Header
YouTube
lunedetscampingkarlskoga

http://lunedet1.tictail.com/product/fototavla-flaskor-i-f%C3%B6nster-30x40-med-svart-ram-samt-parspartou

premiär på marias foton i webshopen, som skall visas i Lunedet den 26 nov kod premiär för 20% rabatt.

Likes

Comments

Recept

1 skiva getost på 1 skiva bröd, stek med fördel brödet i lite smör innan på båda sidor för bästa smak och frasighet, lägg på getosten och gratinera i ugn ca 10 min 220gr. Ta någon god sallad du gillar, lyxa till det med soltorkade tomater och oliver. strö pinjenötter eller walnötter över, samt ringla honung över toasten. mums.

Likes

Comments

Varmrökt lax är en av de populäraste rätterna på vårt julbord och inte alls så svårt att göra själv hemma, men man behöver ha en vanlig kolgrill med lock och gärna en sådan med temp mätare inbyggd, så man kan hplla lite koll på temperaturen. Rökspån behövs och finns numera i de flesta välsorterade mataffärer. För bästa resultat bör man lägga rökspånen i vatten dagen innan så de blir riktigt blöta samt salta laxen dagen innan så vätskan drar ur. Räcker att strö över lite vanligt salt ca 2 msk.

Recept

Tänd grillen, när kolen är vit, drar du all kål till en sida av grillen och lägger på de uppblötta räkspånen, täpp igen alla draghål på grillen.

Börja med att skölj av laxen och torka torr.

Laxsida med skinnet kvar, urbenad funkar bra med en vanlig tång att dra ur mitt benen, dra med fingret över laxsidan i motsatt riktning så känner man dom lätt.

Färsk vitlök

Färsk basilika 1 kruka

Grovmalen svartpeppar. 1msk

Olivolja. ca 2 msk

pressa vitlök efter tycke och smak men ca 4 st stora klyftor

hacka basilikan fint

Gnid in laxen med basilikan vitlöken, svartpeppar och olivolja.

lägg laxsidan på en bit folie, för att lätt kunna ta bort den från grillen annars fastnar den på gallret.

lägg in i den klara grillen temperaturen skall vara ca 70-80 gr. ca 1 timme och en kvart, men det varierar väldigt beroende på storlek på grill samt storlek på lax, så man får ha lite koll o känna själv.

obs laxen skall inte ligga över kolen utan bredvid.

Har ni tillgång till en så kan man med fördel lägga in det med på kolen, men den ska vara blötlagd, annars brinner den bara upp och ger ingen smak.

Det här är en perfekt rätt om man har många gäster på middag och kan förberedas innan gästerna kommer.

Lycka till!

Likes

Comments

Ikväll ska vi träffas för att planera en fortsättning av countryfestivalen i Lunedet, hur vi ska lägga upp det, nästa års artistutbud, datum , ändringar osv. Vi får se om vi kommer fram till någon bra lösning. Så håll utkik vi kanske till och med bestämmer datum ikväll. - så då gäller det att va med och boka campingplats o stugor... :) Gå gärna in och kommentera med förslag på datum o artister mm

Likes

Comments

Italiensk maräng

600gr ströcocker

180gr vatten

300 gr äggvita

koka socker och vatten till 121grader.

Strila det över äggvitan under max vispning i maskin

Vispa på max i någon minut dra sedan ner hastigheten och låt den vispas tills den svalnat av.

Spritsa önskad form grädda i ugn 120 grader ca 2 timmar.

om de ska fyllas, pensla smält choklad i marängen , så den inte blöts upp-

Lemoncurd:

300gr citronpure

250 gr strösocker

600 gr ägg

300 gr socker

4 st gelatinblad

400gr smör.

Blötlägg gelatinen i kallt vatten.koka upp citronpuren med 250 gr socker- smält ner gelantinen i detta.Blanda äggen och 300gr socker, vispa ihop dessa 2 blandningari en gryta och värm till första kokbubblan. häll över i en bunke och plasta mot ytan, låt stå i kylen och svalna. mixa därefter i smöret i smeten.

Likes

Comments