Nu är vi påväg mot Göteborg.

Vi åkte imorse runt kl 8 från Strömsund. Efter vägen stannade vi till i Östersund för att shoppa lite små saker innan vi fortsatte vidare. Jag var in på Hööks och köpte ett par stövelsträckare till mina stövlar, lädertvål, ett skärp, ny nummerlapp och ridstrumpor. Jag sprang även in på Lager157 och köpte några tröjor, ett par Jeans en mössa å massa strumpor för enbart 380kr 😳 Det är bra med black friday ;)

Sedan rullade vi vidare mot Vansbro. Leo har verkligen varit super duktig, men det är han ju alltid ;) En riktig klippa att åka med är vad han är.


Nu är vi installerade i boendet för natten och Leo har fått sig lite nattkäk. Joggade Leo en sväng inne i ridhuset så att han fick röra lite på sig, han kändes riktigt mjuk och fin i kroppen 😁 Imorgon rullar vi vidare mot Göteborg, så vi har cirka 43mil kvar. Vi åker rätt tidigt så vi inte kommer fram så sent. Nu börjar det bli lite extra spännande då det är så nära 😃

Snäll som bara den står han där helt ovetandes om vart han ska 😁

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 396 Readers

Likes

Comments

Nu är det nära.

Spännande men samtidigt lite jobbigt att säga hejdå till alla här hemma.

Imorgon går flyttlasset, eller egentligen är det väl inget lass jag har med mig ;) Men Leo, jag och lite kläder och hästsaker åker alltså imorgon mot Göteborg :D

Jag känner mig lite stressad då jag fortfarande inte har börjat packat riktigt.. Men det är typiskt mig. Jag brukar alltid vilja packa precis innan jag åker någonstans för annars känns det som om jag kommer missa något. Jag har även fullt upp idag med att hinna säga hejdå till familj och vänner samt möte på ridskolan och även ett pass med Leo ska hinnas med efter jobbet.. Stressig dag men nog kommer det gå bra ändå.

Som pricken över i.et i denna stress så är det såklart snöstorm idag här i Strömsund. Höll knappt på att ta mig till jobbet imorse då det var så mycket snö på vägarna och man såg knappt något framför bilen.

Redan i lördags började jag säga hejdå till en del fina människor. Jag jobbade min sista helg på ICA och på lördagskvällen kom några kompisar från Östersund och hälsade på. Vi gick ut och käkade lite middag på hörnet och sedan satt vi hemma och bara umgicks. Jättekul att dom ville komma och hälsa på en sista gång innan flytten går.

Idag jobbar jag sista dagen på Ageris och imorgon går då flytten. Vi kommer att åka från Strömsund till Vansbro imorgon (ca 48 mil) där har vi fått hyrt en box och ska få sova över på en ridanläggning. Tidigt på Lördag morgon fortsätter vi då vidare mot Göteborg (ca 43 mil). Som sagt så känns det väldigt spännande, jag har inte hunnit blivit nervös ännu men det kanske kommer? Känslan är nog mer lite jobbig genom att säga hejdå till alla men jag vet att jag kommer ha superkul och jag kommer lära mig så mycket nya nyttiga grejer.

Kompisarna och Strömsund ligger ju inte längre bort än en tågresa eller en flygresa bort. :D


Likes

Comments

Igår var dagen då jag för ett år sedan köpte Leo.

Tänk vad bra det blev, tänk vad mycket jag har lärt mig under detta år! Ibland funderar jag över vad jag hade gjort idag om jag inte köpte Leo, hur mycket kul jag hade gått miste om och vad mycket kunskap jag inte hade lärt mig.

Detta år har det hänt så mycket med min ridning och det kan jag bara tacka Leo för. Utan en sådan läromästare som han är hade jag stått här med så mycket mindre kunskap och erfarenheter. Under detta år har jag nått mina mål som jag en gång tidigare hade. Inte kunde jag tro att vi skulle komma så här långt på bara ett år.

