Header

Barnen

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Sverige & svenskar är så otroligt inrutade. Vägrar se & vägrar ta in. Ungefär så.

Vi har ju vänt oss utomlands för att ge Kasper bästa möjliga förutsättningar för att klara sig bra i livet. Och det hjälper, det funkar och det är helt naturligt.

Att vi blir ruinerade på kuppen har ju enbart att göra med att vi just måste vända oss utomlands. Vi betalar skatt som alla andra människor i detta land, men när man inte passar in i mallen på vad svensk sjukvård erbjuder så får man helt enkelt stå för allting själv. Sjukt i min mening. Norge och Danmark erbjuder en hel del mer för autistiska barn än vad Sverige gör. Och det är inte så svårt. Det enda Sverige erbjuder är IBT. HAHA! Ännu sjukare. Dom kan inte ens rekomendera GFCF (glutenfri och kaseinfri) diet. Det är ju en super enkel grej. Varför inte låte föräldrar prova på sina barn. Det finns hur mycket ersättningsprodukter som hellst och det är inget som över huvud taget gör någon skada. Vi såg så himla många framsteg nästan direkt genom att bara plocka bort gluten, mjölk (mjölkprotein, inte laktos) och soja.

Sen får han en massa extra vitaminer och mineraler som egentligen heller inte är så krångligt. Han äter ren mat (utan några tillsatser och e-ämnen) vilket borde vara självklart när man har en neurologisk funktionsnedsättning eller sjukdom. Det kan ju inte vara skadligt det heller?! Ha!

Det som har gett oss mest är dock HBOTen. Och därav resorna till USA. Finns fler, men ska det va så ska det va och denna läkare har absolut bäst resultat av alla enligt forskningsstudier.. Kasper mår så otroligt bra efter dessa behandlingar. Han vill in i kammaren, han mår bra där (och efteråt såklart). HBOT är att man får andas 100% rent syre under tryck. Precis som med dykarsjuka. Man öppnar upp nervbanor i hjärnan som inte riktigt fungerar som de ska. Inte heller det någonting farligt. Det är ju som att flyga flygplan fast neråt samt andas in betydligt renare luft än vanligt. Syre är ju lixom inte farligt. Det säger ju sig självt.

Sen har dessa barn spänningar. Dom är ofta stela, klumpiga och har ofta lite problem med grov och finmotorik och är ibland lite snea. Kiroprakti för barn och kroniskalterapi gör underverk. Och då menar jag inte att dessa knäcker som man gör på vuxna. Nej nej. MEN till det dumma. I sverige får man inte bestämma själv över vården av sina barn under 8 år. (Bara Sverige och Nord Korea som har den lagen) så här får inte kiropraktorer behandla barn under 8 år enligt lag). Men skam den som ger sig. Vi har hittat en person som hjälper oss med detta. Inte svensk såklart, men finns i sverige. Dock privat så där får vi ju självklart också betala allting själva..

Sen blir jag så arg på att det enda dem erbjuder här är IBT. Man kan ju för sjutton inte ge samma behandling till alla med samma symptom. Som att en person med yrsel och trötthet ska få samma behandling oavstett om det är cancer som ger dessa symptom eller utbrändhet. (kanske ett dumt exempel, men ni fattar vad jag menar).

Kolla istället varför det är så här. Börja från början. Vi har gjort tester på Kasper och det han har är inte ärftligt. Kan har en kota som är sne i nacken (Kiss syndrom - Tyskland har kommit väldigt långt i denna forskning, men svenska läkare har aldrig hört talas om det.. o'boy! Orsak kan bero på långdragen förlossning, förlossning med sugklocka eller väldigt snabb förlossning där nacken antingen har pressats ihop för mycket på kort tid eller dragits i med sugklocka.. ja ni fattar..) som trycker på nerverna som går ut i käken och även försämrar impilser från hjärnan till övriga kroppen.. Detta att han inte kan tugga och har klumpig finmotorik beror på autismen (vad är autism - bara symptom ju) enligt sverige.. Mjo, men om vi får kotan på plats och jobbar med muskelaturen runtomkring så har han ju iaf förutsättningarna att kunna tugga.. Eller hur?! Vi kan ju inte tvinga i honom stora bitar mat (som vi måste enligt Autismcenter eftersom det bara är en fix idé hos Kasper enligt dem) när han inte har förutsättningarna. Fy så hemskt!

Autistiska barn får inte samma rätt till sjukvård som andra barn. Man skyller lixom allt på autismen när det faktiskt kan finnas andra grejjer som ställer till det i vissa fall. Sen kan man koncentrera sig på det som finns kvar med hjälp av IBT. Eller?

Till Svenska läkare . Var inte så förbannata rädda. Kolla på era grannländer! Ta erfarenhet av varandra. Allting kan inte behöva forskas fram i vartenda land. Kan man inte lita på andra länder och dela med sig till varandra. Vad är annars EU till för?! Jag fattar verkligen inte.

Från en som gett upp hoppet på svensk sjukvård.

BLÄ helt enkelt!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments