Sådärja!
Idag fick jag första testosprutan, Nebido. Jag kan erkänna att jag var nervös, men det var mest för jag var så ovetandes, att jag inte visste hur det skulle kännas eller hur det hela gick till liksom.
Men jag kom till vårdcentralen och hade då med mig injektionsvätskan och ett brev från läkaren på Karolinska där det stod hur sprutan skulle ges. Den skulle ges i ena skinkan i muskeln så det var en ganska lång nål eftersom den skulle stickas in så pass långt. Själva sticket gjorde lite ont men det släppte fort. Vätskan skulle ges långsamt vilket då gjorde att det tog några minuter. När vätskan trycktes in som var en ganska tjock och seg vätska så spände det ganska mycket ner i benet. Efteråt fortsatte det att spänna och gjorde även ont på stället där sprutan gavs och gjorde även ont när jag gick eller rörde mig. Men nu några timmar senare känns det inte så mycket mer.
Skönt att det äntligen är gjort!
Nu är jag förväntansfull på hur jag kommer förändras. Jag kommer börja gymma för att få det bästa resultatet med musklerna som jag vill ha det.
Läkaren sa att UTAN träning så kommer muskelmassan att öka på ca en månad ca 5kg och MED träning ca 10kg.
Nästa spruta ska jag få den 8 november och därefter kommer jag att få en spruta var 10:e vecka framöver.
Nästa som händer nu är att jag ska till Stockholm den 25 oktober och då är det besök hos psykolog.
Har ni frågor så tveka inte att ställa dom! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En nervös måndagsförmiddag börja med att jag fick sällskap av min lillasyster och vår kompis till Stockholm och vi tog ett tidigt tåg så vi kunde vara i stan innan mitt läkarbesök.
Vi var framme i Stockholm 9.45 och åt en nyttig frukost på donken :P
Sedan gav vi oss ut på stan. Vi försökte leta upp en butik som jag inte lyckades med förra gången jag var där men efter väldigt långt letandes så fick vi till slut reda på att butiken stängt ner.. vår vanliga tur :)
Jag var väldigt nervös inför detta läkarbesöket pga att jag skulle få reda på mina blodprover jag hade lämnat inför besöket. Det kändes som att det verkligen var Nu det gällde. Vi åt sedan lunch på taco bar men jag hade så ont i magen av nervositet så jag åt inte sådär jätte mycket.

Vi kom till Anova och satte oss i väntrummet. Jag var som sagt väldigt nervös.
Jag blev inkallad och fick snabbt reda på att mina blodprover såg bra ut! Skönt! Sedan berättade han lite om vad som kommer att hända med testosteron och att man kan få det på två olika sätt. Antingen får man det med en spruta eller så får man det i gel form. Jag valde spruta för det känns bäst på nåt sätt att veta att det kommer in i kroppen liksom.
Han berätta att musklerna börjar växa redan från dag 1 när man fått teston. Utan träning så kommer man få ca 5kg muskelmassa på ca en månad, med träning ca 10kg vilket känns bra. Det är något som jag verkligen vill ha.
Rösten kommer ändras och bli mörkare men det tar sin lilla tid :)
Han skrev ut recept på testosteron och det kändes väldigt bra.
Efter läkaren så begav vi oss till stan igen till tåget hem skulle gå.
En nervös men en bra dag!
Nu väntar följande: i tisdags var jag på Apoteket och hämta ut Nebido (testosteron). Man får bara själva vätskan som man sen ska ta med sig till vårdcentralen där man får sprutan då man inte får lov att ta den hemma själv.
Jag ringde vårdcentralen i tisdags med och den tidigaste tiden var på måndag 26/9. Så då får jag min första testospruta.
Den 25 oktober ska jag till Stockholm igen för att träffa psykologen för en liten uppföljning efter första sprutan.
I början av november ska jag ta nya blodprover för att se hur min kropp tar emot testosteronet. I årsskiftet ska jag träffa läkaren igen som jag träffa i måndags för en liten uppföljning där med. Det är många besök men jag tycker det är bra att dom följer upp och har koll.

