dagligen

Just nu känner jag mig otroligt stressad över allt inprincip det är mycket stress kring skolan då jag ska välja gymnasium alldeles strax och den här månaden väntar gymnasiemässan i älvsjö som ska bli roligt att besöka.

För helt ärligt så vet jag inte så mycket om gymnasier och linjer och sådant, jag vet väldigt lite så ska ta vara på mässan och ska försöka ta mig dit mer än 1 dag så att jag kan kolla ordentligt.

Sen är jag en väldigt stressad person generellt och om inte nånting går som jag planerat det eller att det blir sista minuten avbokningar så förstörs jag för att jag inte vet vad jag ska göra helt enkelt då jag är en sån person som alltid gör nånting och har gjort det hela mitt liv, jag tränar ridning ca 5-6 gånger i veckan och fotboll 2 dagar + 1-2 matcher i veckan så jag har oftast alltid nånting men då jag inte har det brukar jag försöka vara med kompisar eller emellan träningar så om det blir ett tomrum där så förstörs hela min dag så pass mycket att inget jag gör blir bra, lite den känsla får jag.

Men nu är mina mål inför nästa år satta en sak som blir väldigt tråkigt är det antingen EM eller NM då dom ligger ungefär samtidigt vilket är väldigt tråkigt, men men så är det hade turen att får vara med på NM i år och ta en lag silvermedalj med ett otroligt lag vilket var hur kul som helst.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

dagligen, tävling

I söndags tävlade jag dag 2 på botkyrkas höstfälttävlan och klassen jag tävlade i var h100.

Tävlingen i sig gick väldigt bra faktiskt men hamnade på en 13 plats av 48 vilket e lite surt då det var 11 placerade men om man inte tänker på det så är jag väldigt nöjd för Nemo var hur fin som helst.

Så jag gick upp klockan 05.30 45 minuter tidigare än dagen innan och jag gick upp bytte om borsta tänderna sen så åkte vi och hämtade upp min kompis Emilia som skulle följa med som hästskötare.

När vi kom fram till stallet så gav vi Nemo frukost borsta av honom och åkte iväg till botkyrka, Väl framme i botkyrka så gick jag och Emilia direkt och gick banan och typ 50meter ifrån oss om inte mindre ser vi 3 älgar som var svinläskiga men inte alls orädda som tur var, var det staket emellan så det var ej lika läskigt.

Efter vi gick terrängen så tog vi ut Nemo och broddade och fixa sen så var det bara att hoppa upp och rida fram inför terrängmomentet.

redan från start gick det hur bra som helst Nemo hoppade allting utan problem och vi var felfria och inom tiden.

Ett väldigt bra avslut på fälttävlanssäsongen lite coolt också att Nemo som ponny klarade tiden men inte många storhästar gjorde och det bevisar ju också på vilken grym ponny jag har

Likes

Comments

dagligen, tävling

Idag var jag i botkyrka på fälttävlan och jag rider en h100 tävlingen är en 2 dagars tävling.

Så idag lördag red jag dressyr och hoppning.

Dressyren gick så bra och det kändes som att det satt men 64% vilket jag tyckte var väldigt snålt för ritten och det var dejt inte bara jag som tyckte.

Hoppningen där så var jag sjukt nervös för att på framhoppningen gick det så himla dåligt, men sen så skrittade jag bort till hoppbanan tog inget språng innan jag gick in på banan för att jag kände nästan att jag inte hade någon bra känsla ändå så sett spelade ingen roll.

Men det var nästan bra att det inte gick så bra på framhoppningen för då sparkade jag på honom och vi fick endast med en bom där han hamna ganska nära vilket var också surt men självklart en förbättring sen senaste tävlingen.

