Igår begav jag mig till biblioteket för att låna lite böcker. Lånade bland annat Det är något som inte stämmer av Martina Haag.

Jag läste ut boken samma eftermiddag, och jag skulle säga att boken är lättläst, en aning seg i början men definitivt läsvärd!

Boken handlar om författaren Petra och hennes äktenskap med tv-profilen Anders och deras två barn. Hon börjar misstänka att något inte står helt rätt till i deras relation när Anders börjar bete sig alltmer underligt, och man får följa hennes desperata kamp för att försöka rädda äktenskapet. Hon förstår att han träffat en ny kvinna, och hennes värld fortsätter att rasa när hon inser att Anders inte kommer komma tillbaka. För att finna sig själv åker hon till fjällen helt ensam och agerar som turistvärd i en liten stuga, och som läsare slängs man hela tiden fram och tillbaka i tiden - hur äktenskapet började falla ihop och hennes tid i fjällen.

Det är nog ingen hemlighet att boken är väldigt inspirerad av Martina Haags uppmärksammade skilsmässa med Erik Haag, och jag kan erkänna att jag blev väldigt tagen av boken. Det måste kännas så totalt hjärtekrossande att älska en man som inte längre vill veta av en. Rekommenderar verkligen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hur vackert är det inte?

Idag har jag varit ledig, så har städat hemma och var även på en så mysig promenad tidigare idag. Det är så vackert ute just nu, älskar det verkligen. Önskar även att det skulle komma lite snö eftersom min hund älskar snö.

Just nu sitter jag med min lillebror i bilen, han fick sitt körkort igår så nu får jag skjuts överallt hehe. Vi har ätit middag och väntar på mina andra syskon som har träning just nu. Vad vill ni läsa om förresten? Har sån idétorka, vill mest blogga för att det är kul att skriva liksom.

Likes

Comments

En sak jag lärde mig under 2017 och som jag kommer ta in i det nya året är att klippa med människor som inte längre gör mig lycklig. Jag har alltid haft en väldigt osäker personlighet och aldrig riktigt vågat bryta med vänner. Why? Jo, för att en av mina största rädslor är ensamhet. Men på senare tid har jag insett att det är farligare att vara kvar i relationer man inte mår bra i, där man majoriteten av tiden känner sig utanför eller lämnad eller där det längre inte finns några gemensamma intressen kvar överhuvudtaget. Det är okej att växa ifrån varandra, det är helt naturligt. Man behöver inte fortsätta vara vän med någon enbart för att man var bästisar på dagis eller dylikt.

Förra året tappade jag kontakten med alla mina barndomsvänner. Det var ett medvetet val från min sida. Ibland tänker jag på de såklart, för de har alla gjort mig väldigt lycklig i stora perioder av mitt liv men på slutet (en lång period) mådde jag inte alls bra och kände att vi växt ifrån varandra. Det tog mig faktiskt väldigt många veckor innan jag vågade förklara hur jag kände och tillsist avslutade jag vänskapen. Det är faktiskt en av de största besluten jag tagit, tro det eller ej!

Det är också viktigt att komma ihåg att man inte ska avsluta saker som ovänner. Man tjänar ingenting på att gå omkring och känna sig besviken eller sur på gamla vänner, det känns hundra procent bättre att försöka prata ut och fungerar det inte? Sluta umgås, men skiljs inte åt som ovänner.

Under 2017 tappade jag kort och gott rekord många vänner (inte enbart barndomsvänner) men i efterhand känns det faktiskt som en lättnad även fast jag mådde extremt dåligt när allt skedde. Umgås inte med människor för att du känner att du måste, umgås med människor för att de gör dig lycklig.

Mottot 2018: Make yourself a priority.

​Hur fina är dem inte, mina tjejer?

Likes

Comments

Då var vi här igen! Jag har bloggat till och från sedan jag var runt 11 år, och efter en lång paus tänkte jag försöka mig på det här med att blogga igen. Att skriva är trots allt väldigt kul.

Jag heter Linnéa och är tjugo år gammal (född 97) och jag bor söder om Stockholm. Jag bor med min pappa och fem syskon i ett hus på "landet" och jobbar i butik. Jag har ett stort intresse för politik, men har aldrig varit politisk på mina bloggar tidigare men det kanske borde bli ändring på det? Jag har även ett stort intresse för kläder och smink och tycker att instagram är skitkul. Jag skulle kunna äta sushi varje dag utan att överdriva och är sedan ett och ett halvt år tillbaka ungefär i ett förhållande så min pojkvän kommer synas här en del. Det finns nog inte så mycket mer att berätta för tillfället!


Likes

Comments