Imorgon åker jag och Leo på tävling i ö-vik :D

Vi ska starta MSV B:5 och MSV A:1. Johanna åker också dit och ska tävla med Cornelis, kommer bli superkul. Alltid roligt då det är fler från stallet som åker på samma tävlingar.

Dagen består då alltså av förberedelser inför imorgon. Först tänkte jag rida Leo lite. Mest lösgörande arbete så att han blir mjuk och fin inför morgondagen. Jag tänkte även rida igenom några programdelar för att dubbelkolla så att det sitter. Sedan blir det till att duscha hästen och göra honom fin och sedan putsa upp alla saker.

Skåpet är i princip färdigpackat så det blir nog inte så jätte sen kväll i stallet. Vilket är skönt då vi ska kliva upp rätt tidigt imorgon. Vi tänkte åka från Stallet senast klockan 8. Innan vi åker tänkte jag knoppa och ta ut alla hästar. Vi har cirka 20 mil att åka så det tar ju en stund att åka till tävlingen. Men eftersom att Leo är så himla snäll att åka med så är det inga problem. Vi är vana att åka långt för träning och tävling här uppe i Jämtland ;)

Mina preliminära starttider är 12.30 och 13.30 så tävlingen kommer gå rätt fort, vilket också är skönt då vi inte behöver komma hem allt för sent.

För den som vill följa oss under tävlingsdagen så kan ni gå in på Equipe online. Tävlingsarrangören är Örnsköldsvikorten.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så är nu Leo tillbaka efter betet. Jag har honom uppstallad på ridskolan i Strömsund, vilket är väldigt lyxigt. För 1650kr i månaden har jag tillgång till ridhus alla dagar i veckan från cirka 20.00 till 16.00 dagen efter på vardagar och hela dagarna på helgdagar. Förutsatt att det inte är bokat till andra aktiviteter.

Det ingår även spån, in och utsläpp samt utfodringar alla vardagar. Jag själv har insläpp på privathästarna var 10e vardag på kvällen. Samt en stalljours dag på en helgdag cirka en dag varannan månad. Hästarna har även fina hagar med kompisar. Lyxigt va?

Att vara tillbaka efter betet tycker jag är superskönt och superkul. Vi har dessutom några nya hästar uppstallade på privatsidan i år och då blir det alltid lite extra roligt. Då man får lära känna nya människor och hästar.

Såklart är det alltid skönt att ha hästarna ute på bete då man slipper all stallskötsel och hästarna mår ju superbra, men man saknar alltid att ha fler kompisar att träna hästarna med och stallhänget är ju alltid kul! Det känns även som om att det blir lite mer struktur i ridningen och träningen.

Det är alltid skönt att få lite semester men det är lika skönt då den är slut och allvaret börjar igen tycker jag! Speciellt då det gäller hästarna :D

Likes

Comments

Ja vad mer kan man säga än WOW!! Jag är helt mållös och tror nog inte att jag har förstått detta ännu..

Jag och Leo debuterade MSV A i söndags. Det var alltså min första MSV A någonsin. Leo har ju gjort det tidigare så jag vet ju att han kan! Men att jag skulle göra detta såhär bra kunde jag nog aldrig tro.

Enda sedan jag började tävla i dressyr för cirka 6 år sedan så har man ju alltid sagt och tänkt "Tänk om man en dag får rida i frack". Egentligen kanske det inte är någon big deal men jag tror ändå att många tycker att det är en lite speciell känsla och kanske ett mål inom ridningen. För mig har det iallafall varit så. Jag har alltid haft detta som ett mål, att en dag få rida en MSV A och få rida i frack. I söndags gick detta mål av stapeln. Jag gjorde min debut i MSV A och inte vilken debut som helst. Vi red in på banan, hästen var så sjukt fin, vi gjorde vårt bästa och resultatet blev 69,487% och en vinst!!!! Detta var alltså vår debut och jag är så himla stolt över den. Jag kände själv att jag verkligen red och att jag verkligen planerade varje rörelse under ritten.

Leo fick vila cirka 2 veckor under sommaren. När det var dags att starta upp igen efter vilan var han superfin. Vi har sedan tränat och tränat och han har varit så himla fin. Vi har verkligen kommit till ridning och varje pass har gett resultat. Vi har fått super bra hjälp av både Theresa och Madde.

När jag anmälde mig till MSV A så gjorde jag det för att det var hemmatävling. I mina tankar kändes vi inte redo för det egentligen så jag satte upp ett mål i mitt huvud att få minst 57% i debuten. Men under sista veckan innan tävlingen så kände jag att Leo och jag var i super bra form och att vi under träningarna satte rörelserna helt okej. Jag fick då lite mer självförtroende och kände att, går det såhär bra på tävlingen så kommer jag va super nöjd. Vi kommer kanske få över 60%.