Jag har gått terrängen och jag vet helt ärligt inte vad jag tycker det här är min debut i h100 med Nemo så jag vet inte riktigt hur en sådan bana ska se ut men det ser väldigt fin ut iallafall tycker jag och det känns ändå bra att gå ut i terrängen imorgon och jag har starttid 09.46

Sen så sjukaste hände och det var att jag träffade på min svenskalärare där och det tyckte jag var lite roligt haha.


Likes

Comments

dagligen

Idag så red jag ett markarbete pass och fredagar är verkligen den bästa dagen slutar jätte tidigt och har stallprofil vilket gör att jag får ha min "sista" lektion i stallet.

Vilket är det bästa för mig för det är typ ingen alls i stallet och man får bara lugn och ro vilket kan vara skönt ibland.

Men idag så red jag ett markarbete/dressyr pass det stod kvar hinder från onsdagens hoppträningen så jobbade mycket med dom och runt dom.

Började med att jogga runt alla hinder från olika håll sen i galoppen jobbade jag lite bågar runt hindren och lite framåt och tillbaka.

Sen så efter det så jobbade jag över låga bommar från båda hållen vilket var väldigt roligt då han var väldigt på tårna vilket är roligt ibland.

Jag jobbade mycket låg form och att han skulle vara lugn fast med tryck så mycket övergångar. Blev lite ändrade planer för mig då jag egentligen skulle varit i Mantorp just nu på lag SM men jag bestämde mig ganska snabbt att jag inte ville då det blev lite för mycket för mig, men jag satsar på h100 i botkyrka nästa helg istället.

Likes

Comments

dagligen, tävling

Igår söndag var jag och hopp tävlade i Mälarhöjden och jag hoppade en LB och en LA.

I LB så fick vi ett ner där vi fick ett om tramp på hinder nummer 2 vilket gav 4 fel men annars var han fin saknade energi dock och han var lite för slow och o taggad helt enkelt men hoppade ändå bra.

Sen kommer vi till LA då hade vi den energin vi behövde men vi fick 4 ner vilket bara var skit pet enligt mig förutom sista som var mitt fel men alla andra hinder var bara rullbommar som föll.

Men åkte aldrig till tävlingen för placering utan bara som träning för att få in hopprundor så att jag blir säkrare där både på min ridning och nerver och sådant.

Så nu är vår nästa tävling DM i hoppning på runsten där vi också rider LB LA men endast för rutinrundor inget mer och efter det är det troligtvis Lag SM i Mantorp där vi rider P90.

Bilden är från våran CNC* debut i Mantorp där vi kom 3a


Likes

Comments

dagligen

halva sommarlovet har gått och vad har hänt jo både mycket och inget alls.

Fick sommarlov 30 maj vi åkte till Danmark debutera 2* fick med oss ett EM kval hem tyvärr inget EM för oss eller några svenska ponnryttare i år.

Efter Danmark och debuten så hade jag tid för kompisar och spelade dom sista fotbollsmatcherna av säsongen jag hade även teorilektioner för moped som jag ska försöka ta vilket var väldigt jobbigt men kul såklart så nu under sommaren borde jag ha pluggat till det vilket jag inte gjort för jag har inte hunnit.

Mycket tid i stallet innan SM som vi var på för några veckor sedan och då tillbringade vi 16 personer från Nynäshamn i skåne för träning och sen SM där vi slutade på en fjärde placering med en grym insats från oss båda enligt mig.

När jag kom hem från skåne så var jag hemma en vecka sen drog jag till Gotland i en vecka och var där i en vecka träffade kompisar och firade min födelsedag där också vilket var jätte roligt då jag är född på Gotland.

Sen har jag nu kommit hem träningarna börjar igen och snart ska jag packa om för att först åka på pre-camp på runsten i 2 dagar sen börjar resan till Skåne och nordiska mästerskapet vilket ska bli jätte kul och att få träffa alla igen.

När vi kommer hem från Nordiska dröjer det tyvärr inte länge innan skolan börjar igen och 9an med nationella prov och gymnasieval och allting.