Jag kommer att uppdatera med jämna mellanrum så att ni får se förändringen :) Jag kommer kanske att göra videos och lägga upp på youtube OM det finns intresse från er att jag ska göra det :)

Likes

Comments

Tjabba!

Igår, fredag, var jag i Stockholm på mitt sista möte i min utredning.
Då träffa jag min överläkare som berätta att han igår satte min diagnos på mig. Diagnosen heter transsexuell och det måste man få för att kunna få behandling. Låter knas men så är det.
Så nästa steg är att min överläkare igår remittera mig till den läkare som ska ge mig hormonbehandling, testosteron, det får man med sprutor. Innan dess så ska blodprov lämnas för att se så allt är okej.
Min behandling kommer att påbörjas i Stockholm sen kommer den förmodligen att fortsätta här hemma i Skåne.
Så nu är det bara att vänta på kallelse för behandling.

Det känns bra och det ska bli spännande att se min förändring :)

/L

Likes

Comments

Tjaa!
Nu var det väldigt längesen som jag gjorde ett inlägg här men det har varit lite som hänt så därför har jag inte tagit mig tiden att skriva.
Men jag ska försöka berätta så mycket jag kommer ihåg om vad som hänt sen sist.

Jag har varit i Stockholm på 3 möten till i utredningen. Jag går inte in på detaljer från varje möte för då blir det ett väldigt långt inlägg. Jag har träffat kurator och psykolog på dessa möten. Dom har gått in på djupet i mitt liv och vi har pratat om allt sen jag var liten och fram till nu, om hur jag tycker och tänker om mig själv, hur jag tycker min barndom har varit, hur det varit i skolan osv. Det gick bra på alla 3 mötena och dom tyckte jag verka väldigt klar med vad jag ville ;)
Så nu har jag fått min nästa läkartid som är den 12 augusti och då ska jag träffa överläkaren igen som jag träffa på första mötet. Det är han som man börjar att träffa och som man sen avslutar med att träffa igen. Sedan ska alla som jag pratat med prata med varandra och förhoppningsvis komma fram till att jag får diagnosen.
Så som jag känner just nu så känns det väldigt bra. Jag hoppas att allt går hela vägen och att jag snart kan få börja med testo :)

Ha det bra! :)

Likes

Comments

Blev en långpromenad efter jobbet idag. Man får passa på att ta vara på det fina vårvädret. Blev ett par bilder med ;)
Den 27 april är det dax för mitt nästa möte i Stockholm :)

Likes

Comments

När man lever med att man känner sig född i fel kropp så finns det väldigt många saker som är jobbiga.

T.ex. Att bada - det har jag aldrig gjort, förutom i skolan där man var tvungen. Jag har alltid sagt att jag inte tycker om att bada och att det är av den anledningen som jag inte gör det. Jag kommer inte bada förrän den dagen då jag kan ta av mig tröjan och bara hoppa i med badshorts. För det är det som är jag.

Duscha - ja det gör man ju ensam och ingen ser en, men att sedan sätta på sig alla kläder för att kunna gå ut från duschen är inte det jag vill göra. Bara att slänga på sig brallor och gå ut, vilken befrielse bara det kommer att vara.

P-piller - en räddare. Den så kallade "lingonveckan" har varit det absolut jobbigaste. Det äcklar mig nåt så fruktansvärt mycket. Jag sitter upp och sover, sjukanmält mig från jobb för jag inte vill gå ut, röra mig begränsat och tycka att jag själv är äcklig. Börja med P-piller för att få stopp på det och det var underbart!

Kläder - innan jag visste att binder fanns använde jag en för liten sport bh för att ha den trängsta som möjligt att trycka in skiten och göra det platt. Men sen upptäckte jag binder som är till för att göra det just platt. Wow!
Innan så använde jag tjocktröja på sommaren för jag inte ville visa något. Jag skämdes. Alla fråga mig hela tiden "är du inte varm?" Jag svara nej annars hade man fått till svar tillbaka att man skulle ta av sig tröjan. Men jag svettades som en gris och var super varm, men hellre det än att visa något på min kropp som jag inte ens själv vill se. Men sommaren 2015 - första sommaren utan tjocktröja, det var väldigt skönt ska ni veta!

