Header
YouTube
Mai Egeskov

Det der klart afholdte mig i et stykke tid fra at blive veganer, var det her med ost.. Jeg har altid ELSKET ost, og jeg synes tanken om fravælge ost i min kost var lidt overvældende, da jeg ikke synes specielt godt om man mange af de veganske oste der er på markedet. Derfor besluttede jeg mig for, at eksperimentere med forskellige smagssammensætninger, for at lave en form for ost, som rent faktisk smagte af noget. Jeg har forsøgt mig med opskrifter flere gange, men den her er helt klart den der kommer tættest på! Og så er den super nem at lave på samme tid ;-)


  • 1 dåse butterbeans
  • 3-4spsk gærflager/nutritional yeast
  • 2-3 dl usødet soya mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver


  1. Dræn bønnerne og skyld dem grundigt
  2. Kom alle ingredienserne i en blender og smag til med salt og peber


Osten kan bruges til nachos, pasta, lasagne osv.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Min klart ynglingskage er cheesecake! Meeeen det er ikke ligefrem det sundeste og proppe sig med.. eller er det? Jeg har lavet en version her, som faktisk er helt okay som et mellemmåltid, eller bare ved en hyggelig stund. Derudover er kagen faktisk også rimelig rig på proteiner og selvfølgelig nem at lave.

Opskrift til 6-8 personer

Bund:

  • 200g mandler
  • 40g kokosolie
  • 1 tsk. perfekt sød fra Isis (eller andet sødemiddel)

fyld:

  • 400g neutral soyayoghurt (jeg brugte den fra Alpro)
  • 1 tsk. perfekt sød fra Isis (eller andet sødemiddel)
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 låg (det der sidder på toppen af flasken) vaniljeessens
  • 1 spsk agarpulver (eller 4 bladehusblas)

Topping:

  • 100 hindbær fra frost
  • evt. chokolade


  1. Kværn mandlerne til mel i enten en god foodprocessor eller et kaffekværn.
  2. Smelt kokosolien og bland den i en skål med mandelmelet og 1 tsk af sødemidlet.
  3. Tryk blandingen ned i en springform, og sæt den på køl (jeg plejer at komme den i fryseren da det er hurtigst)
  4. Tag imens 5 spsk af yoghurten og rør sammen med agarpulveret.
  5. Tilsæt den øvrige yoghurt, vanilje og sødemidlet og kog det under omrøring i ca. 2 min.
  6. Hæld yoghurtmassen ned i springformen til den afkølede bund, drys med hindbær og lad kagen stå på køl til den er fast (ca. 2-3 timer i køleskab)
  7. Smelt evt. noget mørk chokolade og kom på lige før servering

Likes

Comments

Jeg har altid været en stor snacker. Jeg elsker at spise flere gange om dagen både for hyggens skyld, men også for at holde mit blodsukker stabilt. Derudover har jeg også en ret sød tand, som kalder på mig her og der. Desværre er de fleste snacks man kan købe i supermarkederne enten proppet med sukker eller dyre.. Myslibarerne her er helt uden sukker, og kun lavet på naturlige ingredienser. Derudover koster en portion omkring 25 -30 kr., hvilket sparer dig for ca. 80 kr. Det er da en ret god deal?

8-10 stk.

  • 50g mandler (eller andre nødder)
  • 1/2 dl vand
  • 5 tern mørk chokolade (ca. 50g)
  • 150g mysli (havregryn kan også bruges)
  • 200g dadler med sten


  1. Pil stenene ud af dadlerne og blend dem i en foodprocessor med vandet indtil dadlerne er dejlig cremet.
  2. Halver mandlerne (eller hak dem groft, jeg kan bare godt li´ at der er bid i) og hak chokoladen.
  3. Bland nu alle ingredienserne sammen til en samlet masse, og kom den i en passende form beklædt med bagepapir.
  4. Bag nu myslimassen i 1 time ved 125° og skær dem ud, når massen er kølet af.

