I måndags blev det ännu en tidig morgon. Fortfarande febriga och hängiga begav vi oss ganska så opeppade ut på en regnskogstur. Vi började med att åka till Babinda Boulders, där vi fick en guidad tur genom regnskogen i REGN. Efter det fick man möjlighet att bada, men vi skippade det vid detta stoppet. Efter detta åkte vi vidare till Josephine Falls, där åkte vi "rutchkana" nedför stenar/klippor. Eftersom det regnat extremt mycket dem senaste veckorna så var vattennivån så pass hög att det var på gränsen att vi inte fick bada. Men som tur var fick vi det, och det var ett av de roligaste stoppen på hela dagen.

Sen var det dags för lunch, och vi blev ännu en gång serverade god mat! 2 minuter ifrån lunchstället fanns Milla Milla Falls, som är känt för sitt vattenfall och "hairflipen" man ska göra framför! Vi blev förvarnade att vattnet skulle vara iskallt och de andra i gruppen skrek som om det också vore så. Vi blev överraskade, då det var som ett vanligt dopp i Sverige för oss, haha. Lake Eacham var det sista stoppet och ännu ett badtillfälle, där skulle en krokodil simmat omkring. Men vi fick aldrig se den! Då det regnade under hela dagen var vi något frusna men ändå väldigt nöjda och glada över dagen. Hemresan blev väldigt underhållande och mysig då alla sjöng med i gamla låtar. Vår guide Sid var helt underbar och fick oss att skratta konstant. Trots allt regn kan vi verkligen rekommendera denna touren, en jätterolig dag! Tyvärr tog batteriet slut i gopron, så vi hann knappt ta några bilder. Som tur var tog också Sid en del bilder!

Babinda Boulders

Josephine Falls

Josephine Falls

Lite underhållning på bussen!

Milla Milla Falls

Vår guide Sid!

Likes

Comments

I söndags var det dags för vår snorkling i stora barriär revet. Båten vi åkte med hette Tusa Dive. Det blev en tidig morgon för två sjuklingar. Första stoppet var en timme ut från Cairns, där snorklade vi i ca 1 timme. Stället vi var på kallades "turtle reef", men tyvärr fick vi inte se en enda sköldpadda. Däremot fick vi se massvis med färgglada fiskar och även en haj och en stingrocka. Vi blev serverade en jättegod lunch innan vi begav oss mot nästa stopp. Denna plats kallades "sharks honeymoon". Där snorklade vi ytterligare 1 timme, men här såg vi dock ingen haj.

En jättehäftig upplevelse trots att vi båda var sjuka!

Likes

Comments

Förra måndagen lämnade vi mysiga Airlie Beach för att åka till Townsville, och därifrån ta färjan till Magnetic Island. Vi bodde på Base Hostel och det var verkligen toppen! Vi fick ett utav de bästa rummen med utsikt över havet. I vårt rum bodde det två engelska tjejer; Alice och Emily. De hade hyrt en "topless car" för tisdagen och undrade om vi ville haka på och det gjorde vi gärna då vi ändå tänkt hyra en själva. På måndags kvällen åt vi middag och drack en del drinkar samtidigt som vi spelade en annorlunda variant av bingo!

Under tisdagen åkte vi runt med vår bil över ön som visade sig vara väldigt liten. Vi kollade på olika stränder, åt mat och kollade på Wallabys. Det var en väldigt varm dag och vi fick nog båda värmeslag och hade det i några dagar efteråt.

På onsdagen samma vecka tog vi färjan tillbaka och hoppade på bussen till Mission Beach. Vi var framme cirkus 18:30, där skulle vi bli upphämtade av en shuttlebuss, men det kom ingen. Där satt vi i mörkret och i regnet, hungriga och trötta. 1 timme senare kom den äntligen och vi checkade senare in. Vi bodde bokstavligt talat i en regnskog i ett trähus, hostlet hette Jackaroo Treehouse.

På torsdagen mådde vi inte så bra, så vi slappade båda två på vårt varma rum i hopp om att må bättre. I fredags åkte vi vidare till Cairns, som också är vårt sista(!!!) stopp innan vi åker vidare till Bali.

Likes

Comments

Vi firade in det nya året i Airlie Beach med pizza, champagne och jordgubbar! Ett mysigt avslut på ett bra år :)

Likes

Comments

Här har vi klippt ihop en film från vår månad i Nya Zeeland. Det är nu efteråt man märker vilken resa vi varit med om och OJ vad mycket vi har gått! ;) Nya Zeeland har verkligen varit höjdpunkten på vår resa och är än idag! :)

Likes

Comments

Dem senaste dagarna har vi mestadels legat vid lagunen. Vädret har dock varit oklart, då det både regnat och varit sol samtidigt så det har varit ett dilemma att veta vad man ska hitta på. Det har oftast slutat med att vi ligger och solar i regn haha.. Airlie Beach är en väldigt liten stad och finns därmed inte så mycket att göra, därför har vi inte mycket att skriva om heller! Här är iallafall några bilder från lagunen idag.


