Klockan är strax innan fyra på morgonen och huset står helt still. Jag kan inte sova. Med försiktiga steg rotar jag fram mitt gömda cigg paket ur väskan och smyger ner för trapporna, ut genom dörren. Detta sker alldeles för ofta, och jag vet nu hur tystlåten jag måste vara för att inte väcka någon. Jag läser under tiden som det ljusnar om natten och röken bränner i halsen. Kanske borde sluta röka, är en tanke som slår, men den försvinner lika fort som röken upp i luften. Det finns inte många bloggar som jag följer, snarare inga alls. Men det finns en som jag alltid går till när det kommer till inspiration om skrivandet. Hennes texter väcker intresset och det kryper om fingrarna mer än vad hjärnan har att erbjuda. Jag vill bara skriva. I liggande stund finns inget som inspirerar mig särskilt mycket, men jag lugnas av att knappa på tangentbordet och fylla raderna med ord. Av att skapa något så otroligt personligt från individ till individ.

Ska man uppdatera lite då? Vad sker i livet just nu? Nja, inte särskilt mycket när det kommer till att bygga framtiden. Däremot är den fylld med impulsiva beslut och långa nätter. Påminner mig om förra sommaren. När man verkligen levde för varje dag som gick. Förra året generellt har nog varit den mest äventyrliga, emotionella, berg- och dalbanan jag har varit med om. Det är svårt att föreställa mig ett år där jag kommer att må så bra och så dåligt som 2016, men jag vet att det kommer att ske. Jag har numera insett att jag är mer dramatisk än vad jag alltid trott om mig själv. Eller rättare sagt, jag är en väldigt väldigt känslomässig människa. Jag fastnar för någon lika fort som jag tappar intresset. Och det sker lite väl ofta. Inte bra för själen, men åh, den känslan som uppstår efter man inser att han inte längre har någon typ av makt över ens känslor, eller ockuperar hela hjärnan, den känslan är den absolut mest befriande. Den lättar på hela själen och man känner sig så otroligt nöjd över hur mycket man har åstadkommit under perioden av fullkomlig ångest och självhat. Där är jag nu. Nöjd som fan med mig själv. Det är stunder som denna som jag vill ge mig själv en klapp på axeln.

Jag borde ge sömn en chans. Inte för att jag har någon särskild tid att passa, mina dagar består numera av sovmorgnar och total prokrastinering gällande körkortsteorin. Men genom fönstret har fåglarna börjat kvittra och jag vill ändå känna att jag har en lång dag framför mig, än en lång natt. Nu är klockan kvart över och jag checkar ut för ikväll.


satt och skrev en heldag med iste och musik / brunch på Greasy Spoon / cava på Slakthusterrassen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag älskar att spendera timmar på att läsa texter som jag tidigare har skrivit. Ibland blir jag imponerad över mitt verk; oftast skrattar jag rakt ut över mina tidigare prestationer och skäms över hur jag någonsin kunde tro att det jag skrev var bra. Självförtroendet going downhill, må jag säga. Jag blir inspirerad av att skriva när jag läser sådant som andra har skrivit. Det finns så otroligt många begåvade skrivare där ute och jag strävar efter att bli som en av dom. Inte för att jag nödvändigtvis vill bli en författare, men mest för eget nöje. Jag mår bra av att skriva; när tankarna spårar och fingrarna brinner för man inte hinner skriva ner allt fort nog innan det rinner ut i sanden. För mig har skrivandet varit en typ av terapeutisk behandling. Jag skriver när jag mår som värst. Om hur kaotiskt det är där uppe och om hur hela jag bara vill sjunka ihop i madrassen och sova ett bra bra tag. Lite dramatisk brukar jag också bli, men det hjälper. Skrivandet har varit en plats för mig att fly. Där det finns oändligt många möjligheter och riktningar som jag kan skriva om; där jag kan drömma mig bort. Jag mår bra då.

Efter all den tiden då jag har varit frånvarande från bloggen har jag börjat förstå varför. Varför jag aldrig blir inspirerad nog till att slänga in ett halvdant inlägg bara för fylla bloggen. Jag nöjer mig aldrig. Jag vill inte blogga om vardagslivet; om hur otroligt kass jag känner mig under varenda föreläsning för att hjärnan aldrig hinner bearbeta all information innan vi påbörjar något nytt, om att det enda sättet för mig att få ett garanterat A är om vår prokrastineringsförmåga skulle betygsättas; jag vill inte blogga om hur jag inte längre orkar åka in till Stockholm för en middag med vänner eller barhänga under helger, hur jag dag för dag bara önskar att tiden kunde gå fortare så att jag snart kan dra härifrån. Hur sorglig är inte jag, som lever för tanken om att fly.

I'm good tho. Sitter i skrivande stund på ett fik inne i stan; med hörlurarna på och en kall chai som stått alldeles för länge bredvid. Lite egentid är behövligt, däremot kan jag känna att jag under de senaste dagarna har haft lite för mycket egentid. Hälsosamt eller ej, det vet jag inte. Hursomhelst, vad jag ville komma fram till med detta inlägg är att jag inte kommer uppdatera regelbundet. Jag kanske inte uppdaterar på månader. Jag kommer att använda denna portal som en plats för mig att skriva om sådant som jag anser är viktigt för mig. Vad det nu än är. Vi får se vad jag kommer att fylla bloggen med. Vi ses när vi ses. Ha det gött. 

Likes

Comments

Jag är verkligen inte bra på this thing called updating the blog. Vet inte varför jag har kvar den egentligen. But I want a fresh start, I really wanna keep this going. Alla mina tidigare inlägg är borta nu. Sooo it looks kinda naked, men don't worry, för jag ska fylla den med better content and stuff. I don't know, men jag ska försöka.

Oh gosh, vart detta för mycket svengelska? I can't tell. Oh well. Sitter hemma atm. Ska strax fixa mig och åka till Uppsala. Spenderar natten där ikväll. Ska bli mysigt.  Bye bye.

Likes

Comments