Gjorde ärtsoppa o pannkakor idag. Inte för att jag gillar eller ens äter det, utan för att G gillar det. Pannkaka äter jag såklart. Och torsdagar är ju ärtsoppan o pannkakans dag. Bjöd hem svärföräldrarna också, dels för att jag behövde hjälp med papper från Skatteverket om huset men mycket för att de också gillar ärtsoppa. 👍

ENDA PROBLEMET ÄR ATT DET INTE ÄR TORSDAG UTAN FREDAG!!!

Jag förstår verkligen inte vart en hel dag har tagit vägen 😳😳😳
Antar att det är för att mina dagar är lika, för lika...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Där emellan gå ut o titta så hönsen lever... 😢 Numera öppnar jag dörren till hönshuset med hjärtat i paus. Ska jag mötas av samma syn eller har vi lyckats hålla rovdjuren borta nu?
Hur som så: än så länge lever de kvarvarande och mår bra. Det som var här o hälsade på o frossade i mina älskade höns har inte hittat tillbaka...
Håller på o letar, framförallt efter en ny tupp. Unghönsen verkar inte sakna Jean-Pierre, men Lotta verkar lite nere. Hon följde tuppen som en skugga 😢 och saknar nog uppvaktningen o uppassningen hon fick.

Idag eldar jag. Då pannan gick sönder i våras så får vi elda med ved. En gång i halvtimmen ungefär är jag nere o fyller på. Tack o lov så fanns det värmesystemet kvar, men vi ska förbättra på så man inte behöver elda hela tiden.
Jag har dessvärre blivit van tror jag. Fryser inte fast innetemperaturen är nere under 14 grader. Jag går tom utan strumpor. Men för det mesta gillar jag att mysa under täcke i soffan så det bidrar väl lite ☺️

Eldningen blir en paus i pluggandet, just nu är det mycket läsande av litteratur. På tisdag nästa vecka ska jag dock ut i förskolan och göra en fältstudie. Därefter har jag nästan 2 veckor på mig att skriva, skriva, skriva. Kommer säkert känna mig superstressad! Men hoppas ändå på att min bearbetning av litteraturen ska vara till nytta!

Målaren fick jag ringa o påminna idag. Han hade glömt bort mig. Så frågan är om jag får mitt rum tapetserat o ommålat innan jag åker till Sundsvall v. 45

Pysen gillar också att mysa under täcket.

Likes

Comments

Det går längre och längre tid innan jag skriver. Och just nu beror det nog på att jag inte har så mycket att skriva om helt enkelt. Förutom bröllopet i helgen (som var jättefint o bjöd på många känslor) så händer inget speciellt. Vardagen lunkar på. Jag läser o läser o läser.

Ett fångat ögonblick från lördagen, lite senare under kvällen/natten 😂 Här med brudgummen, hans bröder och kusin och hennes man.
Mamma ville ha kort på mig och det visade sig att det bara är jag som INTE gillar kameran...

Likes

Comments

Nu känner jag mig klar!! Från o med nu tar jag helg. Inte vilken helg som helst. Min yngsta svägerska, hon som bara var 15 år när jag o Göran träffades, ska gifta sig imorgon. ❤️

Likes

Comments

När man har arbetat och slitit med en uppgift länge, så kommer man tillslut till en punkt där man känner "Nej, nu får det bära eller brista!". Dit har jag kommit nu. Som vanligt kommer ju tankarna "Är jag rätt ute? Har jag fattat rätt... Kommer jag ens få godkänt?!".
Den där känslan börjar bli välbekant nu, men jag har också börjat lära mig att känna ett lugn "Jag har gjort det bästa jag kan, duger inte det så får jag göra om o göra rätt, men just nu kan jag inte göra mer än att vänta o se".

Nu ska jag bara få till referenserna på rätt ställe och en referens lista. Men måste köpa en datamus då jag kommit åt en knapp som kopplar bort musplattan. Ja och så måste jag skriva det jag fått ihop på datorn också.

Idag började jag med att köra en vän till akuten, en skadad vrist... Sen vidare till bygdegården för att vara behjälplig för brudparet. Nu känner jag mig inte till så mycket hjälp, men försöker rycka in där jag kan. Bära lite och assistera vid mangling av dukar.

Kvällen har gått åt till att skriva färdigt uppgiften. Har mutat hjärnan med socker, socker, socker... Så fast klockan är 01.20 i skrivande stund så är jag superpigg, övertrött kanske men speedad på sockret.
Har fortfarande inte hittat tillbaka till Lchf, vilket jag ska! Mår mycket bättre när jag drar ner på kolhydraterna...


