Och så, i dag den 14 januari, lämnade jag Spot X för sista gången. Efter sju fantastiska veckor är jag nu på väg hemåt igen, många erfarenheter rikare och med en fantastisk solbränna! Kommer sakna alla jag träffat, chill i solen och framför allt att spendera timmar i havet bland vågorna. Sista veckan bjöd tyvärr på stora vågor som bröt snabbt, så det blev väldigt lite surfande utanför mina lektioner, men solen sken och umgänget var trevligt, så jag är nöjd ändå.

Nu ligger jag i min säng på Base Backpackers i Sydney efter en nio timmar lång iskall tågresa. Imorgon vid 20.40 straya-time lyfter mitt flyg och om allt går som det ska så är jag hemma i Sverige igen vid 22 tiden på torsdag, så får ni träffa mig på riktigt igen nångång efter det!

Yeeeeeeeeeew och tack för den här tiden Roo-land, vi ses igen någongång!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I helgen går tävlingen AOS, Australian Open Of Surfing, på Manly Beach i Sydney, och som mojo surfers så har vi fått möjlighet att åka ner för att uppleva en riktig surf tävling och allt vad det innebär. Självklart är jag därför nu i Sydney i ett par dagar!

Klockan åtta (eller möjligen halv/kvart i nio) bar det därför av söder ut i den svarta mojo bussen. Efter ett par timmar så stannade vi till i Crescent Head på en hemlig Super-Surf-Strand och hade en lektion/xpression session med Nat, ägaren av MOJO Surf som också körde bussen ner, och Rob, som är chef över surfskolan. Tog glatt min nya 8' 6" hardboard som jag äntligen fick igår och traskade ut i vattnet. Det var nog min bästa surf denna veckan med flera bra vågor och en super konstig wipeout som jag flera timmar senare fortfarande inte riktigt förstod hur det hände. Halkade av brädan med allt utom ena foten som sedan följde med på en 180 graders vändning över och bakom vågen som sedan slutade med att jag satt baklänges på tailen och sedan voltade bakåt tillbaka in i vågen. Hängde ni med? Nej, inte jag heller, men kul var det!

Tragiskt nog så upptäckte jag när jag kom upp ur vattnet att brädan tog den största smällen i en olycklig kollision mellan mig och en annan surfare, så den är trasig igen, men nu har jag i alla fall fått testa en lite mindre bräda!

Måste även avlägga en egen skaderapport då det verkar som att jag tillslut har fått surfers rib, en lite diffus åkomma som jag förstått betyder att det ganska konstanta trycket på revbenen från brädan gör att man får en inflammation där, eller nåt liknande. Jag har hur som helst ont i revbenen på högersida, oturligt eftersom att jag också har lite hosta. Aj. Men eftersom att jag bara är här i lite över en vecka till tänker jag ignorera detta tills jag kommer hem, sen ska jag dela med mig av mera gnäll, oroa er inte!

Men nu är vi i alla fall i Sydney efter en 6 timmars körning, som av oklar anledning tog ca 13 timmar, och förbereder oss för en ordentlig fredagskväll!

Ha det!

Edit: så jag skrev detta men glömde posta, silly me! Ni får det nu istället, och kan meddela att det verkligen var en ordentlig fredagskväll, det enda som saknades var på spåret.

Likes

Comments

Det som ingen trodde skulle hända har hänt.

Jag är i Grupp Blå!!

Fick beskedet i fredags och min nya (gamla) hardboard igår, eller skulle i alla fall ha fått den i teorin om den inte just nu håller på att lagas. Har en annan (sjukt lång vilket är min enda protest) bräda så länge, men får förhoppningsvis min egen imorgon.


Hade hur som helst min första blå lektion i morse med DJ som instruktör istället för Matty och stackars Connor (som numera har ett monstruöst blåmärke på ej nämnd kroppsdel efter att min bräda först dumpade mig och sedan rymde och flög rätt in i honom i fredags. Aj) som jag haft senaste två veckorna. Rolig lektion som fick ett hastigt slut ca tjugo minuter tidigt då vädret känt sig lite illvilligt på sistone och kände för att skicka ner en ganska stor mängd ren elektricitet lite väl nära en grupp människor som flyter omkring i saltvatten. Dock såg vi jättemånga delfiner, så tycker att det går jämnt ut ändå.

På grund av vädret så har större delen av dagen och helgen spenderats under tak, men jag har inte saknat underhållning jag. Har nämligen fått tag på broderitrådar och har fullt upp med att göra armband till alla i academy. Byter dem mot snacks och mat, så jag är definitivt vinnaren här, plus att jag får något att göra i ett par timmar, vilket är mer värt än guld på Spot X.

Observera att bild ett är tagen en annan dag😎

Likes

Comments

Klockan 20.40 australisk tid idag så lyfte ett flygplan från Sydneys internationella flygplats med destination väster ut. För lite mer än en timme sedan så skulle jag ha varit påväg hem till den kalla Norden, men tanken på det gjorde mig sämre och sämre till mods ju närmare dagen kom, jag ville inte lämna Australien, Spot X eller de gröna vågorna.