Vi började alltså vår resa i November 2016. Under hösten/vintern tränade vi på och lärde känna varandra. Efter cirka 2,5 månader tillsammans debuterade vi på tävlingsbanan. Jag själv hade då inte tävlat på 2år på grund av olika skäl. Denna debut gick ju bara hur bra som helst. Vi lyckades vinna båda våra starter och tog vårt första kval till nästa nivå.

Några helger senare for vi på vår nästa tävling. Även där vann vi båda starterna och blev då färdigkvalade till nästa nivå (MSV B). Vi fortsatte att träna på och tränade på att tävla, vi for på några tävlingar under april månad och fortsatte att vinna och bli placerade. I början på Maj tog vi vårt första kval till MSVA och cirka 3v senare var vi färdigkvalade till MSV A.

Sommaren kom och Leo fick en välförtjänt vila, jag for utomlands och sedan tog vi fart på träningen igen.

Vi tränade på och Leo var superfin. Jag var nervös inför vår debut i MSV A som gick av stapeln i början på augusti. Debuten gick så sjukt bra och jag kunde knappt ta in att jag gjorde en sådan bra debut i denna klass som jag i så många år längtat efter att en dag få rida.

Träningen fortsatte och några tävlingar kvarstod. Vi for iväg och startade en MSV A som dömdes av 3 domare för att försöka kvalificera oss vidare till nästa nivå som innebär svår klass i dressyr. Vi klarade av kvalet och blev även placerad.

2v senare åkte vi iväg på vår sista tävling för säsongen, där jag debuterade Prix ST George.

Vi har hunnit gjort så mycket tillsammans under detta år och Leo har förverkligat så mycket för mig. Vi har totalt vunnit 17 starter och aldrig kommit hem utan en placering denna säsong. Att dessutom i skrivande stund vara 3e bästa 21-åriga svensk på svenska ranking listan gör detta år ännu bättre 😍

Beslutet att köpa Leo och påbörja min ridning igen var det bästa jag kunde ha gjort.

Nu ska vi om 2v flytta tillsammans för att uppleva och lära oss ännu mer. Vi ska bli starkare och förhoppningsvis under nästa år starta både Lag SM och svårklass dressyr.

Summa sumarum = världens bästa år!! 🙌🏼

  • 686 Readers

Likes

Comments

Först och främst vill jag tacka er alla för de fina peppande ord jag fick igår och idag om flytten. Som jag skrev känns detta väldigt spännande och jag vet att det kommer att ge mig jättemycket erfarenhet och kunskap.

Igår jobbade jag kväll och for till stallet direkt efter jobbet för att rida Leo. Han kändes superfin igår. :D Vi jobbade på med att hitta trycket i honom och få upp honom mer i fronten. Jag avslutade passet med att leka lite med byten. Han gjorde två byten i varje 3ggr. :D Det börjar alltså ta sig ;)

Idag jobbar jag också till klockan 7, men efter jobbet idag ska jag äntligen få träffa mitt lilla kusinbarn som är 2v gammalt :)) Leo ska då få vila lite idag. Vilket passar rätt så bra eftersom att vi ska träna för Theresa imorgon.


Igår kväll när jag hade ridit klart och for hem från stallet så var det ett otroligt norrsken ute. Denna tid på året är det väldigt ofta norrsken och det är ju så himla häftigt. Jag var bara tvungen att stanna bilen för att kika lite :)) Man brukar nästan aldrig kunna fånga det bra på bild med en mobilkamera men igår var det så himla mycket norrsken så jag fick ändå till det att synas på en bild ;)

Likes

Comments

Jag har en riktigt rolig nyhet som jag vill dela med mig av till er. 

Det är så att jag kommer nämligen att ta med mig Leo och flytta till Göteborg om cirka 2v för att börja jobba hos Carl Hedin!!! :D

Jag kommer att arbeta som häst/stallskötare hos honom och samtidigt få hjälp av honom med träningen :D

Detta känns så himla spännande och roligt så jag vill knappt vänta på att åka ner.