Likes

Comments

Min första skriv-uppgift måste jag bli klar med nu. Innan jag åkte upp till Sundsvall så skulle den vara någorlunda klar för opponering. Och sen dess har den legat lite på is. Jag har istället läst litteratur till andra uppgifter. Men tänkte ta och göra klart den nu då det börjar närma sig deadline och ett bröllop som kommer ta den mesta tiden under veckoslutet.
Men det var svårt att bara fortsätta på den 😒 vet inte riktigt hur jag ska avsluta den...

Likes

Comments

då vi var tvungna att besöka veterinären. Han har fått en svullnad vid ena örat och det luktade verkligen inte gott. Sagt o gjort, 20.30 fick vi tid.
Fick tabletter utskrivna till honom så det ska bli bra. Troligtvis har han o Gibbs busat och Pys har fått en klo eller ngt, ett litet sår som blivit infekterat.
Älskade Pys med sin underbara personlighet ❤️❤️

Studierna rullar på. Mycket att läsa!

Lchf har hamnat lite på snedspår i helgen o idag, men ska ta upp det igen. Känns mycket bättre i kroppen när jag inte äter så mycket kolhydrater, bl.a. så har den där tröttheten kommit tillbaka, den där som det inte spelar någon roll hur mkt eller lite jag sover.

Pysen o Gibbs har verkligen funnit varandra, även om Pys tycker att Gibbs är lite för busig ibland...

❤️ Kattbröder ❤️ mattehjärtat smälter

Likes

Comments

och vi börjar med gästrummet. På så vis kan vi sova där, i ett rum som är iordning medans vårt sovrum renoveras.

Vi åkte faktiskt o köpte tapet, färg o golv till det idag, nu i eftermiddag. I början när vi gick o kikade så tänkte jag att detta är ju jättesvårt. Jag hade en bild på hur jag ville att det skulle se ut, och fast det fanns hur mycket fina tapeter som helst så var det ingen som föll mig i smaken. Det ska ju fungera både som gästrum och ev. barnrum i framtiden. Många blåa fina, men har tänkt mig blått i sovrummet och vill ha lite variation.

Så dök den upp! Stod o tittade i en pärm och vi fastnade lite för en svart med blommor på och medans G gick för att hämta färgprover så såg jag den på en rulle i en hylla längre bort!
Sen var det bara det svåra o hitta en tapet som plockade upp en färg men vi valde tillslut att de andra tre väggarna bli målade istället.

Vi köpte även golvet vi ska lägga också. Nu vill jag bara att det ska bli färdigt 😍😍

Min inspirations bild

Tapeten vi valde... Den är lite blå den också men mer åt gröna hållet.

Likes

Comments

Så! Kort är taget, nu ska det bara skickas in.

Jag sätter mig ner med studierna igen. Målet är att bli klar med en uppgift innan denna veckas slut. Sen är det tre roliga uppgifter bl.a. en fältstudie = jag ska ut i förskolan. Och jag har en idé som jag funderar på...

Likes

Comments

Det jag jobbat med under tre-fyra veckor är nu avklarat. Det ena vet jag är godkänd och den andra tror jag är godkänd också. Idag så skulle vi diskutera litteraturen och blev indelade i små grupper. Var ju såklart nervös innan (som vanligt) men det gick bra ändå. Det känns bra.

Första halvan av denna kursen är nu (snart) avklarad. Måste bara slipa på min skriv-uppgift o lämna in den också.

Imorgon är det dags att åka hem. Skönt att jag får två dagar innan jobb-söndag. Men såklart tråkigt att inte umgås med familjen här uppe. Det blir mest äta, plugga, sova.
Jag börjar ju komma ikapp dock och hoppas att jag har kommit in i det lite mera nu så jag inte kommer efter igen. Då kanske man kan umgås lite mera nästa gång...

Idag så var det en skum typ på tåget, han skrämde upp mig ganska rejält med sitt snack om att han skulle skjuta, ingen polis på perrongen då kliver jag av och akta dig.
När jag sedan tog sällskap med en annan tjej in till centrum o tågstationen så åker 5 polisbilar med blåljus plus en annan bil med blåljus förbi.
Tanke på vad som händer runt i världen med alla skjutningar, t.ex det i Vegas o på skolor så kan ni säkert lista ut vart mina tankar var någonstans.
När vi sedan sitter på tågstationen så kommer samma kille in 😳
Säkert harmlös och bara nonsens prat. Men man kan aldrig veta!
Jag skulle vilja veta vad polisbilarna ryckte ut på...

Likes

Comments