Så därför gjorde jag inte det.

I förra veckan utökade jag min kurs här med tjugo dagar, jag är rätt barskrapad nu men vad FAN (om ni ursäktar språket), jag har bara ett liv att leva och det är nu, och för en gångskull tänker jag inte leva upp till min kära lillasysters (O)smickrande smeknamn 'Ekonomen'. Mitt nya ankomst datum hem är därför nu den 16 mars, extra spännande eftersom att vi ska iväg till Alperna den 18de. Jetlag i skidbacken, så illa kan det la inte vara va?


Rätt och slätt så har jag helt enkelt för kul här och för tråkigt hemma för att inte stanna här så länge som möjligt, och lite verklighets-flykt behöver vi alla nångång i livet. Hoppas att ingen är allt för besviken för att ni inte får träffa lilla mig på ett tag till, men ni kan tänka på mig som våren: kommer senare än väntat och gör världen färgsprakande igen!

Tills nästa gång!

Likes

Comments

Ja, jag vet, jag suger, sorry, sorry, sorry, men livet kom emellan, så att säga. Har i alla fall det bra, i måndags fick jag testa en hardboard, alltså en riktigt ordentlig surfbräda, och det var så FRUKTANSVÄRT kul!! Fångade flera braiga vågor överhuvudtaget så all in all mycket bra dag. Idag surfade jag totalt i 2 1/2 timme på fantastiskt braiga vågor som var precis lagom stora för att jag inte skulle fega ur när det kommer en vägg av vatten mot mig.

Kan också glädja er med att det har varit ganska kastväder i ett par dagar med regn och kyla. Var tvungen att har långärmat i hela två dagar (!), men under eftermiddagen idag tittade solen fram igen, så nu är det tillbaka till shorts och bikini!

Förra veckan kom det åtta nya "elever" så jag har blivit flyttad till den tidiga gula gruppen, vilket betyder att jag måste gå upp 5.30-6.00 på morgonen..... mindre kul. Det är också en anledning till att jag inte skrivit på ett par dagar- jag skriver oftast på kvällen men eftersom att jag ska upp så tidigt måste jag också i säng mycket tidigare, och kvällsaktiviteter har kommit emellan. Idag var det t ex pubquiz (mitt lag vann, jag gjorde en förvånande insats genom att känna igen Thomas Edison på bild. Ingen var mer chockad än jag), och igår var sista kvällen för en av tjejerna jag har delat rum och umgåtts mycket med, plus att det är en av veckans två "partynights", så jag låter er själva dra slutsatser om hur det gick!

Toodles till nästa gång!

Likes

Comments

Ja, jag lever fortfarande! (Än så länge i alla fall, mer om det imorgon, tror jag, för jag har flera kul historier att berätta och mycket fritid imorgon)

I veckan har vi haft knas-stora vågor här i Arrawarra; kul för den som kan, nervöst och något livsfarligt för en nybörjare, så de senaste dagarna har vi gått tillbaka till att surfa i "the white-wash", alltså vågor som redan brutit, för att öva teknik istället. Det är lite tråkigt eftersom att vågorna är mycket mindre och det går ganska långsamt, men också kul för man står upp på varje våg och får framförallt mycket fler vågor på två timmar än när man är ute bland de gröna vågorna. Har därför fått bättre koll på den hårda foamborden vi oftast surfar med, förstått hur man svänger bättre men FRAMFÖR ALLT har jag lärt mig ett trick! Jag kan nu utföra en switch-foot, där jag med ett fantastiskt smidigt och elegant hopp byter från min regular stance med vänsterfot längst fram till goofy stance med högerfot längst fram, och jag gör detta UTAN att ramla av! Det känns fruktansvärt bakvänt och fel i hela kroppen och hjärnan men jag gör det utan att välta och detta, mina vänner, är en stor bedrift! (För mig).

Det är ungefär det här och ex-antal kortspel som min tid sen senast bestått av, så vi får se vad resten av veckan bjuder på!

Likes

Comments

Ahh, vilken dag!

Nej, det har som vanligt inte hänt jättemycket. Hyfsat okej surf idag, surfade totalt i fyra timmar, vilket var soft. Det mest spännande som hände var att det plötsligt och från ingenstans dök upp tre delfiner på cirka en meters avstånd och simmade under hela vår grupp, vilket var hur häftigt som helst. Höll också på att bli påkörd av en tjej på en oroväckande spetsig bräda, men jag räddade situationen UNDERBART bra och duckade ner under vattenytan- säkraste stället att vara alltid när det håller på att hända nåt (så länge man inte håller på att drunkna, då är att vara under vattenytan ej att rekommendera, kom ihåg det barn). Alla glada, alla nöjda. Slog också i min näsa i ett knä ganska kraftigt under en spektakulär wipeout, men eftersom att min näsa i princip är gjord av stål så gick även detta galant bra och min näsa sitter kvar där den ska. Hurra!