I förra veckan for jag ner till Carl för att provjobba. Redan efter första dagen tyckte jag att det kändes riktigt bra och att det var något som jag verkligen vill göra och gärna på just denna gård. Alla som jobbade på gården var jätte snälla och det kändes som ett riktigt härligt gäng, vilket det också var.

Detta blev väldigt hastigt bestämt igår, vilket känns både spännande men samtidigt lite nervöst. Att lämna alla kompisar, ett fast jobb och flytta så pass långt med Leo till ett helt nytt ställe är såklart lite nervöst, men tänk vilken erfarenhet detta blir för oss. Det är en stor möjlighet för mig att utvecklas inom ridningen tillsammans med Leo. Denna vinter kommer bli den bästa på länge.

När jag har flyttat dit och är där nere och jobbar så tänkte jag att jag ska försöka blogga lite mer om vardagen och träningen med Leo så att ni som vill kan följa vår utveckling tillsammans.

Som sagt, detta känns riktigt riktigt spännande! :D


Likes

Comments

Igår kväll blev det ett lite senare pass i ridhuset. Jag jobbade till klockan 7 och sedan for jag direkt till stallet för att ta in alla privat hästar. Sedan tog jag och pysslade om Leo lite grann och började göra i ordning honom inför kvällens dressyrpass.


Vi kom in i ridhuset runt klockan 9.

Denna gång provade jag ett nytt upplägg i uppvärmningen. Jag jobbade honom riktigt mycket i skritten från början. Jag fokuserade mycket på att han skulle vara lång och låg i skritt arbetet samtidigt som jag ville få mer tryck bakifrån och samla skritten. Jag arbetade efter fyrkantspåret där jag vid varje bokstav samlade honom med kortare steg i skritten och sedan direkt fram i ett friskare tempo. Det blev alltså samla några steg --- Framåt i friskare tempo till nästa bokstav ---- Samla några steg osv... Jag fortsatte så i båda varven och fokuserade i detta att han skulle vara låg i formen. Han blev väldigt mjuk och fin i handen av detta arbete så det är verkligen något jag tänker fortsätta med då han verkade trivas med det.

Sedan började jag jobba honom i traven. Jag gjorde väldigt mycket skänkelvikningar åt båda hållen. Både branta och lite svagare. Vi jobbade på med detta i cirka 20-25 minuter där fokuset också låg på att få han avslappnad i en lång och låg form. Han släppte väldigt fint i sidorna av detta arbete och blev ännu mjukare.

I galoppen fortsatte jag att arbeta med lite sidvärts övningar. Flytta honom hit och dit åt båda hållen. Han var lite svårare att jobba med detta i höger varv. Det är varvet som vi båda är lite svagare i vilket gör att allt blir svårare när det kommer till olika övningar i just höger varvet. Men efter lite tragglande så lossnade även detta.

Jag började sedan att samla upp galoppen men jag fortsatte att behålla den låga och avslappnade formen. Han kom upp väldigt fint med ryggen och vi jobbade på med små små volter där han skulle bära sig lite mer själv.

Han blev väldigt lydig och avslappnad av detta arbete så det är verkligen något jag tänker fortsätta att jobba med.

På slutet arbetade jag med att försöka få mer schwung i traven. Och vilken otrolig känsla han bjöd på :D Jag har aldrig tidigare känt den känsla som Leo gav mig igår. Jag kände verkligen hur han växte fram och att trycket kom bakifrån samtidigt som han var loss i handen och smidig i sidorna. Han trampade på riktigt riktigt fint. Det var så himla häftigt.

Det är sådana här pass som man lever på länge och som hjälper en att fortsätta kämpa när svackorna kommer.En bild som Elise Gulle har tagit på oss från en tävling i somras

Likes

Comments

Ett tag sedan sist...


Jag tycker att det är väldigt svårt att försöka skriva i bloggen varje dag. Men jag ska försöka göra mitt bästa så att det inte blir så långa uppehåll mellan gångerna.. Dels för att jag själv har sagt att bloggen ska fungera lite som en dokumentation för mig själv och min utveckling. Samt också för de som kanske är lite intresserade att följa mig och min lilla satsning.

