Bilder från två utav mina dagar i Barcelona.

Syntolkning:

1) Jag framför en staty på Plaza Catalunya.

2) Träd samt byggnader längs den berömda gatan La Rambla.

3-4) Bilder framför Sagrada Familia, den mest kända katolska byggnaden i Barcelona.

5) En som står på ett torg och tjänar pengar på såpbubblor, då ett barn fick hjälpa till.

6-7) Från demonstrationen i söndags. De demonsterar för att Barcelona fortfarande ska tillhöra Spanien och inte ett självständigt Katalonien. Folk går med Spanska flaggor men även Katalanska, de menar att Katalonien tillhör Spanien. Detta är alltså nej-sidan i valet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

SE hur många härligheter och fina färger! Jag befinner mig i Barcelona och bilderna är från en saluhall på La Rambla. Där fanns allt ätbart du kan tänka dig, frukter, bakverk, glass, mat!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hur får jag en kall ton i mitt hår?

För några år sedan var jag trött på mina gula toner i mitt hår. Jag började med silvershampoo och det har fungerat ganska så bra. Men för att få resultat av silvershampoo utan att färga håret så krävs det att en har i shampot någon timme mer än en gång i veckan. Samtidigt så kan de slita mycket på håret. Jag fick alltså inga större resultat mer än att de mest grova tonerna gick bort. Så jag sökte en lösning som skulle ge en mer märkbar skillnad, jag var nu mer inne på ett silver/grått hår.

Då hittade jag denna färginpackningen, eller färgbomb som vissa kallar det. Med den så fick jag en stor förändring efter bara första användningen. Nu kan jag reglera över hur min blonda färg ska se ut och att få silverblondt är möjligt.

Användning: Jag använder denna inpackningen i mitt hår max en gång i veckan, de veckor jag känner att jag har tid. Jag tvättar först mitt hår med vanligt schampo för att få det helt rent. Sedan torkar jag det tills endast lite fukt är kvar. Jag delar upp mitt hår i sektioner och färgar sedan i slingor, sektioner för sektioner. Du behöver även en kam, då en bra teknik är att kamma ut färgen i håret för ett naturligt och jämnt resultat. Låt det vara i håret i ungefär 45min. På den tiden lär ditt hår ha blivit ganska så torrt och slingorna kan kännas stela. Men när du sedan sköljer ut inpackningen i duschen så blir håret väldigt mjukt och lent. Håret kommer även lukta mycket gott och hålla en fin glans. För ett ännu bättre resultat så rekommenderar jag att du använder balsam i längderna efteråt.

Jag tror att Maria Nilas produkter endast säljs hos återförsäljare och min inpackning är köpt hos LYKO. Där kostar den 249kr vilket kan låta dyrt. Men jag anser att produkten är värd sitt pris. Du får mycket produkt som håller länge, såklart beroende på hur mycket du använder vid tvättarna. Strävar du efter ett kalltonat hår? Då är detta mitt bästa tips!

Likes

Comments

Kappa - Ellos, Skjorta - Second Hand, Tröja - VILA, Jeans - Weekday, Skor -Billi Bi, Bälte - Second Hand, Tygkasse - Act!onAid

Likes

Comments

12 FROM LAKE COMO - VARENNA

Likes

Comments

Hej hörni, jag är på ett så bra humör! Jag känner bara att livet är bra just nu, men är också väldigt exalterad och glad eftersom jag nyss kom hem från mitt första UF möte! UF står för Unga Feminister och jag är ny medlem i UF Karlskrona! Detta är något jag har velat gå med i länge men nu händer det verkligen, det känns otroligt bra! I vår grupp av ungdomar så diskuterar vi jämlikhet, hbtq-frågor och om fler feministiska områden. Det kändes så skönt att umgås i en grupp där jag vet att alla här har likadana åsikter som mig och att vi tillsammans ska göra något bra! Att planera, diskutera och agera för ett bättre och mer jämställt samhälle är visionen, jag är så exalterad! Känner på mig att detta är något för mig och att det kommer bli hur bra som helst!

