institut som nu finns i Uppsala universitet, på lappen runt nacken står, "kvinna, lapp"

Små grisar, riktiga sockertoppar!!! ❤

Nu när min faster är här brukar hon ha med sig gamla foton, här är utomjordingarna (min kusin, bror och farfar).

Trädgården på Alnö.

Jag testade en SKAM (tv-serie) tröja! "Hva skjer etter at jeg har reddet deg?", "Jag redder deg tilbake". ❤

På nationaldagen sågs vi på Roberts lunch och testade lite lotto och vann på första försöket! 2 kg toblerone! Jag som aldrig har vunnit på sånna saker och gissa vilket nummer vi valde! Nummer 27! MHAHA! Mitt datum! Och för någon dag sedan golfade vi, lilla hjärtat då! ❤

Likes

Comments

Gah! Okej, det var tänkt att detta inlägg skulle vara klart i början av juni men jag har faktiskt INTE haft tid! Oh well... Jag har gjort en del och sett saker. Jag har gjort klart en termin av min utbildning, känns skönt och bra, att äntligen göra något viktigt som består. Jag har varit med Josephine som vanligt hehe, har dock inte sett henne på ca 2 veckor nu... 😔 MEN som tur är kommer hon till Sundsvall i sommar! Hurra! Annars har vi varit på Moderna Museet tillsammans, mycket coola saker, allt från Duschamp, Pollock, Warhol, Dali, Niki De Saint Phalle, Matisse, Tessins torn, osv, osv, osv, GÅ DIT OM NI INTE VARIT DET. Jag har shoppat kläder (!!), vilket jag faktiskt inte har gjort på ca 2år! Så skönt!! Jag har träffat min bror och hans sönder, vi var på Gröna lund! Och WOW, vad FINT det är i Stockholm (där jag bor iallafall)!!! Från alla håll om jag ska ta min någonstans, måste jag gå igenom skog/grönska och det är så fantastiskt FINT!! Nu när allt har blommat och blivit grön är det som en djungel, man är omringad av träd, buskar, blommor, det är som att man promenerad med ett tak av blad! och inte minst kom Robert ner till Stockholm också! ❤ Vi gick på en konstert med Hans Zimmer (filmkompositör av bl.a Batman-trilogin, lejonkungen, interstellar, rain man, gladiator, Da Vinci-koden och många fler!) Det var SJUKT bra! Robert blev helt ställd, speciellt när orkestern spelade Pirates of the Caribbien! Det var 27-30+ grader den helgen Robert var på besök också, väldigt fina dagar, vi haede det jättebra, vi gick på Naturhistoriska museet, vi gick på Bio (Alien: Covenant), åt ute, besökte Roberts gamla hem där han bodde med sina föräldrar när han var liten på Lappis. Det fanns en fin strand där också! Den helgen med Robert i stockholm var en av de bästa dagarna någonsin! Wow, vad kul vi hade! Innan dess var det kulturnatt i stockholm, en kväll då allt som har med kultur att göra är både öppet och gratis tills kl 00! Jag och Josephine gick på Gustav III antikmuseum, ett av europas första konstmuseum som öppnade redan 1794! Vi var i Slottskyrkan, där Hedvig Elionoras ungdomskör sjung! De tredje stället vi besökte var Tempel Riddar ORden, vilket vi tyckte lät coolt, i broschyren vi hade stod det om ritualer med svärd men det var en stor besvikelse när vi kom fram! Det var i princip gamla vita gubbar som satt på alldeles för höga hästar som tror på gamla sagor. Det fanns några kvinnor också MEN de fick inte vara med i "riktiga" orden p.g.a SURPRISE, dom är kvinnor :) jag också Josse gick gär ifrån i chock och tog en öl och hamburgare istället! Vi hann med ett ställe till innan klockan blev för mycket vilket var August Strindbergs lägenhet, det var collt att se (även om han var ett svin), han hade två våningar och toalett?!?!?! LYXIGT! Hans lägenhet låg också på landet under tiden han levde, ni som inte vet ligger lägenheten på drottningatan i Stockholm. Han var även vän med Carl Eldh så lite konst från honom finns i lägenheten.