Då ritten var klar var jag så himla glad, för det första för att det nu var gjort och för det andra för att det gick så himla himla bra! Och när resultatet kom kunde jag knappt tro att det var sant!! 69% och då hade vi ändå några missar på grejer som jag vet att vi kan göra mycket mycket bättre :D Detta känns så himla bra och denna häst som jag har är bara bäst! Nu ska vi träna på mer och skaffa mer erfarenhet tillsammans. Nu till helgen ska vi starta MSV A igen fast denna gångi ö-vik.
Likes

Comments

Nu var det himla längesedan jag skrev något inlägg här..

Vi kan ju sammanfatta lite vad som hänt på senaste tiden, det har varit en himla rolig och spännande tid.

Leonardo bara presterar och presterar på tävlingsbanan och han ger mig så mycket nya erfarenheter och kunskap som jag inte trodde jag skulle få.

Vi har varit på en hel del tävlingar och kommit hem med rosetter varenda gång, nu i onsdags så var jag i Sundsvall och tävlade en kvällstävling, där lyckades vi vinna båda våra klasser som var en MSV C:1 och FEI lagt MSV B! %en i MSV B resulterade även ett kval till MSV A :D Vi har nu även lyckats samlat ihop tillräckligt med poäng för att hamna på plats nr 13 i Sverige på svenska Rankinglistan för Young Riders :D

Nu tränar vi för fullt för att sätta andra kvalet till MSV A och för att sedan förhoppningsvis kunna göra en debut i den klassen under sommaren!

Vi har även varit i Östersund och tränat för självaste Landslagskaptenen i dressyr, Bo Jenå! Vilket var superkul och jag fick många bra och nyttiga tips att träna på för att bli ännu bättre. Det är sjukt spännande att ha en sådan fin häst som jag har. Man lär sig otroligt mycket och det är så himla roligt.

Leo fick även en välbehövlig djupvågsbehandling av Ulrika Haglund i fredags, vilket han nog tyckte var riktigt skönt. Dom är himla bra dom djupvågsbehandlingarna, man kommer åt mycket bredare ytor och djupare in i musklerna än vad en vanlig massage. Det är ju viktigt att hålla igång all muskler på den stora varelsen så att han håller sig fräsch :D

Här kommer lite bilder från tävlingen i Sundsvall som är fotograferad av Jennie Börs och henne kan ni följa på både Instagram och Facebook @jennieborsfotografi


Likes

Comments

Länge sedan det vart något inlägg här nu.. Jag och Leo har hunnit med 2 tävlingar nu och det har gått hur bra som helst! :D

Vi började säsongen i Timrå och startade då LA:3 och MSV C:1 och det gick ju som smör :) Kunde inte önska mig en bättre debut med hästen :D Vi lyckades få 69% och segrade i båda klasserna, vi fixade då även vårt första kval till MSV B, för att kvala dit behöver man starta MSV C 2 gånger och få minst 62%.

Denna heögen som var så for vi till Vännäs med målet att få minst 62% i MSV C för att bli färdig kvalade till MSV B vilket vi lyckades göra med råge :D Jag är så himla nöjd och glad över min fina häst!! Vi red även denna gång en LA:3 och MSV C:1, vi lyckades få ihop 71% i LA och 72% i MSV C vilket gav oss 2 segrar till :D och även det andra kvalet till MSV B så nu är vi färdiga och ska debutera MSV B i Timrå den 2a April :) Det känns så himla roligt att få ha möjligheten att ha en så fin häst som Leo att träna och tävla, för mindre än ett år sedan så kändes mina mål om att en dag få rida i Frack som en dröm som aldrig kommer gå i uppfyllelse men att nu veta att vi bara har 2kval kvar dit och att förhoppningsvis under detta år kommer att kunna rida MSV A känns så overkligt men så himla motiverande :D

Tävlingen i Vännäs gav mig en sån himla bra känsla och så himla mycket motivation, hästen bara levererar och ger mig så mycket motivation till att fortsätta att träna på, och lära mig nya häftiga saker. Att jag köpte denna underbara häst är något jag aldrig kommer att ångra, han var precis vad jag behövde för min egna utveckling och motivation till att fortsätta min satsning inom ridningen.