Blev du också sugen på att förbättra vårt samhälle nu när du läser? Är du ungdom och bor i närheten av Karlskrona? Gå med i UF Kna! Oavsett kön, etnisk bakrund, religion, you name it, till UF är alla ungdomar välkomna!

Ha det bra!

Likes

Comments

SE vad jag har klickat hem från Monki, deras Faux shearling coat! Det är absolut inte äkta animaliskt material. SER ni hur bra denna är på alla sätt och vis? Trots att jag nu kommer låta tråkig så ser jag fram emot kallare tider, på så sätt att en kan ha varmare, mer och snyggare (enligt mig) kläder på sig. Som denna! Jag tänker bära den så fort hösten smyger fram. Kan lova er fototagningar med denna, så att säga. Jag kommer mysa runt med denna i höst och känna mig som Macklemore, eller mer som Kanye. I hans och Jay Zs "Illest motherf**ker alive" där de säger "I got my fur on feeling like Jerome", det är jag med denna.


Vissa kanske tänker att ni känner igen den från någonstans? Ehm ja, look.

Likes

Comments

Torsdags kväll och snart helg. Uppskattar att skolan gör så jag aoutomatiskt uppskattar helger mer än på lov. Det gör nästan torsdagen till min favoritdag, då vet jag att det snart blir bra igen. Så vad spenderar jag min tid på denna favoritdags kvällen? Håkan håkan håkan och lite mer hellström. Kan inte sluta, han som en bästevän eller bror. Håkan förstår mig och hur jag än känner. Han har allt för alla humör, sorg som lyckorus, det spenderar jag gladgeligen med dig Håkan. Tack för att du finns.

Likes

Comments

Bild över molnen från Milano.

Igår hittade jag en lyrics som jag själv faktiskt skrev för ungefär ett år sedan. Det kan nog vara min första någonsin. Jag älskade lika mycket då att skriva, tror att jag kanske även hade någon grej för att rimma? Men läs gärna och ta in budskapet, enjoy.


Okej, så ska vi prata om mitt liv?
Jag växte upp i en stad där ingen vågar ta ett kliv
Ingen vågar göra fel för då blir det problem
Så därför gör ingen rätt vad är det för system
Det finns såklart vissa som kan se
vilket sjukt jävla samhälle som det e
Alla hör dom men ingen lyssnar
För när det kommer till att göra något är det alla som tystnar
Så hur ska vi göra för att få alla att fatta
Ska vi trycka ner de förhöjda eller resa de nedsatta

En sak som är sjuk är att jag ses som tjej
och därför är det ordet obetydligt, ett nej
För vad kan det betyda ett ord på tre
"jag trodde att det betydde att jag kunde göra entré"
Och ni vuxna ni tror att ni är så himla bra
ni förklarar för tjejer vad de inte ska
De ska inte klä sig utmanande eller va ute sent
för vad kan hända om du är ute själv, barbent
Det har pågått sen små barnsben då en kille var våldsam
då sa de för att han var kär och inte kunde nå fram
Men tänk nu vi lär barn att våld från killar är okej
Så om det sker våld i hemmet är det ingen stor grej
Jag tror att vi måste tänka efter och starta från grunden
Är det tjejerna vi måste ändra på eller prata med killen för den stunden
Att vi om och om ber offret att ändra sig
När det egentligen är någon som inte tagit ett nej
Vi borde lära folket vad det ordet betyder
för när någon säger det är det knappt någon som lyder

Jag hatar att jag inte kan vara ute sent på kvällen
Och att det finns sånt jag borde undvika, sådana ställen
Jag kan inte vara ute lika sent som mina killvänner
Då riskerar jag att möta någon som jag "inte riktigt känner"
Det har ju varit tillfällen då jag upplevt vissa saker
Men då är det såklart mitt fel och mina orsaker
Kanske borde jag ha burit den längre kjolen
eller inte vistats på gatorna efter kvällssolen

Likes

Comments