Igår kväll körde jag och Johanna ett markarbetspass med en massa bommar.

Övningen vi gjorde var superrolig, vi la ut 17 travbommar i rad efter kortsidan och en bit upp på långsidan. Man påbörjade övningen rakt, gjorde en "hörnpassering", rakt fram och avslutade med "hörnpassering" en bild kommer längre ner ;)

Vi körde även en del upphöjda cavaletti bommar samt galoppbommar på volt. Leo blev verkligen superfin. Mjuk och loss i bogarna och jag fick ett riktigt fint tryck i honom samtidigt som han var mjuk och fin i handen. Jag avslutade passet med att rida honom lång och låg i formen i ett friskt tempo för att stretcha ut alla muskler.

Det ska bli riktigt spännande att se hur fin han kommer att vara idag 😃

2 bilder på en av övningarna.

Såhär fint trampade han på över bommarna 😃

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 150 Readers

Likes

Comments

I helgen var vi till Sundsvall på meeting. Detta var alltså vår sista tävling för säsongen. Vi startade på Lördagen en MSV A:1 och på Söndagen debuterade vi FEI Prix S:T George.

Lördag

På lördagen startade vi inte förens klockan var 17.20. Men eftersom att det var meeting och vi hade boxplats ville jag åka tidigare så att vi skulle hinna se Johanna som också var med och tävlade. Jag ville åka 10.30 senast 11.00. När klockan var cirka 10.45 var jag klar med allt och det var dags att lasta Leo. Leo är alltid super snäll att lasta så det är aldrig några problem. Han går alltid in i transporten direkt utan några som helst konstigheter. Men denna gång slog det slint någonstans så han ville inte gå på. Jag förstår verkligen inte varför han inte ville gå på men det var som om att han hade bestämt sig. Det tog cirka 40 minuter innan han var på?!? Väldigt märkligt då han inte var uppstressad eller så. Men nån gång måste väl Leo också få busa till det ;) Han gör ju aldrig något dumt annars. Som tur var så gjorde det inte så mycket att han inte ville gå på då vi hade så mycket tid över innan jag skulle rida.

När vi väl kom fram på tävlingsplatsen så skulle Johanna precis in på banan så vi hann även se hennes ritt. Jag lastade sedan ut Leo som var cool lugn ut ur transporten och gick en liten promenad.

Jag tog en rätt lång framridning så att jag fick tid på mig att riktigt jobba igenom honom. Han var ganska fin på framridningen, lite stel i högersidan så jag tog och arbetade igenom den tills han kändes mjuk och fin. Väl inne på banan var han superfin. Riktigt bra känsla i både trav och galopp delen. Några missar i galoppen fick vi men jag var verkligen supernöjd över ritten. Resultatet gjorde mig ännu mer nöjd. Vi fick 67,436% vilket ledde till en Vinst!

Super glad och nöjd åkte vi till Hotellet för att göra oss i ordning inför middag med ett gäng härliga människor som också var och tävlade i Sundsvall. Vi käkade på en Italiensk restaurang och sedan gick vi ut på stan en sväng.


Söndag

Denna dag startade med en härlig hotellfrukost, helt klart det bästa man kan starta en dag med. Jag startade inte förens klockan 15.16 så vi fick lite sovmorgon då det var några supersnälla människor som gav Leo frukost, vi åkte till Leo runt halv 10. Jag gick ut en liten promenad med honom och sedan kollade jag på en massa olika ekipage som red LA till MSV B. En himla massa fina hästar och duktiga ryttare.

Denna dagen debuterade jag alltså S:T George. Leo var lite stark på framridningen men det släppte efter lite skritt jobb innan vi gick in på banan. När vi kom in på banan var han verkligen superfin. Jag hade en riktigt fin känsla och allt bara flöt på tills i slutet på ena galoppslutan då Leo råkade få tungan över bettet och studsade till. Jag tappade då både stigbyglarna och tyglarna. Efter detta tappade jag trycket i Leo och han var väldigt av och på hela tiden. Detta gav rejäla missar så vi fick några 4or, en 3a och en 1a i protokollet. Detta drog då ned procenten rejält. Vi slutade dock ändå på 61.8% vilket var mer än vad jag trodde tack vare de grova missarna. Såklart var jag väldigt besviken efter ritten eftersom att Leo var så himla fin. Men det var inget som varken jag eller Leo kunde rå för, vilket är skönt att veta.