Likes

Comments

På julaftonsmorgonen gick vi upp för att packa för vår julhelg på Tongarra. Efter utcheckningen från vårt hostel tog vi en taxi till hamnen där vi skulle kliva på vår seglingsbåt. Vi var ett gäng på 23 personer, 18 tjejer och 5 killar. Vi satte oss på däcket och började lära känna varandra, men med tiden så blev vädret sämre och plötsligt sköljde en stor våg över oss och vi gled omkring åt alla möjliga håll. Det måste varit en rolig syn för vår kapten som stod och skrattade åt oss.. Haha. Framåt kvällen stannade vi till på andra sidan utav White Haven Beach, där vi skulle sova för natten. Vädret klarnade upp och vi fick en väldigt rolig julaftonskväll. Det fanns inga hytter så vi alla fick sova på däck! Morgonen efter väcktes vi klockan 7 för att sedan gå till White Haven Beach. Vi hade tur med vädret, då det visat regn hela julhelgen men vi lyckades få en hel soldag trots allt! White Haven Beach är en av världens finaste stränder, sanden var kritvit och vattnet var klarblått. Sanden som fanns i vattnet skulle tydligen vara bra för håret, så under tiden vi satt och tvättade vårt hår såg vi några stå och peka, det visade sig vara en haj bara några meter ifrån oss. Här spenderade vi några timmar och avslutade med att gå upp till utsiktsplatsen över stranden. Hur fint som helst!

När vi var tillbaka på båten åkte vi vidare till en annan plats där vi snorklade. Det var väldigt många fiskar men inte så fint korallrev. Vi åkte vidare till en annan av öarna på Whitsundays, där fick vi möjlighet att antingen stanna kvar på båten eller gå i land för att kolla på solnedgången. Vi, Saga och Madde fick tillslut båten för oss själva och vi fick se en väldigt fin solnedgång och en del havssköldpaddor simmandes bredvid båten.

Det fanns även massvis med stingrockor vid White Haven Beach

Likes

Comments

Hej! Nu är vi tillbaka på Southern Cross (hostlet vi bodde på i helgen). Tidigt i tisdags morgon tog vi shuttlebussen in till stan för att sedan möta upp Bruce, vår pilot som skulle ta oss till ön. Vi skulle bli nedsläppta på en ö för att delta i ett survivor camp. På flygfältet var det fullt med kängurus och innan vi satte oss i planet frågade Bruce oss om vi var flygrädda. Vi svarade nej och hans svar tillbaka var det får vi se efter denna flygturen ;). Och rätt hade han, vi blev överraskade med flera olika "drop" och det kändes som en karusell. Vi landade på stranden där vi också möttes av en av guiderna på ön. När vi kom fram var de andra 7 deltagarna ute och jagade stingrockor och lyckades även fånga en!

Runt 10-tiden tog vi kajakerna och paddlade till en annan del av ön, där vi bland annat skulle klättra upp för klippor, leta efter musslor och gå en hajk upp till en fyr. Det var en väldigt varm dag! På vägen tillbaka lyckades vi välta kajaken två gånger, varav en av dem var så fort vi satte oss i den haha. När vi var tillbaka i campet tillagade vi stingrockan, men vi vågade aldrig smaka.. På eftermiddagen tog vi en powernap i hängmattorna som fanns precis vid havet innan vi åt middag.

I onsdags vaknade vi med värk i hela kroppen. Det var en lång natt på en tunn madrass utan varken täcke eller kudde. Törstiga var vi också men vattnet som fanns smakade unket. Det var regnvatten som säkert legat i tunnan i flera veckor. Mitt på dagen åkte vi ut med motorbåtarna till en sanddyna, där vi fick åka sandboarding!

Det har varit några avkopplande dagar samtidigt som det varit väldigt jobbigt. Vi hade en väldigt rolig grupp som gjorde det hela bättre. Ikväll hoppar vi på nattbussen till Airlie Beach, där stannar vi 1 natt för att sedan åka till Whitsundays över jul.

Stingrockan

Vår guide Serge visar hur man tillagar den

Letar efter musslor

Utsikten från fyren

Historiska gravar vid fyren

Toaletten på campet haha

I planet när Bruce gjorde ett drop :)

Likes

Comments

Igår blev det en heldag på bussen, ca 9 timmar tog det till Agnes Water från Noosa. Vi kom fram till ett väldigt mysigt hostel mitt ute i ingenstans. Det enda negativa var att vi fick besök av kackerlackor i vårt rum igår kväll. Idag vaknade vi upp till solsken, så vi la oss vid poolen en stund. Klockan 13:45 samlades vi för att bli bikers för en dag! Vi var tvungna att ha långbyxor och skinnjacka, så det var väldigt varmt i 30 graders värme i luften. Till att börja med fick vi provköra motorcyklarna innan vi fick ge oss ut på vägarna. Det blev 3 timmars åkande på vägarna med några stopp. Det var en rolig upplevelse och blev glatt överraskade över hur kul det var. Når vi körde fick vi också se massvis med kängurus längs med vägarna!

Likes

Comments

Efter Fraser Island åkte vi tillbaka till Noosa för ytterligare 3 nätter. Vi har äntligen fått bra väder så det har blivit en del strandhäng det sista. Vi har varit på Noosa Main Beach, det ligger ca 15 minuter ifrån vårt hostel. I förrgår eftermiddag gick vi till Laguna Lookout, en utsiktsplats över Noosa där man ser solnedgången! Det var en lång 30 minuters vandring endast uppför så vi var något trötta när vi kom fram. Tyvärr märke vi på plats att vår GoPro var urladdad, så det blev dessvärre inga bra bilder.. Senare gick vi och åt på en restaurang med Madde.

Likes

Comments