6 Vinster utav 6 starter (2 av dom på klubbtävling) är något jag är sjukt stolt över och något jag aldrig kunde tro att jag skulle få starta en tävlingssäsong med! :D

Likes

Comments

​I helgen tränade jag och Leo för Theresa, både Lördag och Söndag. Denna gång fokuserade vi nästan bara på mig och inte alls så mycket på hästen. Vilket var väldigt nyttigt och välbehövligt. Hästen kan ju redan allt och för att jag ska kunna matcha honom riktigt bra och för att höja våra poäng på banan så krävs det ju att jag har en snygg sits som arbetar korrekt med hästen. Vilket var vårt fokus under helgen, kan ju säga att jag har en hel del träningsvärk och är rätt stel i kroppen nu haha! :)

Man glömmer väldigt lätt bort dom här små musklerna som hjälper till väldigt mycket då man rider, och då är det ju hur bra som helst att man har en tränare som påminner en om att man ska använda dom, och vilken skillnad det blir då man faktiskt gör rätt. 


Likes

Comments

​Idag köpte jag en ny sadel till Leo, vi har inte haft någon egen ännu då jag är så himla petig med att den ska passa både mig och hästen! Tidigare har jag kunnat rida i nästan vilken sadel som helst men nu på slutet så har jag fått så himla ont i mina höfter om jag har en sadel som är för bred i midjan, så jag har varit väldigt noga med att hitta en sadel som jag faktiskt kan rida riktigt i och som gör att smärtan i höfterna samt orken i höfterna klarar av den!

Jag fick provrida en del sadlar direkt efter att jag köpte Leo som passade honom bra och det var bara en av dom som jag själv kände att jag kunde rida i och det var en Röösli, nu är ju inte Röösli sadlarna så himla billiga så därför har jag letat och letat. Tillslut hittade jag äntligen en i rätt storlek och för en bra summa! Dock var den inte i det allra finaste skicket och den var tyvärr brun (jag vill helst ha en svart).. Men den duger absolut att rida i! Det viktigaste är ju ändå att den passar både mig och hästen och att vi trivs i den! 

känns så skönt att äntligen få en egen sadel som jag inte kommer få ont av! :D

Nu längtar vi till nästa vecka då både sadeln kommer och det vankas även tävling i Timrå! (utmärkt att sadeln hinner komma innan vi åker iväg på tävling) 

Likes

Comments

Varje Tisdag, Torsdag och Lördag (några timmar) så är vårat ridhus på anläggningen avsett för hoppryttare, vilket innebär att dom har förtur och får bygga fram så mycket hinder de vill! Vilket jag tycker är super kul för då kan jag passa på att variera min dressyr träning med Leo lite och vara med å hoppa! Eftersom jag i grund och botten egentligen är en liten hoppryttare så tycker jag ju självklart att det är superkul! 

Så igår passade jag och Leo på att hoppa lite. Han är väldigt duktig och snäll i hoppningen, han hoppar allt man styr på! Kanske inte med den bästa tekniken men han är ändå riktigt duktig! :D Lite mer träning så kanske vi kan hoppa någon liten Pay n Jump framöver. Han tycker det är så roligt att hoppa så han tar i lite väl mycket, och jag som hoppar i dressyrsadel tappar då balansen då han ska ta i som att det är ett 130 hinder fast det egentligen bara är 90cm ;)

Jag tror på varierad träning för att få hästen mer motiverad och för att man själv inte ska "fastna" i olika spår och då tappa utvecklingen, så jag tycker att det är en super bra chans att få vara med och hoppa lite då och då :)

Likes

Comments

I Söndags så var jag och Leo med på våran klubbtävling i Dressyr i Strömsund. Vi startade en LA:3 och MSV C:1 eftersom det är dom 2 klasserna vi ska starta i Timrå om 2v så kände jag att det var toppen att få rida igenom dom för en domare hemma först för att få ett litet "kvitto" på hur vi ligger till inför Timrå!

Leo var så himla fin och allt bara flöt på, han var lite spänd från början på framridningen men det tog bara någon minut så var han avslappnad och mjuk som smör! Så himla rolig att rida :D Jag hade önskat lite mer tryck oi bakbenen från honom men det är ju sånt som kommer med mer erfarenhet och träning!

Resultatet kunde inte ha blivit bättre, jag är så himla nöjd och glad över min fina häst! Vi fick 72% i LA:3 och 74,89% i MSV C:1! Personligt rekord för mig och en hej dundrande start för mig och Leo tillsammans!


Likes

Comments

Ny vecka och nya träningsmöjligheter (några dagar försent) ;)

Jag och Leo tränar för fullt inför våran tävlingsdebut, nu är vi även anmäld till 2 dagars i Umeå helgen efter Timrå! Om jag ska hinna kvala som jag vill så måste jag åka på allt jag kan som är i närheten!


Nu till helgen så ska vi vara med och träna för Theresa, och om 2v har vi Klubbmästerskap här i Strömsund så det passar utmärkt att få lite hjälp av tränare innan alla tävlingar! :D 

Likes

Comments