Men efter en liten stund hade det sjukt in och jag var ändå väldigt nöjd med vår insats. Och jag vet att vi har vad som krävs för att göra det ännu bättre.

Denna säsong har varit helt otrolig. Jag kommer inom kort att lägga ut ett inlägg om hela säsongen.
​Foto: Jennie Börs

Fotot är från en annan tävling

Likes

Comments

På lördag åker vi till Sundsvall på meeting, det är alltså 2 dagarstävling på sundsvalls fältrittklubb. Vi ska tävla både på Lördag och på Söndag, på lördag startar vi MSV A:1 och på söndag ska jag och Leo debutera FEI Prix ST George!! Ska bli riktigt spännande och kul. Vi har fortfarande en del bitar att träna extra på men ja känner ändå att det kan va kul att prova och avsluta säsongen med en debut.

Planen är alltså att denna tävling ska bli den sista för denna säsong, sedan drar vi igång vinterträningen inför nästa år. Att få avsluta säsongen med ett meeting i Sundsvall är helt perfekt. Meetingarna i Sundsvall är alltid superkul, vi är alltid ett härligt gäng som bor på hotell och går ut å käkar på kvällarna.

Det ska bli så himla roligt att få tävla och umgås med alla härliga människor man träffar på tävlingarna. Ser riktigt mycket fram emot denna helg :)


  • 203 Readers

Likes

Comments

I lördags var det KM i hoppning på klubben, jag och Leo var med och hoppade 90cm för skojs skull. Leo var verkligen superduktig!! Han hoppade på riktigt bra faktiskt. Vi fick dock tyvärr 1 nedslag men han skötte sig exemplariskt och vi fick väldigt bra distanser på alla hinder.

Mer hoppträning åt dressyrhästen helt enkelt!

Igår fick Elsa prova att rida Leo och det gjorde hon riktigt bra! Elsa är en liten tjej på 12 år som precis har fått sin första egna ponny. Hon är verkligen superduktig och jag tror att hon kommer gå långt i denna sport. Hon fick igår då hon red Leo för första gången göra galoppombyten vilket jag tror hon tyckte var superkul och häftigt. Leo är så himla snäll och duktig som läromästare så han lotsade runt Elsa riktigt fint.

Jag skrev I ett tidigare inlägg att jag skulle lägga ut lite bilder från förra tävlingen. Här kommer några 😁

De 7 första fotona har min kompis Amanda tagit.

Det sista fotot är taget av Jennie Börs. Henne kan ni följa både på Facebook och Instagram under namnet Jennieborsfotografi

  • 184 Readers

Likes

Comments

En förebild tror jag det är viktigt att ha. En som man kan följa, ta lärdomar av och inspireras utav. Det behöver inte bara vara en förebild, det kan även vara flera.

När jag var mindre så var det enbart hoppning som gällde för mig. Dressyren tyckte jag var så tråkig så jag ville bara hoppa hela hela tiden. Mina drömmar var då att få vara som roffe (Rolf-Göran Bengtsson) en riktig hoppryttare som får rida de stora mästerskapen. Roffe var verkligen min förebild, han hade fina hästar och är en riktig skicklig ryttare.

Jag tror att många barn från början tycker att hoppning är det roligaste med ridningen. Och det kan jag verkligen förstå, det är spännande och lite utmanande att hela tiden få bli bättre och kunna hoppa högre hinder. För mig var det i alla fall så, men med tiden då jag lärde mig rida mer och blev en bättre ryttare, lärde jag mig även att uppskatta dressyren mer. Ju mer jag lärde mig inom dressyren ju roligare blev det. Det blev så kul så att jag nästan helt och hållet tappade hoppningen.

I dag är det bara dressyr som gäller för mig. Självklart är det super kul att hoppa och såklart skulle jag även vilja ha en hopphäst om tid och ekonomi fanns för det. Dressyren är så himla häftig och rolig, när man verkligen känner sig ett med hästen och får prova på att göra de där häftiga sakerna som byten i vart annat språng, piruetter, trampa osv. Då känner man verkligen hur häftigt och roligt det är med dressyr.