Robert har också fyllt år! 27 år!! ❤ Lilla gurkan börjar bli STOR! Jag bakade en smörgåstårta till honom som han ville ha, vi gick och tog en öl tillsammans och mös ihop! Jag träffade Lotta också en snabbis! Dessutom var det hemma i Sundsvall Nordic Fight Night-boxning med Otto Wallin som huvudnummer! Jättehäftigt! Vi hade bra platser och man blev SÅ pepp! Ljublade när Otto gjorde en T.K.O! Jag var på kungsträdgården för första gången också, var dock lite se när de rosa bladen var som allra färgglada men det var väldigt fint ändå! Jag och josse gick och såg utställningen om Anders Zorn på Sven-Harrys konstmuseum, Zorn anses vara sveriges mest kända konstnärer och jag förstår varför. Kul att se! Deras shop var ockås bra haha, jag var dock väldigt PANK just då så jag fick bara hem 3st vykort därifrån! Josephine har visat mig många guldkorn i Stockholm, tur jag har henne, allt fån parker till schyssta hak, nomnom!! Vår klass hade en liten rundvisning där vi besökte Storkyrkan med en svart "????" Gah! Jag har glömt vad det heter som står i koret i kyrkan! Usch vilken dåligt konststudent jag är!!! Aja, ni har bild på det iallfall! Vi analyserade både interiören och exterioören av kyrkan och på riddarhuset, riddarholmskyrkan, Axel Oxenstiernas hus, slottets östfasad och tesinska palatset! Jättekul och intressant! Efter det gick jag, josse och en till tjej på Livrustkammaren, vilket jag aldrig har gått in i! Kul och se men kanska tråkigt tyvärr. MEN! Jag tycker ändå att jag har sett och gjort det mesta man klan göra i Stockholm, alltså basic-saker! Jag har bockat av en hel del på min lista med saker som jag alltid har velat göra eller se! Woho!

Likes

Comments

Ikväll såg jag klart serien Six Feet Under och jag är helt förstörd. Se den om ni kan. Jag har krävt att få se den länge för det är en kultserie och det visade sig att det är en av den bästa serien jag har sett. SE DEN!❤

Likes

Comments

Dolce Gabbana / Wild flowers worth knowing av Neltje Blanchan / van Gogh


Likes

Comments

Just nu sitter jag och pluggar till tenta, vi håller på med Tidig modern tid i skolan alltså Renässanskonsten till ca 1700-talet, men jag känner att jag bara MÅSTE visa målningen "Våren" (La Primavera)! Många har säkert sett denna tidigare men, åh! Jag älskar den! Det är mannen (myten, legenden) Sandro Botticcelli som var en renässanskonstnär som gjorde denna ca 1482 (Sandro var också konstnären bakom den ikoniska målningen av Venus födelse). Detta var hans mästerverk och utfördes med tempera på trä. Målningen mäter 203 cm i höjd och 314 cm i bredd. Det är ett religöst måleri, som har tillkomit i samband av ett bröllop! Det är en allegori med massor av symboler, metaforer och berättelser! Gah! Underbart! Venus är i fokus, kärlekens guddinna, Mercurius längst till vänster med sandaler, budbärare, som pekar mot orosmolnen. Tre eleganta kvinnogestalter – Det tre gracerna som är kopplade till Venus och kärleken och Venus son, Amor som skjuter pilar mot kvinnorna. Till höger syns Zefyros, vinguden och västanvinden. Han är förälskad i Chloris och försöker omfamna henne men hon förvandlas till Flora som ses och är prydd av blomster samt sprider blommor omkring sig! Dessutom är alla de mytologiska figurerna omringad av sällsynta apelsiner, som också symboliserar Venus. Och om inte det räckte ska ni veta att alla blommor som är målade i tavlan blommar sammtidigt mellan mars och juni i Florens! Så.. vackert!

Min favort är Flora, hon är så praktfull och ljuvlig!! Det strålar om henne! Hennes namn är så fint också, jag tycker verkligen om det namnet!

Likes

Comments

Idag är en BRA dag! Vår, värme och jag fick ett bra resultat på tentan! Jag är NÖJD! Jag och Josephine åkte till gamla stan och firade med belgiska våfflor (det godaste jag har ätit i hela mitt liv) och gick och kikade på Tessinska palatset och Stockholms slotts sydfasad som vi håller på att skriva om i skolan just nu. En riktigt fin dag!! För några veckor sedan var jag och josse på Gerda Wegeners utställning på Millesgården också! Jag var på den stora utställningen förra året i Danmark med min faster och jag blev helt SÅLD! Jag var tvungen att gå på den igen när jag såg affisherna, plus att jag fick med Josephine! Hon gillade den också! Jag köpte t.o.m en affish, två vykort och en magnet, förra gången köpte jag ingenting, vilket jag har ångrat men nu har jag det jag längtat efter! Vi kikade på hela Millesgården också, tydligen hade Marianne Bernadotte en utställning om hennes klänningar hon har burit genom åren, vääldigt fina (och många) kläningar MEN inget som riktig tilltalade mig eller josse.. Marianne var dessutom där för att svara på frågor, vi gick. Några dagar senare var jag och Josephine (vi är kompisar) på sveriges "största" loppis, men var i mitt tycket normal stor. För det mesta fanns skräp från privatpersoner, hittade dock tre små gulliga höganäs krukor för 10kr/st. som jag fick hem. Inte värst imponerad, men men! Annars har jag bara pluggat, vilket i sig gav resultat! Hurra!

Likes

Comments