Ciao ragazzi!


Nu kommer inlägget om AFS-lägret (aningen sent) i Monopoli äntligen ut. Jag har hunnit vara här i ett dygn nu och är redan helt kär. Vi bor på ett grymt hotell med pool, 100 meter till havet och grym mat.

Gårdagen började med att jag vaknade, packade och gjorde mig iordning. Sen gick jag till stationen för att möta upp alla andra och det var redan typ 90 personer där, alla från Puglia. Tillsammans åkte vi buss till Monopoli vilket tog typ 40 minuter och sen drog allt igång. Vi åt lunch, hade "lektioner" som typ lekar och för att lära känna varandra bättre. Det var sjukt kul och mycket uppskattat istället för att gå till skolan i Bari på tråkiga lektioner. Hittills har jag lärt känna flera nya personer från olika delar av världen och det är så grymt coolt att höra hur det är i deras länder och alla skillnader som finns. Dagen avslutades med en "fest" där de satte på massa spansk musik så alla var glada och dansade.

Idag har lekt lite mera, pratat om hur skolan och familjen är och snart ska vi ha intervjuer med voluntärerna i Intercultura för att berätta om vår vardag. Tyvärr blev jag vald i en grupp som ska ha intervjuerna på enbart Italienska så får väl hoppas att allt går bra haha.

Resten av dagarna kommer vi leka massor, bada och bara njuta och ha kul med allihopa så jag tror verkligen att det kommer bli ett läger jag kommer komma ihåg under en lååång tid. I slutet av lägret kommer jag skriva ett inlägg för att berätta om allt vi gjort men det kommer förmodligen upp på Måndag/Tisdag!

Arrivederci 😁

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ciao a tutti,

Idag är det precis en månad sen jag lämnade tryggheten i Sverige bakom mig och satte mig på planet till Italien. Det känns konstigt att säga att det var en månad sedan, tiden har gått fort men ändå väldigt långsamt på något sätt. Kompisar och familjen känns som jag har känt i evigheter, men ändå känns det som igår när jag stod där på flygplatsen och sade hejdå till min familj och Diletta. Trots några enstaka breakdowns så har månaden ändå varit väldigt bra med många positiva saker!

Bilder från flygplatsen, omöjligt att inte direkt få grov hemlängtan när jag ser dessa 💔


Den här veckan har det inte hänt så mycket här i Bari, mycket pågrund att jag varit sjuk i 3 dagar. Det blev att gå till skolan som vanligt, gymma när jag var frisk och resten av tiden bara chilla. Nu i helgen har det varit samma sak förutom på kvällarna då jag gått ut med kompisar från klassen samt min värdbrorsa vilket är grymt kul. Märker direkt hur jag blir mer och mer säker att prata italienska när jag går ut med den här gruppen då alla är så himla snälla och inbjudande! Vi är runt 10-15 personer som hänger runt i grupp och oftast är det inget planerat utan vi bara chillar runt centrum där det samlas mycket ungdomar. Den här helgen var dock annorlunda då vi firade Tobias födelsedag på fredagen och gick på en gratiskonsert igår. Musiken var lite b men allt runt omkring var sjukt roligt så nöjd blev jag iallafall haha.

I veckan som kommer är det en hel del planerat, bland annat ett AFS-möte och ett läger för alla utbytesstudenter i Puglia-Lecce området så det ser jag verkligen fram emot. Ska försöka få till ett enskilt inlägg om det nu i veckan men jag lovar inget 😅.


Until next time, ciao!

Likes

Comments

Ciao a tutti!

Nu har äntligen skolan dragit igång och jag har hunnit gå en hel vecka på 'Liceo Scientifico E. Fermi'. Det är en skola med bara naturinrikting vilket betyder att man har kemi, fysik, biologi och matte nästan varje dag vilket kanske inte är jättekul men jag får väl anpassa mig. Hur-som-helst, veckan har varit rolig men samtidigt väldigt tuff. Att komma in i en helt ny klass där man varken kan språket eller det som undervisas är grymt påfrestande även fast jag inte gör så mycket på lektionerna, sitter mest bara och försöker översätta det som läraren säger. Oftast utan att lyckas, haha. Klassen som jag hamnade i är dock extremt skön och alla är jättesociala och trevliga mot mig vilket verkligen underlättar. Det kändes bra så fort jag gick in i klassrummet och de flesta vågade sig fram för att prata direkt haha.

Själva skolan är en av de finare i Bari och har många duktiga lärare, dock är de ganska stränga. Byggnaden är stor och ganska modern för att vara en italiensk skola och har drygt 1300 elever. Även fast jag är en i mängden så märker jag verkligen hur folk stirrar när man går förbi de i korridoren, är förmodligen den enda blonda personen på skolan ahaha.


Alltså så funkar skolan bra, familjen likaså, har kommit igång med gymmet och har fått en hel del kompisar men det är fortfarande inte helt lätt med all hemlängtan. Oftast kommer det när jag inte har så mycket att göra, och då är det sjukt jobbigt, men måste bara tänka positivt och kämpa på. Nu i helgen blir det en hel del gym, lite plugg och sushi med några personer i klassen idag!


I fortsättningen lovar jag att uppdatera bättre än vad jag gjort hittills, har varit en hel del grejer på gång så det blir svårt att uppdatera..

Ciaooo

Likes

Comments

Hej allihopa! Äntligen är det dags för mig att börja uppdatera här om allt som händer på mitt utbytesår i Bari, Italien! Den första veckan har inte varit särskilt intensiv men ändå tagit en hel del på krafterna. Att vänja sig vid en ny familj, nytt boende, nytt språk och en helt ny stad är ju inte helt lätt, haha. Jag börjar med att berätta lite om familjen som jag kommer att bo hos. I lägenheten som ligger i centrala Bari bor mamman Irene, pappan Alberto, dottern Fabrizia samt sonen Giorgio. Alberto och Irene har även en äldre dotter, Alice, som bor och jobbar i Parma, så henne kommer jag förmodligen bara träffa ett par gånger under året. Mitt första intryck av familjen var att de var lite stränga, men det gick snabbt över så fort jag fick sitta ner och prata med de. De var väldigt pratglada så fort de fick syn på mig utanför bussen vid mötesplatsen och vi fortsatte att prata under hela bilresan hem. Väl hemma blev det lite stelare, det kändes konstigt att kliva in i lägenheten som jag skulle dela med familjen i ett helt år men jag har ett eget rum och resten av lägenheten är stor och med öppna ytor så det kändes bra ganska snabbt. Jag blev tidigt ganska nära värdbrorsan Giorgio som direkt visade sig vara en väldigt schysst kille, så vi hänger en hel del. Han är 1 år yngre än mig men går i skolan med folk i min ålder så vi kommer därför gå i samma klass, vilket känns bra. För övrigt har den första veckan varit väldigt bra med en del utekvällar, nya vänner och en dag vid havet. Det känns som att det här året kommer bli riktigt bra!!

Det blev ett väldigt långt första inlägg, men det var ändå svårt att få med allt från hela veckan, haha. Under kommer lite bilder som jag tagit,

Ciao!

Likes

Comments