Bild över molnen från Milano.

Igår hittade jag en lyrics som jag själv faktiskt skrev för ungefär ett år sedan. Det kan nog vara min första någonsin. Jag älskade lika mycket då att skriva, tror att jag kanske även hade någon grej för att rimma? Men läs gärna och ta in budskapet, enjoy.


Okej, så ska vi prata om mitt liv?
Jag växte upp i en stad där ingen vågar ta ett kliv
Ingen vågar göra fel för då blir det problem
Så därför gör ingen rätt vad är det för system
Det finns såklart vissa som kan se
vilket sjukt jävla samhälle som det e
Alla hör dom men ingen lyssnar
För när det kommer till att göra något är det alla som tystnar
Så hur ska vi göra för att få alla att fatta
Ska vi trycka ner de förhöjda eller resa de nedsatta

En sak som är sjuk är att jag ses som tjej
och därför är det ordet obetydligt, ett nej
För vad kan det betyda ett ord på tre
"jag trodde att det betydde att jag kunde göra entré"
Och ni vuxna ni tror att ni är så himla bra
ni förklarar för tjejer vad de inte ska
De ska inte klä sig utmanande eller va ute sent
för vad kan hända om du är ute själv, barbent
Det har pågått sen små barnsben då en kille var våldsam
då sa de för att han var kär och inte kunde nå fram
Men tänk nu vi lär barn att våld från killar är okej
Så om det sker våld i hemmet är det ingen stor grej
Jag tror att vi måste tänka efter och starta från grunden
Är det tjejerna vi måste ändra på eller prata med killen för den stunden
Att vi om och om ber offret att ändra sig
När det egentligen är någon som inte tagit ett nej
Vi borde lära folket vad det ordet betyder
för när någon säger det är det knappt någon som lyder

Jag hatar att jag inte kan vara ute sent på kvällen
Och att det finns sånt jag borde undvika, sådana ställen
Jag kan inte vara ute lika sent som mina killvänner
Då riskerar jag att möta någon som jag "inte riktigt känner"
Det har ju varit tillfällen då jag upplevt vissa saker
Men då är det såklart mitt fel och mina orsaker
Kanske borde jag ha burit den längre kjolen
eller inte vistats på gatorna efter kvällssolen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

"Vad vill jag bli? Vad vill jag göra om 10 år? Hur vill jag att mitt liv ska se ut?" är tre frågeställningar som jag ofta ställer mig själv. Jag tror även att du som läser någon gång har funderat över samma saker. Kanske hade du svar, kanske inte? Kanske din fantasi om framtiden kom att bli sann, eller kanske ditt liv blev till något helt annat? Det är det jag tycker är så fascinerande med "framtiden". Ingen kan veta hur den kommer se ut, förrän framtiden blir nuet. Ingen kan helt säkert bestämma över sin framtid, men en kan påverka den. En kan styra över hur livet ungefär kommer se ut, men vad som helst kan ske, ingen kan veta klart. Därför gillar jag ordet framtidsdrömmar, eller framtidsplaner. Visserligen kanske de har olika betydelser. Många anser att "framtidsdrömmar" innebär en sorts önskebild av sin framtid, som får gärna får vara "orealistisk". Medan ordet "framtidsplaner" anses som ett mer realistiskt alternativ. Någonting som skulle kunna gå att upplevas i framtiden. Detta är vad många säger. Jag vill tro att framtidsdrömmar och framtidsplaner för mig kan betyda samma sak. Om jag drömmer och verkligen vill bli något så kan jag det. Framtidsdrömmar är inte orealistiska, de är mål som en kan nå om en är beredd att kämpa för det. Jag kan det, du kan det! Så säg aldrig att dina framtidsdrömmar inte går att uppnå, flytta dom till under kategorin "framtidsplaner" istället, för att du kan. Om du nu inte har några drömmar inför framtiden så är det också okej. Stressa inte över det, ta dagen som den kommer. Framtiden kommer alltid vara framtiden, låt den gärna vara oförutsägbar, det blir mer spännande så.

Tack för att du tog din tid att läsa, ha en bra dag och framtid så hörs vi! Hör gärna av er vid tips eller diskussionsämnen för kommande inlägg, tack!

Likes

Comments

Bilder från Lake Como.

