View tracker

Tog mig iväg affärn för att köpa det som fattades.
Glad i hågen började jag fixa kvällsgottat. Efter friteringen och provsmakningen är jag riktigt besviken. Smakade precis som omelett. Trist! Ska testa göra med en lagrad ost framöver och utan räka, för att se om smaken blir annorlunda.

Hur som helst, bra kvällsgotta när man inte är tok hungrig och bara vill ha något litet.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dagens sena lunch;
Ägg med majonäs
Kall baconröra
Fröknäcke (ej helt LCHF)

Går att improvisera rejält på baconröran. Jag tog det jag hade hemma helt enkelt.

1 pkt bacon (knaperstek, låt svalna)
1/2 rödlök, finhackad.
Creme fraiche
Majonäs
Cayennepeppar
Salt ifall det behövs.
Rör ihop. Lättsamt och GOTT!

Likes

Comments

View tracker

Känner mig totalt förvirrad.
Jag letar efter recept och läser artiklar hit och dit men hittar såå himla mycket gott, att jag inte vet vart jag ska börja.
Såg en helt fantastisk smörgåstårta, LCHF, som jag bara måste testa. Men att göra en smörgåstårta som enligt recept ska räcka till 8+ personer känns lite väl. Kanske ska dra ihop tjejerna och låta dom vara testpersoner.
Frågan är hur det är med vin. Är det vitt eller rött som gäller? Som alltså är "godkänt" att dricka. Helst vill jag ju ha en kall bira men det vet jag går bort.
Får klura på den helt enkelt.

Blev så himla sugen på friterat, tyvärr funkar ju inte den vanliga frityrsmeten jag brukar använda mig av. Hittade däremot ett recept på ostbollar med räkor i. Alltså, ost är gott och räkor är gott, kan inte bli annat än bra. Får se om jag orkar röra mig till affärn så ska jag testa det idag.

Förutom 56 kilo, vad har ni för tips då?

Likes

Comments

Langos

2 ägg
2 MSK majonäs
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 250 grader.
Rör ihop ingredienserna. Klicka ut 2 stora eller 3-4 mindre klickar på ett bakplåtspapper. Strö över lite riven ost och sen in i ugnen ca 8 min.

Servera med det ni gillar. Jag tog creme fraiche, rödlök, svartpeppar, svart stenbitsrom.
Kan tänka mig att det är riktigt gott med räkor på också.

Likes

Comments

Det är alltid skrämmande att börja med något nytt.
Många frågar mig varför jag valt just LCHF. Tänkte skriva upp lite av mina "argument". Tänker mig att en dag då jag frågar mig varför jag började med det så kan jag själv gå tillbaka och kolla.

° Min magkatarr. För 10 år sedan blev den konstaterad och har klarat mig rätt bra under några år nu men senaste halvåret har det kommit tillbaka mer och mer och är ibland alldeles outhärdlig.

° Potatis är bland det bästa jag vet, i alla olika former. Men måste tyvärr sluta med det då jag börjat fått ont i magen av det. särskilt om jag äter annat i någon dag och äter sedan till middagen så är magvärk ett faktum.

° Mjöl gör mig uppsvälld. När jag varit " duktig" och hållt mig ifrån mjöl, har även den uppsvällda magen lagt sig.

° Jag får äta mat jag gillar! (Avokado, bacon, grädde, kött, Philadelphia, brieost m.m)

Några små punkter om varför!
Eftersom jag är nybörjare, så kommer jag inte äta strikt LCHF. Börjar att känna efter om detta passar mig och ser hur magen reagerar.

Jag är INTE ute efter att gå ner i vikt. Det vill jag klargöra, utan detta är för att jag ska må bra.

En börjar på något nytt. :-)

Likes

Comments