Tack för att du bar mig i din mage under nio månaders tid.
Tack för alla gånger du klev upp och matade mig mitt i natten när jag vaknade och grät.
Tack för att du lekte med mig när jag hade tråkigt.
Tack för att du tröstade mig när jag hade ramlat och gjort illa mig.
Tack för att du tagit hand om mig alla gånger jag varit sjuk.
Tack för att du blev både min mamma och min pappa när min pappa helt plötsligt inte längre fanns där.
Tack för alla gånger jag har fått gråta i din famn.
Tack för att du skrattat med mig och tack för att du gråtit med mig.
Tack för att du lyssnat på mig när det är något jag velat berätta.
Tack för att du ser till så att jag har mat på bordet och ett hem att bo i.
Tack för allt du lärt mig.
Tack för alla gånger vi bråkat och sedan blivit sams igen.
Tack. Tack så in i helvete mamma. Du har under mina 16 år på jorden separerat från min pappa, mist folk som stått både dig och mig nära, förlorat pappan till din dotter, jobbat dig in i väggen, bitvis varit arbetslös och trots det varit världens finaste och klokaste mamma. Du har lyckats ta hand om mig, under alla panikattacker och alla ångestfyllda dagar. Vi har gått igenom så mycket tillsammans. I fem år har det bara varit jag och du. Det finns inget jag är mer tacksam över än hur nära vi står varandra.
Tack på förhand för allt du kommer lära mig, allt du kommer stötta mig i och alla vardagar du kommer fortsätta förgylla.
Tack för att du är du och för att du finns där i vått och torrt, jag älskar dig mamma, min klippa.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej fina ni. Har endast haft engelska och svenska idag så jag kom hem för en timme sedan. Jag har ätit lite och tittat på film. Väldigt skönt då jag var uppe sent igår och i morse när jag vaknade kände jag mig så himla trött, kände inte alls för att kliva ut sängen. Ni vet när sängen är så varm och mjuk och man vill inget annat än att ligga kvar hela dagen. Dessutom har jag väldigt mycket träningsvärk då jag och mamma var på ett pass bodypump igår. Att gå ner för trappan är rena helvetet. Men tycker ändå att det är lite skönt att ha träningsvärk. Som ett kvitto på att man faktiskt tränat.
Nu tänkte jag dammsuga lite, äta något litet och senare ta bussen till hudik och min gos. Vi ska gå på bio och kanske äta något gott. Kanske kikar in lite senare och berättar mer om det. Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

​Det är svårt att se någon man älskar må dåligt. Ofta är det svårt att veta hur man ska hantera situationen. Hur ska man föra sig? Vad ska man säga? Finns det något man kan göra? ​Jag själv lider av ångest och här har jag skrivit ner 7 tips till dig som lever krig någon som, precis som mig, lider av ångest. 

​Neka inte
Detta är något som finns på riktigt, personen i fråga inbillar sig inte. Var noga med att du aldrig kritiserar eller nekar dennes ångest. Du förminskar personens problem och det gynnar ingen. Precis som du vet bäst själv vad du känner vet denne bäst själv vad den känner.
​Betona framsteg
Om du kan se framsteg hos personen, berätta det för honom eller henne. Framsteg är något som lätt inte uppmärksammas för någon som lider utav ångest.
​Lugna ned
Personer som lider av ångest bryr sig ofta för mycket om saker och blir då lätt stressade. Genom att påminna personen om att vissa saker kanske inte är så himla viktiga så kan du hjälpa den drabbade.
​Bjud med
Ofta vill  personer med ångest inte göra så himla mycket, men det är bra för dem. D
e får något annat att tänka på då de använder andra delar av hjärnan. Men lägg märke till att jag skriver "Bjud med" och inte "Tvinga med". Om personen inte vill ska du absolut acceptera det. Tjata inte.
​Fråga
Absolut upplevs ångest på olika sätt hos alla så för att veta bättre vad just den som står nära dig behöver kan du fråga. Ångesten kommer och ångesten går. När personen mår en aning bättre kan du fråga vad denne vad den vill att du ska göra under de lite sämre perioderna.
​Bakslag
Detta är något som är väldigt svårt och jobbigt för den drabbade. När man äntligen känner sig lite bättre och sedan kommer den smygandes tillbaka. Bli inte besviken eller nedlåtande, pusha istället. Det är helt naturligt och ingens fel.
​Lämna aldrig
I en jobbig situation är det viktigt att du inte lämnar personen. Fråga vad denne behöver och gör som han eller hon säger. Den drabbade upplever det mer traumatiskt än vad du kanske tror. Berätta också för personen att du finns där och inte tänker gå någonstans.

Likes

Comments

När man inte orkar mer, när man sitter där i sin säng, gråter och gråter, som om det inte fanns något slut. Hjärtat slår snabbare än vanligt, huvudet värker och andningen är okontrollerad. Allt man vill är att må bra, men det är inte så enkelt som många kanske tror. Tusen tankar far genom huvudet samtidigt, man bryr sig alldeles för mycket.
För en människa som inte lever med ångest är det nästintill ofattbart hur det faktiskt är att leva med det. Att drabbas av ångest flera gånger i månaden, veckan eller kanske till och med om dagen.
Det är som när man har feber. Man fryser och fryser. Filt efter filt åker på. Men hjälper det? Nej, för kylan kommer inifrån. Det är bara att ligga där, må dåligt och vänta tills febern slutat stiga. Även ångesten kommer inifrån, det lönar sig inte att försöka dämpa den med ord eller kanske en rolig film. Man kan bara ligga där tills det är över.
Febern ger sig inte förrän den slagit ut sjukdomen som finns i din kropp. Ångesten ger sig inte förrän den slagit ut allt som får en må bra för en liten stund, man känner sig så liten, så obetydlig.
Alla har nog någon gång under sitt liv ångest av något slag. Jag tror att alla upplever det olika, det finns så många olika saker som orsakar ångesten. Ingen är den andra lik. Men alla sorters ångest ska tas på allvar. Ingen väljer att lida av den eller vilken annan psykisk sjukdom som helst. Ingen ska heller bli förminskad över huvud taget. Om du inte tror på sådant, va tyst istället. För det finns på riktigt och fler än någonsin lider av det idag.
Det syns inte på utsidan, men den känns, så in i helvete på insidan. Kom ihåg det.

Likes

Comments