Ikväll såg jag klart serien Six Feet Under och jag är helt förstörd. Se den om ni kan. Jag har krävt att få se den länge för det är en kultserie och det visade sig att det är en av den bästa serien jag har sett. SE DEN!❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dolce Gabbana / Wild flowers worth knowing av Neltje Blanchan / van Gogh


Likes

Comments

Just nu sitter jag och pluggar till tenta, vi håller på med Tidig modern tid i skolan alltså Renässanskonsten till ca 1700-talet, men jag känner att jag bara MÅSTE visa målningen "Våren" (La Primavera)! Många har säkert sett denna tidigare men, åh! Jag älskar den! Det är mannen (myten, legenden) Sandro Botticcelli som var en renässanskonstnär som gjorde denna ca 1482 (Sandro var också konstnären bakom den ikoniska målningen av Venus födelse). Detta var hans mästerverk och utfördes med tempera på trä. Målningen mäter 203 cm i höjd och 314 cm i bredd. Det är ett religöst måleri, som har tillkomit i samband av ett bröllop! Det är en allegori med massor av symboler, metaforer och berättelser! Gah! Underbart! Venus är i fokus, kärlekens guddinna, Mercurius längst till vänster med sandaler, budbärare, som pekar mot orosmolnen. Tre eleganta kvinnogestalter – Det tre gracerna som är kopplade till Venus och kärleken och Venus son, Amor som skjuter pilar mot kvinnorna. Till höger syns Zefyros, vinguden och västanvinden. Han är förälskad i Chloris och försöker omfamna henne men hon förvandlas till Flora som ses och är prydd av blomster samt sprider blommor omkring sig! Dessutom är alla de mytologiska figurerna omringad av sällsynta apelsiner, som också symboliserar Venus. Och om inte det räckte ska ni veta att alla blommor som är målade i tavlan blommar sammtidigt mellan mars och juni i Florens! Så.. vackert!

Min favort är Flora, hon är så praktfull och ljuvlig!! Det strålar om henne! Hennes namn är så fint också, jag tycker verkligen om det namnet!

Likes

Comments

Idag är en BRA dag! Vår, värme och jag fick ett bra resultat på tentan! Jag är NÖJD! Jag och Josephine åkte till gamla stan och firade med belgiska våfflor (det godaste jag har ätit i hela mitt liv) och gick och kikade på Tessinska palatset och Stockholms slotts sydfasad som vi håller på att skriva om i skolan just nu. En riktigt fin dag!! För några veckor sedan var jag och josse på Gerda Wegeners utställning på Millesgården också! Jag var på den stora utställningen förra året i Danmark med min faster och jag blev helt SÅLD! Jag var tvungen att gå på den igen när jag såg affisherna, plus att jag fick med Josephine! Hon gillade den också! Jag köpte t.o.m en affish, två vykort och en magnet, förra gången köpte jag ingenting, vilket jag har ångrat men nu har jag det jag längtat efter! Vi kikade på hela Millesgården också, tydligen hade Marianne Bernadotte en utställning om hennes klänningar hon har burit genom åren, vääldigt fina (och många) kläningar MEN inget som riktig tilltalade mig eller josse.. Marianne var dessutom där för att svara på frågor, vi gick. Några dagar senare var jag och Josephine (vi är kompisar) på sveriges "största" loppis, men var i mitt tycket normal stor. För det mesta fanns skräp från privatpersoner, hittade dock tre små gulliga höganäs krukor för 10kr/st. som jag fick hem. Inte värst imponerad, men men! Annars har jag bara pluggat, vilket i sig gav resultat! Hurra!

Likes

Comments

Imorgon har jag tenta! och här sitter jag.. och skriver inlägg.. idag har jag varit lite uppe i det blå men försöker plugga för fulla muggar. Har suttit nån-stop sen i måndags. Aja, i helgen var jag och Robert på APA hemma i Sundsvall,Robert var vääldigt nöjd, jag med, gott som fan! Träffade Lotta också! Vi gick på birsta, myyys. Jag hittade en schysst sko och vi käkade på ikea, nomnomnom. Innan jag åkte hem över helgen var jag och några i min klass på Historiska muséet. Vi skulle kolla in olika krusifix inför ett seminarium och det slutade att vi var där i flera timmar och kollade igenom allt det hade! Trevligt!

Likes

Comments

Jag har snöat in mig rejält på Orla Kiely, trodde hon bara gjorde heminredning men jag hade FEL! Smycken, kläder, skor, väskor osv gör hon också! FINT! Det med gröna färger är mina favoriter!

Likes

Comments

Blä! Vilken jobbig vecka!! Jag har muttrat och varit allmänt less på ALLT! Grå väder... kallt.. fattig.. och denna veckan har vi haft arkitektur och jag är inte speciellt intresserad av det! Jag älskar fina miljöer och uppskattar vackra byggnader MEN jag bryyyr mig inte om varför det ska vara en strävpelare för svaga väggar medans tunga VÄGGAR SKA HA TUNNVALV?!?!?? nä, fy, men det ingår, allt kan inte vara skräddarsytt för en själv! Sådanna frågor kanske kommer på miljonerfrågan på Postkådsmiljonären, och DÅ kan jag de! Tadaa!


Aja... i förra helgen var jag hemma iallfall och det var såå KUL! Jag och Robert spelade Alias som jag köpte i Skåne förra året och drack rödvin! Kanon! Sen drog vi och mötte upp Roberts kompis på Grönborgs för att se Jordskalv live! Dom var grymma! Dock inget jag lyssnar på till vardags men när det är live... då JÄVLAR! Då är nästan allt bra! T.o.m robban gillade det! Sedan hade vi djupa roliga samtal medans vi gick genom kyrkogården påväg hem! Och jag har dessutom märkt att det är vääldigt varierande väder i Stockholm! Vaknar till vinter, går hem när det är vår och morgondagen är (tidig)sommar?! Och sen regnar det.. Svårt hur man ska klä sig... Förra vecka ngick jag och Josse på stan på Södermalm, hittade ett blommtak! Hur FINT VAR INTE DET?! plus, gick vi in till Stockholm största samling av Lisa Larsson! Mathias ringde också och frågade om jag ville följa med han och killarna på Tekniska museet, absolut! Blev bjuden på middag t.o.m! JA! det var mian två veckar, nu ska jag ta det JÄVLIGT lugnt! Herrå!

Likes

Comments