Mina Bildprojekt Hösten 2016
Ludvig Hjält 9F

Mitt första projekt var med temat sport. Jag valde att jobba med graffiti. Jag valde just graffiti för att jag hade bara jobbat med det en gång innan och jag kände att det kunde bli en utmaning för mig. Jag hade ganska klart för mig när jag fick reda på att temat skulle vara sport att jag ville jobba med graffiti. Jag tog inspiration från Banksy, en av de mest kända street art konstnärerna. Jag jobbade en del med han i 8:an så jag tyckte det kunde vara roligt att göra något om honom i 9:an. Därför kunde jag komma igång snabbt och enkelt när jag hade en klar bild om hur jag skulle genomföra mitt första projekt.
Jag började med att måla ut bilden som jag skulle använda för min graffiti. Ni kommer få se bilder nedan. Jag valde just Zlatan och hans kända cykelspark mål för att den utstrålar så mycket glädje. Man blir alldeles glad när man tittar på den och tänker att någon verkligen gjort ett sånt fantastiskt mål. Det krävdes även mycket mod att försöka sig på nåt sånt. Det kunde lika gärna blivit fiasko men om Zlatan aldrig försökt hade man aldrig fått veta. Därför tycker jag budskapet med detta projektet är att man måste våga försöka och våga misslyckas. Om man aldrig testar något nytt kommer man aldrig misslyckas men då missar man nog många möjligheter.
Material jag använde var overheaden, en kniv, tjockt och tunt papper, spray färger och blyertspennor. Jag stötte aldrig på några direkta problem eller svårigheter. Det enda var väl att när jag skulle börja spraya fanns inte de färgerna jag ville ha så då var jag tvungen att vänta tills Beata köpt in de färger jag behövde. Detta såg jag inte som något problem, visst det stannade upp mitt arbete men då började jag skissa på mitt nästa projekt med temat drömmar.
Om jag hade gjort om hela projektet hade jag nog försökt fokusera mer på detaljerna i bilden. Det var svårt att få med detaljer men om jag hade gjort om allt hade jag försökt mer att få med dom. Jag hade även nog gjort den lite större. Jag tyckte den blev lite liten. I get stort problem man jag hade iallafall gjort det annorlunda. Med detta projekt lärde jag mig att det är svårt att få med detaljer med graffiti som teknik om man inte jobbat med det så många gånger innan.

Mitt andra projekt var med temat drömmar. Jag hann tyvärr bara med två projekt plus bildmappen. Försökt dock göra dom hör två projekten så utförligt jag kunde. Tekniken jag använde för detta projekt var målning. Jag valde att måla med akrylfärg. Till detta projekt tog jag inspiration från en film som heter Up. Även en konstnär som inspirerade mig var Salvador Dali och hans surrealistiska konstverk. Med detta projekt var det svårare att komma igång. Jag hade inte direkt någon idé om hur jag skulle göra mitt projekt. Men när jag väl började flöt arbetet på bra utan några större hinder eller problem på vägen. Enda problemet jag stötte på var samma som med mitt första projekt. De färgerna jag ville han fanns inte. Jag löste problemet genom att byta ut vissa färger och även blanda nya färger. De material jag använde mig av var tecknarpapper, akrylfärger, blyertspennor och penslar. Om jag hade gjort om alltihop hade jag valt en annan teknik tror jag. Jag tyckte akryl var ganska enkelt att jobba med och jag hade velat haft en lite större utmaning. Jag kanske gick på det jag kände mig mest trygg med. Budskapet med min målning är att man ska våga drömma. Man ser dom som står på marken, de är dom som inte vågat drömma och stannar kvar på en och samma tråkiga plats medan dom i huset vågar att drömma och åker iväg mot nya äventyr.

