ÅH VA DUKTIG TJEJ! Kolla! Jag såg henne på Skavlan för några dagar sedan och blev chokad över hur bra hon va! Wow! Hon är brutalt professionell! En ung tjej från Norge, bara 21 år gammal! Nyfiken på hennes lovande karriär!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Staring at the blank page before you
Open up the dirty window
Let the sun illuminate the words that you could not find

Reaching for something in the distance
So close you can almost taste it
Release your inhibitions

Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
Drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins

Likes

Comments

Min faster är på besök från skåne och idag har vi åkt till härnösand och gått på deras länsmuseum på Murberget, de hade en utställning om Bengt Lindström och de sju dödssynderna och en utställning om samernas förstryck som heter Maadtoe! Båda jag och min faster blev imponerad över hur bra och fint det var! Över förväntan! Vi åkte vidare norrut för att se ett häxmuseum och sedan åka på häxberget i Torsåker MEN vi blev så besvikna på häxmuseumet, jag tog inga foton heller, det var ett rum med bilder, INGET MER! Så dåligt! In och ut på 5 minuter ungefär! Vi åkte vidare för att åka upp på berget men tyvärr så var vägen så DÅLIG och bilmotorn orkade inte så vi åkte hem istället, vi var lite trötta också, så det var tråkigt men som tur var Murberget bra! Vi stannade på en marknad dock med massa söta djur, det var roligt iallafall!

Bengt Linströms väsen utanför Murberget.

Jag tillsammans med Vreden.

Från utställningen Maadtoe, bilden till höger är ett foto från Uppsala Rasbiologiska institut som nu finns i Uppsala universitet, på lappen runt nacken står, "kvinna, lapp"

Små grisar, riktiga sockertoppar!!! ❤

Nu när min faster är här brukar hon ha med sig gamla foton, här är utomjordingarna (min kusin, bror och farfar).

Trädgården på Alnö.

Jag testade en SKAM (tv-serie) tröja! "Hva skjer etter at jeg har reddet deg?", "Jag redder deg tilbake". ❤

På nationaldagen sågs vi på Roberts lunch och testade lite lotto och vann på första försöket! 2 kg toblerone! Jag som aldrig har vunnit på sånna saker och gissa vilket nummer vi valde! Nummer 27! MHAHA! Mitt datum! Och för någon dag sedan golfade vi, lilla hjärtat då! ❤

