IgÄr var det en dag i kÀrlekens tecken. Jag och Dea fick Àran att agera vÀrdpar.

Tack mina fina Àlskade vÀnner för att vi fick vara med och njuta ev er dag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag hoppas pĂ„ ett Ă„r med KÄRLEK.

Mindre girighet, mindre hemskheter och en ljusare vÀrld.

Likes

Comments

FörlossningsberÀttelse 1.

DÄ tÀnkte jag att det var dags att presentera min förlossning för er.
SÄhÀr tre mÄnader senare. Jag kommer att skriva i tre delar för att jag ska orka skriva allt.

Min graviditet kan vi börja med lite kort, jag hade en tuff graviditet. Inte sÀrskilt jobbig fysiskt till en början med psykiskt. Jag mÄdde verkligen hemskt, kÀnde verkligen inte igen mig sjÀlv och började ifrÄgasÀtta saker frÄn min barndom och hur jag skulle bli som förÀlder. Jag tappade orken och kÀnde att allt jag tog mig för inte var roligt eller var extremt jobbigt.
I slutet pÄ graviditeten sÄ började jag Àven svullna upp. Jag gick mellan vecka 35 och 36 upp 6kg, och blodtrycket flög ivÀg.
Jag fick hem urinstickor som jag skulle ta hemma varje dag för att hela tiden ha koll sÄ det inte skulle utvecklas en havandeskapsförgiftning och det hÀr började v34. Varannan dag ungefÀr var jag inne pÄ förlossningen för att ta blodprov och blodtryck för att se sÄ min kropp mÄdde som den skulle. Men blodtrycket steg och det var allmÀnt pÄfrestande att fara in och ut pÄ förlossningen för prover var och varannan dag. SÄ den 9 augusti pÄ mitt barnmorskebesök sÄg min bm hur trött och sliten jag var och frÄgade om jag ville trÀffa en lÀkare för bedömning om en eventuell igÄngsÀttning.

JA TACK!

Jag fick en tid redan samma dag och fick trÀffa en lÀkare som var vÀldigt rakt pÄ sak. (För övrigt var han tvÄ timmar sen till min tid haha, dÀr satt jag svettig som den flÄsande Äsna jag kÀnde mig som och bet upp mina naglar pÄ grund av nervositet). Men som sagt rakt pÄ sak... han kollade lÀget "down town" och sÀger lovande att det Àr öppet ca 3 cm. Sen tar han ett rejÀlt tag, (jag trodde jag skulle dö, googla hinnsvepning om ni inte har koll pÄ vad det Àr!)
Men helvete satans jÀvlar vad ont det gjorde och jag blev extremt chockad. Han avslutade utan att sÀga ett ljud, jag satte mig pÄ sniskan (det var inte sÄ att den dÀr smÀrtan som han precis skapat försvann direkt) pÄ stolen igen och dÄ berÀttar han att han precis gjort en hinnsvepning (jo jag tackar!!!!!!) Han sÀger Àven att sÀtter inte förlossningen igÄng av sig sjÀlv innan torsdag klockan 10.00 sÄ Àr vi vÀlkommen till förlossningen för en bedömning av igÄngsÀttning.

Lite smÄtt panik uppstod ju i mig kan man sÀga. Jag hade förestÀllt mig att nej jag kanske inte behöver gÄ över tiden, jag fÄr sÀkert en igÄngsÀttning pÄ mitt BF datum (27/8) inte 11/8.
Satte mig i bilen och ringde Dea givetvis, han tog ledigt torsdagen direkt och vi fick en dag att förbereda oss pÄ.
Den dagen kommer jag knappt ihÄg mer Àn att en nÀra vÀn var hÀr med frukost och vi pratade om förvÀntningar bland annat.

Torsdagen var kommen, fick trÀffa en underbar lÀkare i undersökningsrummet pÄ förlossningen. Hon informerade om att sannolikheten var vÀldigt liten att det blir en igÄngsÀttning eftersom att jag Àr förstföderska och inte kÀnt en enda förvÀrk sÄ förmodligen Àr jag inte sÀrkilt mogen för en förlossning tvÄ och en halv vecka innan berÀknat datum.
Aja det Àr som det Àr sa vi (Dea & jag) till varandra nÀr vi fick en liten stund sjÀlva nÀr lÀkaren hÀmtade ultraljudsmaskinen.