Nu har ni fått veta några saker om hur jag känner. Varför jag vill genomgå en könskorrigering. Jag längtar till jag får min första testo spruta och får genomgå min bröstoperation så jag kan börja leva det liv jag alltid velat leva.

/Lukaz

Likes

Comments

Halloj!
Nu har jag varit på mitt första läkarbesök och min utredning är nu startad.
I torsdags den 18/2 tog jag, min älskade lillasyster och vår fina vän tåget till Stockholm. Vi var framme vid 12.30 tiden och skulle då försöka hitta till hotellet vi skulle checka in på. Vi fixa det faktiskt ganska smidigt och tog oss fram till hotellet utan konstigheter. Rummet var färdigt och vi kunde checka in där vi lämna vår packning för att genast ge oss ut i storstaden, vi börja med att åka till Mall Of Scandinavia. Riktigt häftigt köpcentrum! Vi shoppa lite där innan vi begav oss in till staden och NK. Sedan åt vi på Taco Bar och sen begav vi oss tillbaka till hotellet.
Dagen efter, fredag 19/2. Då var det dags för mitt läkarbesök. Jag var nervös men det var mest för jag skulle till sjukhus vilket jag inte gillar. Jag åkte dit med taxi och Piff och Puff (lillsyrran och kompisen) åkte ner på stan under tiden.
Hos läkaren fick jag svara på lite olika frågor, min barndom, varför jag vill genomgå detta, hur jag vet att jag vill detta, hur jag ser på framtiden osv.
Det kändes bra och han såg inga hinder med att jag inte skulle få påbörja någon behandling. Jag kommer att åka dit på fler möten där jag kommer att träffa några andra personer så som kurator osv. Utredningen tar upp till ett år men det kunde också gå snabbare vilket jag hoppas på såklart!
Vi var ute på stan ett tag till innan vi skulle bege oss hem. Under två dagar lyckades vi med att vi inte visste vart vi var och hur vi kom tillbaka till hotellet, vi hitta inte från T-Centralen till Stockholm C och nu kommer alla stockholmare att skratta, det låg bredvid..det var mycket skratt, shopping, jag faila ett prank, vi åt skräpmat och bara hade det roligt! Vill göra detta fler gånger när jag ska dit!
Tack för ni ville följa med mig till Sthlm, har haft två helt underbara dagar där. Hoppas ni vill följa med dit fler gånger.
Ha det bra. L

Likes

Comments

Hej!
Nu börjar det hända grejer!
I tisdags fick jag äntligen efter 8 månaders väntan min första kallelse till Karolinska i Stockholm.
Jag ska vara där den 19 februari. Är så glad!
Jag tänkte åka upp dagen innan, 18 feb och har då med mig min kära lillsyrra. Incheckning på hotell sen spendera hela torsdagen på stan är det tänkt. Dagen efter ska jag alltså på första läkarbesöket. Efter det blir det KANSKE en liten runda på stan innan vi sätter oss på tåget igen mot Skåneland, vi får se vad vi hinner med tiden. Skönt att ha sällskap med sig till storstaden :)
Som jag har längtat efter detta! :)
Jag kommer uppdatera om allt och ni kommer få följa med mig på min resa här på bloggen, Facebook, instagram och snapchat :)
Ha det bra! L

Likes

Comments

Tja! Fortfarande är det bara en massa väntan på en kallelse... Ytterligare 4-6 månader. Uppdaterar så fort jag vet mer :)
Ha det bra! L

Likes

Comments

Hej!
Mitt namn just nu är Ellinor (kallas Elli). Här kommer ni att få följa min resa till att bli efterlängtade Lukaz.
Jag har så länge jag kan minnas känt att jag är född i fel kropp. Jag startar denna blogg i hopp om att hjälpa andra som känner samma som jag.
För ett tag sedan var jag hos psykologen där man måste börja först. Dom i sin tur har skickat en remiss till Könsidentitetsmottagningen i Lund. Det är 6 månaders väntetid dit, men idag är det 70 dagar kvar till dom 6 månaders har gått.
Så just nu är det bara en massa väntan.
Är det något ni undrar över så tveka inte att fråga.
Ha det bra.
Luke

Likes

Comments