Tankar

Den senaste tiden har jag reflekterat väldigt mycket kring människors beteenden, inklusive mitt egna. Jag har ju bokat en resa till Israel, väldigt spontant men ack så välbehövligt! Jag har mött många reaktioner när jag har berättat detta för folk "va SJÄLV?!" "varför då?" "vad gör man där?" "varför vill man åka dit?!" - en väldigt liten handfull skara har faktiskt sagt - Men gud va kul Lucia! Vilken utmaning och vad häftigt!

Så varför är det ibland så svårt att vara glad för andra? Man har ju själv många gånger haft den känslan att man inte blir 100% glad för den som sitter mittemot en och berättar något. Det enda man kan göra för att ändra detta beteende är att faktiskt reflektera över varför man reagerar som man gör. Det är något jag har börjat göra väldigt mycket det senaste. Tänker väldigt ofta när jag ser svart och blir irriterad (vilket händer ett x- antal gånger per dag med mitt underbara temperament) att ALLA människor beter sig på ett visst sätt och handlar på ett visst sätt på grund av en anledning.

Så just nu, släpper jag min irritation på människor som inte kan skratta med mig och vara lycklig med mig. För de brottas säkert med sina egna små krig i huvudet. Medans jag kommer upptäcka ett underbart land. På Lördag bär det av, min spontana resa och en av de viktigaste sakerna - gör något utanför min comfort zone och utvecklas som person! För de som känner mig vet att jag är en väldigt rastlös person som behöver stimuleras och lära mig nya saker eller se nya saker. Hoppas att min inre rastlöshet blir lite nöjd.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Alla som känner mig vet ju att jag är en riktig serienörd! Och nu när hösten närmat sig med stormsteg så har jag samvete till att krypa upp i soffan och bara njuta. Jag ÄLSKAR att tända massa ljus, älskar mörkret. Klockan är nu efter 18, kolsvart ute och jag njuter. Vet att de flesta absolut inte känner såhär, de älskar sommaren och älskar ljuset. Jag tycker att ljus och sommar medför en stress som innebär att man måste göra saker hela tiden. Och jag har ett rätt stort behov av att bara vila upp mig. Vila mig från alla intryck och utskällningar man får på jobbet av klienter varje dag... Haha.

Men åter till serier! Har börjat tre svenska serier nu!

Första plats just nu måste vara Svartsjön! - Väldigt nytänkande serie. Ser verkligen fram emot nästa avsnitt. Den är läskig och lite obehaglig men väldigt spännande. Om man är rädd av sig så ska man inte titta på den här ensam!! Sen tycker jag deras skådespeleri är sjukt bra.

På andra plats är Tjockare än vatten! - Andra säsongen började precis. Tyckte första säsongen var helt okej, den var både spännande och innehöll en hel del drama (som jag älskar haha).

På tredje plats: Midnattsol! - bara sett ett avsnitt än så länge. Kommer nog komma igång lite mer efter ett par avsnitt, nu är den mest seg och lite töntig. Men Peter Stormare är ju alltid grym. Ger den en chans!

Likes

Comments

Vardag

Redan tisdag. Veckorna går för snabbt. Det är typ bara 2,5 månad kvar till julafton!!! Så sjukt. Snart lyfter planet till Filippinerna. Nästan allt är bokat och nu börjar man få lite resfeber! Ska bli så sjukt roligt.

Utbildningen var sjukt intressant igår så ser fram emot dagens utbildning.

Likes

Comments

Vardag

Älskade höst. Ge mig fler myskvällar och fler höstlöv. Älskar alla färger. Det är verkligen nu man får energi och känner lycka. 🍂🍃

Likes

Comments

Vardag

Godmorgon livet!

Måndag. Ny vecka. Ny energi (nästan iallafall...) och nya utmaningar. Sitter o dricker mitt morgonkaffe framför Nyhetsmorgon. Går hellre upp tidigare och strosar omkring i lägenheten än att ligga och snooza i sängen.

Idag ska jag på två dagars utbildning. Ska lära mig ADAD. Vad det innebär? Det är en bedömningsmetod för unga missbrukare och unga med social problematik som används vid intervju och utredningsarbete. Ska bli skoj.

E sa såhär till mig igår:
"Ditt arbete är så otroligt varierande. Du gör så mycket olika hela tiden. Förra veckan kämpade du med LVU och nu ska du på utbildning i två dagar"

Det stämmer ju ganska bra. Jag skulle säga att man är spindeln i nätet, man är överallt och ingenstans. Jag är en brandman som släcker bränder till terapeut, bollplank, utredare på FBI 😂 inte konstigt att mina stalking skills är så grymma haha!

I veckan har jag en del inplanerat och i helgen ska jag se Justin Bieber. Få träffa min älskade J i Stockholm och ha kvalitetshelg med min andra J haha.