Dem gjorde ett ultraljud, tog CTG och Àven blodtryck (som fortfarande var pÄ tok för högt). Sen kom vi till undersökningen som visade att jag var öppen 4cm och det var vad som behövdes för att dem skulle starta igÄng förlossningen.

SÄ vi fick vÄrat rum, rum 5...


Likes

Comments

Jaha det dĂ€r med sömn blev det inte mycket av, vĂ„rat lilla hjĂ€rta Ă€r sĂ„ snorig och förmodligen vĂ€ldigt övertrött! ❀

Likes

Comments

AlltsÄ barnet Àr sÄ förkylt, jag tror vi Àr inne pÄ 4:e dygnet med snor och slem. Hon krÀks till och med massa slem! IgÄr sov barnet 22 utav dem 24 timmarna ett dygn har. Idag har hon varit lite mera med iallafall.

Nu sitter vi och spelar Bingolotto, hoppas natten blir bra för jag Àr helt slut!
Vi har hittat vĂ€rldens bĂ€sta (kortvariga) lösning pĂ„ förkylning hos lillan iallafall "Physiomer" halleluja, den hjĂ€lper vĂ„ran lilla Donna att sova iallafall! ❀

Likes

Comments

Som i de flesta hushÄllen i Sverige sÄ kör vi en taco-kvÀll med ett glas riktigt gott vin till som vi fick av mamma och Roger. En riktig myskvÀll med tÀnda ljus och pantern som spelar pÄ tv:n vÄr kÀra vÀn Tex hÄller nollan Àn sÄ lÀnge.VĂ„ran lilla taco ❀

Likes

Comments

Dagen startade med en panikslagen tjej hÀr hemma. Hon hade sÄ ont i magen och var sÄ ledsen. Det var alltsÄ första gÄngen jag inte kunde trösta henne. Allvarligt sÄ gick jag sönder inuti, panik och svett som rann i pannan.
Tur det gÄr över, nu tvÄ timmar senare har hon somnat pÄ mitt bröst under tÀcket som vi flyttat ut pÄ soffan dÀr vi har myst ner oss framför Nyhetsmorgon.

Lilla pluttan.

Sen till en annan sak, alltsÄ vÄrt BVC hÀr ute pÄ vischan, ska man skratta eller grÄta. Fördelen med att bo i stan Àr att du kan byta BVC sköterska om du inte Àr nöjd. HÀr ute Àr det lite en "bita i kudden" situation. Man fÄr helt enkelt ta det som bjuds. Funderar flera gÄnger i veckan pÄ att byta till stan och köra 8-10 mil fram och tillbaka för att vara nöjd.

Det Àr flummigt, man fÄr googla förslag pÄ vad man kan göra Ät vissa saker och sen frÄga om förslaget för att dubbelkolla. StÀller man frÄgor till damen sÄ fÄr jag aldrig ett svar, mer hmm jaaaa neeee joooo. Jaha?
Sen att det ena besöket sÀgs en sak och andra besöket sÄ fÄr vi rÄdet att göra det hon absolut inte rekommenderade förra gÄngen?

Men höjden av ilska kom fram nÀr hon sitter och diskuterar Lykkes "problem" med andra patienter?
Har inte BVC tystnadsplikt?

Blir fan tokig.

Aja det var allt frÄn den hÀr morgonen.

Likes

Comments

Tillbaka till diskussionen om hÄret.

Ja det blev helt enkelt en fÀrgning, kastanj som den sÄ fint hette.

KÀnns frÀscht (alltsÄ ordet frÀscht?) faktiskt. Jag Àr helt okej nöjd, en fÀrgning till sen kanske fÀrgen sitter kvar ocksÄ, börjar redan nu lysa igenom frÄn det blonda.

Likes

Comments

SÄ hÀr tycker vi om att pappan i huset Àr bortrest.

Likes

Comments