Igår och idag har det snöat här.. Usch jag hatar att det redan är vinter igen... Men men, det finns inte så mycket man kan göra åt det mer än att klä på sig mer och ge hästarna lite varmare kläder och mer mat.. :)

I söndags var jag och Leo med på hoppträning för en hopptränare. Det var första gången vi var med på hoppträning, vi har annars bara hoppat själv några gånger i ridhuset. Det var säkert minst 2 år sedan jag var med på en riktig hoppträning för tränare så det kändes riktigt bra och roligt att hoppa "på riktigt" igen.

Leo var superduktig och hoppade på riktigt fint, han verkade tycka det var superkul och lekte runt lite :D Monia (som var tränaren) tyckte att Leo hoppade riktigt bra. Det gjorde han verkligen, jag har aldrig känt han hoppa så bra tidigare så vem vet, kanske det blir någon hopptävling nästa år ;)

Träningen i dressyren går bara fint. Vi tränar just nu på lite rörelser från intermediaire 1 programmet. Mitt mål för 2018 är att starta just Intermediaire. Något jag behöver jobba på inför detta är att få Leo att vänta mer på mig och mina hjälper. Jag behöver även stärka honom mer i bla galoppjobbet, så som piruetterna och slutorna. I INT programmet kommer det helpiruetter istället för halvpiruetter och det kommer även sax slutor i galoppen. Det som jag tycker är absolut svårast är saxen. Jag får inte riktigt till taimingen när jag ska byta galoppen och gå in i nästa sluta. Leo kan bli väldigt taggad direkt efter bytet och där behöver jag då få honom att vänta så att han inte rinner iväg innan vi går in i nästa sluta. När han blir så taggad och rinner iväg så tar det två till tre galoppsprång innan jag hinner med att få in honom i en sluta igen. vilket är nästan halva linjen som försvinner. Men det har blivit mycket bättre så vi fortsätter att träna på för att befästa svårigheterna.

En gammal hoppbild på Leo.

Likes

Comments

Igår kväll körde jag och Johanna ett markarbetspass med en massa bommar.

Övningen vi gjorde var superrolig, vi la ut 17 travbommar i rad efter kortsidan och en bit upp på långsidan. Man påbörjade övningen rakt, gjorde en "hörnpassering", rakt fram och avslutade med "hörnpassering" en bild kommer längre ner ;)

Vi körde även en del upphöjda cavaletti bommar samt galoppbommar på volt. Leo blev verkligen superfin. Mjuk och loss i bogarna och jag fick ett riktigt fint tryck i honom samtidigt som han var mjuk och fin i handen. Jag avslutade passet med att rida honom lång och låg i formen i ett friskt tempo för att stretcha ut alla muskler.

Det ska bli riktigt spännande att se hur fin han kommer att vara idag 😃

2 bilder på en av övningarna.

Såhär fint trampade han på över bommarna 😃

  • 1114 Readers

Likes

Comments

I helgen var vi till Sundsvall på meeting. Detta var alltså vår sista tävling för säsongen. Vi startade på Lördagen en MSV A:1 och på Söndagen debuterade vi FEI Prix S:T George.

Lördag

På lördagen startade vi inte förens klockan var 17.20. Men eftersom att det var meeting och vi hade boxplats ville jag åka tidigare så att vi skulle hinna se Johanna som också var med och tävlade. Jag ville åka 10.30 senast 11.00. När klockan var cirka 10.45 var jag klar med allt och det var dags att lasta Leo. Leo är alltid super snäll att lasta så det är aldrig några problem. Han går alltid in i transporten direkt utan några som helst konstigheter. Men denna gång slog det slint någonstans så han ville inte gå på. Jag förstår verkligen inte varför han inte ville gå på men det var som om att han hade bestämt sig. Det tog cirka 40 minuter innan han var på?!? Väldigt märkligt då han inte var uppstressad eller så. Men nån gång måste väl Leo också få busa till det ;) Han gör ju aldrig något dumt annars. Som tur var så gjorde det inte så mycket att han inte ville gå på då vi hade så mycket tid över innan jag skulle rida.

