Kødsovs er altså ikke den eneste sovs der egner sig til pasta! Denne her er super nem, smager dejligt og er fyldt med god næring! Jeg lavede fornyligt den her til min kæreste og jeg. Hans reaktion kan ses i min nyeste "what i eat in a day" her ;)

Linser i kokos/tomatsovs

(2 personer)

  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 1/2 dl linser
  • 1 finthakket løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • salt
  • 100g pasta


  1. svits løg, hvidløg og krydderier i en gryde
  2. Rens linserne, kom de resterende ingredienser i gryden og lad den simre under låg til linserne er møre (ca. 30 min)
  3. Kog imens pastaen og vend den i sovsen når den er færdig.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - klik hér!

Likes

Comments

20403578_10210228238324747_126796289_n

Vegansk ostesovs til pasta

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl  gærflager

  • 2 spsk majsstivelse

  • 1/2 rød peberfrugt

  • 1/2 tsk Chili pulver

  • 1/2 tsk spidskommen

  • 1 tsk hvidløgspulver

  • 1 tsk løgpulver

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk gurkemeje

  • 4dl vand


 

  1. kom alle ingredienserne i en blender, og blend grundigt, til der ingen klumper er.

  2. Varm “sovsen” op i en gryde til den er tyknet


Sovsen virker meget tynd i starten, men bare rolig, den skal nok tykne når den kommer over varme

Likes

Comments

Da jeg træner stort set hver dag, supplerer jeg  ofte min kost med en scoop proteinpulver efter min træning. Ikke at dette er en nødvendighed på en plantebaseret kost, men det er hvad der virker bedst for mig og min restitution. Proteinpulver (især den veganske slags) kan godt blive meget ensformig, da der ikke er et hav af smagsvarianter, derfor synes jeg det er dejligt på dage hvor der er lidt ekstra tid, at gøre mine "shakes" lidt mere lækre. En af mine ynglings is er helt klart københavnerstangen! Det er en god kombination af en sodavandsis og en flødeis, hvilket er godt på dage hvor man bare har lyst til begge dele! Men hvad så hvis man spiser vegansk? Og københavnerstangen er ikke lige det sundeste valg? JA, så laver man da bare sin shake til en "københavnershake!" JA tak! 20370673_10210219295181174_1323003861_n Proteinsmoothie ala københavnerstang 
  • 2 håndfulde ananas fra frost
  • 1 scoop proteinpulver med vaniljesmag (jeg bruger sojaprotein fra myprotein)
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 dl ris mælk (sojamælk kan også bruges)
 

Alle ingredienserne kommes i en blender og blendes til at cremet ensartet masse. That´s it!

 

Det skal lige siges, at shaken her kan laves uden pulver også. Her vil jeg benytte 1 dl neutral yoghurt (evt. fra Alpro) og noget sødemiddel (evt. agavesirup, perfekt sød fra isis eller lign.)

Likes

Comments

Min ynglingsspise har i mange år været sushi! Jeg synes det er SÅ hyggeligt med de små smuktanrettede mundfulde, som derudover også smager fantastisk Med den veganske version her kan anretningerne nu spises uden at få dårlig samvittighed, og stadig med en fornemmelse af fiks! det er vildt lækkert, og simpelt at gå til!

20317197_10210191076275719_1628061369_o

Vegansk sushi med spicy tuhun

  • 2 store tomater

  • 100g sushiris

  • 1/4 agurk

  • 1/2 avocado

  • 1 1/2 spsk soyasovs

  • 1/2 spsk olie

  • 1/2 spsk tang pulver eller et halvt ark tang klippet i små stykker

  • 1/2 spsk ingefærpulver (kan undlades men fremhæver smagen)

  • 1/2 spsk olie (gerne en olivenolie)

  • 1/2 spsk chilisovs (jeg brugte sriracha)

  • 1 pakke noritang (med 4 plader)


 

  1. Kog risene som anvist på posen og stil dem på køl

  2. Bring en gryde med vand i kog, og kog tomaterne i 1-3 min. indtil skindet slå en revne

  3. Kom tomaterne i koldt vand til de er kølet ned.

  4. Pil skindet af tomaterne og fjern kernerne fra dem, så du kun har det faste af tomaterne tilbage

  5. Skær tomaterne i passende sushistykker, og bland en marinade af soya, olie,
    chilisovs, tangpulver (tang i små stykker) og ingefær.