Jag tänkte även berätta lite kort om min bildmapp. Jag la inte ner så jätte mycket tid på den eftersom jag ville börja så snabbt som möjligt med mina andra projekt. Men jag blev nöjd med den och det blev ingen speciell mapp. Mappen har temat identitet. Jag tycker den visar ganska tydligt vem jag är och vad jag gillar. Jag använde vattenfärg och jag valde detta för att det är en väldigt enkel teknik och jag tänkte som sagt att jag inte lägger ner så jätte mycket tid på detta projekt. Jag har inget dränerat budskap med min mapp. Jag stötte inte på några problem under tiden jag arbetade med detta projekt.

Detta är mina projekt under terminen 2016. Överlag är jag nöjd med dom. Har tyvärr ingen bild på min mapp. Kan lägga upp en bild imorgon på den när jag kommer till skolan.

Ludvig Hjält 9F

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag blev jag klar med min målning med temat drömmar. Jag blev nöjd och det blev som jag tänkt mig. Jag använde akryl och försökte använda komplimentsfärger. Några färger fick jag blanda själv eftersom de fanns inte i bildsalen. Budskapet med min målning är att man ska våga drömma. Att om man inte drömmer stannar man kvar på samma tråkiga plats. Därför har jag målat människorna i lite tråkiga färger och även trädet medan huset och molnen är i lite gladare färger. Människorna på marken är de som inte vågat drömma och de i huset är de som drömmer. Inom kort kommer ett nytt inlägg om en sammanfattning av alla mina projekt denna terminen.

Likes

Comments

Idag har jag skrivit min bildanalys och skrivit klart om min konstnär Henri Matisse. Det har kommit ett enskilt inlägg om det. Jag jobbade den första timmen med det. Den andra timmen har jag fortsatt med min målning med temat drömmar. Arbetet flöt på bra och nästa vecka kommer jag vara klar. Vet inte om jag kommer hinna ett tredje projekt men jag tycker att två räcker för jag har försökt göra dom väldigt utförligt. Nästa vecka kommer ett nytt inlägg.

Likes

Comments

Konstnären jag valt att skriva om är Henri Matisse. Han föddes 31 december 1869 i Frankrike och dog 3 november 1954. Han levde sitt liv i Frankrike. 1887 flyttade Matisse till Paris för att studera juridik. Efter att ha varit sjuk ett bra tag började han att måla, 1891 inledde han studier i måleri på en skola i Paris. Matisse jobbade mycket med fauvismen, mordenismen och impressionismen. I huvudsak jobbade han mest med fauvismen. Fauvismen var en europeisk strömning inom måleriet under tidigt 1900-tal, färgen var konstverkets viktigaste beståndsdel. De vanligaste dragen inom fauvismen är att man oftast har kraftfullt penselarbete och väldigt starka färger. Färgerna kunde vara mycket fantasifulla och färgen var oftast viktigare än formen på konstverket.
Jag har valt "harmoni i rött" av Henri Matisse. Jag tycker detta konstverk är väldigt unikt. Detta konstverk avrundade fauvismen på tidigt 1900-tal. I konstverket "harmoni i rött" är det väldigt enkla färger och det är det som fascinerar mig. Att man kan göra ett så bra konstverk med väldigt enkla former och färger. Perspektiv och modellering har försvunnit i konstverket för att Matisse använde en väldigt bra färgteknik.
Jag valde Henri Matisse som konstnär att skriva om för att han hade en väldigt bra teknik. Jag hade aldrig hört talas om fauvismen innan så därför tyckte jag att det skulle vara spännande och skriva om en konstnär som använde en teknik som jag inte kände till.
Ett konstverk som världen kunnat blivit påverkad av är just "harmoni i rött". Det var en ny teknik och banbrytande sådan. Ingen hade gjort nåt sånt innan och det var en start på en ny teknik inom konsten.