Jag förstår de yngre som tycker att dressyr är tråkigt, för jag själv var en av de som tyckte det då jag var liten. Men om man ger det lite tid och liiite mer träning så blir det så himla himla kul då man "hajar" grejen ;)

Så åter till en förebild. Att skaffa sig en förebild och hämta inspiration utav är viktigt, i alla fall för mig. Det lärde mig att uppskatta dressyren mer och ge mig mer tålamod och tid för att lära mig mer inom den disciplinen. Vilket ledde till att jag blev en bättre ryttare.

Idag har jag många förebilder som jag följer dagligen via sociala medier, där jag hämtar och snappar upp olika ridövningar, knep och trix, för att bli bättre och för att kunna utvecklas mer. Även om det gäller hoppning som dressyr så följer jag ryttare från båda disciplinerna, på det sättet kan jag få mer kunskap och mer inspiration till att variera träningen.

  • 256 Readers

Likes

Comments

Ikväll stod det hoppning på schemat. Jag, Johanna och Elsa byggde en liten bana och körde ett hopp pass! Det är så himla roligt att hoppa och jag tror att även Leo tyckte att det var riktigt kul. Vi har bara hoppat någon enstaka gång han och jag, men tanken är nu att vi ska försöka träna hoppning lite mer regelbundet. Dels för att det blir lite variation i träningen och för att det är så himla kul.

Leo skulle behöva få mer tryck i sina språng, han kastar sig mer över och hoppar väldigt flackt. Jag skulle vilja få ett bättre tryck i galoppen och få honom att öppna upp sig mer. Med mer träning tror jag nog att han kommer kunna få lite bättre teknik.

På Lördag är det KM i hoppning på klubben, jag och Leo ska vara med för skojs skull. Det blir bara en bana på 70cm men vi är som sagt bara med för skojs skull. Kanske i framtiden att vi kan vara med på högre höjder, men innan vi gör det måste vi nog se till att träna lite mer hoppning mer regelbundet ;)

  • 279 Readers

Likes

Comments

För ett par veckor sedan var jag in på Charlies häst och hunds hemsida, jag såg där att de reade ut väldigt mycket saker till riktigt bra priser. De hade då en frack som jag länge velat haft till ett riktigt kanon pris. Denna frack ligger ute normalt sätt för 8.000kr. MEN charlies reade ut den för 1500kr!!! Helt sjukt billigt. Det bästa av allt var att det var precis min storlek som de hade kvar.

Idag bestämde jag mig för att köpa den, då jag såg att den fortfarande fanns kvar. Den är riktigt riktigt snygg och det är ju bara bra att ha 2 frackar.Märket är equline, så det är även ett riktigt bra märke på den.

Likes

Comments

Jobbade på Ica idag mellan 8-17. For till stallet direkt efter jobbet och kikade lite på hoppträningar! Satan vad jag blir hoppsugen då jag ser andra hoppa, det är ju så sjukt kul! I veckan ska jag hoppa Leo lite då vi ska vara med på KM i hoppning på lördag. Det passade bra att det var hoppträning så att man fick lite inspiration, dock väldigt tråkigt att jag jobbade. Annars hade jag också varit med och tränat.

Leo fick sig en välförtjänt vila idag efter gårdagens fina prestation 😃

Den 15/10 ska ungdomssektionen i vår klubb anordna en träningstävling i dressyr där all vinst går direkt till välgörenhet! Klasserna kommer att vara från LD till MSV C. Jag och Johanna anmälde oss till denna idag då vi tycker det är riktigt fint att man skänker vinsten till välgörenhet. Vi kommer att göra det lite extra spännande då vi ska byta häst med varandra 😅 jag kommer alltså starta Cornelis i MSV C som jag bara har ridit en gång tidigare, och Johanna ska starta Leo i MSV C. Även hon har bara ridit Leo en gång tidigare. Detta ska bli så spännande och roligt!

Imorgon blir det jobb och förhoppningsvis en liten tur ute i skogen som i fredags 🐴

Faida och Leo från fredagens uteritt 🐴

  • 318 Readers

Likes

Comments

Idag rullade vi med transporten till Sundsvall på tävling. Eftersom pappa åkte till Kreta idag och jag bara har vanligt B körkort, körde Madde oss. Så himla snällt av henne, tusen tusen tack!!