Idag var också min andra teorilektion med The Bryce, som vi upptäckte är bra på mycket men inte att stava. Dagens lektion handlade surf-etikett, oskrivna regler som de flesta surfare vet om om hur man beter sig mot varandra i havet. Det hela går helt enkelt ut på att se till att inte förstöra för nån annan och att försöka se till att ingen skadar sig. Funkar ibland och ibland inte om man säger så.

Har även spelat en perfekt omgång Jenga, där vi spelade tills det helt enkelt var omöjligt att göra nåt mer (vi satt som på nålar hela högen de sista klossarna), och lärt mig ett nytt kortspel! (Jag vann fyra av fem omgångar och är drottningen av allt). Så all in all en ganska bra dag alltså!

Likes

Comments

Ny dag, nya möjligheter, nya komplicerade vågor. Surfade inte igår heller och fångade under lektionen idag egentligen inga vågor, så har inte så mycket att rapportera på den fronten. På husfronten har det hänt lite grejer dock, vi har fått en hel del nya fellow academy people, dock ingen i vårt rum just nu. Nya kommer oftast på måndagar men förra veckan kom det ingen och därför har jag och en tjej till varit färskingarna fram tills nu. Ska bli spännande att vara den som nu blir ombedd att förklara saker, framförallt eftersom att jag i princip inte har koll på nånting, haha! Suck, jag som äntligen hade lärt mig alla namn så kommer sex nya människor...

Likes

Comments

Det är lördag. Vilodag enligt många, och så även för oss på Mojo Surf Academy. Vind och dumpiga vågor plus träningsvärk som heter duga betyder ingen surf, så efter en trevlig sovmorgon till klockan åtta bar det ännu en gång av till Coffs Harbour Plaza, där jag ännu en gång lyckats sno åt mig en plats på bussen.

Jag är nu mera stolt ägare till en alldeles egen rashshirt (sidospår: min telefon vill auto-correcta detta till rashygien, vilket bekymrar mig). Den ser ut nåt sånt här:

(Stulen bild från google, yes, I'm a bamf.)

Rashies är mest till för att skydda mot solen, men skyddar också rätt bra mot friktionssår när man välter i sand.

Annars en rätt händelselös dag. Knasigt väder slog ut i princip hela huset i olika omgångar så vi har varvat varandra i tupplurar och kortspel hela dagen. Förhoppningsvis så är det bättre förhållanden imorgon så att vi kan dra ut en sväng då!

Tjingeling till nästa gång!

Likes

Comments

I'M ALIVE!

Fått ett par meddelanden om att jag inte bloggade igår från folk som undrar vad som händer. Den bittra sanningen är att jag både glömde bort det och inte riktigt orkade när jag väl insåg vid tio tiden insåg att jag inte hade skrivit. Helt ärligt så är de flesta dagar den andra lik och jag har inte alltid jättemycket att skriva. Igår var en sådan dag, so no worries. Hade egentligen inte från början tänkt skriva nåt varje dag men det rullade på bra i början och så blev det som det blidde. Ah, livet och dess nycker.

IDAG däremot har det hänt lite grejer som är värda att nämna. Surflektionen imorse hade två ändringar från föregående dagar: den började klockan 8.00 istället för 8.30 (ve och fasa) och dagens lärare var Matty istället för Jimmy, som vi haft tisdag-onsdag-torsdag. Har haft en ganska kass surfvecka där typ ingenting gått ihop, men idag gick det mycket bättre och jag surfade hela vägen in till stranden två gånger utan att wipeout-a (förutom med flit, eftersom att jag ännu inte riktigt fått kläm på hur man kommer av brädan utan att ramla med armar och ben i vädret).

Endast en timme efter lektionens slut var det dags för veckans VIDEOANALYS🏄🏾‍♀️™, denna gång med Bryce, som är relativt ny på instruktörs-grejen men väldigt bra på det (mannen med den geniala mario-kart analogin). Fick många bra tips av Bryce och det hjälpte så mycket att se både mig själv och de andra i min grupp och vad vi gjorde för fel och vad vi gjorde bra. På grund av detta så bestämde jag mig efter lunch för att faktiskt följa med ut på en eftermiddagssurf med några andra i huset för att träna lite på vad jag hade lärt mig under förmiddagen, något jag inte gjort under resten av veckan.

Oj, vad glad jag är att jag gjorde det idag.

Jag surfade och surfade och surfade och surfade och surfade.

Jag stod upp och stannade uppe på fler vågor än jag gjort sammanlagt under hela den här veckan. Det var två timmar av bara kul och lätt kaos då det vanliga patrasket (aka nybörjare här för typ fem dagars surfande) kom ut efter första timmen för sin x-pression session och hela havet omkring oss blev fyllt av blå rashies, men det rörde mig inte ryggen. Jag hade för roligt.

Men dagens (näst)bästa händelse? Mina nya lakan (som man får byt på fredagar om man vill). Eller rättare sagt mitt nya örngott:

DINOSAURIER OCH PALMER! KAN denna dag bli bättre?


Svar: YEEEEW!🌴

Likes

Comments