  6. Kom tomatstykkerne i marinaden, vend dem godt rundt og lad dem gerne trække
    i noget tid imens agurk og avokado snittes fint.

  7. fordel 1/4 af de færdig afkølede ris på hver tangplade, kom fyldet af agurk, avokado og “tun” i og rul


20273466_10210191285080939_1596464395_o

Jeg har som ses på billede kommet lidt chilimayo på toppen af nogle af mine sushistykker, og drysset med lidt sesamfrø. Dette er selvfølgelig en smagssag. Du kan selvfølgelig også skifte agurk og avokado ud med dine ynglings sushi grøntsager! Prøv løs

Likes

Comments

Kender du det med at man på en varm sommerdag får lyst til is, men man lige har lovet sig selv, at man den her sommer skal være sundere?  Eller også forstil dig scenariet, hvor enten du eller dine børn ikke er ret gode til at få spist jeres grøntsager.

Hvad siger du til at løse problemet med at spise is?

Prop da grøntsagerne i din is! Og nej! Du kan ikke smage dem, hvis blot du følger opskriften nedenunder.

God fornøjelse og god sommer! ;)

is

 

  • 1 1/2 frossen MEGET moden banan

  • En håndfuld blomkål fra frost (broccoli og ærter kan også kommes i, men det andet ser mere appetitligt ud)

  • 1/2 tsk vaniljepulver (ikke vaniljesukker så går det sunde lidt af det)

  • 1-2 spsk plantemælk (selvfølgelig helst mandelmælk, men alle kan bruges)

  • 1/2 - 1 tsk mandelessens


 

  1. Det er egentlig meget simpelt. Det hele udtagen mandelessensen kommes i en foodprocesser, og blendes indtil massen er cremet (som en is sjovt nok)

  2. Derefter tilsættes lidt mandelessens ad gangen, og isen smages til med denne


Du kan spise isen som den er, eller pynte den med dine ynglingstoppings. Jeg kom kakaonibs, kokos og mandelflager på min ;)

 

Likes

Comments

18985323_10209776880321079_1589222670_n

Vegansk mad behøver ikke være den rene kulhydratbombe. Jeg har på det sidste forsøgt mig med at snige en masse proteiner ind i mine retter. Pasta er jo en af de største synder når det kommer til kulhydrater, men i små mængde kombineret med en god omgang protein, er det faktisk ikke så slemt. Jeg har fornyligt haft et lille savn til lasagne, som har resulteret i denne opskrift med et mexikansk twist. Lasagnen indeholder hele 26,5g protein og kun 2,2g fedt pr. portion. En almindelig knorr lasagne indeholder godt nok 10g protein mere, men også 22g fedt.

Proteinlasagne 

4 portioner

  • 2 pakker Vegetarian Taco fra Santa Maria (https://www.santamariaworld.com/dk/produkter/tex-mex/vegetarian-taco-mix/)

  • 6 Lasagne plader

  • 1 dåse kidneybønner

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 stor gulerod

  • 1 tsk. oregano

  • 1 tsk. basilikum

  • salt & peber

  • ca. 4-5 dl vand


 

  1. Kom Taco mixen i en gryde, og tilbered den efter instrukserne på pakken.

  2. Tilsæt krydderierne, de hakkede tomater, kidney bønnerne og lad retten simre lidt

  3. Riv imens  guleroden groft på et rivejern. og kom den i gryden.

  4. Tilsæt nu vandet til rettet, til den hverken er for tyndt eller tyktflydende.

  5. Saml nu lasagnen ved at skiftevis at ligge et lag ”kødsovs” og lasagneplader i et ovnfast fad.

  6. Lasagnen skal efterfølgende i ovnen i ca. 25-30 min ved 200°

Likes

Comments

Eftersom jeg er begyndt at stykketræne en helt del, og primært spiser en plantebaseret kost, er det meget vigtigt for mig, at jeg får proteiner nok indenbords. Jeg har et helt konkret mål med min træning, som der kommer mere om inden for det næste stykke tid, og jeg går derfor meget op i min kost. Jeg vil dog lige pointere, at det på ingen måde er en nødvendighed at benytte sig af proteinpulver på en plantebaseret kost, for at få protein nok. Jeg fortrækker det bare personligt, fordi det er en let løsning, og så smager det jo dejligt.