Hej! Om två veckor ungefär flyger jag och min mormor till Italien! Vi landar i Milano för att sedan ta oss till Lake Como, 1 timme bort. Där stannar vi i två nätter på hotell. Jag har aldrig varit där, inte ens i Italien, så det ska bli spännande! Vet även att det är väldigt varmt i Italien nu. Men med tanke på att varken jag eller mormor har besökt Lake Como så undrar vi vad som finns att göra där? Är tacksam om ni ger mig tips och ideér för vad man bör besöka, göra och se i Lake Como.

Bilder från Milano.

Efter Lake Como så tar vi oss tillbaka till Milano för att spendera de sista dagarna där. Likadant här så vet vi inte vad vi vill göra i staden. Ge gärna även tips på vad vi borde besöka, göra och se i Milano! Har hört att staden är väldigt vacker och unik. Jag skulle tycka att det vore kul att även se lite delar utav staden som kanske inte är de mest omtalade men även de stora turistmålen. Jag måste nog börja läsa på lite om vad staden bjuder på, men som sagt ge gärna tips. Är intresserad utav unika platser samt mode. Kanske Milano har sina vintageområden dom också!

Jag ser iallafall fram emot resan jättemycket samt att åka med mormor!

Likes

Comments

Bild från kvällens middag.

Hej! Idag är det Tisdag och jag har jobbat några timmar över lunchtid. Mycket att göra på sommaren då många är lediga och det är halvfint väder. Sen kom jag hem framåt kl 4 och då hade solen kommit fram. Så en ganska varm dag blev det tillslut! Men så snabbt som solen kommer fram så försvinner den, jag hörde nämligen att det skulle bli regn. Men vi får se vad kvällen bjuder på, något fint väder är iallafall inte att förvänta sig.

Ha en fortsatt bra dag och njut av sommaren som är kvar, kram!

Likes

Comments

Godmorgon! Wow det är inte ofta jag kan säga det. I vanliga fall brukar jag vakna runt 11/12. Men idag börjar rutiner som innebär att (helst) lägga sig innan kl 00:00. Därmed vakna innan 10:00. Varför? Jo, på söndag börjar mitt livs drömäventyr, nämligen Gothia cup. För att va så förberedd som möjligt så börjar jag nu med tidiga kvällar och morgonar. Med tanke på att det förmodligen blir det på Gothia. På bilderna ser ni även en instagramvänlig frukost. Jag brukar faktiskt inte äta frukost heller men som sagt, jag vill få in fler rutiner. Gud jag är så taggad.

Det känns faktiskt bra att vara uppe och att starta dagen såhär. Det är så skönt väder här ute också! Sitter och äter samtidigt som jag lyssnar på Coldplay. Så vad är planerna för dagen? Ja, denna tisdag ska jag träffa en vän för att äta lunch. Vi ska förmodligen sedan träffa en till vän för att fläta mitt hår, kanske till och med klippa haha! Men inget är bestämt och vi får ta dagen som den kommer. Idag har laget faktiskt ingen träning så vi får se vad jag hittar på. Men jag önskar er en jättebra dag!

Peace

Likes

Comments

Ni som dagligen kränker människor för att de är sig själva, ni är anledningen.

Ni som gör att jag, kl 23:30 en kväll, inte kan gå hem själv utan en rädsla i kroppen, ni är anledningen.

Ni som anser att vissa i samhället är mer värda pga utseende, bakgrund, kön eller ekonomi, u name it, ni är anledningen.

Ni som avsiktligt bidrar till alla ideal om hur vi ska se ut och bete oss, ni är anledningen.

Ni som skiter i vilket när det kommer till alla människors rätt i samhället, eftersom att det ändå inte påverkar ert liv. Ni är anledningen.

Ni som inte står upp för era åsikter när det kommer till samhällsfrågor och liknande, ni är anledningen.

Ni som år 2017 (!!!) fortfarande inte vill kalla er för feminister, ni är anledningen.

Alla ni, NI ÄR ANLEDNINGEN till skapandet av min blogg på ett sätt. Jag hoppas och vill att ni lär er något och får ett nytt perspektiv på saker och ting.

Men tills dess, let´s have a toast for the douchebags.

Peace.

Likes

Comments