Likes

Comments

Vardag

Finns det något bättre än en god stillsam frukost? Är ensam hemma, E jobbar. Så skönt att bara vara. Få lite egentid. Älskar min tid med E men inget slår att bara få vara själv ibland.

I fredags var jag uppe i Förvaltningsrätten med advokat i LVU målet. Det gick bra, 3 timmars förhandling. Kändes som man var med i serien Suits. Speciellt i slutpläderingen. Så en stillsam söndagsfrukost är precis vad jag behöver just nu.

Likes

Comments

Älskade helg. Vad jag tycker om dig.

Sommaren är över och min favoritårstid är här; hösten. Jag är nog förmodligen ganska ensam om att älska hösten så mycket som jag gör. Men jag älskar alla färger, att få gömma sig i tjocka tröjor och krypa upp i soffan utan dåligt samvete. Tända ljus. Lugnet som infinner sig inom mig.

Har haft en tuff period på mitt arbete. Fått ta mitt första LVU, omedelbart omhändertagande för er som inte vet. Det har tagit så mycket energi och fruktansvärt mycket lycka av mig, Har inte känt mig glad på hur länge som helst, känns så hemskt och skriva. Att få bestämma över ett människoliv på det sättet och sedan kunna motivera det genom att skriva, det är hur svårt som helst. Tror jag har gråtit mer dessa två månader än vad jag gjorde under hela förra året. Jag vet att i slutändan är detta bäst för barnen, men att göra detta mot föräldrars vilja när man ser hur mycket de älskar sina barn men inte har förmågan att ta hand om dem. Det gör ont. Jag hoppas verkligen att jag blir mer hårdhudad med åren. Men det är som min kollega sa till mig, jag kommer aldrig glömma mitt första LVU. Och nej, det kommer jag inte göra. Det finaste är ändå att igår efter alla förhandlingar var klara och vi fick "rätt" i vårt LVU så ringde föräldrarna MIG. Av alla människor i förälderns liv så ringer den mig som tagit barnen. Det känns ändå som man lyckats och bygga upp en riktigt bra allians då. Det är jag stolt över, att man byggt upp en tillit och är deras trygghet. Jag har kommit ur detta en erfarenhet rikare.​ 

Vad har hänt mer? Vi hade handledning på arbetet där mina kollegor påpekade att jag är en väldigt livfull person (haha stackars kollegor) som lever i nuet. Har inte riktigt reflekterat över det förut, att jag uppfattas som en person som lever i "nuet". Det var väldigt fint sagt av mina kollegor och det har verkligen gett mig mycket perspektiv på mitt liv. Jag har tillåtit mig att uppskatta att jag har en energi och tar inte illa vid mig när någon kallar mig "virvelvinden" på jobbet. Finns ju faktiskt bara en av mig och hur kylsigt det än låter så lever jag bara en gång.

Nu ska jag fortsätta leva i nuet och åka och köpa flankstek. Mums.

Likes

Comments

Vardag

Idag var man inte lika katig. Somnade efter 20 i soffan igår, vilket ALDIRG händer annars. Gnuggade ögonen många gånger innan jag tog mig upp ur sängen, snoozade sönder mitt liv haha. Jag som annars avskyr att snooza. Fördelen är ju att jobbet ligger mittemot mig, så behöver inte många minuter för och fixa ordning mig. Gick upp tjugo i åtta idag och satt på kontoret fem över åtta haha. Ska försöka ha kvar min positiva anda. ​Man måste ju lura sitt psyke ibland.

Likes

Comments

Vardag

Sådär. 3 veckors semester tog slut. Imorgon är det jobbet som gäller och jag sitter inte med någon ångest, jag sitter och är taggad. Förstå vilken skön känsla? Kanske för att jag inte har något projekt hemma eller något som underhåller mig hela tiden (något vettigt projekt) för att projekt pimpla rödvin har ju funnits hela semestern. Skulle typ behöva ett renoveringsprojekt, eller bygga ihop några möbler haha, bara så man får använda hjärnan lite. Missförstå mig inte, jag älskar och va ledig, men herregud vad man saknar att använda hjärnan lite. Att lösa problem, komma på idéer och göra något vettigt i sin vardag. Jobba 4 dagar i veckan hade ju varit perfekt för alla. Men min chef har lovat mig att jag får arbeta hemma i höst, när arbetet tillåter, yeeey! Så nu taggar vi 4 dagars arbetsvecka, åka till Budapest står på schemat. Som jag saknar Ungern!

Likes

Comments

Vardag

Laddar upp inför en helg hemma i Oskarshamn. ❤️

Ska äntligen få träffa mina älsklingar!!

Likes

Comments