Nu har ni fått lite lifeupdate


Från Lag SM 2016


Likes

Comments

dagligen, tävling

Nu var det ett tag sedan jag var i Kalundborg men tänkte sammanfatta helgen.

Vi åkte först till Skåne på onsdagen den veckan sen så sov vi där bara och sen på torsdagen så åkte vi över till Danmark och vi tog bron över.

Torsdag

När vi kom fram till tävlingsplatsen efter ca 3h så packa vi bara ur allting och ställde Nemo i boxen och sen så åker jag och mamma till hotellet och checkar in.

Efter vi hade checkat in så åkte vi tillbaka till tävlingsplatsen och så skulle jag rida lite bara vilket jag gjorde sen så efter det kollade vi in terrängbanan och det kändes bra, när vi hade kollat terrängbanan var det dags för när man får skritta runt dressyrbanan.

Fredag

Dressyrdagen och shit var det regnade den dagen fast jag red dressyren vid typ 13 isch och just mellan 12-15 så regnade det ingenting och det var supervarmt så vi hade väldigt tur med det och dressyren gick sjukt bra jag fick 68% av den danska domaren och 58% av den tyska domaren lixom 10% skillnad lite skumt men ja inget man kan göra åt låg som andra bästa svensk.

Lördag

Skulle egentligen vara terrängdagen men eftersom det hade regnat så mycket så bytte dom så att vi hoppade då istället och hoppbanan va fin Nemo va fin vi hoppar 1an och de gick bra sen 2an och sen 3an petar den 4an och 5an pet och båda dom på peten va skitpet dom kunde lika gärna stannat eller vad man ska säga. Och sen hoppar vi 6an och 7an 8abc och 9 sen kommer vi till en kombination där vi kommer väldigt fel och det ska vara ett språng men vi får in två och där va allt mitt fel, vi petade b hindret och sen sista hindret felfritt vi slutade totalt på 14 fel jag fick tidsfel också vilket jag fattar då jag red väldigt långa vägar men besviken var jag då jag trodde det skulle gå bättre i hoppningen men det är sånt som händer.

Det var även ryttarfest den dagen då vi lärde känna många nya och hade jätte roligt.

Söndag

Terrängdagen banan var bra allting stämde trodde jag Nemo hoppar allting felfritt men jag håller tillbaka honom och vi fick väldigt mycket tidsfel men det spelar ingen roll utan jag blir besviken på mig själv att jag hamnar i det läget igen där jag håller för att jag vill ha ett avstånd eller hur man ska förklara, annars gick det riktigt bra och trots resultatet hela helgen så fick vi med oss ett EM kval men tyvärr så åker vi inte dit i år eller inte någon svensk ponnyryttare i fälttävlan vilket är synd men vi får satsa till nästa år då vi är 100% redo


Hela helgen har varit sjukt rolig och lärorik och kommer verkligen att ta med mig allting i framtiden.

Sen alla man lärt känna där och som har gjort ens helg.


Likes

Comments

Veckan har varit väldigt lugn eftersom Nemo har fått vila så har även jag vilat bara tränat fotboll typ och sen ridit lektionshäst i onsdags.

Men i måndags så Skrittades Nemo bara då han gick en CNC* i lördags och det är ju isch som en 2* ponny och då ville vi att han skulle få en lång återhämtning. Så Söndag måndag och tisdag och onsdag skrittades han bara sen så på torsdag började vi trava han lätt.

Sen igår så jobbade jag honom så att han är igång tills den här veckan då vi börjar jobba som vanligt så idag Måndag ska vi rida dressyr för Fia sen imorgon så ska vi markarbeta på onsdag ska vi hoppträna sen på torsdag så rider en tjej i stallet han och på fredag får han vila på lördag ut och jogga sen på söndag åker vi på pay and jump i Södertälje och hoppar 2 styckena 1.10.

Och det är planerna, ett ganska oklart inlägg men nu vet ni hur det ligger till.


Likes

Comments