Pandekagerne her spiser jeg lige for tiden 5 ud af 7 gange om ugen til morgenmad. Det er dejlig mættende og indeholder kun 3 ingredienser!

18818360_10209713854745479_1424538802_o

 

  1. Kom alle ingredienserne i en blender, og kør indtil der ikke er klumper af pulveret.

  2. Steg pendekagerne, og top dem med din ynglingstoppings.


 

OBS: Det er en fordel at putte væsken i først, så de tørre ingredienser ikke hænger fast i bunden.

 

Likes

Comments

Anderledes? Ja! I den grad men så utroligt lækkert. Søde kartoffeler har jo ikke fået sit navn for sjov, de er nemlig dejlig søde, og kan derfor sagtens fungere i sammenhæng med morgenmad. Her er en lækker og super mættende opskrift ;)

17555168_10209166196774372_510866144_n

Loaded morgenkartoffel 

  • 1 lille/medium sød kartoffel (200-300g)

  • 1 banan i skiver

  • kanel

  • evt. sirup (ahorn eller lign)


 

  1. Bag kartoffelen i ovnen ved 200° varmluft i ca. 45 min. til den er mør (eller tag den hurtigere løsning, og prik et par huller i og smid den i mikroovnen i ca. 8 min)

  2. Flæk kartoffelen på langs, og fyld den med bananskiverne

  3. Drys med kanel og hæld sirup over

Likes

Comments

I forbindelse med LCHF, har jeg spist mayonnaise med mayonnaise på, hvilket jeg er blevet ret træt af... Derudover er jeg også begyndt at spise en mere plantebaseret kost, for at skåne miljøet. I den anledning har jeg her til aften bikset en dip/spread sammen, som er spækket med smag og lækkerhed. Den er super nem og lave! Ja, og så er den vegansk. Forstiller mig, og den vil være super lækker på en gang knækbrød, i en sandwich eller bare som dip ;)16924040_10208918157773552_1963529887_n

Sandwichspread med bagt peberfrugt

1 lille glas

  • 1 Rød peberfrugt

  • 1 dl solsikkekerne

  • 6 soltørrede tomater

  • 1 tsk tørret basilikum eller en lille håndfuld frisk

  • 1 tsk hvidløgspulver/ 1 hvidløgsfed

  • evt. salt, peber og paprika


 

  1. Stil kernerne i blød natten over, eller vær doven som jeg, og hæld noget kogende vand over dem, og lad dem trække i nogle minutter

  2. Hvis dine soltørrede tomater er tørre, og ikke ligger i en form for væske, skal de også blødes i varmt vand

  3. Blend alle ingredienserne sammen, og tilsæt vand eller olie til du har den ønskede konsistens

Likes

Comments

At spise vegetarisk er for mig barnemad! Jeg elsker grøntsager i store mængder, bønner, linser og derudover at lege med en masse smagsgiverer. Det er i de fleste tilfælde krydderier og teksturen i mad, der giver os den gode smagsoplevelse. Jeg savner ikke kød fordi jeg kan få "alt" til at smage af det med de rette krydderikombinationer. Hverken min mor eller kæreste kan smage af falaflerne her ikke indeholder kød, og vi alle elsker dem! Så hvorfor ikke skåne en ko en gang imellem?


Linsefalafler

  • 1 dåse udblødte grønne linser (kan købes i netto)

  • 2 tsk spidskommen

  • 5 fed hvidløg (ja 5!) eller hvidløgspulver

  • 1 løg eller tilsvarende løgpulver

  • 2 tsk stødt koriander

  • 1 spsk loppefrøskaller

  • 2 tsk salt


 

  1. Dræn linserne for vand, og skyld dem eventuelt

  2. kom alle ingredienser i foodprocesser og kør til en jævn masse (det er måske en god ide, og presse hvidløgene inden, så du ikke ender med store stykker hvidløg i din fars)

  3. Form farsen til små kugler, og bag dem i ca. 20 min. ved 200°

Likes

Comments