När vi väl kom fram på tävlingsplatsen så skulle Johanna precis in på banan så vi hann även se hennes ritt. Jag lastade sedan ut Leo som var cool lugn ut ur transporten och gick en liten promenad.

Jag tog en rätt lång framridning så att jag fick tid på mig att riktigt jobba igenom honom. Han var ganska fin på framridningen, lite stel i högersidan så jag tog och arbetade igenom den tills han kändes mjuk och fin. Väl inne på banan var han superfin. Riktigt bra känsla i både trav och galopp delen. Några missar i galoppen fick vi men jag var verkligen supernöjd över ritten. Resultatet gjorde mig ännu mer nöjd. Vi fick 67,436% vilket ledde till en Vinst!

Super glad och nöjd åkte vi till Hotellet för att göra oss i ordning inför middag med ett gäng härliga människor som också var och tävlade i Sundsvall. Vi käkade på en Italiensk restaurang och sedan gick vi ut på stan en sväng.


Söndag

Denna dag startade med en härlig hotellfrukost, helt klart det bästa man kan starta en dag med. Jag startade inte förens klockan 15.16 så vi fick lite sovmorgon då det var några supersnälla människor som gav Leo frukost, vi åkte till Leo runt halv 10. Jag gick ut en liten promenad med honom och sedan kollade jag på en massa olika ekipage som red LA till MSV B. En himla massa fina hästar och duktiga ryttare.

Denna dagen debuterade jag alltså S:T George. Leo var lite stark på framridningen men det släppte efter lite skritt jobb innan vi gick in på banan. När vi kom in på banan var han verkligen superfin. Jag hade en riktigt fin känsla och allt bara flöt på tills i slutet på ena galoppslutan då Leo råkade få tungan över bettet och studsade till. Jag tappade då både stigbyglarna och tyglarna. Efter detta tappade jag trycket i Leo och han var väldigt av och på hela tiden. Detta gav rejäla missar så vi fick några 4or, en 3a och en 1a i protokollet. Detta drog då ned procenten rejält. Vi slutade dock ändå på 61.8% vilket var mer än vad jag trodde tack vare de grova missarna. Såklart var jag väldigt besviken efter ritten eftersom att Leo var så himla fin. Men det var inget som varken jag eller Leo kunde rå för, vilket är skönt att veta.

Men efter en liten stund hade det sjukt in och jag var ändå väldigt nöjd med vår insats. Och jag vet att vi har vad som krävs för att göra det ännu bättre.

Denna säsong har varit helt otrolig. Jag kommer inom kort att lägga ut ett inlägg om hela säsongen.
​Foto: Jennie Börs

Fotot är från en annan tävling

Likes

Comments

På lördag åker vi till Sundsvall på meeting, det är alltså 2 dagarstävling på sundsvalls fältrittklubb. Vi ska tävla både på Lördag och på Söndag, på lördag startar vi MSV A:1 och på söndag ska jag och Leo debutera FEI Prix ST George!! Ska bli riktigt spännande och kul. Vi har fortfarande en del bitar att träna extra på men ja känner ändå att det kan va kul att prova och avsluta säsongen med en debut.

Planen är alltså att denna tävling ska bli den sista för denna säsong, sedan drar vi igång vinterträningen inför nästa år. Att få avsluta säsongen med ett meeting i Sundsvall är helt perfekt. Meetingarna i Sundsvall är alltid superkul, vi är alltid ett härligt gäng som bor på hotell och går ut å käkar på kvällarna.

Det ska bli så himla roligt att få tävla och umgås med alla härliga människor man träffar på tävlingarna. Ser riktigt mycket fram emot denna helg :)


  • 1165 Readers

Likes

Comments