Vi startade en regional MSV A som dömdes av 3 domare, vilket räknas som kvalklass för att kvalificera sig vidare till nästa nivå. För att klara av kvalet behöver man få totalt minst 62%.

Min starttid idag var 15.58. Vi rullade från stallet strax efter 10 tiden och var framme i Sundsvall runt 13.30 tiden. Vi hade då gott om tid på oss. Jag ville ha cirka 50 minuters uppvärmning för att säkerställa att allt satt på plats. Hellre för mycket tid än för lite! Leo kändes riktigt, riktigt fin redan från början. Vi värmde först upp i både trav och galopp, sedan skrittade vi en hel del. När det var cirka 25-20 minuter kvar till start, plockade jag upp honom och började arbeta och hitta trycket. Vi gick igenom alla rörelser i programmet tills det kändes bra och sedan skrittade vi tills det var dags för mig att starta.

Vi kom in på banan och Det märks direkt på Leo att han tycker det är super kul! Så fort han såg domarna, dressyrstaketet och publiken, visste han direkt att det var dags att visa upp sig. Det märks så väl på honom att han gillar att tävla. Programmet kändes riktigt bra, jag hade en riktigt fin känsla i travdelen. Även galoppen kändes riktigt fin, tyvärr några små missar i en piruett och serien men i övrigt kändes han riktigt fin och jämn! Tyvärr hade domarna olika åsikter, vi fick 67% av en domare medans vi fick 62% av en annan.. MEN det totala resultatet blev 64.527% vilket gav oss en andra placering och kvalet!! 😃 vi var väldigt nära vinnaren som fick totalt 64.8%.

Att ta kvalet var målet för dagen, så det kändes riktigt roligt! Vi är nu alltså kvalad till att starta nationella MSV A, FEI Prix St George och Intermediaire 1 klasser! Samt även kvalad för att få starta lag SM nästa år 🙌🏼 (det saknas bara några lagmedlemmar) 😅 Men vetskapen om att vi får göra det känns svin kul. Ännu en dröm uppnåd tackvare min underbara häst!

Amanda följde även med och agerade hästskötare/fotograf! Tusen tack för hjälp och kort idag!

Jag kommer lägga ut lite bilder då jag har fått dom.

  • 445 Readers

Likes

Comments

I Onsdags och Torsdags fick jag vara vikarie som ridinstruktör på ridskolan. Det är så himla roligt men det är riktigt svårt då man inte är van det. Gruppen som jag hade i Onsdags hade dressyr. Dom var 7 stycken, för mig som så sällan håller i lektioner var det mycket att hålla koll på, samtidigt som jag ska försöka hinna hjälpa alla lika mycket på 45 minuter. Det är så lärorikt att hjälpa andra och det är riktigt kul, men riktigt svårt.

Gårdagens grupp hade hoppning. En lite mindre grupp, de fick träna på en bana med mycket övergångar och svängar för att få lydiga hästar. Lite lättare att hinna hjälpa alla då det var en mindre grupp.

Leo fick jogga i Onsdags, han joggade på riktigt fint. Igår red jag ett lite hårdare pass på honom. Det började rätt bra då jag joggade igång honom, men då jag skulle plocka upp honom och sätta mer tryck i honom blev han riktigt stark och stum i höger sidan. Jag fick jobba riktigt mycket för att få igenom honom och tillslut var det som om att en propp bara släppte. Han travade på riktigt riktigt fint med ett bra tryck. Han var mjuk som smör och väldigt lätt i handen. Han är så himla rolig att rida när man kommer till den där punkten då allt bara släpper och det bara flyter på. Men innan man kommer dit får man kämpa. Det är så svårt men så himla roligt då man känner ett resultat.

Vi tränade på med travslutor, piruetter samt bytesserien som det ligger i MSV A programmet. Från början var det kaos... Men då han väl släppte och fick bättre tryck i gångarterna gjorde han alla rörelser riktigt riktigt bra.

Idag ska vi jobba på med mer lösgörande arbete inför morgondagens tävling.


Foto: Elise Gulle

Besök hennes sida www.canonelise.weebly.com


Likes

Comments