Likes

Comments

Proteinbarer er virkelig noget som hitter i fitnessverdenen, og har efterhånden gjort det længe. Problemet med dem er bare, at de er dyre og at størstedelen af dem indeholder en masse sukker og tilsætningsstoffer, og derfor nærmere skulle kaldes slikbarer tilsat protein... Derudover er det meget begrænset hvad der er at finde af veganske proteinbarer. Jeg har været igang med at løse problemet herhjemme, og har i noget tid lavet mine egne hjemmelavede proteinbarer, som er super nemme og MEGET mere økonomiske, og jeg vil idag dele opskriften med jer ;)

Proteinbarer

(2 stk)

  • 25g proteinpulver (Jeg har her brugt vanilje og chokolade fra myprotein som kan findes her )
  • 20g havregryn kværnet til mel
  • 1 lille spsk kakaonips (10g)
  • 1 1/2 spsk peanutbutter (35g)
  • vand til at samle (ca. 2 spsk)


  1. Alle ingredienserne blandes sammen, æltes og tilføres vand, indtil massen kan samles til en sammenhængende kugle
  2. Form dine barer efter ønske, og opbevar dem i køleskabet


Barerne indeholder ca. 200 kcal pr. stk. og 18g protein.

(Dette er selvfølgelig udregnet ud fra mit proteinpulver. Jeg bruger dette )


Likes

Comments

Svensk pølseret var en ting jeg lavede rigtig ofte, dengang jeg spiste efter LCHF. Da lavede jeg min sovs på kokosmælk, og mine "kartofler" bestod af kinaradiser. Engang imellem er det altså lækkert at kunne lave tingene som "i gamle dage", hvilket heldigvis er blevet super nemt eftersom køderstatninger er blevet så udbredt som det er, og det skal da udnyttes! Jeg har lagt en del syg på det sidste, så en varm omgang sammenkogte rester kan man aldrig gå galt i byen med.

Vegansk “pølseret”

  • 800g kogte kartofler
  • 8 soyapølser
  • 1 stor tomatpure
  • 3-4 dl soyamælk
  • 2 store hakkede løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk mørk balsamico
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk cayennepeber
  • salt og peber


  1. Svits løg, hvidløg og paprika i en gryde og skær imens pølserne i skiver og kartoflerne i tern.
  2. Kom nu pølserne i gryden og lad dem brune lidt.
  3. Kom resten af ingredienserne i, og lad det koge ind i ca. 5 minutter
  4. Smag til med salt og peber og server.

Likes

Comments

En af mine absolutte favoritter når det kommer til go-to retter, er og bliver byg-selv burgere. Det tager ingen tid, smager super lækkert og så er det så nemt at gøre sundere! Det er bare at erstatte bollen med en grovbolle, (endu bedre en hjemmebagt) dressingen med en hjemmerørt, bøffen med en grøntsagsbøf og derudover komme noget mættende lækkert fyld i. Her er en af de bøffer jeg ofte kommer i min burger ;-)

Kikærtebøffer

  • 400g kogte kikærter
  • 113g hakket løg
  • 120g revet squash
  • 2 Spsk Ketchup
  • 1 Spsk Peanut butter
  • 1 Spsk Balsamico eddike (kan undlades)
  • 1/2 Spsk sojasovs
  • 1 Spsk spidskommen
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1 tsk Peber
  • 150g havregryn


  1. Mos kikærter groft sammen, så der stadig er små stykker i og riv squashen
  2. Pres lidt (ikke for meget) væske ud af squashen, og bland herefter alle ingredienserne sammen til en samlet masse
  3. Form nu bøfferne i ønsket størrelse, og placer dem på en bageplade overtrukket med bagepapir.
  4. Bøfferne kommes i ovnen ved 200°, hvor de skal blive i ca. 20 min. til de har taget farve

Likes

Comments

Jeg synes det er super lækkert at få sojayoghurt en gang imellem, men på samme tid synes jeg også, at det er super dyrt. Jeg besluttede mig derfor forleden, at prøve og lave sojayoghurt selv. Jeg blev rigtig overrasket over hvor simpelt og hurtigt det er. Jeg synes yoghurten her minder meget om Alpros Sojayoghurt, men min mor mener dog den er mere sur i det.