Bildanalys av "harmoni i rött". Hur jag reagerar på denna bild när jag såg den första gången är en svår känsla att beskriva. Jag tycker det är väldigt starka färger och man fokuserar direkt på damen i bilden. Jag tror det är meningen att man ska försöka lägga fokus på hela bilden och inte bara damen. Bortsett från damen ser man att hon sitter vid ett bord bredvid bordet står en stol och bakom stolen är det ett fönster. Bilden är mest målad i rött och olika nyanser av blått och grönt. Det som gör bilden Intressant är att man undrar vad damen gör och vart hon är. Det är damen som är mest framträdande i bilden. Damen får mest fokus eftersom hon har svarta och vita kläder och det har inget annat föremål i bilden. När jag ser bilden tänker jag på kvinna som är hemma och väntar på sin man att komma hem. Jag kan tänka mig att denna bild ska utspela sig på tidigt 1900-tal när de flesta kvinnorna var hemmafruar. Det man undrar över när man ser bilden är vad kvinnan gör. Det ser ut som hon letar i fruktskålen. Harmoni i rött sammanfattade den fauvistiska revolutionen. Detta är en typisk målning som beskriver fauvismen bra. Det är nog anledning till att den ser ut som den gör. Här är färgen det viktigaste och inte budskapet och det märker man eftersom jag tycker det är svårt att hitta ett bra budskap med bilden.

Likes

Comments

Idag har jag skrivit om en konstnär första timmen. Jag skrev om Henri Matisse. Efter den första timmen av skrivande började jag med det praktiska arbetet. Eftersom jag blev klar med min skiss om drömmar förra veckan kunde jag börja på originalet. Jag hann inte så långt men jag hann börja iallafall. Nästa vecka kommer ett nytt inlägg om mitt fortsatta arbete på min målning med temat drömmar. Nästa vecka ska jag även skriva en bildanalys.

Likes

Comments

Idag fortsatte jag på temat drömmar. Jag gjorde klart min skiss och nästa vecka ska jag börja med akvarell målning. Jag blev nöjd med skissen eftersom jag visar med tydliga färger hur det ska vara sen på originalet. Arbetet flöt på bra utan några hinder eller problem. Nästa vecka kommer ett nytt inlägg som vanligt.

Likes

Comments

Igår måndag 24/10 hade vi ingen bild eftersom det var FN dagen. Nästa vecka är det lov så då kommer inget nytt inlägg. Återkommer med ett nytt inlägg veckan efter höstlovet.

Likes

Comments

Hej! Idag blev jag klar med mitt första projekt som hade temat sport. Jag blev väldigt nöjd med hur jag kombinerade mina färger. Jag fick lite problem med hur jag skulle spraya med dom olika färgerna. Men det löste sig genom att jag la över en pappers bit där jag inte skulle ha den färgen. Till detta projekt tog jag inspiration av Banksy. En av världens mest kända street art konstnär. Jag hann även börja på att skissa på mitt nästa projekt som ska ha temat drömmar. ag blev nöjd med skissen och nästa vecka ska jag fortsätta med drömmar.Budskapet med min graffiti målning är att man ska testa nya saker man inte är helt säker på att man ska klarar av. När Zlatan gjorde den här cykelsparken hade han ingen aning hur det skulle gå, men han vågade att testa även fast det kunde misslyckas.  

Likes

Comments

Idag så har jag använt overheaden och förstorat min bild. Jag hann även klart med att skära ut bilden så nästa vecka är det bara att börja spraya färg. Lektionen flöt på bra och lektionen gick väldigt snabbt. Nästa vecka hinner jag förhoppningsvis att börja skissa på mitt andra projekt där temat ska vara drömmar. Detta temat är så sport som jag håller på med just nu. Har ingen idé än vad jag ska göra för projekt på drömmar men jag kommer nog på något. Nästa vecka kommer ett nytt inlägg.

Likes

Comments

Hej! Idag så är det studiedag så idag missar vi våran bildlektion. Ett nytt inlägg kommer nästa vecka:)

Likes

Comments