Likes

Comments

Gah! Okej, det var tänkt att detta inlägg skulle vara klart i början av juni men jag har faktiskt INTE haft tid! Oh well... Jag har gjort en del och sett saker. Jag har gjort klart en termin av min utbildning, känns skönt och bra, att äntligen göra något viktigt som består. Jag har varit med Josephine som vanligt hehe, har dock inte sett henne på ca 2 veckor nu... 😔 MEN som tur är kommer hon till Sundsvall i sommar! Hurra! Annars har vi varit på Moderna Museet tillsammans, mycket coola saker, allt från Duschamp, Pollock, Warhol, Dali, Niki De Saint Phalle, Matisse, Tessins torn, osv, osv, osv, GÅ DIT OM NI INTE VARIT DET. Jag har shoppat kläder (!!), vilket jag faktiskt inte har gjort på ca 2år! Så skönt!! Jag har träffat min bror och hans sönder, vi var på Gröna lund! Och WOW, vad FINT det är i Stockholm (där jag bor iallafall)!!! Från alla håll om jag ska ta min någonstans, måste jag gå igenom skog/grönska och det är så fantastiskt FINT!! Nu när allt har blommat och blivit grön är det som en djungel, man är omringad av träd, buskar, blommor, det är som att man promenerad med ett tak av blad! och inte minst kom Robert ner till Stockholm också! ❤ Vi gick på en konstert med Hans Zimmer (filmkompositör av bl.a Batman-trilogin, lejonkungen, interstellar, rain man, gladiator, Da Vinci-koden och många fler!) Det var SJUKT bra! Robert blev helt ställd, speciellt när orkestern spelade Pirates of the Caribbien! Det var 27-30+ grader den helgen Robert var på besök också, väldigt fina dagar, vi haede det jättebra, vi gick på Naturhistoriska museet, vi gick på Bio (Alien: Covenant), åt ute, besökte Roberts gamla hem där han bodde med sina föräldrar när han var liten på Lappis. Det fanns en fin strand där också! Den helgen med Robert i stockholm var en av de bästa dagarna någonsin! Wow, vad kul vi hade! Innan dess var det kulturnatt i stockholm, en kväll då allt som har med kultur att göra är både öppet och gratis tills kl 00! Jag och Josephine gick på Gustav III antikmuseum, ett av europas första konstmuseum som öppnade redan 1794! Vi var i Slottskyrkan, där Hedvig Elionoras ungdomskör sjung! De tredje stället vi besökte var Tempel Riddar ORden, vilket vi tyckte lät coolt, i broschyren vi hade stod det om ritualer med svärd men det var en stor besvikelse när vi kom fram! Det var i princip gamla vita gubbar som satt på alldeles för höga hästar som tror på gamla sagor. Det fanns några kvinnor också MEN de fick inte vara med i "riktiga" orden p.g.a SURPRISE, dom är kvinnor :) jag också Josse gick gär ifrån i chock och tog en öl och hamburgare istället! Vi hann med ett ställe till innan klockan blev för mycket vilket var August Strindbergs lägenhet, det var collt att se (även om han var ett svin), han hade två våningar och toalett?!?!?! LYXIGT! Hans lägenhet låg också på landet under tiden han levde, ni som inte vet ligger lägenheten på drottningatan i Stockholm. Han var även vän med Carl Eldh så lite konst från honom finns i lägenheten.

Robert har också fyllt år! 27 år!! ❤ Lilla gurkan börjar bli STOR! Jag bakade en smörgåstårta till honom som han ville ha, vi gick och tog en öl tillsammans och mös ihop! Jag träffade Lotta också en snabbis! Dessutom var det hemma i Sundsvall Nordic Fight Night-boxning med Otto Wallin som huvudnummer! Jättehäftigt! Vi hade bra platser och man blev SÅ pepp! Ljublade när Otto gjorde en T.K.O! Jag var på kungsträdgården för första gången också, var dock lite se när de rosa bladen var som allra färgglada men det var väldigt fint ändå! Jag och josse gick och såg utställningen om Anders Zorn på Sven-Harrys konstmuseum, Zorn anses vara sveriges mest kända konstnärer och jag förstår varför. Kul att se! Deras shop var ockås bra haha, jag var dock väldigt PANK just då så jag fick bara hem 3st vykort därifrån! Josephine har visat mig många guldkorn i Stockholm, tur jag har henne, allt fån parker till schyssta hak, nomnom!! Vår klass hade en liten rundvisning där vi besökte Storkyrkan med en svart "????" Gah! Jag har glömt vad det heter som står i koret i kyrkan! Usch vilken dåligt konststudent jag är!!! Aja, ni har bild på det iallfall! Vi analyserade både interiören och exterioören av kyrkan och på riddarhuset, riddarholmskyrkan, Axel Oxenstiernas hus, slottets östfasad och tesinska palatset! Jättekul och intressant! Efter det gick jag, josse och en till tjej på Livrustkammaren, vilket jag aldrig har gått in i! Kul och se men kanska tråkigt tyvärr. MEN! Jag tycker ändå att jag har sett och gjort det mesta man klan göra i Stockholm, alltså basic-saker! Jag har bockat av en hel del på min lista med saker som jag alltid har velat göra eller se! Woho!

Likes

Comments

Ikväll såg jag klart serien Six Feet Under och jag är helt förstörd. Se den om ni kan. Jag har krävt att få se den länge för det är en kultserie och det visade sig att det är en av den bästa serien jag har sett. SE DEN!❤

Likes

Comments

Dolce Gabbana / Wild flowers worth knowing av Neltje Blanchan / van Gogh


Likes

Comments