Yoghurten kan jo laves som man vil, jeg har både prøvet og lave vanilje yoghurt ud af den, med noget perfekt sød fra Isis og noget vaniljepulver. Jeg har blandet den med noget sukkerfri marmelade og blendet den med bær. Mulighederne er uendelig, så det er bare med at komme igang ;)

Sojayoghurt

  • 1 liter usødet soja yoghurt (skal kun indeholde sojabønner og vand)
  • Indholdet fra 1 mælkesyrerkapsel eller 2 spsk sojayoghurt


  1. Hæld sojamælken op i en gryde, og varm mælken op til 45°* (MEGET VIGTIGT ellers dræber du mælkesyrebakterierne)
  2. Rør nu enten pulveret fra en mælkesyrekapsel eller yoghurten i.
  3. Hæld mælken i en termokande, og lad den så ved stuetemperatur i 10-12 timer.
  4. Når mælken er tyknet stilles den i køleskabet, og kan nydes når den er kølet af


Hvis du ønsker en tykkere yoghurt, kan du komme den i en si beklædt med et kaffefilter, og så stille en skål under. Så bliver en god del af væsken sorteret fra.


*Hvis ikke du har et termometer, kan du også bare stikke en finger i mælken i 10 sek. Her skal mælken have en temperatur, så du får lyst til at tage fingeren op til sidst, men godt kan holde ud at have den i længere.

Likes

Comments

Raw hvidløgsdressing

  • 2 spsk gærflager
  • 2 spsk tahini (sesamsmør)
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk coconut aminos eller soyasovs
  • 1/2 - 1 tsk hvidløgspulver


  1. Bland alle ingredienserne sammen og tilsæt vand indtil dressingen har den ønskede tykkelse

Likes

Comments

Jeg har på det sidste spist en del raw, da jeg elsker den energi og den gode følelse man får i kroppen af det. Når man spiser raw må man ikke opvarme de råvarer man spiser, hvilket gør at man får alt næringen fra dem. Her er en af mine ynglings raw opskrifter.

Raw nudler med cremet hvidløgs “oste”sovs

  • Shirataki nudler (tangnudler)
  • 30g cashewnødder
  • 1/2 spsk tahnin (sesamsmør)
  • 2 spsk gærflager
  • 2-3 tsk coconut aminos eller soyasovs
  • Hvidløgspulver



  1. Start med at sæt cashewnødderne i blød i et par timer, så de er lettere at blende
  2. Tag nudlerne ud af posen og skyld dem godt i koldt vand (og ja de lugter af fisk indtil de bliver skyllet)
  3. Hæld kogende vand over nudlerne så de er dækket helt med væske, og lad dem trække i ca. 10 min.
  4. Forbered imens sovsen ved at hælde vandet fra cashewnødderne og kom derefter alle ingredienserne i en blender og blend dem godt sammen
  5. tilsæt vand lidt efter lidt til massen har en sovset konsistens.
  6. Smag til sidst til med hvidløgspulver
  7. Hæld vandet fra nudlerne og vend dem i sovsen

Likes

Comments

Jeg er meget stor fan af raw desserter! De er ofte fyldt med gode næringsstoffer, nemme at lave og så smager de super godt. Her er en af mine favoritter ;)

Raw Parfait

  • 1 dl cashewnødder
  • 1 spsk agavesirup
  • 1 tsk vaniljepulver
  • ca. 1/3 dl vand
  • Frugt (jeg brugte 1 banan og 1 mango)
  • 1/2 dl mandler
  • 1/2 dl solsikkekerner


  1. Sæt cashewnødderne i blød i et par timer og hæld der efter vandet fra
  2. Blend dem med sirup, vanilje og vand til en tyk creme. tilsæt eventuelt mere vand, hvis det er nødvendigt
  3. hak mandlerne og solsikkekerner og skær fugten i tern
  4. Fordel nu frugt, nødder og creme i glas lag for lag, i nævnte rækkefølge, og gentag dette til alt er brugt op

Likes

Comments